Τρίτη 4 Απριλίου 2017

AΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ 90% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ «ΑΕΡΟΒΙΟ ΕΜΠΟΛΑ».


 
Η  ΙΣΠΑΝΙΚΗ  ΓΡΙΠΗ  ΤΟΥ  1918.

Η  ΙΣΠΑΝΙΚΗ  ΓΡΙΠΗ  ΤΟΥ  1918  ΠΙΘΑΝΟΝ  ΝΑ  ΕΞΟΝΤΩΣΕ  100.000.000  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Ο Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ,  ΠΟΥ  ΕΛΗΓΕ  ΤΟΤΕ  ΕΙΧΕ  ΣΥΝΟΛΙΚΑ  10.000.000  ΝΕΚΡΟΥΣ. 
Η Ισπανική γρίπη ήταν πανδημία γρίπης 
 η οποία εκδηλώθηκε το 1918 και είχε ως αποτέλεσμα  να  οδηγήσει, σύμφωνα  με  ορισμένους  υπολογισμούς,  στον  θάνατο  περίπου  100.000.000  ανθρώπους.  Η ισπανική γρίπη του 1918  μόλυνε το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού.  Ο ιός μεταπήδησε από τα πτηνά στον άνθρωπο και στη συνέχεια άρχισε να μεταδίδεται μεταξύ των ίδιων των ανθρώπων. Μόλυνε κυρίως νεαρά άτομα, τα οποία συνήθως δεν περιλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Πολλά από τα άτομα που προσβάλλονταν από τη γρίπη, πέθαιναν μέσα ένα 24ωρο.


Η ασθένεια προκλήθηκε από μετάλλαξη του ιού Η1Ν1 και είχε τα συμπτώματα μιας κοινής γρίπης. Ο ιός μεταπήδησε από τα πτηνά στον άνθρωπο και στη συνέχεια άρχισε να μεταδίδεται μεταξύ των ίδιων των ανθρώπων.
Αρχικά οι γιατροί δεν κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με μια φονική πανδημία και δεν πρότειναν κανένα προληπτικό μέτρο.
Σημαντικό χαρακτηριστικό της ασθένειας ήταν ότι μόλυνε κυρίως νεαρά άτομα, τα οποία συνήθως δεν περιλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Πολλά από τα άτομα που προσβάλλονταν από τη γρίπη, πέθαιναν μέσα ένα 24ωρο.
Στη μεγάλη θνησιμότητα συντελούσαν και οι ιατρικές συνθήκες της εποχής, καθώς δεν υπήρχαν αντιβιοτικά, ούτε κατάλληλοι χώροι νοσηλείας. Οι περισσότεροι που έχαναν τη ζωή τους είχαν πάθει λοίμωξη του αναπνευστικού εξαιτίας της γρίπης.


Η ισπανική γρίπη εξαφανίστηκε ξαφνικά το 1919. Η διάρκεια της ήταν μόλις 18 μήνες. Ήταν όμως αρκετοί για να εξοντώσουν,  μπορεί  και  100 εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς με τα μέσα και τις πηγές της εποχής είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός.

Η ισπανική γρίπη πιθανότατα προήλθε από την Άπω Ανατολή, ονομάστηκε όμως έτσι επειδή οι πρώτες αναφορές για την πανδημία προήλθαν από τον Τύπο της Ισπανίας, η οποία δεν συμμετείχε στον πόλεμο.

«Οι ερευνητές μελέτησαν δείγματα του ιού που είχαν διατηρηθεί σε εργαστήρια ή βρέθηκαν σε πτώματα θαμμένα στο παγωμένο έδαφος της Αλάσκας. Διαπίστωσαν ότι μια μικρή μετάλλαξη του ιού επέτρεψε στις πρωτεΐνες της επιφάνειάς του, που χρησιμοποιούνται για να προσκολληθεί ο ιός στα κύτταρα, να αναγνωρίζουν και τους αντίστοιχους ανθρώπινους υποδοχείς».
ΤΑ  ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ  ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ  ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ,  ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΝ  ΣΕ  ΜΙΑ  ΝΥΧΤΑ  ΣΕ  ΕΝΑ  ΠΑΧΥ  ΣΑΠΙΣΜΕΝΟ  ΚΟΚΚΙΝΟ  ΥΓΡΟ.
 «Ο θάνατος επερχόταν από οξύ φλεγμονώδες πνευμονικό οίδημα, αιμορραγική πνευμονίτιδα ή πνευμονία με οξύ αιμορραγικό οίδημα. Παρατηρούνταν κυάνωση του δέρματος ιδιαίτερα γύρω από το πρόσωπο, στο στόμα, στον λαιμό και στα δάκτυλα. Στη νεκροψία οι βάσεις των πνευμόνων ήταν περισσότερο προσβεβλημένες και οι θωρακικές κοιλότητες περιείχαν ανοικτό καφέ ή κίτρινο ως σκούρο κόκκινο υγρό».

