Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΣτΕ: Συνταγματικό το Μνημόνιο





Συνταγματικό έκρινε το μνημόνιο η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς σύμφωνα με τους δικαστές η δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα τηρεί το γράμμα του νόμου και του Συντάγματος, ενώ υποστηρίζουν πως οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δικαιολογούνται δεδομένου της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα οι δικαστές, έκριναν ότι το μνημόνιο δεν προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές αλλά ούτε και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τις Διεθνείς Συμβάσεις και δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 3/5 καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση.
Αναφορικά με την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας η ολομέλεια του ΣτΕ αποφάσισε πως η κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας.
Η απόφαση του ΣτΕ πάρθηκε μετά από πέντε διασκέψεις και σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία ενώ σε επιμέρους ζητήματα, υπήρξαν μειοψηφίες έξι έως δέκα δικαστών.
το ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...