Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η «πολυπολιτισμική Κύπρος» που οραματίζεται ο Νίκος Αναστασιάδης

Εμπροσθοφύλακας
«Η “πολυπολιτισμική Κύπρος” που οραματίζεται ο Νίκος Αναστασιάδης»
12 Φεβρουαρίου 2013
Συντακτική Ομάδα

Υπέρ μιας «πολυπολιτισμικής Κύπρου» τάχθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης, πιστός στα κελεύσματα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης και της Νέας Εποχής. Συγκεκριμένα, μιλώντας  σε συγκέντρωση των πιστών της εκκλησίας των Κοπτών της Αιγύπτου στην Αγλαντζιά, είπε ότι γνωρίζει τα προβλήματα που βιώνουν στην ιδιαίτερη τους πατρίδα την Αίγυπτο και δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει στην περίπτωση εκλογής του «το σεβασμό στην αντίθετη άποψη, στην επιλογή θρησκείας», που όπως ανέφερε, «δεν είναι ξένη με αυτή της πλειοψηφίας» και ότι «δεν θα υπάρχει καμία διάκριση σε βάρος κανενός».

Και συνέχισε:
«Αυτό που προσπαθούμε να κτίσουμε είναι μια πολυπολιτισμική Κύπρο που θα σέβεται τη διαφορετικότητα του πολίτη, ακόμα και τη διαφορετικότητα της πίστης αν υπάρχει.» [SigmaLive/ΚΥΠΕ 10/02/2013ΑΝΤ1 10/02/2013]
Ένα ακόμη προσωπείο της «εθνικόφρονης» δεξιάς καταρρέει πανηγυρικά. Το πρωτοπαλίκαρο του ΝΑΙ, πλασιωμένο από τους Μάριο Καρογιάν του ΔΗΚΟ και Ρίκκο Ερωτοκρίτου του ΕΥΡΩΚΟ, επιθυμεί να αναλάβει την σκυτάλη από τα χέρια του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος επίσης αγωνιζόταν για «πολυπολιτισμική Κύπρο». Σε ομιλία του στην κοινότητα Πραστειού Κελλακίου ο απερχόμενος Πρόεδρος είχε πει:
«Η πολυπολιτισμική Κύπρος είναι ο πλούτος μας και η ομορφιά του τόπου που πρέπει να την διατηρήσουμε.» [Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών 27/01/2013]
Όραμα που πλέον μοιράζονται από κοινού με τους Νίκο Τριμικλινιώτη, Δώρο Πολυκάρπου, Πραξούλα Αντωνιάδου, Καίσαρα Μαυράτσα και τόσους άλλους. Ας πούμε, ο γνωμηβητατζής Μιχάλης Μιχαήλ έγραφε:
«Η μονόπλευρη και μονοδιάστατη θεώρηση της ιστορίας της Κύπρου θέλει την Κύπρο Ελληνική και μόνο και στέλλει στο πυρ το εξώτερον κάθε άλλη άποψη. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η ακριβώς αντίθετη άποψη. Ότι η Κύπρος είναι πολυπολιτισμική και όχι Ελληνική. […] Θα συμφωνήσω ότι στα αρχαία χρόνια στην Κύπρο κυριάρχησε ο Ελληνικό Πολιτισμός τον οποίο διαδέχθηκε στη συνέχεια ο χριστιανικός. Όμως η Κύπρος δεν ήταν Ελληνική από την αυγή της ιστορίας της [Πάντος Καιρού 19/02/2011]
Άλλωστε, η Ξένια Κωνσταντίνου του ΔΗΣΥ, έχει καταφερθεί επανελειμμένως με αρθρογραφία της, ενάντια σε όσους αντιδρούν στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που δεν υστερούν διόλου από αυτά των προαναφερθέντων.
«Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και η ανάγκη ορισμένων για γρήγορη συγκομιδή ψήφων, εντείνουν την αυξανόμενη προκατάληψή, το φόβο και την απόρριψη στο ευκολότερο στόχο. Έτσι οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι αιτούντες πολιτικό άσυλο, στη βάση διεθνών συμβάσεων στις οποίες η Κύπρος έχει συμβληθεί, εξομοιώνονται και ταυτίζονται με τις έννοιες “λαθρομετανάστες” ή “παράνομοι μετανάστες”. Καταλήξαμε σήμερα να θεωρείται δεδομένο πως η μεγάλη συγκέντρωση πολιτικών προσφύγων στην Κύπρο (και γενικότερα ξένων) οι οποίοι παρασιτούν σε βάρος μας ότι αποτελεί ουσιαστική απειλή τόσο για την υλική όσο και για την ηθική μας εξόντωση. Κατά την άποψή μου οι πολιτικοί εκείνοι που δημόσια ισχυρίζονται τα πιο πάνω θα πρέπει να θεωρηθούν ως οι ηθικοί αυτουργοί των όσων συμβαίνουν. Δηλαδή ότι υποκινούν το μίσος και τον ρατσισμό. Επειδή είναι λογικό όταν κάποιος σου επαναλαμβάνει νύχτα μέρα πως αύριο θα έρθει στο σπίτι σου κάποιος για να σε ληστέψει εφόσον εκπαιδευτεί από τον εχθρό σου, ότι κατά πάσα πιθανότητα πολλοί θα σκεφτούν να κτυπήσουν όποιον πλησιάσει την πόρτα τους εκείνη την ημέρα.» [Xenia-Constantinou.blogspot.com 09/03/2011]