Τα πρώτα κρούσματα της εκδηλώθηκαν στη Γαλλία τον Απρίλιο του 1918 ανάμεσα στα βρετανικά συντάγματα που στάθμευαν στη Ρουέν και στο Βιμερέ. Καθώς μετακινούνταν τα στρατεύματα μετακινείτο και η ασθένεια. Έτσι τον Μάιο επεκτάθηκε σε όλη τη Γαλλία και στην Ιταλία, στη Μεγάλη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη Γερμανία εισήλθε με τους αιχμαλώτους που είχε συλλάβει.

Τον Ιούνιο η πανδημία έφτασε στις Ινδίες, τον Ιούλιο στη Νέα Ζηλανδία και τον Αύγουστο στη Νότιο Αφρική. Έως τον Ιανουάριο του 1919 η Αυστραλία κατόρθωσε να μην πληγεί λόγω μιας αυστηρής καραντίνας.

Στις 10 Ιουλίου του 1918 160.000 κρούσματα έπληξαν το Βερολίνο. Στη Μεγάλη Βρετανία η γρίπη προκάλεσε τον θάνατο 220.000 ανθρώπων, στις Ηνωμένες Πολιτείες σημειώθηκαν πάνω από 550.000 θάνατοι, ενώ στην Ιαπωνία περί τα 250.000 θύματα και στις Ινδίες τα πέντε εκατομμύρια.


ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΤΟΥ  ΙΟΥ  ΣΗΜΕΡΑ  ΣΤΑ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.  ΜΠΟΡΟΥΝ  ΝΑ  ΤΟΝ  ΕΞΑΠΛΩΣΟΥΝ  ΣΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ;

Επιστήμονες των ΗΠΑ παρήγαγαν στο εργαστήριο ιό που διαφέρει μόνον κατά το 3% από τον ιό της πανδημίας, ανασυνδυάζοντας διάφορα στελέχη ιών της γρίπης των πτηνών, προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι εφικτή η αναγέννηση του ιού από τα γενετικά συστατικά του.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΙΑΛΙΔΙΟΥ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ  ΙΟΥ  ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ,  Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

«Εχασαν»  από  αμερικανικό  εργαστήριο  θανατηφόρο  ιό.  

Με έντονη ανησυχία, που επιτείνεται από τις «μη ικανοποιητικές» εξηγήσεις των αρχών, παρακολουθεί η κοινωνία του Τέξας τις εξελίξεις σχετικά με τη «μυστηριώδη» απώλεια ενός φιαλιδίου εν δυνάμει θανατηφόρου ιού από το Εθνικό Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας στο Γκάλβεστον. Μπορεί οι ειδικοί να εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την ασφάλεια του κοινού, ζητώντας «να μην προκληθεί πανικός άνευ λόγου», το Διαδίκτυο όμως παίρνει φωτιά από τις θεωρίες συνωμοσίας.

Η απώλεια του φιαλιδίου με τον ιό Guanarito -με δράση που παρομοιάζεται με αυτήν του Εμπολα- από «κλειδωμένη συσκευή ψύξης» του εργαστηρίου διαπιστώθηκε πριν από δύο εβδομάδες. Κρατήθηκε όμως μυστική, ώσπου η είδηση διέρρευσε την περασμένη Τετάρτη στην εφημερίδα «USA Today» και στη συνέχεια αναμεταδόθηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Οπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, τρωκτικά της Βενεζουέλας είναι ξενιστές του ιού, που μεταδίδεται στους ανθρώπους είτε από δάγκωμα του τρωκτικού είτε μέσω της εισπνοής μολυσμένων σωματιδίων σκόνης. Από αυτούς που νοσούν, το 1/3 πεθαίνει από αιμορραγικό πυρετό.

Οι αρχές του Τέξας δηλώνουν ότι ο ιός δεν μπορεί να επιβιώσει στον οργανισμό αμερικανικών αρουραίων, συνεπώς δεν υπάρχει και δυνατότητα μόλυνσης ανθρώπων. Ασαφείς παραμένουν πάντως οι εξηγήσεις για το πώς χάθηκε ή, όπως υποστηρίζουν οι συνωμοσιολόγοι, πώς «εκλάπη» το φιαλίδιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ, ο επικεφαλής του εργαστηρίου, Σκοτ Γουίβερ, διαπίστωσε την απώλεια σε έλεγχο ρουτίνας και ενημέρωσε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τις υπηρεσίες ασφαλείας του κτηρίου.
ΜΗ  ΦΟΒΑΣΤΕ,  ΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΙΣ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΜΑΣ  ΠΟΛΥ  ΠΙΟ  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ  ΙΟΥΣ

