Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1964. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ





ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ».


Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΘΕΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ, ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ… ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, (ΓΕΜΑΤΟΙ ΧΑΡΑ): "ΦΙΛΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ, ΤΕΝΕΔΟ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ".

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ: «ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ». ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΗΝ Ν.Δ. ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ.






16 Μαρτίου 1964: Απελάσεις, το καίριο πλήγμα στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης

Οι μαζικές απελάσεις του 1964 που σχεδιάστηκαν πολλά χρόνια νωρίτερα, περιμένοντας την υλοποίηση τους «την κατάλληλη στιγμή».


Λεωνίδας ΚουμάκηςΝομικός, Συγγραφέας. Μέλος του International Hellenic Association (IHA) 
Πηγή: huffingtonpost.gr


Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης αποτελεί το τραγικό θύμα μιας ψυχρής, μεθοδικής και μακροπρόθεσμης στρατηγικής του Τουρκικού Κράτους, της έλλειψης αντίδρασης της Ελλάδος αλλά και την αδιαφορία των χωρών που συνυπέγραψαν το 1923 την Συνθήκη της Λωζάνης (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σερβία, Ρουμανία).
Η Τουρκία υπέγραψε την συνθήκη της Λωζάνης χωρίς να έχει την παραμικρή πρόθεση να παρέχει την συμφωνημένη προστασία στους Έλληνες χριστιανούς που παρέμειναν στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τενέδο. Αυτό βέβαια δεν επηρέασε καθόλου την απόφαση της να αξιοποιήσει πλήρως την Συνθήκη για την «προστασία» και τον πολλαπλασιασμό των μουσουλμάνων που απέμειναν στην Ελληνική Θράκη.
Στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, τα δύο νησιά Ίμβρος & Τένεδος με 92% χριστιανικό πληθυσμό, προσφέρθηκαν από τον Λόρδο Κώρζον σαν «δώρο» στην Τουρκία με την προϋπόθεση να απολαμβάνουν καθεστώς αυτονομίας, με δική τους αστυνομία και τοπική κυβέρνηση (άρθρο 14 Συνθήκης). Οι λόγοι ήταν «γεωπολιτικοί», επειδή τα δύο νησιά βρίσκονται κοντά στην είσοδο των Δαρδανελίων ελέγχοντας πλήρως την διέλευση πλοίων από και προς τον Βόσπορο και την Μαύρη θάλασσα.

Η Τουρκία απέδειξε και αποδεικνύει συνεχώς την διαχρονική της πρόθεση αφ΄ ενός μεν να περιφρονεί όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε από την Συνθήκη της Λωζάνης, αφ΄ ετέρου δε να απαιτεί φορτικά, όποτε εκτιμά ότι την συμφέρει, από όλους τους άλλους να την τηρούν με ευλάβεια!

Η θεμελίωση των παραπάνω στηρίζεται στα γεγονότα που ακολούθησαν τα 96 μέχρι σήμερα χρόνια που μεσολάβησαν από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης, όπως π.χ.

Ο νόμος 2007/11ης Ιουλίου 1932 με τον οποίο απαγορεύτηκαν 26 επαγγέλματα στους ξένους (Έλληνες) υπηκόους προκειμένου να υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν την Τουρκία – όπως ακριβώς έκαναν περισσότεροι από 10.000 Έλληνες χριστιανοί! Ο νόμος ίσχυσε για 70 χρόνια και καταργήθηκε μόλις το 2003!

Η πισώπλατη μαχαιριά της «ουδέτερης Τουρκίας» όταν ξέσπασε ο Δεύτερος Παγκόσμιος και η Ελλάδα βρέθηκε υπό Γερμανική κατοχή μαχόμενη για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. (Επιστράτευση 20 ηλικιών της αφρόκρεμας των νεαρών χριστιανών και η αποστολή τους στα βάθη της ανατολής για καταναγκαστικά έργα (1941) και η επιβολή του ρατσιστικού και εξοντωτικού «έκτακτου φόρου περιουσίας» (1942) για την αρπαγή των περιουσιών Ελλήνων, Αρμενίων και Εβραίων.

Το φονικό πογκρόμ εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης την νύχτα της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου 1955.

Και φυσικά οι μαζικές απελάσεις του 1964 που σχεδιάστηκαν πολλά χρόνια νωρίτερα, περιμένοντας την υλοποίηση τους «την κατάλληλη στιγμή».

