Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

OTAN O ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΠΡΙΓΚΗΨ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 

Ο βαρώνος Ρότσιλντ στον Εύριπο

Ένα δημοσίευμα μιας τοπικής εφημερίδας για την «απροσδόκητη επίσκεψη» του τραπεζίτη, συλλέκτη έργων τέχνης και πολιτικού Baron Ferdinand de Rothschild στη Χαλκίδα το 1897 αλλά και ένας δημόσιος   περίπατος στα μνημεία της πόλης

 

Ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο. Πίσω ολοταχώς στα τελευταία χρόνια του 19ου αιώνα. Στις 5 Απριλίου 1897 –λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις στο μέτωπο της Θεσσαλίας που οδήγησαν στην ταπεινωτική, για τα ελληνικά συμφέροντα, ήττα κατά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο- η εφημερίδα «Παλίρροια» δημοσιεύει μια είδηση για μια «απροσδόκητη επίσκεψη» στα νερά του Εύριπου και την πόλη της Χαλκίδας. Μια πόλη πολύ διαφορετική από τη σημερινή καθώς το κύριο χαρακτηριστικό της γνώρισμα ήταν το Κάστρο και τα Τείχη του.




«Η πάλευκος περίκομψος θαλαμηγός του ζάμπλουτου βαρόνου Ρότσιλντ ονομαζομένη “Ρόνα” αφίκετο ενταύθα το παρελθόν Σάββατο περί την 4η μ.μ. προσορμισθείσα εις τον Νότιον του Λιμένα μας. Παρευθύς ούτος συνοδευόμενος υπό της ακολουθίας του και του μεταβάντος συμπολίτου μας κ. Συμαντού Σακκή εκ μέρους της ενταύθα Ισραηλιτικής παροικίας εξήλθεν εις την πόλην μας και τη οδηγία του κ. Σ. Σακκή περιήλθεν ταύτην εκ των φυσικών καλλονών της οποίας έμεινε καταγοητευμένος.
Αφού επεσκέφθη την Συναγωγήν ύστερον επορεύθη εις τον ναόν της πολιούχου Αγ. Παρασκευής αλλά παρά την επιμονήν του να θεωρήσει το εσωτερικόν του Ναού δεν κατόρθωσε απόντος του νεωκόρου του φέροντος τας κλείδας κατ΄ εκείνην την στιγμήν. Ίσως η εκκλησία απώλεσε την ευκαιρίαν του να έχει δώρον τι του ζάπλουτου. Κατόπιν δε δια της αποβάθρας αφού προηγουμένως ηυχαρίστησεν τον κ. Σακκήν και τους περί αυτόν επέβη της “Ρόνας”, ήτις την επομένην κατευθύνθη εις Θεσσαλονίκην».



Το απόσπασμα αυτό από τη δημοσίευση της εφημερίδας «Παλίρροια» βρίσκεται στη σελίδα 198 του βιβλίου του Μαϊρ Σ. Μάϊση «Η Ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας Χαλκίδας από το 586 π.χ έως το 2001μ.χ» ( μια έκδοση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Χαλκίδας το 2013). Ο συγγραφέας στο βιβλίο του – κάτω από ακριβώς από το κείμενο του δημοσιεύματος της εφημερίδας- υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο για μια «απροσδόκητη συνάντηση», αλλά για μια συνάντηση που η Κοινότητα και οι άνθρωποι της ανέμεναν «εδώ και μια δεκαετία». Και αυτό γιατί ο συγγραφέας αναφέρεται στην έκθεση που απέστειλε ο Τομ-Τοβ Παριάντα (εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ισραηλιτικής Ένωσης) στα Κεντρικά της Ένωσης (πρόεδρος της οποίας ήταν ο Ρότσιλντ) μετά την επίσκεψη του στην Χαλκίδα τον Μάϊο του 1887.

