Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ (ΜΑΚΡΟΝ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ

Στις 7 Μαΐου διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία.  Όλη η καθεστωτική πλουτοκρατική  και  τραπεζική  τάξη της Ευρώπης και της Ελλάδος,  με  όλα  τα  γνωστά  και  άγνωστα  όπλα  που  διαθέτει,   υποστηρίζει  τον   Ρότσιλντ  (Μακρόν)  και αντιτίθεται  με  λύσσα  στην   Λεπέν.
Διαβάστε  και  το  άρθρο:

ΔΥΝΑΜΕΙΣ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΗΣ  ΛΕΠΕΝ

Ρότσιλντ,  Μασόνοι,  Αριστεροί,  Φιλελεύθεροι,  Μουσουλμάνοι,  Εβραίοι.

1.  Ο  ΡΟΤΣΙΛΝΤ   ΕΝΑΝΤΙΟΝ   

ΤΩΝ  ΓΑΛΛΩΝ  ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΛΕΠΕΝ


2.   ΕΠΤΑ  ΜΕΓΑΛΕΣ  ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ  ΣΤΟΕΣ 

ΤΗΣ  ΓΑΛΛΙΑΣ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΗΣ  ΛΕΠΕΝ
















Τα  πράγματα γίνονται  ξεκάθαρα: 

 Εφτά  (7) μασονικές στοές υπέγραψαν μία “Ρεπουμπλικανική  έκκληση”, ώστε οι Γάλλοι να μην ψηφίσουν τη Λεπέν.
Η  “Ρεπουμπλικανική  έκκληση” υπογράφεται από τις ακόλουθες στοές: Grand Orient de France (GODF), la Fédération française du Droit Ηumain (FFDH), la Grande Loge féminine de France (GLFF), la Grande Loge féminine de Memphis Misraïm (GLFMM), la Grande Loge mixte universelle (GLMU),  la Grande Loge mixte de France (GLMF) και la Grande Loge des cultures et de la spiritualité (GLCS).

3.   ΟΛΟ  ΤΟ  ΑΡΙΣΤΕΡΟ  ΣΚΥΛΟΛΟΪ 

      ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΗΣ  ΛΕΠΕΝ

Η αριστερά  τάχθηκε επίσημα  υπέρ των  τραπεζιτών   Ρότσιλντ -  Mακρόν. 
Oσβαλντ  Σπένγκλερ:  «Η αριστερά παίζει πάντα το παιχνίδι του μεγάλου κεφαλαίου. Μερικές φορές χωρίς καν να το γνωρίζει».


  Στην  Ελλάδα  η  αριστερά  χρησιμοποίησε  και  θα  ξαναχρησιμοποιήσει,  όπως  φαίνεται,  για  να  πετύχει  τους  σκοπούς  της  το  χρηματιστηριακό  κεφάλαιο  και  τα  δυναμικά  όπλα  της,  που  λέγονται:  Τζογανάκης,  Κουκούτσης,  Λιόλιος.

4.   «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ»  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΗΣ  ΛΕΠΕΝ

 Όλες  οι  λεγόμενες  «φιλελεύθερες»  δυνάμεις  τάχθηκαν  εναντίον  της  Λεπέν. Τα "συγχαρητήρια" στον Μακρόν δεν έχουν τελειωμό από όλο το φάσμα του νεοταξικού πολιτικού κόσμου. Από Μέρκελ και Σουλτς μέχρι Φώφη και Λεβέντη! 

 Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΗΣ  ΛΕΠΕΝ
Ο  Τσίπρας   είχε  βάλει  τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να στείλει μια επιστολή στήριξης στον κομμουνιστή  υποψήφιο  Μελανσόν, παρότι ο τελευταίος μιλούσε εντελώς απαξιωτικά για τον Τσίπρα, παρουσιάζοντάς τον ως πολιτικό παράδειγμα προς αποφυγή. Οι  συριζαίοι  κατηγόρησαν  μετά  τον  Γάλλο  κομμουνιστή  ότι  υπερτόνισε  τον  γαλλικό  πατριωτισμό  στο  στυλ  της..."Χρυσής  Αυγής".  Έτσι  ο  Τσίπρας από το βράδυ της Κυριακής (!) κιόλας, πανηγύριζε για την πρωτιά του Μακρόν, ενώ την επόμενη ημέρα το Μαξίμου ανακοίνωσε ότι ο Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μακρόν, ο οποίος του είπε ότι «στήριξε από την αρχή τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και την ανάγκη να αλλάξει η στάση απέναντι στην Ελλάδα», καθώς και ότι, αν εκλεγεί «θα δουλέψουμε μαζί στενά για να κάνουμε την Ευρώπη να ανταποκρίνεται στις αξίες μας».


