Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ Sigurimi ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ - ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΑΣ».




 Οι γονείς του  Κ. Κατσίφα,  Γιάννης και Βασιλεία, απέστειλαν προσωπική επιστολή προς τον «Ελληνα» πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να παρέμβει τόσο για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του γιου τους Κωνσταντίνου από την αλβανική αστυνομία όσο και για τις συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις των Τιράνων κατά της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία αλλά κυρίως για την στάση της ΕΛ.ΑΣ η οποία είχε διαρρεύσει ψεύδη για το νεκρό παιδί τους σπιλώνοντας έτσι την μνήμη του.
Την παρομοιάζουν μάλιστα με την Sigurimi του Χότζα.
Στο πρώτο μέρος της επιστολής προς τον προδότη Τσίπρα, ο Γιάννης και η Βασιλεία Κατσίφα περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο όσα βίωσαν ως Ελληνες στην Αλβανία του κομμουνιστή Ενβέρ Χότζα, αλλά και μετά το 1990 αναζητώντας καλύτερη ζωή στη μητέρα πατρίδα, τονίζοντας ότι, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες, μετέδωσαν στον Κωνσταντίνο και τις τρεις αδελφές του την αγάπη για τον Ελληνισμό και την ιδιαίτερη πατρίδα τους.


Την επιστολή δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»

