Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Οκτώ κορυφαία στελέχη της Siemens εμπλέκονται σε σκάνδαλο στην Αργεντινή

Oκτώ πρώην στελέχη της Siemens κατηγορούν οι ΗΠΑ, ότι εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκίας συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα η δικαστική απόφαση αφορά στελέχη της εταιρείας που ζουν στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αργεντινή και φέρονται ότι δωροδοκούσαν για περισσότερο από μία δεκαετία Αργεντινούς αξιωματούχους για κρατικά έργα.


Στους κατηγορούμενους είναι και Uriel Sharef, ο οποίος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Siemens. Πρόκειται για το πρώτο πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας που παραπέμπεται για διαφθορά, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Oι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες που φθάνουν μέχρι και την κάθειρξη των 25 ετών, καθώς όπως αναφέρει το Reuters από το 1996 μέχρι το 2007 χρηματοδοτούσαν αξιωματούχους της Αργεντινής, μεταξύ των οποίων δύο πρόεδροι και υπουργοί.

ΠΗΓΗ: 24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...