Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η λύση για την Κύπρο είναι απλή:

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

...Χρεοκοπία των δύο μεγάλων τραπεζών και ό,τι προβλέπει ο νόμος.
Αυτά, τα οποία συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο, αν δεν ήταν τραγικά, θα μπορούσαν να είναι κωμικά ...Απολύτως κωμικά. Μας "δουλεύουν" οι τοκογλύφοι και τα κωλοσφούγγια τους και δεν αντιδρά κανένας. Βλέπουμε, για παράδειγμα, στην Κύπρο καταστάσεις τόσο γελοίες, οι οποίες μόνον σε κωμωδίες θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή. Φαντάζεται κάποιος μια κατάσταση, όπου ληστές να πιάνονται έπ’ αυτοφώρω να σκοτώνουν και να κλέβουν και —προκειμένου να μην συλληφθούν— να απειλούν με ομηρία των συνενόχων τους;  ...Ελλείψει δηλαδή πραγματικών ομήρων, οι εγκληματίες να στρέφουν τα όπλα τους στους συνεργούς τους και να περιμένουν από την αστυνομία να μην επέμβει, αλλά να τους διευκολύνει ...Μόνον σε κωμωδία μπορεί να συμβεί αυτό και βέβαια και στην ...Κύπρο. 
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να καταλάβει ο αναγνώστης τι θέλουμε να πούμε. Στα χρόνια που πέρασαν όλες οι τράπεζες ήταν τα αγαπημένα "παιδιά" της παγκοσμιοποίησης ...Τα απόλυτα επιχειρηματικά "πρότυπα" της νέας κατάστασης. Αυτές "οδηγούσαν’ την "κούρσα" της Νέας Τάξης ...Οι "πρωτοπόροι" ...Οι pioneers, όπως θα έλεγαν και τα κουτορνίθια του Χάρβαρντ. Είχαν "σπάσει" τα "δεσμά" των εθνικών τους οικονομιών και είχαν αρχίσει τις διεθνείς "πτήσεις". Η παγκόσμια οικονομία είχε γίνει ενιαία και αυτές "πετούσαν" σε όλη τη Γη και σε όλα τα μέρη. Δανείζονταν από τους παγκόσμιους τοκογλύφους τεράστια ποσά, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και δάνειζαν χωρίς κανέναν έλεγχο σε όποιον ήθελαν. Οι τράπεζες είχαν γίνει ένας "σωλήνας", που από μέσα του περνούσαν χρήματα, τα οποία κανένας δεν γνώριζε από πού έρχονταν και βέβαια πού πήγαιναν.
Ο κόσμος είχε "αλλάξει" και τα τραπεζικά στελέχη ήταν οι απόλυτα "πετυχημένοι" εργαζόμενοι της νέας εποχής. Οι τοκογλύφοι τα είχαν καταφέρει μια χαρά. Είχαν ανοίξει τις εθνικές οικονομίες και τις "έπνιγαν" με το φτηνό τους χρήμα. Διέφθειραν τις εθνικές ηγεσίες και αυτές "χαλάρωσαν" τα μέτρα ελέγχου της τραπεζικής λειτουργίας υπέρ των τοκογλύφων. Οι Σημίτηδες, οι Κωστάκηδες και οι Γιωργάκηδες, οι οποίοι κυβερνούσαν τα κράτη, απλά "παρείσταντω". Με τις πολιτικές τους είχαν εξυπηρετήσει τους Σόρος και τους Μπάφετ, που ήταν οι χορηγοί τους. Ο ρόλος των κρατών ήταν καθαρά "διακοσμητικός", εφόσον τα κεφάλαια, τα οποία διακινούνταν μέσω αυτών των τραπεζών, δεν είχαν σχέση με τις εσωτερικές οικονομίες των κρατών.
Οι τράπεζες, ασχέτως με την έδρα που δήλωναν, μπορούσαν να εξυπηρετούν όποιον ήθελαν απ' όπου κι αν αυτός προέρχονταν. Τράπεζες στην Κύπρο εξυπηρετούσαν Ρώσους και όπως μαθαίνουμε τώρα τελευταία τράπεζες στον Παναμά εξυπηρετούσαν Γερμανούς. Η γεωγραφία, δηλαδή, δεν έπαιζε κανέναν ρόλο και για κανέναν λόγο. Ο "σωλήνας" κάπου έπρεπε να "ακουμπήσει" και ήταν θέμα τύχης το πού θα "ακουμπούσε" ...Ένα "χωριό" είχαμε γίνει. Οι κεντρικές τράπεζες είχαν παραδοθεί σε καθάρματα, τα οποία, άσχετα αν οι λαοί τα πλήρωναν από το υστέρημά τους, αυτά στην πραγματικότητα ήταν υπάλληλοι των Ρότσιλντ.
...Καθάρματα, που, όταν ήθελαν, παρίσταναν τους κρατικούς λειτουργούς και όποτε ήθελαν παρίσταναν τα στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων. "Διορίζονταν" με κρατικό "μέσο" και μετά παρίσταναν και τα στελέχη με απαιτήσεις μισθών, που ξέφευγαν από την επίσημη κρατική πολιτική της μισθοδοσίας ...Καθάρματα, όπως ο Γκαργκάνας ή ο Προβόπουλος ή ο Πανίκος Δημητριάδης είναι χαφιέδες της διεθνούς τοκογλυφίας, που παριστάνουν τους κρατικούς αξιωματούχους ...Υπάλληλοι των Ρότσιλντ είναι, που μας τους "φόρτωσαν" να τους πληρώνουμε μόνοι μας. Αυτοί είναι που άφηναν τους τοκογλύφους να κάνουν ό,τι θέλουν εις βάρος όποιου θέλουν ...Καθάρματα, που άφηναν Λάτσηδες, Σαλλάδες, Βγενόπουλους και Λαυρεντιάδηδες να γίνονται τραπεζίτες χωρίς δεκάρα τσακιστή ...Τραπεζίτες, οι οποίοι δάνειζαν στους εαυτούς τους "τζάμπα" τα χρήματα του κόσμου και ξαναδάνειζαν πανάκριβα δάνεια στον κόσμο από τα "δικά" τους.
