Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ. ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΟΓΕΝΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ. Α΄ ΜΕΡΟΣ


Η ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΣΤΟ 90% ΤΩΝ  ΝΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΙΧΝΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΔΙΣΦΑΙΝΟΛΗ, ΠΟΥ ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ζ.Π.  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΣΕ  ΕΞΕΛΙΞΗ  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ  ΣΧΕΔΙΟ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  ΣΤΗΝ  ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ  ΤΩΝ  ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ  ΑΝΔΡΩΝ;

 Ένας άνδρας με μειωμένο  ανδρισμό  και  στυτική δυσλειτουργία είναι λιγότερο ενεργητικός και διεκδικητικός και στις υπόλοιπες πλευρές της ζωής του.
Υπάρχουν  οργανωμένα σχέδια αποδόμησης τόσο της οικογένειας, όσο και της δομής των ανθρώπινων σχέσεων, με στόχο την μεταμόρφωση και τον εγκλωβισμό των ανθρώπων σε μια ελεγχόμενη  κοινωνία. 

 Από  τον  Λευτέρη  Πανούση

Στη φωτό εδώ από πάνου μπορείτε να θαυμάσετε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, σε στιγμές χαριτωμένης οικειότητας μετά της/ου συζύγου του...

Η εν λόγω λιλίκα έκαμε τη μαλακία να κατηγορήσει ευθέως τον Ματέο Σαλβίνι, επειδή δεν γουστάρει πια άλλους χρωματιστούς [αραπάδες τους έλεγε ο παππούς μου] στην πατρίδα του.
Κι ο Salvini Magnus τον έκαμε κυριολεκτικώς ρόμπα, αποκαλύπτοντας μάλιστα για πρώτη φορά, στους εμβρόντητους Ευρωπαίους τα βαθύτερα [σεξουαλικά] αίτια της μεταναστολαγνείας...

Πάρ' τα μωρή άρρωστη να μην στα χρωστάω!


Από το Pronews

Θερμό επεισόδιο είχαμε ανάμεσα στον Ιταλό αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και επικεφαλής της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος αντέδρασε έντονα στις επιθέσεις και πιέσεις που δέχεται η χώρα του για την μετανάστευση και την ασφάλεια.
Μετά τον Π.Μοσκοβισί, ισοπέδωσε και το Λουξεμβούργο.

Ουσιαστικά οι Βρυξέλλες τον κατηγορούν γιατί συστάθηκε Υπουργείο που θα ασχολείται αποκλειστικά με την Οικογένεια στην Ιταλία και γιατί "σφράγισε" τα σύνορα της χώρας του ακολουθώντας πατριωτική πολιτική.

Ο Μ.Σαλβίνι απευθύνθηκε προς το Λουξεμβούργο και την ηγεσία του, γνωστή για τις ομοφυλοφυλικές τάσεις.
Οι αναφορές έγιναν κατά τη διάρκεια μιας ευρωπαϊκής συνάντησης, προκαλώντας οργισμένη απάντηση από τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου που ένοιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον πρωθυπουργό του.

Ο Σαλβίνι μίλησε κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση που διεξάγεται στο πλαίσιο διάσκεψης για τη μετανάστευση και την ασφάλεια με οικοδεσπότη την Αυστρία, η οποία προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.
«Άκουσα κάποιον να λέει πως χρειαζόμαστε τη μετανάστευση επειδή ο πληθυσμός γερνάει. Βλέπω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά», πρόσθεσε ο Σαλβίνι κατά τη συνεδρίαση για να συνεχίσει το "σφυροκόπημα΄".

"Εσεις στο Λουξεμβούργο (σσ ο πρωθυπουργός είναι gay) μπορείτε να έχετε ανάγκη για αφρικανούς , εμείς στην Ιταλία θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά.
Δεν θέλουμε να έχουμε νέους σκλάβους για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε..."

Πάρ'τα μωρή άρρωστη να μην στα χρωστάω!
Salvini Magnus... 

 Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου μετά της συμβίας του.... 
Κατάλευκες και οι δύο
Ε, να μην δοκιμάσουμε και λίγο μαύρο, που λένε ότι είναι πιο γλυκό; 

Και εδώ το ζεύγος με τη γνωστή Αλβανίδα τραγουδιάρα.
Όπου κώλος και χαρά, το αλβαναριό είναι πρώτο...
Άλλωστε και δώ στην Ινδογρεκία, οι Αλβανοί κατάφεραν να σταθούν και να τα κονομησουν χοντρα,
αρχικα εξαιτίας της σεξουαλικης πεινας που έδερνε τις ελληνοφωνες κυρίες [και των 2 φυλων]


Νωρίτερα, έλαβε χώρα ανοιχτή σύγκρουση Μοσκοβισί-Σαλβίνι.
Ο υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απάντησε στον Γάλλο Επίτροπο Π.Μοσκοβισί για τα περί «μικρών Μουσολίνι» στην Ευρώπη, λέγοντάς του ότι «Θα πρέπει πλένει το στόμα του πριν προσβάλει την Ιταλία, τους Ιταλούς και τη νόμιμη κυβέρνησή τους».
Επιτέθηκε και στην Γαλλία αναφέροντας πως «έσπρωξε τη Λιβύη στο χάος ενώ αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες».
Μια δήλωση απολύτως αληθινή καθώς για το σημερινό χάλι στην Λιβύη που στην ουσία έχει τριχοτομηθεί, αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η Γαλλία μαζί με τις ΗΠΑ.

Πάντως η σύγκρουση Βρυξελλών-Ρώμης μαίνεται για τα καλά. Χτες όπως είχε ήδη αναφέρει το pronews.gr, έλαβε χώρα "θυελλώδης" αντιπαράθεση μεταξύ του Πιερ Μοσκοβισί και της Ιταλικής κυβέρνησης, μετά τις δηλώσεις του Οικονομικού Επίτροπου.
«Η στάση μερικών Ευρωπαίων επιτρόπων είναι απαράδεκτη. Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπουν στον εαυτό τους να λένε ότι στην Ιταλία υπάρχουν πολλοί μικροί Μουσολίνι. Δεν τους το επιτρέπουμε, πρόκειται για άτομα που έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα», δήλωσε ο Ντι Μάιο.
Πρόσθεσε, δε, ότι «η Ιταλία έχει την κυβέρνηση με την ευρύτερη λαϊκή στήριξη σε όλη την Ευρώπη» και πως «πρόκειται για αχαρακτήριστες κρίσεις μιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία σε έξι με οκτώ μήνες δεν θα υπάρχει πια, διότι οι πολίτες στις Ευρωεκλογές θα στείλουν στο σπίτι τους μεγάλο μέρος των "ευρωγραφειοκρατών"».
«Στους κυρίους αυτούς δεν θα δώσουμε εμείς το μάθημα, ως κυβέρνηση, αλλά οι Ιταλοί πολίτες στις επόμενες Ευρωεκλογές», κατέληξε ο Ντι Μάιο.

Νωρίτερα, ο Π.Μοσκοβισί σε μια εκτός ορίων παρέμβαση, δήλωσε από το Παρίσι ότι «υπάρχει ένα κλίμα που μοιάζει με εκείνο της δεκαετίας του ’30» και ότι «μπορεί να μην υπάρχει ένας Χίτλερ, αλλά ίσως, πολλοί μικροί Μουσολίνι». Τόνισε, παράλληλα, ότι «η Ιταλία αποτελεί πρόβλημα».

 Η δίμετρη κυρία [του αρσενικού φύλου] που βλέπετε πρώτη από τα αριστερά, στην απάνω σειρούλα
   είναι ο/η γκέι σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, στην αναμνηστική φωτό 
με τις πρώτες κυρίες του ΝΑΤΟ


Ο άντρας της [ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είχε το θράσος να την πει στον Ματέο Σαλβίνι, επειδή τάχα μου δέν θέλει άλλους χρωματιστούς [αραπάδες θα τους έλεγε η γιαγιά μου]στην Ιταλία.
Καλά, ε;
Ο σπουδαίος Ιταλός πολιτικός την/ον έκαμε ρόμπα...