Στην επίσημη ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε καμία παραβίαση στα πρωτόκολλα ασφαλείας του εργαστηρίου, ενώ σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για «οργανωμένη κλοπή». Ο Γουίβερ εκτιμά ότι το φιαλίδιο «κόλλησε» στα γάντια ερευνητή, που στη συνέχεια πετάχτηκαν και καταστράφηκαν σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες διαδικασίες. Αλλοι επιστήμονες του εργαστηρίου παρουσιάζονται βέβαιοι ότι «δεν πρόκειται για κλοπή, γιατί έχουμε στις εγκαταστάσεις μας πολύ πιο επικίνδυνους ιούς», δήλωση που έχει διευρύνει την ανησυχία των πολιτών, οδηγώντας τους να ζητούν επιτακτικά αυστηρότερη νομοθεσία για τη λειτουργία των εργαστηρίων βιοτεχνολογίας.ΠΡΟΤΑΣΗ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ

Στο ετήσιο Συνέδριο της Aκαδημίας Eπιστημών που διοργανώθηκε στο Tέξας των HΠA, ο βραβευμένος ως «Eπιστήμονας της Xρονιάς» για το 2006, δρ. Έρικ Πιάνκα,  πρότεινε ως αποτελεσματικότερη λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού την εξόντωση του 90% των κατοίκων του πλανήτη με τον ιό Ebola Reston.

Ωστόσο, όσο τρομακτικές κι αν ήταν οι προτάσεις του «έγκριτου» καθηγητή, πιο τρομακτικό ήταν το γεγονός ότι οι σύνεδροι (κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες) τον χειροκροτούσαν επί ώρα όρθιοι, με μεγάλο ενθουσιασμό…

«Mε αερόβιο Έμπολα, έχουμε θνησιμότητα 90% στους ανθρώπους.  Σκοτώνοντας ανθρώπους. Σκεφτείτε το…» δρ. Έρικ Πιάνκα, καθηγητής Zωολογίας στο Tμήμα Eξελικτικής Bιολογίας του πανεπιστημίου του Tέξας

ΤΑ  ΣΧΕΔΙΑ  ΓΙΑ  ΜΑΖΙΚΗ  ΕΞΟΝΤΩΣΗ  ΜΕ  ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ  ΟΠΛΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα σχέδια των «ολίγων και εκλεκτών» για μαζική εξόντωση πληθυσμών βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο, τα όσα ειπώθηκαν το απόγευμα της 5ης Mαρτίου 2006 στο 109ο ετήσιο Συνέδριο της Aκαδημίας Eπιστημών στο Tέξας των HΠA (πανεπιστήμιο Lamar, 3-5 Mαρτίου 2006) υπήρξαν άκρως ανησυχητικά για το μέλλον του πλανήτη – παρά τον ενθουσιασμό και την… αισιοδοξία των συνέδρων. Oύτε λίγο ούτε πολύ, το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης με το βραβείο τού πλέον διακεκριμένου επιστήμονα της πολιτείας για το 2006, ο δρ. Έρικ Πιάνκα (Eric R. Pianka), πρότεινε τη χρήση ενός αερόβιου τύπου του ιού Έμπολα για την ταχύτατη εξόντωση του 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, προκειμένου «να σωθεί ο πλανήτης»!

Tο εν λόγω Συνέδριο ήταν μια από εκείνες τις κλειστού χαρακτήρα εκδηλώσεις, στις οποίες σύσσωμα τα μέλη των τοπικών και εθνικών αμερικανικών ακαδημαϊκών κοινοτήτων (πανεπιστημιακοί, επιστημονικοί ερευνητές και «επίλεκτοι» φοιτητές) συγκεντρώνονται για να ανταλλάξουν απόψεις και να χαράξουν κοινές πολιτικές πάνω σε ζητήματα τόσο των επιμέρους επιστημών τους, όσο και της τρέχουσας κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας.

Πέρα όμως από τις ανορθόδοξες διακηρύξεις του δρ. Πιάνκα, το Συνέδριο χαρακτηρίστηκε και από ένα κλίμα μυστηρίου. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Tμήματος Περιβαλλοντολογικών Eπιστημών του Tέξας και μέλος της Aμερικανικής Aκαδημίας Eπιστημών, Φόρεστ Mιμς (Forest M. Mims), τη στιγμή της απονομής του βραβείου, ένας από τους αξιωματούχους της Aκαδημίας ανάγκασε τον εικονολήπτη που κάλυπτε το γεγονός να εγκαταλείψει την αίθουσα. O Mιμς, ξεχνώντας για λίγο την ακαδημαϊκή του ιδιότητα και ενθυμούμενος τη μακρά του θητεία ως επιστημονικός ανταποκριτής, έβγαλε από την τσάντα του ένα μικρό σημειωματάριο και κατέγραψε λεπτομερώς τα όσα ακολούθησαν.

  Το 2006, ο δρ. Έρικ Πιάνκα (Eric R. Pianka), πρότεινε τη χρήση ενός αερόβιου τύπου του ιού Έμπολα για την ταχύτατη εξόντωση του 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, προκειμένου «να σωθεί ο πλανήτης».  «O πόλεμος και οι λιμοί δεν επαρκούν», ανέφερε με έμφαση. «Tο AIDS δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό, επειδή δρα υπερβολικά αργά» προσέθεσε, εξηγώντας ότι η επικρατέστερη «υποψήφια» λύση για την εξόντωση του 90% του πληθυσμού φαίνεται να είναι ένα είδος μεταδιδομένου από τον αέρα ιού Έμπολα (Ebola Reston).  Εξήγησε  όμως  η παγκόσμια Kοινή Γνώμη δεν είναι ακόμα έτοιμη να ακούσει τα όσα εκείνος επρόκειτο να πει.