Το μυστικό διάταγμα, με αριθμό 6/3801/1964, που θα εφάρμοζαν τα Τουρκικά δικαστήρια για ολόκληρες δεκαετίες ήταν ήδη έτοιμο προ πολλού. Απαγόρευε σε όλα τα πρόσωπα Ελληνικής ιθαγένειας, την μεταβίβαση της κυριότητος των ακινήτων τους και άλλων εμπράγματων δικαιωμάτων καθώς και κάθε άλλη πράξη που θα είχε σαν συνέπεια την μεταβίβαση των παραπάνω δικαιωμάτων. Επί πλέον δέσμευε υπέρ του Τουρκικού Δημοσίου κάθε τίμημα, πρόσοδο ή εισόδημα που έφεραν τα ακίνητα αυτά καθώς και όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Ελλήνων υπηκόων!

Οι επίσημες κατηγορίες και τα «εγκλήματα» που θα φόρτωναν στα θύματα τους, ήταν και αυτά έτοιμα: «Κατασκοπεία σε βάρος της Τουρκίας» και «αποστολή οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο»!

Το σχέδιο περιελάβανε ακόμα την υπ΄ αριθμόν 35/1964 μυστική απόφαση της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας με την οποία καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες του eritme programi, δηλαδή ενός προγράμματος εξόντωσης του Ελληνικού πληθυσμού των νησιών Ίμβρος και Τένεδος, ο οποίος από 92% του συνολικού πληθυσμού που ήταν το 1923, σήμερα μειώθηκε σε λιγότερο από 1%, μετά την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος αυτού!

Έτσι, από τους πρώτους μήνες του 1964, η Τουρκική κυβέρνηση, έχοντας έτοιμο το επόμενο βήμα του μακροπρόθεσμου σχεδίου εκδίωξης των χριστιανικών πληθυσμών από την Τουρκία, άρχισε να δημιουργεί με αλλεπάλληλα, κατευθυνόμενα δημοσιεύματα ένα εκρηκτικό, ανθελληνικό κλίμα στις Τουρκικές λαϊκές μάζες. Οι δρόμοι της Κωνσταντινούπολης γέμισαν με συνθήματα «Vatandas Turkce Konus», δηλαδή «Πολίτη μίλα Τουρκικά», ώστε να αποτελεί εύκολη υπόθεση η εφαρμογή του δρακόντειου νόμου περί «εξύβρισης του Τουρκισμού» που ίσχυε στην Τουρκία από την δεκαετία του 1930. Όποιος τολμούσε να μιλήσει Ελληνικά σε δημόσιους χώρους, κινδύνευε να κατηγορηθεί ότι έβριζε την Τουρκία!

Διαδοχικές καμπάνιες που συντηρούσαν το κλίμα, στόχευαν στον οικονομικό αποκλεισμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης με έντονα ανθελληνικά συνθήματα: «Οι Ρωμιοί είναι τα μικρόβια που κυκλοφορούν ανάμεσα μας», «Μην τρέφεις κοράκια που θα σου βγάλουν τα μάτια» ή «Κάθε γρόσι στον Ρωμιό γίνεται σφαίρα στους Τούρκους της Κύπρου».

Την 16η Μαρτίου 1964, όταν πλέον το κλίμα είχε προετοιμαστεί κατάλληλα, η Τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε την καταγγελία της Σύμβασης περί Εγκατάστασης, Εμπορίου και Ναυτιλίας που είχαν υπογράψει οι Μουσταφά Κεμάλ και Ελευθέριος Βενιζέλος το 1930. Αιφνιδιαστικά και μονομερώς.

Η «καταγγελία» βέβαια ήταν η αφορμή, το «φύλλο συκής» που χρησιμοποίησε η Τουρκία για να εκδιώξει με απάνθρωπες και συνοπτικές διαδικασίες περισσότερους από 40.000 Έλληνες χριστιανούς της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι προστατευόταν απόλυτα από το άρθρο 2 της Σύμβασης «Περί της Ανταλλαγής των Ελληνικών και Μουσουλμανικών Πληθυσμών», η οποία αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της Συνθήκης της Λωζάνης!

Με το σύνθημα της «καταγγελίας» της Ελληνοτουρκικής συμφωνίας του 1930, τέθηκαν σε εφαρμογή όλα όσα είχαν προετοιμαστεί:

Άρχισε την λειτουργία του το τέταρτο ειδικό γραφείο της Τουρκικής Ασφάλειας για να «αναλάβει» όσους Έλληνες υπηκόους ζούσαν στην Τουρκία. Άλλωστε είχε ήδη αποκτηθεί κάποια εμπειρία, με την σποραδική απέλαση 50 περίπου προσωπικοτήτων της Ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης, αμέσως μετά το πογκρόμ του 1955 και μέχρι το 1962.

