Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Επικίνδυνη Ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση της Τουρκίας ενδιαφέρεται να αναλάβει τη διαχείριση ελληνικών λιμανιών!

Σχετικό άρθρο: H Τουρκία, που στηρίζει ανοικτά την τρομοκρατία στη Συρία και την τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν, κατηγορεί την Ελλάδα για υπόθαλψη της τρομοκρατίας!!!


Προχθές δημοσιεύσαμε είδηση για σύλληψη στην Αγία Πετρούπολη δέκα τρομοκρατών, μελών της τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης Γκιουλέν, η δράση της οποίας απαγορεύθηκε στη Ρωσία, με απόφαση δικαστηρίου, που στηρίχτηκε σε αδιάσειστα στοιχεία.
Στο δημοσίευμά μας εκείνο αναφέραμε ότι η εν λόγω τρομοκρατική και άκρως επικίνδυνη οργάνωση, που δρα ενδυόμενη άλλοτε την προβειά εκπαιδευτικών οργανισμών και άλλοτε
την προβειά φαινομενικά αθώων επενδυτικών εταιρειών, έχει δραστηριότητα και στην Ελλάδα, με κάλυμμα εκπαιδευτικού συλλόγου και με εμπλοκή Ελλήνων πολιτών, χριστιανών και μουσουλμάνων.
Σήμερα διαβάζουμε στον Ελεύθερο Τύπο ότι εταιρεία του αρχιτρομοκράτη Γκιουλέν, ενδιαφέρεται να αναλάβει τη διαχείριση λιμανιών της Ελλάδας, που είναι υπό ιδιωτικοποίηση.
Αναρωτιώμαστε. Υπάρχει κανείς που παρακολουθεί τη δράση της ακρώς επικίνδυνης αυτής τρομοκρατικής ισλαμιστικής οργάνωσης στη χώρα μας;
Μήπως θα πρέπει κάποιο δικαστήριο να απαγοερεύσει προληπτικά τη δράση της;
Ακολουθεί το άρθρο του Ε.Τ. 

Ενδιαφέρον Τούρκων για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα
Ενδιαφέρον για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, εκφράζει ο φιλικά προσκείμενος στην κυβέρνηση Ερντογάν, Τούρκος επιχειρηματίας Χαμντί Ακίν, διευθύνων σύμβουλος του τουρκικού ομίλου “Akfen”, ο οποίος δηλώνει πως ο όμιλός του «θα εξετάσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο θέμα των λιμανιών».
«Σκεφτόμαστε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας», είπε ο Χ. Ακίν σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Ανατολή” και ανέφερε πως ο όμιλός του θα παρακολουθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι «δεν θα πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη αν ενταχθούμε σε αυτό το πλαίσιο, αγοράζοντας κάτι μικρό ή μεγάλο».
Ο Χ. Ακίν εκτίμησε ότι «θα είναι επιτυχία εάν μέχρι το 2015 γίνουν στην Ελλάδα ιδιωτικοποιήσεις της τάξης των 70 δισ. δολαρίων» και σημείωσε: «Οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να εκληφθούν και ως κοινωνικό πρόγραμμα. Νομίζω ότι η Αθήνα το έχει δεχθεί αυτό. Οι Έλληνες ήταν αντίθετοι. Η λέξη αγορά εκνευρίζει τους ανθρώπους».
Γνωστός με τις αγαστές σχέσεις του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Χαμντί Ακίν και ο όμιλός του δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως τα λιμάνια, οι κατασκευές, οι θαλάσσιες μεταφορές, η ενέργεια και η αγορά ακινήτων. Ο όμιλος “Akfen” ελέγχει το 8% της εταιρείας “TAV”, η οποία διαθέτει τα αεροδρόμια Κωνσταντινούπολης, Άγκυρας, Σμύρνης και Αττάλειας. Ο Χ. Ακίν είναι διευθύνων σύμβουλος της “TAV”. Ο όμιλος “Akfen” συμμετέχει, επίσης, με ποσοστό 21% στην κατασκευαστική εταιρεία της “TAV”, ενώ έχει αγοράσει από το δήμο Κωνσταντινούπολης το 30% της εταιρείας “IDO”, η οποία δραστηριοποιείται στις θαλάσσιες μεταφορές (ταχύπλοα πλοία). Ο όμιλος “Akfen” ελέγχει επίσης το αεροδρόμιο της Μερσίνας.
Το όνομα του Χαμντί Ακίν ακούγεται, κατά περιόδους, για την προεδρία της γνωστής τουρκικής ομάδας Φενέρμπαχτσέ, επιθυμία την οποία εξ’ άλλου έχει εκδηλώσει. Θεωρείται, ωστόσο, “κόκκινο πανί” για τη σημερινή διοίκηση της ομάδας, εξαιτίας των στενών σχέσεών του με την πολιτική εξουσία.
Κατά την περίοδο που άρχισε στις 3 Ιουλίου 2011 και αφορούσε την εμπλοκή στελεχών της ομάδας, με πρώτο τον πρόεδρο Αζίζ Γιλντιρίμ, σε υποθέσεις στημένων παιχνιδιών, ο Χαμντί Ακίν ήταν από τους πρωταγωνιστές, αφού κατήγγειλε επανειλημμένως τον Αζ. Γιλντιρίμ. Κοινός τόπος στο χώρο τόσο της διοίκησης, όσο και των οπαδών της Φενέρμπαχτσέ είναι η άποψη ότι πίσω από την “επιχείρηση” κρύβεται το ισχυρό θρησκευτικό τάγμα του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν, που στηρίζει την κυβέρνηση Ερντογάν.


http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...