Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 1.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΔΡΑΜΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, ΚΙΛΚΙΣ, ΕΔΕΣΣΑ, ΒΕΡΟΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΛΑΜΙΑ, ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΘΗΒΑ, ΑΘΗΝΑ. ΒΓΑΛΤΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ. ΘΑ ΚΥΚΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.

ΠΡΟΔΟΤΗ  ΤΣΙΠΡΑ  ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ  


ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΣΑΣ  ΨΑΧΝΟΥΜΕ  ΣΕ  ΠΟΛΕΙΣ  ΚΑΙ  ΧΩΡΙΑ


Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 «μια πολυπληθής ομάδα θα βρεθεί με άλλους αγωνιστές στις Πρέσπες για να υπογράψουν συμφωνητικό μη αναγνώρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών» προκειμενου να καταδείξουν ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί ποτέ την εκχώρηση της ιστορίας, την εκχώρηση ταυτότητας και ενότητας».
Με αφετηρία τις Πρεσπες η πορεία που διοργανώνει η Παμμακεδονικη Συνομοσποδια αναμενεται να περάσει από όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και να καταλήξει την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα. 



Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν, την Δευτέρα η πορεία θα περάσει από την Καστοριά και την Φλώρινα, στις 22 Ιανουαρίου από Πτολεμαϊδα, Κοζάνη, Έδεσσα και στις 23 από Γιαννιτσά, Κιλκίς και Σέρρες όπου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετική διαμαρτυρία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας προγραμματίζεται διαμαρτυρία στην πόλη της Δράμας. 
Η πορεία αναμένεται να περάσει στις 24 Ιανουαρίου από την Καβάλα και να κατευθυνθεί προς τη Θεσσαλονίκη ενώ διαμαρτυρία προγραμματίζεται και την Κατερίνη.
Την ίδια ώρα προγραμματίζονται παράλληλες πορείες και την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία στη Λάρισα η οποία το Σάββατο θα καταλήξει μέσω Θήβας και Λαμίας στη Λιβαδειά. 

ΕΛΛΗΝΕΣ  ΑΠΟ  ΚΡΗΤΗ  
ΚΑΙ  ΝΗΣΙΑ
 
Πολίτες αναμένεται να κινητοποιηθούν από τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Όσον αφορά τους διαδηλωτές από την νησιωτική Ελλάδα αναμένεται να συγκεντρωθούν το Σάββατο στον Πειραιά όπου θα γίνει συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. 


 


Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, οι διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

«Ο αγώνας δεν είναι της Μακεδονίας και της Βορείου Ελλάδας ο αγώνας είναι όλη της Ελλάδος. Ελληνισμός χωρίς Μακεδονία δεν υπάρχει» σημείωσαν μεταξύ άλλων στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.
«Αυτό που γίνεται είναι ενάντια στην πατρίδα. Την επόμενη ημερα ξεκινάει μια μεγάλη πορεία η οποία αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη από συστάσεως του Ελληνικού κράτους. Θα ξεκινήσει στη μια το μεσημέρι από τις Πρέσπες όπου με συμβολικό τρόπο θα ανοιχτεί ένα δημόσιο πρακτικό μέσω του οποίου θα δηλώσουν δημόσια ότι δεν αναγνωρίζουν δημόσια αυτή την συμφωνία.
  
Μια γενικευμένη πορεία μια κραυγή διαμαρτυρίας της Ελλάδος. Αυτό που θέλουμε είναι ένα μεγάλο δυνατό μόνιμο μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα. Εμείς θέλουμε η διεθνής κοινότητα, οι λαοί του κόσμου, η ηγεσία να ξέρουν ότι δεν  θα δεχτούμε την απαλλοτρίωση της πατρίδας. 

Η πορεία θα καταλήξει στο Σύνταγμα στο τέλος της άλλης εβδομάδας», σημείωσε ο Ιωάννης Μαλταπές ένας εκ των ομιλητών.










   





Μακεδονία Ξακουστή - Εθνικός Ύμνος - ΣΟΝΕ

- Γυναικεία Χορωδία "Νηρηίδες" Δήμου Παλαιού Φαλήρου
(Μουσική Διδασκαλία: Κατερίνα Βασιλικού)

- Γυναικεία Χορωδία ''Καλλιτεχνήματα'' Κερατσινίου
(Μουσική Διδασκαλία: Μαρία Μιχαλοπούλου)

- Παιδική Χορωδία Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Αργυρούπολης
(Μουσική Διδασκαλία: Λώρα Πετροπούλου)

- Παιδική Χορωδία Αιγινίου "Canto Olympus"
(Μουσική Διδασκαλία: Μιχάλης Καριοφυλλίδης)

- ''Αγγέλων Φωνές'': Παιδική - Νεανική Χορωδία Ι. Μ. Σερρών & Νιγρίτης
(Μουσική Διδασκαλία: Μαρία Κουβακλή)

- Παιδική - Νεανική Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανασίου Χριστόπουλου Καστοριάς
(Μουσική Διδασκαλία: Δημήτρης Θεοδωράκης)

- Παιδική - Νεανική Χορωδία της ΣΟΝΕ
(Μουσική Διδασκαλία: Ευάγγελος Αραμπατζής)

Σολίστ: Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Νικόλας Σαββίδης, Άσπα Μαυρίδου, Έλενα Τιτίρλα

Διεύθυνση: Ευάγγελος Αραμπατζής / Evaggelos Arabatzis - Ευάγγελος Αραμπατζής




ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 






   Υ.Γ.



  



ΟΙ  152  ΕΦΙΑΛΤΕΣ

Και ο Εφιάλτης από πολιτική άποψη το έκανε, κύριοι 152 που ετοιμάζεστε να ψηφίσετε το έκτρωμα των Πρεσπών - Νέος κατάλογος με 152 Εφιάλτες

Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε. 

Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία και το Pontos-news,  του Σάββα Καλεντερίδη

