Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕ: «ΔΕΝ ΑΝΤΑΜΩΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ». ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ; ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ; ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ; ΖΑΕΦ: "Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ".




Ο  πρωθυπουργός των  Σκοπίων  Ζόραν Ζάεφ στην εκπομπή «Μόνον η Αλήθεια» του σκοπιανού τηλεοπτικού δικτύου Kanal 5 TV:
 «Έχουμε επιτέλους μια χώρα που θα αναγνωρίζεται από όλους, από ολόκληρο τον κόσμο. Έχουμε επιτέλους μια χώρα όπου ζει ένα αναγνωρισμένο “μακεδονικό” έθνος με μια αναγνωρισμένη “μακεδονική” γλώσσα.
Επιτέλους μπορούμε να βγούμε στην επιφάνεια και να είμαστε μια φυσιολογική χώρα, οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν για τις προοπτικές εδώ στη “Μακεδονία”, μπορούμε να παρέχουμε ένα μέλλον στα παιδιά μας και στα παιδιά των μελλοντικών γενεών. Πιστεύω σ’ αυτή τη συμφωνία, γνωρίζω ότι δεν είναι και τόσο εύκολο, πονά και αγγίζει την ψυχή γιατί θα έχουμε συνταγματική αλλαγή του ονόματος και μου είναι ξεκάθαρο αυτό, αλλά σε τελική ανάλυση είναι γεγονός ότι εμείς είμαστε το βόρειο τμήμα της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.
Την ίδια ώρα η Ελλάδα μας αναγνωρίζει  ως λαό, αναγνωρίζει τη γλώσσα μας, έχουμε έναν “μακεδονικό” λαό, μια “μακεδονική” γλώσσα
Επιτέλους υλοποιείται η μακραίωνη φιλοδοξία των προγόνων μας να έχουμε μια δική μας χώρα, αναγνωρισμένη από όλους».



Μία  εταιρία  ντομάτας  από  τον  Έβρο με
βραβείο  ποιότητας  Πορτοκαλίδη  έβγαλε  ανακοίνωση: 

1)  όποιος  ρίξει  ντομάτες   Πορτοκαλίδη σε  βουλευτή  θάχει  δώρο από την εταιρία  20  κούτες   ντομάτα.
2)  αν   τις  ρίξει  σε  βουλευτή  Έβρου  δώρο  άλλες  5.
3)  αν   τις  ρίξει  στον  Κοτζιά   άλλες  10.
4)  αν   τις  ρίξει  στους  προδότες   Τσίπρα  και  Καμμένο   η  εταιρία   δίνει  δωρεάν   όλη  την  παραγωγή.

Καλή  η  πρόταση,  αλλά  θα  ήταν  καλύτερη,  αν  αντί  ντομάτεςπρόσφερε  χειροβομβίδες.






Ο  Τσίπρας  ελπίζει  να  πάρει   την  εκδίκηση  σήμερα,  αλλά  δεν  θα  του  βγει.

Η  ΗΡΩΪΚΗ  ΜΑΧΗ  ΤΗΣ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ  ΤΗΣ  12ης  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  1949.  Η  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΣΤΟΥΣ  ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

  

Νεκροί  1185  βουλγαροσυμμορίτες καί κομιτατζήδες στην μάχη της Φλώρινας.
Το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 1949,  7.000 φανατισμένοι και καλά εξοπλισμένοι βουλγαροκομμουνιστές  αντάρτες ετοιμάστηκαν  να  επιτεθούν  στον  Ελληνικό  στρατό  των   9.000  αποφασισμένων και οχυρωμένων  Ελλήνων   στρατιωτών  στην  Φλώρινα.
Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 03.30 το πρωί της 12ης Φεβρουαρίου  1949.
Η  μάχη  έληξε  με  πλήρη  νίκη  των  Ελληνικών  δυνάμεων. 

Από την πλευρά του Ελληνικού  Στρατού, οι απώλειες ήταν συγκριτικά μικρές. Σκοτώθηκαν 4 αξιωματικοί (ανάμεσά τους και ο ταγματάρχης Φιλιππάκος) και 40 οπλίτες. Τραυματίστηκαν 17 και 207 αντίστοιχα και 33 αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι, εκ των οποίων δύο ανθυπολοχαγοί.
Για τους βουλγαροκομμουνιστές, το τίμημα υπήρξε  τρομακτικό. Καταμετρήθηκαν  702 πτώματα  βουλγαροκομμουνιστών  στο πεδίο της μάχης και ακόμα 350 συλληφθέντες ή παραδοθέντες. Μέσα στην ίδια την πόλη και τις βορειοδυτικές της παρυφές, βρέθηκαν 483 νεκροί αντάρτες και οι 294 από τους παραδοθέντες-συλληφθέντες.  Οι  περισσότεροι  συλληφθέντες  μιλούσαν  βουλγαρικά. 

 

800 περίπου βουλγαροκομμουνιστές  αντάρτες που έπεσαν στη Φλώρινα εκτέθηκαν σε σειρές σε ένα τεράστιο χωράφι στην έξοδο της πόλης. Αιχμάλωτοι οδηγήθηκαν στο σημείο για να αναγνωρίσουν τους ομαδάρχες, τους διμοιρίτες και τους λοχαγούς και τους ταγματάρχες τους. Αργότερα τα πτώματα τάφηκαν ομαδικά σε τεράστιους λάκκους.


 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 

1 σχόλιο :

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...