Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ.




Στην  Βουλγαρία  καταργούνται μια σειρά από 838 τοπωνύμια που παραπέμπουν σε τουρκικές ή αραβικές ρίζες.

Την σχετική απόφαση έλαβε ο μητροπολιτικός δήμος της Στάρα Ζαγορά (την οποία οι τούρκοι επιμένουν να αποκαλούν Εσκί Ζαγορά). Τα νέα τοπωνύμια είναι καθαρά βουλγαρικά και ως αιτιολογία μετονομασίας προβάλλεται η ανάγκη εκσυγχρονισμού της γεωγραφικής ονοματολογίας.
Στην απόφαση έσπευσε να αντιδράσει η ελεγχόμενη από την Άγκυρα Μουφτεία της Βουλγαρίας, η οποία ομιλεί για «εκστρατεία αφομοίωσης» των μουσουλμάνων και κατηγορεί την βουλγαρική κυβέρνηση ότι υιοθετεί τις πρακτικές του τελευταίου κομμουνιστή δικτάτορα της χώρας Τεοντόρ Ζίφκωφ.
Κάθε τυχόν σύγκριση της τακτικής που ακολουθεί η Βουλγαρία απέναντι σε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης του μουσουλμανικού στοιχείου της χώρας από την Τουρκία σε σχέση με την αντίστοιχη των κυβερνήσεων της Ελλάδας δημιουργεί σίγουρα προβληματισμό και σκέψεις.  


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...