Τον Οκτώβριο του 2017 ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, οπότε οι Έλληνες υπουργοί, βουλευτές και πολίτες, ακούσαμε για πρώτη φορά από το στόμα του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ, ότι η Ελλάδα θα πληρώσει 1,5 δις δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 και ότι με τη συμφωνία αυτή θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά μερικές εκατοντάδες Αμερικανοί. Χωρίς το θέμα να έχει περάσει από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, το Υπουργικό Συμβούλιο και το ΚΥΣΕΑ.
Πρώτα το ανακοίνωσε ο Τραμπ και μετά ακολουθήθηκε η αντίστροφη διαδικασία, σαν τον κάβουρα, λες και έπρεπε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι… μπανανία.
Με την επιστροφή του διδύμου Τσίπρα-Κοτζιά από την Ουάσιγκτον, έγιναν τα εξής:
 Επίσκεψη Κοτζιά στην Άγκυρα
 Συνάντηση Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων
 Συνάντηση Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας
Μετά από τα παραπάνω ακολούθησαν τα εξής:
Η κάκιστα οργανωμένη επίσκεψη-φιάσκο Ερντογάν στην Αθήνα, όπου ο αγαπητός Ταγίπ μας επανέλαβε κατάμουτρα τις επιθετικές βλέψεις της Τουρκίας.
Η έναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του ονοματολογικού με τα Σκόπια.
Η έναρξη συνομιλιών με την Αλβανία, για μια συμφωνία-πακέτο στα ελληνοαλβανικά.
Η επίσκεψη Ερντογάν έγινε για να προετοιμαστεί το έδαφος και να πειστεί ο Τούρκος πρόεδρος να δεχτεί μια λύση του Κυπριακού. Στόχος του διεθνούς παράγοντα είναι να «λυθεί» το Κυπριακό, να μπει η υπογραφή Ερντογάν, για να ξεκαθαρίσει το τι ανήκει σε ποιον στην ανατολική Μεσόγειο και να συνεχιστούν απρόσκοπτα από τούδε και στο εξής οι διαδικασίες έρευνας και εκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων στην περιοχή. Με άλλα λόγια, πρόκειται για την ίδια επιδίωξη που είχε ο διεθνής παράγων με το Σχέδιο Ανάν. Απέτυχε με το Σχέδιο Ανάν, ξαναδοκίμασε στο Κραν Μοντανά, έπρεπε να ξαναδοκιμάσει. Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα απέτυχε, όμως η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω. Ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να αναζητεί λύση στο Κυπριακό, κατά πώς εξηγήθηκε παραπάνω. Γι’ αυτό και η επίσκεψη στην Άγκυρα, τον επόμενο μήνα.
Παρότι η πρώτη συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ έλαβε χώρα τις 14.6.2017, το… εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη συνομιλιών δόθηκε τις 11 Ιανουαρίου 2018, όταν ο Έλληνας ΥΠΕΞ, αιφνιδίως ανακοίνωνε θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρώφ, χωρίς να αναφέρεται ούτε η ώρα ούτε… ο τόπος της συνάντησης!
Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών έγινε δύο ημέρες μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του αναπληρωτή πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ (και επικεφαλής του αλβανικού συγκυβερνώντος κόμματος) Μπουγιάρ Οσμάνι και έξι ημέρες πριν από την έλευση στα Σκόπια του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Στη συνέχεια ακολούθησαν αλλεπάλληλες συναντήσεις, με τη συμμετοχή σε κάποιες απ’ αυτές του Μάθιου Νίμιτς, για να φθάσουμε στις 17 Ιουνίου 2018, ημέρα υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Μέχρι τότε δεν είχαμε ενημέρωση για το είδος και το περιεχόμενο της συμφωνίας ούτε της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, ούτε του Υπουργικού Συμβουλίου, ούτε των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.
Δηλαδή, για τη συμφωνία ήξεραν οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί των Σκοπίων, οι Αλβανοί της Αλβανίας και ενδεχομένων του Κοσυφοπεδίου και δεν γνώριζαν τίποτα οι Έλληνες πολιτικοί, βουλευτές και πολίτες.
Να θυμίσω στους αναγνώστες μας ότι πριν την υπογραφή της, για τη συμφωνία ενημερωνόμασταν από δημοσιεύματα κυρίως του αλβανικού τύπου.
Αν αναρωτιέται κανείς ποια διαδικασία ακολουθήθηκε στα Σκόπια, ο Ζάεφ ενημέρωσε πέντε φορές τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των συνομιλιών, μέχρι να πάει να υπογράψει στις Πρέσπες και να πει εκείνο το αμίμητο «Εμείς οι Μακεδόνες κι εσείς οι Έλληνες», με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας να τον κοιτούν σαν… χάνοι.
Σήμερα Πέμπτη, μια μέρα μετά την εξευτελιστική διαδικασία στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όπου οι αποστάτες από τα κόμματα και τις ιδέες τους έκριναν το αποτέλεσμα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππάς, δήλωσε: «Κατά τη δική μου εκτίμηση συμφωνία θα πάρει απόλυτη πλειοψηφία και η χώρα δεν θα γίνει ρεντίκολο διεθνώς.»
Μην τους πιστεύετε ή μάλλον να πιστεύετε τα αντίθετα από εκείνα που λένε.
Η Ελλάδα έγινε «ρεντίκολο διεθνώς» όταν Τσίπρας, Κοτζιάς και Καρυπίδης δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα το «Εμείς οι Μακεδόνες κι εσείς οι Έλληνες», 
-η Ελλάδα εξευτελίστηκε με την επίσκεψη Μέρκελ, λίγες μέρες πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, 
-η Ελλάδα εξευτελίζεται με τα κοινοβουλευτικά τερτίπια και πραξικοπήματα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες μετά τα Σκόπια και στην ώρα μας, 
-η Ελλάδα εξευτελίζεται γιατί αναγνωρίζει την ύπαρξη «μακεδονικού λαού», κάτι που αρνείται να πράξει η Βουλγαρία, για τους δικούς τους λόγους.
Με άλλα λόγια, η Ελλάδα εξευτελίζεται διεθνώς γιατί δεν υπερασπίζεται την ιστορία της, την ταυτότητά της, τα εθνικά της συμφέροντα και τα εκχωρεί με μια επαίσχυντη προδοτική συμφωνία στα Σκόπια.
Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης μας το μέγεθος του εξευτελισμού, αρκεί να σκεφθεί ότι στην ίδια Ρηματική Διακοίνωση που έστειλαν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα, για τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ προβαίνουν σε διευκρινιστικές δηλώσεις ότι «Η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προκαθορίζει εθνότητα» και ότι «η γλώσσα ανήκει στη νοτιοσλαβική οικογένεια γλωσσών», όταν αναφέρονται στις συνταγματικές τροποποιήσεις, μιλούν για «μακεδονικό λαό και μέρος του αλβανικού λαού, του βλαχικού λαού, του τουρκικού λαού» που κατοικεί στη χώρα.
Δηλαδή, μας εμπαίζουν μέσα στο ίδιο το έγγραφο. Από τη μια βάζουν δυο διευκρινήσεις, όπως τους τις έδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, για να έχουν επιχειρήματα και να κρύψουν την επιχειρούμενη προδοσία οι Έλληνες βουλευτές που θα ψηφίσουν την επαίσχυντη συμφωνία, και από την άλλη μιλάνε φόρα παρτίδα για «μακεδονικό λαό». Όσο για τον άλλον εμπαιγμό, τι είναι αυτό με την «νοτιοσλαβική οικογένεια γλωσσών». Υπάρχει μέλος σε «νιοτιοσλαβική οικογένεια» με μακεδονική ταυτότητα;
Πολλοί βουλευτές, μιλούν για πολιτική άποψη, όταν θέλουν να επιχειρηματολογήσουν ότι θα ψηφίσουν υπέρ τη συμφωνία.
Και ο Εφιάλτης, αν ζούσε, κάτι τέτοιο θα έλεγε «από πολιτική άποψη κι εγώ οδήγησα τους Πέρσες μέσω Καλλίδρομου όρους στα νώτα των 300 Σπαρτιατών και των 700 Θεσπιέων».
Μόνο που από τότε, μετά την προδοσία στις Θερμοπύλες, κανείς Έλληνας δεν διανοήθηκε να βάλει στο παιδί του το όνομα Εφιάλτης.
Τώρα ετοιμάζονται να μπουν στον κατάλογο 152 βουλευτές.
Θα τους περιποιηθεί καλά η Ιστορία, να είναι σίγουροι.

Σημείωση: Για όσους έχουν αμφιβολία για το ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση και ότι τα δώσαμε όλα, χωρίς να πάρουμε τίποτα, παραθέτουμε το τηλεγράφημα της 29ης Ιουλίου 2008 της Αμερικανίδας πρεσβευτού στα Σκόπια, Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, το οποίο παρουσιάζει τα συμπεράσματά της από τις επαφές με τη σκοπιανή ηγεσία. Το τηλεγράφημα τιτλοφορείται «Μακεδονία/Ελλάδα: Τι χρειάζονται οι Μακεδόνες για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας».
«Στοιχεία της Λύσης»: «ΟΝΟΜΑ: Republic of Northern Macedonia (ή Republic of North Macedonia)
-Ταυτότητα: Η γλώσσα και η εθνικότητα θα αποκαλούνται μακεδονική, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει με σιωπηρούς χειρισμούς… Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Μακεδονία χρειάζεται διαβεβαίωση ότι η γλώσσα και η εθνικότητά τους θα συνέχιζαν να ονομάζονται μακεδονική και όχι βορειομακεδονική».




ΣΤΟ  ΜΕΓΑΡΟ  ΕΣΕΙΣ,  ΣΤΟ  ΣΥΝΤΑΓΜΑ  ΕΜΕΙΣ
Ο λαός της Αθήνας και της Αττικής θα κάνει τη διαφορά στο συλλαλητήριο - Στο Μέγαρο εσείς, στο Σύνταγμα εμείς
Του Σάκη Μουμτζή,   Πηγή: Λίμπεραλ

Αναντίρρητα, οι δύο παλλαϊκές συγκεντρώσεις για την Μακεδονία μας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα ήταν το πολιτικό γεγονός του 2018. Ήταν μια παρέμβαση των πολιτών στις εξελίξεις που αιφνιδίασαν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την ανάγκασαν να αλλάξει τον πολιτικό της σχεδιασμό.
Η Αριστερά αισθάνεται μια δυσανεξία όταν η λαϊκή οργή στρέφεται εναντίον της. Από την κοσμοθεωρία της πιστεύει πως αυτή εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και συνεπώς οποιαδήποτε διαμαρτυρία εναντίον της είναι ακατανόητη. Υπάρχει κάτι ύποπτο σε αυτές τις εκδηλώσεις. Σκοτεινά συμφέροντα τις υποκινούν.
Γι΄αυτό και ο εκνευρισμός που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Συλλήψεις στην Αθήνα έξω από το Μέγαρο στην κοσμική συγκέντρωση των «προθύμων», συλλήψεις και στην Μακεδονία για τις αφισοκολλήσεις. Πράγματα πρωτοφανή για την μεταπολιτευτική μας πολιτική ζωή, αλλά σύμφυτα με την ολοκληρωτική ιδεολογία της Αριστεράς.

