Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η ψευτοπτώχευση και η προδοσία της Ελλάδας


Το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρα εκπρόσωπος της Αμερικανής ισχύος στον πλανήτη. Όπως είναι ξεκάθαρα και εκπρόσωπος του νεοφιλευθερισμού των ανωτέρων στρωμάτων στο νεοφιλευθερικό εγχείρημα. Στόχος είναι να αυξήσει τρομακτικά το εισόδημα τους, γεγονός που οδήγησε στη σημερινή κρίση. “Διασώζει” χώρες που έχουν πρόβλημα, επιβάλλοντας μέτρα λιτότητας (ιδιαίτερα στην Ελλάδα μ’ ένα τρομακτικό και κακόβουλο τρόπο).

Ενώ η Αργεντινή είχε ν’ αντιμετωπίσει μόνο το ΔΝΤ, η Ελλάδα μετατράπηκε σε υπηρέτη δύο αφεντάδων, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Γιατί στην Ευρώπη το νεοφιλευθερικό εγχείρημα έχει αναλάβει να προωθήσει η ΕΚΤ.

Όπως και στην Αργεντινή, στόχος δεν ήταν να σωθεί η οικονομία αλλά οι Τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Η Αργεντινή τιμώρησε μερικούς από τους υπεύθυνους. Μερικοί απ’ αυτούς έφυγαν με ελικόπτερα…

Στην Ελλάδα, μετά τη Χούντα, μας πουλήθηκε το παραμύθι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που δεν είναι ΕΕ των λαών. Είναι ΕΕ των πολυεθνικών, των μονοπωλίων και των μεγάλων εταιρειών. Αυτοί λοιπόν συσσώρευσαν τον πλούτο. Εκείνοι που προκάλεσαν την χρηματο-οικονομική κρίση θέλουν τώρα να πληρώσει ο λαός τα σπασμένα.

Το δημόσιο χρέος

Χρωστά στ’ αλήθεια ο λαός όσα του ζητούν; Η Goldman Sachs βοήθησε να δείξει η Ελλ. Κυβέρνηση μια καλύτερη οικονομική εικόνα αλλά με υποθήκευση μελλοντικών ποσών. Όταν η Ελλάδα εξαρτήθηκε στην ηρωίνη των δανεικών, η Goldman Sachs ήταν ο χορηγός των ναρκωτικών. Αφ’ ενός έδινε συμβουλές στην κυβέρνηση και αφετέρου της επιτίθετο! Ακόμα, το 2010, πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs (ο Χριστοδούλου) τέθηκε επί κεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους…

Μερικές Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις επέκριναν την Ελλάδα, αλλά είναι οι ίδιες που πουλούν στρατιωτικά αμυντικά συστήματα στην Ελλάδα (Φρεγάτες, ελικόπτερα, υποβρύχια). Η Ελλάδα έπρεπε να κάνει οικονομία σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, αλλά όχι σε εξοπλισμούς… Δηλαδή να μας δίνουν λεφτά για ν’ αγοράζουμε τα όπλα τους.

Δεν μας λένε καθαρά: 
Ποιο είναι αυτό το χρέος. 
Πόσο είναι αυτό το χρέος. 
Πώς δημιουργήθηκε αυτό το χρέος
Και σε ποιους ακριβώς οφείλουμε...

Γι’ αυτό είναι λογικό και απαραίτητο να γίνει ένας σωστός ανεξάρτητος λογιστικός έλεγχος, ώστε να προσδιορισθεί τι είναι ακριβώς αυτό το χρέος. Για να αποκαλυφθούν τα ψέματα των εταιρειών, της Κυβέρνησης και των παπαγαλακίων που την υμνούν.

Ακόμα κι’ αν το χρέος ήταν νόμιμο, καμιά Κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να δολοφονεί τους πολίτες της για να εξυπηρετήσει τους δανειστές… Δηλαδή μια Κυβέρνηση κάνει στάση πληρωμών στους Έλληνες πολίτες και όχι στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα;

Η μόνη επιλογή είναι να πληρωθεί μόνο όσο χρέος είναι νόμιμο (τις επόμενες δεκαετίες) γιατί το σύνολο του χρέους στηρίχθηκε στον νεοφιλευθερισμό και συνιστά έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας.

Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει αυτό το χρέος, αφού αυτό συσσωρεύτηκε, λόγω φαύλης λειτουργίας των αγορών. Είναι ανήθικο να πληρώνεις ένα ανήθικο χρέος.

Μη φοβάστε να διεκδικήσετε τα δικαιώματα σας στην ΕΕ και στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Μέσω μάχης κερδίζεται ο σεβασμός δικαιωμάτων και όχι μέσω της υποταγής στις επιταγες των πιστωτών (κοίταξε Τυνησία και Αίγυπτο). Μόνο όταν ο πληθυσμός λαμβάνει δράση, μπορεί πραγματικά ν’ αλλάξει η κατάσταση.

Να τινάξουμε από πάνω μας την υποτέλεια, ν’ απελευθερωθούμε από το ΔΝΤ, ν’ απελευθερωθούμε από την ΕΚΤ και γενικά από την Τρόικα, που είναι η οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας.

Διαλέξτε πλευρά:
M’αυτούς που μας ασφυκτιούν και υπόγραψαν την καταδίκη μας ("μνημόνια")
ή με τον Ελληνικό Λαό και το μέλλον της Πατρίδας;

ΟΧΙ αποχή, λευκό ή άκυρο. Τιμώρησε αυτούς που σε τιμώρησαν. Ούτε μια ψήφο στα Μνημονιακά κόμματα. Μαύρο στους ανθέλληνες βουλευτές.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ.
Έχεις μυαλό!
Χρησιμοποίησε το!


Μια σύντομη και καθαρή εικόνα της καταστροφής που υπέστη η Ελλαδα από τα μνημόνια και την λιτότητα που έχει εφαρμοσθεί παρέχουν τα βίντεο που ακολουθούν.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...