Ο  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ 

ΤΗΣ  ΛΕΠΕΝ

Ο Μητσοτάκης έκανε γαργάρα την ήττα του υποψηφίου του «αδελφού» κόμματος της γαλλικής δεξιάς (Φιγιόν) και χαιρέτισε την πρωτιά του Μακρόν ως «απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού».  Ο μεν Μητσοτάκης προσπάθησε να εστιάσει στις νεοφιλελεύθερες διακηρύξεις του Μακρόν, ο δε Τσίπρας να εμφανίσει τον Μακρόν ως συνέχεια του Ολάντ (ο οποίος τον πήρε από υπάλληλο της τράπεζας των Ρότσιλντ, τον έκανε σύμβουλο και στην συνέχεια υπουργό του).

   Η  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΡΟΚΦΕΛΕΡ  ΚΑΙ  Ο  ΧΡΟΥΣΤΣΩΦ  ΣΤΗΝ  ΜΟΣΧΑ


 Η  "ΕΝΩΜΕΝΗ"  ΕΥΡΩΠΗ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ 

ΤΗΣ  ΛΕΠΕΝ
Η Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Federica Mogherini, (πρώην κομμουνίστρια και νυν πρωτοκλασσάτο όνομα της ΕΕ), που έχει σκοπό της την συνέχιση της λαθροεισβολής στην Ευρώπη, τόσο πολύ ενθουσιάστηκε που χαρακτήρισε τον Macron "την ελπίδα και το μέλλον της γενιάς μας".

5.   ΟΙ  ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ 

ΤΗΣ  ΛΕΠΕΝ

Όπως γράφει η Figaro:  «Το Μεγάλο Τέμενος του Παρισιού καλεί τους μουσουλμάνους να ψηφίσουν μαζικά Macron. Το γαλλικό Συμβούλιο της μουσουλμανικής λατρείας (CFCM) θα κάνει την ίδια έκκληση στο δεύτερο γύρο, με δεδομένη την έκτακτη κατάσταση». 
6.   ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΗΣ  ΛΕΠΕΝ
Ο ΖΑΚ  ΑΤΑΛΙ  (Jacques Attali), ο εβραϊκής καταγωγής σύμβουλος του Μιτεράν, εξέχων χρηματοδότης και «προφήτης» της Νέας Τάξης (βλέπε  και το βιβλίο του “A Brief History of The Future”)  και  ο  Serge Weinberg, ο εβραϊκής καταγωγής πρόεδρος του φαρμακευτικού γίγαντα Sanofi, εξέχων τραπεζίτης και πρώην μέλος της Τριμερούς Επιτροπής  έκαναν  δηλώσεις  υπέρ  του  Ρότσιλντ - Μακρόν  και  κατά  της  Λεπέν.
 
Ζακ Αταλί: «Ο Μακρόν είναι ο άνθρωπος της Λογικής»

Ποιες οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο πιθανότερος νικητής του β' γύρου των εκλογών

Σουλτς εναντίον Λεπέν για τις «αντιγερμανικές δηλώσεις»

Γαλλία: Παρέμβαση Ομπάμα υπέρ του Μακρόν

Λίγο πριν τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών



 ΜΑΚΡΟΝ  ΚΑΙ  ΛΕΣΧΗ  ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ


Η  Λέσχη Μπίλντερμπεργκ  έχει επανειλημμένα αποδείξει την ικανότητά της να εγκαθιστά ηγέτες. Η Λέσχη επιλέγει πάντα  στον  Δυτικό  κόσμο   τους υποψηφίους για την προεδρία, τους υποψηφίους συνεργάτες τους, καθώς επίσης και τους πρωθυπουργούς.  Τα  ΜΜΕ  αναλαμβάνουν  μετά  δράση.
(Βλέπε  και  το  βιβλίο του Daniel Estulin «Η Αληθινή Ιστορία της Λέσχης Bilderberg» (έκδοση στα ελληνικά το 2009) και στο 20ο κεφάλαιο με τίτλο «Κατασκευάζοντας έναν Πρόεδρο»).


ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ  ΣΤΟΧΟΣ  ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ  ΛΕΣΧΗΣ 

ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 

ΤΗΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ   

ΛΑΩΝ 

Οι άνθρωποι της Λέσχης  Μπίλντερμπεργκ είχαν από πολύ παλιά εντοπίσει  σαν  τον  κυριότερο  εχθρό  τους,  τον  «επικίνδυνο» εθνικισμό.   Ο δηλωμένος στόχος της Λέσχης είναι η καταστροφή κάθε εθνικής ταυτότητας και η δημιουργία μίας "παγκόσμιας ταυτότητας", την οποία χτίζουν σιγά και μεθοδικά δίνοντας δύναμη σε ομάδες που προωθούν την παγκοσμιοποίηση και τη νεοταξική ατζέντα.  

Ο Mακρόν συμμετείχε στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη από 31 Μαΐου έως 1 Ιουνίου του 2014.
Ο Mακρόν ήταν  σύμβουλος του Ολάντ  (Francois Hollande), Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας  και  για να πετύχει στο έργο του ο Mακρόν, η φίλη του Laurence Boone διορίστηκε και  αυτή  οικονομικός σύμβουλος του προέδρου. Η Laurence Boone είχε και η ίδια συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg στις 11-14 Ιουνίου του 2015. Ο Mακρόν έχει ιστορικό στο  να χρησιμοποιεί τις θέσεις του στην κυβέρνηση για να βοηθήσει στο ξεπούλημα των γαλλικών εθνικών περιουσιακών στοιχείων στις διεθνείς επιχειρήσεις, που είναι ο πυρήνας της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Αφού οι μεγάλοι επιχειρηματικοί υποστηρικτές του τον έβαλαν σε ισχύ, εκείνος τους το ξεπληρώνει πουλώντας τη χώρα και γυρνώντας την πλάτη στον γαλλικό λαό. Αυτό είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα που κάνει η νεοφιλελεύθερη ελίτ στα έθνη σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Ο Macron είναι περισσότερο Ομπάμα από τον Ομπάμα. Περισσότερο Μπλερ από τον Μπλερ. Ένα δημιούργημα, περιποιημένο και γυαλισμένο για αυτή την "αυθόρμητη" προσφορά για εξουσία από την τραπεζική τάξη την οποία αντιπροσωπεύει ασταμάτητα». (Guardian).


ΤΟ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ  ΚΕΦΑΛΑΙΟ  ΑΠΑΙΤΕΙ  ΤΗΝ  ΣΤΗΡΙΞΗ  ΣΤΟΝ  ΜΑΚΡΟΝ.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΜΕΡΙΚΕΣ  ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ. 





Ζακ Αταλί: «Ο Μακρόν είναι

 ο άνθρωπος της Λογικής»


Ποιες οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο πιθανότερος νικητής του β' γύρου των εκλογών

«Εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι ο παραδοσιακός δικομματισμός διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας αλλά ο Μακρόν αποτελεί μια έκτακτη και αναγκαία παρένθεση έπειτα από την εμπειρία μας με την αδρανή Δεξιά του Σαρκοζί και την αδρανή Αριστερά του Ολάντ». Αυτά δηλώνει στην ιταλική «Λα Ρεπούμπλικα» ο Ζακ Αταλί, ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή διανοούμενους στον κόσμο, σχολιάζοντας το φαινόμενο Μακρόν. «Δεν είναι ο άνθρωπος της Θείας Πρόνοιας, αλλά ο άνθρωπος της Λογικής» προσθέτει.

