Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ. ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΑΣΚΗΣΗ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ.


Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ, ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ ΟΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΤΑ F 16 ΤΗΣ 111 Π. Μ.

Ούτε  για  παρελάσεις  δεν  είναι  ικανός  ο  σημερινός  στρατός  του  Κούλη  και  του  προδότη.  Όταν σε  στρατιωτική  άσκηση ρίχνεις  το  πλοίο  διοικήσεως  σε ξέρα, τότε όχι μόνο  τις  μάχες θα χάσεις, αλλά θα  σου  πάρουν  και  τα  σώβρακα.  Όλοι  θυμόμαστε  ότι  σε  ασκήσεις σχολών ανάλογου επιπέδου από πολλά κράτη σαν την Ευελπίδων οι Έλληνες  ευέλπιδες πάτωσαν. Οι  έλληνες  αξιωματικοί  είναι  ικανοί  μόνο  για  να  ξεσκατώνουν τους  λαθρομετανάστες  και  να  αποδέχονται  αμίλητοι  το  ξεπούλημα  της  Μακεδονίας.


«Χάσαμε την Σαμοθράκη STOP - Βαριές ημέτερες απώλειες STOP» - Πώς τελείωσε άδοξα ο «Παρμενίων 2019».   pronews.gr


Ενα νησί χαμένο, εκατοντάδες Ελληνες στρατιώτες και ναύτες νεκροί, τουλάχιστον δύο αποβατικά και μία φρεγάτα, βυθισμένη.



Αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα της αποβατικής ενέργειας ανακατάληψης της νήσου Σαμοθράκης, ως «νησιού δεύτερης γραμμής άμυνας» σε πραγματικές συνθήκες βάσει της εξέλιξης της άσκησης με την προσάραξη στα αβαθή της φρεγάτας κλάσης "S", πριν τρεις ημέρες στην τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων» στη περιοχή Καμαριώτισσα του νησιού.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του pronews.gr, το πλοίο είχε ρόλο διοίκησης της απόβασης και για έναν ανεξήγητο λόγο για πλοίο διοίκησης απόβασης, αντί να βρίσκεται πίσω και σε σεβαστή απόσταση από τα αποβατικά και να υποστηρίξει με πυρά την ενέργεια, είχε φτάσει σε «απόσταση πετονιάς» από την ακτή με αποτέλεσμα να προσαράξει στα αβαθή.

Εκεί πλέον «σβήστηκε» από τις φίλιες δυνάμεις αφού θεωρήθηκε ως απώλεια μάχης και στην εξομοίωση τα αποβατικά υπέστησαν απώλειες κατά 50%.
Οι αποβιβασθέντες στρατιώτες, χωρίς υποστήριξη σφαγιάστηκαν ή συνελήφθησαν αιχμάλωτοι. Και βέβαια η απόβαση ανακατάληψης του νησιού απέτυχε.
Ολα αυτά δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είναι το αποτέλεσμα της απίστευτης εξέλιξης της άσκησης.
Το πλοίο δεν αντιμετώπισε κάποιου είδους τεχνικό πρόβλημα είτε με τη πρόωση είτε με το πηδάλιο και η προσάραξη οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. 

Προσοχή: Χωρίς καμία πίεση μάχης και χωρίς να βάλλεται από πουθενά! 

Ολα αυτά ενώ είχε προηγηθεί η προσάραξη της Φ/Γ «ΚΑΝΑΡΗΣ» στη νησίδα Αταλάντη στον Σαρωνικό, το βοηθητικό πλοίο αλιείας τορπιλών «ΑΡΑΧΘΟΣ» που προσάραξε στη νησίδα Τσεβελίνια του Πόρου, η επακούμβηση κανονιοφόρου με τουρκικό εμπορικό πλοίο κλπ. (ας μην θυμηθούμε τις συχνές φωτιές σε διάφορα πλοία, την προσάραξη υποβρυχίου Type 214 στην Σούδα κλπ.).

Τη στιγμή της προσάραξης ναυτιλία στη γέφυρα εκτελούσε πλωτάρχης στον βαθμό όντας αξιωματικός φυλακής κάτι απαράδεκτο γιατί υποτίθεται ότι το πλοίο εκτελούσε διοίκηση απόβασης! Γιατί το πλοίο βρέθηκε τόσο κοντά στην ακτή; 
Στο πλοίο βρίσκονταν και ο διοικητής Μοίρας φρεγατών της Διοίκησης Φρεγατών. Πάλι καλά...
Για να μην αναφέρουμε την πρόσφατη κλοπή αντιαρματικών πυραύλων, χειροβομβίδων, ναρκών και πυρομαχικών του ΠΝ από την Λέρο.
Κάτι συμβαίνει στο Ναυτικό. Και δεν είναι θέμα ηγεσίας. Είναι πολύ βαθύτερο...







ΤΟ  ΚΡΑΝΟΣ  ΤΟΥ  ΜΙΛΤΙΑΔΗ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ  ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ.

 

Αναφέρεται  ότι  το  2014,  στην   Ολυμπία,  ένας  Αμερικανός   στρατηγός   καταδρομών   μαζί με τους πεζοναύτες του, στάθηκαν ακίνητοι  και  ευθυτενείς,  για  δύο  ώρες,  μπροστά στο πολεμικό κράνος του Έλληνα στρατηγού Μιλτιάδη.
Το  πολεμικό κράνος  ο  Μιλτιάδης  το φορούσε κατά τη μάχη του Μαραθώνα,  είναι  σπασμένο, από έναν Περσικό πέλεκυ,  και  ο  ίδιος, το είχε προσφέρει ως δώρο στον Δία, για την περιφανή νίκη κατά των Περσών στην πεδιάδα του Μαραθώνα, τον Αύγουστο του 490  π.Χ  .
Το κράνος βρέθηκε στον ιερό ναό του θεού Δία, στην  Oλυμπία   και  είναι   σήμερα  ένα από τα πιο πολύτιμα εκθέματα του μουσείου  της Ολυμπίας.                Είναι Κορινθιακού ρυθμού που φέρει την επιγραφή 
«ΜΙΛΤΙΑΔΕΣ ΑΝΕ ΘΕΚΕΝ ΤΩ ΔΙ...» 

