Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 5.000.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ.

ΟΙ  5.000.000  ΑΘΗΝΑΙΟΙ  (ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΙ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ)  ΣΑΝ  ΤΙΣ  ΥΑΙΝΕΣ  ΤΡΩΝΕ  ΤΙΣ  ΣΑΡΚΕΣ  ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ  ΚΑΙ  ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ  ΤΗΝ  ΔΥΝΑΜΗ  ΤΗΣ.  ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΑ,  ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ,  ΟΙ  ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ  ΤΩΝ  ΑΘΗΝΑΙΩΝ.     



Ο  ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ  "ΑΡΧΩΝ"  ΤΗΣ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, συνταξιούχος αστυνομικός, πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας και εκπαιδευτής πιλότων κατάφερε να κατασκευάσει το Archon SF/1, ένα υπερελαφρύ αεροσκάφος που διαθέτει κινητήρα 46 ίππων, ζυγίζει 300 κιλά και πετάει στα 12.000 πόδια.  Το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει δεχθεί πάρα πολλά emails και τηλεφωνήματα από αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να το αξιοποιήσουν εμπορικά και ήδη κατασκευάζεται σε πωλούμενα κιβώτια «κιτ» που συναρμολογούνται. Χρειάστηκε εντατικό διάβασμα, κοπιαστική δουλειά και πάνω από 3000 τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου, ώστε το αεροσκάφος να κατασκευαστεί τελικώς σε κανονικό μέγεθος με τη χρήση αεροπορικού αλουμινίου και ο «Άρχων» έγινε πραγματικότητα και μάλιστα το αεροπλάνο πετάει κανονικά – τι κι αν στην πρώτη πτήση, όπως ο ίδιος ο κατασκευαστής του αποκάλυψε, ήταν τόσο μεγάλη η χαρά του, που παραλίγο να πάθει καρδιακή προσβολή. Ο κ. Ηλιόπουλος αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα με την ελληνική γραφειοκρατία προκειμένου να λάβει άδεια για να πετάξει δοκιμαστικά το αεροσκάφος που κατασκεύασε.   Οι  Αθηναίοι  μου ζήτησαν χρήματα για να επιταχυνθεί η διαδικασία και μου πρότειναν να ζητήσουμε, πρώτα, άδεια από χώρες του εξωτερικού και μετά από την Ελλάδα.  Ετσι, απευθύνθηκε στην Ιταλία. Για αυτό άλλωστε και τα διακριτικά «νηολόγησής» του φέρουν στα αρχικά το γράμμα «Ι-Α281».




Ένα υπερελαφρό μονοθέσιο αεροσκάφος συνολικού βάρους μόλις 200 κιλών, που λειτουργεί με κινητήρα μόλις 46 ίππων κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στην Φλώρινα. Εμπνευστής του, σχεδιαστής και κατασκευαστής του ο Γιώργος Ηλιόπουλος, αστυνομικός στο επάγγελμα.


Η  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ   ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Στη φωτογραφία διακρίνονται δίπλα στον όρθιο Γ. Ηλιόπουλο από δεξιά με την σειρά οι Βαίλης Κοίδης, Γιώργος Βουλγαρίδης, Πέτρος Μηνάς, Κώστας Μιχαηλίδης, Τάκης Κουλίδης, Λάζαρος Γώγος, Γιάννης Τσιαμτσόγλου, Στέφανος Ιωαννίδης, Γιώργος Αλεξανδρίδης, Ανθιμος Μηνάς και Δημήτρης Ταρτόρας.



Αρχικά ήταν ο γραφικός του χωριού που ξημεροβραδιαζόταν στο, χωρίς ηλεκτρισμό, υπόστεγο της αερολέσχης Φλώρινας. Σήμερα, όμως, είναι ο Έλληνας από τη Φλώρινα που κατασκεύασε το πρώτο στην Ελλάδα και παγκοσμίως όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, αεροσκάφος στην κατηγορία των υπερελαφρών και πειραματικών.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, συνταξιούχος αστυνομικός, πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας και εκπαιδευτής πιλότων κατάφερε να κατασκευάσει το Archon SF/1, ένα υπερελαφρύ αεροσκάφος που διαθέτει κινητήρα 46 ίππων, ζυγίζει 300 κιλά και πετάει στα 12.000 πόδια, δηλαδή σε απόσταση μεγαλύτερη από τριάμιση χιλιόμετρα από το έδαφος.







Είναι μονοθέσιο, μοιάζει με μαχητικό (άλλωστε τα περισσότερα μέρη του είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο αεροναυπηγικής) με πολλούς καινοτόμους σχεδιασμούς σε παγκόσμια κλίμακα (οι λεπτομέρειες του σχεδίου του τείνει σε τεχνολογία Stealth) και μάλιστα για αυτό το συγκεκριμένο αεροπλάνο έχει δεχθεί πάρα πολλά emails και τηλεφωνήματα από αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να το αξιοποιήσουν εμπορικά και ήδη κατασκευάζεται σε πωλούμενα κιβώτια «κιτ» που συναρμολογούνται. Ουσιαστικά, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές αγοράζουν προς 14.650 ευρώ το λεγόμενο airframe kit που περιλαμβάνει το σύνολο των προκατασκευασμένων εξαρτημάτων του αεροσκάφους εκτός από την μηχανή και την προπέλα.




Ο κατασκευαστής του, Γιώργος Ηλιόπουλος, δεν είναι αεροναυπηγός, ούτε μηχανικός αεροσκαφών, ούτε καν τεχνικός οποιασδήποτε ειδικότητας. Είναι ένας απλός αστυνομικός, που όμως διακατέχεται από πάθος και μεράκι για την αεροπλοΐα, ενώ είναι πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας.
Αρχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με την αεροναυπηγική το 1980, μελέτησε τη σχετική βιβλιογραφία, τα μοντέλα αεροσκαφών και ξεκίνησε το 1987 να κατασκευάζει το πρώτο του αεροσκάφος. «Το παρθενικό εκείνο εγχείρημα ολοκληρώθηκε το 1994. Απαιτήθηκε χρόνος όχι τόσο για την κατασκευή όσο για τη σχεδίαση του αεροπλάνου. Το είχα κατασκευάσει με επαναχρησιμοποιημένα υλικά που υπήρχαν στην περιοχή και ξύλο» σημειώνει.
Δεν είναι αεροναυπηγός, ωστόσο, το αεροπλάνο που κατασκεύασε με οικονομικά και εναλλακτικά μέσα, προσέλκυσε το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών που επιδιώκουν την εμπορική του αξιοποίηση.
Ο λόγος για τον πρώην αστυνομικό και πρόεδρο της Αερολέσχης Φλώρινας Γιώργο Ηλιόπουλο από τη Φλώρινα, ο οποίος αποφάσισε να ασχοληθεί με την κατασκευή αεροπλάνων, μετά από την επίσκεψή του σε ένα σχετικό κατάστημα στον Καναδά, όταν κάποιος του έδωσε την ιδέα, να φτιάξει ένα αεροσκάφος, ιδιαίτερο από αυτά που υπάρχουν, με μέσα εναλλακτικά και οικονομικά.
Ο κ. Ηλιόπουλος άρχισε να μελετά και να κάνει σχέδια για το πως θα μπορούσε να υλοποιήσει την ιδέα, έχοντας πάντα στο μυαλό του, το ενδεχόμενο αποτυχίας που θα τον κατέτασσε στην ομάδα εκείνων των φαιδρών περιπτώσεων ανθρώπων που προσπάθησαν να δημιουργήσουν και να πετάξουν ένα αεροπλάνο, το οποίο καλά – καλά δεν μπορούσε να κινηθεί στο έδαφος. Ωστόσο, οι φόβοι του δεν τον πτόησαν.



Έτσι, το πρώτο αεροπλάνο που κατασκεύασε – ο «Λυγκιστής», όπως το ονόμασε - ήταν ξύλινο και ανακυκλώσιμο, καθώς τα ξύλα που χρησιμοποίησε για την κατασκευή του προέρχονταν από τα παλιά του έπιπλα, το κάθισμα ήταν ένα αναπηρικό καροτσάκι, ενώ τα μηχανικά του μέρη προήλθαν από έναν παλιό κινητήρα αυτοκινήτου.
Κάπου εκεί, το όνειρο του Γιώργου Ηλιόπουλου έδειχνε να φτάνει στο τέλος του. Μάλιστα ήταν ο ίδιος που δήλωνε ότι εφόσον κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρό του, δεν θα προσπαθούσε ποτέ ξανά, ακόμη και αν του προσέφεραν για το σκοπό αυτό 1 εκατομμύριο ευρώ. Φευ, ο Γιώργος Ηλιόπουλος δεν σταμάτησε ποτέ να επεξεργάζεται στο μυαλό του την επόμενη κατασκευή, η οποία δεν άργησε να έρθει. Πρόκειται για ένα αεροσκάφος που κατασκεύασε από τσίγκους τυπογραφείου, σε κλίμακα 1 προς 6.
Χρειάστηκε εντατικό διάβασμα, κοπιαστική δουλειά και πάνω από 3000 τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου, ώστε το αεροσκάφος να κατασκευαστεί τελικώς σε κανονικό μέγεθος με τη χρήση αεροπορικού αλουμινίου και ο «Άρχων» έγινε πραγματικότητα και μάλιστα το αεροπλάνο πετάει κανονικά – τι κι αν στην πρώτη πτήση, όπως ο ίδιος ο κατασκευαστής του αποκάλυψε, ήταν τόσο μεγάλη η χαρά του, που παραλίγο να πάθει καρδιακή προσβολή.




