Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Έτσι θα είναι η νέα ΕΡΤ (ΝΕΡΙΤ), όλο το νομοσχέδιο

Νομικό πρόσωπο  ιδιωτικού δικαίου - μια ανώνυμη εταρία ανήκουσα στον δημόσιο τομέα και εποπτευόμενη από το κράτος -  θα είναι ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας  που θα δημιουργηθεί  επι των ερειπίων της παλιάς ΕΡΤ. Θα ονομάζεται ΝΕΡΙΤ (δηλαδή «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ και Τηλεόραση ΑΕ»), θα περιλαμβάνει όλα τα επικοινωνιακά μέσα της ΕΡΤ και θα ενσωματώσει επίσης το κανάλι της Βουλής.
Το νομοσχέδιο για τη σύσταση του νέου φορέα δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και θα αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης.
Οπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, η  ΝΕΡΙΤ ΑΕ θα έχει απόλυτη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Θα αποτελεί  ενιαίο φορέα, στον οποίο μπορεί να ενταχθούν μετά από απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, διαδικτυακοί ιστότοποι και άλλες σχετικές με τον σκοπό της εταιρείας δραστηριότητες, ιδίως πολιτιστικές.
Ενδειξη των προσανατολισμών που υιοθετούνται από το κυβερνητικό επιτελέιο είναι η διατύπωση στο ν/σ ότι η νέα ΕΡΤ "θα απευθύνεται προς το ευρύ κοινό".  Η διατύπωση αυτή ενισχύει την εκτίμηση ότι οι "ποιοτικοί" στόχοι χαμηλώνουν, και ότι θα περιορισθούν οι εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου, λόγου , τέχνης και πρροβληματισμού., οι οποίες συχνά απετέλεσαν "κόκκινο πανί"  για τις κυβερνήσεις της ΝΔ.
Το δίκτυο μεταδόσεων θαι καλύπτει γεωγραφικά ολόκληρη τη χώρα. Δυνατότητα δίνεται και για εκπομπές απευθυνόμενες προς τον απόδημο ελληνισμό. Η ΝΕΡΙΤ θα μπορεί επίσης να λειτουργεί σταθμούς τοπικής εμβέλειας.
Λουκέτο μπαίνει στο κανάλι της Βουλής.  Στο ν/σ αναφέρεται ότι η νέα ΕΡΤ θα προβάλλει "τηλεοπτικά, διαδικτυακά και ραδιοφωνικά τις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων. Προς τούτο μεταδίδει τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των άλλων σχηματισμών της Βουλής, στις δικές της ή σε ξεχωριστές συχνότητες".
Συνημμένο αρχείο: nea_ert_958736711.pdf 

ΣοφοκλέουςΙΝ


Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ- «ΝΕΡΙΤ» η επωνυμία της

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση, το οποίο θα εξεταστεί το απόγευμα σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής. Η νέα εταιρεία θα έχει την επωνυμία «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ, Τηλεόραση ΑΕ», δηλ. ΝΕΡΙΤ ΑΕ. 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, δήλωσε ότι ο νέος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός θα λειτουργήσει μέχρι τις 29 Αυγούστου, θα απασχολεί τουλάχιστον 1000 με 1200 άτομα, ενώ ήδη έχει γίνει η επιλογή ατόμων εγνωσμένου κύρους για τη στελέχωσή του. Για το υπάρχον προσωπικό διευκρίνισε ότι θα απολυθεί όλο αλλά θα έχουν προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις όσοι πραγματικά έχουν αποδώσει έργο στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια.

http://anaxfiles.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...