«Μιλτιάδης τω Διί ανέθηκεν».

 «Ήρθαμε εδώ να τιμήσουμε με το δικό μας τρόπο τον στρατηγό των  στρατηγών, να σιωπήσουμε μπροστά στο μεγαλείο του, να σταθούμε σε στάση προσοχής απέναντί του»  δήλωσε  ο  αμερικανός  στρατηγός.

Το  Κράνος  θα  έπρεπε  καθημερινώς  να  περιστοιχίζεται  από  4  ακίνητους  Ευέλπιδες.  Είδατε  ποτέ  αξιωματικούς  του  Ελληνικού  Στρατού να  κάθονται  προσοχή,  επί  ώρες,  μπροστά  στο  κράνος;

ΟΙ  ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ  ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ.  Ο  ΕΝΑΣ  ΞΥΝΕΙ  ΤΟΥΣ  ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ  ΟΡΧΕΙΣ  ΣΤΗΝ  ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΕΘΝΙΚΟΥ  ΥΜΝΟΥ  ΚΑΙ  Ο  ΑΛΛΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΑΡΑΧΤΟΣ  Ή  ΔΕΝΕΙ  ΤΑ  ΚΟΡΔΟΝΙΑ  ΤΟΥ.










ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




  Υ.Γ.




ΟΙ  ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΤΙΜΟΥΝ  ΤΟΝ  ΜΙΛΤΙΑΔΗ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΛΕΩΝΙΔΑ,  ΑΛΛΑ  ΤΙΜΟΥΝ - ΓΙΑ  ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟΥΣ  ΛΟΓΟΥΣ - ΤΑ  «ΕΙΣΟΔΙΑ  ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ»,  ΜΙΑ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΑΠΟΚΡΥΦΩΝ  ΙΟΥΔΑΪΚΩΝ   ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΤΩΝ  ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ. 

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στον Ναό, γνωστά στη Δύση ως Παρουσίαση της Παρθένου Μαρίας, είναι χριστιανική εορτή, η οποία εορτάζεται από όλα τα χριστιανικά δόγματα που αναγνωρίζουν αγίους στις 21 Νοεμβρίου. Ανήκει στις Θεομητορικές εορτές.
Το εορταζόμενο γεγονός δεν αναφέρεται στην κανονική Αγία Γραφή. Η πρώτη γνωστή αναφορά σε αυτό βρίσκεται στο Πρωτοευαγγέλιο του Ιακώβου, ένα απόκρυφο κείμενο του τέλους του Β΄ αιώνα. Σύμφωνα με αυτό, οι μετέπειτα γονείς της Παναγίας, ο Ιωακείμ και η Άννα, ήταν βαθιά στενοχωρημένοι από το οτι δεν είχαν παιδιά.  Για τον λόγο αυτό, προσευχήθηκαν και είχαν συμφωνήσει να αφιερώσουν το τέκνο τους στον Θεό. Αποκτώντας τη Μαρία λοιπόν, την πήγαν όταν ακόμη αυτή ήταν παιδί, στον Ναό της Ιερουσαλήμ προκειμένου να την αφιερώσουν στον Θεό. Αυτά είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου. Μεταγενέστερες εκδοχές της ιστορίας (όπως το Ευαγγέλιο του Ψευδο-Ματθαίου και το Βιβλίο της Γεννήσεως της Μαρίας) προσθέτουν ότι η Μαρία αφιερώθηκε στον Ναό σε ηλικία περίπου τριών ετών, σε εκπλήρωση ενός όρκου. Κατά την παράδοση παρέμεινε εκεί προς μόρφωση για να προετοιμασθεί για τον ρόλο της ως Θεομήτωρ.
Η διήγηση στο Πρωτοευαγγέλιο του Ιακώβου αναφέρει ότι, σε ευχαριστία για τη γέννηση της κόρης τους Μαρίας, ο Ιωακείμ και η Άννα απεφάσισαν να την αφιερώσουν στον Θεό και την πήγαν ως νήπιο στον Ναό της Ιερουσαλήμ. Υπάρχει παραλληλία των Εισοδίων με την ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης για τον προφήτη και Κριτή Σαμουήλ, του οποίου η μητέρα, επίσης ονομαζόμενη Άννα, πίστευε ότι ήταν στείρα και προσέφερε έτσι το τέκνο της ως δώρο προς τον Θεό στο Σιλόχ.
Η Μαρία παρέμεινε στον Ναό μέχρι το δωδέκατο έτος της ηλικίας της, οπότε οι ιερείς του Ναού όρισαν τον Ιωσήφ ως προστάτη της. Σύμφωνα με την Κοπτική παράδοση, ο πατέρας της, ο Ιωακείμ, είχε αποβιώσει όταν η Μαρία ήταν έξι ετών και η μητέρα της, η Άννα, είχε αποβιώσει όταν η Μαρία ήταν οκτώ ετών.  Ακόμα και αν η ιστορία είναι ένας θρύλος χωρίς ιστορικές αποδείξεις, έχει σκοπό να τονίσει πως ακόμα και στην παιδική της ηλικία η Μαρία ήταν αφιερωμένη στον Θεό με απόλυτο τρόπο.
Η αναφορά για το περιστατικό των Εισοδίων της Θεοτόκου δεν γίνεται σε κάποιο από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά σε δύο απόκρυφα Ευαγγέλια: το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου (κεφ. 6-7) και το Ευαγγέλιο του Ψευδο-Ματθαίου. Σύμφωνα με αυτά, οι ευσεβείς γονείς της Θεοτόκου, Ιωακείμ και Άννα, έπειτα από εικοσαετή έγγαμο βίο, ήσαν άτεκνοι και παρακαλούσαν θερμά τον Θεό να τους χαρίσει ένα παιδί. Ο Θεός τους ανάγγειλε με Άγγελο ότι η επιθυμία τους θα εκπληρωθεί και η Άννα έμπλεη χαράς υποσχέθηκε να αφιερώσει το παιδί στον Θεό. Πράγματι, η Άννα έμεινε έγκυος και μετά από εννέα μήνες απέκτησε κόρη, τη Μαριάμ (Μαρία).
Τα Εισόδια της Θεοτόκου καθιερώθηκαν ως εκκλησιαστική εορτή κατά τον 7ο αιώνα, πρώτα στην Ανατολή και πολύ αργότερα στη Δύση. Αναφορές υπάρχουν στα γραπτά του Αγίου Μάξιμου του Ομολογητή και των πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως Ταράσιου και Γερμανού. Με τα Εισόδια της Θεοτόκου συνδέεται και η βασιλική της Αγίας Μαρίας της Νέας, που χτίστηκε δίπλα στα ερείπια του Ναού του Σολομώντος και εγκαινιάστηκε στις 21 Νοεμβρίου 543 από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Εξ αυτού του γεγονότος φαίνεται να επελέγη από την εκκλησία ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου. Επί αυτοκράτορος Μανουήλ Α' Κομνηνού (1143-1180) καθιερώθηκε ως ημέρα αργίας για το Βυζάντιο.



