Απαντάει στο παραμύθι που ισχυρίζεται, ότι ο κόσμος είναι στο έλεος αυτών που κόβουν το χρήμα. Είναι και ένα από τα παραμυθάκια που ισχυρίζεται το money as debt. Ότι δηλαδή, αν υπάρχουν 100.000 ευρώ στον κόσμο, και δοθούν σε δάνεια, τα δάνεια δε μπορούν να αποπληρωθούν, γιατί θα χρειάζονται 100.000 συν τον τόκο. Αν πχ ο τόκος είναι 10%, θα χρειάζονται 110
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Ιακωβος?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤζαζζ?
Στο πρώτο λέω και εγώ ? αλλά στο δεύτερο ναι Τζαζζ.
ΔιαγραφήΣτην ανάρτηση "Ο Μύθος του Money as Debt-Το χρήμα ως χρέος" δεν μας λέει πουθενά για τον μύθο...
Μας παρουσιάζεται σαν γνώστης της λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και το μόνο που κάνει είναι να μιλάει για ντομάτες και φυσικά δεν μας λέει που είναι η "ψευτιά " του Money as Debt , απόδειξη μηδέν και για την ταμπακιέρα (τα θέματα που θίγει το Money as Debt ) μηδέν ξανά.
Στην ανάρτηση "ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ" εκεί θα καταλάβεις πως ο τύπος δεν είναι απλά άσχετος αλλά βαλτός. Ακολουθεί δε και την γνωστή και μοδάτη καραμέλα και τακτική (που χρησιμοποιούν οι γνωστοί "άγνωστοι" -αόρατοι) να αποκαλεί κάποιον συνωμοσιολόγο όταν δεν έχει επιχειρήματα για να τον αντικρούσει.
Μας λέει λοιπόν ο γνώστης, ο μη άσχετος, ο μη ψεύτης και ο μη λαικάντζα :
- "για παράδειγμα ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε υπό τον πλήρη έλεγχο του την κεντρική τράπεζα." ,
- "Αλλά και στις πιο ώριμες οικονομίες, πχ Αμερικανική, προσπαθούν να απαλλάξουν τον κεντρικό τραπεζίτη από τον κρατικό έλεγχο, αλλά μάταια. Εκεί, ο Ομπάμα και το κονγκρέσο εκλέγουν τον κεντρικό τραπεζίτη, και μετά δεν μπορούν να τον παύσουν για την θητεία του (4-5 χρόνια δε θυμάμαι). Για να είναι ανεξάρτητος." ,
- "Οι κεντρικές τράπεζες είναι τεράστιο θέμα, δεν το γνωρίζω καλά, και με τα παραπάνω θέλω να δείξω σε κάποιον άσχετο, την φορολογική πλευρά που έχει το τύπωμα χρήματος από την κυβέρνηση και την τράπεζα της. Αυτό είναι ένα μόνο από τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις κεντρικές τράπεζες (το τύπωμα χρήματος δηλαδή σαν φορολογική επιβάρυνση)."
Θα ξεκινήσω με την φράση του “ Οι κεντρικές τράπεζες είναι τεράστιο θέμα, δεν το γνωρίζω καλά, και με τα παραπάνω θέλω να δείξω σε κάποιον άσχετο....” μα καλά ο Ιακωβος Τζαζζ έχει μάθει να ποστάρει κείμενα του στο scribd.com και ποτέ του δεν έπεσε σε κάποιο κείμενο-ανάρτηση στο internet για να μάθει π.χ. ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική ? το ίδιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Fed ? οι ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ δηλαδή (Το Money as Debt κάνει αναφορά σε αυτό το θέμα).
Μούγκα για το θέμα . Μούγκα για την παράλογη εκχώρηση του εκδοτικού προνομίου από τα κράτη στις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες. Μούγκα για την δημιουργία του χρήματος με λογιστικές εγγραφές εκ του μηδενός από τις ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες και στην συνέχεια να το δανείζουν στα κράτη.
Λέει το τεράστιο θέμα κεντρικές τράπεζες δεν το γνωρίζω καλά (το μελάνι της σουπιάς) συν:“ Αυτό είναι ένα μόνο από τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις κεντρικές τράπεζες (το τύπωμα χρήματος δηλαδή σαν φορολογική επιβάρυνση” που ακόμα και έτσι να ήταν όπως ισχυρίζεται, αυτό ΜΌΝΟ βρήκε να πεί για να μας ενημερώσει πάνω στο θέμα κεντρικές τράπεζες ?