Πρώτο θέμα στα διεθνή σκανδαλοθηρικά ταμπλόιντ είχε γίνει η αναμνηστική φωτογραφία με τις πρώτες κυρίες του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων βρισκόταν κι ένας άνδρας (ως πρώτος κύριος), ο σύζυγος του ομοφυλόφιλου πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.
Ο Γκοτιέ Ντεστενάι, σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, συμμετείχε τότε στην κοινή φωτογραφία συζύγων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών – μελών του NATΟ, μαζί – μεταξύ άλλων – με τη Μελάνια Τραμπ, την Μπριζίτ Μακρόν και την Εμινέ Ερντογάν.
Ο Βέλγος αρχιτέκτονας, ο οποίος ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον κ. Μπετέλ το 2015, φωτογραφήθηκε με συζύγους ορισμένων εκ των ηγετών των 28 χωρών – μελών της Συμμαχίας στο Βασιλικό Κάστρο στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Ντεστενάι στάθηκε πίσω από την Μελάνια Τραμπ και μία όχι και τόσο ευχαριστημένη Εμινέ Ερντογάν.
Πάντως η φωτογραφία αυτή πραγματικά έμεινε στην ιστορία..."
Pronews

Σημείωσις

Θα τολμησω παντως να αυτοπαινευτω...
Και μπορει μεν η ευρωπαϊκη εθνικιστικη πρωτοπορεια να ανακαλύπτει μολις τα σεξουαλικα [και φροϋδικα] αιτια της μεταναστολαγνειας, ωστοσο εγω ειχα δημοσιευσει αναλογα κειμενα, προ πολλου...

Χαρακτηριστικό είναι, παραδείγματος χάριν το κείμενο: "Η σέξυ πλευρά της πολυπολιτισμικότητας" ή η "Κρυφή γοητεία του Ισλάμ" που μπορείτε φυσικα να τα διαβασετε εδω στο μπλογκ...
Μακαρι παντως να υπηρχαν κι αλλοι Ευρωπαιοι ηγετες σαν τον Σαλβινι, για να αρχισει να ξεστραβωνεται ο λευκος ανθρωπος... 

  

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.


ΜΙΑ  ΙΑΤΡΟΓΕΝΗΣ  ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ  ΓΙΑ  ΑΥΤΑ  ΠΟΥ  ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΣΗΜΕΡΑ

Μία  έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Πανεπιστημίου του Μπέρκλεϊ   απέδειξε  ότι  οι νεότεροι άνδρες, γύρω στα 30 και πιο κάτω, παράγουν πλέον μόνο το ένα τέταρτο της ποσότητας των σπερματοζωαρίων όσων γεννήθηκαν πριν το 1970.
Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, στην Ελλάδα σήμερα εκτιμάται ότι η στυτική δυσλειτουργία πλήττει περίπου το 50% των ανδρών άνω των 40 ετών και απασχολεί έναν στους δέκα άντρες κάθε ηλικίας. Επιπλέον, περίπου στις μισές των περιπτώσεων υπογονιμότητας,  υπαίτιος είναι ο άνδρας. Αν ληφθεί, μάλιστα, υπόψη ότι περίπου το 15-20% των ζευγαριών σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα τεκνοποίησης, προκύπτει ότι το 7.5-10% των ανδρών αναπαραγωγικής ηλικίας έχουν πρόβλημα γονιμότητας.
Η στυτική δυσλειτουργία, η υπογονιμότητα και ο καρκίνος του προστάτη είναι προβλήματα που ταλαιπωρούν τις τελευταίες δεκαετίες μεγάλο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού σε όλο τον κόσμο. Παγκοσμίως, ο αριθμός και η ποιότητα των σπερματοζωαρίων έχουν μειωθεί στους άνδρες κατά 50% σε σχέση με το 1950.
Πάνω  από  1000  γνωστές  χημικές ουσίες απειλούν την ανδρική γονιμότητα. Και είναι πανταχού παρούσες, από τη μοκέτα που πατάμε μέχρι το φαγητό που τρώμε. Έρευνες δείχνουν πως η μόλυνση από προϊόντα βιομηχανικής προέλευσης είναι για το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα ένας εχθρός πιο επικίνδυνος από την ηλικία, το στρες, το κάπνισμα, το αλκοόλ, ακόμα και τα ναρκωτικά.  Στο στόχαστρο θα βρεθούν οι φθαλάτες και η δισφαινόλη-Α (ΒΡΑ), ουσίες οι οποίες χρησιμεύουν για να μαλακώνει το πλαστικό και είναι πανταχού παρούσες στην καθημερινότητά μας. Λειτουργούν σαν γυναικείες ορμόνες και διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα.  Αρσενικοί βάτραχοι που εκτίθενται σε φυτοφάρμακα γίνονται ερμαφρόδιτοι, η τεστοστερόνη μειώνεται στους αλιγάτορες, πληθυσμοί ψαριών στους ποταμούς και τις εκβολές τους αποτελούνται όλο και περισσότερο μόνο από θηλυκά.
«Το αποτέλεσμα είναι η εκθήλυνση», εξηγεί ο καθηγητής Μπερνάρ Ζεγκού, πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (ΙΝSΕRΜ). «Και δεν αφορά μόνο το άτομο που εκτίθεται στις ουσίες αυτές, αλλά και την επόμενη γενιά». Επί δεκαετίες, προσθέτει ο καθηγητής, τα κράτη επέτρεπαν να κυκλοφορούν στην αγορά προϊόντα που δεν είχαν εξακριβώσει ότι ήταν αβλαβή.
Έχει βρεθεί πως μειώνεται η ποσότητα και η ποιότητα των σπερματοζωαρίων στο ανδρικό σπέρμα κυρίως  των  ευρωπαίων  ανδρών.  Κοινή παράμετρος φαίνεται να είναι οι διαταραχές της ορμόνης που χαρακτηρίζει το ανδρικό φύλλο, της τεστοστερόνης, λόγω της επίδρασης μιας σειράς παραγόντων που δρουν ως ορμονικοί τροποποιητές και βρίσκονται σχεδόν παντού γύρω μας. Αν, όμως, αναλογιστείς κανείς ότι σχεδόν ο ένας στους δύο άνδρες «πλήττεται» από αυτές, τότε πρέπει να μιλάμε για μία «επιδημία» που πλήττει το ανδρικό φύλο.   

Και  εδώ  τίθεται  το  ερώτημα:   
Γιατί  δεν  αντιμετωπίζεται  το  πρόβλημα;    
Γιατί εξακολουθούν να κυκλοφορούν προϊόντα που αποδεδειγμένα επηρεάζουν τόσο την ικανότητα στύσης, όσο και την ανδρική γονιμότητα;

ΥΠΑΡΧΕΙ  ΣΕ  ΕΞΕΛΙΞΗ  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ  ΣΧΕΔΙΟ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  ΣΤΗΝ  ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ  ΤΩΝ  ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ  ΑΝΔΡΩΝ;

 Ένας άνδρας με μειωμένο  ανδρισμό  και  στυτική δυσλειτουργία είναι λιγότερο ενεργητικός και διεκδικητικός και στις υπόλοιπες πλευρές της ζωής του.
Υπάρχουν  οργανωμένα σχέδια αποδόμησης τόσο της οικογένειας, όσο και της δομής των ανθρώπινων σχέσεων, με στόχο την μεταμόρφωση και τον εγκλωβισμό των ανθρώπων σε μια ελεγχόμενη  κοινωνία. 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



  Υ.Γ.

  
Νέα έκθεση-σοκ για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα: Εξαφανίζονται οι Έλληνες αλλά 250.000 αμβλώσεις το χρόνο.