  Ο  ΕΝΔΟΞΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΣΤΡΑΤΟΣ.  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΓΝΩΡΙΖΕΙ  ΤΟΝ  ΣΤΡΑΤΗΓΟ  ΜΙΛΤΙΑΔΗ  ΑΛΛΑ  ΤΙΜΑΕΙ  ΤΟΝ  ΠΡΟΣΤΑΤΗ  ΤΟΥ  ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ  ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
 

ΚΑΝΕΙΣ  ΔΕΝ  ΓΝΩΡΙΖΕΙ  ΚΑΙ  ΔΕΝ  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ  ΤΙ  ΣΧΕΣΗ  ΕΧΕΙ  Η  ΠΟΛΕΜΙΚΗ  ΑΡΕΤΗ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΜΕ  «ΤΑ  ΕΙΣΟΔΙΑ  ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  εορτάζουμε  τα  Εισόδια  της  Θεοτόκου  βάσει  των  αναφορών  των  αποκρύφων  Ευαγγελίων  και  θεωρούμε  την  ιστορία  αυτή  σαν  αληθινή.  Άρα  πρέπει  να  θεωρήσουμε  σαν  αληθινές  και  τις  άλλες  ιστορίες  που  αναφέρουν  τα  απόκρυφα  Ευαγγέλια,  πολλές  των  οποίων  είναι  ιδιαίτερα  αποκαλυπτικές  έως  και  γαργαλιστικές.  Δεν  πρέπει  να  παίρνουμε από  εκεί  ότι μας  συμφέρει.  Όχι  δύο  μέτρα  και  δύο σταθμά. 
Οι  Έλληνες  έχουν,  για  αδιευκρίνιστους  λόγους,  σαν  ημέρα  των   Ελληνικών  Ενόπλων Δυνάμεων,  την  ημέρα  που:  «μία  μικρή εβραία, η Μαριάμ, όταν έγινε τριών ετών, οδηγήθηκε από τους γηραιούς γονείς της στο Ναό του Σολομώντος, προκειμένου να εκπληρωθεί το τάμα τους προς τον Θεό. Η Μαρία ανήλθε μόνη της τα 15 σκαλοπάτια που οδηγούσαν στον Ναό και παραδόθηκε από τους γονείς της στα χέρια του ιερέα Ζαχαρία. Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε:  «Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώση τους υιούς του Ισραήλ».
Στη συνέχεια ανέβασε την τριετή Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός της πρόσφερε τη Χάρη του. Το νεαρό κορίτσι υπηρέτησε τον Ναό μέχρι τα 14 χρόνια του, οπότε αρραβωνιάστηκε τον Ιωσήφ  και στη συνέχεια έγινε η μητέρα του Ιησού Χριστού.
Το  γεγονός κάλλιστα μπορεί να μην έλαβε ποτέ χώρα, όπως επίσης και η μικρή εβραία να ήταν τελικά ανύπαρκτη.  
Το  ερώτημα πάντως παραμένει. Γιατί;  Σε  τι  συνέβαλε  αυτή  η  εβραία  στην  πολεμική  αρετή  των  Ελλήνων;  Πόσους παραλογισμούς   είναι  επιτέλους  ικανοί  να  αντέξουν οι  ευφυείς  απόγονοι  του  Μιλτιάδη  και  του  Λεωνίδα; 


8 σχόλια :