Πλέον, ο Γιώργος Ηλιόπουλος δέχεται το ένα ε-mail μετά το άλλο από αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν συνεργασία μαζί του, ενώ εκείνος κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Ποιός ξέρει; Ίσως στο μυαλό του, να σχεδιάζει ήδη την επόμενη κατασκευή του, την επόμενη πτήση του.

«Κατασκεύασα το εν λόγω αεροσκάφος μαζί με δύο μηχανικούς βάσει σύγχρονων προδιαγραφών. Το σχεδιάσαμε εξ’ολοκλήρου στον υπολογιστή, ενώ τα υλικά είναι αυτά που χρησιμοποιούνται στην αεροναυπηγική. Μία από τις πιο μεγάλες δυσκολίες ήταν να εντοπίσω, σε όλη την Ελλάδα, τα κατάλληλα υλικά. Είχα ταξιδέψει στην Αθήνα για μία μόνο βίδα» αφηγείται.







Εταιρεία με έδρα την Κρήτη κατασκευάζει τα ηλεκτρονικά όργανα, η προπέλα κατασκευάζεται στην Αθήνα, ο κινητήρας κατασκευάζεται στην Αυστρία και οι τροχοί είναι από την Αμερική.
Πάντως, ο κ. Ηλιόπουλος αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα με την ελληνική γραφειοκρατία προκειμένου να λάβει άδεια για να πετάξει δοκιμαστικά το αεροσκάφος που κατασκεύασε. Ετσι, απευθύνθηκε στην Ιταλία. Για αυτό άλλωστε και τα διακριτικά «νηολόγησής» του φέρουν στα αρχικά το γράμμα «Ι-Α281».
«Νιώθω σαν να πολεμάω με ανεμόμυλους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.




«Το 2010 οπότε ξεκίνησα τη διαδικασία έκδοσης ειδικού πιστοποιητικού πτητικής ικανότητας, με αντιμετώπιζαν στις δημόσιες υπηρεσίες σαν το γραφικό του χωριού. Μου ζήτησαν χρήματα για να επιταχυνθεί η διαδικασία και μου πρότειναν να ζητήσουμε, πρώτα, άδεια από χώρες του εξωτερικού και μετά από την Ελλάδα. Ύστερα από αλλεπάλληλες ψυχρολουσίες καταφέραμε να εντάξουμε το Archon SF/1 στο ελληνικό νηολόγιο» εξηγεί.




Ωστόσο, τα δύσκολα τώρα ξεκινούν. «Οικονομικά βρίσκομαι στο ναδίρ. Αποτέλεσμα; Να υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον που δεν μπορώ να καλύψω. Χρειάζομαι χρηματοδότηση για να αποκτήσω την κατάλληλη εγκατάσταση και προσωπικό, ώστε να είναι δυνατό με ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο να πραγματοποιείται η διαλογή και ο έλεγχος ποιότητας των απαιτούμενων εξαρτημάτων. Τα υλικά αυτά κατασκευάζονται σε όλη την Ελλάδα και γι’ αυτό η διαδικασία ελέγχου της ποιότητάς τους είναι ιδιαίτερα κοστοβόρος και χρονοβόρος».





Για να πάρει μπρος το εγχείρημα, όπως εξηγεί, απαιτείται κεφαλαιακή «ένεση» της τάξης των 100.000 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετούνται, ομαλά και οργανωμένα, οι παραγγελίες. 
ΠΗΓΗ goldbar43


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





  Υ.Γ.


ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ  ΝΕΑ  7.8.2017

ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ



 Απόστολος (δεξιά) και Γιώργος Βροντουλάκης με την Turboprop



Κινητήρες αεροσκαφών made in… Χανιά

  Οι Γιώργος, Απόστολος και Αλέξης Βροντουλάκης από τις Μουρνιές Χανίων έχουν προχωρήσει σοβαρά τα τελευταία χρόνια στην έρευνα και στην κατασκευή του Turboprop, του δικού τους κινητήρα που προορίζεται αποκλειστικά για τα υπερελαφρά αεροσκάφη!
Μπαίνοντας στο εργαστήριο της οικογένειας αντιλαμβάνεσαι ότι η δουλειά που γίνεται είναι πολύ σοβαρή. Ο Γιώργος Βροντουλάκης, πατέρας του Απόστολου και του Αλέξη, έχει μια εμπειρία 40 ετών σε αυτή τη εργασία. Από το 1975 κατασκεύαζε στόχους για το Πεδίο Βολής Κρήτης, δουλεύοντας αρχικά στην εταιρεία Northrop, ενώ με την πάροδο των ετών δημιούργησε τη δική του εταιρεία που κατασκεύαζε μικρά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνταν ως στόχοι.

Πλέον μετά από δύο χρόνια, έρευνας, εργασιών και δοκιμών, εκτιμούν ότι στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν ακόμα και τη μαζική παραγωγή κινητήρων.





«Ψάχνοντας την αγορά  των υπερελαφρών αεροσκαφών είδαμε ότι υπάρχει στην ουσία μόνο ένας τύπος κινητήρων αυτών της Rotax για το 98% των αεροπλάνων αυτών. Τα υπερελαφρά αεροσκάφη ανθούν σε όλο τον κόσμο  και ο αριθμός τους αυξάνεται  ταχύτατα. Υπάρχουν 400 εταιρείες που φτιάχνουν αεροσκάφη και στην ουσία μια εταιρεία για κινητήρες. Αν εμείς μπορούσαμε να πάρουμε έστω και 1% θα ήταν ότι καλύτερο» λέει ο κ. Γιώργος, ο οποίος  γνωρίζει καλά τον τομέα αυτό.
Ήδη η μηχανή τους, από τις δοκιμές κιόλας έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον κατασκευαστών από όλο τον κόσμο κάτι που αφήνει μεγάλες ελπίδες για το μέλλον της.
«Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να κάνουμε μια εμπορική προώθηση της μηχανή μας.  Έχουμε λάβει πάνω από 100 email, πολύ σοβαρά,  πολλά από αυτά από εταιρείες που κατασκευάζουν   αεροσκάφη υπερελαφρά και οι οποίες ζητούν συνεργασία» δηλώνει ο Απόστολος Βρουντουλάκης.






ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ


Ποία είναι όμως τα πλεονεκτήματα του δικού τους χειροποίητου κινητήρα ; «Καταρχήν είναι δική μας “πατέντα” ξεκάθαρα. Την οποία και θα την κατοχυρώσουμε μόλις μπούμε στην αγορά» σημειώνει ο κ. Γιώργος, ενώ περισσότερες πληροφορίες δίνει ο Απόστολος: «Αποδίδει πολύ καλύτερα ,δεν έχει κραδασμούς, ανεβαίνει σε μεγάλος ύψος, είναι πολύ ασφαλής, έχει πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης. Η καύση είναι εξαιρετική αντίστοιχη ενός εμβολοφόρου κινητήρα. Έχει δύο ξεχωριστά συστήματα καυσίμων, όλα διπλά και αν το ένα χαλάσει μπαίνει σε λειτουργία το άλλο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις! Καίει και πετρέλαιο και κηροζίνη, ανάλογα τι θέλεις εσύ.»
Όσο για την πρώτη ύλη, ανταλλακτικά, μηχανήματα, η οικογένεια Βροντουλάκη βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους επαγγελματίες των Χανίων από όπου και προμηθεύεται το μεγαλύτερο όγκο τους.
«Η σχεδίαση είναι δική μας και τα εξαρτήματα του κινητήρα σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι κατασκευασμένα από εμάς. Δεν κατασκευάζουμε πχ. τις αντλίες των κινητήρων. Βίδες αγοράζουμε, μέταλλα αγοράζουμε και συνθέτουμε τον κινητήρα. Μέσα σε 5 ώρες μπορούμε να συναρμολογήσουμε ένα κινητήρα» τονίζει ο Απόστολος. Ήδη ο κινητήρας έχει παρουσιαστεί σε μέλη  των αερολεσχών της Κρήτης και όχι μόνο σε αγώνα που έγινε στο Μάλεμε τον Μάιο , ενώ το Σάββατο δοκιμάστηκε άλλη μια φορά, και τα σχόλια που αποκόμισε ήταν πολύ θετικά.
Όσο για τη μαζική παραγωγή και την πώληση του αυτό έχει να κάνει και με την χρηματοδότηση, είτε από τράπεζα, είτε από επενδυτή.

«Να χρηματοδοτηθούμε από τράπεζα, ναι αλλά με τι επιτόκιο; Να  σε κάνουν υπάλληλο να δουλεύεις για αυτούς για να τους αποπληρώσεις; Δεν το θέλουμε αυτό. Αναζητούμε και επενδυτή, γενικά ψαχνόμαστε» λέει ο Γιώργος Βροντουλάκης, που εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η Turboprop θα “φορεθεί” αργά ή γρήγορα από αρκετά αεροσκάφη.





Η Turboprop  με νούμερα

• Κινητήρας: 130 ίπποι
• Τιμή: Πολύ ανταγωνιστική
• Έρευνα: 2 χρόνια.
• Δοκιμές: Πάνω από 300 ώρες.

• Βάρος: 40 κιλά.











ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ Γ. ΔΡΟΣΙΝΗ ΤΟΥ  1896,  ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ».

Στο «Μακεδονικόν Ημερολόγιον» του 1897 που εξεδόθη λίγες εβδομάδες πρίν τον άτυχο πόλεμο του 1897, υπάρχει ένα λησμονημένο ποίημα του Γεωργίου Δροσίνη με τίτλο «Ελληνοπούλα (Μακεδονία)» το οποίο ξεκινάει με τον κοσμαγάπητο στίχο «Μακεδονία Ξακουστή» και άνετα μπορεί να θεωρηθεί ως ο πρόδρομος ή το υπόδειγμα πάνω στο οποίο στηρίχτηκε ο στιχουργός του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα».  
ΙΔΟΥ το ποίημα του Γ. Δροσίνη με τίτλο «Ελληνοπούλα» το οποίο τυπώθηκε το 1896 στο «Μακεδονικόν Ημερολόγιον του 1897», του οποίου ο πρώτος στίχος είναι «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου χήρα»  για το οποίο δεν βγάζουν άχνα οι ανθέλληνες. 
(Χήρα, βεβαίως, διότι ακόμα η  Μακεδονία  ήταν κατεχόμενη από τους Οθωμανούς).

Αντικατοπτρίζει στο ακέραιο το κλίμα της εποχής, ότι δηλαδή μιλάμε για την Μακεδονία την οποία κατέχουν οι Τούρκοι («σκλαβωμένη», «δούλα» κλπ), έχει ελληνικές ρίζες από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατοικείται από Έλληνες και περιμένει να «αναστηθεί ως Ελληνοπούλα», την διεκδικούν οι Βούλγαροι και γενικώς οι δυνάμεις που την εποφθαλμιούν είναι οι «Αυστριακοί, Βούλγαροι, Τούρκοι και Ρώσοι». Άλλοι παράγοντες δεν υπάρχουν. Οι «Μακεδόνες» δημιουργήθηκαν μετά.
Η ουσία είναι ότι οι στίχοι ξεκινούν με παράφραση του Δροσίνη ή ότι ο Δροσίνης ξεκίνησε με παράφραση άγραφων και άγνωστων στίχων έως τότε (1896), και απλώς εξυμνούν την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τις επιβουλές των Βουλγάρων, διότι οι μάχες του 1913 έγιναν με τους Βούλγαρους, όπως η φονικότερη μάχη ίσως τον 20ο αιώνα, η νικηφόρα μάχη του Κιλκίς – Λαχανά τον Ιούνιο του 1913 με 8800 Έλληνες στρατιώτες νεκρούς.


Τίτλος: «Ελληνοπούλα»  1896

«Μακεδονία, ξακουστή του Αλεξάνδρου χήρα!
του δοξασμένου βασιλιά για ντύσου την πορφύρα,
το διαμαντένιο στέμμα του για βάλε στο κεφάλι,
τ’ ανίκητό του το σπαθί για ξαναζώσου πάλι,
Και σκόρπα στην Ανατολή φωτιά και λάμψη τόση,
Όπου να ιδούν Αυστριακοί, Βούλγαροι, Τούρκοι, Ρώσσοι,
Κι όσοι σε κράζουν αδερφή, κι όσοι σε θέλουν δούλα.
Αν ήσουν σύ βασίλισσα κι αν ήσ’ Ελληνοπούλα!..
Επέθαν’ ο Αλέξανδρος και πρίν πεθάνει ακόμη
μοιράσθηκαν τη δόξα του ανάξιοι κληρονόμοι,
Ξεσχίσαν την πορφύρα του, συντρίψανε το στέμμα
Και το σπαθί του εσκούριασε με το δικό τους αίμα.
Έμεινα χήρα κι έρημη… μέσα στα μαύρα χρόνια
Μ’ εμάραν’ η απελπισιά, μ’ έφαγ’ η καταφρόνια,
Και στα χαρέμια εσύρθηκα Τούρκων Σουλτάνων δούλα
του κόσμου εγώ η βασίλισσα κ’ η πρώτη Ελληνοπούλα…
Μα πάλι δεν ετούρκεψα. Κι αν ήμαι σκλαβωμένη,
Θερμή κ’ ελεύθερη η καρδιά στα σωθικά μου μένει.
Κι αν έχασα η βασίλισσα, του Αλεξάνδρου η χήρα,
μαζί με τον Αλέξανδρο και στέμμα και πορφύρα,
Πορφύρα από το αίμα μου μπορώ να βάψω πάλι
και στέμμ’ από τα δάκρυα να βάλω στο κεφάλι,
Κι αντί Βουλγάρα να γενώ ή νάμαι Τούρκου δούλα
Ν’ αναστηθώ ή να θαφτώ για πάντα Ελληνοπούλα!..»


Γιατί αυτό το εκπληκτικό ποίημα (που δεν «γκουγλίζεται» στο Διαδίκτυο, όπερ σημαίνει ότι δεν το ξέρει κανείς…) έχει θαφτεί επί 122 χρόνια, ενώ θα έπρεπε να διδάσκεται υποχρεωτικά σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαιδεύσεως;




   
























ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ Ο ΛΑΟΣ: «MHTΣOTAKH, ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΣΑΙ».

 

Άνετος και γελαστός πήγε ο Κούλης στην Μακεδονία, να καπηλευθεί εκ του ασφαλούς τις αγωνίες και τους αγώνες των Ελλήνων πατριωτών, αλλά του κόπηκαν τα γέλια!
Μιλώντας, λοιπόν, στην Βέροια καταφέρθηκε δήθεν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (την οποία έχει δηλώσει χίλιες φορές πως θα… σεβαστεί ως πρωθυπουργός), αλλά στο σημείο αυτό πατριώτες που είχαν μπει στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν: «κι εσύ να υπερασπίζεις τη Συμφωνία», «γιατί δεν άφησες τον κόσμο να ψηφίσει;», «προδότες σαν τον Τσίπρα είστε», «γιατί δεν παραιτηθήκατε;» και άλλα πολλά, απολύτως αληθινά.
Τότε, ο αμήχανος υποκριτής απάντησε στους πατριώτες με το εξής αμίμητο: «Εσείς που ήσασταν; Πού ήταν αυτοί, την ώρα που εμείς στη Βουλή δίναμε τον αγώνα μας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών;», προκαλώντας τα γέλια των πατριωτών.
Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, με τα κομματόσκυλα να χειροκροτούν λυσσασμένα για να καλύψουν τις διαμαρτυρίες των πατριωτών!
Κούλη πονηρούλη, σε γελάσανε αν νομίζεις πως θα κάνεις ψηφαλάκια την οργή των Ελλήνων πατριωτών της Μακεδονίας! Η κοροϊδία του «είμαστε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά ως κυβέρνηση θα την… σεβαστούμε», δε θα περάσει!









Ο Μητσοτάκης δήλωσε διατεθειμένος να πολεμήσει το νατιβισμό, δηλαδή τους ντόπιους ανθρώπους κάθε χώρας κι επομένως την εθνική συνοχή.

Nativism is the political policy of promoting the interests of native inhabitants against those of immigrants,[1] including by supporting immigration-restriction measures
https://en.wikipedia.org/wiki/Nativism_(politics)


Ο Μητσοτάκης δηλώνει διατεθειμένος να πολεμήσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού κι αυτό είναι κάτι που σταθερά κάνουν οι "νεοδημοκράτες", εκτός κι αν πούμε ότι το άνοιγμα των συνόρων και οι μίζες από τη siemens είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.

18 σχόλια :

  1. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
    Σ. Καλεντερίδης
    Αν αναλύσει κανείς τις δηλώσεις των Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων, στην κυριολεξία θα τραβά τα μαλλιά του, αν φυσικά είναι Έλληνας. Γιατί οι μεν Τούρκοι μπερδεύονται, οι δε άλλοι ξένοι αξιωματούχοι που μας μελετούν, γελάνε μαζί μας.
    Όμως εδώ που τα λέμε και οι Έλληνες πολιτικοί έχουν ένα δίκιο κι αυτοί. Πώς να κάνουν σωστές δηλώσεις, όταν δεν υπάρχει εθνική στρατηγική και εθνικός σχεδιασμός που να υποχρεώνει τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς να τον υπηρετούν με πράξεις και δηλώσεις;
    Οι μηχανισμοί του Μαξίμου, που καθορίζουν κάθε φορά τη στρατηγική της χώρας (στρατηγική κατ’ όνομα, γιατί πρόκειται για σχεδιασμό στο γόνατο ο οποίος φυσικά δεν είναι εθνικός) δεν μπορούν να παραγάγουν τίποτε περισσότερο από μια «Συμφωνία των Πρεσπών».
    Το πρόβλημα είναι συστημικό και δομικό, και έχει πάρει χαρακτήρα εθνικής απειλής από τότε που ανέλαβαν την εξουσία άτομα που δεν πιστεύουν στην έννοια της πατρίδας και του έθνους.
    Σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στον γεωπολιτικό μας περίγυρο είναι οι θετικότερες των τελευταίων 70 ετών, η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση και αντί να επωφεληθεί, έχει βγάλει στο σφυρί την εθνική της πραμάτεια.
    Η Μακεδονία ξεπουλήθηκε, γλιτώσαμε στο τσαφ τα ελληνοαλβανικά, και «ψήνεται» το ξεπούλημα στην Κύπρο και το Αιγαίο, όπως έχουν την καλοσύνη να μας προειδοποιήσουν οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Τσιρώνης, Δουζίνας και Καματερός…
    Συμπέρασμα: αδήριτη ανάγκη να αποκτήσουμε καλά συγκροτημένη εθνική στρατηγική, για να μάθουν στη συνέχεια οι πολιτικοί μας να κάνουν δηλώσεις που υπερασπίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα και όχι της Τουρκίας, όπως γίνεται τώρα.
    Ζ.Π.










