Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Όλα τα παρακάτω αποτελούν ένα απόλυτα λογικό σενάριο, που μπορεί να ζήσουμε ξαφνικά.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ  ΜΑΣ  ΠΕΡΙΟΧΗ,  ΚΑΤΩ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΚΡΗΤΗ,  ΣΤΗΝ  ΑΟΖ  ΠΟΥ  ΑΝΑΚΗΡΥΞΑΜΕ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΛΙΒΥΗ.  ΔΕΝ  ΘΑ  ΜΑΣ  ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ  ΟΙ  ΚΗΠΟΥΡΟΙ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ, ΜΑΚΕΛΕΙΟ


Η Άγκυρα εισβάλει ξαφνικά στην Ελλάδα. Οι λαθρομετανάστες έμαθαν τα νέα και επαναστάτησαν.  Βγήκαν  στους δρόμους  με  μαχαίρια.  Ορισμένοι  διαθέτουν  όπλα.
Ο ελληνικός στρατός αντιμετωπίζει την τουρκική εισβολή από τον Έβρο με άρματα μάχης, ενώ στο Καστελόριζο και σε άλλα νησιά, έχουν αποβιβαστεί ήδη ισχυρές τουρκικές δυνάμεις. Στο Αιγαίο οι Τούρκοι ξεκίνησαν ναυτικές πολεμικές επιχειρήσεις και αυτή την στιγμή επιχειρούν να διεμβολίσουν τα σκάφη του ελληνικού στόλου, ενώ στην Κύπρο τα τουρκικά στρατεύματα έχουν περάσει την πράσινη γραμμή. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει ικανοποιητικά την Νήσο. Η ΕΛΔΥΚ (ελληνική δύναμη Κύπρου) κερδίζει μάχες αλλά όχι τον πόλεμο.










Στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις βγήκαν ανακοινώσεις για επιστράτευση. Οι πολίτες είναι μπερδεμένοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Οι περισσότεροι άνδρες συρρέουν στα αστυνομικά τμήματα, για να δουν τι θα κάνουν.
Το κράτος προσπαθεί να επιτάξει οχήματα πολιτών για να μεταφέρει υλικό και στρατιώτες στα μέτωπα, αλλά δεν τα καταφέρνει. Τα οχήματα του στρατού παρουσιάζουν μεγάλες βλάβες και σε πολλές περιπτώσεις καθηλώνονται και οι στρατιώτες δεν μπορούν να μεταφερθούν. Με απόφαση των ΚΤΕΛ, οι στρατιώτες μεταφέρονται στα στρατόπεδα της επιστράτευσης.
Τουρκικά F16 και αεροπλάνα ηλεκτρονικού πολέμου έχουν κατακλείσει τον ελληνικό εναέριο χώρο. Ελληνικά F16 και Mirage πέρασαν στην αντεπίθεση και καταρρίπτουν τα αντίστοιχα τουρκικά. Τα Mirage έριξαν πυραύλους Scalp EG και κατέστρεψαν σημαντικό κομμάτι της τουρκικής οικονομίας στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα. Οι τουρκικοί S-400 δεν μπορούν να καταρρίψουν τα ελληνικά μαχητικά που πετούν κάτω από την εμβέλεια των ραντάρ. Τα ΟΥΚ πραγματοποιούν επιχειρήσεις μέσα στην Τουρκία και σαμποτάρουν σταθμούς και υποσταθμούς ενέργειας. Έλληνες πεζοναύτες ανακατέλαβαν τα νησιά του Αιγαίου. Τα στρατηγικά πλήγματα γύρισαν την τουρκική βιομηχανία πολλά χρόνια πίσω. Η ελληνική αεράμυνα ενεργοποιήθηκε. Η Ελλάδα αντιστέκεται. Οι S-300 (αντιαεροπορικό σύστημα) καταρρίπτουν τουρκικά αεροσκάφη. Οι Patriot (αντιαεροπορικό σύστημα) προστατεύουν όλα τα σημεία στρατηγικού ενδιαφέροντος. Τα άρματα μάχης Leopard προελαύνουν στον Έβρο αλλά υπάρχουν απώλειες. Το πυροβολικό βάλει κατά τουρκικών στόχων. Υπάρχουν σημαντικές απώλειες σε προσωπικό και για τις δύο πλευρές. Οι Έλληνες διαβιβαστές έχουν πλήρη πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες για τα μέτωπα. Οι «χάκερ» του ελληνικού στρατού πραγματοποιούν ηλεκτρονικές επιθέσεις.
Τα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ομάδες λαθρομεταναστών-Τούρκων σαμποτέρ πραγματοποιούν ταυτόχρονες επιθέσεις με εκρηκτικά, εναντίον κρατικών στόχων στην Ελλάδα. Η αστυνομία προσπαθεί να προστατεύσει τα υπουργεία, την Βουλή και τα κτίρια του ΟΤΕ σε όλες τις μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες, ο σταθμός της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα δέχθηκε επίθεση. Η μισή χώρα έχει μείνει χωρίς ρεύμα.
Ο στρατός, η αστυνομία, ο ΟΤΕ και τα υπουργεία έχουν δεχθεί ηλεκτρονικές επιθέσεις. Οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Η Ευρώπη καταδικάζει (με λόγια) την τουρκική εισβολή σε Ελλάδα και Κύπρο και απειλεί με οικονομικές κυρώσεις. Το ΝΑΤΟ, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ κρατούν ουδέτερη θέση και η Ρωσία καλεί (με λόγια) την Τουρκία να σταματήσει τις εχθροπραξίες.
Εξαιτίας των εσωτερικών επιθέσεων που πραγματοποίησαν οι λαθρομετανάστες-σαμποτέρ, η μισή Ελλάδα έμεινε χωρίς ρεύμα άρα και χωρίς πρόσβαση σε πληροφορίες από τα ΜΜΕ. Η ελληνική κυβέρνηση έκλεισε το διαδίκτυο για να μην προκληθεί πανικός από τις πληροφορίες. Μόνο μερικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί λειτουργούν. Οι τυχεροί που έχουν ραδιόφωνα με μπαταρίες ακούνε τα έκτακτα δελτία.
Εκατομμύρια μετανάστες έχουν εξεγερθεί σε όλη την χώρα. Η αστυνομία είναι αδύναμη να τους σταματήσει. 
Λεηλατούν, σκοτώνουν  και  ληστεύουν  Έλληνες  ανήμπορους,  παππούδες  και  γριές  και καταστρέφουν ότι βλέπουν. Στους  δρόμους  βλέπεις  σαπισμένα  πτώματα  Ελλήνων  που  σφαγιάστηκαν  από  λαθρομετανάστες.  
Έλληνες πολίτες δημιουργούν ομάδες περιφρούρησης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό που δεν αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου είναι, τι θα πράξουν οι Έλληνες στους πράκτορες πολιτικούς τους, που τους έφεραν σ’ αυτό το σημείο.
 ΙΔΩΜΕΝ…


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ












  Υ.Γ.




 ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΣ ΝΗΣΙΑ, ΝΗΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΑΠΟΒΙΒΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΜΠΗΞΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ».






 Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ. Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΑΚΥΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ. ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΩΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ. 






ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ" ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ; ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ S-400, ΡΩΣΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, (ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ. ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ. 







ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.  


 Πριν από αρκετά χρόνια, σε ένα συνέδριο στην Ευρωβουλή, ένας Τούρκος διεθνολόγος, είχε πει ότι θέλουν να εξελιχθούν στην πέμπτη δύναμη του πλανήτη, μετά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία. Για να το επιτύχουν αυτό οι Τούρκοι «υποχρεούνται» να ελέγξουν ολοκληρωτικά και απόλυτα τον κρισιμότατο της σημασίας χώρο της Αν. Μεσογείου και του Αιγαίου. Κι αυτό, γιατί αυτός ο χώρος αναβαθμίζεται. Είναι δεδομένο ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει (ήδη το κάνει) να ακρωτηριάσει γεωπολιτικά την Ελλάδα και να εξαφανίσει γεωπολιτικά την Κυπριακή Δημοκρατία.


