Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.

Η  ΕΛΛΑΣ,  ΤΟ  ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ  ΑΝΑΦΟΡΑΣ.
Περισσότερα: http://www.markos.tv

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Περισσότερα: http://www.markos.tv

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto



Γιατροί από την μακρινή περιφέρεια Ανούι της Δημοκρατίας της Κίνας, και εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων και των πανεπιστημίων της Κίνας από το Ανούι και την Σαγκάη, καθώς και Ιταλοί γιατροί της Αναπαραγωγικής Ιατρικής, βρέθηκαν στο Ασκληπιείο της Κω και ορκίστηκαν στον Όρκο του Ιπποκράτη κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας.




Ο θεσμός της αναβίωσης του όρκου του Ιπποκράτη αποτελεί πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Ίδρυμα που βρίσκεται στην Κω, στα πλαίσια στρατηγικής του Κέντρου για την διάδοση της αρχαίας ιατρικής γνώσης της Ελλάδας σε σημερινούς και αυριανούς γιατρούς της διεθνούς κοινότητας, σε φοιτητές των διεθνών πανεπιστημίων Ιατρικής, σε ιατρικούς συλλόγους ανά τον κόσμο και σε ταξιδιώτες του τουρισμού υγείας.

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Πρόεδρος του ΙΣΑ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών και νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η φιλοξενία των Κινέζων και Ιταλών γιατρών στην Κω και η συμμετοχή τους εκδήλωση της αναβίωσης του Ιπποκράτειου Όρκου συμβάλλει στην υλοποίηση του οράματος του Κέντρου Τουρισμού Υγείας «να γίνει ο Ιπποκράτης σύμβολο και σημείο αναφοράς για να μεταγγίσει η Ελλάδα στις σύγχρονη εποχή μας τις αξίες και τη βαθιά ιατρική γνώση της στην παγκόσμια επιστήμη.»
Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας ευχαρίστησε τους συναδέλφους του γιατρούς από τη μακρινή Κίνα, οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα με αφορμή την συμμετοχή τους στο 1ο Φεστιβάλ Γονιμότητας που είχε διοργανώσει το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, με ειδικό θέμα την «Γονιμότητα από την Ανατολή στη Δύση». Ο κύριος Πατούλης υπογράμμισε ότι «το πάντρεμα της αρχαίας και σύγχρονης γνώσης Δύσης και Ανατολής, της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και της δυτικής ιατρικής με την συνεργασία κινέζων και ελλήνων ιατρών κορυφαίου επιστημονικού επιπέδου είναι ίσως από τις σημαντικότερες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής για την Ιατρική επιστήμη στην υπηρεσία του ασθενούς και της υγείας του ανθρώπου.»

Η επίσημη τελετή στο Ασκληπιείο της Κω ενθουσίασε τους Κινέζους και Ιταλούς γιατρούς επισκέπτες.



Ο   ΚΙΝΕΖΟΣ
«Μετά από αυτό που ζήσαμε, μετά από αυτό που νιώσαμε εγώ θα γυρίσω στο Πανεπιστήμιο μας, στο Ανούι και θα πω σε όλους τους φοιτητές μας ότι στο εξής θα ορκίζονται με τον αυθεντικό όρκο του Ιπποκράτη στην Κω.  Είμαι σίγουρος πως γρήγορα θα το υιοθετήσουν όλα τα Πανεπιστήμια της Κίνας» δήλωσε ο κ. Πεγκ Νταγίν, Πρόεδρος του Κινεζικού Πανεπιστημίου Κινεζικής Ιατρικής του Ανούι και Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαίδευσης και Έρευνας Κινεζικής Ιατρικής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

«Η δήλωση του Προέδρου του Πανεπιστημίου του Ανούι καταδεικνύει ότι το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας μέσα σε μικρό διάστημα καταφέρνει να φέρει μεγάλες επιτυχίες για τη χώρα», σχολίασε ο Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, μαιευτήρας, ειδικός της Αναπαραγωγικής Ιατρικής, κ. Κωνσταντίνος Πάντος.



Ο  ΙΤΑΛΟΣ
Ο κ. Φιλίπο Μαρία Ουμπάλντι, Γενικός Διευθυντής του Γενικού Κέντρου Αναπαραγωγικής Ιατρικής της Ιταλίας πρόσθεσε ότι «Κάθε γιατρός πρέπει έστω και μια φορά στη ζωή του να έρθει σε αυτόν το χώρο ώστε να νιώσει την ενέργεια, να συνδεθεί με το παρελθόν και να καταλάβει από που πραγματικά ξεκίνησαν όλα»
Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών εξήρε την σημαντικότητα του Όρκου του Ιπποκράτη που υιοθετείται στις μέρες μας, 2.500 χρόνια μετά τη συγγραφή του από τις περισσότερες ιατρικές σχολές του κόσμου, και τόνισε ότι «διδάσκει κλασσικότερα από οποιονδήποτε άλλο Ιατρικό όρκο το χρέος και την ηθική αξία του λειτουργήματος του Ιατρού, όπως ομολογούν οι σύγχρονοι μελετητές της διεθνούς ιατρικής».











Εκπληκτική απαγγελία του όρκου του Ιπποκράτη, όπως ακουγόταν με την αρχαία ελληνική προφορά.





Περισσότερα: http://www.markos.tv

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
http://www.markos.tv

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ







Περισσότερα: http://www.markos.tv

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto
Περισσότερα: http://www.markos.tv

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...