Οι Τουρκικές εφημερίδες άρχισαν να δημοσιεύουν καταλόγους με ονόματα Κωνσταντινουπολιτών που «αποτελούσαν εθνικό κίνδυνο για την Τουρκία» και έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και την χώρα μέσα σε 24 ώρες. Αργότερα, επειδή ήταν πρακτικά αδύνατη η εφαρμογή του σχεδίου εντός 24 ωρών, η προθεσμία επεκτάθηκε πρώτα σε δύο και μετά σε επτά ημέρες.

Κάθε Έλληνας που έπρεπε να εγκαταλείψει την Τουρκία, έπαιρνε μια ειδοποίηση να εμφανιστεί αμέσως στο τέταρτο ειδικό γραφείο της Τουρκικής Ασφάλειας. Σε πολλές περιπτώσεις η σύλληψη και η μεταφορά στην Τουρκική Ασφάλεια γινόταν επί τόπου. Εκεί κάθε φάκελος «κατηγορουμένου» ενημερωνόταν με νέες φωτογραφίες, μετρήσεις ύψους και βάρους, καταγραφή χρωμάτων ματιών και μαλλιών, αποτυπώματα και άλλες λεπτομέρειες προσωπικών δεδομένων. Ταυτόχρονα, κάθε «κατηγορούμενος» έπρεπε απαραίτητα να υπογράψει και ένα έγγραφο με το οποίο «ομολογούσε» όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες που του απέδιδαν οι Τουρκικές αρχές.

Όσοι αρνήθηκαν να υπογράψουν φυλακιζόταν μέχρι να αλλάξουν γνώμη. Αυτά που υπέστησαν όμως, έκαναν όλους τους άλλους να μην τολμούν να ζητήσουν ούτε καν να διαβάσουν τι θα υπογράψουν και πολύ περισσότερο, να ζητήσουν κάποιο αντίγραφο αυτών που υπέγραφαν.

Αρκούσε μέσα σε μια ολόκληρη οικογένεια ένα μόνο πρόσωπο να έχει Ελληνική υπηκοότητα, για να υποχρεωθούν όλοι να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές εστίες. Οι απελαθέντες ήταν 10.250 περίπου άτομα επισήμως, αλλά οι πραγματικοί απελαθέντες ήταν περισσότεροι από 40.000!

Όσοι έφευγαν, μπορούσαν να πάρουν μαζί τους μόνο προσωπικό ρουχισμό σε δύο βαλίτσες μέχρι 20 κιλά και το ισόποσο των 20 περίπου δολαρίων της εποχής εκείνης. Και μια σφραγίδα στο διαβατήριο τους με κόκκινα γράμματα: «Ο κάτοχος του παρόντος απελαύνεται υπό των Τουρκικών αρχών».

Μεταξύ των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που κατηγορήθηκαν από τις Τουρκικές αρχές για «κατασκοπεία σε βάρος της Τουρκίας» και για «αποστολή οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο», όπως εμφανιζόταν ανά δεκαήμερο στις λίστες των 150 έως 500 ονομάτων που δημοσίευαν οι Τουρκικές εφημερίδες, περιλαμβανόταν γέροντες και γερόντισσες μεγάλης ηλικίας οι οποίοι σέρνονταν από τα γεροκομεία και τα σπίτια τους για να απελαθούν, τυφλοί που έπρεπε απαραίτητα να συνοδεύονται για να κινηθούν, ανάπηροι πάνω σε αναπηρικά καροτσάκια, άρρωστοι που τους έβγαζαν από τα νοσοκομεία, ακόμα και πεθαμένοι!

Συμπέρασμα: Απέναντι στην μακροπρόθεσμη στρατηγική της Τουρκίας που υλοποιείται σταθερά και ανεξάρτητα από ποιος έχει τον έλεγχο της εξουσίας, η Ελλάδα παραθέτει διαχρονικά μια ευκαιριακή στάση, ανάλογα με τις εμπνεύσεις του εκάστοτε «υπευθύνου». Τελευταίο, χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρωτοφανής «σύσταση» του πρώην Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών να μην είμαστε… «μονοφαγάδες»!

