Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Με fast track ξεπουλάνε τις Ελληνικές παραλίες!


Παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας για διάστημα έως και 50 χρόνια, οικοδομικές άδειες σε 60 ημέρες αλλά και νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων κυριότητας του ΕΟΤ προβλέπει ο νέος νόμος.
Ρυθμίζει τη διαδικασία χωροθέτησης και τις γενικές χρήσεις γης. Απαγορεύει την αξιοποίηση δημόσιων ακινήτων, τα οποία βρίσκονται στο σύνολό τους σε οικότοπους ή αρχαιολογικούς χώρους. Για τη χωροθέτηση εκδίδεται κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.
Ωστόσο, επιτρέπεται «η απευθείας παραχώρηση στον κύριο της επένδυσης ή στον έλκοντα εξ αυτού δικαιώματα, της χρήσης αιγιαλού και παραλίας και του δικαιώματος εκτέλεσης, χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων». Η παραχώρηση γίνεται για χρονικό διάστημα μέχρι 50 ετών.
Θεσπίζεται επίσης το δικαίωμα της επιφανείας, δηλαδή το εμπράγματο δικαίωμα να κατασκευάζει κάποιος κτίσμα σε έδαφος δημόσιου κτήματος, που δεν του ανήκει, και να ασκεί επ' αυτού τις εξουσίες που παρέχει το δικαίωμα της κυριότητας το πολύ για 50 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...