Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

Δωρεάν σπόροι ελληνικών ποικιλιών. Λέμε ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα φυτά!Με αφορμή το χθεσινό άρθρο του φίλου και συνεργάτη Αρίσταρχου, σχετικά με τις στείρες πιπεριές που αγόρασε και τα μεταλλαγμένα που έρχονται στο τραπέζι μας από την “πίσω πόρτα” (πχ η ΕΕ απαγορεύει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων για κατανάλωση από ανθρώπους, αλλά όχι και για δημιουργία ζωοτροφών), θυμήθηκα την υπέροχη προσπάθεια που γίνεται στο χωριό Παρανέστι της Δράμας, όπου εκεί υπάρχει ο σύλλογος “Πελίτι”.
Ο σύλλογος αυτός έχει ως σκοπό την διατήρηση ντόπιων ελληνικών ποικιλιών, φυτών και λαχανικών, που υπάρχουν στον ελληνικό χώρο χιλιάδες χρόνια, όπως πχ η φάβα Σαντορίνης που καλλιεργείται τουλάχιστον από το 2000 πΧ.
Το σημαντικότερο που κάνει ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι ότι, όχι μόνο διατηρεί τους σπόρους των γνήσιων ποικιλιών, αλλά τους στέλνει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον θέλει να καλλιεργήσει ελληνικές ποικιλίες και να καταναλώνει προϊόντα που βασίζονται στους νόμους της φύσης.
Αξίζει να επισκεφτείτε την σελίδα της κοινίτητας “Πελίτι” peliti.gr και γιατί όχι, όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν, να ζητήσουν σπόρους για να ξέρουν ότι αυτό που βάζουν στο τραπέζι τους και τρώνε και τα παιδιά τους είναι αγνό και ελληνικό…

1 σχόλιο :

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΕΛΠΙΔΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΟ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ , ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ , BAYER ... ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑΝΑΤΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ Γέέρμανοι ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ ΒΕΓΓΟΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...