    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
    Το Αιγαίο μέχρι το 1934 περίπου εκαλείτο επίσημα και ήταν γνωστό ως το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος τροποποίησε το καθεστώς και το μετονόμασε σε ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ. Για του λόγου το αληθές, ψάξτε το βιβλίο του ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ, με ελληνικό τίτλο ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΑΣΤΑΤΟ (εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗ) ή ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ, ο γαλλικός όμως τίτλος στα γαλλικά είναι L' ARCHIPEL EN FEU (1884).
    ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ: "ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ", 1884.
    "...Πάνω από διακόσια χρόνια η πολιτική ζωή της Ελλάδος είχε σβήσει τελείως. Δεν περιγράφονται όσα υπόφεραν οι Έλληνες! Ήτανε σκλάβοι κάτω από το κνούτο του πασά, με τον ιμάμη δεξιά και τον τζελάτη, τον δήμιο, δεξιά του. Μα η σπίθα της ζωής δεν είχε σβήσει στην ετοιμοθάνατη αυτή Χώρα και ανατινάχτηκε έξαφνα μέσα από τον μεγάλο πόνο. Οι Σουλιώτες στα 1776, οι Μανιάτες στα 1769, οι Κρητικοί στα 1770 επαναστάτησαν και κήρυξαν την ανεξαρτησία τους. Μα οι Τούρκοι πνίγανε στο αίμα κάθε φορά όλη αυτή την προσπάθεια της λευτεριάς. Μα στα 1821 οι Έλληνες όλοι είχαν ορκιστεί "ελευθερία η θάνατος". Και σήκωσαν την ιερή σημαία της Επανάστασης. Πολεμούσαν τον τύραννο στεριά και θάλασσα. Ο κόσμος γέμισε από τα δοξασμένα ονόματα Τομπάζης, Τσαμαδός, Μιαούλης, Κανάρης, Κολοκοτρώνης, Μάρκος Μπότσαρης, Υψηλάντης, Οδυσσέας Ανδρούτσος και τόσοι άλλοι. Ευθύς από την αρχή η επανάσταση έγινε πόλεμος μέχρι θανάτου. Ένας από τους δύο αντιπάλους έπρεπε να αφανιστεί από το χώμα της Ελλάδας...."
    "..Φαίνεται πως οι Έλληνες πήραν από το άστατο έδαφος της Χώρας τους την φυσική και ψυχική ταραχή, που τους σπρώχνει στις μεγαλύτερες υπερβολές και στους πιο μεγάλους ηρωισμούς. Με τα φυσικά τους προτερήματα και το ακαταδάμαστο θάρρος, τη φιλοπατρία και την αγάπη της λευτεριάς κατόρθωσαν να ελευθερώσουν την Χώρα τους από την σκλαβιά, όπου τόσους αιώνες στέναζε..."
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΜΕΓΑΛΗ Η ΛΥΠΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ.
    Την εγγραφή των αρχαίων γλωσσών στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco ζήτησε σήμερα μια γαλλική ένωση, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο οποίο συμμετείχε και ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας.
    «Θεωρήσαμε απαραίτητο να διαφυλάξουμε τη διδασκαλία των λατινικών και των (αρχαίων) ελληνικών, που είναι οι βάσεις της γαλλικής γλώσσας και της ευρωπαϊκής ιστορίας», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο καθηγητής αρχαιολογίας Βενσάν Μερκενμπρέκ, ο πρόεδρος της ένωσης Human-Hist.
    Η ένωση αυτή υπέβαλε το αίτημα με ένα μανιφέστο που παρουσιάστηκε σήμερα, με την ευκαιρία της έναρξης της «Β΄ Διεθνούς Συνάντησης των αρχαίων γλωσσών», ενός διήμερου συνεδρίου που διεξάγεται στο Οτέν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γαλλική ένωση ζητά να περιληφθούν τα αρχαία ελληνικά στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO
      Στη συνάντηση συμμετέχουν 80 ερευνητές και πανεπιστημιακοί από τη Γαλλία και άλλες χώρες. Οι συζητήσεις σε κάποια από τα στρογγυλά τραπέζια γίνονται στα λατινικά ή τα αρχαία ελληνικά.
      «Είναι επίσης μια ευκαιρία να δείξουμε στο κοινό τη σπουδαιότητα και την ικμάδα των αρχαίων γλωσσών», πρόσθεσε ο Μερκενμπρέκ.
      Στο συνέδριο έδωσε το παρών, σήμερα το πρωί, και ο υπουργός Εθνικής Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκέ ο οποίος χαρακτήρισε το μανιφέστο της Human-Hist «εμβληματικό και ουσιώδες» για την υπεράσπιση των αρχαίων γλωσσών που είναι «το ζωντανό σφρίγος της δικής μας γλώσσας».
      «Τα ελληνικά και τα λατινικά δεν είναι ούτε απαρχαιωμένες, ούτε ελιτιστικές (γλώσσες) και πρέπει να τις προωθήσουμε», πρόσθεσε ο υπουργός, εκφράζοντας την υποστήριξή του στους διδάσκοντες οι οποίοι «μεταλαμπαδεύουν αξίες».
      Ένας 13χρονος μαθητής που συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου, ο Αντρέ, δήλωσε ότι έχει πάθος με τα λατινικά και τα αρχαία λατινικά γιατί βοηθούν «να γνωρίζει το παρελθόν, να κατανοεί το παρόν και να εξηγεί το μέλλον».
      Η παρουσίαση του μανιφέστου στο Οτέν, το αρχαίο Augustodunum, δεν έγινε τυχαία: τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά διδάσκονται στην πόλη αυτή αδιαλείπτως εδώ και 2.000 χρόνια, όπως εξήγησε ο Μερκενμπρέκ.
      Το γεγονός αυτό πιστοποιεί η πρόσφατη ανακάλυψη μιας Σχολής Δικαίου και Γραμμάτων (Ecoles Meniennes) που ιδρύθηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ. και θεωρείται «το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της ρωμαϊκής Γαλατίας», σημείωσε ο αρχαιολόγος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. ΟΙ ΣΦΗΝΟΕΙΔΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΩΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.
    Υπάρχουν 1.000.000 αδιάβαστες πήλινες σφηνοειδείς πινακίδες της εποχής του Τρωϊκού πολέμου. Βρίσκονται σε διάφορα Μουσεία. Οι ειδικοί αρχαιολόγοι, σε όλο τον κόσμο, που μπορούν να διαβάσουν την σφηνοειδή γραφή είναι περίπου 200. Η ανάγνωση προχωρεί πολύ αργά. Έλληνες αρχαιολόγοι, ειδικοί στην ανάγνωση σφηνοειδούς γραφής, δεν υπάρχουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ.
    Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ υπέκλεψε από τις ΗΠΑ δορυφορικούς χάρτες των πετρελαιϊκών κοιτασμάτων στην Ελλάδα και προσπάθησε να συνεργαστεί με Ρουμάνικες εταιρείες εξώρυξης πετρελαίου του κομμουνιστή Τσαουσέσκου, καθότι είχαν τεχνογνωσία. Έτσι, τότε προέκυψε το "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ". Το σχετικό άρθρο του κομμουνιστικού περιοδικού ΑΝΤΙ, όλως περιέργως, καλύπτει πλήρως και διεξοδικά το θέμα. Σε βιβλίο του ελληνοαμερικάνου εντεταλμένου πράκτορα της NSA Στριγγά, φαίνεται η διαμάχη μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών (7 αδελφές), το μοίρασμα της πίττας, και τα εκατέρωθεν δωροδοκούμενα πιόνια (έλληνες πρωθυπουργοί και υπουργοί). Η μια ομάδα θα πάει με την Ελλάδα και θα πάρει το έργο και η άλλη θα πάει με την Τουρκία, έτσι ώστε όλες να είναι ικανοποιημένες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΗ Π. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ.
    «Έτσι οι Τούρκοι εξήλθον το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου επληθύνθησαν. Η χώρα ήταν ήδη υπό την εξουσίαν τους. Άρχισαν να λεηλατούν πρώτον τα σπίτια της Χώρας, έπαιρναν ό,τι τους άρεσε και έπειτα έκαιαν τα σπίτια. Αποτεφρώθηκε και η ωραία Βιβλιοθήκη του σχολείου με όλην την οικοδομήν. Στη συνέχεια προχώρησαν στον Κάμπον. Όσους Χίους συναντούσαν τους σκότωναν.
    Έσφαζαν, έκαιαν, λεηλατούσαν τα πάντα.
    Γέροντες, άνδρες, γυναίκες θανατώνονταν, νέοι από 15 χρόνων και άνω, βρέφη αποσπώμενα από τας αγκάλας των μητέρων τους, άλλα ερίπτοντο εις την θάλασσαν, άλλα εις τα όρη.
    Όσοι ενόμισαν, ως τέλος των δεινών τους, την προσκύνησιν των Τούρκων, έλαβον αξιοθρήνητον τέλος.
    Νέοι από 20 έως 28 χρόνων, χείρα με χείρα δεμένοι, εσχημάτιζον ορμαθούς, έχοντες προ του θανάτου εζωγραφισμένον εις το πρόσωπον τον θάνατον.
    Οι οιμωγές τους έκαναν ν’ αντηχή ο τόπος.
    Υπέρ τον έναν μήνα συνεχίσθηκε αυτό. Από όσους συνελάμβαναν άλλους τους έσφαζαν αμέσως και τους έκαιαν μετά τη σφαγή. Σε όποιον δρόμο κι αν εβάδιζεν κανείς σπανίως έβλεπε δύο λεπτών διάστημα κενόν, χωρίς να απαντήση πτώματα το εν μετά το άλλο. Κατά το νότιον μέρος της πόλεως δεν έμεινεν δρόμος κενός χωρίς νεκρούς, σπάνιες οικίες που να μην είχαν καεί, μέρος απότιστον από αίμα".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. OI ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ. ΜΕΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΝΑ ΔΙΝΕΙ "ΔΑΝΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    0Ι ΑΓΓΛΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. Οι Τούρκοι ασκούνταν στο πυροβολικό των πλοίων υπό την καθοδήγηση των Άγγλων.
    Ο σουλτάνος είχε πληροφορηθεί τις κινήσεις για την επανάσταση της Χίου. Σε έγγραφο του Φόρεϊν Όφις υπάρχει η απόδειξη ότι οι Άγγλοι τον είχαν ενημερώσει ότι οι Χίοι ετοιμάζονταν για επανάσταση, περίπου έξι μήνες πριν από την έκρηξή της.
    Σημείωση: έχουμε αποδείξεις, που κανείς δεν σχολιάζει, ότι οι άγγλοι παρακολουθούσαν ακόμη και τον Ρήγα Φεραίο και διάβαζαν με προσοχή και αρχειοθετούσαν ότι έγραφε η πρώτη Ελληνική "Εφημερίδα" στην Βιέννη των Σιατιστινών αδελφών Μαρκιδών Πούλιου.
    Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για την "φιλελληνική" δράση των άγγλων; Τον Πατσίφικο; Τον Κεμάλ; Τον θάνατο του Μεταξά και του Κορυζή; Την μεταφορά με ιδιαίτερο αεροπλάνο του δημίου του Ελληνικού λαού Ζαχαριάδη από την Γερμανία στην Ελλάδα για τα "περαιτέρω"; Την Κύπρο;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ" ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ.
    Περὶ χάρβαρντ καὶ ἄλλων δαιμονίων καὶ δράκων. Χοϊδᾶς Διονύσιος, ΦΙΛΟΝΟΗ.
    Τὸ χάρβαρντ ὅπως καὶ τὰ ἀλλὰ «ἄηβη λὴγκ» σχολεῖα ἔχουν ἕνα σκληρὸ πυρήνα ἐπιστημῶν (θετικὲς κυρίως ἐπιστῆμες καὶ ἐπιστῆμες τῆς ὑγείας) ποὺ δέχονται ὄντως τὰ καλλίτερα μυαλὰ σχεδὸν ἀποκλειστικὰ καὶ μόνο μὲ καθεστὼς ὑποτροφιῶν, μιᾶς καὶ τὰ δίδακτρα σὲ αὐτὰ τὰ πανεπιστήμια εἶναι ἐξωπραγματικὰ καὶ φθάνουν κοντὰ στὰ 300-400 χιλιάδες δολλάρια γιὰ φοίτηση 4 ἐτῶν.
    Αὐτὲς τὶς ὑποτροφίες συνήθως τὶς «πληρώνουν» οἱ ὑπόλοιποι φοιτητὲς τῶν «ἐλαφρῶν» σπουδῶν, ποὺ ἐκτείνονται, ἀπὸ τὸ παντελῶς χρήσιμα ἀντικείμενο τῶν «τζέντερ στάντιες» ὡς «νάτιβ ἀμέρικαν στάντιες» καὶ ἂλλα ἀνάλογα παντελῶς χρήσιμα ἐπαγγέλματα καὶ σπουδές.