Η Τουρκία, υπό τον απόλυτο έλεγχο της «Φαμίλιας Ερντογάν», έχοντας πετύχει πλήρως τους στόχους της στον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, όχι μόνο συνεχίζει την προκλητική φίμωση της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης παραβιάζοντας ακόμα και τους δικούς της νόμους , αλλά χύνει και κροκοδείλια δάκρυα για δήθεν «καταπίεση» Ελλήνων πολιτών, μουσουλμάνων το θρήσκευμα, που αυξάνονται και πληθύνονται συνεχώς, μέσα σε ένα καθεστώς πλήρους ελευθερίας!

Οι απελάσεις του 1964, υπήρξαν ένα καίριο πλήγμα της Τουρκίας στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, αμέσως μόλις παρουσιάστηκε η «κατάλληλη ευκαιρία» που περίμεναν υπομονετικά. Όπως δηλαδή κάνουν διαχρονικά, σε όλα ανεξαιρέτως τα αποφασιστικά τους χτυπήματα εναντίον του Ελληνισμού – και όχι μόνο.

Η διαχρονική έλλειψη μιας σαφέστατης, σταθερής και μακροπρόθεσμης στρατηγικής απέναντι στον κίνδυνο εξ ανατολών, δημιουργεί πλέον μια ορατή και άμεση απειλή για την ακεραιότητα της Ελλάδος.

Ας ευχηθούμε αυτό να γίνει επί τέλους αντιληπτό από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της χώρας, πριν θρηνήσουμε άλλη μια εθνική καταστροφή!


 







ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: «ΤΣΙΠΡΑ, ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ. ΕΙΜΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ, ΟΧΙ ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ».



ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ».

Στη Σμύρνη που ήταν ο νέος προεκλογικός σταθμός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε μαζί με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Μικρασιατική καταστροφή με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες.
Η προεκλογική συγκέντρωση της Κυριακής ήταν η πρώτη που έκαναν κοινή εμφάνιση Ερντογάν και Μπατσελί με αναφορές στη Μικρασιατική καταστροφή και τους «γκιαούρηδες που έπεσαν στη θάλασσα».
Από το παραλήρημα του Ερντογάν, που πήρε το λόγο αμέσως μετά τον Μπαχτσελί, δεν έλειψε η αναφορά στην Ελλάδα και ειδικά στην καταστροφή της Σμύρνης.
Μίλησε για «χαμένες πατρίδες ανά τους αιώνες».
«Σμύρνη εσύ που επούλωσες τις πληγές της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της μεγάλης βαλκανικής πόλης των Σκοπίων, της Βάρνας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήθος των οπαδών του.
Και δεν θα μπορούσε σε ένα τέτοιο κλίμα να μην μιλήσει για τη Μικρασιατική Καταστροφή του ’22.
«Σμύρνη που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με το στρατό του σε απελευθέρωσε από τους εχθρούς. Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους» είπε ο Ερντογάν.
Την ίδια η ώρα η ζαλισμένη Ελλάδα προσέρχεται στο τραπέζιο των διαπραγματεύσεων για την εγκαθίδρυση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο!


Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΘΕΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ, ΣΤΗΝ ΚΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ… ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, (ΓΕΜΑΤΟΙ ΧΑΡΑ): ΦΙΛΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ, ΤΕΝΕΔΟ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Η Τουρκία τώρα θέτει θέμα δικαιωμάτων των «Τούρκων» Ρόδου, Κω και… Θεσσαλονίκης, με τον νέο Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντοπ.
Στην ομιλία του στην 14η Σύνοδο Κοινοβουλευτικής Ένωσης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ISIPAB) ο κ. Σεντοπ έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό αλλά και στην «παραβίαση δικαιωμάτων» στην Ελλάδα.
Ο κ. Σεντόπ έκανε λόγο για «άδικες πρακτικές εναντίον της μουσουλμανικής – τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν… διευρυνθεί και ότι τα «δικαιώματα και οι ελευθερίες των μουσουλμάνων Τούρκων δεν παραβιάζονται μόνο στην περιοχή της Δυτικής Θράκης αλλά επίσης στην Θεσσαλονίκη και στα νησιά Ρόδος και Κως».
Ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης αναφέρθηκε και στο κυπριακό δηλώνοντας ότι δεν έχει εξευρεθεί λύση επειδή η Δύση έχει υποστηρίξει τους ελληνοκύπριους και η λύση θα αναζητηθεί για τα «αδέλφια Τουρκοκύπριους με τη στήριξη του Ισλαμικού κόσμου και την Μουσουλμανική στήριξη και αλληλεγγύη».
Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο τόνο εκφράστηκε χτες και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε νέες προκλητικές δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα θρησκευτικά δικαιώματα της μειονότητας στη Θράκη και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα δεν μπορούν να δηλώσουν ότι είναι «Τούρκοι».
Ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ακόμα ότι οι «Τούρκοι» στην Ελλάδα δεν μπορούν να δηλώσουν «Τούρκοι» παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το συγκεκριμένο ζήτημ

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ: «ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ». ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΗΝ Ν.Δ. ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ. 

