Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ... - ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ



Απόσπασμα από το βιβλιο του Δημήτρη Λιαντίινη "ΓΚΕΜΜΑ".

3 σχόλια :

  1. Ο τελευταίος Έλληνας δάσκαλος και φιλόσοφος, Δημήτρης Λιαντίνης, έφυγε από κοντά μας υπηρετώντας με συνέπεια τις ιδέες του, αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό! Έφυγε μιμούμενος την δόξα του Εμπεδοκλέους, αφού διέγραψε μία γρήγορη αλλά φωτεινή τροχιά, στο Ελληνικό πνευματικό στερέωμα, σαν φωτεινό μετέωρο, με έναν τρόπο, τον οποίον ο κοινός νους δεν μπορεί να τον χωρέσει. Διότι ό Δημήτρης Λιαντίνης δεν ήταν ένας κοινός νους: Ήταν ο πνευματικός «ποταμός και άνεμος», ο οποίος καμία στιγμή δεν συμβιβάστηκε με την εισαγόμενη ασχήμια και την μετριότητα, η οποία κατέτρωγε σταδιακά τα σπλάχνα της Ελλάδος!
    Λέει κάπου στο βιβλίο του αυτό, ότι ο Ελληνισμός και ο Εβραϊσμός είναι σαν την φωτιά με το νερό: Απλά δεν μπορούν να συνυπάρξουν και τα δύο μαζί!
    Ας είναι αναπαυμένη η ψυχή του, η οποία διάλεξε εκείνο το μακρινό αστέρι «Γκέμμα» σαν τίτλο του βιβλίου της, διά να μας μιλάει πάντα από εκεί: Μέσα από την λαμπρότητα των άστρων!!

    ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάστε την ιστοσελίδα του Λιαντίνη για να σχηματίσετε την ορθή γνώμη, Μόνον αυτή.

    www.liantinis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...