    Δὲν εἶναι τυχαῖο πχ, ὅτι οὐδεὶς ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες γόνους ποὺ μᾶς μοστράρουν τὶς ἄηβη λὴγκ σπουδές τους, δὲν ἔχει φοιτήση στὰ «σκληρὰ» πολυτεχνεῖα ὅπως τὸ ΜΙΤ ἢ τὸ «κὰλ τέκ», ἢ ἀλλὰ ἀνάλογα ὑψηλῆς ἀπαιτήσεως ἱδρύματα, οὔτε οὐδεὶς μᾶς μοστράρει πχ πτυχίο «βιολογίας» ἡ φυσικῆς ἀπὸ τὸ Χάρβαρντ.
    Αὐτὰ τὰ πτυχία ὅπως, καταλαβαίνετε, εἶναι γιὰ τοὺς πραγματικὰ ἀρίστους αὐτοῦ του κόσμου, οἱ ὁποῖοι μὲ τὶς ἐφηρμοσμένες ἔρευνές τους φέρνουν καὶ πακτωλὸ ἑκατομμυρίων σὲ αὐτὰ τὰ ἱδρύματα.
    Ὅταν ἑπομένως ἀκοῦτε Χάρβαρντ, ἤ Γέηλ, ἤ Κολούμπια πάντα νὰ προσέχετε καὶ τὸ ἀντικείμενο τῶν σπουδῶν.
    Διότι τὰ μισὰ ἀντικείμενα τοὐλάχιστον εἶναι ἡ πρόφασις γιὰ σπουδὲς στὴν μεγαλυτέρα πλατφόρμα δημοσίων σχέσεων ποὺ ἔχουν ἐφεύρη οἱ Ἀμερικανοὶ μέχρι σήμερα.
    Δὲν τσιμπῶ λοιπὸν στὴν ἀριστεῖα οὐδενὸς ἐξ αὐτῶν τῶν ἀποφοίτων, ἀφοῦ γνωρίζω, ὅτι πέρασαν τέσσερα ἡ περισσότερα φοιτητικὰ χρόνια στὸ τρέντυ Κέιμπριτζ τῆς Βοστώνης, κατοικοῦντες σὲ κόζυ φοιτητικὰ διαμερίσματα, τρώγοντας στὰ καλλίτερα ἑστιατόρια καὶ ἀσύστολα γκομενίζοντες μὲ ἄλλες καὶ ἄλλους ὁμοίους τους στὰ χιλιάδες πάρτυ, τὴν ἰδίαν στιγμὴ ποὺ οἱ ἄλλοι μισοὶ συμφοιτητές τους ἔβγαζαν τὰ μάτια τους μελετῶντας γιὰ νὰ ὑποστηρίξουν τὶς πανάκριβες ὑποτροφίες τους.
    Δὲν τσιμπᾶμε στὶς σπουδὲς τοῦ Πέτρου Κόκκαλη, οὔτε βεβαίως στὶς ἀντίστοιχες τοῦ Κυριάκου, τοῦ Μπακογιάννη καὶ τοῦ Μικροῦ Βαρβιτσιώτου, διότι γιὰ τὸ μόνο πράγμα ποὺ μποροῦν νὰ σᾶς ποῦν εἶναι γιὰ τὰ φιουζιὸν ῥέστωραν τῆς Βοστώνης…..
    Αὐτὰ βέβαια μπορεῖ νὰ τὰ μάθετε ὅταν τὰ ἐπισκεφθεῖτε καὶ ἀπὸ τὸ Βοστονόραμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΛΛΑΔΑ: ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
    Συνέντευξη του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κόκκαλη φιλοξενεί εφημερίδα.
    «Σήμερα, στην πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης, αυτός ο κόσμος είναι πια κοινός για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως έθνους και τόπου, γεγονός που καταγράφεται για πρώτη φορά στη ιστορία της ανθρωπότητας» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Κόκκαλης.
    Έχουμε συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα και θέλω να ακουστεί στη συγκεκριμένη Ευρωβουλή, η οποία θα είναι, επί της ουσίας, η περισσότερο πολιτική όλων των τελευταίων δεκαετιών. Ο «Κόσμος» συνδέεται και υιοθετεί το πρόγραμμα των 17 παγκόσμιων στόχων του ΟΗΕ στην ολότητά του. Αυτό το πρόγραμμα είναι ο μοναδικός οδηγός μας.
    Απαντώντας για μία παγκόσμια, σύγχρονη οικολογική κίνηση ως λύση στην σημερινή κοινωνία δήλωσε: «Σκεφτείτε ότι ο πληθυσμός του πλανήτη το 2030 θα είναι 10 δισεκατομμύρια. Θα υποχρεωθούμε να καίμε το μισό πετρέλαιο απ’ ότι σήμερα. Ο Μαρξ μιλούσε για τον καπιταλισμό την εποχή που επικρατούσε η ιδέα ότι ο κόσμος είναι περατός, ενώ σήμερα το επίδικο είναι το μέλλον του πλανήτη.
    »Τότε αυτή η διάσταση δεν έμπαινε σε συζήτηση καθώς για τον καπιταλισμό υπήρχε πάντα μια νέα ήπειρος να ανακαλυφθεί προς εκμετάλλευση, ακόμα ένας λαός να υποδουλωθεί, μια καινούργια γη για να κατακτηθεί, νέα πλούτη για να κερδηθούν. Και τα δύο οικονομικά συστήματα προϋποθέτουν τη διαρκή μεγέθυνση του οικονομικού αποτελέσματος, κάτι όμως που προϋποθέτει έναν πλανήτη που μεγαλώνει.
    »Συνθήκη που όπως γνωρίζουμε δεν υπάρχει πια. Νομίζω πως ούτε ο μαρξισμός ούτε ο καπιταλισμός λύνουν τις σύγχρονες προκλήσεις και αντιθέσεις. Εγώ εργάζομαι στηρίζοντας νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν επειδή εγώ θέλω να τις βοηθήσω, αλλά επειδή η τεχνολογία επιτρέπει σε έξυπνους νέους ανθρώπους να ανταγωνιστούν με μοναδικό μέσο έναν υπολογιστή μεγάλες επιχειρήσεις σε ό,τι αφορά την παραγωγή και τη διανομή προϊόντων παγκοσμίως. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ τι κεφάλαια χρειάστηκε για να φτιάξει το FB; Δημιούργησε όμως κεφάλαιο…»
    Πρόσθεσε δε: «Αυτό που λέω είναι πως ο σημερινός καπιταλισμός έχει καινούργια χαρακτηριστικά, δεν λειτουργεί πια με τους παλιούς όρους, απαιτείται μια άλλη διαχείριση. Η τεχνολογία εξελίσσεται με τέτοια ταχύτητα που τα προηγούμενα πολιτικά και οικονομικά σχήματα δεν την προλαβαίνουν. Σε λίγο θα βρεθούμε μπροστά στην τεχνητή νοημοσύνη».
    Μιλώντας για το αν ο παππούς του Πέτρος Κόκκαλης, μαρξιστής-λενινιστής, μια σπουδαία φυσιογνωμία της Κομμουνιστικής Αριστεράς, την οποία υπηρέτησε ως επιστήμονας αλλά και ως αγωνιστής στο ΕΑΜ και στον Δημοκρατικό Στρατό στη διάρκεια του Εμφυλίου, είχε αφοσιωθεί σε μια ουτοπία, απάντησε: «Ο παππούς μου, ως γιατρός κινούνταν στο σημείο συνάντησης θετικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Επίσης ήταν ένας πειραματικός επιστήμων. Και ο μαρξισμός, εκφραζόμενος τότε ως επιστημονικός υλισμός, συνιστούσε την προσέγγιση που υποσχόταν τη μέθοδο βελτίωσης των κοινωνικών συνθηκών. Και πράγματι υπηρέτησε ως το τέλος αυτή την υπόθεση. Και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτόν. Αλλά πιστεύω πως αν ζούσε σήμερα, και έχοντας την εμπειρία του παρελθόντος, θα τασσόταν με την πλευρά της έγκαιρης κινητοποίησης μέσα στις τρέχουσες συνθήκες.
    »Θα καταλάβαινε δηλαδή πολύ νωρίτερα ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να συμβεί η άνοδος του Χίτλερ –εκλεγμένου… νομίμως μάλιστα- για να αιματοκυλήσει την Ευρώπη. Το ’44, έχοντας ζήσει τον λιμό της Αθήνας, βγήκε στο βουνό. Νομίζω πως σήμερα δεν θα περίμενε τόσο. Θα το έκανε πολύ νωρίτερα».
    Τέλος ερωτώμενος αν επηρεάστηκε από τον παππού του είπε: «Μεγάλωσα με τη γιαγιά μου και τις παρέες της από την Αριστερά της πολιτικής μετανάστευσης, ακούγοντας αυτές τις ιστορίες. Τη θυμάμαι να κλαίει με μαύρο δάκρυ το 1989 όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση. Ο παππούς μου παρέμεινε ιδεολόγος και αγωνιστής ως το τέλος της ζωής του. Σαφώς και επηρεάστηκα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί συνδέει Κόκκαλη, Μπόμπολα, Ῥιζοσπάστη, Ἔθνος, ΚΚΕ, ΣΤΑΖΙ, KGB καί Mo
      Ἀθάνατοι Σπαρτιάτες
      ἐπιμέλεια κειμένου Φιλονόη καὶ Φίλοι
      Καὶ λίγα γιὰ τὴν ἱστορία τῆς οἰκογενείας
      Ὁ πατέρας τοῦ Κόκκαλη, ἦταν πρωτεργάτης καὶ «σημαιοφόρος» στὸ παιδομάζωμα.
      28,000 Ἑλληνόπουλα κατὰ τὴν διάρκεια τῶν ἐτῶν 1947 – 1949, μὲ τὴν δικαιολογία ὅτι θὰ πήγαιναν τὰ παιδιὰ στὴν σταλινικὴ ΕΣΣΔ (Ἕνωση Σοβιετικῶν Σοσιαλιστικῶν Δημοκρατιῶν) νὰ σπουδάσουν. Ὅμως, σχεδὸν ὅλα τὰ παιδιά, ἀκόμη καὶ σήμερα ἀγνοοῦνται. Οὐδεὶς γνωρίζει ποὺ εὑρίσκονται καὶ ἐὰν ζοῦν.
      Ὁ πατέρας τοῦ Κόκκαλη, ἐκπαιδεύθηκε ἀπὸ τὶς Σοβιετικὲς Μυστικὲς Ὑπηρεσίες.
      Ἀργότερα, ἐκπαιδεύθηκε καὶ ὁ ἴδιος ὁ Σωκράτης Κόκκαλης, ὁπότε μὲ ἐντολὴ τῆς KGB, ἀνέλαβε νὰ εἶναι πράκτωρ τῆς Ministerium fur Staatssicherheit (δηλαδὴ τοῦ Ὑπουργείου Κρατικῆς Ἀσφαλείας, γνωστὸ ὡς Stassi – Στάζι, τὸ ὁποῖο ὅμως ἦταν «παραμάγαζο» τῆς KGB).
      Ὁ Σωκράτης Κόκκαλης, ἀποστέλλεται στὴν Ἑλλάδα καὶ ἀρχίζει τὶς ἐπιχειρηματικὲς δραστηριότητες. Τὴν ἴδια σχεδὸν ἐποχή, ἔρχεται καὶ ὁ Γιῶργος Μπόμπολας στὴν Ἑλλάδα καὶ ξεκινᾶ καὶ αὐτὸς ἐπιχειρηματικὴ δραστηριότητα. Ἀνάμεσα στὶς δραστηριότητές που ἀνέπτυξε ὁ Γιῶργος Μπόμπολας, ἤταν καὶ ἡ ἐφημερὶς «Ἔθνος». Ὅλα ὅμως, μὲ τις «εὐλογίες» καὶ τὴν χρηματοδότηση τῆς KGB, ἀφοῦ τὸ «Ἔθνος», ἔγινε τὸ ἀνεπίσημο ὄργανο τοῦ ΚΚΕ, δεδομένου ὅτι ὁ «Ῥιζοσπάστης» ἦταν ἤδη ἀρκετὰ βαμμένος κόκκινος ὥστε νὰ μπορέσῃ νὰ τὴν μεταδόσῃ στὴν πλατειὰ μᾶζα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ Γ. ΔΡΟΣΙΝΗ ΤΟΥ 1896, ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΟΝ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ».
    Στο «Μακεδονικόν Ημερολόγιον» του 1897 που εξεδόθη λίγες εβδομάδες πρίν τον άτυχο πόλεμο του 1897, υπάρχει ένα λησμονημένο ποίημα του Γεωργίου Δροσίνη με τίτλο «Ελληνοπούλα (Μακεδονία)» το οποίο ξεκινάει με τον κοσμαγάπητο στίχο «Μακεδονία Ξακουστή» και άνετα μπορεί να θεωρηθεί ως ο πρόδρομος ή το υπόδειγμα πάνω στο οποίο στηρίχτηκε ο στιχουργός του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η Χώρα». Χήρα, βεβαίως, διότι ακόμα η Μακεδονία ήταν κατεχόμενη από τους Οθωμανούς.
    ΙΔΟΥ το ποίημα του Γ. Δροσίνη με τίτλο «Ελληνοπούλα» το οποίο τυπώθηκε το 1896 στο «Μακεδονικόν Ημερολόγιον του 1897», του οποίου ο πρώτος στίχος είναι «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου χήρα» για το οποίο δεν βγάζουν άχνα οι ανθέλληνες.
    Αντικατοπτρίζει στο ακέραιο το κλίμα της εποχής, ότι δηλαδή μιλάμε για την Μακεδονία την οποία κατέχουν οι Τούρκοι («σκλαβωμένη», «δούλα» κλπ), έχει ελληνικές ρίζες από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατοικείται από Έλληνες και περιμένει να «αναστηθεί ως Ελληνοπούλα», την διεκδικούν οι Βούλγαροι και γενικώς οι δυνάμεις που την εποφθαλμιούν είναι οι «Αυστριακοί, Βούλγαροι, Τούρκοι και Ρώσοι». Άλλοι παράγοντες δεν υπάρχουν. Οι «Μακεδόνες» δημιουργήθηκαν μετά. Η ουσία είναι ότι οι στίχοι ξεκινούν με παράφραση του Δροσίνη ή ότι ο Δροσίνης ξεκίνησε με παράφραση άγραφων και άγνωστων στίχων έως τότε (1896), και απλώς εξυμνούν την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τις επιβουλές των Βουλγάρων, διότι οι μάχες του 1913 έγιναν με τους Βούλγαρους, όπως η φονικότερη μάχη ίσως τον 20ο αιώνα, η νικηφόρα μάχη του Κιλκίς – Λαχανά τον Ιούνιο του 1913 με 8800 Έλληνες στρατιώτες νεκρούς.
    Τίτλος: «Ελληνοπούλα»
    «Μακεδονία, ξακουστή του Αλεξάνδρου χήρα!
    του δοξασμένου βασιλιά για ντύσου την πορφύρα,
    το διαμαντένιο στέμμα του για βάλε στο κεφάλι,
    τ’ ανίκητό του το σπαθί για ξαναζώσου πάλι,
    Και σκόρπα στην Ανατολή φωτιά και λάμψη τόση,
    Όπου να ιδούν Αυστριακοί, Βούλγαροι, Τούρκοι, Ρώσσοι,
    Κι όσοι σε κράζουν αδερφή, κι όσοι σε θέλουν δούλα.
    Αν ήσουν σύ βασίλισσα κι αν ήσ’ Ελληνοπούλα!..

