Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Διαπιστευτήρια αντισημιτισμού από τον Γ. Καρατζαφέρη


 Απαντήσεις σε όσους του προσάπτουν “αντισημιτικές τάσεις”, έδωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, απορρίπτοντας τα δημοσιεύματα μερίδας του ξένου τύπου, καθώς και επικρίσεις Ευρωπαίων πολιτικών και κομμάτων, όπως το γαλλικό Σοσιαλιστικό.

Ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Σκάι” τόνισε ότι είναι εναντίον ενεργειών και πράξεων “που πράγματι μερικές φορές είναι έξω από το ανθρώπινο όριο”. Είπε ότι δεν είναι συλλήβδην εναντίον των Γερμανών για αυτά που διέπραξαν στη περίοδο του πολέμου, ενώ εκτίμησε ότι στο πρόσωπό του “κτυπούν τη Μαρί Λεπέν”.

“Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το Ολοκαύτωμα; Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τον Χίτλερ, καθώς και η Γενοκτονία των Αρμενίων από τον Κεμάλ Ατατούρκ ήταν τα μεγαλύτερα εγκλήματα του προηγούμενου αιώνα. Έχω πάρει πολλές φορές θέσεις υπέρ της συνεργασίας με το Ισραήλ. Πιστεύω όμως, ότι μερικές φορές χρησιμοποιήθηκε υπερβολική βία”, είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ενώ ανέφερε ότι λαμβάνει προσκλήσεις να παραστεί στο Συμβούλιο των Εβραίων στο οποίο θα παραστεί και η κ. Κλίντον.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απέρριψε ισχυρισμούς ότι συνεργάστηκε με τη χούντα, ενώ τόνισε με έμφαση ότι δεν υπήρξε ποτέ δογματικός. “Προσαρμόζω τη βασική μου σκέψη στις ανάγκες που απαιτεί η εποχή. Σήμερα η εποχή μας απαιτεί περισσότερο πολιτικό πολιτισμό” είπε.

Αναφερόμενος στην απαίτηση για γραπτές δεσμεύσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι πληροφορείται πως οι Βρυξέλλες θα επανεξετάσουν αυτή την απαίτηση την οποία χαρακτήρισε πολύ άκομψη και ο ίδιος δεν θα γίνει “δηλωσίας”.

Δήλωσε ότι θα στηρίξει τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο χωρίς ιδιοτελείς σκέψεις και πισωδιαλείμματα, ενώ αναφερόμενος στην στάση του προέδρου της ΝΔ είπε ότι “δεν άλλαξε ευχαρίστως πολιτική περπατησιά ο κ. Σαμαράς, φεύγοντας από την αντιμνημονιακή του πολιτική. Είναι τέτοια η πίεση των γεγονότων όμως, που σε κάνει να αναθεωρείς καταστάσεις και κάποιες πολιτικές. “Το μεταβάλλειν γνώμη εστί φιλοσοφείν”".

Υποστήριξε ακόμη ότι από τη στιγμή που δεν έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε λεφτά, “καουμποϊλίκια” δεν περνάνε, και πρόσθεσε ότι τόσο ο κ. Σαμαράς, όσο και ο κ. Βενιζέλος συνειδητοποίησαν τις δυσκολίες της επαναδιαπραγμάτευσης. “Φοβούμαι ότι είμαστε εγκλωβισμένοι. Για αυτό και ανοίγω τις πόρτες της Ρωσίας και της Κίνας. Αναζητώ κεφάλαια για επενδύσεις. Πρέπει να χαλάμε λιγότερα από αυτά που βγάζουμε. Ψάχνω και για άλλες πηγές κεφαλαίων”, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...