Ο Μάϊσης γράφει στο βιβλίο του σχετικά με την επίσκεψη του Ρότσιλντ: «Το Δ.Σ της Κοινότητας (…) άδραξε την ευκαιρία και του εξέθεσε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Κοινότητα, τόσο το οικονομικό, που εξακολουθούσε να είναι έντονο, καθώς και αν είχαν περάσει δυόμιση χρόνια από τους καταστρεπτικού σεισμούς, πολλές οικογένειες εξακολουθούσαν να είναι άστεγες, αλλά και το φλέγον πρόβλημα της περιτοίχισης του νεκροταφείου και της κατασκευής ενός μικρού σπιτιού για μόνιμο φύλακα».
Ο Ρότσιλντ ανταποκρίθηκε και οι πληγέντες από τους σεισμούς ανακουφίστηκαν και ο περίβολος του Νεκροταφείου υψώθηκε άμεσα κατά 1 περίπου μέτρο.
Ο Ρότσιλντ – για την ιστορική αλήθεια, Baron Ferdinand de Rothschild- γεννήθηκε στο Παρίσι το 1839 και πέθανε νεώτατος (μόλις 59 ετών)τη μέρα των γενεθλίων του, 17 Δεκεμβρίου 1898. Με καταγωγή από την Βιέννη ανήκε στη μεγάλη οικογένεια των τραπεζιτών. Ο ίδιος πέραν από τραπεζίτης ήταν παθιασμένος συλλέκτης έργων τέχνης αλλά και πολιτικός στην βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων. Αρχικά, ως Liberal και στην συνέχεια, ως Liberal Unionist.
Οι επισκέπτες της Συναγωγής στην Χαλκίδα ( επί της Κώτσου, μια από τις παλαιότερες οδού της πόλης καθώς ήταν η κεντρική οδός του Κάστρου) μπορούν να δουν χαραγμένο του όνομα Φερνινάνδος Ρότσιλδ πρώτο πρώτο στη μαρμάρινη λίστα των ευεργετών.




Την Συναγωγή μιας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε στον περίπατο μιας μεγάλης ομάδας πολιτών της Χαλκίδας στα μνημεία της πόλης και ιδιαίτερα στους λατρευτικούς χώρους του 3 μονοθεϊστικών θρησκειών που συνυπάρχουν για αιώνες λίγα βήματα ο ένας από τον άλλο. Ξεναγός μας, ο ακούραστος αρχαιολόγος Ντίνος Πολίτης. Με την δική του ματιά ως οδηγό μάθαμε  λεπτομέρειες που αγνοούσαμε για την Αγία Παρασκευή – τρίκλιτη ξυλόστεγη βασιλική, σημαντικό μνημείο της εποχής της Ενετοκρατίας- αλλά και για το Οθωμανικό Τέμενος Εμίρ Ζαδέ (πιθανώς του 16ου αιώνα). Δεν μπορούσαμε να μην περάσουμε από το Κτήριο «Βαϊλου» (αρχοντική οικία οθωμανικών χρόνων -18ος αιώνας- , με νεοκλασσικά στοιχεία -19ος αιώνας- που έχει ενσωματώσει τμήμα παλαιότερου κκτηρίου της Ενετοκρατίας -13ος -14ος αιώνας αλλά και από την αρχοντική οικία (πιθανώς του 18 ου αιώνα) της Οδού Παίδων που στέκει όρθια παρά τις καταστροφές και αποτελεί ένα τυπικό δείγμα της οθωμανικής αρχιτεκτονικής της περιόδου. Τέλος, ένα πέρασμα από το Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται σε ένα τμήμα του μεσαιωνικού τείχους της πόλης. Μάλιστα, στην είσοδο του μπορεί κανείς να δει τις μπάλες του Μοροζίνι κατά την ατυχή πολιορκία της Χαλκίδας του 1688.
Η Χαλκίδα – το Negreponte των Ενετών και το Egriboz των Οθωμανών- αναζητεί μια νέα θέση στο χάρτη της σύγχρονης ταξιδιωτικής εμπειρίας έχοντας να προσφέρει απλόχερα επάλληλα ιστορικά στρώματα γνώσης.
Για παράδειγμα, η ξυλόστεγη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής προσφέρει μια ευκαιρία στον επισκέπτη να δει και να θαυμάζει ένα θαύμα της αρχιτεκτονικής ιδιαίτερα μετά την καταστροφή της στέγης της Παναγίας των Παρισίων με την οποία υπάρχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι το τόσο η τεχνοτροπία όσο και το ίδιο το υλικό (ξύλινα δοκάρια) μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό.
Άλλωστε, η Χαλκίδα απέχει μόλις 1 ώρα από την Αθήνα. Επιπλέον, το εβραϊκό νεκροταφείο της Χαλκίδας λειτουργεί αδιάλειπτα από τους ελληνιστικούς χρόνους και αποτελεί το αρχαιότερο στην Ελλάδα και την Ευρώπη εβραϊκό νεκροταφείο. Για πρώτη φορά φέτος επισκέπτες από το Ισραήλ σε οργανωμένα group θα έρθουν στην Χαλκίδα για να ζήσουν αυτή την εμπειρία να περπατήσουν ανάμεσα σε τάφους και επιτύμβιες στήλες που ο χρόνος τους χάνεται στους αιώνες…