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου θα γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος. Όλη η Β.Ελλάδα είναι στο «πόδι». Η συγκέντρωση θα είναι μεγαλειώδης, κατά πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών.

Είναι φανερό, πως μια τεράστια λαϊκή συγκέντρωση συνιστά και μια πολιτική παρέμβαση μείζονος σημασίας. Καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να την αγνοήσει, πολύ δε περισσότερο όταν οι φίλιες προς αυτήν δυνάμεις συγκεντρώνονται, μετά βίας, σε ένα θέατρο. Τα εκατομμύρια, απέναντι στις μερικές εκατοντάδες.

Και τι θα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ρεταλιών; Θα υπαναχωρήσει από την συμφωνία των Πρεσπών;

Τέτοιες αυταπάτες δεν υπάρχουν. Άλλωστε το χρήμα έπεσε προκαταβολικά, τρία κόμματα εξαϋλώθηκαν, πολιτικά πρόσωπα εξευτελίστηκαν, συνειδήσεις εκμαυλίστηκαν. Ο Τσίπρας και οι καθοδηγητές του πέτυχαν όμως, αυτό που δεν μπορούσαν να φανταστούν. Ένωσαν σε συντριπτικό ποσοστό τον Ελληνικό λαό πάνω στην πολιτική της προάσπισης της εθνικής ταυτότητας εκατομμυρίων Μακεδόνων. Κάτι που δεν το περίμεναν.

Συνεπώς, όσοι μιλούν για διχασμό του λαού ή αγνοούν την Ελληνική γλώσσα ή παίζουν συνειδητά το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ. Ο συσχετισμός 70-20% δεν φανερώνει διχασμό και διχόνοια. Αποτυπώνει μια συντριπτική πλειοψηφία απέναντι σε μια αισθητά μικρή μειοψηφία. Και την Ιστορία την γράφουν πάντα οι πολλοί.

Είναι καθήκον κάθε πολίτη η συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Αυτό ακριβώς φοβάται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ρεταλιών. Την παλλαϊκή αποδοκιμασία της πολιτικής της. Γιατί ας μην κρυβόμαστε. Αυτή η συγκέντρωση θα είναι και ένα πρόκριμα για τις εκλογές.

Όταν οι μεν συγκεντρώνονται σε ένα θέατρο και οι δε κατακλύζουν το Σύνταγμα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, αυτή η εικόνα αποτυπώνει μια πραγματικότητα και δημιουργεί ένα πολιτικό κλίμα. Οπως όλοι αναφερόμαστε στην συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης του 1992 σαν έναν πολιτικό σταθμό ακόμα και μετά από 27 χρόνια, έτσι θα μιλούμε και για τις πρόσφατες συγκεντρώσεις μετά από μερικές δεκαετίες.

Γι΄αυτό την Κυριακή δεν πρέπει να λείψει κανείς!










ΕΝΑ  ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ  ΚΟΜΜΑ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  ΤΟΝ  ΤΣΙΠΡΑ  ΣΑΝ  ΠΡΟΔΟΤΗ.

Να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας (ΚΟΕ) για το Μακεδονικό

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΚΟΕ για το Μακεδονικό.

1 Η Συμφωνία των Πρεσπών, πριν καν κυρωθεί, επιβεβαιώνει πως όχι μόνο αποτελεί μια ολέθρια παραχώρηση με όσα προνοεί, αλλά επίσης ότι ανοίγει έναν ανεμοστρόβιλο παραπέρα διεκδικήσεων που πλέον, με εφαλτήριο τη Συμφωνία, κλιμακώνονται σε όλα τα μέτωπα. Η Ελλάδα μέσα από την Συμφωνία των Πρεσπών δεν χάνει μόνο όσα παραχώρησε, αλλά ανοίγει το δρόμο για να τα χάσει όλα.
Εκτός αυτών, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου γενικότερα στα Βαλκάνια, καθόσον αναγνωρίζει περαιτέρω τον ρόλο των Επικυρίαρχων (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Γερμανία) ως πρωταρχικό. Η περιοχή μετατρέπεται σε επίκεντρο γεωπολιτικής θύελλας. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι όντως «πρότυπο», όπως ισχυρίζεται ο Τσίπρας. Όχι όμως για την επίλυση των διαφορών, αλλά για να ξαναγίνουν τα Βαλκάνια πυριτιδαποθήκη.
2. Η κυβέρνηση Τσίπρα, απονομιμοποιημένη, έκνομη, όχι μόνο προχωρά ενάντια στη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, αλλά και κατεδαφίζει κάθε εναπομείνασα έννοια δημοκρατίας. Οι άθλιες συναλλαγές και οι δύσοσμες αποσκιρτήσεις βουλευτών φέρνουν τον δημόσιο βίο δεκαετίες πίσω, στην εποχή της μετεμφυλιακής ξενοκρατίας.

Ζούμε μια στιγμή όπου ΗΠΑ, ευρωκρατία, παγκοσμιοποίηση, συστημικά ΜΜΕ και Τσίπρας βρίσκονται σε απόλυτη ευθυγράμμιση, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία και υλοποιώντας τις ίδιες μεθοδεύσεις: εξαγορές, πραξικοπήματα, συκοφαντία, ψέματα, εκφοβισμό, καταστολή, απειλές.


Η αντιπολίτευση, δεξιά και αριστερή, αν ήθελε μπορούσε να μπλοκάρει τη συμφωνία. Όμως όλος σχεδόν ο πολιτικός κόσμος επέλεξε: ντροπιαστική συμμετοχή ή συγκαλυμμένη υποστήριξη. Η Ν.Δ., το ΚΚΕ κ.ά. υποστηρικτές της σύνθετης ονομασίας, ψελλίζουν διαφωνίες στα δευτερεύοντα, στέκονται παράμερα και περιμένουν να περάσει η μπόρα.


3. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μίλησε με πολλούς τρόπους. Ζητά να μιλήσει με δημοψήφισμα, σήμερα, τώρα. Αλλά δεν του επιτρέπεται. Η αντιπολίτευση ούτε καν ως αίτημα δεν το υποστηρίζει. Η Αριστερά, κοινοβουλευτική και μη, το ίδιο. Η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, ολόπλευρη, περνάει σήμερα μέσα από το Μακεδονικό ένα εμφατικό σημείο καμπής.


4. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα δεσμεύσει για πάντα την Ελλάδα. Δυνατότητα ακύρωσης μετά την ψήφιση δεν υπάρχει, πόσο μάλλον με απλό νόμο, όπως διακινούν ψευδέστατα Ν.Δ. και άλλοι για να καθησυχάσουν την εκλογική τους βάση. Σήμερα, την ύστατη ώρα, απομένει στον λαό, αυτούσιο, αδιαμεσολάβητο, με τη φυσική του παρουσία, να αντιμετωπίσει τις απειλές και να σηκώσει το βάρος της καθολικής αναγέννησης της χώρας.


Όνομα, ταυτότητα και ιστορία δεν παραχωρούνται…


Αγώνας για Πραγματική Δημοκρατία και Εθνική Κυριαρχία


Ο λόγος στον λαό – Δημοψήφισμα τώρα!





ΔΗΛΩΣΗ  ΜΙΚΗ  ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

   