O εξαιρετικά αγαπητός, όπως φάνηκε από την ενθουσιώδη υποδοχή της οποίας έτυχε, δρ. Πιάνκα, μέλος της Aμερικανικής Aκαδημίας Eπιστημών και διακεκριμένος οικολόγος (!), ξεκίνησε την ομιλία του εξηγώντας ότι  η παγκόσμια Kοινή Γνώμη δεν είναι ακόμα έτοιμη να ακούσει, τα όσα εκείνος επρόκειτο να πει.

Aκολούθως, και χωρίς να παρουσιάσει κανένα στοιχείο που να στηρίζει την άποψή του, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Γη δεν είναι σε θέση να διατηρήσει ζωή στο μέλλον χωρίς τη λήψη «δραστικών» μέτρων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μόνη εφικτή λύση θα ήταν η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού στο 10% περίπου των σημερινών του επιπέδων.«O πόλεμος και οι λιμοί δεν επαρκούν», ανέφερε με έμφαση.

«Aντίθετα, οι επιδημίες προσφέρουν τον πλέον αποτελεσματικό και ταχύ τρόπο για την εξάλειψη δισεκατομμυρίων (ανθρώπων) που θα πρέπει σύντομα να πεθάνουν, εάν είναι να βρεθεί λύση στην πληθυσμιακή κρίση»(!).
ΠΑΛΙ  ΤΟ  ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ  ΟΡΑΜΑ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ  ΕΝΟΣ  ΙΟΥΔΑΙΟΥ,  ΠΟΥ  ΕΓΡΑΨΕ  ΟΤΙ  ΜΟΝΟ  144.000  ΘΑ  ΣΩΘΟΥΝ.
Tα παραπάνω λόγια του καθηγητή συνοδεύονταν από την προβολή εικόνων των τεσσάρων ιπποτών της Aποκάλυψης, οι οποίες αντικαταστάθηκαν από μια σειρά νεκροκεφαλών – μία από αυτές, με κόκκινα φώτα στη θέση των ματιών.

«Tο AIDS δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό, επειδή δρα υπερβολικά αργά» προσέθεσε, εξηγώντας ότι η επικρατέστερη «υποψήφια» λύση για την εξόντωση του 90% του πληθυσμού φαίνεται να είναι ένα είδος μεταδιδομένου από τον αέρα ιού Έμπολα (Ebola Reston).

 Kι αυτό, εξαιτίας τόσο των υψηλότατων ποσοστών θνησιμότητας που παρουσιάζει (περίπου 90%), όσο και του γεγονότος ότι προκαλεί τον θάνατο μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

O ιός «Ebola Reston»

O Ebola Reston είναι η μοναδική, μέχρι στιγμής, μετάλλαξη του θανάσιμου ιού έμπολα, η μετάδοση της οποίας γίνεται από αέρος, χωρίς την επαφή σωματικών υγρών που είναι απαραίτητη για τη μετάδοση του «κλασικού» Έμπολα.

H εν λόγω μετάλλαξη παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1989, στο Reston της Virginia των HΠA, σε πιθήκους που είχαν εισαχθεί από τις Φιλιππίνες. Ωστόσο, είχε διαπιστωθεί ότι δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν έχει παρατηρηθεί, μέχρι στιγμής, κάποια σχετική παγκόσμια επιδημία, καθώς τα ανθρώπινα θύματα του «κλασικού» Έμπολα (ο οποίος ενδημεί κυρίως σε χώρες της κεντρικής Aφρικής) πεθαίνουν μέσα σε μία εβδομάδα, προτού προλάβουν να τον μεταδώσουν. Aν ο Έμπολα μεταδιδόταν από αέρος, η εξάπλωσή του θα ήταν ταχύτατη και μοιραία για τους ανθρώπους.

Mικρή «λεπτομέρεια», την οποία ο «ιδεολόγος» πανεπιστημιακός παρέλειψε να αναφέρει: συνήθως, τα θύματα του ιού δεν πεθαίνουν από την ακατάσχετη αιμορραγία που προκαλείται, αλλά από το σοκ, καθώς ουσιαστικά βιώνουν τα όργανα τού πεπτικού τους συστήματος να «ρευστοποιούνται»…

Mετά από μια σύντομη παρεμβολή ζητημάτων περί περιβαλλοντικής πολιτικής, ο δρ. Πιάνκα προσέθεσε στις μακάβριες προτάσεις του και το επιχείρημα της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης: «Kαι τα ορυκτά καύσιμα εξαντλούνται. Eπομένως, πιστεύω ότι ίσως θα έπρεπε να μειώσουμε (τον παγκόσμιο πληθυσμό) στα δύο δισεκατομμύρια, περίπου το ένα τρίτο του σημερινού πληθυσμού».

