Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τι "παίζεται" με τον χρυσό στη Βόρεια Ελλάδα; Εξαγορά μεταλλείων από Καναδούς ;Η Eldorado Gold Corporation ανακοινώσε σήμερα ότι προχώρησε σε οριστική Συμφωνία με την εταιρεία European Goldfields Ltd, βάσει της οποίας η Eldorado θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της European Goldfields μέσω ανταλλαγής μετοχών στο Χρηματιστήριο του Τορόντο.


Η European Goldfields είναι εταιρεία ανάπτυξης πολύτιμων μετάλλων με εκτιμώμενα αποθέματα χρυσού της τάξεως των 9,2 εκατ. ουγγιών στην Ελλάδα, Τουρκία και Ρουμανία. Επί του παρόντος, η εταιρεία λειτουργεί τα μεταλλεία του Στρατωνίου και είναι στη φάση ανάπτυξης των έργων χρυσού στην Ολυμπιάδα και τις Σκουριές, και το έργο Certej στη Ρουμανία. Παράλληλα, η European Goldfields έχει συνεργασία με την εταιρεία Άκτωρ, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Βάσει της Συμφωνίας, οι μέτοχοι της European Goldfields θα λάβουν 0,85 μετοχές της Eldorado, και 0,0001 δολάρια Καναδά σε μετρητά, για κάθε μετοχή της European Goldfields ( Σχέση Ανταλλαγής). Κάθε δικαίωμα προαίρεσης στην European Goldfields θα ανταλλάσεται με αντίστοιχα δικαιώματα της Eldorado, και ο κάτοχος αυτών θα λαμβάνει, όταν τα ασκήσει, μετοχές της Eldorado με βάση τη Σχέση Ανταλλαγής, άλλως με τους ίδιους όρους όπως ίσχυαν αρχικά στα δικαιώματα της European Goldfields. Το σύνολο της Συμφωνίας αυτής ανέρχεται περίπου σε 2,5 δις δολάρια Καναδά.

Η προσφορά της Eldorado αντιπροσωπεύει:

· Αξία 13,08 δολάρια Καναδά για κάθε κοινή μετοχή της European Goldfields με βάση την τιμή κλεισίματος της 16ης Δεκεμβρίου 2011, των κοινών μετοχών της Eldorado ( 15,39 δολάρια Καναδά) στο Χρηματιστήριο του Τορόντο.
· Ένα premium της τάξεως 56,5% του μεσοσταθμικού όρου 20 ημερών της μετοχής της European Goldfields σε συνδυασμό με τον αντίστοιχο μεσοσταθμικό όρο της Eldorado για την περίοδο με ημερομηνία λήξης 5-12-2011.

Κύρια χαρακτηριστικά της Συμφωνίας:

· Δημιουργία της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας του κλάδου στην περιοχή , χαμηλού κόστους παραγωγής χρυσού, με κεφαλαιοποίηση της τάξεως 11 δις δολάρια Καναδά.
· Ηγετικό αναπτυξιακό προφίλ, με αναμενόμενη ετησιοποιημένη αύξηση παραγωγής 30% τα προσεχή 4 χρόνια, που θα ανέλθει πάνω από 1,5 εκατ. ουγγιές χρυσού, μέχρι το 2015.
· Ενισχύει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο έργων της Eldorado και δίνει διεθνή διάσταση στα υπάρχοντα υπό ανάπτυξη έργα της European Goldfields.
· Ικανότητα χρηματοδότησης των προγραμματισμένων επενδυτικών ευκαιριών με εύρωστο ισολογισμό και ισχυρές ταμειακές εισροές από τις υπάρχουσες δραστηριότητες
· Το μέρισμα της Eldorado θα παραμείνει το ίδιο με ενισχυμένη τάση αύξησης καθώς τα υπό ανάπτυξη έργα της European Goldfields θα υλοποιούνται
· Εξαίρετη επενδυτική ευκαιρία επαναξιόλογησης που εδράζεται σε αναντίρρητες αξίες, προοπτικές ανάπτυξης, επιχειρηματική λογική και αποδεδειγμένο επιτυχές management.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την κατάληξη της αμοιβαίως επωφελούς αυτής Συμφωνίας με την European Goldfields. H ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της European Goldfields σε αυτές της Eldorado, θα μας καταστήσει μία πολύ σημαντική μεταλλευτική εταιρεία χρυσού στην περιοχή. Η νέα εταιρεία θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσομένη εταιρεία στον κλάδο των μεταλλείων χρυσού, και χαμηλού κόστους σε διεθνές επίπεδο. Παράλληλα, χαιρετίζουμε την συνεργασία μας με την εταιρεία Άκτωρ, που είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, που θα συμβάλει με τη σειρά της στην ασφαλή και έγκαιρη υλοποίηση των έργων στην Ελλάδα», όπως δήλωσε ο κ. Paul Wright, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado.

O κ. Wright προσέθεσε: «Η συγχώνευση των εταιρειών μας αποτελεί στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρηματική Συμφωνία με αδιαμφισβήτητη προστιθέμενη αξία τόσο για τους μετόχους της European Goldfields και της Eldorado, όσο και για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην Ελλάδα. Η αποδεδειγμένα επιτυχής πορεία της Eldorado που εστιάζεται στην ανταμοιβή της εμπιστοσύνης που επιδεικνύουν οι επενδυτές της, θα διασφαλίσει ένα προσοδοφόρο μέλλον για τη νέα εταιρεία. Η σημαντική αυτή επένδυση της Eldorado στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη εμπειρία της στην ασφαλή και περιβαλλοντικά υπεύθυνη μεταλλεία, και η συνεργασία μας την εταιρεία Άκτωρ, θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε διαρκή και εποικοδομητική σχέση με τους αρμόδιους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες».

Με την ολοκλήρωση της Συμφωνίας, οι τωρινοί μέτοχοι της Eldorado και της European Goldfields θα έχουν στην νέα εταιρεία ποσοστά 78% και 22% αντίστοιχα. Πλήρης στοιχεία της Συμφωνίας θα περιλαμβάνονται στο Υπόμνημα της Διοίκησης που θα σταλεί στους μετόχους της Eldorado και της European Goldfields περί τα μέσα Ιανουαρίου 2012.

Η Eldorado Gold Corporation είναι μία εταιρεία παραγωγής χρυσού, έρευνας και ανάπτυξης μεταλλείων που δραστηριοποιείται με επιτυχία στην Βραζιλία, Κίνα, Ελλάδα και Τουρκία, και στις γειτονικές περιοχές. Η εταιρεία είναι μία από τις πλέον χαμηλού κόστους εταιρείες αμιγώς παραγωγής χρυσού. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Τορόντο, Νέας Υόρκης και Σύδνεϋ.ΠΗΓΗ : onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...