Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.


Ο  χάρτης  της   ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΜΙΚΡΑΣ  ΑΣΙΑΣ  που δημοσίευσε ο Νίκολας Ντάνφορθ (πηγή: Wikipedia.org),  δείχνει τοποθεσίες στην Τουρκία που έχουν μετονομαστεί τον τελευταίο αιώνα, δηλαδή εκτουρκίστηκαν τα τοπωνύμιά τους.Ο Νίκολας Ντάνφορθ (Nicholas Danforth) είναι ανώτερος αναλυτής πολιτικής για το εθνικό πρόγραμμα ασφαλείας του BPC (Bipartisan Policy Center – Διακομματικό Κέντρο Πολιτικής των ΗΠΑ).

Πριν από την είσοδό του στο BPC, τον Ιανουάριο του 2016, εργάστηκε σε θέματα πολιτικής της Μέσης Ανατολής για Έννοιες και Στρατηγικές και στο Διεθνές Κέντρο Θρησκευμάτων και Διπλωματίας.

Έλαβε Μaster από τη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών και Bachelor από το Yale. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στην ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Τζόρτζταουν το 2015 και έχει γράψει ευρέως για την Τουρκία, την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή, για φορείς όπως η Atlantic, η Washington Post, το Foreign Policy, το Al Jazeera και το Foreign Affairs.
ΕΔΩ,  ΣΤΗΝ  ΜΙΚΡΑ  ΑΣΙΑ,  ΣΤΗΝ  ΑΣΙΑΤΙΚΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ,   ΓΙΑ  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  4.000  ΧΡΟΝΙΑ  ΕΖΗΣΑΝ  ΚΑΙ  ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ,  ΜΕΧΡΙ  ΠΟΥ  ΤΟ  1922  ΜΙΑ  ΑΣΙΑΤΙΚΗ  ΡΑΤΣΑ  ΤΗΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ  ΑΣΙΑΣ,  ΠΟΛΛΟΥΣ  ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΑΛΛΟΥΣ  ΕΞΕΔΙΩΞΕ  ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΠΡΟΑΙΩΝΙΕΣ  ΠΑΤΡΙΔΕΣ  ΤΟΥΣ. 
ΕΔΩ  ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ  Ο  ΙΩΝΙΚΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ  Η  ΠΡΩΤΗ  ΑΠΟΠΕΙΡΑ  ΤΟΥ  ΑΝΘΡΩΠΟΥ  ΝΑ  ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ  ΤΟ  ΣΥΜΠΑΝ. 


Ο  χάρτης  της   ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΜΙΚΡΑΣ  ΑΣΙΑΣ  που δημοσίευσε ο Νίκολας Ντάνφορθ (πηγή: Wikipedia.org),  δείχνει τοποθεσίες στην Τουρκία που έχουν μετονομαστεί τον τελευταίο αιώνα, δηλαδή εκτουρκίστηκαν τα τοπωνύμιά τους.


Η επί αιώνες πολιτιστική και πληθυσμιακή κατίσχυση των  Ελλήνων (και   Αρμενίων και Κούρδων) στη Μικρά Ασία και την Ανατολία,  δεν σβήνεται,  όσες  γενοκτονίες  Ελλήνων,  Αρμενίων  και  Κούρδων   και  αν  διαπράξουν  οι  τούρκοι.

Πάλι  με  χρόνους,  με  καιρούς...ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...