Πηγές – Βιβλιογραφία:
 
-ΜΑΪΡ Σ. ΜΑΪΣΗΣ, Η ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας Χαλκίδας από το 586 π.χ. έως το 2001 μ.χ. (Έκδοση Ισραηλιτικής Κοινότητας Χαλκίδας, Χαλκίδα 2013).
-ΜΑΪΡ Σ. ΜΑΪΣΗΣ, Η ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας Χαλκίδας από το 586 π.χ. έως το 2001 μ.χ. ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ (Έκδοση Ισραηλιτικής Κοινότητας Χαλκίδας, Χαλκίδα 2018).
-Περίπατος στα μνημεία της Χαλκίδας – Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκίδας ( σε κείμενα των αρχαιολόγων Π.Καλαμαρά, Σ.Κατσάλη, Α. Κωσταρέλλη).


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ





  Υ.Γ.

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ  ΡΟΤΣΙΛΝT,  ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ  ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΕ 7.785.405 ΜΕΤΟΧΕΣ (2008)!          

Του Νικόλαου Γεωργιάδη


ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΩ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ...ΕΚΕΙ ΣΤΟ 2008....ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ ΕΚΘΕΣΗ, ΠΟΥ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ, "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2008"....
ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΙΣ 100 ΣΕΛΙΔΕΣ, ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΕΚΥΟ), ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟ ΖΑΜΠΕΛΗ, ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ....ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΕΣΑ ΑΥΤΗ Η ΕΚΘΕΣΗ;;;
«Η δυναμική πορεία της ... - ΕΚΥΟ επιβεβαιώθηκε και με την αγορά 1.600.000 μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, η οποία καλύφθηκε με τη συμμετοχή των διαθεσίμων της Εκκλησίας της Ελλάδος- ΕΚΥΟ (Αποφ. ΔΙΣ 31-07-2008). Ητοι το σύνολο των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Εκκλησίας της Ελλάδος - ΕΚΥΟ την 31-12-2008 ανήλθε εις το ύψος των 7.785.405 τεμαχίων».
ΓΙΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΑΥΤΟ...ΟΚΤΩ ΜΥΡΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ....ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.....ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;;;; ΟΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ....ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ;;;; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙ;;;; ΣΕ ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΗΚΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ;;;;
ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΟΘΩΝΑ.....ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ , ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΙΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΕΚΛΟΓΕΣ, ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΤΟΚΩΝ.....Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΘΤΣΑΙΛΝΤ......
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ....ΕΔΩΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ, ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝΤΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.....ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ.....ΚΑΙ ΣΑΝ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ.....Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ...ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ....
ΕΔΩ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ......Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ...ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;;; ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ;;;;;; ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ LAST YEAR  ;).....ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΕΣΤΗΣΕ ΤΡΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ......
ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ........ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ...ΟΠΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ......ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΚΟΡΑΝΙ ΚΛΠ....
ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ.....ΑΠΟ ΚΑΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ......ΝΑΙ.....ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΒΡΑΑΜΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ........
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΙΧΑΝ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ....
1.ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ....
2. Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ......
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΟΥ......ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΑΝ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΟΣΑ ΑΥΤΟΣ ΔΗΘΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙ, ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ......ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ....ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ....ΠΟΥ ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΜΟΛΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΥΠΗΡΧΕ ΠΟΤΕ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.....ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ......ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ.....ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ .....ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ......
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΝΟΗΣΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.....
Ζ.Π.