  
 


Θα φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ξανάρθει ο ΣΥΡΙΖΑ με την μορφή της ΝΔ.

Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την περιοδεία του στην περιοχή, προμηνύοντας «μουσουλμανικό συμβούλιο» παρά τω Πρωθυπουργό και εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα σχόλεια.

Ουσιαστικά, αναγνωρίζει «τουρκική μειονότητα» και ακολουθεί την προπαγάνδα του τουρκικού προξενείου, ικανοποιώντας τα παράλογα αιτήματά του. Σε μια περίοδο προεκλογική και μετά από την εθνική τραγωδία της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι δηλώσεις αυτές προκαλούν ερωτηματικά.

Ταυτιζόμενος με τη γραμμή του τουρκικού Προξενείου ομογενοποίησε τη μειονότητα και εξαφάνισε πλήρως τους Πομάκους και το δικαίωμα τους στη διδασκαλία της δικής τους μητρικής γλώσσας.

Γιατί ο κ.Μητσοτάκης, γνωρίζοντας τις αντιδράσεις που θα προκληθούν, προχώρησε στις εν λόγω δηλώσεις;

Συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χθες το απόγευμα με αφορμή την περιοδεία του στην περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε επιμέρους ζητήματα του προγράμματός του ενώ μίλησε και για τις πολιτικές που θα υλοποιήσει για την μειονότητα σε συνέχεια των όσων είχε πράξει ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Μάλιστα αποκάλυψε πως θα δημιουργήσει «Μουσουλμανικό Συμβούλιο παρά τω Πρωθυπουργώ. Ώστε η μειονότητα να μπορέσει να έχει επίσημη έκφραση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και ο διάλογος αυτός κεντρικής πολιτείας με μειονότητα, να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά».
«Η Θράκη είναι ένα υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων. Και αυτό το υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, και στις οποίες θα αναφερθώ στη συνέχεια, είναι ένα κεκτημένο το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί και να υποστηριχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Δεν ισχυρίζομαι ότι ήταν πάντα απόλυτα επιτυχημένη και σίγουρα θα υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, τον εκσυγχρονισμό και την εφαρμογή του νόμου για τα Βακούφια, με τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ειδικά τοπικά χαρακτηριστικά της ανάπτυξης, ειδικά στους νομούς, στις περιφερειακές ενότητες της Ροδόπης και της Ξάνθης» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όσον αφορά την εκπαίδευση της μειονότητας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα τουρκικά να διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα: «η δίγλωσση παιδεία να αποκτήσει πραγματικό και ποιοτικό περιεχόμενο. Και νομίζω ότι υπάρχουν προτάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση τις οποίες θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω, ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο, προχωρώντας στο δημοτικό, πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Κατά το πόσο, παραδείγματος χάρη στο δημόσιο σχολείο, θα μπορεί να διδάσκεται η Τουρκική ως ξένη γλώσσα, ώστε τα παιδιά της μειονότητας, τα οποία επιλέγουν τελικά το ελληνικό δημόσιο σχολείο, όπως ολοένα και περισσότερα ή αρκετά εν πάση περιπτώσει το κάνουν, να έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν την επαφή τους με τη μητρική τους γλώσσα, τη γλώσσα που έμαθαν και ομιλείται μέσα στο σπίτι τους.

Πρέπει να δείξουμε ανοιχτό πνεύμα σε αυτή τη συζήτηση.

Και βέβαια τα ελλείμματα και μειονεκτήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές της μειονοτικής εκπαίδευσης θα πρέπει και αυτά να αντιμετωπιστούν».