  1. «Αποτύχαμε να ενσωματώσουμε τους μετανάστες». ΓΑΛΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.
    Σε μία τρομερή «ανακάλυψη» προχώρησε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ο οποίος μετά από εκατοντάδες τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε πως η Γαλλία «απέτυχε να ενσωματώσει τους μετανάστες».
    Από κόσκινο θα περάσει το «μαύρο πρόβατο» της γαλλικής πολιτικής σκηνής, υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέ, ο οποίος εγκαλείται για την αποτυχία των αρχών να σταματήσουν τον δράστη με το μαχαίρι αλλά και την συγκάλυψη στοιχείων για την ριζοσπαστικοποίησή του.
    Αν και πληθαίνουν οι φωνές περί παραίτησής του, ο ίδιος στυλώνει τα πόδια.
    «Η Γαλλία απέτυχε την ενσωμάτωση των μεταναστών της», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο France Inter.
    Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα ο Καστανέ παραδέχθηκε την αποτυχία της κυβέρνησης να ενσωματώσει στο γαλλικό έδαφος τους μετανάστες.
    Την ίδια ώρα, οι Γάλλοι βουλευτές κάθονται στα κοινοβουλευτικά έδρανα όπου ξεκινάει σε λίγη ώρα η συζήτηση για την γαλλική πολιτική σε ότι αφορά το μεταναστευτικό.
    Την ώρα που η κυβέρνηση των Παρισίων ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στις μυστικές υπηρεσίες με τον πρωθυπουργό της χώρας, Εντουάρ Φιλίπ να ζητά ενδελεχή έρευνα για το θέμα, ο Καστανέ θα κληθεί να απαντήσει αύριο και μεθαύριο σε δύο αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για τον εσφαλμένο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι γαλλικές αρχές την πρόσφατη σφαγή στο αρχηγείο της Αστυνομίας στο Παρίσι.
    Υπό το φως των νέων στοιχείων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος έχει την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης, βρίσκεται στριμωγμένος στη γωνία με τους Γάλλους βουλευτές να σηκώνουν τα μανίκια για να τον βομβαρδίσουν με ερωτήσεις, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».
    Οι πρώτες βιαστικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Εσωτερικών για τον δράστη με το μαχαίρι περί υποδειγματικού υπαλλήλου χωρίς δείγματα ριζοσπαστικοποίησης, τον καθιστούν αν μη τι άλλο αδύναμο να χειριστεί ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα, όπως επισημαίνει ο γαλλικός Τύπος.
    Μισή ώρα πριν από τη σφαγή στο αρχηγείο της αστυνομίας, ο δράστης Μικαέλ Αρπόν είχε αποστείλει 33 sms στη γυναίκα του, και στο τελευταίο της έλεγε να μελετά το Κοράνι τελειώνοντας το γραπτό του μήνυμα με την φράση: «Ο Θεός είναι μεγάλος».
    Ωστόσο, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Journal du Dimanche», επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στον υπουργό, λέγοντας ότι τη συγκεκριμένη στιγμή ο Καστανέ ενημέρωσε με βάση τα στοιχεία που οι αρμόδιες υπηρεσίες του είχαν δώσει και οι οποίες τελικά δεν είχαν πάρει μυρωδιά για τον προσηλυτισμένο αστυνομικό που είχαν στους κόλπους τους.
    Πάντως, το 2015, ο δράστης με το μαχαίρι είχε εκφραστεί υπέρ της σφαγής στο σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» με την πληροφορία να μην φθάνει ποτέ στα… αυτιά των αρμοδίων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Α΄. Μεταξᾶς Γεώργιος, ΦΙΛΟΝΟΗ
    Διέπρεψε καὶ πάλι τὸ νομικὸ σύστημα τῆς Χώρας μας!
    Σχεδὸν τρεῖς μῆνες μετὰ τὴν Ἀπεργία Πείνης, στὴν ὁποία ὑπέβαλλα τὸν ἑαυτό μου, ἡ Δίωξις Ἠλεκτρονικοῦ Ἐγκλήματος, ἐκινήθη!!!
    Γιὰ τὴν ἀκρίβεια, ἔστειλε ἔγγραφο στὴν ἁρμόδιο διεύθυνση τοῦ Facebook, καὶ πιὸ συγκεκριμένα στὴ «Facebook Ireland Ltd», τὴν ὑποδιεύθυνση τοῦ Facebook στὴν Εὐρώπη, ὥστε νὰ ἀναζητήσῃ τὰ στοιχεῖα τοῦ λογαριασμοῦ μου. Στὴν συνέχεια, ἀφοῦ ἐπέτυχε νὰ ἐντοπίσῃ ὅτι εἶχα συνδεθῆ ἀπὸ τὸ ἐλεύθερο Wi-Fi γνωστοῦ ταχυφαγείου – καφέ της Χαλκίδος, ἔστειλε σχετικὸ ἔγγραφο στὴν Ἀντεισαγγελέα Πρωτοδικῶν Ἀθηνῶν Αἰκατερίνη Μήτρου, ἡ ὁποία διέταξε Εἰσαγγελικὴ Ἔρευνα!