Μια μείωση του ρυθμού γονιμότητας και η αύξηση του πληθυσμού άνω των 60 ετών κατά 10%, μειώνει τον ρυθμό αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 5,5%, όπως προκύπτει από έκθεση για την επίδραση της γήρανσης του πληθυσμού στην οικονομική ανάπτυξη, το εργασιακό δυναμικό και την παραγωγικότητα.

Αντίθετα υπολογίστηκε ότι για κάθε αύξηση του δείκτη γονιμότητας κατά μία ποσοστιαία μονάδα, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ θα αυξάνεται κατά 2% περίπου.

Η έκθεση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία μελετών και αναλύσεων PricewaterhouseCoopers για λογαριασμό του μη κερδοσκοπικού οργανισμού HOPEgenesis, έρχεται να καταδείξει με τα πιο μελανά χρώματα τον αντίκτυπο της υπογεννητικότητας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας (και όχι μόνο βέβαια ας μην ξεχνάμε και την άμυνα συνολικά) μετά το «καμπανάκι» του ΔΝΤ για επιδείνωση του δημογραφικού προβλήματος και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για μείωση των γεννήσεων και αύξηση των θανάτων στη χώρα μας.

Βάσει των ευρημάτων της μελέτης, την οποία παρουσίασε στην Αθηναϊκή Λέσχη την περασμένη Πέμπτη ο ιδρυτής και πρόεδρος της HOPEgenesis Στέφανος Χανδακάς, το σταθερό και θετικό δημογραφικό αποτελεί προτεραιότητα για τους ξένους επενδυτές, προκειμένου να προχωρήσουν σε μια μακροχρόνια επένδυση.

     Μείωση των γεννήσεων έως 50% από το 2008

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 ο κ. Χανδακάς, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Ενδοσκοπικός Χειρουργός, ανέφερε ότι λίγο πριν το ξέσπασμα της μεγάλης οικονομικής ύφεσης, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και το ποσοστό γονιμότητας στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα υψηλά.

Όμως, από το 2009 και μετά τα ποσοστά γονιμότητας κατέρρευσαν ακολουθώντας την καθοδική πορεία της οικονομίας. Όπως εξήγησε, οι γεννήσεις στην Ελλάδα από το 2008 αγγίζουν την πτώση του 45-50%. Από 140.000 γεννήσεις το 2008, φέτος κυμαίνονται στις 75-80.000.

Οι πιθανές αιτίες που έχει καταγράψει η έρευνα σε πρώτη φάση έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση, αλλά προϋπήρχε μία υφιστάμενη δυσμενής δημογραφική θέση της χώρας, η οποία απλά επιταχύνθηκε και επιδεινώθηκε λόγω της κρίσης, δήλωσε ο κ. Χανδακάς.

Η φυγή νέων ανθρώπων στο εξωτερικό  οδήγησε την Ελλάδα για πρώτη φορά σε αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων

Για τη φυγή  o κ. Χανδακάς ανέφερε ότι οδήγησε την Ελλάδα για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1946, σε αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων.

«Είχαμε περίπου 38.000 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις για πρώτη φορά το 2011 και αυτός ο αριθμός πλέον φθίνει.

Με τα πιο απαισιόδοξα σενάρια της Eurostat το 2050 θα είμαστε περίπου 6.5 εκατομμύρια, ενώ τα πιο αισιόδοξα σενάρια λένε ότι θα είμαστε 8 εκατομμύρια. Σε κάθε περίπτωση πολύ λιγότεροι από σήμερα που είμαστε 10 εκατομμύρια Έλληνες», πρόσθεσε.

Σημείωσε, δε, ότι «δεν υπάρχουν χώρες οι οποίες έχουν μπει σε ισχυρή τροχιά ανάπτυξης με αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων. Και σε αυτό δυστυχώς αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι ουραγός. Χρειαζόμαστε μίνιμουμ 2,1 παιδιά ανά οικογένεια προκειμένου να διατηρείται ο πληθυσμός και να υπάρχει ανάπτυξη. Και στη χώρα μας γεννιούνται μόλις 1,3 παιδιά».