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ο Ομπάμα και το κονγκρέσο κάνουν κουμάντο στις κεντρικές τράπεζες από πότε και πως? Ναι εκλέγουν όλοι (κυβερνήσεις) τον κεντρικό τραπεζίτη τους αλλά τον εκλέγουν από την λίστα που η κεντρική τράπεζα τους έχει δώσει..δηλαδή κάποιον δικό της.
Το γεγονός π.χ. ότι η Τράπεζα της Ελλάδας είναι ιδιωτική ΑΕ μπορείς να το διαπιστώσεις από το Καταστατικό της. Είναι αναρτημένο στο διαδικτυακό τόπο της ΤτΕ.
Εκεί διαβάζεις π.χ. στο καταστατικό της ΤτΕ: άρθ. 1 το οποίο ορίζει σύσταση Ανωνύμου Εταιρείας.
Το άρθ. 8 που ορίζει το μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕ. Στο άρθρο αυτό μάλιστα ορίζεται ότι το Δημόσιο και οι δημόσιες επιχειρήσεις δεν επιτρέπεται να κατέχουν αμέσως ή εμμέσως μετοχές της Τράπεζας πάνω από 35%, δηλαδή η τράπεζα της Ελλάδος μπορεί να ανήκει ολόκληρη σε έναν ιδιώτη, αλλά δεν μπορεί ποτέ να έλθει στα χέρια του ελληνικού δημοσίου.
Επίσης, α) ο χρυσός της Ελλάδος ανήκει στην Ελλάδα? β) που βρίσκεται?
Για όλα αυτά μούγκα γιατί άγνοια δεν δικαιολογείται. Θα συμφωνήσω σε αυτό που λέει “ ότι οι κεντρικές τράπεζες είναι ένα πράγμα με την κυβέρνηση” , ο εχθρός δηλαδή , με την διαφορά όμως πως η ΚΆΘΕ μία κυβέρνηση στον πλανήτη Γη είναι υπάλληλοι των τραπεζιτών και με εξαιρέσεις μετρημένες στα δάκτυλα ίσως του ενός χεριού...
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μπορεί να διαλέξει όποιον θέλει. Ελπίζω, πραγματικά ελπίζω, να ρωτάει την γνώμη των ειδικών, και να μην νομίζει ότι είναι παντογνώστης όπως εσύ, και να διαλέγει αυτός τον πρόεδρο. Και το κονγκρέσο δεν είναι υποχρεωμένο να εγκρίνει. Το κακό δεν είναι ότι είσαι άσχετος αλλά ψεύτης
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης για την FED έχω ανεβάσει αυτό
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.scribd.com/doc/186519246/%CE%9F-%CE%9C%CE%A5%CE%98%CE%9F%CE%A3-%CE%A4%CE%97%CE%A3-FEDERAL-RESERVE-BANK-FED
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο 24.25 αυτού του ψευτοντοκυμαντέρ που έφτιαξαν κάτι τύποι σαν κι εσένα, του money as debt
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.youtube.com/watch?v=DIKJCAe3XTQ
ελπίζοντας ότι θα τους βοηθήσουν να μην αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους, λέει "οι τραπεζίτες δημιουργούν μόνο το κεφάλαιο, δεν δημιουργούν το χρήμα που θα πληρώσει τους τόκους. Που υποτίθεται ότι θα βρεθούν αυτά?"
Επίσης σε κάποιο σημείο αυτής της μόλυνσης που ονομάζεις ντοκυμαντέρ, αναρωτιέται πως γίνεται να χρωστάνε όλες οι χώρες του κόσμου. Να σου πω επειδή δεν θα το ξέρεις ότι δεν χρωστάνε όλες οι χώρες του κόσμου, αλλά όλα τα κράτη. Της Κίνας πχ της χρωστάει ο υπόλοιπος κόσμος τα άντερα του. Και έχω ανεβάσει αυτό
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.scribd.com/doc/174971584/%CE%A3%CE%95-%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%9F%CE%A5%CE%A3-%CE%A7%CE%A1%CE%A9%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%95-%CE%A4%CE%91-%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%97
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕδώ για τους διορισμούς στην FED kai stin Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως διορίζεται ο πρόεδρος τη FED
Appointment process
As stipulated by the Banking Act of 1935, the President appoints the seven members of the Board of Governors; they must then be confirmed by the Senate and serve for 14 years.[6] Once appointed, Governors may not be removed from office for their policy opinions.[citation needed]
The chair and vice-chair are chosen by the President from among the sitting Governors for four-year terms; these appointments are also subject to Senate confirmation.[7] By law, the chair reports twice a year to Congress on the Federal Reserve's monetary policy objectives. He or she also testifies before Congress on numerous other issues and meets periodically with the Treasury Secretary.