    Τὴν ἔρευνα, ἐχρεώθη ἀνθυπαστυνόμος τοῦ ΑΤ Χαλκίδος, ὁ ὁποῖος ἐκάλεσε τὸν ἰδιοκτήτη τοῦ καταστήματος γιὰ κατάθεση. Ἐκεῖνος, πολὺ ὀρθά, ἔδωσε τὰ στοιχεῖα μου στὸν ἀνθυπαστυνόμο.
    Νὰ μὴν τὰ πολυλογῶ, πῆγα στὸ ΑΤ Χαλκίδας, ὅπου μου γνωστοποιήθηκε ἡ ΑΒΜ: ΑΑ19/311 ἐντολὴ τῆς Ἀντεισαγγελέως μὲ τίτλο: «Συμμετοχὴ σὲ αὐτοκτονία» (!!!!!!). (Περισσότερο μπορεῖτε νὰ διαβάσετε ἐδῶ: Μία ἀπεργία πείνης γιὰ τὴν Μακεδονία μας…)
    Τὸ ἔγγραφό της Ἀντεισαγγελέως, δὲν ἀνέφερε τὸν λόγο ποὺ ἔκανα αὐτὴν τὴ μορφὴ Ἀγῶνος. Ἀντιθέτως, ἔγραφε λακωνικά: «γιὰ πολιτικοὺς λόγους», γεγονὸς ποὺ μὲ ἔκανε ἀμέσως νὰ καταλάβω τὸ τί πράγματι ἀπεκρύβετο πίσω ἀπὸ αὐτὴν τὴν ἔρευνα. Καὶ τὸ ἀπεκάλυψα στὴν κατάθεσή μου, ὅπως θὰ δεῖτε παρακάτω.
    Ὁ ἀνθυπαστυνόμος, ἠναγκάσθη νὰ μὲ ρωτήσει ἐάν:
    α) Συνεχίζω τὴν Ἀπεργία Πείνης
    β) Εἶμαι καλὰ στὴν ὑγεία μου
    γ) Λαμβάνω ψυχοφάρμακα
    δ) Ἔχω νοσηλευθῆ σὲ ψυχιατρικὴ κλινικὴ
    ε) Ἔχω τάσεις αὐτοκτονίας καὶ
    στ) Γιὰ ποιὸν λόγο ἔκανα Ἀπεργία Πείνης…

    Ὁ ἄνθρωπος, λίγο ποὺ συνῳμίλησε μαζύ μου, κατάλαβε μὲ τί ἄνθρωπο εἶχε νὰ κάνῃ καὶ κατάλαβα ἀπὸ τὸ ὕφος του ὅτι ντρεπόταν γι’ αὐτὲς τὶς ἐρωτήσεις ποὺ ἦταν ὑποχρεωμένος νὰ κάνῃ. Προσωπικῶς, τὸν λυπήθηκα τὸν ἄνθρωπο.
    Στὴν συνέχεια, ἀφοῦ ἀπήντησα στὶς παραπάνω ἐρωτήσεις, μὲ ἐρώτησε, ὡς ὄφειλε, ἐὰν ἔχω κάτι ἄλλο νὰ προσθέσω. Καὶ φυσικά, αὐτὴν τὴν εὐκαιρία περίμενα, γιὰ νὰ περάσω στὴν ἀντεπίθεση! Μεταξὺ ἄλλων, κατέθεσα τὰ ἑξῆς:
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Β΄. Μεταξᾶς Γεώργιος
      Ἀφοῦ εὐχαρίστησα τὴν ΔΗΕ καὶ τὴν Ἀντεισαγγελέα ποὺ μετὰ ἀπὸ σχεδὸν τρεῖς μῆνες ἐνεθυμήσαν νὰ ἀσχοληθοῦν μὲ τὸ θέμα, προσέθεσα:
      «…Ἐὰν συνέχιζα τὴν Ἀπεργία Πείνης, τώρα θὰ παίρνατε κατάθεση ἀπὸ τὸ πτῶμα μου.».
      Ἐκμεταλλευόμενος τὸ γεγονὸς ὅτι ἀπουσίαζε ἀπὸ τὸ ἔγγραφο ὁ λόγος τοῦ Ἀγῶνος μου, θεώρησα σωστὸ νὰ τὸ τονίσω:
      «Τὴν Ἀπεργία Πείνης, τὴν ἔκανα ὡς μία ἀκραία μορφὴ διαμαρτυρίας ἐνάντια στὴν «Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν», ἡ ὁποία παραδίδει ἑλληνικὴ ταὐτότητα καὶ ὑπόσταση σὲ ἕνα σλαυϊκὸ κράτος».
      Αὐτό, γιὰ νὰ μποῦν κάποια πράγματα στὴν θέση τους. Ὅμως, μὲ ξέρετε! Δὲν γινόταν νὰ μὴ στυλιτεύσω τὴν δικτατορικὴ λογικὴ καὶ τὸν ἀμιννταντατισμὸ τοῦ παρανόμου καὶ ἀντισυνταγματικοῦ κράτους τῶν Ἀθηνῶν ἀλλὰ καὶ τοῦ νομικοῦ «συστήματος».
      Συνέχισα λέγοντας:
      «Ὅταν ἕνας ἀναρχικὸς ἢ ἕνας ἀριστερὸς προβαίνει σὲ Ἀπεργία Πείνης, τοῦ ἀναγνωρίζεται ἰδεολογικὸ ὑπόβαθρο πίσω ἀπὸ αὐτήν του τὴν πράξη. Ἀντιθέτως, ὅταν ἕνας Πατριώτης προβαίνει σὲ Ἀπεργία Πείνης, ἀναζητᾶτε ψυχοπαθολογικὰ αἴτια.»
      Συνέχισα τὴν κατάθεσή μου μὲ ἀρκετὰ ἀκόμη, ποὺ δὲν ἔχουν ἰδιαιτέρα σημασία αὐτὴν τὴ στιγμή, γιὰ νὰ θέσω τὴν ἑξῆς κατακλείδα:
      «Παρακαλῶ νὰ σταματήσῃ ἐδῶ αὐτὴ ἡ ἔρευνα, καθὼς ἐὰν συνεχισθῇ, θὰ τὴν ἐκλάβω ὡς Πολιτικὴ Δίωξη!».
      Κι αὐτὸ τὸ εἶπα, γιατί αὐτὸ ἀκριβῶς εἶναι!
      Πρόκειται γιὰ καθαρὴ πολιτικὴ δίωξη ἐναντίον ἑνὸς ἀνθρώπου ποὺ θεώρησε ὅτι ἔπρεπε νὰ ὑποβάλῃ τὸν ἑαυτό του σὲ μία τέτοια διαδικασία, πρὸ κειμένου νὰ διαμαρτυρηθῇ γιὰ τὴν κατάπτυστο «Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν». Δράττωμαι τῆς εὐκαιρίας, ν’ ἀπευθυνθῶ δημοσίως στὴν Ἀντεισαγγελέα κ. Αἰκατερίνη Μήτρου καὶ νὰ τῆς πῶ τὰ ἑξῆς:

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Γ΄. Μεταξᾶς Γεώργιος

      Κυρία Ἀντεισαγγελεύ,
      Αὐτὸ ποὺ εἶπα στὴν κατάθεσή μου, αὐτὸ θὰ σᾶς πῶ καὶ τώρα. Θεωρῶ τὴν ὅλη ἔρευνα ὡς ἔχουσα πολιτικὴ σκοπιμότητα. Ἀναζητᾶτε ψυχοπαθολογικὰ αἴτια, σὲ μία Ἀγωνιστικὴ Κίνηση ἐνάντια στὸ σάπιο καθεστὼς ποὺ παρέδωσε γῆ καὶ ὕδωρ στοὺς Σλαύους γείτονές μας. Οὔτε ἐσεῖς, οὔτε ἡ ΔΗΕ ἐνδιεφερθήκατε γιὰ τὴν ὑγεία μου. Εἴτε τὴν σωματική, εἴτε τὴν ψυχολογική. Τὸ μόνο ποὺ ἐνδιαφέρει κι ἐσᾶς προσωπικῶς, ἀλλὰ καὶ τὴν ΔΗΕ, εἶναι τὸ πῶς θὰ διατηρηθῆ ἀλώβητο τὸ ἀνθελληνικὸ κράτος τῶν Ἀθηνῶν καὶ τίποτα περισσότερο.
      Ἀναφέρετε τὴν πράξη μου, ὡς «αὐτοκτονία»! Στρουθοκαμηλίζετε ὅμως ἐμπρὸς στὴν Γενοκτονία τῶν Ἑλλήνων ποὺ διεξάγεται ἐδῶ καὶ τόσα χρόνια. Ἐθελοτυφλεῖτε ἐμπρὸς στὶς ἀνομίες καὶ τὶς παρανομίες τῶν ταγῶν τῆς ἐξουσίας, τῶν ἐπιχειρηματιῶν καὶ τῶν ἐφοπλιστῶν. Κλείνετε μάτια, αὐτιὰ καὶ στόμα γιὰ τὰ παράνομα Μνημόνια ποὺ δολοφονοῦν τοὺς Ἕλληνες. Ἀδιαφορεῖτε γιὰ τὸν νέο «νόμο» ποὺ ἀφήνει ἐλευθέρους ἐγκληματίες. Μὰ τὸ κυριότερο, γυρίζετε τὴν πλάτη στὶς φωνὲς γιὰ τὴν ἄκυρο, παράνομο καὶ προδοτικὴ «Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν».
      Ἀξιωθήκατε κι ἐσεῖς κι ἡ ΔΗΕ, νὰ γίνετε πλέον μία Μακεδονοκτόνος, ἀφοῦ σιωπᾶτε ὁμοῦ γιὰ τὴν βάναυσο καὶ αἰσχρὴ Μακεδονοκτονία, δίχως ὁποιανδήποτε ντροπή. Δίχως ἴχνος αἰσχύνης!
      Καταφέρεστε ἐναντίον μου, προσπαθώντας νὰ μὲ βγάλετε τρελλό, ἢ ὅτι ἔχω τάσεις αὐτοκτονίας. Ἔ, λοιπὸν κυρία Ἀντεισαγγελεύ, θὰ ὁμολογήσω τὴν ἀλήθεια ἐνώπιον ὅλων: Ναί! Ντοπάρομαι! Κι ἡ ντόπα μου εἶναι τὸ Αἷμα καὶ οἱ Ἀγῶνες τῶν Προγόνων μου. Τὸ Αἷμα κι οἱ Ἀγῶνες ποὺ ἐσεῖς ἀνερυθρίαστα περιφρονεῖτε. Διότι ἐὰν δὲν τὸ κάνατε, δὲν θὰ διατάζατε μία τέτοια ἔρευνα. Θὰ κατανοούσατε τοὺς λόγους καὶ τὰ αἴτια. Νὰ θυμήσω καὶ σ’ ἐσᾶς κ. Ἀντεισαγγελεῦ, ἀλλὰ καὶ στὴν ΔΗΕ, ὅτι εἶστε ὑπάλληλοι τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ. Ὄχι ἀφεντικά του! Ὀφείλετε νὰ σέβεσθε καὶ νὰ δείχνετε ἄμετρο σεβασμὸ στὸν Λαὸ ποὺ πληρώνει τὸν μισθό σας, γιὰ νὰ μπορεῖτε ἐσεῖς κι οἱ ὑπόλοιποι συνάδελφοί σας νὰ ἀπολαμβάνετε τὰ γεύματα στὰ κυριλὲ ἑστιατόρια καὶ τὴν πολυτελῆ ζωή. Ὅ,τι ἔχετε στὸ σπίτι σας, ὁ Ἑλληνικὸς Λαὸς τὸ ἔχει πληρώση. Ὅ,τι φορᾶτε, ὅ,τι τρῶτε, ὅ,τι πίνετε, ὅλην τὴν ἐπίπλωσή σας, τὸ αὐτοκίνητό σας, τὰ πάντα ἀπὸ ὅσα κατέχετε ἐμεῖς σᾶς τὸ ἔχουμε πληρώση. Ἐμεῖς εἴμαστε ὁ ἐργοδότης σας. Τὶς σπουδές σας στὴν Νομική, ἐμεῖς τὶς πληρώσαμε. Κι ὅλα αὐτά, βγῆκαν ἀπὸ τὴν βαρειὰ κι ἀπάνθρωπο φορολογία τοῦ «ἑλληνικοῦ» κράτους. Ἀπὸ τὸν ἱδρώτα, τὸν κόπο, τὸν μόχθο καὶ τὸ Αἷμα τοῦ Ἕλληνος φορολογουμένου. Οὐδενὸς ἄλλου!!!

