Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Rogoff: Δεκαπενταετή αποβολή από το ευρώ για Ελλάδα και Πορτογαλία


Οι ομολογιούχοι των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης θα πρέπει να αναγκαστούν να αποδεχθούν ζημιές της τάξης του 30 με 40% προκειμένου να βοηθήσουν την Ευρώπη να εξέλθει της τρέχουσας κρίσης χρέους, φέρεται να δήλωσε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Harvard Kenneth Rogoff, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία θα πρέπει να κληθούν να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη για 10 με 15 χρόνια προκειμένου να βοηθήσουν την Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση χρέους, φέρεται να δήλωσε ο Rogoff.
Καλά αυτού του κυρίου Rogoff δεν του είπε κανένας ότι η Ιρλανδία έχει μεγαλύτερο πρόβλημα χρέους από την Πορτογαλία; Πως πήδηξε κατ΄ευθείαν στους Πορτογάλους;
Όχι ότι κάνει καμιά μεγάλη διαφορά έτσι για credibility sake που λένε και στο χωριό μου.
Εκτός και αν φοβάται ότι βγάζοντας την Ιρλανδία τότε οι ΓερμανοΑγγλοΓαλλικές Τραπεζούλες έχουν πρόβλημα που θα πληρώνονται τα τρις ευρώ που τους χρωστούν οι Ιρλανδέζικες συναδέλφισσες με κουπόνια του στρατού σωτηρίας του νοτιοδυτικού Δουβλίνου.
Ελλάδα... Πορτογαλία...
Δεκαπενταετή αποβολή και αύριο με τον κηδεμόνα σας.
Τελικά, σήμερα ο κάθε οικονομολόγος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να πεί και την μ@@@@ία του. Μήπως θα έπρεπε να αποβληθεί για μισή ώρα από την Ευρωζώνη και η Γερμανία επειδή αποδέχθηκε την είσοδο της Ελλάδας;

ΠΗΓΗ:
Ας μιλήσουμε επιτέλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...