Όλο αυτό το παιχνίδι" δεν ήταν τυχαίο. Από τότε, που "χτιζόταν" η δήθεν Ενωμένη Ευρώπη της δήθεν αλληλεγγύης, υπήρχε σχέδιο από τους απατεώνες, για να "φάνε" τα κράτη και τις περιουσίες των λαών. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να "φάνε" πρώτα τις κρατικές τράπεζες όλων των κρατών. Απέκτησαν τζάμπα αυτές που τους ενδιέφεραν και τις υπόλοιπες τις άρπαξαν με τις "φούσκες", εφόσον οι κρατικές τράπεζες δεν μπορούσαν να "παρακολουθήσουν" στην ασυδοσία και την κλεψιά. Όμως, για να γίνουν όλα αυτά, οι διεθνείς τοκογλύφοι απαιτούσαν να "κοιμούνται" οι ελεγκτικές αρχές ...Οι κεντρικές τράπεζες δηλαδή ...Η Τράπεζα της Ελλάδας για την Ελλάδα και η Τράπεζα της Κύπρου για την Κύπρο.
Από τους κεντρικούς τραπεζίτες ξεκίνησε διαφθορά, η οποία οδήγησε στη σημερινή "φούσκα" ...Αυτοί επέτρεψαν τα αίσχη ...Αυτοί επέτρεψαν στους τραπεζίτες να "παίζουν" με τα χρήματα του κόσμου ...Αυτοί επέτρεψαν στους τραπεζίτες να "δουλεύουν" τον κόσμο με τα "σύνθετα" προϊόντα και τις τοκογλυφίες. Σε όλο αυτό το διάστημα για το μόνο για το οποίο στην πραγματικότητα ελέγχονταν ήταν η τήρηση κάποιων διεθνών κανόνων, οι οποίοι δεν ίσχυαν για όλους και βεβαίως όχι για πάντα. Υποτίθεται ότι έπαιζαν έναν ρυθμιστικό ρόλο, ο οποίος είχε σχέση με τον "λόγο" μεταξύ καταθέσεων και χορηγήσεων, τον οποίο οι τράπεζες θα έπρεπε να σέβονται ...Έναν "λόγο", που ακόμα και ένας μαθητής του δημοτικού γνωρίζει ότι παραμένει σταθερός, όταν τα ποσά αυξάνονται ανεξέλεγκτα καί από τις δύο πλευρές.
...Τίποτε δηλαδή. Γιατί; Γιατί, όταν έχεις μια "πόρτα" και δεν έχεις "τοίχους" γύρω από αυτήν, τι αποτελέσματα περιμένεις; Επειδή την έχεις "κλειστή" δεν σημαίνει ότι ελέγχεις κάτι. Τι να κάνει ένας "λόγος", δηλαδή, όταν τα ποσά τα οποία μπαίνουν και βγαίνουν σε μια τράπεζα δεν ανήκουν σε ένα κλειστό οικονομικό σύστημα; Αυτά τα ποσά ήταν το πρόβλημα, γιατί ήταν ανεξέλεγκτα και αυτά ήταν που δημιουργούσαν τις "φούσκες" ...Ήταν ποσά τεράστια σε οικονομίες "νάνους", όπως ήταν η κυπριακή ...Ήταν ποσά, τα οποία προέρχονταν είτε από τη διεθνή τοκογλυφία είτε από τα μαύρα χρήματα της διαφθοράς και της μαφίας. Μέσα σε λίγα χρόνια έφτιαξαν μια τεράστια "φούσκα", που —για κάποιον, που είχε τη στοιχειώδη λογική— ήταν θέμα χρόνου να "σκάσει".
...Μια "φούσκα", που γνώριζαν ότι θα "σκάσει", αλλά δεν ένοιαζε κανέναν από τους υπεύθυνους ...Πολιτικούς και τραπεζικούς παράγοντες. Τους πολιτικούς παράγοντες δεν τους ένοιαζε, γιατί το "φούσκωμα" των τραπεζών σήμαινε νέα υποκαταστήματα και άρα νέες προσλήψεις από χαρούμενους ψηφοφόρους. Οι τραπεζίτες προσελάμβαναν κομματόσκυλα και όλοι ήταν χαρούμενοι. Τα δάνεια έρεαν και έδιναν πλούτο στους εμπόρους χορηγούς των κομμάτων. Τα μπόνους των τραπεζικών υπαλλήλων έμπαιναν κι αυτά στην αγορά και επομένως ήταν "χαρούμενη" και η αγορά, "αποδεικνύοντας" έτσι την καλή "δουλειά" των πολιτικών ...Άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα έφερναν πολιτικές επιτυχίες.
Το ίδιο αντίστοιχα δεν ένοιαζε αυτό το "φούσκωμα" και τους τραπεζικούς παράγοντες. Αυτούς ειδικά τους ένοιαζαν μόνον τα μπόνους, τα οποία θα εισέπρατταν ως "προμήθεια" της "φούσκας" ...Τους ένοιαζε που τα Χριστούγεννα θα έπαιρναν "δώρα" όχι μόνον για τους εαυτούς τους, αλλά και για τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους ...Τους ένοιαζε που η τράπεζα θα τους έκανε δώρο ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς ...Τους ένοιαζε που η τράπεζα θα τους έκανε δώρο τα δίδακτρα του Κολεγίου για τα παιδιά τους. Ήταν πολίτες του "κόσμου" και το απολάμβαναν δίπλα σε "πρωτόγονους" εθνικιστές κι ανησυχούντες. Ήταν, για παράδειγμα, Κύπριοι, κατοικούσαν στην Κύπρο, αλλά ήταν "κοσμοπολίτες" ..."Έτυχε" να είναι Κύπριοι και "έτυχε" οι τράπεζές τους να είναι κυπριακής "καταγωγής". Θα μπορούσαν να ήταν Κύπριοι και να είναι τραπεζίτες στον Παναμά, όπως κάποιοι φίλοι και συμφοιτητές τους από τα Κολέγια.
Τώρα, που αυτές οι "φούσκες" απειλούνται με "σκάσιμο", όλοι αυτοί οι οπαδοί της Global Government"θυμήθηκαν" ότι κάποιες τράπεζες είναι "Κυπριακές". Γιατί είναι κυπριακές; ...Διεθνείς είναι. Ακόμα και σε Κυπρίους να ανήκουν, είναι ιδιωτικές και είναι μέρος του διεθνούς τραπεζικού κυκλώματος. Εφόσον δραστηριοποιούνταν στον διεθνή χώρο, δεν είναι εθνικές. Εφόσον δανείζονταν οι ίδιες από ένα διεθνές περιβάλλον και δάνειζαν σε ένα διεθνές περιβάλλον, δεν έχουν σχέση με την Κύπρο. Εφόσον οι πελάτες τους δεν ήταν αποκλειστικά Κύπριοι, δεν συνδέονται αποκλειστικά με τον κυπριακό λαό. Γιατί είναι λοιπόν "Κυπριακές"; Επειδή αυτό λέει το όνομά τους; ...Η Τράπεζα Πειραιώς, δηλαδή, είναι πειραιώτικη; ...Οι τράπεζες των Καϋμάν "αντιπροσωπεύουν" την οικονομία τους;
Όλα αυτά τα χρόνια της "τρόμπας", που "φούσκωναν" τις τράπεζες, ρωτούσαν την κυπριακή κυβέρνηση ή τον κυπριακό λαό πόσα χρήματα και από ποιον θα δανείζονταν; Ελέγχονταν από κανέναν για το "φούσκωμά" τους; Όταν έβγαζαν τα κέρδη τους οι ιδιώτες ιδιοκτήτες αυτών των τραπεζών, τα μοιράζονταν με τους Κυπρίους; Γιατί τώρα θέλουν να μοιραστούν τις ζημιές; Τώρα έχουν ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης ...Όλες οι ιδιωτικές εταιρείες, όταν έχουν πρόβλημα, έχουν τέτοια ανάγκη. Γιατί αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα του κυπριακού λαού; Γιατί θα πρέπει το κυπριακό κράτος να δανειστεί και άρα να φορτωθεί με δημόσιο χρέος, για να "βοηθήσει" τις τράπεζες; ...Ας βρούνε οι ιδιοκτήτες τους τα χρήματα να ανακεφαλαιοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους ...Ας βρούνε επενδυτές, αν δεν έχουν οι ίδιοι τα χρήματα που απαιτούνται.
Τι θα γίνει αν δεν τα βρουν; Ό,τι γίνεται με όλες τις ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες δεν μπορούν να επιβιώσουν ...Να αφεθούν να χρεοκοπήσουν ...Να χρεοκοπήσουν και να πάνε στα χέρια του κράτους για ένα ευρώ η κάθε μία ...Ό,τι έγινε και στην Ισλανδία ...Να γίνει εκκαθάρισή τους και να αποδοθούν ευθύνες με βάση τον νόμο. Αν η χρεοκοπία τους είναι αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης, να πάνε φυλακή τα στελέχη, τα οποία ήταν υπεύθυνα για την κακοδιαχείριση αυτήν. Αν κάποιοι πελάτες θίγονται από τη χρεοκοπία, ας αναζητήσουν τις ευθύνες εκεί όπου αυτές υπάρχουν ...Στα στελέχη. Όχι στον λαό, ο οποίος δεν χρηματοδοτεί τα λάθη των στελεχών.
Θίγονται, για παράδειγμα, οι Ρώσοι "ολιγάρχες"; Δεν γνώριζαν το ρίσκο που έπαιρναν, όταν τοποθετούσαν τα χρήματά τους σε έναν τέτοιο "παράδεισο"; Όταν οι Κύπριοι "συνεργάτες" τους δεν ρωτούσαν το "πόθεν έσχες" των κατάμαυρων χρημάτων τους, δεν γνώριζαν τι γινόταν; Όταν, εξαιτίας της εισροής αυτών των "μαύρων" χρημάτων, έπαιρναν μεγάλες αποδόσεις στις "μπουγάδες" τους, δεν γνώριζαν τι γινόταν; Άρα; Άρα, δεν το έκαναν από αγάπη για την Κύπρο και για να δώσουν δουλειά στους Κυπρίους ...Το έκαναν από συμφέρον ...Τους συνέφερε το ρίσκο και γι' αυτό ρίσκαραν.
Τι λέει όμως ο θυμόσοφος λαός για το ρίσκο; ...Ο πίνων μεθά και ο παίζων χάνει. Τώρα, αυτό το ρίσκο δεν τους βγήκε. Μέχρι τώρα τους έβγαινε και τώρα δεν τους βγαίνει ...Έπαιξαν και έχασαν. Αν θεωρούν ότι κάποιοι τους "ρίξανε", ας ψάξουν να τους βρούνε. Αν τους φταίνε τα τραπεζικά στελέχη, τα οποία διαχειρίζονταν με κακό τρόπο τους λογαριασμούς τους, ας τα ...σκοτώσουν ...Να μην τους ταΐζουμε και τζάμπα στη φυλακή. Γιατί θα πρέπει αυτή η σύγκρουση μεταξύ ιδιωτών να γίνει ένα νέο κυπριακό ζήτημα; Δεν έχει καμία δουλειά το κυπριακό κράτος και ο λαός να ανακατευτούν στο θέμα αυτό.
Απόλυτα προβλέψιμο ήταν το πρόβλημα, το οποίο θα αντιμετώπιζαν αυτές οι ιδιωτικές τράπεζες της Κύπρου. Το γνώριζαν εξ’ αρχής τα στελέχη, τα οποία σήμερα εμφανίζονται "κλαίοντα". Σε μια περίοδο, όπου το τραπεζικό σύστημα παντού στον κόσμο κλυδωνίζεται, το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν αυτοί, οι οποίοι έδιναν τα πιο "δελεαστικά" αποτελέσματα ...Πόσο μάλλον όταν αυτοί στοχοποιούνται από τη συμμορία του Βερολίνου της Μέρκελ. Όταν εκ των δεδομένων μια τράπεζα —ακόμα και απόλυτα υγιής να είναι— κινδυνεύει με "λουκέτο", εάν χαθεί η "εμπιστοσύνη" των πελατών της —αποσύροντας αυτοί μαζικά τις καταθέσεις τους—, αντιλαμβανόμαστε ότι οι διεθνείς κυπριακής καταγωγής τράπεζες δεν έχουν μέλλον, εφόσον στοχοποιήθηκαν από την επίσης διεθνή συμμορία των τοκογλύφων και των σακάτηδων του Βερολίνου.
Αυτή η συμμορία έχει βάλει στο στόχαστρό της την Κύπρο. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό με το τραπεζικό σύστημα και το ευρώ. Οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι οποίοι δάνεισαν παράνομα και παράλογα τις διεθνείς κυπριακές τράπεζες, θέλουν να βάλουν τον κυπριακό λαό να τους επιστρέψει τα χρήματα ...Τα χρήματα εκείνα, τα οποία με δική τους ευθύνη δανείστηκαν οι "πετυχημένοι" τραπεζίτες και τα κακοδιαχειρίστηκαν. Γι' αυτά τα χρήματα απειλούν σήμερα τους Κυπρίους με οικονομική καταστροφή και έξοδο από το ευρώ.
Γιατί απειλείται με κατάρρευση το κυπριακό τραπεζικό σύστημα με την κατάρρευση αυτών των δύο τραπεζών; Δεν καταλάβαμε το σκεπτικό των απειλών. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι η Κύπρος; Άρα; Άρα, το τραπεζικό της σύστημα δεν είναι εθνικό, αλλά ευρωπαϊκό. Γιατί συνδέεται το τραπεζικό της σύστημα με αυτές τις τράπεζες. Δεν υπάρχουν άλλες τράπεζες στην Κύπρο; Τράπεζες, οι οποίες να λειτουργούν και να εξυπηρετούν τους Κυπρίους και την οικονομία τής Κύπρου; Δεν υπάρχουν παραρτήματα της HSBC, την Paribas, της Citibank, της Ντόιτσε Μπανκ και τόσων άλλων; ...Κανένα πρόβλημα ...Δεν βλέπουμε κάποιο πρόβλημα στην τραπεζική λειτουργία του νησιού.
Αν κάποιοι πολίτες και πελάτες έκαναν λάθος επιλογή τραπεζικής επιχείρησης —για να τους εξυπηρετήσει—, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν νόμοι, οι οποίοι ορίζουν με απόλυτη ακρίβεια τι συμβαίνει στην περίπτωση της χρεοκοπίας μιας τέτοιας επιχείρησης. Γιατί αυτό να είναι πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας; ...Ας χρεοκοπήσουν δύο επιπλέον ιδιωτικές επιχειρήσεις ...Ούτε οι πρώτες θα είναι ούτε οι τελευταίες. Χιλιάδες επιχειρήσεις χρεοκοπούν κάθε μέρα και δεν παρασέρνουν τα κράτη στη χρεοκοπία ή στην έξοδό τους από το ευρώ. Γιατί οι τράπεζες να αντιμετωπίζονται διαφορετικά; Ποιος τις έκανε "ιερές αγελάδες", οι οποίες δεν πρέπει να αφήνονται να πεθάνουν ...σε σημείο που να οδηγούν τα κράτη στον "θάνατο"; Γιατί οι τραπεζίτες να μην πληρώνουν με καταστροφή ή με φυλακή τα σφάλματά τους, όπως συμβαίνει και με όλους τους άλλους επιχειρηματίες;
Ειδικά στην Κύπρο —ακόμα κι αν ήθελε το κράτος να "βοηθήσει" τις τράπεζες— αυτό θα ήταν θανάσιμο σφάλμα. Η Κύπρος είναι πολύ μικρή, για να βοηθήσει ένα τόσο "παχύσαρκο" τέρας. Είναι σαν να απλώνεις το χέρι σου να τραβήξεις από την άκρη του γκρεμού έναν ελέφαντα ...Δεν γίνεται αυτό ...Είναι παράλογο και αυτοκτονικό ...Όσο κι αν σε "πονάει", δεν το επιχειρείς, γιατί το μόνο το οποίο θα καταφέρεις είναι να το ακολουθήσεις στον θάνατο. Οι κυπριακές τράπεζες έχουν την ιδιομορφία να είναι "υπερφουσκωμένες". Τα ενεργητικά τους είναι μεγαλύτερα και από το ΑΕΠ της Μεγαλονήσου. Όσο και να "βοηθήσει" με δάνεια η Κύπρος, στο τέλος θα την "καταπιούν" οι τράπεζες ...Ειδικά τώρα, που έχουν στήσει παγίδα στην Κύπρο οι τοκογλύφοι.
Τώρα, που κατέστησαν τις τράπεζες αυτές αναξιόπιστες, δεν έχει τύχη κανένας αν τις βοηθήσει. Γιατί; Γιατί, όσα κι αν βάζει από τη μία μεριά, κάποιοι θα περιμένουν από την άλλη να τα αποσύρουν. Η κακή τραπεζική "πίστη" πλέον δεν θα επιτρέπει να βρεθεί ένα σημείο "ισορροπίας" ...Δεν θα μπορεί να λειτουργήσει καμία από αυτές τις τράπεζες μέχρι να αποσυρθεί και το τελευταίο ευρώ μέσα από τα ταμεία της ..."Τελειωμένες" είναι, δηλαδή, από τη στιγμή που δέχθηκαν την επίθεση του Eurogroup..."Τελειωμένες", όχι επειδή είναι μικρές ή κυπριακές, αλλά επειδή είναι τράπεζες και οι τράπεζες δεν αντέχουν επιθέσεις και άσχημες φήμες ...Η Ντόιτσε Μπανκ μπορεί να τελειώσει μέσα σε μερικές ώρες, αν της επιτεθούν με τον ίδιο τρόπο τα καθάρματα του Βερολίνου.
Αυτό σημαίνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ακόμα κι αν το ήθελε, δεν θα έπρεπε καν να επιχειρήσει να βοηθήσει ...Δεν έχει νόημα ...Τελειωμένη υπόθεση είναι ...Δεν έχει το μέγεθος να χρηματοδοτήσει μια τόσο μεγάλη ιδιωτική "τρύπα" ...Είναι μεγαλύτερη η "τρύπα" από την ίδια την Κύπρο μαζί με τα "κοιτάσματά" της. Το ξέρουν αυτό και οι ίδιοι οι τοκογλύφοι, οι οποίοι απλά ελπίζουν στη λανθασμένη επιλογή των Κυπρίων, φιλοδοξώντας να "φάνε" αυτά τα κοιτάσματα.
Βεβαίως, αν δεν υπήρχαν αυτά τα κοιτάσματα, θα αντιμετώπιζαν την κατάσταση διαφορετικά. Όπως θα αντιμετωπίσουν στο άμεσο μέλλον τη Μάλτα, η οποία επίσης είναι σε μια ανάλογη κατάσταση ...πολύ δυσκολότερη όμως, λόγω του μικρού της μεγέθους. Τι θα γίνει, δηλαδή, αν οι επίσης "παραφουσκωμένες" Τράπεζες της Μάλτας χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση; ...Θα τις αναλάβει η Κυβέρνηση της Μάλτας; Θα πουλήσουν τους Μαλτέζους στα σκλαβοπάζαρα; Αν χρεοκοπήσουν οι τράπεζες των Κάυμαν, θα μαζέψουν τα ψάρια από τους κατοίκους των νησιών;
...Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Επειδή η Κύπρος μοιάζει πιο πολύ με κράτος σε σχέση με τους άλλους τραπεζικούς "παραδείσους", θα την ρημάξουμε; Δεν πρέπει καν η Κυπριακή Δημοκρατία να ανακατευτεί σε προσπάθειες εξυγίανσης των τραπεζών αυτών. Ακόμα και ζημιά να πάθουν κάποιοι Κύπριοι, ισχύει αυτό, το οποίο είπαμε παραπάνω ...Δεν είναι οι μόνοι που από εδώ και πέρα θα παθαίνουν ζημιές από τις τράπεζες κι ούτε είναι μόνον Κύπριοι στη ζημιά ...Όλοι αυτοί γνώριζαν τι έκαναν. Οι υψηλές αποδόσεις και τα μεγάλα επιτόκια έχουν ρίσκο. Δέχθηκαν να το πάρουν και δεν είναι λογικό τώρα να στέλνουν τον "λογαριασμό" σε άλλους.
...Αυτά είναι τα δεδομένα. Ό,τι θέλουν να κάνουν οι τοκογλύφοι μόνοι τους, ας το κάνουν. Αν νομίζουν ότι δεν τους συμφέρει η "τρύπα" της Κύπρου, ας την "μπαλώσουν" με δικά τους χρήματα. Αν δεν μπορέσουν, υπάρχει νόμος περί χρεοκοπίας και κρατικοποίησης. Η Κύπρος, ως κράτος, δεν έχει καμία δουλειά να ανακατευτεί σε τέτοιες τραπεζικές διαδικασίες. Αν η Κύπρος παρασυρθεί στους σχεδιασμούς των τοκογλύφων, όχι απλά δεν θα κατορθώσει να τις σώσει, αλλά θα καταστραφεί και η ίδια. Άπατο πηγάδι είναι ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου σε σχέση με το μέγεθος της κυπριακής οικονομίας. Άρα; Άρα, τις αφήνεις, χωρίς να απλώσεις καθόλου το ευαίσθητο και αδύναμο "χεράκι" σου ...Τις αφήνεις να καταρρεύσουν όσο είναι νωρίς και χωρίς να έχεις "υποθηκεύσει" το μέλλον ολόκληρου του λαού ...Να χρεοκοπήσουν, όπως προβλέπεται από τον νόμο.
Αν από αυτήν τη χρεοκοπία και την κρατικοποίηση προκύψει κάποιο "κούρεμα" καταθέσεων, αυτό θα πρέπει να είναι κέρδος για την Κύπρο και όχι να πάει ως κέρδος στους μετόχους των τραπεζών και στους δανειστές της Κύπρου, χωρίς να αλλάξει τίποτε υπέρ του λαού.
Ήδη άρχισε το πλιάτσικο, το οποίο μελλοντικά θα χρεωθεί στους Κυπρίους. Γιατί να αφεθεί η συμμορία της Τράπεζας Πειραιώς να λεηλατήσει τα παραρτήματα των τραπεζών στην Ελλάδα; Τι αναλογία καταθέσεων και χορηγήσεων είχαν εκείνα τα "άρρωστα" υποκαταστήματα και τι αναλογία χαρακτηρίζει τη "μπατιροτράπεζα" του Σάλλα;
Γιατί να είναι "ταμπού" μια τραπεζική χρεοκοπία; Στην Ολλανδία —πριν από μερικές ημέρες— χρεοκόπησε η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της πολύ μεγαλύτερης από την Κύπρο χώρας και δεν είπε κανένας κουβέντα ...Στα "ψιλά" γράμματα πέρασε ...Δεν είδαμε τη Γερμανία να αποκαλεί τους Ολλανδούς τεμπέληδες ...Δεν είδαμε τον Σόιμπλε να "λυπάται" τους Ολλανδούς ...Δεν είδαμε την Μέρκελ να τους απειλεί με την "αντοχή" της υπομονής της ...Δεν τους απείλησε κανένας με "αποβολή" τους από το ευρώ ...Δεν είδαμε τον πανικό αυτόν, τον οποίο βλέπουμε σήμερα για την Κύπρο ...Εκεί δεν υπήρχαν καταθέτες, των οποίων οι αποταμιεύσεις "κουρεύτηκαν"; ...Χρήματα έχασαν ομολογιούχοι της τράπεζας και δεν έβγαλαν τσιμουδιά ...Με την DEXIA και τους "τεμπέληδες" Βέλγους τι γίνεται; ...Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα;
Αφού τα γνωρίζει όλα αυτά ο αναγνώστης, φτάνουμε και στην κωμωδία. Οι τοκογλύφοι, οι οποίοι καταστρέφουν τους λαούς, όταν ενεργούν, δεν είναι μόνοι τους ...Έχουν συνενόχους. Δεν είδε κανένας τον Σόρος ή τον Μπάφετ να γυρνάει στους δρόμους της Λεμεσού ή της Πάφου και να μοιράζει δάνεια. Κάποιοι όμως τα μοίραζαν αυτά τα δάνεια από τα χρήματα των τοκογλύφων. Ποιοι ήταν αυτοί; ...Οι τραπεζικοί υπάλληλοι ...Οι συνένοχοί τους ...Αυτοί, οι οποίοι στα χρόνια της "επιτυχίας" ήταν αδίστακτοι ...Ήταν αυτοί, οι οποίοι παρανόμως "παρακολουθούσαν" τις αποταμιεύσεις των πολιτών και τους "παρενοχλούσαν" μέχρι να τους τις "φάνε", για να πάρουν προμήθεια από τα αφεντικά τους.
...Εκατοντάδες τηλεφωνήματα γίνονταν κάθε μέρα για "προσφορές" ...Τηλεφωνήματα, τα οποία διαφήμιζαν "έξυπνα", "δομημένα", "αδόμητα" "πακτωμένα" και "εξωγήινα" τραπεζικά προϊόντα με "σίγουρες" αποδώσεις ...Παράνομα τηλεφωνήματα, για τα οποία οι τράπεζες είχαν πολλάκις καταδικαστεί ...Καταδίκες άπειρες, που —και μόνον αυτές που υπάρχουν— αποδεικνύουν το πόσο "ψαχνό" είχε η παρανομία των τραπεζών, που τις συνέφερε μέχρι και η καταδίκη. Ό,τι μπορούσαν να σκεφτούν σαν "προϊόν", για να ξεγελάσουν τον κοσμάκη, το πρότειναν, προκειμένου να πάει να υπογράψει, για να τους δώσει τα χρήματά του ...Να τους δώσει τους κόπους μιας ζωής, για να τα κάνουν "συμμετοχή" στα τοκογλυφικά funds όλης της Γης.
Όπου έχασαν χρήματα οι Ελλαδίτες, έχασαν και οι Κύπριοι εξαιτίας των τραπεζών τους ...Εξαιτίας των υπαλλήλων τους, οι οποίοι πίεζαν τον κόσμο ακόμα και με παράνομα μέσα. Κατέστρεψαν κόσμο με το χρηματιστήριο, τα ομόλογα και όλες τις ηλιθιότητες των "γκουρού" της τοκογλυφίας. Έπαιρναν μπόνους και αυξήσεις κάθε φορά που κάποιοι συμπολίτες μας γέμιζαν ...τους "κουβάδες". Λογαριασμό γι' αυτές τις καταστροφές δεν έδωσαν ...Τα "δαιμόνια στελέχη" παρίσταναν, όταν υπήρχαν κέρδη, τα οποία τα μοιράζονταν με τους τοκογλύφους. Τώρα, που έφτασε η ώρα της ζημιάς, είναι "ταπεινοί εργαζόμενοι" ...Μιλάμε για απύθμενη υποκρισία και άπειρη αθλιότητα.
Τώρα, αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι έπρεπε να είναι δακτυλοδεικτούμενοι και λαομίσητοι, έβαλαν το "φωτοστέφανο" του "μάρτυρα". Τώρα, πήραν το ύφος του κατατρεγμένου εργαζόμενου, ο οποίος πονάει για το μεροκάματο. Τώρα, περιφέρουν τη θλίψη τους σαν να είναι εργάτες μεταλλουργείων. Κάθε μέρα πήγαιναν στις δουλειές τους με "κουστούμια", για να "δουλεύουν" τους πολίτες με την "επιτυχία" και την "ευμάρειά" των ιδρυμάτων τους και τώρα διαδηλώνουν με τα ζιβάγκο, για να τους "ξαναδουλέψουν" με την "κακομοιριά" τους. Τα πρώην δουλικά των τοκογλύφων, που κέρδιζαν μπόνους από την καταστροφή των πολιτών, τώρα έβγαλαν τη "λεοντή" του πετυχημένου στελέχους και έβαλαν τα "ζιβάγκο" των ταπεινών εργαζομένων. Νομίζουν ότι ο κόσμος έχει τη μνήμη του χρυσόψαρου. Πόσους Κύπριους πολίτες έχει πάρει στο "λαιμό" του κάθε ένας από αυτούς τους "θλιμμένους" εγκληματίες, οι οποίοι σήμερα διαδηλώνουν στην Κύπρο;
...Κατάλαβε ο αναγνώστης την κωμωδία; Οι τοκογλύφοι, οι οποίοι θέλουν να ρημάξουν την Κύπρο και την οικονομία της, θέλουν να βάλουν το κυπριακό κράτος να χρηματοδοτήσει τις ζημιές τους. Για να το καταφέρουν αυτό, προσπαθούν να το εμφανίσουν σαν κοινωνικό πρόβλημα ...και βάζουν τους υπαλλήλους τους να διαδηλώνουν την κοινωνική "οργή". Είναι δηλαδή κοινωνικό πρόβλημα, αν οι Κύπριοι τοκογλύφοι δεν μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα που δανείστηκαν από τους διεθνείς τοκογλύφους; Αυτή είναι η κωμωδία. Για να "κατασκευάσουν" οι τοκογλύφοι αυτήν την κατάσταση, χρησιμοποιούν σαν "ομήρους" τούς συνεργάτες τους. Οι εγκληματίες, δηλαδή, "εκβιάζουν" το κράτος με τους συνενόχους τους. Βγάζουν τους "εργαζόμενους" στον δρόμο, για να "πιέσουν" την Κυβέρνηση της Κύπρου να μην αφήσει τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν για το "καλό" των εργαζομένων και άρα του λαού ...Εκβιάζουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι το κράτος, για να μην αφήσει τα αφεντικά τους να πάθουν ζημιά.
...Μιλάμε για εγκλήματα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι οποίοι "μάτωσαν" την κοινωνία με την αθλιότητά τους, ζητάνε —για να σώσουν τις δουλίτσες τους και τις συντάξεις τους— να καταστραφεί η Κύπρος ...Για να σώσουν τις θεσούλες τους, να επωμιστεί η Κύπρος ένα χρέος τόσο μεγάλο, το οποίο μέσα σε λίγα χρόνια θα λεηλατηθεί από τους τοκογλύφους. Για τις θέσεις κάποιων λίγων συνενόχων των διεθνών τοκογλύφων θα χαθεί ο κυπριακός λαός. Αυτά είναι εγκλήματα ...και τα εγκλήματα πληρώνονται. Όταν οι συνένοχοι των εγκληματιών βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν, καλό είναι να προσέχουν, γιατί δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους δολοφόνους του Αττίλα ...Το ίδιο κακό —ίσως και μεγαλύτερο— επιχειρούν να κάνουν στον λαό της Κύπρου. Κάνουν κακό στα αγέννητα της Κύπρου, που, για να πάρουν οι άθλιοι τις προνομιακές συντάξεις τους, θα πρέπει αυτά να γεννηθούν σε έναν "υποθηκευμένο" κόσμο.
Για εμάς τα πράγματα είναι απλά ...Να αφεθούν οι τράπεζες να χρεοκοπήσουν και το κράτος να μην το σκεφτεί ούτε δεύτερη φορά ...Ό,τι προβλέπει ο νόμος ...Να βγει ο κόσμος να απαιτήσει τη χρεοκοπία των τραπεζών ...Να ρυθμιστούν τα θέματα των καταθέσεών τους με πολιτικά κριτήρια και στη φάση της κρατικοποίησης ...Να ρυθμιστούν δηλαδή οι καταθέσεις του λαού στη φάση εκείνη, που την εξουσία στις τράπεζες θα την έχει το κράτος του λαού. Αν αυτό δεν συμφέρει τους ιδιώτες τραπεζίτες, αυτό είναι πρόβλημά τους. Αν θέλει το διεθνές τραπεζικό σύστημα να χρηματοδοτήσει τις τράπεζες, να το κάνει μόνο του και να τις κρατήσει στον ιδιωτικό τομέα. Σε διαφορετική περίπτωση η Κύπρος δεν είναι υποχρεωμένη να χρηματοδοτήσει κανέναν. Τραπεζικό σύστημα υπάρχει οργανωμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Κύπριοι συναλλάσσονται μ' αυτό.