Οι ΗΠΑ επαναδιατυπώνουν τη στρατηγική τους. Θέλουν να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της Κίνας, κατανοούν ότι δεν μπορούν να τα βάλουν με τους πάντες και θέλουν να αφήσουν τοποτηρητές στον πλανήτη και να αποσυρθούν από όπου δεν έχουν άμεσο συμφέρον. Γι’ αυτό η Τουρκία δηλώνει επιδεικτικά ότι κάνει ό,τι θέλει και αγνοεί τις εντολές τόσο από τους Αμερικανούς και φυσικά από τους Ευρωπαίους, που δεν έχουν στρατηγική για την περιοχή.

Έχουμε έναν αποσαθρωμένο κόσμο, όπως θα έλεγε και ο Κίσινγκερ, μέσα στον οποίο έχουμε μία τρομακτικά φιλόδοξη Τουρκία. Ανεξαρτήτως αν θα τα καταφέρει στρατιωτικά στη Συρία (στοχοθέτησή της είναι να κάνει μία μαζικής κλίμακας εθνοκάθαρση, το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας από τη σφαγή των Τούτσι από τους Χούτου στη δεκαετία του ’90), έχει ήδη καταφέρει να προβάλλει τον εαυτό της ως αυτόφωτο και αυτόνομο πόλο ισχύος πρώτης γραμμής στο διεθνές Σύστημα, ταπεινώνοντας τις ΗΠΑ.

Τα τελευταία χρόνια, ολόκληρη η καρικατούρα …εθνικής στρατηγικής που υπάρχει στην Ελλάδα, θεωρούσε ότι το σύστημα στην περιοχή μας ελέγχεται από τις ΗΠΑ. Άρα, ότι έχουμε εξασφαλισμένο τον πυροσβεστικό ρόλο των ΗΠΑ σε περίπτωση που συμβεί μία στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία. Κι επειδή η Τουρκία γίνεται το «κακό παιδί» της περιοχής, οι ΗΠΑ ή κάποιος άλλος παίκτης θα την τιμωρήσουν. Με βάση αυτή τη λογική φτάσαμε να εγκλωβιστούμε, επειδή το ελληνικό σύστημα εξουσίας έχει μείνει σ’ έναν παρελθόντα χρόνο, όπου τα πάντα ελέγχονταν από τις ΗΠΑ.

Έχουμε εγκλωβιστεί σε μία εθνική στρατηγική ανάλυση η οποία προέβλεπε και ακόμα προβλέπει την αυτοεξάλειψη της Ελλάδας. Είναι η λογική του αυτοεξαφανισμού μας ως γεωπολιτικός δρων στην περιοχή και φαντασιωνόμαστε ότι θα εμφανιστεί κάποιος μεγάλος παράγοντας για να αναχαιτίσει την επεκτατική Τουρκία, ότι θα έρθουν π.χ. οι εξωγήινοι να μας βοηθήσουν.

Έχουμε ενώπιόν μας μία νέα Τουρκία, που συνεχώς αποδεικνύει ότι είναι πολύ φιλόδοξη και επιθετική και λειτουργεί μέσα σε ένα πολύ πιο αργό διεθνές σύστημα, με πυρήνα της εξωτερικής της πολιτικής τη στρατιωτική προβολή ισχύος. Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε έναν πολύ εχθρικό κόσμο με έναν πολύ φιλόδοξο εχθρικό γείτονα, και είμαστε εντελώς μόνοι μας. Η ανύπαρκτη διεθνής κοινότητα, οι υποτιθέμενοι μεγάλοι παίκτες του διεθνούς συστήματος είτε κάνουν κάποιες ρητορικές καταδίκες ή δεν μιλούν καθόλου.