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, ενώθηκαν στο Σύνταγμα απαιτώντας να μην προχωρήσουν οι εθνικές παραχωρήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο Μακεδονικό.
Τότε μίλησα σε εκείνους όπως και σε όλους τους Έλληνες για τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει για την πατρίδα μας αυτή η αναίτια υπαναχώρηση. Η κυβέρνηση αγνόησε τους κινδύνους και τον ελληνικό λαό και χωρίς καμία λογική, αποφάσισε να προχωρήσει με κάθε κόστος. Για ένα θέμα στο οποίο δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να κάνουμε πίσω , ένα θέμα που δεν χρειάζεται να "λυθεί" γιατί για την Ελλάδα είναι λυμένο. Για να μας επιβληθεί μια συμφωνία που μόνο δεινά επιφυλάσσει για τη χώρα μας αλλά και για τα Βαλκάνια στο σύνολό τους. Και μάλιστα την ώρα που τα ίδια τα Σκόπια δεν έχουν από τε μέχρι σήμερα σταματήσει επισήμως να μιλούν για "μακεδονικό" έθνος, "μακεδονική" γλώσσα και "μακεδονική" ταυτότητα, παραβιάζοντας καθημερινά ακόμα και τη Συμφωνία των Πρεσπών.
ΌΛΟΙ, Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους και την αντιπολίτευση μέχρι και των "καλών προθέσεων" υπουργό Εξωτερικών τους που τον ακούσαμε και προχθές ακόμα στην επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία.
Σήμερα απευθύνομαι όχι μόνο σε εκείνους που θα διαδηλώσουν αύριο ξανά στο Σύνταγμα, αλλά κυρίως σε όσους θα βρίσκονται μέσα στο κτήριο της Βουλής και θα πάρουν μια απόφαση που αφορά το μέλλον της Ελλάδας.
Απευθύνω έκκληση προς όλους τους βουλευτές: μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας. Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη.
Αλλά και η κρίση της Ιστορίας και του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη.
Σας θυμίζω την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη λήξη του Συμβουλίου των τότε πολιτικών αρχηγών που συνεδρίασαν στις 13.4.1992 παρουσία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.
«Η πολιτική ηγεσία της χώρας (σ.σ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Μαρία Δαμανάκη (Συνασπισμός), Αλέκα Παπαρήγα) με εξαίρεση το ΚΚΕ συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο ένα τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία».
ΚΑΘΟΛΟΥ. Με κανένα γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό.
Η τυχόν απομάκρυνση από εκείνη την απόφαση πολιτικών ιστορικού διαμετρήματος που εκπροσωπούσαν σχεδόν ολόκληρο τον πολιτικό χώρο είναι πράξη ιστορικά απαράδεκτη, στα όρια της εθνικής μειοδοσίας και θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας μας.
Τα Σκόπια με όχημα το όνομα "Μακεδονία" και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης "Μακεδονίας του Αιγαίου".
Είναι ανάγκη να αντιταχθούμε σ΄αυτή την παραχάραξη της ιστορίας και να επαγρυπνούμε για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας που κινδυνεύει από τις διεθνείς δυνάμεις που στοχεύουν ανοιχτά στη σαλαμοποίηση της περιοχής των Βαλκανίων. Η περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας είναι νωπή. Το επόμενο θύμα θα είναι η χώρα μας.
Αν τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης με την ψήφο τη δική μας, ώστε να μπορούν αύριο-μεθαύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση, τότε θα είμαστε άξιοι της Μοίρας μας.
Επειδή είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η Μακεδονία ήταν και είναι Ελληνική, δεν πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ποτέ με το όνομα αυτό, αφού γνωρίζουμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να του δώσουμε την ιστορική νομιμοποίηση. Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν χώρες που αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία" παραβλέποντας ότι έτσι γελοιοποιούνται μπροστά στην Ιστορία.
Θυμηθείτε το παράδειγμα της Δυτικής Γερμανίας που δεν αναγνώρισε ως το τέλος την Ανατολική Γερμανία παρά το ότι δεκάδες χώρες είχαν συνάψει μαζί της διπλωματικές σχέσεις, θεωρώντας πως δεν μπορεί η αποδοχή από τους άλλους να παραχαράξει τελεσίδικα τη δική τους νομιμοποίηση.
Βεβαίως πρέπει να συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ειρηνική συνύπαρξη με το κράτος των Σκοπίων. Όμως όσο εκφράζουν με κάθε τρόπο αλυτρωτικές τάσεις και διεκδικούν την ιστορική μας ταυτότητα προχωρώντας σε "παραχωρήσεις" που θα μπορούσαν να απευθύνονται μόνο σε λαό ηλιθίων και γονατισμένων και παραβιάζοντας προκλητικότατα (άρα ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ) και την ίδια τη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχουν την ψηφο μας για την ένταξή τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων δεν είναι ένα θέμα που αύριο μπορεί πανεύκολα να ρυθμιστεί διαφορετικά. Η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανέναν εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατά το δοκούν. Καμία κυβέρνηση (ακόμα κι αν ήταν κυβέρνηση πλειοψηφίας) δεν μππορεί να πάρει τόσο σοβαρές για τη χώρα αποφάσεις. Γι' αυτό η μόνη συνετή απόφαση από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης είναι να καταφύγει στην κρίση του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος.






Παμμακεδονική: Από ποιες πόλεις 

θα περάσει το κομβόι για τις 

Πρέσπες

Το πρόγραμμα βήμα προς βήμα και τις λεπτομέρειες για τη συμμετοχή και την οργάνωση της 7ήμερης πορείας από τις Πρέσπες στην Αθήνα, για το Μακεδονικό, έδωσε στη δημοσιότητα η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία.
Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση με όλα τα στοιχεία που αφορούν τους ενδιαφερόμενους:
«Η Μεγάλη Πορεία Διαμαρτυρίας ξεκινά από την πόλη των Πρεσπών την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, επομένη ημέρα του κεντρικού συλλαλητηρίου της 20ης Ιανουαρίου 2019 στην πλατεία συντάγματος.

Η Μεγάλη Πορεία Διαμαρτυρίας από την Πόλη των Πρεσπών θα βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη στο 7ημερο 21 με 27 Ιανουαρίου. Δηλαδή κατά την διάρκεια της συζήτησης στο Εθνικό Κοινοβούλιο του κειμένου των Πρεσπών οι Έλληνες Πολίτες ανά πόλη θα διαμαρτύρονται συνολικά και με καθολικό τρόπο.
Η Μεγάλη Πορεία ολοκληρώνεται με κατάληξη την Κυριακή 27 Ιανουαρίου με νέο δεύτερο γενικευμένο συλλαλητήριο στις 16:00 πάλι στην πλατεία Συντάγματος.
Επειδή θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη από drones και άλλα τηλεοπτικά ΜΜΕ θα ήταν καλό να ακολουθηθούν οι κάτωθι οδηγίες ώστε το μήνυμα που θα εκπέμπεται να είναι κοινό και με καθολικό χαρακτήρα.
Μήνυμα συμμετοχής στην μεγάλη Διαμαρτυρία όλου του Ελληνικού Λαού με μαζικό χαρακτήρα.
Η διαμαρτυρία είναι σχεδιασμένη έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες!
Ο κάθε ένας από την πόλη του. Από την οικεία του. Από το σημείο διαμονής του.

Δίνονται οδηγίες και πρακτικοί τρόποι συμμετοχής σε αυτή την συμβολική μαζική καθολικού με Πανεθνικό χαρακτήρα διαμαρτυρία των Ελλήνων Πολιτών

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στην Μεγάλη Πορεία Διαμαρτυρίας συμμετέχει ο Ελληνικός Λαός είτε οργανωμένα- μαζικά μέσω των φορέων συμμετοχής του (συλλόγους, σωματεία, ενώσεις προσώπων, ενορίες κτλ), είτε ατομικά- προσωπικά με το δικό του μέσο μεταφοράς (Ι.Χ. ,μοτοσακό κτλ).

Η Κεφαλή της Πορείας Διαμαρτυρίας θα σταθμεύει σε κάθε πόλη μόνον για λίγα χρονικό διάστημα για μια μικρή συμβολική έκφραση διαμαρτυρίας
Εν συνεχεία η πορεία θα συνεχίζει την πορεία προς την καθορισμένη διαδρομή της με την επιπρόσθετη συμμετοχή Πολιτών από κάθε πόλη

Στην Μεγάλη Πορεία Διαμαρτυρίας μπορούν να λάβουν μέρος Πολίτες με προσωπικά Ι.Χ. μοτοσυκλέτες, Πούλμαν, και κάθε άλλο μέσο μεταφοράς.
Κάθε όχημα που ακολουθεί την πορεία έχει ως χαρακτηριστικό την Ελληνική Σημεία ΜΟΝΟΝ στο όχημα τους.

Κάθε απόγευμα μεταξύ 14:00 και 16:00 η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας θα ανταποκρίνονται στους τοπικούς φορείς, εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που οργανώνουν ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πόλη τους.
Την μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας καλείται να στηρίξει και πλαισιώσει ο τοπικός ιερός κλήρος, οι αιρετοί άρχοντες, αξιωματούχοι κάθε πόλης, φορείς και ενώσεις, απλοί Πολίτες.
Την εικόνα της πορείας και το μήνυμα προς τα διεθνή ΜΜΕ θα βοηθήσει η ανάρτηση της Ελληνικής Σημαίας καθόλη την διάρκεια του 7ημερου διέλευσης της πορείας με μια μαύρη κορδέλα(ένδειξη αντίδρασης και πένθους) που θα προστεθεί στον ιστό (κοντάρι) της σημαίας.
Οι Ιεροί ναοί, κατ εκτίμηση και με έγκριση του οικείου Ιεράρχη κατά την διέλευση της πορείας μέσα από τις πόλεις κρούουν τις καμπάνες εις ένδειξη συμμετοχής στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ! ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ! ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ.
Διαδηλώνουμε ήρεμα. Ειρηνικά. Σε πνεύμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας.
Δεν εκφραζόμαστε με ύβρεις. Δεν υιοθετούμε μη νόμιμες πρακτικές.
Απέχουμε από κάθε ακραία μορφή έκφρασης.