Από εκεί και πέρα το κυπριακό κράτος να γνωρίζει ποιους πρέπει να τιμωρήσει και ποιους όχι. Να κρατικοποιήσει τις τράπεζες και να πραγματοποιήσει απολύσεις ...Απολύσεις με πολύ συγκεκριμένα και δίκαια κριτήρια. Δεν είναι όλοι οι υπάλληλοι ίδιοι. Δεν είναι ίδιος ένας φουκαράς, ο οποίος μετράει κέρματα στο ταμείο με έναν εγκληματία στις εγκρίσεις δανείων. Όποιος υπάλληλος, εκ της θέσεώς του στην τράπεζα, δικαιολογούσε —μαζί με τον μισθό του— και μπόνους, να μην λογαριάζεται ως απλός εργαζόμενος. Συμμετείχε στα παλιά κέρδη και θα πρέπει να συμμετάσχει και στη σημερινή ζημιά. Η "συμμετοχή" του στη "ζημιά" θα πρέπει να είναι η αποδοχή της απόλυσής του χωρίς δεύτερη κουβέντα.
...Δεν χρειάζεται πολύ μεγάλη σκέψη. Όποιος απλώνει χέρι για μερίδιο στα κέρδη μιας επιχείρησης, εισπράττει και μερίδιο στη ζημιά της. Όπως κάποτε αυτοί όλοι ήταν τα "έξυπνα" στελέχη, τα οποία εισέπρατταν κέρδη, επειδή έκαναν την τράπεζα να "πετά", τώρα να "πονέσουν" για την "πτώση" της. Για μερικές χιλιάδες εργαζομένων δεν θα καταστραφεί η Κύπρος και ο λαός της. Για μερικά τραπεζικά λαμόγια, που τα γνωρίζει όλος ο κόσμος στην Κύπρο, δεν θα "υποθηκευτεί" το μέλλον την Κύπρου. Να ζουν αυτοί καλά με συντάξεις χιλιάδων ευρώ —οι οποίες θα προέρχονται από το δημόσιο χρέος και άρα από τη φτώχεια των Κυπρίων— και οι άλλοι να πεθάνουν;
...Να "κουρευτούν" άμεσα και δραματικά τα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων και τα χρήματα να πάνε για την εξυγίανση των κρατικοποιημένων τραπεζών. Να ευθυγραμμιστούν τα συνταξιοδοτικά τους προγράμματα με αυτά των κοινών υπαλλήλων ...και τέλος. Αν τώρα —όπως λένε τα "παπαγαλάκια", για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο— υπάρχει σχεδόν ένας εργαζόμενος ανά κυπριακή οικογένεια σε τράπεζα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η Κύπρος δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία χώρα, η οποία θα ταλαιπωρηθεί αυτόν τον καιρό από την ανεργία. Σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει πλέον ένας άνεργος σε κάθε οικογένεια και αυτό δεν είναι κάτι που αφορά μόνον την Κύπρο.
...Άλλωστε και τα νούμερα δεν είναι αυτά που μας δείχνουν ...Τα νούμερα δίδονται με τρόπο που να οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Ο συνολικός πληθυσμός των τραπεζικών υπαλλήλων δεν απειλείται. Απειλείται ένα μέρος του πληθυσμού των δύο υπό πτώχευση τραπεζών. Ας οδηγήσει το κυπριακό κράτος τις τράπεζες αυτές στη χρεοκοπία και θα δούμε πολλά χαμόγελα στο Βερολίνο να παγώνουν ...Θα δούμε πολλές μούρες να πέφτουν στα πατώματα. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το νομικό μέρος της υπόθεσης. Εδώ μιλάμε για οικονομικό έγκλημα. Δεν είναι απλό το θέμα. Όταν στην τραπεζική λειτουργία το "κεφάλαιο" είναι η τραπεζική "πίστη", είναι εγκληματίας εκείνος ο οποίος ξεκινάει μια "φήμη" ή μια "πολεμική" εναντίον της τραπεζικής "πίστης" ενός τραπεζικού ιδρύματος.
Αν οδηγηθούν οι τράπεζες αυτές στη χρεοκοπία, υπάρχει και νομικό "θέμα" ...Υπάρχουν ευθύνες για τους ευρωπαίους καραγκιόζηδες του Eurogroup, οι οποίοι έκαναν μια παντελώς εγκληματική και παράνομη "επέμβαση" στην ιδιωτική οικονομία. Αν η Κύπρος κάνει το λάθος και χρηματοδοτήσει τις τράπεζες, θα τη "γλιτώσουν" οι διάφοροι Σόιμπλε και Μέρκελ για τις δηλώσεις εκείνες, οι οποίες στην πραγματικότητα ενεργοποίησαν μια αυτοεκπληρούμενη "προφητεία". Αν όμως αυτές οι τράπεζες οδηγηθούν στη χρεοκοπία, υπάρχουν ποινικές και αστικές ευθύνες γι' αυτούς, οι οποίοι οδήγησαν ιδιωτικά τραπεζικά ιδρύματα στη χρεοκοπία ...Υπάρχει δόλος, υπάρχουν συμφέροντα κλπ..
Επειδή οι άθλιοι τοκογλύφοι και τα κτήνη των Βρυξελών τα γνωρίζουν όλα αυτά, προσπαθούν να "θολώσουν" το τοπίο ...Προσπαθούν να "τυφλώσουν" τους Κυπρίους, προκειμένου αυτοί να μην βλέπουν τι συμβαίνει ...Προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν και να τους πανικοβάλουν με άθλια μέσα. Είναι δυνατόν να απειλεί κάποιος την Κύπρο με άδεια σούπερ μάρκετ και πείνα; ...Η Κύπρος για "πλάκα" μπορεί να συντηρήσει τον πληθυσμό της ...Έχει ανάγκη η Κύπρος τα αλογίσια σαλάμια της Lidl για να επιβιώσει; ...Φτάσαμε στο σημείο να "δουλεύει" την Κύπρο η Λετονία; ...Η Κύπρος δεν είναι Λετονία, να παράγει "τίποτε" ...για ένα πολύ μικρό διάστημα του χρόνου.
...Μια χαρά είναι η Κύπρος. Χωρίς το βάρος των τραπεζών το εξωτερικό της χρέος είναι απόλυτα διαχειρίσημο. Η ανεργία της σε κάθε περίπτωση δεν θα μπει στα "κόκκινα", εξαιτίας των απολύσεων κάποιων υπαλλήλων αυτών των δύο τραπεζών. Οι ακτές της, όπως "διαπίστωσε" και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, είναι σε άριστη κατάσταση. Πίστωση χρόνου μπορεί να πάρει, εφόσον πολλές χώρες της ευρωζώνης είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτήν και επιπλέον έχει και τα κοιτάσματα, τα οποία έχουν βρεθεί στην ΑΟΖ της και τα οποία ακόμα δεν έχουν βάλει στο "χέρι" οι δανειστές της.
