Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο μικρός Όμηρος λέει στα αρχαία ελληνικά ....


ο Όμηρος είναι 4,5 ετών.Μαθαίνει απο τον θείο του διάφορες λέξεις στα αρχαία χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.Το βρίσκει μάλιστα καί διασκεδαστικό καί πολλές φορές τα λέει απο μόνος του!
Τα λίγα αυτά ζώα ξεκίνησε να τα μαθαίνει πρίν απο τρείς ημέρες ακούγοντάς τα απο μία φορά.
Ο λόγος που ανέβασα το βίντεο είναι για να δείξω την δεκτικότητα μαθήσεως των μικρών παιδιών σύμφωνα με τις επιταγές των μεγάλων και την πλήρη αποδοχή μέσα απο την εμπιστοσύνη τους οτι αυτό είναι σωστό. Οι πάναγνες ψυχές των παιδιών είναι σαν καθαρά δοχεία που οι μεγάλοι γεμίζουν με τα δικά τους υλικά. Τό κάθε παιδί δέν φέρει καμμία ευθύνη για την μελλοντική του διαμόρφωση αφού εξαρτάται αποκλειστικά απο τις πληροφορίες που δέχεται απο το κοινωνικό του περιβάλλον. Ο Όμηρος όταν θα πάει σχολείο θα του μάθουν άλλα...πράγματα.Ας μήν επαναπαύονται οι γονείς.Είναι καί δική τους ευθύνη το μέλλον του παιδιού τους καί έχουν υποχρέωση να αναβαθμίζουν τις γνώσεις των παιδιών τους καί γενικά το ανθρώπινο είδος. Η ελληνική γλώσσα είναι ένα ισχυρότατο μέσο διανοητικής διάπλασης καί ένας τρόπος να κρατηθεί ζωντανή η σύνδεσή με τους Έλληνες προγόνους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...