http://en.wikipedia.org/wiki/Chairman_of_the_fed#Appointment_process
Πως διορίζεται ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας
Role and appointment
The President heads the executive board, governing council and general council of the ECB. He is not elected by popular vote. He also represents the bank abroad, for example at the G20. The President is appointed by majority in the European Council, de facto by those who have adopted the euro, for an eight-year non-renewable term.[1] However the first President, Duisenberg, did not serve his full term (see below)
http://en.wikipedia.org/wiki/President_of_the_European_Central_Bank
Αυτό είναι ένα πολύ καλό link για να ξεπλένουν το μυαλό τους οι άσχετοι που πέφτουν στα χέρια σου (για την FED)
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.publiceye.org/conspire/flaherty/Federal_Reserve.html
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια κάποιον λόγο δεν το ανοίγει το scribd. Το έχω ξανά ανεβάσει εδώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Μύθος του Money as Debt
http://www.scribd.com/doc/207901662/%CE%9F-%CE%9C%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-Money-as-Debt-%CE%A4%CE%BF-%CE%A7%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CF%89%CF%82-%CE%A7%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82
Γράφεις “The chair and vice-chair are chosen by the President from among the sitting Governors” δηλαδή ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος επιλέγονται από τον πρόεδρο, ναι αλλά ποιός είναι αυτός που προτείνει κάποιους για να γίνουν πρόεδρος και αντιπρόεδρος by the President?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγλικά ξέρω, δείχνεις να ξέρεις καλύτερα, αλλά γιατί αποφεύγεις την αντιπαράθεση στην μητρική μου γλώσσα ? (Ελληνικά , φαντάζομαι και δική σου).
Τι εννοώ με αυτό :
- Καταρχήν το να βάζεις λίνκ από wikipedia δεν είναι ακλόνητο επιχείρημα στα όσα υποστηρίζεις, φαντάζομαι θα το ξέρεις. Ακλόνητο επιχείρημα στα όσα υποστηρίζεις θα ήταν π.χ. να έβαζες κάτι από αυτό το λίνκ http://www.federalreserve.gov (π.χ. για FED).
Θα μπορούσες επίσης να βάλεις τα αντίστοιχα λίνκ για: the Banking Act of 1935, Fractal reserve system, Modern Money Mechanics, the credit river case , Federal Reserve Act , το καταστατικό της Federal Reserve Bank, το καταστατικό της European Central Bank κ.λ.π. ,όχι από wikipedia-blog-site αλλά από επίσημες πηγές. Νερό δεν πίνουμε από το ποτάμι (όσο καθαρό και να είναι) όταν έχουμε δίπλα μας την πηγή. Αυτές, δηλαδή οι επίσημες πηγές, είναι τα ακλόνητα επιχειρήματα στα όσα υποστηρίζεις και μόνο. Για να κρίνει κάποιος αν αυτά που είτε εγώ είτε εσύ υποστηρίζεις είναι σωστά θα πρέπει να έχει γνώση των πληροφοριών που υπάρχουν σε αυτές τις πηγές.
Αυτό iakovos al σε πόσο χρόνο το βλέπεις να πραγματοποιείται (ανάγνωση πηγών) και από αναγνώστες οι οποίοι μπορεί να ξέρουν ή να μην ξέρουν Αγγλικά, για να σχηματίσουν μια άποψη πάνω στο θέμα? [περί αντιπαράθεσης στα Αγγλικά]
- Χρόνος iakovos al που γνωρίζεις πολύ καλά ότι σχεδόν μηδενίζεται σε αυτή την περίπτωση:
Αυτά που υποστηρίζω για την Federal Reserve Bank και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ( European Central Bank) είναι ακριβώς τα ίδια που υποστηρίζω και για την Τράπεζα της Ελλάδος. Δηλαδή, ότι είναι ιδιωτικές και ότι το κράτος τους έχει παραχωρήσει το δικαίωμα έκδοσης τραπεζογραμματίων (χρήμα).
Έκανες 7-12 σχόλια στο σχόλιο μου αλλά σου διέφυγε να το σχολιάσεις αυτό (για την Τράπεζα της Ελλάδος). Παρουσίασε μας τα επιχειρήματα σου με πηγές όχι από wikipedia αλλά από την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος για να με διαψεύσεις. Το καταστατικό της είναι αυτό http://www.bankofgreece.gr/BoGDocuments/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%88%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7_%CE%98.pdf αν δεν κάνω λάθος.