Κάθε άλλη συμπεριφορά δεν υιοθετείται – δεν εγκρίνεται.



Το πρόγραμμα που σε συνεργεία και συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς ανά πόλη έχει ως εξής:
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019
13:00 άφιξη στις Πρέσπες

14:00 τελετή υπογραφής ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕΤΑΞΥ Ν.ΔΗΜΗΤΡΩΦ ΚΑΙ Ν. ΚΟΝΤΖΙΑ
Πορεία προς τις Πόλεις της Καστοριάς και της Φλώρινας
18:00 εκδήλωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Πόλη της Φλώρινας από τοπικούς Φορείς Συλλόγους και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών
Διανυκτέρευση στην πόλη της Φλώρινας
Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019
Εκκίνηση από Πόλη της Φλώρινας
10:30 άφιξη στην πόλη της Πτολεμαϊδας
12:30 άφιξη στην Πόλη Κοζάνης
15:00 άφιξη στην Πόλη της Βέροιας
16:30 άφιξη στην Πόλη της Νάουσας
18:00 άφιξη στην Πόλη της Έδεσσας
Διανυκτέρευση στην Έδεσσα
Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019
09:00 Αναχώρηση από την Πόλη της Έδεσσας τις πρωινές ώρες
10:30 Άφιξη στην Πόλη των Γιαννιτσών
12:30 άφιξη στην Πόλη του Κιλκίς
14:30 άφιξη στην Πόλης των Σερρών εκδήλωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
18:00 άφιξη στην Πόλη τη Δράμας ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
Εκκίνηση από την Πόλη της Δράμας τις πρώτες πρωινές ώρες
11:00 άφιξη στην Πόλη της Καβάλας
Εκκίνηση από την Αλεξανδρούπολη για την Θεσσαλονίκη
16:00 Άφιξη στην Πόλη της Θεσσαλονίκης εκδήλωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην Πόλη της Θεσσαλονίκης
Διανυκτέρευση στην Πόλη της Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019
Εκκίνηση από την Πόλη της Θεσσαλονίκης τις πρωινές ώρες
12:00 άφιξη στην Πόλη της Κατερίνης
12:00 Εκκίνηση από Βόλο , Τρίκαλα
16:00 άφιξη στην Πόλη της Λάρισσας εκδήλωση Διαμαρτυρίας

Διανυκτέρευση στην Πόλη της Λάρισσας


ΕΠΙΣΗΣ ταυτόχρονα την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου
Εκκίνηση από τα 12νησα την Κρήτη και τις Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού άφιξη στον Πειραιά και στα Λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου

Εκκίνηση από Πελοπόννησο και συγκεκριμένα από τις Πόλεις Καλαμάτα , Πύργο, Αμαλειάδα, Πάτρα , Σπάρτη, Τρίπολη,
Η Πορεία από Πελοπόννησο άφιξη στην Κόρινθο κεντρική εκδήλωση Διαμαρτυρία στις 16:00

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019
Η κεντρική πορεία από Πρέσπες βρίσκεται στην Λάρισσα και ξεκινά προς Θήβα και πορεύεται στις Πόλεις Λαμίας, Λειβαδιάς με κατεύθυνση την Πόλη της Θήβας
12:00 Άφιξη στην Πόλη της Λαμίας
15:00 άφιξη στην Πόλη της Λειβαδιάς

16:00 άφιξη στην Πόλη της Θήβας


Οι Πορείες από Βόρειο Ελλάδα επιταχύνουν αναλόγως των γεγονότων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και πάντα σε συνεννόηση με τους ανθρώπους τους φίλους και τους συνεργάγτες της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΝΗΣΙΑ, ΚΡΗΤΗ, 12ΝΗΣΑ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
16:00 κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στον Πειραιά στην πλατεία δημοτικού Θεάτρου, Πλατεία Κοραή με την συμμετοχή : Κρητών , των δηδηλωτών από την νησιωτική Ελλάδα και την Πελοπόνησο!
Την κεντρική ευθύνη για την συγκέντρωση στον Πειραιά αναλαμβάνουν φορείς και ομάδες πολιτών του Πειραιά για αυτό και εκζητούν την ευχή και την Ευλογία του οικείου Ιεράρχη σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ Σεραφείμ

Το ίδιο ισχύει και για κάθε μεγάλη πόλη από όπου θα περάσει η πομπή της μεγάλης Πορείας Διαμαρτυρίας.


Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019
Όλοι, και από την κεντρική πορεία από Βορεία Ελλάδα και από Πελοπόννησο καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος στις 16:00 έχουμε λοιπόν
Εκκίνηση από τις Πόλεις της Θήβα, Χαλκίδος και τον Πειραιά για πλατεία Συντάγματος

Θα εκδοθεί αναλυτικά σχετική ανακοίνωση – δελτίο τύπου όπου θα περιλαμβάνονται και περισσότερες λεπτομέρειες πέρα από όσα ανακοινώνουμε στην παρούσα χρονική στιγμή. Θα δωθούν στοιχεία επικοινωνίας με τους κεντρικούς εξουσιοδοτημένους συντονιστές σε κάθε πόλη.

Θα δοθούν από τους συντονιστές τα σημεία συνάντησης στην πόλη των Αθηνών και γενικώς στην Αττική την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ή την ημέρα συζήτησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο του συμφώνου μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Ν. Δημητρώφ , Αλέξη Τσίπρα και Ζ. Ζάεφ πρωθυπουργούς αντίστοιχα Ελλάδος και Σκοπίων

Θα εκδοθεί νεότερο αναλυτικό πρόγραμμα ανά πόλη και ανά περιοχή με τα τηλέφωνα επικοινωνίας το μαιλ που θα απευθύνονται φίλοι και εθελοντές είναι το panmacedonianGreece.press@gmail.com

* Το πρόγραμμα εκ μέρους της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας καθώς και τις κεντρικές θέσεις αλλά και την φιλοσοφία όπως και την ερμηνεία που διέπει αυτή την πρωτοβουλία, για αυτή την μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας, που ξεκινά την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου από τις Πρέσπες, έθεσε υπόψη των εκπροσώπων του (ελληνικού & διεθνούς) Τύπου την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στην αίθουσα συνεντεύξεων της ΕΣΗΕΑ ο Ιωάννης Μαλταπές, ένας εκ των δικηγόρων στενός συνεργάτης, υποστηριχτής και φίλος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας (Ελλάδος – Αθηνών)».

11 σχόλια :

  1. .
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !
    .
    .
    ΕΔΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ !
    .
    Αντισυνταγματική η συμφωνία των Πρεσπών!

    Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών,

    http://www.progressivecitizens.gr/2018/07/01/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83/
    .
    Κλάψε τώρα Αντι-Αντιγόνη...
    Όχι για τον νεκρό αδερφό σου...
    Μα, για τη νεκρή Ελλάδα...

    https://panusis.blogspot.com/2019/01/blog-post_16.html?showComment=1547677452416
    .
    ΟΧΙ !
    .
    ΠΟΤΕ !
    .
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ !
    .
    ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΣΕ ΤΟΟΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ !
    .
    ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΜΑΣ !
    .
    ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ………..
    .
    ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ !
    .
    ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ
    .
    - ΑΚΟΜΗ Η ΘΑΝΑΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ -
    .
    ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΠτΔ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ! ! !
    .
    .
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !
    .
    .
    «Έλληνες Ελληνίδες! Θα επιτρέψετε σε αυτούς τους 300+1 προδότες, να σας κοροϊδεύουν, να πουλήσουν την πατρίδα σου, την ιστορία σου, τα ιερά και οσία σου;;;;»
    .
    http://i0.wp.com/www.arxaiaithomi.gr/wp-content/uploads/2019/01/%CE%95%CE%A7%CE%9C%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%A4%CE%9F%CE%A3-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A5%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%9F%CE%A3-%CE%9F-%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3.jpg?resize=565%2C600
    .
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΝΩΤΙΣΤΕΣ ΣΟΥ
    .
    ΝΑ ΣΕ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ
    .
    ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ
    .
    ΤΗΝ ΤΟΟΟΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤ΄ΑΠΑΝΩ ΣΟΥ ; ; ;
    .
    http://i1.wp.com/www.arxaiaithomi.gr/wp-content/uploads/2019/01/%CE%97-%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%97-1.jpg
    .
    http://arxaiaithomi.gr/2019/01/14/%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%88%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%85-2/
    .
    .
    Ελληνικό Δόγμα
    https://www.youtube.com/watch?v=b0DRdsEl1QA&t=3s

    Η σκληρή αλήθεια
    https://www.youtube.com/watch?v=lOQ-SHeRel8&t=13s

    ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
    https://www.youtube.com/watch?v=YtSTjOdqT9o

    .
    .
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

    ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ
    .
    .
    ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΡΟΜΟ
    .
    - Χ Ω Ρ Ι Σ - Ε Π Ι Σ Τ Ρ Ο Φ Η -
    .
    .
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    .
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ("Republic of Macedonia") ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΒΑΘΕΙΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΡΟΣΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "Republic of Macedonia".