    Επέθαν’ ο Αλέξανδρος και πρίν πεθάνει ακόμη
    μοιράσθηκαν τη δόξα του ανάξιοι κληρονόμοι,
    Ξεσχίσαν την πορφύρα του, συντρίψανε το στέμμα
    Και το σπαθί του εσκούριασε με το δικό τους αίμα.
    Έμεινα χήρα κι έρημη… μέσα στα μαύρα χρόνια
    Μ’ εμάραν’ η απελπισιά, μ’ έφαγ’ η καταφρόνια,
    Και στα χαρέμια εσύρθηκα Τούρκων Σουλτάνων δούλα
    του κόσμου εγώ η βασίλισσα κ’ η πρώτη Ελληνοπούλα…

    Μα πάλι δεν ετούρκεψα. Κι αν ήμαι σκλαβωμένη,
    Θερμή κ’ ελεύθερη η καρδιά στα σωθικά μου μένει.
    Κι αν έχασα η βασίλισσα, του Αλεξάνδρου η χήρα,
    μαζί με τον Αλέξανδρο και στέμμα και πορφύρα,
    Πορφύρα από το αίμα μου μπορώ να βάψω πάλι
    και στέμμ’ από τα δάκρυα να βάλω στο κεφάλι,
    Κι αντί Βουλγάρα να γενώ ή νάμαι Τούρκου δούλα
    Ν’ αναστηθώ ή να θαφτώ για πάντα Ελληνοπούλα!..»
    Γιατί αυτό το εκπληκτικό ποίημα (που δεν «γκουγλίζεται» στο Διαδίκτυο, όπερ σημαίνει ότι δεν το ξέρει κανείς…) έχει θαφτεί επί 122 χρόνια, ενώ θα έπρεπε να διδάσκεται υποχρεωτικά σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαιδεύσεως;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΧΘΕΣ: «MHTΣOTAKH, ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΣΑΙ».
    Άνετος και γελαστός πήγε ο Κούλης στην Μακεδονία, να καπηλευθεί εκ του ασφαλούς τις αγωνίες και τους αγώνες των Ελλήνων πατριωτών, αλλά του κόπηκαν τα γέλια!
    Μιλώντας, λοιπόν, στην Βέροια καταφέρθηκε δήθεν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (την οποία έχει δηλώσει χίλιες φορές πως θα… σεβαστεί ως πρωθυπουργός), αλλά στο σημείο αυτό πατριώτες που είχαν μπει στην αίθουσα άρχισαν να φωνάζουν: «κι εσύ να υπερασπίζεις τη Συμφωνία», «γιατί δεν άφησες τον κόσμο να ψηφίσει;», «προδότες σαν τον Τσίπρα είστε», «γιατί δεν παραιτηθήκατε;» και άλλα πολλά, απολύτως αληθινά.
    Τότε, ο αμήχανος υποκριτής απάντησε στους πατριώτες με το εξής αμίμητο: «Εσείς που ήσασταν; Πού ήταν αυτοί, την ώρα που εμείς στη Βουλή δίναμε τον αγώνα μας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών;», προκαλώντας τα γέλια των πατριωτών.
    Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, με τα κομματόσκυλα να χειροκροτούν λυσσασμένα για να καλύψουν τις διαμαρτυρίες των πατριωτών!
    Κούλη πονηρούλη, σε γελάσανε αν νομίζεις πως θα κάνεις ψηφαλάκια την οργή των Ελλήνων πατριωτών της Μακεδονίας! Η κοροϊδία του «είμαστε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά ως κυβέρνηση θα την… σεβαστούμε», δε θα περάσει!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΣΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ.
    Την ελληνική ρίζα των ονομάτων σε 21 νομούς της Τουρκίας, δείχνει ένας χάρτης που πρόσφατα έγινε viral στο ίντερνετ στη γειτονική χώρα. Στους συνολικά 81 νομούς που απαρτίζουν σήμερα την Τουρκική Δημοκρατία, σύμφωνα με τον δημιουργό του χάρτη υπάρχουν 14 διαφορετικές προελεύσεις με την ελληνική, να είναι η πιο πλούσια πίσω από την τουρκική...
    Αναλυτικά, η Edirne στα ανατολικά και στα σύνορα με τον Έβρο, έχει τις ρίζες της στην Ανδριανούπολη, ενώ η μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια της Istanbul, προέρχεται από την φράση Εις την Πόλιν, δηλαδή την Κωνσταντινούπολη.

