Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ (480 Π.Χ.). Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ (2018 Μ.Χ.). ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;


      ΟΤΑΝ  ΤΕΛΕΙΩΣΕ  Η  ΜΑΧΗ  ΤΩΝ  ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ  Ο  ΕΦΙΑΛΤΗΣ  ΔΗΛΩΣΕ:  «ΛΥΣΑΜΕ  ΕΝΑ  ΜΕΓΑΛΟ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ  ΜΕ  ΔΙΚΑΙΟ  ΤΡΟΠΟ». 
                               
  Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟ «ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ. Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ». «ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ». Η ΠΟΙΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ.


                                                                                 
Ο  ΠΡΟΔΟΤΗΣ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ,  ΠΟΥ  ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ  ΕΝΑ  ΤΜΗΜΑ  ΤΗΣ  ΠΑΤΡΙΔΑΣ  ΜΑΣ,  ΤΗΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Ο  ΠΡΟΔΟΤΗΣ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ  ΚΟΤΖΙΑΣ,  ΠΟΥ  ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ  ΕΝΑ  ΤΜΗΜΑ  ΤΗΣ  ΠΑΤΡΙΔΑΣ  ΜΑΣ,  ΤΗΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΟΛΟΣ  Ο  ΚΟΣΜΟΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ  ΣΗΜΕΡΑ:  ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΔΥΟ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΕΣ, KATA  TON  ΤΣΙΠΡΑ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ.

ΑΚΟΜΗ  ΚΑΙ  Ο  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ  ΤΟΝ  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΤΗΣ  ΠΑΤΡΙΔΑΣ.


Ο  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ  ΕΙΠΕ  ΔΗΜΟΣΙΩΣ,  ΕΠΙ  ΛΕΞΕΙ,  ΧΘΕΣ  ΣΤΟΝ  ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟ  «ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»:  
«Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε εσάς χθες και τον ελληνικό λαό για την πρόθεσή του να υπογράψει μια συμφωνία η οποία εκχωρεί την μακεδονική γλώσσα και την εθνότητα. Ο λαός έχει ταχθεί ξεκάθαρα απέναντι στην συμφωνία αυτή. Ο πρωθυπουργός δεσμεύει την χώρα και δημιουργεί μια πραγματικότητα η οποία στην συνέχεια δεν θα μπορεί να αλλάξει».



Σημερινή  δήλωση  του  Μίκη Θεοδωράκη:
"ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΝΤΡΟΠΗ  Η  ΠΡΟΔΟΣΙΑ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΜΑΣ  ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ  ΓΙΑ  ΠΑΝΤΑ".
 
«Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας.
Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.
Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.
Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.
Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα».
Αθήνα, 12.6.2018
Μίκης Θεοδωράκης

Για  να  διαπιστώσουμε  ότι  το  πρακτόρικο  ελληνικό  πολιτικό  σύστημα,  δεν  ενδιαφέρεται  καθόλου  για  τον  Ελληνικό  λαό,  ας  αναφέρουμε  ότι  την  ημέρα  του  θανάτου  του  πρωτεργάτη  της  Εθνικής  Ανεξαρτησίας,  του  Θεοδώρου  Κολοκοτρώνη,  (4  Φεβρουαρίου  1843),  και  ενώ  2.000.000  Έλληνες   αγωνιούσαν  για  την  τύχη  της  Μακεδονίας  στο  Σύνταγμα,  ο  υψηλόβαθμος  μασόνος  Προκόπης  Παυλόπουλος  μιλούσε  σε  συναγωγή  στον  Βόλο.  Εντάξει,  τον  μασόνο  δεν  τον  ενδιαφέρει  η  Μακεδονία.  Την  ημέρα  του  θανάτου  του  Κολοκοτρώνη  διάλεξε,  για  να  μιλήσει  στους  εβραίους  του  Βόλου  και  να  πάρει  την  ευλογία  του  ραβίνου  ο  ανεκδιήγητος  μασόνος;
 Φαντάζεστε  τον  Καποδίστρια,  τον  Τρικούπη,  τον  Βενιζέλο,  τον  Μεταξά,  την  ημέρα  του  θανάτου  του Κολοκοτρώνη,   την  ημέρα  που  όλοι  οι  Έλληνες  αγωνιούσαν  για  την  Μακεδονία  στην  πλατεία  Συντάγματος,  αυτοί  να  ανάβουν  μενορά  σε  μια  συναγωγή;

 

ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΔΗΛΩΣΗ  ΤΟΥ  ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ  ΦΡΑΓΚΟΥ:   

"ΠΡΟΔΟΤΗΣ  Ο  ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΣ  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.  ΤΗΝ  ΠΡΟΔΟΣΙΑ  ΠΟΛΛΟΙ  ΑΓΑΠΗΣΑΝ,  ΤΟΝ  ΠΡΟΔΟΤΗ  ΟΥΔΕΙΣ".

