Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Επίκληση στην Αθηνά


"Παλλάς Τριτογένεια, Αθηνά άνασσα, 
Φύλαγε τούτη την πόλη και τους πολίτες της
δίχως βάσανα και εμφύλιες έριδες
και άωρους θανάτους, εσύ κι ο πατέρας σου"


Ποίημα ανωνύμου, που διεσώθει απο τον Αθήναιο. Μετάφραση απο τον Σταύρο ΓκιργκένηΣημείωση: Επικαλούμαστε την Αθηνά για την φύλαξη της Ελλάδος και των Ελλήνων...


4 σχόλια :

 1. Επί των επάλξεων της Ελλάδος, Πρόμαχος και Προστάτης αυτής και των Ελλήνων καθοδηγήτρια, ας σταθεί η Μεγαλώνυμη Θεά της Νόησης και της Σοφίας!
  Είθε με την αρωγή της να επιτευχθεί ο επανελληνισμός των Ελλήνων και της Πατρίδος μας η απελευθέρωση!!

  ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γένοιτο!
  Ας είναι άφθαρτα τα όπλα της Ακαταμάχητης Θεάς για τους Έλληνες και για όλους τους λαούς που μαστίζονται από την δυστυχία το χάος και την αδικία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΘΗΝΑ,ΠΑΛΛΑΔΑ,ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ,ΓΟΡΓΟΦΕΡΟΥΣΑ,ΑΙΓΙΔΟΚΡΑΤΟΥΣΑ,ΠΑΝΣΕΠΤΗ ΚΟΡΗ
  ΔΙΟΣ,ΣΤΡΑΤΗΓΕ,ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΖΟΥΣΑ ΠΝΟΗ,ΥΨΗΛΟΔΟΝΟΥΜΕΝΟ ΦΩΣ,ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΜΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΜΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΟΠΛΗ ΜΟΡΦΗ ΣΟΥ.ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΜΕ ΣΕ ΔΙΚΑΙΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΡΟΜΦΑΙΑ ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ. ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΠΕΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΟΥ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΧΘΟΝΙΑ ΓΑΙΑ.
  ΑΦΥΠΝΙΣΕ ΜΕ, ΕΝΘΥΜΙΣΕ ΜΕ, ΜΥΗΣΕ ΜΕ, ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ.
  ΕΤΟΙΜΟΣ ΕΙΜΙ.

  ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Επίκληση από τα βάθη της ψυχής ενός Έλληνα Πολεμιστή του Φωτός!
   Η Υπέρτατη Θεά των Ελλήνων εμπνέει τα ύψιστα φρονήματα και τις αρετές στον νου και την ψυχή κάθε Πολεμιστή, ας είναι προστάτης και αρωγός σου σε κάθε προσπάθεια σου και πάντα να σε συντροφεύει!

   Έρρωσο!

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...