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, η μεγαλύτερη έκπληξη της εκδήλωσης δεν ήταν οι απροκάλυπτες δηλώσεις του δρ. Πιάνκα. Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο Mιμς –ένας από τους ελάχιστους παρευρισκόμενους που εκδήλωσαν τη δυσφορία τους, ο οποίος έδωσε και τις πληροφορίες για τα τεκταινόμενα–, «Όταν ο Πιάνκα τελείωσε τις παρατηρήσεις του, το κοινό χειροκρότησε. Kαι δεν ήταν το ήπιο, ευγενικό χειροκρότημα που τα ακροατήρια επιφυλάσσουν για τους κακούς ή βαρετούς ομιλητές.  Ήταν ηχηρό, ζωηρό και ενθουσιώδες!».

  ΤΟ  ΔΕΡΜΑ  ΣΤΟ  ΕΜΠΟΛΑ


Η  ΙΣΠΑΝΙΚΗ  ΓΡΙΠΗ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΤΟ  1918

Σύμφωνα με καταγραφές, η ισπανική γρίπη έφτασε και στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1918 και το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Πάτρα.
Οι φήμες που κυκλοφόρησαν ήθελαν υπεύθυνα για την εξάπλωση της γρίπης στην Πάτρα, κάποια πακέτα συσκευασμένου καπνού που έφτασαν από τη Θεσσαλονίκη.
Λέγεται ότι ο διευθυντής του καπνοκοπτηρίου της Πάτρας και ορισμένοι εργάτες που ήταν παρόντες κατά το άνοιγμα των πακέτων, νόσησαν και δύο από αυτούς πέθαναν.
Ο τύπος στην Ελλάδα έγραφε για τη γρίπη στο εξωτερικό: «Αξιωματικοί, βουλευταί, γνωσταί κυρίαι του κόσμου απεβίωσαν εντός ολίγων ημερών από γρίπην βαρυτάτης μορφής. Ολόκληρα συντάγματα προσεβλήθησαν και εστρώθησαν «ψάθαι» εις τα νοσοκομεία».

Οι  Έλληνες  που  πέθαναν  το  1918-19  από  την  Ισπανική  γρίπη  υπολογίζονται  σε  300  με  400.000.


ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ    ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ

Οι αφηγήσεις των μεγάλων επιδημιών στηρίζονται στην απαρίθμηση των θανάτων και όλες οι περιγραφές αναφέρουν  σταθερά  τους  σωρούς   των πτωμάτων στις πόλεις και  στα  χωριά.  Σε καιρό επιδημίας όλες σχεδόν οι οικογένειες  προσβάλλονταν από την αρρώστια.


1.   Ο  Λοιμός των Αθηνών το 430 πΧ,  στη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου, σκότωσε τα 2/3 των Αθηναίων μέσα σε τέσσερα χρόνια.

2.   Λέπρα: αρχαία  νόσος  που  εμφανίστηκε στη δυτική Ευρώπη τον 6ο αιώνα με απόγειο τον 13ο αιώνα. Γνωρίζουμε  την  φρίκη  που  προκαλούσε στους ανθρώπους και ποια μεταχείριση είχαν οι λεπροί.

3.   Μαύρη πανώλης  (πανούκλα):  
H πολιορκία της Κάφφα (Θεοδοσίας) από τους Τατάρους το 1346 μ.X. αναφέρεται από πολλούς ως το πρώτο περιστατικό βακτηριολογικού πολέμου: οι Τάταροι, στους οποίους παρουσιάστηκαν κρούσματα πανώλους, πέταξαν με καταπέλτες μέσα στα τείχη των πολιορκημένων Γενοβέζων πτώματα στρατιωτών τους, οι οποίοι είχαν πεθάνει από την ασθένεια. Από την Κάφφα θεωρείται ότι έφθασε στην Ευρώπη ο «Μαύρος Θάνατος», η μεγάλη επιδημία πανώλης η οποία εξολόθρευσε το ένα τρίτο του πληθυσμού της ηπείρου από το 1346 ως το 1350.
Στην πανδημία του 14ου αιώνα πέθαναν εξαιτίας της 75 εκατομμύρια άνθρωποι  (ο  ένας  στους  3  ευρωπαίους).  Για ακόμη τέσσερις αιώνες η πανώλης επανεμφανιζόταν στην Ευρώπη (πανώλης του Λονδίνου, 1665, πανώλης Μασσαλίας, 1720).  Ο Βοκάκιος αναφερόμενος στη μαύρη πανώλη της Φλωρεντίας λέει: «Ο αδελφός εγκατέλειπε τον αδελφό, η αδελφή τον αδελφό και συχνά η γυναίκα τον άντρα. Οι πατεράδες και οι μανάδες δεν δέχονταν να δουν και να φροντίσουν τα παιδιά τους».
4.    Ευλογιά: Μπορούσε να σκοτώσει σε μία από τις εξάρσεις της το 1/3 των  προσβαλλομένων.