Αναφέρουν συγκεκριμένα: «Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στο χωριό Βουλιαράτες της Δρόπολης. Μαζί με τους συμπατριώτες μας βιώσαμε την καταπίεση και τους διωγμούς που υπέστη η Εθνική Ελληνική Μειονότητα από το απολυταρχικό καθεστώς, που επικρατούσε στην Αλβανία μέχρι το 1990.
Εδώ γεννήθηκε ο γιος μας ο Κωνσταντίνος όπως και οι τρεις κόρες μας. Με την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος, η οικογένειά μας, όπως και όλοι οι συμπατριώτες μας, αναζητήσαμε στην Ελλάδα την ελευθερία και την αξιοπρέπεια που μας στέρησαν.
Μαζί με την αγάπη, την παρηγοριά και τη στήριξη που βρήκαμε στα αδέρφια μας, ήρθαμε αντιμέτωποι και με την απόρριψη, την αδιαφορία και την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Κράτους.
Καταστάσεις που μας πλήγωσαν αλλά δεν απελπιστήκαμε. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες μεγαλώσαμε τα παιδιά μας, εμφυσώντας τους παράλληλα τις αρχές και αξίες που επιβάλλει η πίστη μας, ο τόπος, οι παραδόσεις και η ιστορία μας, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε το πατρικό μας και την υποχρέωση που έχουμε για την ιδιαίτερη μας πατρίδα».
«Ο Κωνσταντίνος είναι εδώ για να υπερασπίζεται το δίκιο και την αξιοπρέπειά μας»
Με αγάπη, νοσταλγία και πόνο ψυχής, αναφέρονται στον μοναχογιό τους Κωνσταντίνο και σε όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας του, την οποία χαρακτηρίζουν «εκτέλεση», ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες, από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι «θυσιάστηκε για το άδικο που τον έπνιγε» και καταγγέλλοντας τους επίλεκτους της RENEA πως «δεν έδρασαν σαν αστυνομικοί αλλά ως στυγνοί εκτελεστές». 
«Για τον μοναχογιό μας τον Κωνσταντίνο όσοι τον γνώρισαν απ την Κρήτη έως την Δρόπολη, όλο το χωρίο, έχουν να πουν μια καλή κουβέντα. Δεν ήταν μόνο η βαθιά αγάπη για την πατρίδα του που τον χαρακτήριζε, ήταν ένα παιδί που βοηθούσε όποιον έβλεπε ότι χρειάζεται την βοήθειά του χωρίς να κοιτάζει αν είναι πλούσιος ή φτωχός, Ελληνας ή Αλβανός.
Δεν άνηκε ποτέ σε καμία οργάνωση ή κόμμα αλλά πάλευε για τα δίκαια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ολομόναχος, όπως πρόσταζε η συνείδησή του.
Ο γιος μας Κωνσταντίνος Κατσίφας, όπως γνωρίζετε, εκτελέστηκε από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας στο χωρίο μας, στις 28 Οκτωβρίου του 2018, την μέρα που περίμενε με ενθουσιασμό να γιορτάσει και να τιμήσει την μνήμη των πεσόντων του Επους του ’40 μαζί με όλους τους συμπατριώτες του.
Δεν υπάρχει σε αυτό τον κόσμο τίποτα πιο οδυνηρό από το να ενταφιάζεις το παιδί σου. Η ζωή μας κατακρημνίστηκε. Μαζεύουμε κάθε μέρα τα κομμάτια μας και προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι. Κάθε μέρα μας βασανίζουν τα “γιατί”, κάθε μέρα αναζητούμε απαντήσεις. 
Ο Κωνσταντίνος μας δεν έφυγε από κάποια ασθένεια ή κάποιο ατύχημα αλλά θυσιάστηκε για το δικό του πιστεύω, για το άδικο που τον έπνιγε. Αυτό το άδικο που πνίγει όλους τους Ελληνες της Βορείου Ηπείρου.
Ο γιος μας δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν. Ο γιος μας δεν πυροβόλησε ποτέ κατά των δολοφόνων του. Αντίθετα, οι δολοφόνοι του δεν έδρασαν σαν αστυνομικοί αλλά ως στυγνοί εκτελεστές χωρίς να τηρήσουν τις προβλεπόμενες απ’ το νόμο διαδικασίες.
Αν είχε κάνει κάτι μεμπτό θα μπορούσε να είχε συλληφθεί και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη όχι να εκτελεστεί εν’ ψυχρώ. Ενώ ο γιος μας ήταν σκοτωμένος, άνδρες της αλβανικής αστυνομίας εισέβαλαν στο σπίτι μας. Μας απείλησαν, μας προσέβαλαν, μας ανέκριναν βίαια, μας χτύπησαν. Ο γιος μας σκοτώθηκε το μεσημέρι και εμείς ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ το βράδυ. 
Κύριε Πρωθυπουργέ,
 ο Κωνσταντίνος μας δεν θα γυρίσει ξανά στο κατώφλι του σπιτιού μας αλλά δεν έφυγε ποτέ. Είναι εδώ, όχι για να δημιουργεί εντάσεις, αλλά για να υπερασπίζεται το δίκιο και την αξιοπρέπεια. Είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει την υποχρέωση που έχουμε απέναντι στην πατρίδα».
«Μη μας λησμονείτε...»
Οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα εξηγούν στον Ελληνα πρωθυπουργό τους βασικούς λόγους που πήραν την απόφαση να του γράψουν και να του στείλουν τη συγκεκριμένη επιστολή. Να τους βοηθήσει στη διαλεύκανση των συνθηκών της δολοφονίας του παιδιού τους, αλλά ταυτόχρονα να στρέψει το ενδιαφέρον του στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, που πλέον χτυπούν κόκκινο... 
Αναφέρουν συγκεκριμένα:
 «Αποφασίσαμε να σας γράψουμε για δύο λόγους:
1) Για να ζητήσουμε τη βοήθεια σας να διαλευκανθούν οι συνθήκες της δολοφονίας του παιδιού μας και να αποκατασταθεί η μνήμη του. Σε εμάς μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία νομική δυνατότητα για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Δεν μας επέτρεψαν να ορίσουμε ιατροδικαστή. Επί 10 ημέρες κρατούσαν όμηρο την σορό του παιδιού μας χωρίς επίσημη δικαιολογία.
Ακόμα, δεν έχουμε λάβει κανένα χαρτί στα χέρια μας ώστε να μπορούμε να κινηθούμε νομικά. Ζητάμε από εσάς να φροντίσετε ώστε να λάμψει η αλήθεια για τα γεγονότα που οδήγησαν στην δολοφονία του γιου μας και για όσα ακολούθησαν με την προσβολή της μνήμης του και της αξιοπρέπειάς μας. Να κάνετε όλες τις ενέργειες που μπορείτε ώστε να συλληφθούν οι δολοφόνοι του. 
Σαν να μην έφτανε ο πόνος, σαν να μην έφτανε η βία και η τρομοκρατία από την αλβανική πλευρά, είχαμε να διαχειριστούμε τις προσβολές, την οργή και την αγανάκτηση από τις δηλώσεις δημοσίων προσώπων της πατρίδας μας φκαι μερίδας των ΜΜΕ. Και αν αυτά τα προσπεράσουμε, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς μέθοδο με αυτή που χρησιμοποιούσε η Sigurimi κατά των Ελλήνων την εποχή της δικτατορίας, για να σκοτώσει τον χαρακτήρα του παιδιού μας.
Ζητάμε από εσάς, να διερευνηθεί η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας που ενώ έπρεπε να ερευνήσει την δολοφονία, καθώς ήταν και Ελληνας πολίτης, όχι μόνο δεν το έκανε αλλά προχώρησε σε ψευδείς και παράνομες διαρροές στον Τύπο της χώρας, οι οποίες δημιούργησαν μία αναληθή εικόνα για την προσωπικότητα του παιδιού μας. 
2) Για να ζητήσουμε την παρέμβασή σας για την προάσπιση των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. 
Τον Κωνσταντίνο μας δεν τον έπνιγε μόνο η ασφυξία του αλβανικού κράτους, αλλά και η αδιαφορία της μητέρας πατρίδας για όσα περνάμε στον τόπο μας. Το αλβανικό κράτος δεν λειτουργεί δημοκρατικά απέναντι στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, αφού δεν σέβεται τα δικαιώματα μας. Συνεχείς είναι οι διώξεις κατά του Ελληνισμού με διάφορες μεθόδους, όπως οι αρπαγές περιουσιών, ο εκφοβισμός, οι διώξεις κατά του πολιτισμού μας και της πίστης μας. Απόδειξη όλων αυτών είναι η στάση του αλβανικού κράτους απέναντι σε όλους όσους θέλησαν να μας συμπαρασταθούν στην απώλειά μας και να βρεθούν στην κηδεία και στο μνημόσυνο του παιδιού μας. Χαρακτήρισαν επικίνδυνους όσους κρατούσαν ελληνική σημαία. Σε εκατοντάδες ανθρώπους απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αλβανία. Δεκάδες οδηγήθηκαν για ανάκριση στα κρατητήρια γιατί θέλησαν να είναι κοντά μας στις θρησκευτικές τελετές στη μνήμη του γιου μας. 
Απ’ την ημέρα της δολοφονίας έχουν γεμίσει τα χωριά μας με κρυφούς και φανερούς αστυνομικούς για να σπείρουν τον φόβο στον κόσμο μας. Τι θέλουν να πετύχουν; Ποιος ο σκοπός όλων αυτών;
Οσο αυτά συνεχίζονται, τόσο μεγαλώνει και η καχυποψία ανάμεσα στους λαούς. Στα τελευταία δευτερόλεπτα της ζωής του, το παλικάρι μας κοίταξε το θάνατο κατάματα και φώναξε “Ζήτω η Ελλάδα”, “Ζήτω η Ελευθερία”. Αυτά του τα συνθήματα τα άκουσαν τα αδέρφια μας σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τη Φλώρινα και την Αλεξανδρούπολη, τα άκουσαν τα αδέρφια μας στην Κύπρο αλλά και οι Ελληνες του εξωτερικού. Τα γράμματα που λαμβάνουμε καθημερινά μας πλημμυρίζουν από συγκίνηση και περηφάνια». 
Η επιστολή του Γιάννη και της Βασιλείας Κατσίφα καταλήγει με την επισήμανση ότι η δολοφονία του παιδιού τους πρέπει να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και τις εξουσίες σε Ελλάδα και Αλβανία, τονίζοντας μάλιστα ότι «ο Κώστας μας είναι εδώ όπως σας αναφέραμε παραπάνω, όχι για να δημιουργήσει εντάσεις αλλά για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και τις εξουσίες.
Οι δύο λαοί όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά τους ενώνουν πολλά. Η θυσία του παιδιού μας επιβάλλει να υπενθυμίζουμε αυτό το χρέος μέχρι να τον συναντήσουμε ξανά», καταλήγουν στην επιστολή τους. 
Ενδιαφέρον θα έχει για τη συνέχεια εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντήσει στους χαροκαμένους γονείς, όπως είχε πράξει στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.


Δύστυχοι  αλλά  και  περήφανοι  γονείς,  ακόμα  δεν  το  καταλάβατε   γιατί   σας  απαξιούν  με αυτό   τον   τρόπο;

ΓΕΝΝΗΣΑΤΕ   ΕΝΑ   ΕΛΛΗΝΑ  ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ   ΤΗΝ  ΠΑΤΡΙΔΑ  ΤΟΥ   
ΚΑΙ     ΟΧΙ    ΕΝΑΝ   ΖΑΚ.

 Ο Χότζα,  ο  Ράμα  και  ο Τσίπρας μοιράζονται την ίδια ιδεολογία.  Ο  προδότης  Τσίπρας  (και  ο  μασόνος  Παυλόπουλος,  να  μην  ξεχνάνε  και  αυτήν  την  οχιά)  δεν  σας  έστειλε   ούτε  ένα συλλυπητήριο  τηλεγράφημα. 
Ο λόγος;
 Ο Κατσίφας,  κατά  τον  Τσίπρα  και  το ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι Βορειοηπειρώτης  Έλληνας,  αλλά  Νοτιοαλβανός.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...