Υπάρχει λοιπόν κανείς που πιστεύει ακόμα, ότι σε μία κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ο οποιοσδήποτε θα εκφέρει ακόμα και έναν λόγο συμπάθειας για την ΑΟΖ του Καστελόριζου; Αυτά είναι εκτός πραγματικότητας… Για να μπορέσεις δε να κάνεις συμμαχίες και συνεργασίες, πρέπει πρωτίστως να υπάρχεις εσύ. Κανείς δεν πρόκειται να συμμαχήσει με ένα γεωπολιτικό φάντασμα χωρίς γεωπολιτική ταυτότητα που δεν θέλει συμμάχους, αλλά προστάτες.

ΔΕΝ θέλουμε να ξεκινήσουμε μία ρεαλιστική αντιμετώπιση της Τουρκίας, επειδή οι ελληνικές …ηγετικές πολιτικές δυνάμεις παθαίνουν αναφυλαξία, όταν τους λες ότι πρέπει να λειτουργήσουν εθνικά και ανεξάρτητα. Επειδή θέλουν να έχουν πάντα κάποιον πάνω από το κεφάλι τους. Δυστυχώς, το επόμενο στάδιο στην αμερικανολαγνία είναι η τουρκολαγνία. Θα φτάσουν στο σημείο να μας πουν, ότι αφού η Τουρκία είναι ο φυσικός ηγεμόνας της περιοχής, να ακολουθήσουμε αυτούς, αφού δώσουμε ως αντάλλαγμα ένα κομμάτι της χώρας. Αν δεν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, τότε ο δρόμος που μας μένει είναι η επιλογή των προγόνων μας: «Ελευθερία ή Θάνατος».

Λύσεις υπάρχουν. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η διάθεση για επιβίωση και αντίσταση. Κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα: Θέλουμε να αντισταθούμε ή όχι; Θέλει ο ελληνικός λαός να διεκδικήσει τον εαυτό του; Γιατί πλέον βλέπουμε πολλαπλά «μηδενιστικά φαινόμενα».

Άρα, το τελικό ερώτημα που πρέπει να το απευθύνουμε στους εαυτούς μας, είναι αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, αν η Ελλάδα θέλει να διεκδικήσει τον εαυτό της. Αναμφιβόλως, δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε ούτε από τη γεωγραφία, ούτε από την ιστορία, ούτε να μετακινηθούμε στο μέλλον ή στο παρελθόν. Εδώ βρισκόμαστε και εδώ πρέπει να δράσουμε.

4 σχόλια :