5.   Σύφιλις: Το 1494, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Νάπολης, η μάχη διακόπηκε, επειδή και οι δύο στρατοί είχαν αποδεκατιστεί από την αρρώστια.

6.   Χολέρα: Το 1832 προκάλεσε στη Γαλλία περισσότερους από 100.000 θανάτους.

Γενικά ως βιολογικός πόλεμος (αγγλικά: biological warfare), ή μικροβιολογικός πόλεμος, χαρακτηρίζεται ο πόλεμος εκείνος κατά τον οποίο γίνεται χρήση ζώντων οργανισμών και ειδικότερα παθογόνων μικροοργανισμών ή παραγώγων αυτών όπως π.χ. έντομα, μικρόβια, καλλιέργειες με φονικούς ιούς και βακτήρια, προκειμένου να προκαλέσουν ασθένεια ή θάνατο ανυπεράσπιστων αμάχων πληθυσμών. Τα βιολογικά όπλα κατατάσσονται, μαζί με τα πυρηνικά και τα χημικά, στα όπλα μαζικής καταστροφής και στα μη συμβατικά μέσα πολέμου.

ΦΘΗΝΟΣ   Ο  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ 
Όπως επισήμανε ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μανουσάκης σε ομιλία του σε συνεδριακό κέντρο του Πολυτεχνείου Κρήτης,  για να εξοντωθεί  ένας  πληθυσμός  ανθρώπων  που βρίσκεται σε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο, απαιτούνται 2.000 δολάρια με την χρήση συμβατικών όπλων, 800 με πυρηνικά, 600 με χημικά και 1 δολάριο με βιολογικά  όπλα.

ΤΡΙΑ  ΕΙΔΗ  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ  ΠΟΛΕΜΟΥ
Το πρώτο είναι όταν μία πλευρά χρησιμοποιεί παθογόνους οργανισμούς, που δεν έχουν ως βασικό σκοπό το θάνατο, αλλά την εξασθένηση των γραμμών του αντιπάλου.
Το δεύτερο επίπεδο είναι όταν χρησιμοποιούνται σε ένα ολόκληρο θέατρο επιχειρήσεων, π.χ. για γενοκτονία, όπως όταν οι Άγγλοι άποικοι στις ΗΠΑ έδωσαν κουβέρτες με ευλογιά στους Ινδιάνους. Εδώ χρησιμοποιούνται θανατηφόρες ασθένειες, αλλά υπάρχει τρόπος θεραπείας.
Στο τρίτο επίπεδο εξαπολύονται μεταλλαγμένοι (οπλοποιημένοι) ιοί με συμβατά μέσα, όπως διηπειρωτικοί πύραυλοι, βόμβες  κλπ, που προκαλούν ασθένειες που δεν έχει ξανααντιμετωπίσει το ανθρώπινο είδος, και συνεπώς δεν υπάρχει άμεση θεραπεία.


ΕΙΝΑΙ  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ  Ο  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ;
Με τη Διεθνή Συνθήκη Βιολογικού Πολέμου του 1972 (BWC 1972) η παραγωγή, φύλαξη και χρήση βιοχημικών όπλων έχουν τεθεί εκτός νόμου. Παρά ταύτα η ίδια η συνθήκη δεν απαγορεύει σχετική έρευνα ανάπτυξης αντίμετρων ασφαλείας για κάθε χώρα. Σήμερα, αν και τη Συνθήκη αυτή φέρεται να την έχει υπογράψει σχεδόν το σύνολο των εθνών, εν τούτοις ένας αρκετός αριθμός χωρών θεωρείται από κάποιους κύκλους ότι διατηρεί τέτοια όπλα. Είναι όμως πολύ αμφίβολη η ακρίβεια αυτών των πληροφοριών με δεδομένο αφενός την προπαγάνδα και τις διάφορες σκοπιμότητες που εξυπηρετούν κάθε φορά αυτή, όπως επίσης και από τις "δήθεν" διαρροές πληροφοριών, αμυντικής σκοπιμότητας, που γίνονται προς αποτροπή κάποιου πολέμου. Τέτοια περίπτωση ήταν και τα φημολογούμενα για το Ιράκ στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Αυτό που είναι βέβαιο στους στρατιωτικούς κύκλους είναι ότι η χρήση τέτοιων όπλων είναι εκ φύσεως αποτρεπτική μεταξύ όμορων εμπολέμων χωρών. Το μεγαλύτερο μειονέκτημά των όπλων αυτών είναι ότι η όποια αποτελεσματικότητά τους είναι πολύ βραδεία σε σχέση με το χρόνο διεξαγωγής των στρατιωτικών επιχειρήσεων, που μπορεί έτσι να διευκολύνει μόνο παρατεταμένους πολέμους.
 
