Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Έφτασε η ώρα της πείνας...


  • Όλα τα αγαθά στον 23% ΦΠΑ, επιβολή φόρου στα αναψυκτικά και έως 30% περικοπές μισθών με το ενιαίο μισθολόγιο για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα 
Οι πολίτες για άλλη μία φορά θα κληθούν να πληρώσουν εκείνοι το μάρμαρο, δηλαδή την αναθεώρηση του ελλείμματος, καθώς σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ο περσινός προϋπολογισμός εκτελέστηκε με απόκλιση κατά 10,5% και όχι κατά 9,4%, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί.
Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι λείπουν 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ από τα κρατικά ταμεία για το 2010 και η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να λάβει κατεπείγοντα μέτρα που φυσικά θα επιβαρύνουν τον έλληνα φορολογούμενο. Με βάση την υστέρηση και των εσόδων το 2011 κατά 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ, σημαίνει πως η κυβέρνηση ψάχνει 4 δισεκατομμύρια για να ισορροπήσει τον προϋπολογισμό του 2011.

Οι νέες δυσμενείς εξελίξεις θα οδηγήσουν την κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα μέσα σε δύο μήνες και μάλιστα μέτρα που σύμφωνα με τις υποσχέσεις στην τρόικα θα έπρεπε ήδη να εφαρμόζονται.

Ένα από αυτά τα μέτρα είναι η επίσπευση της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου όπου για κάποιες περιπτώσεις δημοσίων υπαλλήλων σημαίνει περικοπές στον μισθό που ενδέχεται να φτάσουν και το 30%.

Επίσης, η κυβέρνηση ρίχνει πλέον και επίσημα στο τραπέζι την κατάργηση ή το ψαλίδισμα φοροαπαλλαγών και κοινωνικών επιδομάτων, στα οποία μάλιστα αναμένεται να τεθούν και κριτήρια εισοδήματος και περιουσίας.

Αυτό που θα τινάξει όμως στον αέρα τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών είναι και η διεύρυνση του ΦΠΑ, που στην ουσία σημαίνει κατάργηση μειωμένου συντελεστή και μετακίνηση των αγαθών στο 23%.

Στη φαρέτρα των μέτρων για την κυβέρνηση υπάρχει και η πιθανότητα επιβολής ειδικού φόρου στα αναψυκτικά και τα μη αλκοολούχα ποτά, αλλά και οι περαιτέρω αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα.

Ανάμεσα στα μέτρα βρίσκονται τα πρόστιμα για τις υπό εξέταση νέες ρυθμίσεις περαίωσης, την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών και την επίλυση εκκρεμών υποθέσεων με το δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...