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ της Ελλάδος και πρώην Υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Αμύνης, στρατηγός εν αποστρατεία, Φράγκος Φραγκούλης, μιλώντας στο SigmaLive, κάλεσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να παραιτηθεί, προκειμένου να μην κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραιτηθεί άμεσα εάν διαφωνεί και να προκηρυχθούν εκλογές, ίδε Άρθρο 49 του Συντάγματος, παράγραφος 1.  Άλλως να υποχρεωθεί η κυβέρνηση σε παραίτηση. Οφείλουν να παραιτηθούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Πάνος  Καμμένος να φύγει από τη συγκυβέρνηση και να γίνει πρόταση μομφής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Έτσι απλά.  Εγκαλείτε τους πρόθυμους διά προδοσία σε βάρος της Μακεδονίας!
Οι βουλευτές της Βορείου Μακεδονίας πρέπει, επίσης, πρώτοι να παραιτηθούν και να προκαλέσουν εκλογές.
Σύμφωνα με την παράγραφο 1, του άρθρου 49, του ελληνικού Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ευθύνεται οπωσδήποτε για πράξεις που έχει ενεργήσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρά μόνο για εσχάτη προδοσία ή παραβίαση, με πρόθεση, του Συντάγματος. Για πράξεις που δεν σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων του η δίωξη αναστέλλεται εωσότου λήξει η προεδρική θητεία».




Φλωρινιώτες, ξημερώνει μια μαύρη μέρα για μας
neaflorina.gr

Οι έμποροι των εθνών αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς. για μια ακόμα φορά.
Και οι ντόπιοι εντολοδόχοι τους περιχαρείς, -γιατί τα κατάφεραν να ανταποκριθούν στο νεύμα του αφεντικού- περιμένουν, κουνώντας την ουρά, το κόκαλο.
Ποιος άντεξε να βλέπει και να ακούει το λιγωμένο ανθρωπάκι που παριστάνει τον υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας να ξεπουλά την ψυχή μας, την ιστορία μας, το όνομά μας με τόση άνεση, αυταρέσκεια, ικανοποίηση (θέλει η-(υ)πουργάρα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει…).
Χωρίς ίχνος ευαισθησίας, απροκάλυπτα και ενάντια σε κάθε έννοια δημοκρατικής διακυβέρνησης, μας στερούν ακόμα και την έκφραση γνώμης με δημοψήφισμα, κάτι που ακόμα και ο Ζάεφ εξασφαλίζει στους πολίτες της χώρας του.
Τι το θέλουμε εμείς το δημοψήφισμα, για μας θα αποφασίσει το κοινοβούλιο και σε αντάλλαγμα θα καλέσει ο πολυχρονεμένος ο ΣΑΤΡΑΠΗΣ μας τον φίλο του τον Ζάεφ να ασελγήσει στη μάνα μας τη Μακεδονία, μέσα στο σπίτι μας στην Πρέσπα!!! Τι τιμή για τον τόπο μας!!!!!!!
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνισμού, αυτοπροαιρέτως η «κυβέρνηση» και στα μουλωχτά η αντιπολίτευση, εκχωρούν εθνικό χώρο και προσυπογράφουν τις διεκδικήσεις αυτών που επιβουλεύονται τον Ελληνισμό.
Πειθήνια όργανα του ΝΑΤΟ και των σχεδίων της Γερμανίας στα Βαλκάνια υποστέλλουν τη σημαία και παραδίδουν τη γη των πατέρων μας.
Όσοι κατοικούμε στη γωνιά αυτή της Μακεδονικής γης γνωρίζουμε ότι τίποτε πια δεν θα είναι ίδιο από αύριο· τα δεινά για τη Μακεδονία μας μόλις αρχίζουν…
ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, θα έρθουν αύριο ΟΙ ΞΕΝΟΙ να πατήσουν τη γη που σφαγιάστηκε ο Παπα-Σταύρος Τσάμης, εκεί όπου ανέβηκε στην κρεμάλα ο Κώττας φωνάζοντας “Da zive Grcia”.
ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, μην αρκεστείτε να κλείσετε την τηλεόραση μη αντέχοντας τον βιασμό της μάνας μας μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.
ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, μην κρατήσετε την οργή σας μόνο για το μαύρισμα στις επόμενες εκλογές.
ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ, ας τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία ΜΑΣ και η Μακεδονία θα μας σώσει.
Εμπρός να κλείσουμε δρόμους, να κτυπήσουμε νεκρικά τις καμπάνες.
ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΚΑΤΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΣ ΚΥΜΑΤΙΣΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ,
«Ο ΑΠΟ ΒΟΡΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ» ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ Ο ΣΑΤΡΑΠΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥ.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ!
Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 