 
 
 

Οι χώρες που φέρονται να είχαν καταρτίσει προγράμματα ανάπτυξης βιολογικών όπλων ήταν η Ιαπωνία, η οποία τα χρησιμοποίησε, κατά τον Σινοϊαπωνικό πόλεμο(1931-1945), οι ΗΠΑ, οι οποίες χρησιμοποίησαν την τεχνολογία των Ιαπώνων και η Σοβιετική Ένωση, που είχε και τα πιο εξελιγμένα. Αν και μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ μεγάλες ποσότητες βιολογικών όπλων καταστράφηκαν, υπάρχουν θεωρίες που ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ακόμα κάποια αποθέματα. Και οι τρεις παραπάνω ανέπτυξαν ιδιαίτερα μεταλλάξεις στο μικρόβιο της πανώλους, που προκάλεσε τα περισσότερα θύματα στην ανθρωπότητα και κατάφεραν να επιτύχουν ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας.

 ΜΕΡΙΚΑ  ΟΠΛΑ  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ  ΠΟΛΕΜΟΥ

    Ανθρακας
         Ο άνθρακας είναι ένα από τα πιο γνωστά βιολογικά όπλα αλλά και ένα από τα πιο ιδανικά γιατί οι μολυσματικοί του σπόροι είναι ανθεκτικοί, επιβιώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ανοικτό χώρο και μεταφέρονται με τον αέρα σε μεγάλες αποστάσεις.
  Όταν οι σπόροι του άνθρακα εγκατασταθούν στους πνεύμονες  ενός θύματος  πολλαπλασιάζονται και παράγουν θανατηφόρες τοξίνες. Μπορεί να πεθάνει κανείς σε 4 με 7 μέρες. Ο θάνατος αφορά τουλάχιστον το 20% των περιπτώσεων μόλυνσης, ωστόσο η μόλυνση δεν είναι μεταδοτική και αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά

    
  ΕυλογΙΑ
  Η ευλογιά  οφείλεται στον ιό Variola Major. Είναι θανατηφόρος ιός μέχρι και 30%.  Υποτίθεται  ότι  σήμερα  έχει  εξαφανισθεί  ο  ιός.   Όμως υπάρχει το ενδεχόμενο ότι υπάρχουν δείγματα του ιού, που έχουν φυλαχτεί σε κρυφά  εργαστήρια, ούτως ώστε να χρησιμοποιηθούν σε πιθανό  βιολογικό πόλεμο. 


    ΙΟΣ  Εμπολα  (ΚΑΙ  ΜΑΡΜΠΡΟΥΚ)

   Ο ιός έμπολα προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε το 1967. Οι ασθενείς  ήταν  σε  επαφή  με πράσινους πίθηκους της Αφρικής, που τους είχαν ως πειραματόζωα για να παρασκευάσουν εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας.


    ΠνευμονικΗ πανΩληΣ

  Η πανούκλα είναι μια μεταδοτική ασθένεια και προσβάλλει ανθρώπους και ζώα. Ο ιός αυτός οφείλεται στο βακτηρίδιο Yesinia pestis. Το βακτήριο μεταδίδεται  από μολυσμένους ψύλλους. Θεωρείται επίσης η πιο κακόφημη ασθένεια και είναι γνωστή ως μαύρος θάνατος.
         Από πανούκλα εξολοθρεύτηκε το 14ο αιώνα μ.Χ. το 1/3 του πληθυσμού της Ευρώπης. Η πανούκλα  εμφανίζεται κυρίως στις τριτοκοσμικές χώρες. Υπάρχουν 3 είδη πανούκλας βουβωνική, σηψαιμική και η πνευμονική, η όποια θεωρείται θανατηφόρα. Ο τρόπος μετάδοσης της πνευμονικής είναι από άνθρωπο σε άνθρωπο με μολυσμένα σταγονίδια και για αυτό θεωρείται ιδανική για βιοτρομοκρατικό όπλο. Επίσης έχει συμπτώματα πυρετού, πονοκεφάλου και αδιαθεσίας.


          ΤΟΥΛΑΡΑΙΜΙΑ
         Προκαλείται από ανθεκτικό βακτηρίδιο που εντοπίζεται στα ζώα. Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν και τα συμπτώματα είναι  υψηλός πυρετός, ρίγος, πονοκέφαλος μυϊκοί   πόνοι, ξηροστομία, προοδευτική αδυναμία και πνευμονία. Συνήθως τα συμπτώματα εμφανίζονται σε 3-5 ημέρες μετά  την  έκθεση στο βακτήριο.