      Δεῖξατε λοιπὸν τὸν ἀπαιτούμενο σεβασμὸ καὶ σταματῆστε νὰ καταφέρεσθε ἐνάντια στὸν Πατριωτισμό μας μὲ νομικίστικα τερτίπια. Κι ἂν ψάχνετε γιὰ ψυχασθενεῖς, ψάχνετε σὲ λάθος μέρος. Ὑπάρχει ἕνα ποὺ ἔχει 300ους ψυχασθενεῖς καὶ σκιζοφρενεῖς. Λέγεται «Βουλὴ τῶν Ἑλλήνων». Ἀπὸ τὴν ἐδῶ μεριά, θὰ εὕρετε ἀνθρώπους μὲ σώας τὰς φρένας, νὰ ἀγωνίζονται γιὰ τὸ δικό σας μέλλον καὶ τὸ μέλλον τῶν παιδιῶν σας!!!

      Γιὰ τὸ καλὸ ὅλων μας, μὴν τραβᾶτε ἄλλο τὸ σκοινί.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. O γιος του Ντογιάκου μετακλητός στο γραφείο Καραμανλή. Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    Συνεχίζονται οι προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πριν λίγες μέρες τοποθετήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο γιος του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.
    Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ (αρ. φύλλου 810) «με την 71008/25-09-2019 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, προσλαμβάνεται ο δικηγόρος Ευάγγελος Ντογιάκος του Ισιδώρου, σε θέση μετακλητού συνεργάτη, στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή»
    Η οικογένεια Ντογιάκου διαθέτει όπως φαίνεται άριστες σχέσεις με την οικογένεια Καραμανλή. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήταν ο κουμπάρος της κόρης του κ. Ντογιάκου στο γάμο της με το δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου.
    Υπενθυμίζεται ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες που είχε κάνει το 2014 ο τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης ως ο «Παναθηναϊκάκιας» σε ηχητικού που είχε κυκλοφορήσει με πρωταγωνιστή έναν άνδρα που η φωνή του έμοιαζε με αυτή του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες Κασιδιάρη ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, φέρεται να έπαιρνε εντολή από τον Σαμαρά να προφυλακίσει τους χρυσαυγίτες Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
    Η Airbus θα επενδύσει $2,5 δις στην Τουρκία το 2020, $5 δις μέχρι το 2030. Μετά το 1,3 δις ευρω επένδυση της VW στην Τουρκία…

    Δημήτρης Κελεπούρης
    Ptisi
    Ο ευρωπαϊκός όμιλος Airbus αναμένεται να επενδύσει περίπου $2,5 δις στην Τουρκία το 2020 και αυτό το νούμερο θα ξεπεράσει τα $5 δις μέχρι το 2030, είπε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Καχίτ Τουράν.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet», ο Τουράν πήρε μέρος σε εκδήλωση στο αεροδρόμιο της Καισάρειας με θέμα το πρόγραμμα μεταφορικού αεροσκάφους A400M και δεν παρέλειψε να σημειώσει τους στέρεους δεσμούς της Τουρκίας με την Airbus.
    Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο πελάτη της Airbus, με 9 τοπικούς χρήστες να επιχειρούν 270 αεροσκάφη της. Πρόσθεσε επίσης πως οι «Turkish Airlines» χρησιμοποιούν 144 αεροσκάφη Airbus και περιμένουν την παραλαβή 84 A321 NEO και 30 A350-900, αξίας $20,9 δις, μέχρι το 2024. Ο Τούρκος υπουργός δεν παρέλειψε να πει ότι η Airbus έχει συμφέροντα σε 7 εταιρείες στην Τουρκία και ότι «κάθε αεροσκάφος Airbus που πετά σήμερα έχει εξαρτήματα κατασκευασμένα από Τούρκους προμηθευτές».
    Ο Τουράν μίλησε επίσης για τη στενή συνεργασία με την Airbus στον τομέα του Διαστήματος. Το 2017 η Airbus και η TURKSAT υπέγραψαν συμβόλαιο για τους δορυφόρους Turksat 5A και Turksat 5B, οι οποίοι θα εκτοξευθούν το 2020 και το 2021 αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, η νεοϊδρυθείσα Τουρκική Υπηρεσία Διαστήματος σχεδιάζει να αναπτύξει εμπορικούς, ερευνητικούς και αναπτυξιακούς δεσμούς με την Airbus.
    Τέλος ο Τουράν εστίασε στην πρόοδο της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια. «Σήμερα, η Τουρκία εκτελεί 700 εξοπλιστικά προγράμματα, το μέγεθος της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας έχει φθάσει τα $60 δις και 5 τουρκικές εταιρείες είναι στις 100 κορυφαίες πολεμικές εταιρείες στον κόσμο», υποστήριξε ο ίδιος. Ακόμη τόνισε ότι η εξάρτηση της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας σε ξένες πηγές έχει πέσει περίπου στο 30% από 80 και ότι επενδύεται σε Έρευνα & Ανάπτυξη περίπου $1,5 δις.