Καταστατικό γραμμένο στα Ελληνικά , με 75 άρθρα σε 45 σελίδες.
Καταστατικό κατανοητό από τους πάντες και όχι μόνο από τους
έχοντες πτυχίο οικονομικών επιστημών ή και πτυχίο αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας.
Διέψευσε με παραθέτοντας το ανάλογο άρθρο ή σελίδα. Έτσι ο καθένας θα μπορεί να κρίνει άμεσα και γρήγορα ποιός έχει δίκιο.
Ιδού πεδίο δόξας λαμπρόν.
[περί αντιπαράθεσης στην μητρική μου γλώσσα]
Τα Ελληνικά τυχαίνει να είναι και η δική μου μητρική γλώσσα. Το είπα για να γίνω αγενής και όχι γιατί δεν πίστευα ότι ξέρεις αγγλικά. Επειδή ήσουν αγενής και εσύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοίτα, φαίνεσαι πολύ πιο σοβαρός συζητητής από όσο δίνεις την εντύπωση στα πρώτα σχόλια, και αδικείς τον εαυτό σου με αυτά που λες για τις κεντρικές τράπεζες. Πράγματι τα προηγμένα κράτη παραχωρούν μία κάποια ανεξαρτησία στις κεντρικές τράπεζες για να προστατεύουν την νομισματική πολιτική από τους πολιτικούς κύκλους.
Η ανεξαρτησία αυτή διαφέρει. Για παράδειγμα το καταστατικό της Deutsche Bank προέβλεπε σαν στόχο μόνο την νομισματική σταθερότητα. Της FED προβλέπει την νομισματική σταθερότητα και την χαμηλή ανεργία. Το ίδιο και της ECB που φτιάχτηκε στα πρότυπα των κεντρικών τραπεζών των σοσιαλιστικών χωρών. Κακώς κατά την γνώμη μου γιατί κάνει την κεντρική τράπεζα όμηρο του πολιτικού συστήματος. Γιατί αν βάλεις και την χαμηλή ανεργία σαν στόχο της κεντρικής τράπεζας, τότε όταν τα κάνουν μαντάρα δημοσιονομικά οι πολιτικοί, ο κεντρικός τραπεζίτης θα αναγκαστεί να ακολουθήσει με μία νομισματική πολιτική που να οδηγεί σε μία (πρόσκαιρη) μείωση της ανεργίας. Και αυτό το ξέρει το πολιτικό σύστημα πολύ καλά και το εκμεταλλεύεται.
Θέλω να πω, ότι ακόμη και με μία υποτυπώδη ανεξαρτησία που έχουν οι κεντρικές τράπεζες, είναι έρμαια των πολιτικών. Και εσύ αντί να μου πεις να βάλουν στο καταστατικό τους σαν στόχο μόνο την νομισματική σταθερότητα, ώστε να μην θίγονται από τους πολιτικούς κύκλους, μου λες να βάλεις το μηχάνημα που κόβει χρήμα στο δωμάτιο του Τσίπρα, του Καμμένου, του Καζάκη, και του Μιχαλολιάκου. Ακόμη ακόμη και στου Σαμαρά και του Βενιζέλου. Μπορείς να το κάνεις. Να κάνεις αυτό που λένε όλοι οι κρατιστές. Να μην έχουν κανένα περιορισμό οι πολιτικοί στην δημιουργία χρήματος. Κανένα εμπόδιο. Αυτό ζητάς εσύ. Εγώ θέλω το αντίθετο. Να κάνουν τις κεντρικές τράπεζες πραγματικά ανεξάρτητες. Όπως ήταν η Deutsche Bank και ακόμη πιο ανεξάρτητες.
Η ανώτατη αρχή μίας χώρας είναι το κοινοβούλιο. Το κοινοβούλιο μία χώρας μπορεί να βγάλει ένα νόμο και να καταργεί την κεντρική τράπεζα. Να έχει το μηχάνημα που κόβει χρήμα μέσα στη βουλή. Να το δώσει στον Τσίπρα και στον Καμμένο. Αυτό είναι πολύ κακό. Ακόμη χειρότερο από την σημερινή κατάσταση.
Δεν είσαι κανένας υστερικός ψεκασμένος. Σε αδικούν αυτά που λες. Και η Wikipedia φυσικά και δεν είναι η top πηγή. Αλλά αυτά που έβαλα για τους διορισμούς είναι δεδομένα. Δεν θα βρεις κάτι διαφορετικό από αλλού.
Sorry είπα Deutsche Bank. Εννοούσα Bundesbank
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή