Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ιδού το Plan "C" εξόδου από την ευρωζώνη - Απορρίπτεται το γερμανικό τελεσίγραφο

Η αναμενόμενη απόρριψη από την Γερμανία και του PLan B, φέρνει πλέον στην επιφάνεια το Plan "C" για τους Κύπριους: Το defencenet.gr βασιζόμενο σε πληροφορίες από το Βερολίνο είχε αποκαλύψει ότι η γερμανική κυβέρνηση θα απέρριπτε ΟΛΕΣ τις εναλλακτικές λύσεις, από την δανειοδότηση της Κύπου με νέο ρωσικό δάνειο, μέχρι την λύση που παρουσίασαν χθες οι Κύπριοι και κατ'αρχην έγινε δεκτό να συζητηθεί από το Eurogroup,απλά και μόνο γιατί έχουν ένα συγκεκριμένο και μοναδικό στόχο: Την καταστροφή της Κύπρου ως χρηματοοικονομικού κέντρου.
Και η Α.Μέρκελ το ξακαθάρισε σήμερα ότι "Το κυπριακό μοντέλο πέθανε" και δεν δέχεται ούτε εν μέρει σωτηρία του. Μάλιστα έφτασε - ω, τι υποκρισία - να χαρακτηρίσει "σκληρή απαλλοτρίωση" - τον εσωτερικό δανεισμό από τα
ασφαλιστικά ταμεία, την ώρα που στην Ελλάδα με το "κούρεμα" των ομολόγων απλά κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία και χωρίς καν να τίθεται θέμα οικειοθελούς δανεισμού.
Εν πάση περιπτώσει εντός του κυπριακού πολιτικού κόσμου καταγράφεται πλέον σαφής διχασμός καθώς οι 19 βουλευτές του κυβερνώντος ΔΗΣΥ θέλουν να επαναφέρουν το αρχικό σχέδιο του Eurogroup με την δήμευση των καταθέσεων (μάλιστα συζητούν και για αυξηση της δήμευσης επάνω από τις 100.000 ευρώ αν μειωθεί ή εξαλειφθεί η δήμευση του ποσοστού 6,75% κάτω από τις 100.000 ευρώ, αλλά βρίσκουν σκληρή αντίσταση από το σύνολο των άλλων πολιτικών δυνάμεων.
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι άλλες πολιτικές δυνάμεις πλέον "φλερτάρουν" ανοιχτά με άμεση έξοδο από την ευρωζώνη. Σε διαδοχικές δηλώσεις του τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Γ.Ομήρου, όσο και ο γιός του πρώην προέδρου Παπαδόπουλου, αλλά και κορυφαία πολιτικά στελέχη τάσσονται υπέρ της άμεσης εξόδου από το κοινό νόμισμα και υπάρχει μάλιστα και έτοιμο σχετικό πλάνο.
Ο Γ.Ομήρου έκανε και συγκεκριμένη αναφορά για εύρεση λύσης "Εκτός του μηχανισμού της ευρωζώνης" φωτογραφίζοντας την Ρωσία μια λύση που μπλόκαρε και αυτή η Γερμανία.
Τα βασικά σημεία του Plan "C" είναι τα εξής:
-Η Βουλή διακηρύσσει τον πρόθεση εξόδου από την ευρωζώνη, καθώς εντός της ευρωζώνης είναι αδύνατον να παραμείνει χωρίς επιπλέον κεφάλαια για τις τράπεζες η χώρα και αυτά μπορούν να παρασχεθούν μόνο με εξωτερικό δανεισμό από τρίτη χώρα κάτι που απαγορεύει τώρα το Eurogroup και ειδικά η Γερμανία. Θα αναζητηθούν κεφάλαια ακόμα και από τις ΗΠΑ, από την Ρωσία, φυσικά, από την Κίνα, από την ομάδα των BRICS κλπ.
-Την Τρίτη ή την Τετάρτη ανοίγουν οι τράπεζες με πλαφόν αναλήψεων. Έτσι ή αλλιώς οι μεγάλοι Ρώσοι κεφαλαιούχοι (βασικά εταιρείες που είχαν εισηγμένες στο ρωσικό χρηματιστήριο και όχι ολιγάρχες ή "μαφιόζοι" που γράφουν οι άσχετοι με το θέμα) δεν θα τραβήξουν τα χρήματά τους κατόπιν συννεννόησης με την Μόσχα.
-Λαμβάνεται το απαραίτητο δάνειο. Βασικά το μυστικό είναι ότι δεν χρειάζονται 16 ή 17 δσ που λέει η ΕΕ, αλλά περί τα 5 δισ. ευρώ για να κλείσουν οι επισφάλειες. Σίγουρα θα υπάρξουν και διορθωτικές κινήσεις στο τραπεζικό σύστημα, χωρίς όμως να θιγούν καταθέσεις και θέσεις εργασίας.
Ξεκινά αμέσως η εκτύπωση νέου εθνικού νομίσματος. Υπολογίζεται ότι εντός των επόμενων 20 ημερών θα καταστεί δυνατός ο εφοδιασμός των τραπεζών με αρκετές ποσότητες.
-Οι τραπεζικές καταθέσεις ξένων και Κυπρίων δεν κινδυνεύουν και δεν αλλάζει φυσικά το νόμισμα των καταθέσεων. Μετά την παρέλευση ενός μηνός ανοίγει και πάλι το τραπεζικό σύστημα και εκεί θα γίνει το crash-test, αλλά υπό τελείως διαφορετικές προϋποθέσεις.
Το σχέδιο έχει κινδύνους, αλλά λόγω του μικρού μεγέθους της εσωτερικής αγοράς και σημαντικών αποθεμάτων χρυσού (απαραίτητο στοιχείο για να εκτυπωθεί νέο εθνικό νόμισμα) έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας.
Σε πολιτικό επίπεδο με εξαίρεση τους 19 βουλευτές του Αναστασιάδη, όλοι οι άλλοι τάσσονται υπέρ του Plan "C", ενώ σε δημοσκοπήσεις πάνω από το 62% των πολιτών είναι υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη. Καταγράφεται δηλαδή το ακριβώς αντίθετο σκηνικό από αυτό που καταγράφεται στην Ελλάδα με την ευρω-εμμονή...
Αυτό είναι το λεγόμενο Plan "C" η υλοποίηση του οποίου μπορεί να προκαλέσει στην Γερμανία μια ήττα, ανάλογη με αυτή του Β'ΠΠ, αφού από εκεί και πέρα θα αρχίσει "να ξηλώνεται το πουλόβερ" του ευρώ, ειδικά από την στγμή που όλα πάνε κατ'ευχήν στην Κύπρο. Και από την στιγμή που υπάρχει η ρωσική εγγύηση (μεγάλη "ασπίδα" οι ρωσικές καταθέσεις) μάλλον όλα θα πάνε καλά..
Σε άρθρο της η Daily Μail περιγράφει ακριβώς αυτό το σενάριο και σημειώνει την γεωστρατηγική ήττα που θα υποστεί η Δύση λόγω της καλβινιστικής ψευδο-ηθικής των Α.Μέρκελ-Β.Σόιμπλε:
«Εάν η Κύπρος πέσει στα ...χέρια της Ρωσίας, τότε η Δύση θα έχει χάσει την πρώτη μάχη στο νέο Ψυχρό Πόλεμο. Η οικονομική αδυναμία της Δύσης μετετράπη σε  «αχίλλειος πτέρναν της». Η αδράνεια άφησε ένα μέλος της Ε.Ε που βρίσκεται σε καίρια στρατηγική θέση να κινδυνεύει να πέσει σα ρωσικά χέρια. Η οργή των Κυπρίων να βλέπουν μία ευρωπαϊκή επιδρομή στις περιουσίες τους τους στρέφει σε αναζήτηση ενός εναλλακτικού οικονομικού σωτήρα, την Ρωσία", γράφει , μεταξύ άλλων, βρετανική εφημερίδα.
Δεν γνωρίζουμε τα ανταλλάγματα της Μόσχας για την παροχή βοήθειας στην Μεγαλόνησο,εντούτοις μπορεί να αποκτήσει μία ναυτική βάση σ΄ ένα νευραλγικό σημείο του πλανήτη έτσι ώστε να έχει πρόσβαση στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα...
Αυτό θα σηματοδοτούσε μία εκπληκτική αναβίωση της χώρας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, το 1991. Για την Ευρώπη, αυτό θα ήταν ταπείνωση.  Και μάλιστα οι συνέπειες θα ήταν τόσο ενοχλητικές σαν αυτές που καταγράφηκαν κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου...".
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...