    Η Τurkish Airlines είναι στις δέκα μεγαλύτερες Αεροπορικές Εταιρείες στον πλανήτη Γη, είναι ΚΡΑΤΙΚΗ, και ΔΕΝ είναι ο μεγαλύτερος χρήστης των αεροσκαφών της Airbus κάτι που την κάνει premium target για την Ευρωπαϊκή Εταιρεία. (Κατά τον αριθμό των 315 προορισμών σε όλον τον Κόσμο (dedicated passenger destinations EXREBR), κατά τον αριθμό non stop εξυπηρετήσεως προορισμών από ένα μοναδικό Αεροδρόμιο, αλλά και κατά τον αριθμό Χωρών που καλύπτει (126 Χώρες/2018). Επίσης έδωσε μια δυάρα δις Ευρώ για τους Άτλαντές της, έχει τεράστια αμυντική αγορά και επιχειρηματική “ενδοχώρα” με ασύλληπτο αριθμό ειδικευμένων νέων εργαζόμενων, ανθίζοντα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και αρκετό ρευστό.
    Εάν λοιπόν η Ελλάδα είχε 82 εκατομμύρια κατοίκους (δηλαδή εσωτερική αγορά που θα μπορούσε να στηρίξει Κρατικό Αερομεταφορέα) με το 40% αυτών ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ, και έχει μπει ως εταίρος στο στρατιωτικό πρόγραμμα A400 και από εκεί έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με την Airbus. Eπιπλέον είναι μια πολύ μεγάλη αγορά και με σοβαρές βιομηχανικές δυνατότητες, σε αντίθεση με την Ελλάδα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΛΥΠΗΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
      Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία: Θα πληρώνουν σε ρούβλια και τουρκικές λίρες. Τις ΗΠΑ θα επισκεφθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Νοεμβρίου.
      Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία, η οποία προβλέπει την χρήση των εθνικών τους νομισμάτων σε πληρωμές και συναλλαγές , όπως και τη διεύρυνση της διατραπεζικής τους συνεργασίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών.
      Εκ μέρους της Ρωσίας τη συμφωνία υπέγραψε ο πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ και εκ μέρους της Τουρκίας ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.
      Ο βασικός στόχος της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη στις 4 Οκτωβρίου, προβλέπει την αύξηση και την σταδιακή μετάβαση στη χρήση των εθνικών νομισμάτων (ρουβλίου και τουρκικής λίρας) στις συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών, την δημιουργία ανάλογων υποδομών στην οικονομική αγορά και την ενίσχυση της χρήσης των εθνικών νομισμάτων μεταξύ των επιχειρήσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

      Τις ΗΠΑ θα επισκεφθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Νοεμβρίου.
      Χθες απειλούσε να «αφανίσει» την Τουρκία «αν ξεπεράσει τα όρια», σήμερα όμως ο «πάνσοφοσ» κατά δήλωσή του Τραμπ έσπευσε να ανακοινώσει μέσω Twitter ότι στις 13 Νοεμβρίου θα υποδεχθεί τον Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ.
      Όμως ο Τραμπ έσπευσε να πλέξει και το εγκώμιο της Τουρκίας και του Ερντογάν, προφανώς για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκαλούν οι αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις του σχετικά με την Τουρκία και την Συρία.
      «Πολλοί ξεχνούν βολικά ότι η Τουρκία είναι εμπορικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, στην πραγματικότητα κατασκευάζουν τον ατσάλινο σκελετό για τα αεροσκάφη μας F-35», αναφέρει ο Τραμπ.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  5. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. Η ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ.

    Ο επικίνδυνος ρόλος των τουρκικών UAV φάνηκε και κατά την διάρκεια της άσκησης «Παρμενίων» όπου εκτός των συχνών παραβιάσεων από τα τουρκικά μη επανδρωμένα οχήματα για την παρακολούθηση των κινήσεων των ελληνικών ναυτικών δυνάμεων έλαβαν χώρα απονηώσεις όχι από τα πολεμικά πλοία του τουρκικού Στόλου αλλά από τα «εμπορικά» σκάφη που κατά κόρον εισέρχονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα δήθεν για «ψάρεμα»
    Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι τα τουρκικά «ψαροκάικα» που συμμετέχουν στον ιδιότυπο «πόλεμο της τσιπούρας» μέχρι τώρα έπαιζαν τον ρόλο της αμφισβήτησης της ελληνικής ΑΟΖ και της ελληνικής κυριαρχίας.
    Επειδή επρόκειτο για οργανωμένες αποστολές από την ΜΙΤ διαθέτουν υπερσύγχρονα συστήματα εντοπισμού και ραντάρ που καλύπτουν τις ανάγκες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ότι αφορά την κατασκοπεία, την παρακολούθηση και την επιτήρηση των ελληνικών κινήσεων.
    Όπως φαίνεται όμως οι Τούρκοι είχαν προνοήσει από αρκετά χρόνια πριν να χρησιμοποιηθούν τα σκάφη αυτά ως «πλατφόρμες» για τα τουρκικά UAV που έχουν ξεχυθεί τα τελευταία χρόνια στους ουρανούς του Αιγαίου.
    Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι έχουν αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης το οποίο σε καιρό ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης θα δίνει πολύτιμες πληροφορίες στα τουρκικά Επιτελεία και όχι μόνο.
    Τα τουρκικά UAV θα μπορούν «αθόρυβα» και «αόρατα» να εμφανίζονται από το πουθενά οπλισμένα και… όλοι γνωρίζουμε από το κτύπημα στις εγκαταστάσεις της Aramco τι θα μπορούν να πράξουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...