  1. Πότε συνέβησαν όλα αυτά;
    ΚΤΕΛ κουβαλάνε Επίστρατους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πακιστανοί που ζουν στην Ελλάδα ανυπομονούν πότε θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδος υπέρ της Τουρκίας. ΑΔΗΜΟΝΟΥΝ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. Από άρθρο του Λευτέρη Πανούση.
    Η Ε΄φάλαγγα του Ισλάμ αποκαλύπτεται! Τρελαθήκαμε τελείως που τους βαστάμε εδώ;
    Εδώ από κάτου λοιπόν αδερφέ μου Ελληνόπουλε, σου έχω κοτσαρει μερικά [ελάχιστα] τουίτς, από Πακιστανούς, που ζουν στην Ισλαμογρεκία!
    Τάσσονται όλοι τους υπερ του Τούρκου και ανυπομονούν πότε θα πολεμήσουν εναντιον μας!
    Και σαν αυτα που σας βανω εδω, ειναι εκατονταδες χιλιαδες!
    Εκατονταδες χιλιαδες ιστοσελιδων και προσωπικων σελιδων σε κοινωνικα δικτυα, που ξερνανε μισος κατα του Ελληνα και δηλωνουν ανοιχτα, ότι είναι έτοιμοι να μας κόψουν τον λαιμό!
    Εκατοντάδες χιλιάδες νέων και ρωμαλέων μουσουλμάνων, μερικών ήδη εμπειροπόλεμων, που δεν βλέπουν την ώρα, ποότε θα μπουν στ ασπιτια μας, για να αρχισουν τη σφαγή.
    Εκατοντάδες; χιλιάδες εξαγριοωμεννω μωαμεθανων, που βροντοφωναζουν υπερ του Τορυκου, ενω ειναι πιθανο σε λιγες ωρες να δουμε και τα πρωτα φερετρα Ελληνων νελκρων στις βεβηλωμενες εκκλησιες μας!~
    Και δεν ειναι μονον οι Πακιστανοι που σας βαζω εδω..
    Ειναι και οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί και οι Ουιγούροι και όλοι ανεξαιρέτως οι μουσουλμάνοι και προπαντος οι Αλβανοί, που δεν βλεπουν την ωρα και τη στιγμη να χυσουν αιμα ελληνικο, οπως το κανουν στα αδερφια μας, στη Βορειο Ηπειρο.
    Η Ε΄φαλαγγα του ισλαμ [σε συμμαχια με τους παλιους εχθρους του Ελληνισμου], αποκαλυπτεται. Τρελαθηκαμε τελειως πια, που τους κραταμε εδω και τους νταντευουμε κιολας;
    Μωρε καλα το ελεγε ο Μαρξ...
    Ειμαστε ικανοι να τους πουλησουμε το σκοινι που θα μας κρεμασουν!
    Αμετρητες δημοσιευσεις σαν αυτες, στο τουιτερ, στο φ/β [απο οπου ειμαστε κομμενοι οι Ελληνες πατριωτες] στο ινσταγκραμ, στα μπλογκς!
    Μεταφραση
    Afaq Ahmad Khan
    Η Ελλάδα μπαίνει σε μια κατάσταση τύπου πολέμου, με την Τουρκία. Είναι καιρός να μείνουμε με την Τουρκία. Η Τουρκία υποστήριζε πάντα το Πακιστάν για την αντιμετώπιση του ζητήματος του Κασμίρ. Μιλούσε πάντα για τα μουσουλμανικά έθνη. Τώρα είναι η σειρά μας να υποστηρίξουμε τη μουσουλμανική χώρα
    Muhammad Saqib Riaz
    Η θρησκεία μας ενώνει, αλλά και οι καρδιές μας συνδέονται μέσω της φιλίας. Είναι ένα "πλοίο του φίλου", ξέρει ξεκάθαρα πώς να πλέει σε κάθε καταιγίδα. Αυτός ο δεσμός δεν είναι ημερών, σχηματίστηκε από το 1947. Στεκόμαστε μαζί σας σε κάθε αγώνα, δεν μπορούμε να σας αφήσουμε μόνους σας σε μπελάδες.
    Zain Raza
    Ο Άγιος Προφήτης είπε "Οι πιστοί είναι μια ενιαία αδελφότητα". Να θυμάστε ότι το Πακιστάν είναι πάντα εκεί για να υποστηρίξει την ισλαμική αδελφότητα.
    Παγκόσμια ένωση νέων
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν σήμερα, την αυγή της 14ης Αυγούστου 1974, ξεκινάει η δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, γνωστή ως Αττίλας ΙΙ.
    Στις 3.30 τα χαράματα της 14ης του Αυγούστου 1974 τελειώνουν με πλήρη αποτυχία στη Γενεύη οι τριμερείς διαπραγματεύσεις (Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας) για την κατάσταση στην Κύπρο και το κυπριακό πρόβλημα.
    Μία ώρα αργότερα, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν Λευκωσία, Αμμόχωστο και άλλα σημεία της Κύπρου. Ο «Αττίλας 2» είχε ξεκινήσει.