Όσοι παρακολουθούν τα γεγονότα χρόνια γνωρίζουν πως πίσω από τα κίβδηλα προεκλογικά συνθήματα κρύβεται η φρικτή αλήθεια. Τι γινόταν με τους ξένους εργάτες επί διακυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη;
Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
«Ξένοι Εργάτες: Σε σκλαβοπάζαρο μετατρέπεται η Κύπρος. Έφθασαν τις 42 χιλιάδες οι ξένοι εργάτες. Τίποτα δεν γίνεται με τους παράνομους καταγγέλλουν οι συντεχνίες. […] Υπερβαίνουν τις 12.000 οι παράνομοι. Τον ακριβή αριθμό των παράνομων εργατών που βρίσκονται στην Κύπρο δεν τον γνωρίζει κανείς. Όμως με κάποια δεδομένα και στοιχεία που υπάρχουν αλλά και επίσημους υπολογισμούς που δόθηκαν στην δημοσιότητα ο αριθμός αυτός θα πρέπει να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 12.000.» [Πολίτης 14 Φεβρουαρίου 1999]
Αυτά γράφονταν και λέγονταν τον Φεβρουάριο του 1999! Επί «Δεξιάς» κυβέρνησης Κληρίδη άνοιξαν οι πύλες για εισροή παράνομων και νομίμων ξένων εργατών, και βεβαίως το πρόβλημα γιγαντώθηκε επί «Αριστεράς» κυβέρνησης Χριστόφια.
Άρα για όσους έχουν πολιτική και ιστορική μνήμη, οι δηλώσεις Αναστασιάδη δεν εκπλήσσουν καθόλου. Εξ’ άλλου νεοφιλελευθερισμός, εθνομηδενισμός και «πολυπολιτισμικότητα» πάνε πακέτο.
Η παράταξη του ΔΗΣΥ μας έχει συνηθίσε σε πολλά τέτοια «περίεργα». Το 2005, αφού επισκέφθηκε τον Νεο-Σουλτάνο Ερντογάν, συναντήθηκε μετά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αναφερόμενος στα πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης από οργανωμένους μανιασμένους τουρκικούς όχλους, και μιλώντας σε επιτηδευμένη καθαρεύουσα, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε:
«Πόσο υπέφερε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινουπόλεως, οσάκις, αντί της σωφρόνου συμπεριφοράς, επιλέγαμε ως πατριωτικήν πράξιν τα συνθήματα. Δεν θέλομε να επαναλάβωμεν την ιδίαν πορείαν. Δεν θέλομε να διαπράξωμεν τα ίδια λάθη». ['Ελευθεροτυπία' 14/02/2005].
Χθες βράδυ, 11 Φεβρουαρίου 2013, στην εκπομπή της Ελίτας Μιχαηλίδου στο ΡΙΚ1, ο Λέλλος Δημητριάδης ανέφερε πως πρέπει να γίνουμε «Ευρωπαίοι». Τι σας θυμίζει αυτό; Τον Φεβρουάριο του 2008, σε εκδήλωση του τότε υποψήφιου προέδρου Γιαννάκη Κασουλίδη στο Παραλίμνι, νεαροί Παραλιμνίτες φώναζαν ρυθμικά κάτω από την εξέδρα το σύνθημα «η Κύπρος είναι ελληνική». Τότε, ο «δυναμικός ηγέτης» Νίκος Αναστασιάδης πήρε θυμωμένος το μικρόφωνο για να τους κατσαδιάσει στριγγλίζοντας μέσα από τα μεγάφωνα πως «η Κύπρος είναι ευρωπαϊκή… η Κύπρος είναι ευρωπαϊκή και ανήκει σε όλο το λαό της». [Εμπροσθοφύλακας 21/12/2012]
Ίσως γι’ αυτό στις επίσημες διαφημίσεις του το προεκλογικό επιτελείο Νίκου Αναστασιάδη προωθεί ανοιχτά την μόδα των ανορθόγραφων «greeklish» [Ελεύθερη Κύπρος 07/12/2012]. Βλέπετε, τα νεοκυπριακά «greeklish» είναι πιο κατανοητά σε μια «πολυπολιτισμική Κύπρο»…
- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - –
‘Πολίτης’
«Ξένοι εργάτες: Σε σκλαβοπάζαρο μετατρέπεται η Κύπρος»
14 Φεβρουαρίου 1999
Νεόφυτος Παπαλαζάρου

