Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Επιχείρηση απέλασης εκατοντάδων λαθρομεταναστών από το Ισραήλ


Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν πάνω από 270 Αφρικανούς μετανάστες οι οποίοι πρόκειται να απελαθούν από τη χώρα, δήλωσε η Σαμπίν Χαντάντ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (PIBA) σήμερα, τρίτη ημέρα διεξαγωγής μιας επιχείρησης-σκούπας. Η Χαντάντ, σε δηλώσεις της στο Γερμανικό Πρακτορείο, επισήμανε ότι 300 πολίτες του Νότιου Σουδάν συμφώνησαν να εγκαταλείψουν οικειοθελώς τη χώρα, ενώ αποκάλυψε ότι οι απελάσεις θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.
Η επιχείρηση κράτησης και απέλασης των μεταναστών, την οποία οι ισραηλινές αρχές ονόμασαν «Επιχείρηση Επιστροφή στο Σπίτι», άρχισε μετά την απόφαση περιφερειακού δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ που απέρριψε το αίτημα οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για απαγόρευση της απέλασης των μεταναστών από το Νότιο Σουδάν. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν διατρέχουν πλέον κίνδυνο στη χώρα τους.

Οι ισραηλινές αρχές εκτιμούν ότι τουλάχιστον 60.000 Αφρικανοί μετανάστες ζουν στο Ισραήλ χωρίς άδεια παραμονής ή εργασίας. Πολλοί από αυτούς καταλήγουν στις φτωχές γειτονιές του Τελ Αβίβ, και έχουν καταγραφεί εντάσεις καθώς ορισμένοι κάτοικοι θέτουν θέματα ασφάλειας, υγείας και στέγασης.


Μια συγκέντρωση εναντίον της μαζικής έλευσης μεταναστών στο νότιο Τελ Αβίβ στα τέλη Μαΐου, πήρε βίαιες διαστάσεις όταν ορισμένοι από τους διαδηλωτές επιτέθηκαν σε έναν 28χρονο άντρα από την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ στη συνέχεια συγκρούστηκαν με την αστυνομία προκαλώντας υλικές ζημιές.


Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ρον Χουλντάι καταδίκασε τα βίαια επεισόδια και απαίτησε από την κυβέρνηση να υιοθετήσει μία σαφή πολιτική για τo ζήτημα της μετανάστευσης.

http://newsite.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...