    Στη συνέχεια, η Siirt, δεν είναι άλλη από την Βυζαντινή Σύρτη, στις περιοχές με κυρίως κουρδικό πληθυσμό. Ελληνικά ονόματα κυριαρχούν στο βόρειο τμήμα της Τουρκίας, εκεί που κάποτε βρίσκονταν το Βασίλειο του Πόντου. Πρόκειται για τους νομούς Kastamonu (Κασταμονή), Sinop (Σινόπη), Samsun (Σαμσούντα), Giresun (Κερασούντα), Trabzon (Τραπεζούντα), Rize (Ριζούντα).
    Ο δημιουργός του χάρτη χρεώνει το όνομα του νομού Izmir στους Ασύριους καθώς φέρεται ότι πριν από την ελληνική της ονομασία (Σμύρνη) προϋπήρχε το Ti-smurna (περίπου το 2.000 π.Χ.).
    Ελληνική ρίζα όμως έχουν τα ονόματα των γειτονικών νομών στην Μικρά Ασία όπως Kutahya (Κοτύαιον), Bursa (Προύσα) και Manisa (Μαγνησία). Τέλος ελληνικά ονόματα συναντάμε και στα νότια παράλια νομών της Τουρκίας με την Antalya (που πήρε το όνομα της από τον βασιλιά του Ελληνιστικού Βασιλείου της Περγάμου, Άτταλο), την Konya (Ικόνιο) που αποτελεί και τον μεγαλύτερο σε μέγεθος νομό της Τουρκίας και την Isparta (Σπάρτη).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟ.
    Η τουρκική πολεμική βιομηχανία δοκίμασε με απόλυτη επιτυχία τη δεύτερη και τελειοποιημένη έκδοση του ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου (Rail Gun) «Şahi 209» το οποίο προορίζεται για εγκατάσταση στα νέα πολεμικά πλοία (φρεγάτες ΤF-100 και ΤF-2000 κωδικοποιημένες ως φρεγάτες αλλά μεγέθους αντιτορπιλικών 8.000 τόνων).
    Το ζήτημα είναι ότι τα βλήματα του ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου είναι μη ανιχνεύσιμα και μη ανασχέσιμα.
    Λόγω της ισχύος εκτόξευσης και της ανάπτυξης υπερταχύτητας τα καταστροφικά αποτελέσματα ακόμα και στο διαμέτρημα των 35 χιλιοστών block II είναι τόσο μεγάλα που δεν χρησιμοποιούν καν προωθητική γόμωση!
    Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα παλιά σκαριά του νυν ελληνικού στόλου αλλά και οποιαδήποτε νέα κατασκευή εισέλθει σε υπηρεσία καθώς μια ριπή από τέτοια βλήματα από απόσταση π.χ 40 χλμ. θα αποβεί απόλυτα καταστροφική για το ελληνικό πλοίο και με ελάχιστο κόστος.
    Ηλεκτρομαγνητικά πυροβόλα έχουν αναπτύξει μόνο οι «big three» δηλαδή οι ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα και όπως γίνεται κατανοητό η Τουρκία έχει μεγαλεπήβολα σχέδια να μπει και αυτή στο κλαμπ των μεγάλων δυνάμεων.
    Το σύστημα Şahi 209 Block II, αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος Şahi 209 Block I του οποίου οι δοκιμές είχαν ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2018. Το νέο σύστημα έχει ισχύ 10 megajoules και είναι δέκα φορές πιο ισχυρό από το Şahi 209 Block I.
    Το τουρκικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο Şahi 209 Block II μπορεί να εκτοξεύσει ένα βλήμα 35 χιλιοστών σε απόσταση μέχρι και περίπου 50 χλμ.
    Σημειώνεται ότι το σύστημα Şahi 209 Block Ι που δοκιμάστηκε το 2018 έχει κάννη μήκους 3 μέτρων και ισχύ 1 megajul και όπως απέδειξαν οι δοκιμές μπορεί να εκτοξεύσει ένα βλήμα βάρους 300 γραμμαρίων σε απόσταση 10 χλμ και να τρυπήσει πλάκες χάλυβα πάχους 50, 70 και 96 χιλιοστών.
    Το νέο σύστημα Şahi 209 Block II έχει κάννη μήκους 6 μέτρων που σχεδιαζόταν να εκτοξεύει βλήματα βάρους 700 γραμμαρίων με ισχύ 6 megajul σε αποστάσεις 25 χιλιομέτρων.
    Θαλάσσιες δοκιμές ξεκίνησε το κινεζικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο.
    Μετά την δοκιμή του ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου (Rail Gun) Şahi 209, από την πλευρά της τουρκικής βιομηχανίας, θαλάσσιες δοκιμές του υπό ανάπτυξη ναυτικού ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου ξεκίνησε και το Ναυτικό της Κίνας.
    Το πυροβόλο έχει τοποθετηθεί επί του αποβατικού πλοίου Haiyangshan κλάσης Type 072II Yuting και εκτιμάται ότι θα είναι επιχειρησιακό το 2025.
    Το πλοίο εντοπίστηκε στον ποταμό Yangtze και σύμφωνα με πληροφορίες το πυροβόλο μπορεί να πλήξει στόχους σε απόσταση 124 μιλίων με ταχύτητα μέχρι και 1,6 μίλια το δευτερόλεπτο. Όπως αναφέρουν κινεζικές πηγές οι δοκιμές πρόκειται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2023.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    Η Ελλάδα μέσα στα τελευταία 10 χρόνια (2009-2018) έχει πραγματοποιήσει συνολικές εισαγωγές 492,3 δις Ευρώ και εξαγωγές μόλις 259,2 δις Ευρώ. Χρεωθήκαμε δηλαδή, από απαιτητικούς δανειστές μέσα στα δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε εισαγόμενα προϊόντα 233 δις Ευρώ.
    Όπως προκύπτει από τον πίνακα εισαγωγών και εξαγωγών της Ελλάδος την δεκαετία 2009-2018, το εμπορικό μας ισοζύγιο είναι μόνιμα ελλειμματικό από 35,1 δις Ευρώ (μέγιστο) μέχρι 17,7 δις Ευρώ (ελάχιστο) κάθε χρόνο! Τα τεράστια αυτά ποσά δεν προέρχονται από υποχρεωτικές εισαγωγές προϊόντων που δεν παράγονται στην Ελλάδα, αλλά κυρίως από εισαγωγές προϊόντων που προσφέρονται από την Ελληνική παραγωγή και μάλιστα συνήθως πολύ φθηνότερα! Πληρώνουμε δηλαδή με δανεικά χρήματα σε αδίστακτους πιστωτές εισαγόμενα προϊόντα γιατί δεν ξέρουμε πως να επιλέγουμε προϊόντα Ελληνικής παραγωγής!
    Η ευημερία λοιπόν με δανεικά ανήκει μεν στο παρελθόν, αλλά εμείς συνεχίζουμε να αγοράζουμε όχι απόλυτα αναγκαία εισαγόμενα καταναλωτικά προϊόντα, χρεώνοντας συνεχώς τη χώρα μας (και την τσέπη μας) με ασυγχώρητη επιπολαιότητα.
    Υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα Ελληνικής παραγωγής που μπορούμε να αγοράσουμε υποκαθιστώντας εισαγόμενα προϊόντα. Ο κατάλογος είναι πραγματικά πολύ μεγάλος – όσο και αν αυτό φαίνεται απίστευτο.
    Παραδείγματος χάριν, κοιτάξτε τα χιλιάδες εισαγόμενα καταναλωτικά προϊόντα των δέκα μεγαλύτερων πολυεθνικών (Nestlé, PepsiCo, Coca-Cola, Unilever, Danone, General Mills, Kellogg’s, Mars, Associated British Foods, Mondelez) που βρίσκονται σε όλα σχεδόν τα ελληνικά σπίτια.
    Πάρα πολλά από τα προϊόντα των πολυεθνικών αυτών μοσχοπουλιούνται με διαρκή τηλεοπτική πλύση εγκεφάλου την οποία πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι από το λιγοστό υστέρημα μας, μέσα στην τιμή του προϊόντος, παρ΄ όλο που υπάρχουν στα ράφια φθηνότερα υποκατάστατα Ελληνικής παραγωγής!
    Γιατί να αγοράζουμε Pampers όταν υπάρχουν τα ελληνικότατα Babylino, Gillette όταν τα Ελληνικά ΒΙC εξάγονται σε 150 χώρες του κόσμου, Lipton όταν η Ελλάδα μοσχοβολάει από τσάι του βουνού και τόσα άλλα πολύτιμα βότανα, Lux ή Dove όταν έχουμε τόσα σαπούνια Ελληνικής παραγωγής σε ολόκληρη τη χώρα, Bud, Mikkeler και ένα σωρό άλλες εισαγόμενες μπύρες όταν έχουμε τριακόσιες (και πλέον) ετικέτες μπύρας εξαιρετικής ελληνικής παραγωγής, Perrier ή SanPelegrino όταν η Ελλάδα διαθέτει πολύτιμα φυσικά μεταλλικά νερά σε μια εξαιρετική ποικιλία και … στις μισές τιμές, εισαγόμενα κρασιά όταν η Ελλάδα διαθέτει 700 και πλέον οινοποιεία και κάπου 3.000 ετικέτες καταπληκτικών κρασιών, εισαγόμενα τσιγάρα όταν η Ελλάδα διαθέτει κραταιά Ελληνική καπνο-βιομηχανία με δεκάδες σήματα -ή μήπως νομίζουμε πως ο εισαγόμενος καρκίνος είναι καλύτερος από τον ελληνικό; Πρόκειται απλά για πολύ κάκιστες συνήθειες που είναι ανάγκη να αλλάξουμε, αν θέλουμε να μην παραμένουμε γονατιστοί στο έλεος του κάθε δανειστή!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ για τη Μακεδονία την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.
    Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 13.00 μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
    «Στις 7/4 ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 13:00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση για την Μακεδονία μπροστά στο άγαλμα του Μεγαλύτερου Έλληνα Στρατηλάτη. Ο σκοπός της συγκέντρωσης είναι συμβολικός. Η ταυτότητα τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Μακεδονίας είναι άμεσα συνδεδεμένες. Όλος ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι ευπρόσδεκτος. Με την λήξη της συγκέντρωσης όλοι δρόμοι οδηγούν στην τούμπα για να στηρίξουμε τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΕΘΑΝΕ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.

    Στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εξαιτίας του καρκίνου τα τελευταία χρόνια έδειξε στωικότητα, θάρρος και αισιοδοξία, χωρίς να εγκαταλείψει ούτε λεπτό την φημισμένη κουζίνα του.
    Ο Νίκος Κοντοσώρος από το Ξινό Νερό Φλώρινας, ο σεφ που απογείωσε την ντόπια δυτικομακεδονική κουζίνα και την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα, έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο.
    Στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εξαιτίας του καρκίνου τα τελευταία χρόνια έδειξε στωικότητα, θάρρος και αισιοδοξία, χωρίς να εγκαταλείψει ούτε λεπτό την φημισμένη κουζίνα του.
    Ποιος ήταν ο Νίκος Κοντοσώρος
    Η κουζίνα του Νίκου Κοντοσώρου είχε βραβευθεί ουκ ολίγες φορές με χρυσούς σκούφους και μόλις πρόσφατα έλαβε το «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018». Ήταν δεξιοτέχνης, τολμηρός και με την εκλεπτυσμένη δουλειά του έγινε πρεσβευτής σε όλη την Ελλάδα της τοπικής κουζίνας της Φλώρινας.
    Από τους γνώστες και ειδικούς των γεύσεων η κουζίνα του θεωρείται υψηλών γευστικών απαιτήσεων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Νίκος Κοντοσώρος κατάφερε μ’ ένα μικρό εστιατόριο στο Ξινό Νερό Αμυνταίου Φλώρινας, να βάλει στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας μια ολόκληρη περιοχή αναδεικνύοντάς τον πλούτο του ξινόμαυρου και την ντόπια κουζίνα στους εκατοντάδες επισκέπτες του κάμπου του Αμυνταίου.
    Η πρωτοποριακή δουλειά που έκανε συμπαρέσυρε και άλλους επαγγελματίες του είδους στα εκλεπτυσμένα βήματα του. Στον Νίκο Κοντοσώρο το σύνολο των οινοποιών της περιοχής του Αμυνταίου αναγνωρίζει τον άνθρωπο που αναβάθμισε την περιοχή κατατάσσοντάς την σε υψηλές θέσεις στις γεύσεις του κρασιού και των τοπικών προϊόντων.
    Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο κάμπος του Αμυνταίου διαθέτει εκτός από το φημισμένο Ξινόμαυρο και μια από τις καλύτερες κουζίνες της Βόρειας Ελλάδας με μια πλούσια ποικιλία γεύσεως από προϊόντα της περιοχής.
    Σε συνέντευξή του παλιότερα, ο Νίκος Κοντοσώρος είχε μιλήσει για το μυστικό της επιτυχίας του λέγοντας:
    «Επιτυχία είναι να παίρνει κάποιος δυο πράγματα των προγόνων του και να τα πηγαίνει παραπέρα. Να παίρνει κανείς προϊόντα της περιοχής και να τα αναδεικνύει σε μοναδικές συνταγές».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...