Ο Ζακ Αταλί γνώρισε τον Εμανουέλ Μακρόν πριν από πολλά χρόνια όταν ήταν ακόμα ένας νεαρός τραπεζίτης των Ρότσιλντ. «Εγώ τον παρουσίασα πρώτη φορά στον Φρανσουά Ολάντ για να εργαστεί στο Ελιζέ» θυμάται ο γάλλος οικονομολόγος, κοινωνιολόγος και συγγραφέας που είχε ήδη προσφέρει - κατά τη διάρκεια της θητείας του Νικολά Σαρκοζί - μια θέση στον Μακρόν στην επιτροπή για την «απελευθέρωση της ανάπτυξης» που είχε συντάξει μια λίστα με μεταρρυθμίσεις απαραίτητες για τη Γαλλία. «Μου είχε κάνει εντύπωση το ότι ήταν ανυπόμονα φιλόδοξος» προσδιόρισε ο 73χρονος πρώην μέντορας του εν δυνάμει επόμενου προέδρου της Γαλλίας.  

Εως και πριν από έναν μήνα ωστόσο, ο πολυγραφότατος Αταλί ήταν αντίθετος με την επιλογή του προστατευομένου του να εισέλθει στην πολιτική σκηνή με απώτερο σκοπό τη διεκδίκηση της Προεδρίας.

«Νόμιζα ότι ήταν λάθος να ξεκινήσει χωρίς πρόγραμμα. Αλλά προφανώς είχα άδικο. Στη συνέχεια αποφάσισα να τον στηρίξω γιατί απέδειξε ότι επιθυμεί να υπερασπιστεί τις μεταρρυθμίσεις που εμπεριέχονταν ήδη στην έκθεση για την "απελευθέρωση της ανάπτυξης" στο πλαίσιο της οποίας είχαμε συνεργαστεί πάνω σε ζητήματα όπως η Ευρώπη, το μεταναστευτικό, οι συντάξεις, η σημασία της ενίσχυσης της διδασκαλίας στο νηπιαγωγείο, οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις» προσδιόρισε. 

Οσον αφορά το πρόγραμμα του φιλόδοξου πρώην υπουργού Οικονομικών του Ολάντ, ο Αταλί, πρώην σύμβουλος και του Φρανσουά Μιτεράν, δηλώνει, πέρα από το αυτονόητο - «το πρόγραμμα της Λεπέν δεν επιδέχεται σχολιασμό, θα μας οδηγούσε στο χάος» - πως ο Μακρόν επιθυμεί να εκσυγχρονίσει τη Γαλλία και το γεγονός ότι είναι δικομματικός μπορεί να συμβάλει στην προσπάθειά του να κερδίσει την απαραίτητη συναίνεση. Σύμφωνα με τον Αταλί, ο Μακρόν είναι ο μοναδικός που μπορεί να αποπειραθεί να κινηθεί προς αυτόν τον στόχο δίχως να παραλύσει η Γαλλία από τις πορείες διαμαρτυρίας. Αλλά υπάρχει σημαντικό εμπόδιο και δεν είναι άλλο από το ότι ο Μακρόν δεν έχει ακόμα κερδίσει την Προεδρία. 

«Εάν δεν υπήρχαν τα σκάνδαλα του Φιγιόν, ο Μακρόν πιθανότατα δεν θα τα πήγαινε τόσο καλά, γιατί η Δεξιά αποτελεί πλειοψηφία στη χώρα. Και εάν ο Φρανσουά Ολάντ είχε θέσει υποψηφιότητα οι συνθήκες θα ήταν ακόμη πιο διαφορετικές. Οπότε ο Μακρόν είχε υπέρ του ένα στοιχείο που όλοι οι πολιτικοί θα έπρεπε να έχουν: τον παράγοντα τύχη. Το κατά πόσο αυτό θα συνεχιστεί θα το δούμε» εξήγησε.

