Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Απάνθρωπο μοντέλο διακυβέρνησης από υπανθρώπους προς τους ανθρώπους




  • Το μοντέλο που φτιάχνετε δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε ανθρώπους. Και θέλετε δεν θέλετε η γη κατοικείται ακόμα από ανθρώπους
Και πότε δεν ήμασταν υπό κατοχή ξένων δυνάμεων και υπόδειξη του τρόπου που θα γίνεται η διακυβέρνηση της χώρας , και για να μην πάρουμε όλη την ιστορία από την αρχή ας πούμε από τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου μέχρι σήμερα;

Η διαφορά ήταν πως υπήρχε ένα αντίπαλο δέος. Μια αρκούδα που έδειχνε τα δόντια. Κι άσχετα με το τι είχε κάνει μέσα στη δική της φωλιά, αυτή η αρκούδα ήταν υποκινητής για αντίσταση των καταπιεσμένων και μια απειλή για τον δυτικό κόσμο. Κι όταν λέμε απειλή δεν εννοούμε απλά ιδεολογική αλλά απειλή χειροπιαστή με τα ό(π)λα της.

Η αρκούδα έφυγε. Δεν υπάρχει λόγος να μας καλοπιάνει πλέον κανείς . Δεν έχουν κανέναν λόγο πλέον οι λύκοι να ντύνονται κοκινοσκουφίτσες. Δεν έχουν ανάγκη να κρατάνε κανένα πρόσχημα. Το κεφάλαιο που παίζει πλέον σε μια κούρσα, ασύστολης κερδοσκοπίας χωρίς φίλους και εχθρούς, απρόσωπα και στυγνά, δεν ενδιαφέρεται ούτε για δεξιούς ούτε για αριστερούς. Δεν ενδιαφέρεται ούτε για ξανθούς ούτε για μαύρους. Δεν ενδιαφέρεται ούτε για πιστούς ούτε για άπιστους. Ο καπιταλισμός παίζει μόνος του στο παγκόσμιο τερέν, δεν έχει ιδεολογία, ούτε πατρίδα, ούτε θρησκεία. Δεν μπορεί καν να αντιληφθεί τον άνθρωπο σαν οντότητα που κινείται εκτός φωτεινών καντράν.

Το πρόβλημα είναι πως είναι τόσο απάνθρωπο το πραγματικό πρόσωπό του που θα γεννήσει ο ίδιος τον αντίπαλό του. Θα γεννήσει ο ίδιος τους μηχανισμούς που θα τον σταματήσουν από τη καταστροφική του πορεία. Ο άνθρωπος στη μακρόχρονη και βασανισμένη ιστορία του τα έχει βάλει με άπειρους τυράννους, με αυτοκρατορίες, με κάθε είδους καταπατητές των δικαιωμάτων του. Και είναι ακόμα εδώ. Ζωντανός. Μέσα στην καταστροφική πορεία των εκάστοτε δυναστων βρήκε πάντα τρόπους να αποτινάσσει τους ζυγούς, έστω και αν περνούσε μετά από λίγο σε νέους . Δεν υπάρχει όμως μέχρι σήμερα κανένα ανθρώπινο μοντέλο σαν αυτό που ονειρεύονται... αλήθεια τι είναι αυτοί; Εξωγήινοι; Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα παράδοση της ανθρωπότητας ανεπιστρεπτί σε έναν αυτόματο μηχανισμό που θα απαγορεύει αποκλίσεις και αντιρρήσεις. Θα γίνει χαμός.

Φυσικά δεν μπορεί να γίνει σε μια μέρα. Θα φτάσει ο κόσμος πάλι σε καταστάσεις πολύ άγριες, με μια παγκόσμια φτώχεια των λαών να είναι χωρίς έλεος, με εμφυλίους, πολέμους και μίσος να διαχέεται σε μια ειρήνη που θα μας χαιρετίσει γρήγορα, με αγριεμένους ανθρώπους που θα βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν εκ νέου όλα εκείνα που θεώρησαν αυτονόητα και ξέχασαν πόσο αίμα είχε χυθεί για να τα αποκτήσουν.

Η Ελλάδα είναι ένα μικρό κομμάτι των σχεδίων της παγκόσμιας κυβέρνησης των τραπεζών. Οι έλληνες όντως είναι πειραματόζωα. Και σαν πειραματόζωα θα δοκιμάσουν επάνω μας κάθε καινούργια ουσία. Κάθε νέο σύστημα υποταγής. Πρώτα ήρθε το μνημόνιο της φτώχειας, τώρα ήρθε η κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, η κατάλυση του συντάγματος και η δοτή κυβέρνηση, μαζί με αυτήν θα έρθει ένας ξενόφερτος Πρωθυπουργός (άσχετα αν θα λέει πως είναι έλληνας) στη συνέχεια θα δούμε πως θα περιμένουμε εις μάτην εκλογές, ενώ θα υπάρχει κόσμος στο κόσμο που θα πέφτει κάτω από τα βάσανα και τη πείνα φυσικά.
Θα δούμε και τα κομμάτια μιας ξεπουλημένης πατρίδας να μοιράζονται στις διάφορες συμμορίες, θα δούμε καταστολή κάθε δυνατότητας διαμαρτυρίας, συγκέντρωσης ή ελεύθερης έκφρασης κλπ κλπ...

Έχουμε πραξικόπημα. Νέου τύπου. Αλλά ξεκάθαρο πραξικόπημα.
Ποιος μπορεί να τα σταματήσει όλα αυτά; Εμείς.

Πως; Λέγοντας όχι, όλοι μαζί ενωμένοι, και βρίσκοντας τρόπους να τους το δώσουμε να το καταλάβουν ξεκάθαρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...