Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ο Ρώσος πρωθυπουργός προειδοποιεί, “Πάρτε όλα τα χρήματα από δυτικές τράπεζες τώρα!” ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

From HEIL GAP ( or mind the GAP)

Kremlin

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) με “επείγουσα ανακοίνωση ” που απέστειλε την Πέμπτη στις Πρεσβείες του σε όλο τον κόσμο, συμβουλεύει τόσο τους Ρώσους πολίτες όσο και τις επιχειρήσεις να αρχίσουν την ανάληψη των περιουσιακών στοιχείων τους από τα Δυτικά τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα “αμέσως” …. καθώς αυξάνονται οι φόβοι του Κρεμλίνου …. ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση … όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες …. « ετοιμάζονται για την μεγαλύτερη κλοπή του ιδιωτικού πλούτου στη σύγχρονη ιστορία ».

Σύμφωνα με αυτή την “επείγουσα ανακοίνωση ,” αυτή η προειδοποίηση γίνεται κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού Μεντβέντεφ (Medvedev) ο οποίος νωρίτερα καταφέρθηκε κατά των ενεργειών των δυτικών τραπεζικών συστημάτων εναντίον της Κύπρου, ενός μέλους της  ΕΕ δηλώνοντας :

” Όλα τα πιθανά λάθη που θα μπορούσαν να έχουν γίνει έγιναν από αυτούς …. το μέτρο που προτείνεται έχει τις φυσικές ιδιότητες της κατάσχεσης, και είναι πρωτάκουστο σε χαρακτηριστικά. Δεν μπορώ να το συγκρίνω με τίποτα
….  εκτός από αποφάσεις των  σοβιετικών αρχών 
… αλλά τώρα ζούμε στον 21ο αιώνα, κάτω από τις οικονομικές συνθήκες της αγοράς και ο καθένας μας απαιτεί ότι πρέπει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα της ιδιοκτησίας του . ” 

Η συμφωνία για την Κύπρο.


Απτόητοι όμως από τη δυστυχία που έχουν καταφέρει εναντίον ολόκληρης της ηπείρου, και παρά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκλήρυναν τη στάση τους έναντι της Κύπρου σήμερα, ανακοινώνοντας ότι, οι κάτοχοι των τραπεζικών καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ θα πρέπει να λάβουν απώλειες ο δε φόρος της εισφοράς των θα ανέλθει σε 30 τοις εκατό. Οι  καταθέσεις έως και 100.000 ευρώ δεν θα υποστούν καμία συνέπεια.
Οι όροι, όπως ήταν αναμενόμενο αυτοί που ήθελαν οι Γερμανοίκαι είναι οι εξής:

i) Η Λαϊκή θα διαλυθεί.

ii) Τράπεζα της Κύπρος να επιβιώσει,
αλλά με κουρέματα των καταθέσεων που δεν καλύπτονται από ασφάλιση έως και 40%,
και ….

iii) η συμφωνία όπως θα δείτε
εξασφάλισε τις καταθέσεις στη Λαϊκή η οποία μετακόμισε στην Τράπεζα της Κύπρου.

Φαίνεται ότι έχουν επιληφθεί οι
τραπεζίτες … η ΕΚΤ υπαγορεύει στην Εθν. Τραπ.Κύπρου … τι πρέπει να κάνει !

Μια πιθανή επιπλοκή που θα πρέπει να επιλυθεί αφορά την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης ρευστότητας (ELA) και στις δύο τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως διευκρινίζει περαιτέρω το Bloombergοι ανασφάλιστοι καταθέτες, ή εκείνοι με πάνω από 100, 000 σε καταθέσεις μπορεί να αφανιστούν  εντελώς: 

Με άλλα λόγια, μια συμφωνία στη συνέχεια … πολύ χειρότερη από την  πρωτότυπη προτεινόμενη από το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα –


Η λέξη κλειδί του επικοινωνιακού κόλπου φαίνεται να είναι η «εξασφάλιση»
των ασφαλισμένων καταθετών 
(ζωτικής σημασίας για να αποφευχθεί μια πανευρωπαϊκή
επιχείρηση αναλήψεων των καταθέσεων από κάθε ευρωπαϊκή τράπεζα)
 και. η σύνθλιψη
των «μεγάλων» καταθετών.

Όπως προ ήμερων …. το κλειδί ήταν « τα ναρκωτικά και η πορνεία » 

Χα, χα, χα ….  Μόνο που όταν συζητάμε για « μαύρα » χρήματα δεν εννοούμε ότι αυτά προέρχονται αναγκαστικά από τα ναρκωτικά, το εμπόριο όπλων και πορνεία …. όπως έσπευσαν να συμπεράνουν πολλοί επαΐοντες Έλληνες δημοσιογράφοι, διότι η Κύπρος είναι επίσημα ο τρίτος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη ρωσική οικονομία με τις περισσότερες από τις άμεσες ξένες
επενδύσεις που προέρχονται από ρωσικά κεφάλαια … κρυμμένα offshore …. για φορολογικούς αλλά και νομικούς λόγους προστασίας.

Η οποία όμως Κύπρος …. ωχριά σε σύγκριση με τα 127 δισεκατομμύρια € ευρώ (δηλαδή 166.000.000.000 δολάρια) …. που διατηρούν σε παρόμοιους offshore λογαριασμούς οι 60 από τις μεγαλύτερες εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών για να αποφύγουν την καταβολή φόρων στην Αμερική.

Αναμένουμε την τελική επιβεβαίωση των τελικών όρων της τελικής συμφωνίας . 

UPDATE: Υπάρχει η συζήτηση ότι μπορεί να μην υπάρξει ανάγκη για την κυβέρνηση να ψηφίσει και για αυτό – δεδομένου ότι δεν είναι ένας «φόρος»,αλλά μια αναδιάρθρωση των τραπεζών. 

Οι Ρωσoi ολιγάρχες αποχαιρετούν τα χρήματα τους

Οι κανόνες της χθεσινής συμφωνίας μας δείχνουν ξεκάθαρα ό, τι ” μια απάτη σε ένα σύστημα έπρεπε πρώτα να «συνουσιασθεί» με τη δημοκρατία, προκειμένου να καταστεί και νομικά αποδεκτή .” …. 

Κάνεις βέβαια δεν φαίνεται να πιστεύει ότι από εδώ και πέρα …. ότι ο Πρόεδρος της Κύπρος θα έχει μια μακρά και υγιή ζωή …..
Η ρωσική ελίτ δεν είναι μονολιθική. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο διαφορετικά στρατόπεδα, που ανταγωνίζονται για την εξουσία και τον έλεγχο της κρατικής ιδεολογίας.

Μια τέτοια ομάδα πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να ενσωματωθεί στο δυτικό κόσμο και μπορεί κάποια μέρα να γίνει δεκτή από Δύση ως ισότιμος εταίρος.

Αυτή η ομάδα είναι αρκετά ισχυρή ό, και ένας μεγάλος αριθμός εκ των ολιγαρχών υποστηρίξει τις απόψεις και τις πολιτικές της δράσεις. 

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, όμως, αυτή η ομάδα έχει κατατρεχθεί από την τύχη και τώρα διακινδυνεύει … να της τελειώνουν και  τα χρήματα.
 

 Η άλλη ομάδα πιστεύει στη  Ρωσία για την αυτάρκεια και θα ήθελαν να δούνε την κατάρρευση του δολαρίου ως βάση του παγκοσμίου  νομισματικού συστήματος.
Τα μέλη αυτής της ομάδας δεν εμπιστεύονται τη Δύση. 

Είναι εύκολο να δούμε ότι αυτή η ομάδα γιορτάζει αυτή τη στιγμή. Οι αντίπαλοί τους έχουν λάβει ένα σχεδόν θανάσιμο πλήγμα.

Ο Πούτιν δεν θυμώνει.  

Η επίσημη θέση του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν πάντα αντί-offshore. Πολλοί δυτικοί δημοσιογράφοι ΔΕΝ είναι πρόθυμοι να ενημερώσουν τους αναγνώστες τους σχετικά με το ακόλουθο απόσπασμα ομιλίας του από το 2002:

“Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι οι κανόνες για τα υπεράκτια αμοιβαία κεφάλαια θα γίνουν αυστηρότεροι. Δεν σας λέω ότι τα χρήματά σας θα πρέπει να δεσμευθούν αύριο, αλλά αν ληφθεί η απόφαση αυτή, θα κουραστείτε από την κατάποση της σκόνης στις Δυτικές δικαστικές αίθουσες, προσπαθώντας να ξεπαγώσετε τους λογαριασμούς σας.” 
Στα τέλη του 2012 και το 2013, Κρεμλίνο φαίνεται να είχε εγκαταλείψει την ιδέα να πείσει τους πλούσιους Ρώσους να έρθουν στην Ρωσία… Αλλά τώρα …. πώς να σας το πω … «η απόφαση για την Κύπρο του … ήρθε λουκούμι»
Το μόνο πλεονέκτημα που η Δύση είχε πάνω από τη Ρωσία ήταν η ψευδαίσθηση της ιερότητας της ιδιωτικής ιδιοκτησίας. 

Τώρα, αυτή η ψευδαίσθηση έχει φύγει για πάντα.

Οι ευρωκράτες κατάφεραν να σκοτώσουν την ψευδαίσθηση της “ευρωπαϊκής δικαιοσύνης” και του “ευρωπαϊκού
κράτους δικαίου”. 

Καμία  προπαγάνδα θα ήταν τόσο επιτυχής. 

Το μέλλον της Κύπρου και των ευρωπαϊκών τραπεζικών συστημάτων είναι ζοφερό. 

Δεν έχει σημασία κατά πόσο θα ολοκληρωθεί η κυπριακή πανωλεθρία, οι ρώσοι φοβούνται και μεταφέρουν τα  χρήματα τους στην πατρίδα .

Άλλωστε αυτά γράφουμε συνεχώς στα τελευταία άρθρα στοheilgap.blogspot.com

Αυτός ο -αγώνας θανάτου μόλις έχει αρχίσει.  

Θα πάρει καιρό ακόμα.  

Προβλέπω ένα πολύ θερμό καλοκαίρι και στη συνέχεια ….  ένα εξαιρετικά ψυχρό χειμώνα στην Ευρώπη.

Τα πράγματα …  μπορεί να είναι χειρότερα για τους Αμερικανούς,
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα πράγματα …  μπορεί να είναι χειρότερα για τους Αμερικανούς,
Στην παραπάνω εντολή του πρωθυπουργού Μεντβέντεφ περιλαμβάνονται
επίσης και οι Ηνωμένες Πολιτείες …. διότι εκεί τα πράγματα μπορεί να είναι χειρότερα για τους Αμερικανούς, οι οποίοι στις 31 Ιανουαρίου έχασαν την απεριόριστη εγγύηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ που χορηγήθηκε για τις τραπεζικές καταθέσεις τους πάνω από 1.5 τρισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ώστε να τους εξασφαλίσει. 

Από 1ης Ιανουαρίου, μόνο 250.000 δολάρια σε κάθε «άτοκο» λογαριασμό θα να υποστηρίζεται από την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων

Ενδιαφέρον είναι να σημειωθεί είναι ότι το «master plan» του καθεστώτος Ομπάμα για να κλέψουν τον πλούτο των πολιτών τους που δεν προστατεύεται …. εκτέθηκε λεπτομερώς από τον παγκόσμιο γίγαντα παροχής διαχειριστικών συμβουλών, και κορυφαίο σύμβουλο  σχετικά για την επιχειρηματική στρατηγική,« Boston Consulting Group ( BCG )», στην έκθεση του Σεπτεμβρίου του 2011 με τίτλο « Παράπλευρες απώλειες: Επιστροφή στη Μεσοποταμία;» η οποία στο έδαφιο της έκθεσης με τίτλο “Η απειλή της αναδιάρθρωσης του χρέους” προειδοποίησε για το σχέδιο των αμερικανικών κυβερνήσεων  να κατάσχουν μέχρι και το 30% όχι μόνο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Αμερικανών, αλλά και από άλλες πηγές του πλούτου  τους. 
Λοιπόν, πολύ κακό. 


Διαβάζοντας αυτή την έκθεση, η οποία δεν προέρχεται από κάποιο έμπορο ή από αμφίβολης αξιοπιστίας συνέντευξη από το BBC, ούτε ακόμη και από κάποια-ον παθιασμένο …. αλλά από το εργοστάσιο παραγωγής συμβούλωνBoston Consulting Group …. επιβεβαιώνει τις προθέσεις της νέας τάξης πραγμάτων !

Και τώρα ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα. Ποια γεγονότα; Τα γεγονότα …. τα οποία αναφέρουν ότι μεταξύ των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και του δημόσιου χρέους, ο ανεπτυγμένος κόσμος έχει 20 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρέος πέρα και πάνω από το όριο της βιώσιμου χρέους προς το ΑΕΠ .

Μετά απο ότι διαβάζουμε σήμερα στις ιστοσελίδες για την « λύση » της Κύπρου ….  πονηρευόμαστε ότι σε λίγο καιρό από τώρα …. θα αρχίσουν να στοιβάζονται στα στούντιο ειδήσεων των ΜΜΕ …. όλα τα πουλημένα κορμιά …. και θα προσπαθούν να μας πείσουν …. ότι ο μόνος τρόπος να επιλυθεί το τεράστιο φορτίο χρέους θα είναι μέσα από μια παγκόσμια συντονισμένη αναδιάρθρωση του χρέους (που θα ήταν μεταξύ άλλων και η πτώχευση όλων των τραπεζών ),αλλά για να γίνει, θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τα  περιουσιακά στοιχείων του κόσμου: η μεσαία και ανώτερη τάξη, η οποία, αν BCS είναι σωστό, θα έχουν περίπου  30% εφάπαξ φόρο  σε όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία για να έλθει η μεγάλη αναστροφή και τελικά να γυρίσει και ο κόσμος πίσω σε μια βιώσιμη πορεία. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : (όλα αυτά έχουν ήδη ανακοινωθεί από τα διάφορα think tank και μάλιστα το 30% κούρεμα του παγκοσμίου χρέους …. ήταν να γίνουν από το 2012 …. μαζί με την αρπαγή της παγκοσμίας εκκλησιαστικής περιουσίας ) 

Οι μόνοι επιζώντες θα είναι εκείνοι που άκουσαν.

Τα λεγόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξακολουθούν να καλύπτουν  την αλήθεια - μέχρι την ερχόμενη καταστροφή – παρέχοντας ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία, ώστε να μην μπορέσουν οι μάζες των Ευρωπαίων ή Αμερικανών πολιτών να αρχίσουν να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα προστασία τους .

Αλλά, όπως προειδοποίησε και η Ρωσία σήμερα, ο χρόνος για την προστασία του εαυτού μας εξαντλείται γρήγορα, και οι μόνοι
επιζώντες θα είναι εκείνοι που άκουσαν.

Λαμβάνοντας χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό του πολίτη είναι λίγο περισσότερο από κλοπή …. ακόμη και στην
περίπτωση ενός κλεισίματος τράπεζας, όπου υπάρχει μια διαδικασία πτώχευσης υπάρχει η «νόμιμη διαδικασία», όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται από τη δικαστική εξουσία και δεν καλύπτονται από τη σύνοδο του Κοινοβουλίου.

Εξίσου ανησυχητικό για μένα ήταν η ευρωπαϊκή διαδικασία.

Η ΕΚΤ έδωσε στην Κύπρο τέσσερις ημέρες για να καταλήξει με τη συμφωνία χρηματοδότηση που απαιτούσε η Γερμανία
… πριν απενεργοποιήσει τον δανεισμό της Κύπρος.

Θυμάμαι τον κ. Draghi,να λεει “Εμείς θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται”, αλλά αυτό που δεν είχα σκεφτεί ήταν ότι αυτό σήμαινε. “εκφοβισμός” ενώ τώρα έρχεται στο νου μου επίσης και η λέξη “εκδίκηση”.

Υπάρχει μια μακρά ιστορία ληστειών των τραπεζών ανά τον κόσμο , αλλά αυτό που έγινε στην Κύπρο είναι μια ληστεία που κάνει τον John Dillinger ή τον Jessie James «πιτσιρικάδες» συγκρινόμενους με τα σημερινά κλεφτρόνια της ΕΕ.
( Αλλά τι θέλω και τα λέω … το καλοκαίρι χιλιάδες ήταν οι @#$%^& που ψηφίσαν εκείνο το κήτος τον μπένυ …. το αρχικλεφτρόνι του PSI)

 

Jörg ο άνθρωπος-ιγουάνα

 

Ο Jörg Asmussen σήμερα βρίσκεται στη θέση του «υπουργού» στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και είναι το αστέρι της γερμανικής δημοσιονομικής πολιτικής.

Ο Asmussen. είναι ένας άνθρωπος του SPD.

Υπηρέτησε κάτω από Hans Eichel και Peer Steinbrück.

Ο Σόιμπλε τον προώθησε γιατί αποτίμησε τις «ιδιότητες» του «τιμωρού»Asmussen ….

Είναι ο άνθρωπος που αποφασίζει ποιες από τις χώρες της ζώνης του ευρώ (συμπεριλαμβανομένων
και των πολιτών τους) …. θα  πρέπει να μαδήσει η Γερμανία.

Αυτή η δουλειά …. είναι ένα βαρύ φορτίο.

Ο άνθρωπος έχει μεγάλη ευθύνη.

Εκείνος όμως έχει οριστεί να είναι εκεί και κανένας ψηφοφόρος δεν μπορεί να τον στείλει στο σπίτι του .

Αυτοί οι άνθρωποι ….  απλά ζουν πέρα από την δημοκρατία ..

 

Αλλά το χειρότερο όλων ήταν η πρόταση που έθεσε ο Joerg Asmussen την Τετάρτη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ .

Ευκρινής και ακριβής: «Η λύση που έχει βρεθεί για την Κύπρο, σημαίνει: .. Καμία άλλη χώρα δεν θα χρειαστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα»

Αυτό ακούγεται καλό.

Ακούγεται σαν ένα σαφές μήνυμα.

Η δήλωση του , όμως, σημαίνει ακριβώς το αντίθετο. 

Είναι μια προειδοποίηση.

Είναι πρωτοφανής διακήρυξη τι μπορεί, πράγματι, να συμβεί με τους λαούς της Ευρώπης. 

Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τι θεμελιώδη αλλαγή που έλαβε στην Ευρώπη από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Κάποιος μπορεί να μιλήσει με σιγουριά περί ενός πραξικοπήματος από τα επάνω ….   καθώς τα στρατεύματα διασώστες του ευρώ αποφάσισαν ότι ούτε η Κύπρος ούτε κανένας πολίτης δεν θα πρέπει να έχει περισσότερα μετρητά.

Μια ομάδα που κανείς δεν την ψήφισε, αποφάσισε την καταστροφή μιας χωράς μέλους της  ευρωζώνης  .

Το καταπληκτικό πράγμα δεν ήταν μόνο η απόφαση.

Το ανήκουστο ήταν το γεγονός ότι η  ”απόφαση” αυτή …. η εντελώς αντιδημοκρατική, αδιαφανής απόφαση …. τέθηκε σε εφαρμογή από μια επιτροπή με ένα άγγιγμα του Σόιμπλε.

Με μια μονοκοντυλιά η Κύπρος …. η χώρα που λίγους μόνο μήνες πριν κατείχε την προεδρία της ΕΕ διαλύεται οικονομικά !

 

Αλλά όπως γράφαμε και στο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

http://heilgapormindthegap.blogspot.com/2012/05/blog-post_15.html

Η ΕΕ λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό στα κρυφά .

Τα διατάγματα της υλοποιούνται μέσω των παραδοσιακών κοινοβουλίων, τα οποία γίνονται ολοένα και χάνουν την εξουσία τους , ελεγχόμενα από τις διαφορές τρόικες και τις διορισμένες επιτροπές των Βρυξελλών , καταντώντας τελικά  διακοσμητικά εξαρτήματα.

“Η αστεία πλευρά αυτού είναι ότι αυτοί που είμαστε εναντίον της ΕΕ, επισημαινόμαστε ως ξενόφοβοι , εθνικιστές ή απλά αντιδημοκρατικές δυνάμεις”

HEIL GAP ( or mind the GAP) …. ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΙ ΞΑΝΑΠΡΟΣΘΕΣΑΜΕ …. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ . 

1 σχόλιο :

  1. http://chaos-crisis.blogspot.com/
    TA ΛΕΦΤΑ Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.....ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ-ΚΑΜΕΡΟΝ.


    ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...