6 σχόλια :

  1. Αναστάσιος Λαυρέντζος: Υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας μέσω του μεταναστευτικού.

    Στις 28 Αυγούστου, σε διάστημα μόνο μισής ώρας δεκατρείς μεγάλες λέμβοι έφτασαν στις ακτές της Λέσβου και αποβίβασαν περισσότερους από 500 μετανάστες. Οι εικόνες τεράστιων λέμβων παρατεταγμένων στη Σκάλα Συκαμνιάς της Λέσβου έκαναν σύντομα τον γύρο του κόσμου, δημιουργώντας για την Ελλάδα την αίσθηση μιας ανοχύρωτης χώρας. Ανάλογα περιστατικά εμφανίζονται σε πολλές περιοχές της χώρας, με την εμφάνιση μεταναστευτικών ροών και στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

    Όπως αποδείχτηκε, τα επτά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση επιχειρούν να ελέγξουν τον ρυθμό αποχώρησης μεταναστών από τη χώρα ή έστω να αποσυμφορήσουν τα νησιά του Αιγαίου. Μεταφέροντας έναν αριθμό μεταναστών στην ενδοχώρα, ανακουφίζουν προσωρινά τα νησιά (μέχρι να έλθει το επόμενο «κύμα»), άλλα όσους μεταφέρουν στο εσωτερικό, τους θέτουν εκτός συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας (δεν υπάρχει σχετική αναφορά στη συμφωνία, αλλά έτσι την ερμηνεύουν η ΕΕ και η Τουρκία). Ουσιαστικά δηλαδή τους εγκαθιστούν επ’ αόριστο στη χώρα. Με αυτές τις πρακτικές όχι μόνο δεν λύνουν το μεταναστευτικό, αλλά τελικά προωθούν ακριβώς αυτό που επιδιώκει η Τουρκία, δηλαδή, την εγκατάσταση μεταναστών σε όλη την ελληνική επικράτεια.
    Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει μια ανοχύρωτη χώρα απέναντι στον υβριδικό μεταναστευτικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον της η Τουρκία. Επίσης, η ελληνική κοινωνία, η οποία επί μια δεκαετία αντιμετωπίζει μια βαθιά κρίση, δεν μπορεί να βλέπει τις ελληνικές κυβερνήσεις να προσπερνούν το βασικό πρόβλημα της χώρας και να ξοδεύουν χρόνο και πόρους για μια ατελέσφορη διαχείριση του μεταναστευτικού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Frontex: Τουλάχιστον 9.300 λαθρομετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα τον Αύγουστο.
    Όπως γνωστοποίησε η Frontex, ο συνολικός αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που πέρασαν στην Ευρώπη τον Αύγουστο ήταν 12.900. Οι 9.300, το 75% δηλαδή του συνολικού αριθμού, έφτασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
    Για τους οκτώ πρώτους μήνες του έτους, οι μεταναστευτικές ροές στην Ανατολική Μεσόγειο, αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 - με τον συνολικό αριθμό μεταναστών και προσφύγων να ανέρχεται στους 38.300.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Ασφυξία» στα νησιά: Άλλες 527 αφίξεις την Τρίτη σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.
    Συνολικά 454 λαθρομετανάστες πέρασαν στη Λέσβο από τη Δευτέρα έως και σήμερα, Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

    Εξ αυτών, 228 πέρασαν χθες και άλλοι 226 σήμερα.