    68η Ελλάδα στη λίστα υπογεννητικότητας

 «Η Ελλάδα βρίσκεται στην 68η θέση στη λίστα που αφορά στην υπογεννητικότητα και σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες αν τα επόμενα έξι χρόνια δεν γίνουν κάποιες δραματικές παρεμβάσεις είτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε από την ελληνική κυβέρνηση, το πρόβλημα θα είναι μη αναστρέψιμο», προειδοποίησε ο κ. Χανδακάς και στάθηκε στην ανάγκη παρεμβάσεων ώστε η χώρα να μετατρέψει το δημογραφικό κενό σε κοινωνικό και οικονομικό πλεόνασμα. «Ιστορικά η Ελλάδα βγήκε μέσα από τις προηγούμενες κρίσεις από το baby boom», πρόσθεσε ο κ. Χανδακάς.

"Συγχαρητήρια" Έλληνες:  "Πρωταθλητές"  Ευρώπης στις αμβλώσεις  με 100.000-250.00 ετησίως!

Ιδιαίτερη «πληγή» της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί και η σημαντική αύξηση των αμβλώσεων τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της HOPEgenesis. «Η μη εκπαίδευση των γυναικών σε νεαρή ηλικία σε ότι αφορά την αντισύλληψη έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη όσον αφορά στις αμβλώσεις, με τον αριθμό τους να κυμαίνεται μεταξύ 100.000 με 250.000 ετησίως.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, από την Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού το 2015, σε δείγμα 1.320 γυναικών ηλικίας 16-22 ετών, βρέθηκε ότι το 33% περίπου είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον μία έκτρωση στο παρελθόν. Επίσης, με στοιχεία που αντλήθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Ελλάδα την περίοδο 2011-2012 παρουσίασε αύξηση στο δείκτη αμβλώσεων/γεννήσεων της τάξης του 38%, όταν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είτε διατήρησαν τα ίδια ποσοστά είτε τα μείωσαν», ανέφερε ο ίδιος.

-Το 1960 μόλις το 7% του πληθυσμού μας ήταν πάνω από 65 ετών, ενώ το 2015 ήταν το 20% και το 2060 θα είναι το 35%. 

-Ο ελληνικός πληθυσμός παρουσίασε ραγδαία αύξηση (16%) την εικοσαετία ’60-’80 η οποία όμως δεν συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια.

 -Σε απόλυτους αριθμούς, από το 1960 μέχρι το 2015 ο πληθυσμός της Ελλάδας αυξήθηκε από τα 8,3 στα 10,7 εκατομμύρια κατοίκους. Τυπικά όμως η δημογραφική κατάρρευση του ελληνικού πληθυσμού ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, όταν οι γεννήσεις ανά έτος μειώθηκαν από τις 150.000 στις 100.000, φτάνοντας στο 2011 που για πρώτη φορά μεταπολεμικά ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε αυτόν των γεννήσεων.

 - Σύμφωνα με τις δημογραφικές προβολές της Παγκόσμιας Τράπεζας, αναμένεται ότι στο μέσον του 21ου αιώνα ο συνολικός πληθυσμός της Ελλάδας μόλις θα ξεπερνά τα 9,5 εκατομμύρια και θα συνεχίσει να μειώνεται όσο η γονιμότητα θα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Η πιο δυσοίωνη πρόβλεψη όμως συνοψίζεται στη βαθιά γήρανσή του η οποία σταδιακά θα συντελεστεί: από το συνολικό πληθυσμό των 9,5 εκατομμύριων το 2050, τα 3,4 εκατομμύρια (36%) θα είναι άνω των 65 ετών.

Η HOPEgenesis είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 με στόχο τη μεταβολή του κλίματος της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αναλαμβάνει την οικονομική στήριξη γυναικών που κατοικούν σε ακριτικά νησιά και απομονωμένες περιοχές της χώρας, και επιθυμούν να τεκνοποιήσουν ή κυοφορούν ήδη. Πρόσφατα τιμήθηκε με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ζ.Π.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...