  

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΔΡΟΥΓΟΣ: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ  Ο  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ,  ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του στρατηγικού αναλυτή, Αθανάσιου Δρούγου, στα λεγόμενα του κ.Μητσοτάκη, ο οποίος με μακροσκελές κείμενο στα κοινωνικά δίκτυα καταδικάζει τις εν λόγω δηλώσεις και τις χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» και «εκτός πραγματικότητας».
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τη σύσταση «Μουσουλμανικό Συμβούλιο παρά τω Πρωθυπουργώ», αλλά και η εισαγωγή της Τουρκικής ως ξένης γλώσσας στα δημόσια δημοτικά σχολεία, προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις στο χώρο της εθνικά ευαίσθητης Θράκης. Μετά την πληγή με το Μακεδονικό και τις Πρέσπες, έρχεται να προστεθεί αυτό της Θράκης…Από άγνοια, από ασχετοσύνη ή και από κάτι άλλο…»
«Δυστυχώς για πολλοστή φορά θα τονιστεί ότι, η μειονότητα της Θράκης δεν είναι εθνική αλλά θρησκευτική και αποτελείται από 3 ομάδες (Τουρκογενείς ,Πομάκοι και Αθίγγανοι / Ρομά). Αυτό σημαίνει ότι οι Πομάκοι και οι Ρομά υποχρεούνται να μαθαίνουν Τουρκικά, χωρίς να τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα της εκμάθησης της δικής τους «μητρικής» γλώσσας. Ας μας πουν ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα ποια είναι η θέση τους για αυτό, έχοντας υπόψη ότι η Τουρκία προωθεί το μότο… οι Μουσουλμάνοι στα Βαλκάνια είναι Τούρκοι(Βούλγαροι-Βόσνιοι, κα)…»
Συνεχίζει αναφερόμενος στα δύο «μεγάλα» κόμματα: «Από τα τελευταία γεγονότα (Πρέσπες και περιοδεία Μητσοτάκη στη Θράκη) διαφαίνεται ότι τα 2 κόμματα «εξουσίας» δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει «εθνικά θέματα» και μετά λύπης επίσης διαφαίνεται η ανικανότητα όλων των συμβούλων των πολιτικών αρχηγών, μηδενός εξαιρουμένου (που σίγουρα γνωρίζουν τη Θράκη μόνο από το χάρτη ή αν είχαν το προνόμιο να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία στο Δ’ ΣΣ δηλαδή σε μονάδες και σχηματισμούς ανατολικά του Νέστου.), για τις ατυχείς δηλώσεις του εν δυνάμει πρωθυπουργού σε επιλεκτικά Θρακικά ΜΜΕ και όχι στο σύνολό τους.»
Κλείνει το κείμενό του επισημαινόντας: «…να είστε όλοι σας έτοιμοι να θερίσετε θύελλες αν επιμένετε στο να σπείρετε ανέμους… για ξανασκεφτείτε το. Εκτός κι αν μετανιώσατε που προηγείστε δημοσκοπικά(όπως λέγεται) και θέλετε να απαλλαγείτε από το…. ποτήριο τούτο. Γιατί υπάρχουν και όρια στην ανοχή και την υπομονή του λαού. Μη παίζετε με αυτή.»






Κατεζητείτο από την Ιντερπόλ ο φίλος  του  Κυριάκου  Μητσοτάκη  Ν.  Γεωργιάδης.  Το  γνώριζαν,  τόσο η ελληνική αστυνομία όσο και η εισαγγελία Εφετών. Επρόκειτο δηλαδή για κοινό μυστικό που προσπάθησαν από ό,τι φαίνεται να μη διαρρεύσει.

Η Ιντερπόλ καταζητούσε και στην Ελλάδα τον Νίκο Γεωργιάδη για την εμπλοκή του στο κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας που συγκλονίζει τη Μολδαβία ενώ ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε συλληφθεί και στη Γερμανία μετά την έκδοση του διεθνούς εντάλματος 

Όπως αναφέρει το documentonews.gr ήταν ενήμερες και οι ελληνικές αρχές. Τόσο η ελληνική αστυνομία όσο και η εισαγγελία Εφετών. Επρόκειτο δηλαδή για κοινό μυστικό που προσπάθησαν από ό,τι φαίνεται να μη διαρρεύσει.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο της πορείας του εντάλματος που εκδόθηκε μέσω της Ιντερπόλ, στις 17 Νοεμβρίου 2011 η Μολδαβία εκδίδει το διεθνές ένταλμα.

Την ίδια ημέρα μέσω του ελληνικού τμήματος της Ιντερπόλ η Ελλάδα λαμβάνει το ένταλμα σύλληψης και έκδοσης του Νίκου Γεωργιάδη στη Μολδαβία. Τέσσερις ημέρες μετά, στις 21 Νοεμβρίου, η ελληνική αστυνομία διαβιβάζει τα σχετικά έγγραφα (ένταλμα και ενημερωτικά σημειώματα) στην εισαγγελία Εφετών και στο τμήμα Ασφαλείας της περιοχής διαμονής του.