Η Κύπρος μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας και να έχει πολύ πιο γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα, επειδή ακριβώς ανήκει στη ζώνη του ευρώ και μπορεί να "απορροφήσει" τη χρεοκοπία κάποιων τραπεζών της χωρίς καθόλου "κραδασμούς" ...Πλεονέκτημα είναι που ανήκει στη ζώνη του ευρώ και όχι μειονέκτημα, όπως θέλουν να το εμφανίζουν τα καθάρματα της ευρωζώνης ...Πολύ ευκολότερη είναι η αποστολή της από αυτήν της Ισλανδίας, η οποία έπρεπε μόνη της και με το δικό της νόμισμα να "στήσει" από την αρχή την οικονομία της ...Η Κύπρος δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε. Αν φερθεί έξυπνα η Κυβέρνησή της, η οικονομία της δεν θα καταλάβει τίποτε απολύτως.
Η Κύπρος μπορεί να νικήσει και πρέπει να νικήσει για χάρη του ελληνισμού στο σύνολό του. Δεν έχει σχέση η τύχη των τραπεζών αυτών με την τύχη της οικονομίας της πάμπλουτης Κύπρου και την παραμονή της στην ευρωζώνη. Τώρα να πει "ΝΑΙ" στη χρεοκοπία των τραπεζών και θα διαπιστώσει ότι αυτό δεν ταυτίζεται με χρεοκοπία της οικονομίας της. Ακόμα και οι χαμένοι δεν θα είναι τόσο χαμένοι όσο νομίζουν. Υπάρχουν τα χρήματα, για να ρυθμιστούν οι καταθέσεις τους σε ικανοποιητικό βαθμό ...Τοκογλυφία έκαναν αυτές οι τράπεζες. Σίγουρα έχουν χρήματα, για να ικανοποιήσουν τους καταθέτες τους ...Τα κέρδη των τοκογλύφων λείπουν και όχι τα ποσά των καταθέσεων. Επιπλέον, υπάρχουν και τα μελλοντικά κέρδη ...Να μαζέψουν υπογραφές και να στείλουν στα διεθνή δικαστήρια τα ζώα των Βρυξελών, που με τις πράξεις τους απείλησαν τις αποταμιεύσεις τους.
...Να ζητήσουν μέρος των απωλειών τους από τα κράτη, τα οποία μεθόδευσαν τη σημερινή κατάσταση. Στην πραγματικότητα δεν θα χάσουν από τις καταθέσεις τους περισσότερα από αυτά, τα οποία έτσι κι αλλιώς προβλέπει το "κούρεμα". Τέλος, να μην αφήνουν τους τραπεζικούς υπαλλήλους να παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων, παριστάνοντας τους εργαζόμενους, οι οποίοι διαδηλώνουν για τα "δίκια" τους ...Πληρωμένοι από τον Σόρος και τον Μπάφετ είναι όλοι τους. Τους υπόσχονται να διατηρήσουν τα προνόμια της εποχής των "παχιών αγελάδων" εις βάρος των άλλων. Η τύχη τους είναι πρόβλημα δικό τους και των αφεντικών τους και δεν είναι πρόβλημα των Κυπρίων. Έκαναν λάθη και πρέπει να τα πληρώσουν μόνοι τους. Σε διαφορετική περίπτωση είναι κοινοί εγκληματίες ...Δεν θα παίρνουν τα χιλιάδες ευρώ σε συντάξεις σε ένα νησί, το οποίο οι ίδιοι θα το έχουν βυθίσει στον όλεθρο.
Η Κύπρος πρέπει να πει "ΝΑΙ" στη χρεοκοπία των τραπεζών και να πληγώσει τον σακάτη του Βερολίνου ...Τον ανάπηρο χαφιέ της διεθνούς τοκογλυφίας ...Δεν θα μας "δουλεύει" το ανθρωποειδές από τη Ρουμανία ...Στην τρίτη χιλιετία ζούμε ...Τα "σάπια" δεν έχουν πέραση ...Δεν μπορούν να απειλούν κανέναν με "σφαγές" και αθλιότητες ...Ακόμα και το 1974 είναι "παλαιολιθικό" για τα σημερινά δεδομένα ...Οι καιροί του Δράμαλη και του Αττίλα έχουν παρέλθει οριστικά ...Οι άνθρωποι θα βρούμε την κοινή λύση απέναντι στους τοκογλύφους, που βασανίζουν όλα τα κράτη και τους λαούς της Νότιας Ευρώπης.
 ...Οι Κύπριοι έχουν την ευκαιρία να μπουν "μπροστά" και είναι βέβαιον ότι θα βρουν συμπαραστάτες ...Απλός εφιάλτης είναι και σε μια τέτοια περίπτωση αρκεί να ανοίξεις τα μάτια σου ...Να "ξυπνήσουν" οι Κύπριοι, μπας και "ξυπνήσουν" και οι Ελλαδίτες ...Η κυβέρνηση των δωσίλογων της Αθήνας μπορεί να μην τους στηρίξει, αλλά θα τους στηρίξει σίγουρα ο ελληνικός λαός.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ


ΥΓ.
Αξιέπαινη είναι η προσφορά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, αλλά τραγικά λάθος. Η περιουσία της Εκκλησίας της Κύπρου είναι ασφαλής για όσο διάστημα παραμένει περιουσία της Εκκλησίας. Το κράτος αυτήν τη στιγμή είναι ανεξέλεγκτο και δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτε με ασφάλεια. Κανένας δεν γνωρίζει τι έχουν σκοπό να υπογράψουν οι προδότες και τι να δεσμεύσουν. Αν θέλει η Εκκλησία να προσφέρει στον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό, ας προσφέρει τον πλούτο της ...Ας προσφέρει το χρήμα που διαθέτει στα παγκάρια της στους Κυπρίους ...Ας παραχωρήσει γη σε νέους Κυπρίους να την καλλιεργούν.
...Η ίδια η περιουσία, όμως, δεν πρέπει να αλλάξει χέρια ...Είναι μοναδική και αν χαθεί, χάνεται για πάντα. Αν χάσει ο κυπριακός λαός την περιουσία της Εκκλησίας, θα "απογυμνωθεί" πλήρως. Θα χάσει ένα μεγάλο μέρος της ιδιοκτησίας της πατρίδας τους και άρα ένα μέρος της "επαφής" του με αυτήν ...Ειδικά τώρα, που τα "κοράκια" της τοκογλυφίας αναζητούν γη, για να επενδύσουν τις "φωτοτυπίες" τους ...Ειδικά τώρα, που αισθάνονται την Κύπρο πληγωμένη και ευάλωτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...