    Ροές λαθρομεταναστών διαπιστώθηκαν σήμερα και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου: 81 πέρασαν στη Χίο και 220 στη Σάμο. Έτσι, συνολικά, σήμερα, στο Βόρειο Αιγαίο έφτασαν 527 άτομα, τα οποία, προωθούμενα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ζήτησαν άσυλο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αποβιβάστηκαν Τούρκοι πρόσφυγες στο Καστελόριζο.

    Μαζική αποβίβαση μεταναστών και προσφύγων στο Καστελόριζο τη Δευτέρα (χθες), προκάλεσε συναγερμό στις Αρχές.
    Ο προβληματισμός των ελληνικών Αρχών δεν έχει να κάνει μόνο με τον αριθμό των μεταναστών που είναι μεγάλος για τα δεδομένα του Καστελόριζου, αλλά και από το γεγονός ότι ανάμεσα σ΄ αυτούς εντοπίστηκαν πολλοί Τούρκοι.
    Αυτό προκαλεί πολλές σκέψεις.
    Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι αφίξεις Τούρκων στα ελληνικά νησιά είναι πολύ μεγάλος και στα Γενικά Επιτελεία υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, γράφει το militaire.gr.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέφραγο αμπέλι η χώρα: Λαθρομετανάστες περνούν χωρίς κανένα πρόβλημα τα ελληνο-τουρκικά «σύνορα».

    Σαν να πάνε σε εκδρομή περνούν οι λαθρο μετανάστες τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο ύψος του Ορμένιου, Ορεστιάδας.
    Η Ελλάδα ως γνωστόν είναι η μόνη χώρα των Βαλκανίων που δεν έχει ουσιαστικά σύνορα και όποιος θέλει μπορεί να περάσει σε ελληνικό έδαφος χωρίς κανένα πρόβλημα.
    Το μόνο ευχάριστο, της υπόθεσης είναι πως οι αλλοδαποί στη συνέχεια κατευθύνονται στη Βουλγαρία ή Ρουμανία, αλλά για πόσο αυτό;
    Οι βουλγαρικές αρχές έχουν ήδη προειδοποιήσει πως θα στείλουν στα σύνορα με Τουρκία και Ελλάδα 11.000 στρατιώτες για να τα φυλάξουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις 26 Οκτωβρίου 2019 το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

    Σε λίγες ημέρες κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα που ο ελληνισμός ανά την υφήλιο συγκλονίστηκε από την στυγερή δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές αστυνομικές ειδικές δυνάμεις.
    Τόσους μήνες μετά η Αλβανία συνεχίζει να περιπαίζει την οικογένεια του, αφού δεν έχει δώσει το πόρισμα για την δολοφονία του, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης του τι πραγματικά συνέβη εκείνο το απόγευμα στο υδραγωγείο του χωριού Βουλιαράτες. Σαν να μην έφτανε αυτό, απαγόρευσε την είσοδο σε όσους Έλληνες πολίτες πήγαν στην κηδεία του χαρακτηρίζοντάς τους ως επικινδύνους για την ασφάλεια της χώρας.
    Με αφορμή τον ένα χρόνο απ’ την απώλεια του Κωνσταντίνου, η οικογένεια του θα τελέσει χρονιάτικο μνημόσυνο το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες.

    Κωνσταντίνος Κατσίφας

    ΑΘΑΝΑΤΟΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...