Χαρακτηρίζοντας τον Μακρόν έναν θαρραλέο και ειλικρινή πολιτικό που αποστρέφεται τη δημαγωγία επειδή τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Γαλλίας σε μια περίοδο που ο ευρωσκεπτικισμός σημειώνει ανησυχητική άνοδο, ο Αταλί υποστηρίζει ότι την ώρα που η Λεπέν «επαναλαμβάνει ότι η κατάσταση στη Γαλλία ήταν καλύτερη χθες, ο Μακρόν οραματίζεται πώς θα μπορούσε να είναι καλύτερη αύριο». Επισημαίνει, ωστόσο, και αυτός με τη σειρά του ότι η Γαλλία τού σήμερα είναι μια βαθιά διαιρεμένη χώρα. «Είμαστε διχασμένοι μεταξύ δύο διαφορετικών οπτικών τις οποίες εκφράζουν η επαρχιακή, η βαθιά Γαλλία και η Γαλλία των μητροπόλεων, που βρέχεται από τον Ατλαντικό» είπε. 

Εκτός όμως από τη διχασμένη γαλλική κοινωνία, στην περίπτωση που ο Μακρόν κερδίσει, όπως όλα συνηγορούν, την Προεδρία της 5ης Δημοκρατίας, θα κληθεί να αντιμετωπίσει και δύο σημαντικές πολιτικές προκλήσεις. 

Η πρώτη αφορά το ξεπέρασμα του δικομματισμού και σε επίπεδο διακυβέρνησης. «Το γαλλικό πολιτικό σύστημα είναι εξαιρετικά αρτηριοσκληρωτικό. Υπάρχουν πρόσωπα που βρίσκονται στο προσκήνιο εδώ και 20 ή 30 χρόνια. Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκονταν μαζί μου στο Ελιζέ στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Αυτό αποτελεί επίσης ένα κοινωνιολογικό χαρακτηριστικό. Η κοινωνία μας είναι αγροτική, συντηρητική [...] Η νίκη Μακρόν θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αλλαγή νοοτροπίας και να επιφέρει μια σημαντική ανανέωση της πολιτικής τάξης» θεωρεί ο Αταλί. 

Η δεύτερη πρόκληση στρέφεται γύρω από το ζήτημα της απαραίτητης για την ομαλή διακυβέρνηση της χώρας πλειοψηφίας στην Εθνοσυνέλευση που θα πρέπει να εξασφαλίσει ο Μακρόν αλλά ο Αταλί εμφανίζεται αισιόδοξος και δηλώνει πως στην περίπτωση που επικρατήσει στη μάχη για την Προεδρία, τότε οι γάλλοι ψηφοφόροι δύσκολα θα του αρνηθούν την πλειοψηφία στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Σχετικά με την απειρία του ταλαντούχου Μακρόν στην πολιτική και το νεαρόν της ηλικίας του, γενικότερα, υπενθυμίζει πως «υπάρχουν 70χρονοι που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να οπισθοδρομούν, να χρονοτριβούν. Πολλοί μεγάλοι κατακτητές του παρελθόντος ήταν τριάντα χρονών».


Σουλτς εναντίον Λεπέν για τις «αντιγερμανικές δηλώσεις»

«Τον κυνισμό» και «τις αντιγερμανικές δηλώσεις» της ηγέτιδας της άκρας δεξιάς στη Γαλλίας, της Μαρίν Λεπέν, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της κατήγγειλε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για τη γερμανική καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην εφημερίδα «Ouest-France».

Στη συνέντευξη αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από κοινού με τον γερμανικό δημοσιογραφικό όμιλο Funke, πριν από το τηλεοπτικό ντιμπέιτ ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών ανάμεσα στη Μαρίν Λεπέν και στον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτιμά πως η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου επιτίθεται στη Γερμανία με μια σφοδρότητα που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και χρόνια.

«Αυτή η γυναίκα είναι γνωστή για την έλλειψη αυτοσυγκράτησής της, για τον κυνισμό της και για αντιγερμανικές δηλώσεις που έχω να ακούσω εδώ και χρόνια. Εξακολουθεί να μην αποστασιοποιείται από τις δηλώσεις του πατέρα της ότι το Άουσβιτς ήταν μια λεπτομέρεια της Ιστορίας. Είναι μια ανυπόφορη θέση», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος ανησυχεί για το σοκ που θα προκαλούσε μια ενδεχόμενη εκλογή της Μαρίν Λεπέν. «Όπως η Γερμανία, η Γαλλία είναι μία χώρα της G7 (της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών). Μαζί με τη Γερμανία, αποτελούν τη στέρεη βάση της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Γαλλία, πυρηνική δύναμη, είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μια χώρα σαν κι αυτή θα πέσει στα χέρια μιας υπερεθνικίστριας όπως η Μαρίν Λεπέν».