sklavopazaro
- – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - – - –
SigmaLive/ΚΥΠΕ
«Αναστασιάδης: “Δεσμευόμαστε για μια πολυπολιτισμική Κύπρο»
10 Φεβρουαρίου 2013
Ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ και  υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί Πρόεδρος του κράτους θα προσπαθήσει να κτίσει μια πολυπολιτισμική Κύπρο και ότι δεν θα υπάρχει διάκριση σε βάρος κανενός.
Μιλώντας σε συγκέντρωση των πιστών της εκκλησίας των Κοπτών της Αιγύπτου, είπε ότι γνωρίζει τα προβλήματα που βιώνουν στην ιδιαίτερη τους πατρίδα την Αίγυπτο και δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμόσει στην περίπτωση εκλογής του «το σεβασμό στην αντίθετη άποψη, στην επιλογή θρησκείας», που όπως ανέφερε, «δεν είναι ξένη με αυτή της πλειοψηφίας» και ότι «δεν θα υπάρχει καμία διάκριση σε βάρος κανενός».
Βεβαίωσε, επίσης, τους παρευρισκομένους ότι «αυτό που προσπαθούμε να κτίσουμε είναι μια πολυπολιτισμική Κύπρο που θα σέβεται τη διαφορετικότητα του πολίτη, ακόμα και τη διαφορετικότητα της πίστης αν υπάρχει».
«Θα σας αντιμετωπίζουμε ως ίσους προς τους υπόλοιπους πολίτες», είπε και ανέφερε ότι «θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τον επικεφαλής της εκκλησίας σας και να δούμε από κοντά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζεται έτσι ώστε να νιώθετε ότι είστε σε πατρίδα δική σας».
Αναφέροντας ότι «διαδραματίζετε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην πρόοδο αυτής της χώρας», είπε ότι  «αυτό που επιδιώκουμε είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις έτσι που ανεξάρτητα θρησκείας, καταγωγής και ιδεολογικής ταυτότητας όλοι να είμαστε ενωμένοι για την προκοπή της χώρας μας».
Δεσμεύτηκε ότι «μέσα από τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε και την ιστορική συμφωνία στην οποία καταλήξαμε μέσα από το διάλογο με το ΔΗΚΟ, το Ευρωπαϊκό Κόμμα που εκπροσωπείται σήμερα εδώ από τον Αναπληρωτή του Πρόεδρο Ρίκκο Ερωτοκρίτου και όποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην αντιπολίτευση, να δημιουργήσουμε δυνάμεις ανάπτυξης για την πατρίδα μας και εξόδου από την κρίση».
Ενώ μιλούσε κατέφθασε στη συγκέντρωση και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, τον οποία καλωσόρισε.
Καταλήγοντας ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ενώνοντας δυνάμεις μπορεί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της πατρίδας μέσα από μια Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα από την τουρκική εισβολή, επιδιώκοντας να απαλλάξουμε τη χώρα μας από τα τουρκικά στρατεύματα, να την επανενώσουμε με τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά κατοχυρώνονται από την ΕΕ και την ίδια ώρα να επιδιώξουμε την οικονομική ανάπτυξη».

http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr

2 σχόλια :

  1. Η νέα παγκόσμια τάξη απλώνει τα πλοκάμια της και στην Κύπρο
    http://www.youtube.com/watch?v=9B8l9ID7WYw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε πολύ για βίντεο αγαπητέ μου! Θα το αναρτήσουμε προσεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...