Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Τουρκία: "Μην κάνει κίνηση η Κύπρος με τα πετρέλαια... Θα πάμε σε πόλεμο!!"


«Η Τουρκία θα αμφισβητήσει οποιαδήποτε προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να επιταχύνει τις έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στα χωρικά της ύδατα για να προσελκύσει επενδύσεις και... 
να σώσει την οικονομία της», διεμήνυσαν Τούρκοι αξιωματούχοι σήμερα σε δηλώσεις τους στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει διορία στη Λευκωσία ως την Δευτέρα να προτείνει ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη συγκέντρωση σχεδόν έξι δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για να εξασφαλίσει τη σύναψη μιας συμφωνίας διεθνούς δανεισμού, σε διαφορετική περίπτωση, η Κύπρος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο

οικονομικής κατάρρευσης και εξόδου της από την ευρωζώνη. Η Κύπρος διεξάγει συνομιλίες με την Ρωσία για πιθανές ρωσικές επενδύσεις. 
Ο Κύπριος υπουργός Μιχάλης Σαρρής έχει αναφέρει ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου είναι ένα από τα θέλγητρα για τις ρωσικές επενδύσεις.

Ωστόσο, ένας Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι «ο πόρος αυτός ανήκει και στις δύο κοινότητες κι η μελλοντική εκμετάλλευσή του δεν μπορεί να αφεθεί στη βούληση μόνον της νότιας Κύπρου. Μπορεί να αναλάβουμε δράση εναντίον τέτοιων πρωτοβουλιών εάν είναι αναγκαίο».

Ο ίδιος, μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος δήλωσε ότι «η αποκλειστική χρήση του πόρου αυτού από τη Νότια Κύπρου αποκλείεται. Είναι απαράδεκτη».

«Συζητάμε όλα τα νομικά μέσα. Θα μπορούσαμε να θέσουμε το θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε επίσης άλλα, πολιτικά και νομικά κανάλια», πρόσθεσε ο ίδιος Τούρκος αξιωματούχος, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...