Στις 10 Δεκεμβρίου η Ελλάδα απαντά στις μολδαβικές αρχές πως λόγω της ελληνικής υπηκοότητας δεν μπορεί να εκδώσει τον Ν. Γεωργιάδη στη Μολδαβία.

Δύο ημέρες μετά, στις 12 Δεκεμβρίου, η Ιντερπόλ κοινοποιεί την παύση αναζήτησης του Ν. Γεωργιάδη με την ένδειξη «other reasons». Προφανώς σχετίζεται με παύση που προέκυψε από τη μη συνέχιση της δίωξης λόγω της διπλωματικής ασυλίας τού μέχρι εκείνη την ώρα καταζητούμενου.

Όσον αφορά στην κράτηση του Νίκου Γεωργιάδη σε αεροδρόμιο της Γερμανίας λόγω του εντάλματος της Ιντερπόλ, η πολύκροτη αποκάλυψη έγινε από τον εκπρόσωπο της μολδαβικής αστυνομίας Αλεξάντρου Μπεσλεάγκα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κισινάου με αφορμή την καταδίκη του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο Ν. Γεωργιάδης δεν είχε κρατηθεί μόνο στο αεροδρόμιο του Κισινάου από τις αστυνομικές αρχές της χώρας αλλά και σε αεροδρόμιο της Γερμανίας έπειτα από σήμα που έστειλαν οι αρχές της Μολδαβίας στην Ιντερπόλ.

Ο εκπρόσωπος της μολδαβικής αστυνομίας ανέφερε επίσης ότι ο πρωτόδικα καταδικασμένος για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων είχε ερευνηθεί από τις αρχές της χώρας, όμως η διπλωματική του ασυλία έπαιξε καταλυτικό ρόλο προκειμένου ο Ν. Γεωργιάδης να δραπετεύσει των ευθυνών του.

Τα λόγια του αξιωματικού της αντι-trafficking υπηρεσίας της μολδαβικής αστυνομίας αλλά και η αποκάλυψη του Documento ότι ο Ν. Γεωργιάδης ήταν καταζητούμενος και στην Ελλάδα, καταρρίπτουν πλήρως τους ισχυρισμούς τους δικούς του αλλά και της ΝΔ περί σκευωρίας, πλεκτάνης και συνωμοσίας εναντίον του.

Παράλληλα, ο Αλ. Μπεσλεάγκα αποκάλυψε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ακόμη ένας μέλος του κυκλώματος trafficking συνελήφθη στη Μολδαβία, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση είναι ακόμη ανοικτή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τυχόν εισαγγελικές πράξεις που δεν έχουν τελεστεί από την πλευρά της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όλα όσα αποκάλυψε το 2017 ο εγκέφαλος του κυκλώματος μέσα από τη φυλακή αναφορικά με τον Ν. Γεωργιάδη σε συνέντευξή του για Μέσο της Δανίας. Συγκεκριμένα, ο Ολεγκ Σιβίτσκι περιγράφει τον τρόπο που τον πλησίασε ο Ελληνας πρώην βουλευτής και διπλωμάτης για να έρθει σε σεξουαλική επαφή με ανήλικα αγόρια.

Τον είχαν συλλάβει και στη Γερμανία
Ο Αλεξάντρου Μπεσλεάγκα, εκπρόσωπος της μολδαβικής αστυνομίας, έφερε στην επιφάνεια νέα στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση Νίκου Γεωργιάδη, όπως και άγνωστες λεπτομέρειες για την έρευνα των αρχών της χώρας.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε αφορά μία ακόμη κράτησή του από αστυνομικές αρχές, αυτήν τη φορά σε αεροδρόμιο της Γερμανίας, λίγες εβδομάδες μετά την κράτησή του στο αεροδρόμιο του Κισινάου. Σύμφωνα με πηγές της μολδαβικής αστυνομίας, οι αρχές της χώρας ενημέρωσαν την Interpol για την έρευνα και όσα είχαν προκύψει κατά του Ν. Γεωργιάδη με αποτέλεσμα να κρατηθεί και στη Γερμανία, πιθανότατα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Πρόκειται για στοιχείο που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, φέρνοντας σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον πρωτόδικα καταδικασμένο Ν. Γεωργιάδη για όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ή μάλλον για όσα παρέλειψε να καταθέσει. Ισως, κατά το αφήγημα του Λευτέρη Αυγενάκη, η Interpol και οι γερμανικές αρχές αποτελούν μέρος της πλεκτάνης εναντίον του Ν. Γεωργιάδη και της «προσωπικής του υπόθεσης»…



ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




3 σχόλια :

  1. ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΟΥ ΚΟΥΛΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.

    ΕΝΑΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΚΟΥΛΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ.ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΛΟΥΣΙΦΕΡΙΑΝΟΙ ΜΑΣΣΩΝΟΙ,ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΣΕ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.

    ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ'ΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙΣ.
    ΑΝ ΤΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΙΧΑΘΟΥΝ.
    ΑΝ ΤΑ ΔΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΕ ΣΦΑΞΕΙ ΣΤΟ ΓΟΝΥ ΤΡΕΛΛΟΜΑΤΟ ΜΟΥ ΕΣΥ.ΔΕΝ
    ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΗΜΕΡΑ.ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΠΑΣ ΟΠΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΟΥ.

    ΚΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.

    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑ ΥΠΕΡΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ....ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ.

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΒΡΑΙΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΠΙΑ.ΤΟ
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ CIA ΟΜΩΣ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ MADE BY NSA.

    ΔΥΣΤΥΧΗ ΕΛΛΑΣ.ΔΥΣΤΥΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τούρκος διεκδικεί τη μαρίνα Αλίμου. Τούρκοι εξαγοράζουν τα λιμάνια, τις μαρίνες, τα ξενοδοχεία και κεντρικά κτίρια σε όλη την Ελλάδα.
    Ο λόγος για τον Φερίτ Σαχένκ, κάτοχο ήδη του 51% των μαρίνων στην Αττική, έβδομου πλουσιότερου Τούρκου (και 973ου παγκοσμίως) με περιουσία που αποτιμάται στα 2.1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. O Σαχένκ με τον όμιλο Dogus διεκδικεί την μαρίνα του Αλίμου με το κονσόρτσιουμ Lamda Dogus Marina Investment SA, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, όπως το Azilinkca. Σύμφωνα με το Finance Agenda, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τον διαγωνισμό που προκήρυξε το ΤΑIΠΕΔ για το μεγαλύτερο λιμάνι των Βαλκανίων και η πρόταση του ομίλου Dogus περιλαμβάνεται μεταξύ των τριών που διεκδικούν την εκμετάλλευση της μαρίνας για 40 χρόνια. Στον ίδιο διαγωνισμό μετέχει και άλλος ένας τουρκικός όμιλος, ο Κοτς, που συμπράττει με την ελληνική εταιρεία Άκτωρ.
    Ποιος είναι ο Φερίτ Σαχένκ
    Ο Σαχένκ έχει ασχοληθεί με τη Μαρίνα Ζέα και το Φλοίσβο -μεταξύ 15 μαρινών της Ευρώπης- Διαθέτει και γνωστά ξενοδοχεία στο Sibenik της Κροατίας, όπως και το Capri Palace, στην Ιταλία, αλλά και το Hotel Villamagna της Μαδρίτης και το Aldovandi Palace, στην πλέον ακριβή γειτονιά της Ρώμης.
    Η οικογένειά του -μαζί με την αδελφή του Φιλίζ και τη μητέρα του Ντενίζ- με εκτιμώμενη περιουσία άνω των 5 δισ. δολαρίων είναι η δεύτερη πλουσιότερη στη γείτονα πίσω από εκείνη του Μουράτ Ουλκέρ.
    Ο όμιλός του, Dogus Holding, διαθέτει χαρτοφυλάκιο 250 εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς από τον τραπεζικό τον κτηματομεσιτικό και τον ενεργειακό μέχρι τον κατασκευαστικό και τον τομέα της λιανικής πώλησης ρούχων και τροφίμων, ενώ διαθέτει και ΜΜΕ που ανήκουν στην Dogus Media Group.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η «ΟΜΟΔΟΞΗ» - ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ -ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
    Η Ρωσία αναγνώρισε το «Βόρεια Μακεδονία» ως το συνταγματική ονομασία της γείτονος χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
    Η Ρωσία αναγνωρίζει την «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» παρά τις πρωτύτερες επιφυλάξεις της ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
    Ανάμεσα στις χώρες που έχουν αναγνωρίσει το «Βόρεια Μακεδονία» ως συνταγματική ονομασίας της γειτονικής χώρας είναι το Ισραήλ, Σερβία και οι ΗΠΑ.
    Ο Τσίπρας θα λιποθυμήσει από χαρά. Διαλύει σιγά – σιγά όλη την βρωμερή Ελλάδα. Η ευτυχία να καταστρέφεις τους Έλληνες…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...