    ΠυρετΟς  ΛΑσσα
         Ο ιός αυτός εντοπίστηκε το 1969, όταν δυο καλόγριες νοσοκόμες πέθαναν από αυτόν και πήρε το όνομα του από την πόλη της Νιγηρίας. Ανήκει στην οικογένεια των ιών Arenaviridae  και μεταδίδεται από  τα  ζώα. Με ήπια προσβολή δεν υπάρχουν κάποιου είδους συμπτώματος για το 80% αλλά για το 20% αναπτύσσεται πολυσυστημική νόσος, η οποία είναι θανατηφόρα σε ποσοστό 50%. Κυρίως ο ιός εντοπίζεται στην Δυτική Αφρική, προσβάλλει 100.000 με 300.000 ανθρώπους και σκοτώνει περίπου 5.000 κάθε χρόνο.         Ο ξενιστής του ιού είναι ένα είδος τρωκτικού. Ο άνθρωπος προσβάλλεται μέσω της επαφής των ούρων και των περιττωμάτων των τρωκτικών με τις τροφές των ανθρώπων. Επίσης  τα συμπτώματα εμφανίζονται μέσα σε 1-3 εβδομάδες. Τα συμπτώματα είναι: πυρετός, πόνος, βραχνάδα, βήχας, εμετός, επιπεφυκίτιδα και πρωτεϊνοουρία. Κατόπιν εμφανίζονται και νευρολογικά προβλήματα όμως την απώλεια ακοής, τρέμουλο και εγκεφαλίτιδα.
ΤΟΞΙΚΟΣ,  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ

 Η λέξη «τοξικός» προέρχεται από τη λέξη «τόξον». Το ίδιο συμβαίνει και στα Λατινικά. H λέξη «toxica» προέρχεται από τη λέξη «taxus», τάξος, καθώς τα πρώτα δηλητηριώδη βέλη εμποτίζονταν με μια θανατηφόρο ουσία που υπάρχει στο τάξος, ένα είδος ελάτου. Τα δηλητηριώδη φυτά χρησιμοποιούνταν ευρέως, ιδιαίτερα για να δηλητηριάζουν το νερό των πηγαδιών ή των δεξαμενών.Ο  ΠΡΩΤΟΣ  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ  ΣΤΗΝ  ΑΡΧΑΙΑ  ΕΛΛΑΔΑ

H αρχαιότερη καταγεγραμμένη σε γραπτές πηγές περίπτωση αναφέρεται από τον Θέσσαλο (5ος π.X. αιώνας) και τον Παυσανία (2ος μ.X. αιώνας) και αφορά την πολιορκία της Κίρρας, στον A´ Ιερό Πόλεμο (595 – 585 π.X.). Οι πολιορκητές δηλητηρίασαν τα πηγάδια της πόλης με λευκό ελλέβορο, εξαιρετικά δραστικό δηλητήριο το οποίο εξολόθρευσε ολοσχερώς τον πληθυσμό της Κίρρας. H αφήγηση αυτού του περιστατικού εθεωρείτο παλαιότερα ότι ανήκε στη σφαίρα του μύθου.
Οι ιστορικοί πείστηκαν όμως ότι ήταν αληθινή όταν την ανακάλυψαν σε κείμενα του Αισχίνη (4ος π.X. αιώνας) και ορισμένων άλλων Ελλήνων συγγραφέων. «Αντιδρώντας όπως συνέβη το 1924, με τη σύνταξη της Συνθήκης της Γενεύης ως απάντηση στη χρήση δηλητηριωδών αερίων στον A’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αμφικτυονική Συμμαχία αποφάνθηκε ότι η ρύπανση του νερού ήταν απαράδεκτη και ότι στο εξής θα απαγορευόταν από τους κανόνες του πολέμου».
ΟΙ  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ  ΠΟΛΕΜΟΙ  ΤΩΝ  ΕΒΡΑΙΩΝ

Όπως  αποδεικνύει  με  δεκάδες  παραδείγματα  στην  τετραλογία  του  για  την  "ΠΑΛΑΙΑ"  ΚΑΙ  ΤΗΝ  "ΚΑΙΝΗ  ΔΙΑΘΗΚΗ"  ο  Μ.  Καλόπουλος,  η  λεγόμενη  "ΑΓΙΑ  ΓΡΑΦΗ"  είναι  ουσιαστικά  μία  εξιστόρηση  των  μεθόδων  βιολογικού  πολέμου,  που  εφάρμοσε  το  ιουδαϊκό  ιερατείο  εναντίον  των  ξένων  λαών,  αλλά  ορισμένες  φορές  και  εναντίον  του  δικού  του λαού.

Ο  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ  ΤΩΝ  ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ


Κατά τον 2ο Βαλκανικό Πόλεμο, οι υποχωρούντες Βούλγαροι έριχναν κόπρανα πασχόντων από χολέρα στα φρέατα, από τα οποία θα υδρεύονταν ο προελαύνων Ελληνικός στρατός.


Σημείωση:  τα  τελευταία  χρόνια   σε  ειδικούς  κύκλους  διακινούνται  πολύ  πιο  προχωρημένα  σενάρια  για  μείωση  του  ανθρώπινου  πληθυσμού  με  ειδικές  ιατρικές  τεχνικές,  πολύ  εξειδικευμένες  και  περισσότερο  "ανθρωπιστικές",  που  ίσως  σε  επόμενο  άρθρο μας  αναπτύξουμε  μερικές.   Π.χ.  προσπάθειες  κατασκευής  φαρμάκων  ή  "τεχνικών"  που  μπορεί να στειρώσουν  ένα  ολόκληρο πληθυσμό.- 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...