    Tην ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στη γείτονα κοινοποίησε σήμερα 16.01.2019, η κυβέρνηση Ζάεφ στην Αθήνα στην οποία ξεδιάντροπα - και γιατί όχι αφού τους δίνει αυτό το δικαίωμα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- αναφέρει τις λέξεις "Republic of Macedonia" στο έγγραφο που απέστειλε στην ελληνική κυβέρνηση!
    Η διακοίνωση είναι προϋπόθεση για την εκχώρηση της Μακεδονίας από την κυβέρνηση και της αποδοχή της από τα Σκόπια.
    «Η "μακεδονική" κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στο στόχο της να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και αναμένει ο στόχος αυτός να πραγματοποιηθεί με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελλάδα» δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
    «Πιστεύω ακράδαντα ότι η φίλη Ελλάδα θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και με τον τρόπο αυτό θα υποκινήσει και τις άλλες 28 χώρες της συμμαχίας να πράξουν το ίδιο και να καταστούμε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» δήλωσε την Κυριακή ο Σκοπιανός πρωθυπουργός
    Ζ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἰδέες καὶ προτάσεις γιὰ τὸ συλλαλητήριον τῆς Κυριακῆς (Από την Φιλονόη).
    1. Ὁπωσδήποτε ὁ γερανὸς μὲ τὴ μεγάλη σημαία στὸ κέντρο τῆς πλατείας. To trademark τῆς συγκέντρωσης τῆς 4ης Φεβρουαρίου. Γιατί τὸ μέγεθος μετρᾶ.
    2. Μουσική. Πολλὴ μουσική. Αὐτὸ ποὺ ἔλειπε ἀπὸ τὸ προηγούμενο συλλαλητήριο. Μεγαφωνικὲς ἐγκαταστάσεις νὰ γονατίσουν τὰ ντεσιμπελόμετρα. Θεοδωράκης κατ’ ἀρχάς: τὰ ἐμβατηριακὰ (Ἄξιόν Ἐστι, ἐχθρὸς λαὸς) ἀλλὰ καὶ πιὸ λυρικὰ κομμάτια ὅπως «Ἂν θυμηθῇς τὸ ὄνειρό μου»• Μαρκόπουλος: «μάννα τοῦ Ἀλεξάντρου», «πότε θὰ κάνη ξαστεριά», «μπῆκαν στὴν πόλη οἱ ὀχτροί», «γεννήθηκα», «χίλια μύρια κύματα»• Ξαρχάκος: «ἤτανε μία φορά», «στοῦ Ὄθωνος τὰ χρόνια»• Χατζιδάκις: «τσάμικος»• Χάλαρης: «Ἐρωτόκριτος»• παραδοσιακά: «ἕνα παλληκάρι εἴκοσι χρονῶ».
    3. Τεράστια πλακὰτ μὲ τὶς φάτσες καὶ τὰ ὀνόματα τῶν ἕξι (6) βουλευτῶν ποὺ ἐψήφισαν τὸν Τσίπρα. Νame and shame.
    4. Τεράστιες σημαῖες μὲ τὸ ἀστέρι τῆς Βεργίνας, τὸν Παῦλο Μελά, τὸν χάρτη τῆς Μακεδονίας καὶ φυσικὰ τὸν Ἀλέξανδρο, ὅπως ἀπεικονίζεται στὸ ψηφιδωτό της Πομπηΐας μὲ τὴν μάχη τῆς Ἰσσοῦ. Οἱ σημαῖες θὰ ἀναρτηθοῦν ἄνευ ἱστοῦ σὲ παράθυρα καὶ μπαλκόνια τῶν περιμετρικῶν της πλατείας κτιρίων, μὴ ἑξαιρουμένων τῶν ξενοδοχείων.
    Ἂν δὲν δεχθοῦν;
    Θὰ τοὺς πείσουμε!!!
    Ἐξοργισμένος Ἕλλην
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Β. ΤΣΙΑΡΤΑΣ: "ΕΙΣΤΕ 151 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    Η τιμημένη Ελληνική Σημαία που έφτιαξε ο δολοφονημένος από αλβανούς Κωνσταντίνος Κατσίφας θα είναι εκεί. Το ιερό αυτό σύμβολο για το οποίο έπεσε ο ήρωας της σκλαβωμένης Βορείου Ηπείρου.
    Οι προδότες δεν έκλαψαν γι αυτόν. Ούτε συλλυπήθηκαν καν τους γονείς του. Ο βρωμερός κομμουνιστής προδότης Τσίπρας. Ο βρωμερός μασόνος Παυλόπουλος. Ο βρωμερός γιος της οικογενειοκρατίας Μητσοτάκης. Όλοι οι γνωστοί πράκτορες, απατεώνες και κλέφτες του Ελληνικού Λαού.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ ΜΑΡΟΚΙΝΟΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ" ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.
    Όπως και στον Πειραιά χτες, πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους παίζοντας τον ρόλο της αστυνομίας.
    Ένας Μαροκινός μετανάστης, ο οποίος προσπάθησε να κατεβάσει την ελληνική σημαία από τον ιστό της στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη στην πόλη της Σάμου -όπου κυματίζουν δύο ελληνικές σημαίες και δύο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Ο Μαροκινός πήγε στις 8 το πρωί της Παρασκευής κοντά στον ιστό και επιχείρησε να υποστείλει την ελληνική σημαία και να βάλει στη θέση της την σημαία του… Βελγίου που κρατούσε στα χέρια του. Για κακή του τύχη, πολύ κοντά βρίσκονταν περίοικοι, οι οποίοι έτρεξαν αμέσως και οι ειδοποίησαν άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σάμου που περιπολούσαν στην περιοχή.
    Οι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα κοντά στον θρασύ αλλοδαπό και του πέρασαν χειροπέδες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή εθνικού συμβόλου, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τους λόγους της πράξης του.
    ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ: ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
    Αυτή είναι η "ακαριαία" αντίδραση των Ελλήνων. Τους μαγαρίζουν το σύμβολο και αυτοί καλούν την αστυνομία. Η συνέχεια: ο Τσίπρας θα συγχαρεί τον Μαροκινό, θα τον καλεσει στο μέγαρο Μαξίμου και θα γίνει ίνδαλμα όλων των αναρχικών, πρακτόρων της αμερικανικής πρεσβείας και του Σόρος.
    Η Τουρκία σκότωσε τον ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΟ γιατί πρόσβαλε την σημαία της. Η Αλβανία σκότωσε τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ. Οι εβραίοι σκότωσαν σαν σκυλιά τρεις κούρδους που ήθελαν να μπουν στην ισραηλινή πρεσβεία στο Βερολίνο και η Μέρκελ έδωσε συγχαρητήρια στους δολοφόνους. Ο διεθνής αντίκτυπος: οι χώρες αυτές αναβαθμίσθηκαν, γιατί έδειξαν ότι σέβονται τα σύμβολά τους.

    ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ; ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ; Ο ΑΚΑΡΙΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΕΒΗΛΟΥ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΜΕΣΟΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πώς φερόταν στους προδότες ο Κολοκοτρώνης;

    Επίκαιρο: «Φωτιά και τσεκούρι» στους προσκυνημένους.
    Τους έπαιρνε τα κεφάλια και τους εκτελούσε δημόσια για παραδειγματισμό.
    Τις προειδοποιήσεις του αυτές μάλιστα, τις κατέγραφε σε επιστολές, για να είναι σίγουρος ότι θα φτάσουν παντού. Η μοίρα των προδοτών, των προσκυνημένων, ήταν μία, ο θάνατος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καμμένος σε Κοτζιά: «Διέπραξες εθνική προδοσία».
    Ο πρώην ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως προσέφυγε στην Δικαιοσύνη εναντίον του Π.Καμμένου και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ αφήνει σοβαρές αιχμές για προδοσία του Ν.Κοτζιά!
    Η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, της οποίας ηγείται ο Νίκος Κοτζιάς, «δύο μηνυτήριες αναφορές που έχουν ήδη κατατεθεί στην Εισαγγελία για παράνομες και ακραίες πρακτικές σε βάρος του Προέδρου του. Πρακτικές άκρως προσβλητικές για την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά του».Ο Πάνος Καμμένος δεν έμεινε με… σταυρωμένα χέρια. Λίγο μετά την ανακοίνωση, επανήλθε με ένα tweet που και πάλι έχει σοβαρές αιχμές.
    Συγκεκριμένα αναφέρει:
    “ΔΙΑ-ΠΡΑΤΤΩ :ρήμα το συναντάμε συχνά σε εκφράσεις όπως «διαπράττει προδοσία» η «διαπράττει έγκλημα» δεν συνηθίζεται συχνά για καλό σκοπό“.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεοδωράκης προς βουλευτές για Πρέσπες: «Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα - Η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη».
    Επιστολή στους 300 βουλευτές στέλνει ο Μίκης Θεοδωράκης για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών καλώντας τους να μην προχωρήσουν στο «έγκλημα αυτό σε βάρος της Ελλάδας», ένα χρόνο μετά τη συγκλονιστική ομιλία του στο προηγούμενο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ενόψει της συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα.
    «Η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανέναν εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατά το δοκούν» γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης και ζητά για άλλη μια φορά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος κάνοντας λόγο για μεγάλους κινδύνους για το μέλλον της χώρας.
    Τι εννοεί ο Θεοδωράκης όταν λέει "η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη;" Ο Ελληνικός Λαός θα δικάσει, θα καταδικάσει και θα εξοντώσει τους προδότες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ῥοζενστάιν καὶ σκοπιανὸ. ΦΙΛΟΝΟΗ, πηγὴ
    ἔρευνα Πανορμίτης Σπανὸς.
    Μήπως θυμάστε τόν κακό χαμό πού ἔγινε, στήν βουλή τό 1998, ὅταν ἀκούσθηκε τό πραγματικό ὄνομα τοῦ Ῥοζάκη, ἀπό τον βουλευτή Γ. Καρατζαφέρη; Αὐτὸν λοιπόν ἐθεώρησαν ὡς τόν πλέον …εἰδικό γιά νά προεδρεύσῃ τῆς ἐπιστημονικῆς ἐπιτροπῆς,ἡ ὁποία θά συνέτασσε τό νομικό κείμενο γιά τήν συμφωνία πού ὑπεγράφη μεταξύ Ἑλλάδος καί Σκοπίων καί ἀφορᾶ στὴν ὀνομασία.
    Ὁ Χρῆστος Ῥοζάκης-Ῥοζενστάιν ἔχει καταδικάση τὴν χώρα μας γιὰ τὴν μὴ ἀναγνώριση τῶν «μακεδονικῶν» καὶ τουρκικῶν «συλλόγων». Μὲ τὴν ψῆφο του, ἀλλὰ καὶ μὲ αὐτὴν τοῦ Κυπρίου προέδρου τοῦ ΕΔΑΔ κ. Λουκὴ Λουκαΐδη, τὸ Δικαστήριο τοῦ Στρασβούργου δικαίωσε ὁμόφωνά τους «Μακεδόνες» τῆς Φλωρίνης καὶ τοὺς «Τούρκους» τῆς Θρᾴκης σὲ τρεῖς τοὐλάχιστον περιπτώσεις :
    α) Τὸν Ὀκτώβριο τοῦ 2005 τὸ Εὐρωπαϊκὸ Δικαστήριο ἐξεδίκασε τὴν ὑπόθεση τοῦ φιλοσκοπιανοῦ κόμματος «Οὐράνιο Τόξο», τὸ ὁποῖο κατηγοροῦσε τὴν Χώρα μας ἐπειδὴ τὰ μέλη τοῦ ὑπεχρεώθησαν νὰ κατεβάσουν τὴν ἐπιγραφὴ ποὺ εἶχε ἀναρτηθῆ στὴν λεγομένη «μακεδονικὴ» γλώσσα καὶ ἡ ὁποία ἔγραφε «Βίνο – Ζίτο – Λαρίνσκι – Κομιτάτ». Τὸ ἀποτέλεσμα ἦταν δικαίωσις γιὰ τοὺς φιλοσκοπιανούς, μὲ τὴν παράλληλο καταβολὴ ἀποζημιώσεως ὕψους 35.000 εὐρῶ ἀπὸ πλευρᾶς μας.
    β) Τὸν ἑπόμενο χρόνο ἦρθε καταδίκη τῆς Ἑλλάδος γιατί δὲν ἀνεγνώρισε τὸν ἀποκαλούμενο ψευδομουφτὴ τῆς Ξάνθης Μεχμὲτ Ἐμὶν Ἀγά.
    γ) Ἡ Ἑλλάδα κατεδικάσθη ἐπειδὴ τὰ δικαστήριά μας ἠρνοῦντο, ἀπὸ τὸ 1995, νὰ ἀναγνωρίσουν ὡς νόμιμο τὸ σωματεῖο «Σύλλογος Νεολαίας Μειονότητος Ἔβρου».
    Ὁ Χρῆστος Ῥοζάκης-Ῥοζενστάιν ποὺ τάσσετε ἐνάντια στὴν ἀνακήρυξη τῆς ἑλληνικῆς ΑΟΖ, ὡς μέλος τῆς ΜΚΟ SOROS, ἀσχολεῖται μὲ τὴν συγγραφὴ κοινῆς βαλκανικῆς ἱστορίας.
    Ὡς δικαστὴς στὸ ΕΔΑΔ, ἐψήφισε ὁμοφώνως μὲ τὸν Τοῦρκο πρόεδρο τὴν ἀπόφαση τῆς 5ης Μαρτίου 2010, ποὺ ἀναγνωρίζει τὸ ψευδοκράτος.
    Ο πατὴρ ῥοζάκης, ἂν κι ἑβραῖος, οὐδέποτε ἐκινδύνευσε ἐπὶ γερμανικῆς Κατοχῆς (ὅπως ἀκριβῶς κι ὁ Καρολος Κοῦν), ἀποδεικνύοντας, γιὰ ἀκόμη μίαν φορά, πὼς στόχος τῶν Γερμανῶν δὲν ἦσαν οἱ διώξεις τῶν ἑβραίων ἀλλὰ ἡ προώθησίς τους πρὸς τὸ Ἰσραήλ. Ἐπὶ πλέον ἦταν σαφῶς προστατευόμενος καὶ φίλος πρὸς τὶς κατοχικὲς κυβερνήσεις καὶ εἰδικῶς τοῦ ῥάλλη…
    Ὁ υἱὸς ῥοζάκης-ῥοζενστάιν, ἂν καὶ πανεπιστημιακός, ἐν τούτοις διετέλεσε ὑφυπουργὸς καὶ στὴν συνέχεια ἐδιορίσθη στὰ Εὐρωπαϊκὰ δικαστήρια γιὰ νὰ μᾶς …«στολίσῃ» μὲ τρεῖς τοὐλάχιστον, πολὺ ἐνδιαφέρουσες, δικαστικὲς ἀποφάσεις:
    Ὁ ἀνανιστὴς ῥοζάκης, φίλος τοῦ υἱοῦ σημίτου (βλέπε καὶ σλαυομακεδοποίησις τῶν πληθυσμῶν τῆς Μακεδονίας, καθὼς καὶ ἀγῶνες γιὰ τὴν ἀποκοπὴ Μακεδονίας καὶ Θράκης, ἀπὸ τὸν Ἐθνικὸ κορμό) μαζὺ μὲ τὸν κοτζιᾶ-ΕΛΙΑΜΕΠ, μαζὺ μὲ καθηγητᾶδες τῆς Ὀξφόρδης (βλέπε καὶ Rothschild), μαζὺ μὲ τὴν νεοταξίτικη «Ἡνωμένη Εὐρώπη» καὶ τὶς νεοταξίτικες Η.Π.Α. ἀποφασίζουν καὶ διατάσσουν γιὰ τὰ δικά μας ἐθνικὰ θέματα, τὴν ὥρα ποὺ μία περίεργη ὑπόθεσις ἐμπλοκῆς τοῦ ἀναστασιάδου, σὲ Παναμᾶ-σκάνδαλα, ἐπικρεμᾶται ὡς …βόμβα ἐπάνω ἀπὸ τὸ κεφάλι του, ἀλλὰ καὶ ὅλων τῶν Κυπρίων.»
    Τὸ …ἀλληλέγγυο «Solidarity Now» τοῦ Soros
    Στὸ ἐν λόγῳ ἵδρυμα λοιπὸν βλέπουμε ἀκόμη πολλὰ κι ἐνδιαφέροντα ὀνόματα, μεταξὺ ἄλλων, ὅπως αὐτὸ τῆς ἀνεψιᾶς Καραμανλῆ καὶ κάποτε ποταμισίας Ἀντιγόνης Λυμπεράκη, καθὼς φυσικὰ καὶ πολλὰ ὀνόματα «εἰδικῶν» καὶ μή, ἀλλὰ καὶ τοῦ κυρίου Στέλιου Ζαββοῦ, «ἀνθρώπου» καὶ κουμπάρου τοῦ πSoros στὴν χώρα μας….
    Ὁ Ζαββὸς εἶναι κουμπάρος τοῦ πSoros, συνδέεται στενὰ μὲ τὴν οἰκογένεια Μητσοτάκη, διατηρεῖ ἰσχυροὺς δεσμοὺς μὲ τραπεζικοὺς καὶ «ἐπενδυτικούς» κύκλους, εἶναι ὁ ἴδιος τραπεζίτης καὶ «ἐπενδυτής», εἶναι σαφῶς «ἀλληλέγγυος» καὶ «ἀνθρωπιστής», ἐνᾦ σύζυγός του εἶναι ἡ θυγάτηρ Ἀποστόλου Δοξιάδου, ἐπίσης «ἀνθρωπιστοῦ» καὶ «ἀλληλεγγύου».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΦΙΛΟΝΟΗ
    Τὸ δημοψήφισμα τῶν σκοπιανῶν εἶναι ἄκυρον, ἐφ΄ ὅσον δὲν συμμετεῖχε τοὐλάχιστον τὸ 50+1% τῶν ψηφοφόρων σὲ αὐτό.
    Οἱ καταγγελίες γιὰ ἐξαγορὰ συνειδήσεων -καὶ κατ’ ἐπέκτασιν ψήφων- δὲν διερευνήθησαν ἀπὸ τὴν δικαιοσύνη τους.
    Ἡ ψήφισίς του ἔγινε κάτω ἀπὸ …ἀσαφεῖς συνθῆκες, ἐνᾦ ἐξακολουθεῖ νὰ «πατᾷ» ἐπάνω σὲ ἔνα ἀλλοιωμένο ἀποτέλεσμα δημοψηφίσματος.
    Ὁ πρόεδρός τους Ἰβανῶφ ἠρνήθη νὰ τὸ ὑπογράψῃ.
    Ἡ Ἄρνησις Ἰβανῶφ νὰ ὑπογράψῃ αὐτὸ τὸ ἀντισυνταγματικὸ ἔκτροπον, τὸν ἔφερε πρὸ τῆς πιθανότητος καθαιρέσεώς του, καθὼς φυσικὰ καὶ …«δυνάμεις ἀσφαλείας» νὰ …φρουροῦν τὴν περιοχὴ διαμονῆς του!!!
    Ἡ κύρωσις τῆς «συμφωνίας», ἀπὸ τὴν πλευρὰ τῶν σκοπίων, δὲν ὁλοκληρώθη πρὸ τοῦ πέρατος τοῦ 2018, ὅπως ἀναφέρεται ῥητῶς στὸ «προσύμφωνον».