Ο Σουλτς είπε ακόμη πως περιμένει ότι, αν ο Εμανουέλ Μακρόν εκλεγεί πρόεδρος την Κυριακή, «θα μπορέσουμε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να μεταρρυθμίσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αυτό που λείπει από την ΕΕ, είναι μια φιλόδοξη και γενναία μεταρρύθμιση. Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων σέρνονται από τη μία ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στην άλλη. Ο Μακρόν έχει τη θέληση της αλλαγής που λείπει στους άλλους. Την έχω και εγώ επίσης», είπε.

Στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, η Μαρίν Λεπέν κατήγγειλε τον αντίπαλό της ότι είναι υποταγμένος στη Γερμανία, λέγοντας ότι μετά τις εκλογές της Κυριακής «η Γαλλία θα κυβερνηθεί από μία γυναίκα», «εμένα ή την κυρία Μέρκελ», τη γερμανίδα καγκελάριο.



Γαλλία: Παρέμβαση Ομπάμα υπέρ του Μακρόν

Λίγο πριν τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι στηρίζει επίσημα την υποψηφιότητα του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας σε ένα βίντεο όπου εξήρε τον 39χρονο πρώην τραπεζίτη, καθώς επικαλείται «τις ελπίδες των πολιτών και όχι τους φόβους τους».

«Οι εκλογές στη Γαλλία είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον της χώρας και τις αξίες για τις οποίες νοιαζόμαστε τόσο πολύ» είπε ο Ομπάμα στο μήνυμα, το οποίο διανεμήθηκε στο στρατόπεδο του Μακρόν και κυκλοφόρησε ευρέως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από τους συνεργάτες του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «στηρίζει τις φιλελεύθερες αξίες... Δεσμεύεται (στο να προσφέρει) ένα καλύτερο μέλλον για τους γάλλους πολίτες. Απευθύνεται στις ελπίδες των πολιτών και όχι στους φόβους τους» επισήμανε ο πρώην επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Θέλω να γνωρίζετε ότι υποστηρίζω τον Εμανουέλ Μακρόν προκειμένου να σας οδηγήσει μπροστά» τόνισε ο Ομπάμα, ο οποίος ολοκλήρωσε τη δήλωσή του επαναλαμβάνοντας το όνομα του κόμματος του κεντρώου υποψηφίου «En Marche!» και λέγοντας «Vive la France!».

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον 39χρονο υποψήφιο τρεις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών, χωρίς ωστόσο να δηλώσει ότι τον υποστηρίζει επίσημα, εξηγεί στο βίντεο ότι είναι «πάντα ευγνώμων για τη φιλία του λαού της Γαλλίας και το έργο που επιτεύχθηκε από κοινού» όταν εκείνος ήταν επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Δεν έχω πρόθεση να εμπλακώ σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις τώρα που δεν είμαι πλέον πρόεδρος» σημείωσε, όμως, «η επιτυχία της Γαλλίας είναι σημαντική για ολόκληρο τον κόσμο».

«Θαυμάζω την εκστρατεία που ο Εμανουέλ Μακρόν διεξήγαγε. Υπερασπίστηκε τις προοδευτικές αξίες, προέταξε τον σημαντικό ρόλο που η Γαλλία διαδραματίζει στην Ευρώπη και στον κόσμο, δεσμεύτηκε για ένα καλύτερο μέλλον για τους Γάλλους» συνέχισε ο Ομπάμα.

«Η ελπίδα βρίσκεται μπροστά μας! Ευχαριστώ @BarackObama», σχολίασε ο Εμανουέλ Μακρόν σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter.
 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...