Υ.Γ.



ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ  ΣΤΗΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ  ΣΤΟΑΣ,  ΠΟΥ  ΤΗΝ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ  ΕΠΑΞΙΑ  Ο  ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΣ  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ  




Σε  τι  γκρεμό  σέρνει  την  Ελλάδα  η  ελληνική  Μασονία;  Εάν  δεν  είναι  έτσι,  εάν  διαφωνούν  με  τις  επιλογές  του  εκλεκτού  τέκνου  τους,  του  "σεβάσμιου"  της  στοάς  Παυλόπουλου,  που  οι  ίδιοι  τον  προώθησαν  στο  αξίωμα  του  προέδρου  της   δημοκρατίας,  δεν  έχουν  παρά  να  τον  διαγράψουν  από  μασόνο.  Έτσι  δεν  θα  χρεωθούν  και  τις  προδοτικές  επιλογές  του. 





12 Ιουνίου 2018
Προς: Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Παυλόπουλο
Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,


Οι Μακεδόνες ανά την Υφήλιο με αγωνία παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις και τις απαράδεκτες κινήσεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων. Βλέπουμε μια κυβέρνηση που προχωρά παράλογα ακάθεκτη να επιλύσει ένα φοβερά επιζήμιο για την ακεραιότητα της χώρας και την διαιώνιση του έθνους
Επιπλέον αγνόησε την βούληση του ελληνικού λαού έναντι της σύνθετης ονομασίας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία στο ονοματολογικό για την γείτονα χώρα, που εκφράστηκε στα δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, στα συλλαλητήρια της διασποράς και τα συλλαλητήρια της 6ης Ιουνίου σε 24 πόλεις της Ελλάδας. Αμέσως μετά το συλλαλητήριο των Αθηνών, στις 4 Φεβρουαρίου 2018, εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου σας παραδώσαμε το ψήφισμα του ελληνικού λαού, ο οποίος είναι και ο δικός σας εντολέας.
Ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειος Νικόπουλος σε επιστολή του προς εσάς, μεταξύ άλλων πρόσθεσε: Η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται πως συμφωνεί με την λύση αυτή του προβλήματος. Αυτό εάν παρ’ ελπίδα συμβεί θα είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η οποία μπορεί να μην εμπίπτει στη νομοτυπική μορφή του γνωστού εγκλήματος που προβλέπει ο ποινικός κώδικας πλην όμως εμπίπτει εξ ολοκλήρου στην Εθνική και Ηθική υπόσταση της επαίσχυντης και αξιοκατάκριτης αυτής Εθνικοπροδοτικής πράξης. Ο μόνος που θα μπορούσε να αποτρέψει το επερχόμενο αυτό Εθνικό κακό είστε εσείς Εξοχότατε κε Πρόεδρε. Ο δε πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου τελειώνει την επιστολή του ως εξής: Ζητήστε να γίνει δημοψήφισμα για το τεράστιο αυτό και κρισιμότατο εθνικό ζήτημα και αν η Κυβέρνηση αρνηθεί, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κε Πρόεδρε. Θα προσφέρετε έτσι την μεγαλύτερη υπηρεσία στο Έθνος και την Πατρίδα. Φανείτε αντάξιος των Μεγάλων Ανδρών του Γένους μας και του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και τέλος ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την υφήλιο σας ζητούν να πράξετε αυτό που σας λεει ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο κ. Βασίλειος Νικόπουλος.
Με εκτίμηση,
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ
Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης
Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης-Βικτώριας
Πρόεδρος Ανδρέας Μπαλλής
Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας
Πρόεδρος : Νικόλαος Φασσούλας
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά
Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος
Παμμακεδονική Ένωση Νοτίου Αυστραλίας (Αδελαϊδα Αυστραλίας)
Πρόεδρος: Ευάγγελος Τσιάπαρης
Παμμακεδονική Ένωση Δυτικής Αυστραλίας (Πέρθ Αυστραλίας)
Πρόεδρος: Άφκος Παύλος ΟΑΜ
Παμμακεδονική Ένωση Νότιας Αυστραλίας
Πρόεδρος: Δημήτριος Παπαγιάννης
Παμμακεδονική Ένωση Κουησλάνδης
Πρόεδρος: Γεώργιος Κοσμίδης
Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής
Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά
Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων των Μακεδόνων (Ελλάδα)
Πρόεδρος: Γεώργιος Τάτσιος





