Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (BIS), ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

  Η  ΥΠΕΡΤΡΑΠΕΖΑ  ΤΩΝ  ΤΡΑΠΕΖΩΝ  ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ,  Η  ΤΡΑΠΕΖΑ  ΔΙΕΘΝΩΝ  ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ  ΤΟΥ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ,  ΣΤΗΝ  ΒΑΣΙΛΕΙΑ  ΤΗΣ  ΕΛΒΕΤΙΑΣ.
Το 1930  η  οικογένεια  Ρότσιλντ  ίδρυσε  στην Βασιλεία της Ελβετίας την  «Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών».  Ολες οι Κεντρικές Τράπεζες των χωρών  του  κόσμου  ανήκουν κατά  ένα  (άγνωστο) ποσοστό  στην οικογένεια Rothschild  μέσω  της «Τραπέζης  Διεθνών  Διακανονισμών».
Οι Rothschild ελέγχουν την Τράπεζα της Αγγλίας, την αμερικανική Federal Reserve, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα  και την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών.
Παράλληλα, έχουν στα χέρια τους το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου χρυσού, ελέγχοντας και το χρηματιστήριο χρυσού του Λονδίνου, το οποίο καθημερινά ορίζει την τιμή του.


Τζέιμι Καρουάνα: Ο τραπεζίτης που δίνει... γραμμή! O  συνολικός  πλούτος ολόκληρου του πλανήτη  υπολογίζεται από την Ελβετική  Τράπεζα Credit Suisse  σήμερα  στα 400 περίπου   τρισεκατομμύρια  δολάρια  
Η συγκεκριμένη οικογένεια,  με   επικεφαλής  τον  Evelyn Rothschild,  ελέγχει πάνω από τον μισό  συνολικό  πλούτο.
Από το 1815 περίπου, οπότε και οι Rothschild ανέλαβαν τον έλεγχο της Τράπεζας της Αγγλίας, συνεχώς επεκτείνουν τον έλεγχό τους στις τράπεζες όλου του κόσμου. Η μέθοδος που ακολουθούσαν ήταν να πείθουν τους κατά τόπους διεφθαρμένους πολιτικούς (π.χ.  Παπανδρέου)  να δέχονται τεράστια δάνεια, τα οποία όμως δεν μπορούν ποτέ να ξοφλήσουν, και έτσι οι χώρες τους να καθίστανται υποχείρια και θύματα των τραπεζικών δυνάμεων των Rothschild.

Αν κάποιος ηγέτης αρνείται τα δάνεια αυτά, απομακρύνεται ή δολοφονείται.


Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών 
(Bank for International Settlements  (BIS))

Τράπεζα διεθνών διακανονισμών είναι ένας διεθνής οργανισμός που αποτελείται από κεντρικές τράπεζες διάφορων χωρών, ιδρύθηκε το 1930 με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας και επιδιώκει τη συνεργασία μεταξύ των κεντρικών τραπεζών και την παροχή διευκολύνσεων για διεθνείς χρηματοδοτικές πράξεις.

Η τράπεζα διεθνών διακανονισμών (BIS) δεν ελέγχεται από καμία κυβέρνηση ενώ έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στις κεντρικές τράπεζες και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, συμβουλεύοντας τους στη διαχείριση των  συναλλαγματικών διαθεσίμων και των αποθεμάτων τους σε χρυσό.
Παρέχει πιστωτικές διευκολύνσεις συνήθως με τη μορφή  ενυπόθηκων δανείων έναντι χρυσού και άλλων εγγυήσεων  όπως καταθέσεων σε συνάλλαγμα. Επίσης διαθέτει χρηματοπιστωτικά προϊόντα που συμβάλλουν στην  αποτελεσματικότερη διαχείριση της ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών και των πολυεθνικών χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, όπως τα βραχυπρόθεσμαχρεόγραφα σταθερού εισοδήματος (FIXBIS, Fixed-Rate Investment Instruments).
Αποτελεί κέντρο έρευνας και θέσπισης κανόνων για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος καθώς έχει αναλάβει την υποστήριξη της επιτροπής Επιτροπή της Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία (Basel Committee on Banking Supervision). Η Επιτροπή αυτή: α) αποτελεί ένα διεθνές βήμα συζήτησης για ειδικά προβλήματα εποπτείας, β) συντονίζει τις εθνικές εποπτικές αρχές για τον έλεγχο των πολυεθνικών τραπεζικών ομίλων, γ) θέτει εποπτικούς κανόνες κύρια για το δείκτη φερεγγυότηταςκαι επιδιώκει τη διεθνή σύγκλιση στο θέμα της επάρκειας των ιδίων κεφαλαίων.
Είναι κέντρο νομισματικής και οικονομικής έρευνας καθώς συγκεντρώνει και δημοσιεύει στοιχεία για τις εξελίξεις στις διεθνείς χρηματοδοτικές αγορές, ενώ τηρεί μία βάση οικονομικών δεδομένων στην οποία έχουν πρόσβαση οι συμμετέχουσες κεντρικές τράπεζες.
Παρέχει χρηματοοικονομική στήριξη σε κράτη που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα σε συνεργασία με το ΔΝΤ και τις άλλες κεντρικές τράπεζες.
Αποτελεί την έδρα των διασκέψεων:
της ομάδας των 10 πιο αναπτυγμένων βιομηχανικών κρατών (G10),
την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το χρυσό και τα συναλλαγματικά διαθέσιμα,
την Επιτροπή για τα συστήματα πληρωμών και διακανονισμών (CPSS),
την Επιτροπή για το Παγκόσμιο Χρηματοοικονομικό Σύστημα (Committee on the Global Financial System),
τη Διεθνή Ένωση Εποπτών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (IAIS) και
το Ίδρυμα για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα (Financial Stability Institute, FSI).
Στόχος των προσπαθειών αυτών είναι η συμβολή στην παγκόσμια νομισματική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την ομαλή λειτουργία των διασυνοριακών συστημάτων πληρωμών.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...