    Από το μεσημέρι της 14ης του Αυγούστου, τουρκικά άρματα και ισχυρές δυνάμεις πεζικού αρχίζουν να κινούνται από Λευκωσία προς Αμμόχωστο, στα ανατολικά, και προς Λεύκα-Λιμνίτη, στα δυτικά.
    Με την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει Ναυτικό και Αεροπορία για να βοηθήσει Εθνοφρουρά και τα απομεινάρια της ΕΛΔΥΚ οι Τούρκοι κατακτούν το 37% της Κύπρου ενώ μέχρι τότε κατείχαν ένα πολύ μικρό μέρος του εδάφους 4%!
    Το Πολεμικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει στις 6 τα χαράματα υπό την προεδρία του Κ.Καραμανλή στην Αθήνα, διαπιστώνει την "αδυναμία" της Ελλάδας να συνδράμει στρατιωτικά την Κύπρο και έτσι οι ελληνικές αντιδράσεις περιορίζονται στο διπλωματικό τομέα ενώ τα τουρκικά στρατεύματα που είχαν ενισχυθεί στο μεσοδιάστημα της ανακωχής με αποστολή τεράστιων ενισχύσεων σαρώνουν την αντίσταση των λίγων εθνοφυλάκων που δεν είχαν λάβει από την Αθήνα ούτε σφαίρα!
    Ήταν η ημέρα που ειπώθηκε το περίφημο «Η Κύπρος κείται μακράν».
    Μέχρι το βράδυ, η ελληνοκυπριακή αντίσταση έχει ουσιαστικά καταρρεύσει και τα οχυρά εγκαταλείπονται αφού δεν υπάρχουν καν πυρομαχικά.
    Στις 15 του Αυγούστου, τα στρατεύματα του «Αττίλα» μπαίνουν στην Αμμόχωστο, στις 16 του Αυγούστου ο «Αττίλας 2» ολοκληρώνεται με την κατάληψη της Μόρφου, ενώ η κυβέρνηση Κληρίδη μεταφέρεται πρόσκαιρα στη Λεμεσό, φοβούμενη ότι επίκειται κατάληψη της Λευκωσίας.
    Οι Τούρκοι, έχοντας πετύχει τους στρατιωτικούς τους σκοπούς, δέχονται κατάπαυση του πυρός στις 6 το απόγευμα της 16ης του Αυγούστου 1974. Ηδη κατείχαν το 36,4% του κυπριακού εδάφους. Περίπου 2.000 Ελληνες και Ελληνοκύπριοι είχαν σκοτωθεί, πάνω από 1.600 ήταν οι αγνοούμενοι και 200.000 ήταν οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες.
    Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση ο Κ. Καραμανλής, το πρωί της 14ης του Αυγούστου, ανακοινώνει την αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Ηταν ένας ελιγμός υπό το βάρος της λαϊκής πίεσης, ο οποίος όμως έχει τραγικά αποτελέσματα, αφού βάζει την Τουρκία στο Αιγαίο: Οι ΗΠΑ εκχωρούν τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου στην Άγκυρα. από τότε ξεκινούν τα προβλήματα που βιώνουμε μέχρι σήμερα. Δηλαδή ο Κ.Καραμανλής προσπάθησε να διορθώσει το ένα λάθος (μη αποστολή ενισχύσεων στην Κύπρο) με ένα άλλο: Την έξοδο από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ μη σκεπτόμενος ότι η Τουρκία θα εμφανιστεί στο Αιγαίο ως εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 11 Αυγούστου 1996: Ο Τάσος Ισαάκ δολοφονείται από Τούρκους «Γκρίζους Λύκους» στη διάρκεια αντικατοχικής διαδήλωσης στη νεκρή ζώνη στη Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου. Οι εικόνες του κορμιού του στο έδαφος να δέχεται επανειλημμένα χτυπήματα από τούρκους με πέτρες, ρόπαλα, λοστούς, μέχρις ότου αυτός εξέπνευσε, είναι απλά ανατριχιαστικές.
    14 Αυγούστου 1996: Ο Σολωμός Σολωμού την ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ πήγε με ομάδα διαδηλωτών να καταθέσει στεφάνι και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Iσαάκ. Όταν εμφανίστηκε ομάδα «Γκρίζων Λύκων» και άρχισαν οι εντάσεις, ο Σολωμού πέρασε στη νεκρή ζώνη και προσπάθησε να ανέβει σε έναν ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Ο Kενάν Aκίν μαζί με ελεύθερους σκοπευτές σημαδεύουν και πυροβολούν. Τον χτυπούν στο λαιμό και ο Κύπριος πέφτει νεκρός στο έδαφος.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...