Σχόλια  του  Pronews:  



Ο Α.Τσίπρας μίλησε με τους πολιτικούς αρχηγούς στο τηλέφωνο. Ούτε λίγο, ούτε πολύ δικαιολόγησε τη σύνθετη ονομασία με τη λέξη Μακεδονία, χαρακτηρίζοντάς την μονόδρομο".

Αυτά που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για τη συμφωνία είναι ότι η γειτονική χώρα θα ονομάζεται για κάθε χρήση (erga omnes) Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας («Severna Makedonja»).

Όταν ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος αυτό θα γίνει η συνταγματική ονομασία. Με την αναθεώρηση θα απαλειφθούν και κάποιες αναφορές, οι οποίες θεωρήθηκαν από την ελληνική πλευρά ως αλυτρωτικές.
Η ιθαγένεια/υπηκοότητα δεν θα είναι βορειομακεδονική, όπως θα περίμενε κανείς, καθότι το όνομα της ιθαγένειας είναι παράγωγο της κρατικής ονομασίας, αλλά καθαρά "Μακεδονική": Θα είναι «Macedonian/citizen of the Republic of North Macedonia».

Δηλαδή, οι πολίτες του γειτονικού κράτους θα ονομάζονται με τη σφραγίδα και της Ελλάδας «Μακεδόνες».

Έτσι θα αναφέρονται και στα διαβατήρια. Με τον τρόπο αυτό, εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζεται και «μακεδονική» εθνότητα. Δεν αρνείται, η κυβέρνηση ότι αναγνώρισε τη γλώσσα των γειτόνων σαν «μακεδονική». Απλώς, διευκρινίζεται ότι ανήκει στην ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών.
Τα σημεία που η κυβέρνηση έσπευσε να «πουλήσει» επικοινωνιακά είναι ότι υπάρχει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και μάλιστα erga omnes, για χρήση δηλαδή και στο εσωτερικό μετά την σχετική συνταγματική αναθεώρηση και φυσικά ανοίγει την πόρτα του αλυτρωτισμού.
Όπως ήταν αναμενόμενο, στο διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να αναφερθεί σ’ αυτά.  Από τη στιγμή, όμως, που η Ελλάδα αναγνωρίζει τους πολίτες της «Βόρειας Μακεδονίας» σαν «Μακεδόνες» ουσιαστικά έχει αποδεχτεί την εθνική ιδεολογία των Σκοπίων, αυτό που αποτελεί τον εγγενή αλυτρωτισμό τους.
Αν και η κυβέρνηση κόπτεται για την απάλειψη αλυτρωτικών αναφορών, η πραγματικότητα είναι ότι αντί να τον εξαλείφει ουσιαστικά τον νομιμοποιεί.
Ο Ζόραν Ζάεφ έχει κάθε λόγο να θριαμβολογεί. Μπορεί τελικά να υποχώρησε και να αποδέχτηκε το erga omnes, αλλά μπορεί δικαιολογημένα να υπερηφανευτεί στους ομοεθνείς του πως εξασφάλισε την αναγνώριση της «μακεδονικής» ταυτότητας.
Η πραγματικότητα είναι ότι από την αρχή της διαπραγμάτευσης, τα Σκόπια είχαν χαρακτηρίσει σαν κόκκινη γραμμή το να μην αγγιχτεί η «μακεδονική» ταυτότητα. Και το αποτέλεσμα έδειξε ότι την κόκκινη αυτή γραμμή την τήρησαν με ευλάβεια, παρά το γεγονός ότι η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτιόταν από το πράσινο φως της Αθήνας.
Με άλλα λόγια, ενώ το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα το είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς, σχετικά κερδισμένοι βγήκαν οι Ζόραν Ζάεφ και Νίκολα Ντιμιτρόφ.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...