    Ὁ καμμένος, ὠς κυβερνητικὸς παράγων, ἔδωσε ὅλον τὸν ἀναγκαῖο χρόνο στὸν τΣΥΡΙΖΑϊκὸ θίασο γιὰ νὰ ἐντοπίσῃ τὶς ἀναγκαίες ψήφους ποὺ ζητοῦσε, γιὰ νὰ «περάσῃ» τὴν «συμφωνία» μὲ ἀπολύτως παράνομο καὶ ἀντισυνταγματικὸ ἀριθμὸ βο(υ)λευτῶν. Ἀν τὶ νὰ παραιτηθῇ ἀπὸ τὴν πρώτη στιγμὴ ὁ καμμένος, παρέμεινε στὴν κυβέρνησιν, νομιμοποιώντας οὐσιαστικῶς κάτι παράνομον καὶ ἀντισυνταγματικόν, ἐνᾦ στὸ μεταξὺ παρῆλθε καὶ ἡ τελευταία (20η Σεπτεμβρίου 2018) ἡμερομηνία, ἔως τὴν ὁποίαν μποροῦσε νὰ διαλυθῇ ἡ βο(υ)λή, γιὰ νὰ ὁδηγηθοῦμε σὲ ἐκλογές, λόγῳ παραιτήσεως κάποιου μικροῦ κόμματος..
    Ἐγνώριζε ἀπὸ τὴν πρώτη στιγμὴ ὁ καμμένος πὼς πρέπει νὰ ψηφισθῇ ἔνα τέτοιο ζήτημα, ὑψίστης ἐθνικῆς σημασίας, ἀπὸ τοὐλάχιστον 180+1 βο(υ)λευτές. Ἐν τούτοις σιωποῦσε ἔως προσφάτως, ποὺ ἐξῆλθε τῆς κυβερνήσεως, ἰσχυριζόμενος πὼς …προτείνει ὁ ἴδιος νὰ ψηφισθῇ μὲ 180+1, ἀν τὶ νὰ ὁμολογήσῃ ἀνοικτὰ τὸ ὀρθὸν κι ἐντὸς τοῦ συντάγματος (τους) ἐπιβεβλημένον κι ἀναγκαῖον ὅριον ἐπιτάσσει τὴν ψήφισιν τέτοιων σοβαρῶν ἐθνικῶν θεμάτων ἀπὸ διευρυμένη πλειοψηφία.
    Οὐδεὶς ἐκ τῶν βο(υ)λευτῶν ἐζήτησε νὰ τηρηθῇ κατὰ γράμμα τὸ κουρελόχαρτό (τους) Σύνταγμα τῆς Ἑλλάδος, ποὺ μεταξὺ ἄλλων ἀναφέρει σαφῶς τὸ πόσοι βο(υ)λευτὲς χρειάζονται γιὰ νὰ ψηφισθῇ μία διεθνὴς «συμφωνία». Ἀπαιτῶνται, τοὐλάχιστον, 180+1 βο(υ)λευτές, γιὰ νὰ ψηφίσουν τὴν «συμφωνία», ἀλλὰ οὐδεὶς ἀναφέρεται σὲ αὐτὴν τὴν …λεπτομέρεια!!!.
    Ἂν καὶ ἡ προθεσμία, ἀπὸ τὴν πλευρὰ τῶν Σκοπίων, ἐξέπνευσε δίχως νὰ ὁλοκληρωθοῦν οἱ διαδικασίες, ἐν τούτοις, ἐπίσης παρανόμως καὶ ἀντισυνταγματικῶς, ἡ (φερομένη ὡς) κυβέρνησις δὲν βλέπει τὸν καθυστέρησιν, ποὺ ἐμπράκτως ἀκυρώνει τὴν «σμφωνία» καὶ προχωρᾶ ἀκάθεκτος, μαζὺ μὲ τὰ φερέφωνά της.
    Ἂν καὶ ἡ λαϊκὴ βούλησις, πλειοψηφικῶς, διατείνεται κατὰ τῆς συμφωνίας, ἐν τούτοις, ἀπολύτως δικτατορικά, δίχως ἐπιχειρήματα καὶ πολιτικὸ λόγο, παραβιάζεται καὶ ἐπιβάλλεται στὸν λαὸ κάτι ποὺ ὁ ἴδιος ὁ λαὸς οὐδέποτε ἐνέκρινε, ἐφ΄ ὄσον οὐδέποτε, ἐπισήμως, τὰ τΣΥΡΙΖΑϊόπανα, ᾡμολόγησαν τὶς προθέσεις τους ἢ ἐρώτησαν εὐθέως τὸν λαό.
    Ἡ λῆξις τῆς ἐντολῆς σχηματισμοῦ κυβερνήσεως, ποὺ πάντα ἐντὸς καὶ βάσει τῶν συνταγματικῶν ἐπιταγῶν, συνέβη, οὐδέποτε ἀπησχόλησε τὴν βο(υ)λὴ ἢ ἀκόμη καὶ τὸν (φερόμενον ὡς) πρόεδρο τῆς (μποῦ χὰ χὰ χά…!!!) δημοκρατίας (τους).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...