Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΜΑΣΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


Σχεδόν 4 εκατομμύρια οι αναλφάβητοι στην Ελλάδα.



 
Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: οι μισοί μαθητές των Ελληνικών  Λυκείων έχουν αυξημένη πιθανότητα να είναι λειτουργικά αναλφάβητοι. Στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου και του Δημοτικού υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να διαβάσουν ένα κείμενο.  Σχεδόν 4 εκατομμύρια οι αναλφάβητοι στην Ελλάδα.


Παιδεία…λειτουργικώς αναλφάβητη


«Στοιχεία σοκ», έγραφαν πριν από λίγο καιρό οι εφημερίδες.  «Λειτουργικά αναλφάβητοι» οι μισοί μαθητές των Λυκείων.  Και τι σημαίνει λειτουργικώς αναλφάβητοι;  Παρένθεση:  Το σωστό είναι λειτουργικώς» και όχι οι νεοφανείς σολοικισμοί του τύπου «ομολογουμένα» και «λειτουργικά»  Πώς να εξηγήσεις στους ημιμαθείς κονδυλοφόρους ότι άλλο το επίρρημα αδιακρίτως (χωρίς διάκριση) και άλλο το αδιάκριτα (χωρίς διακριτικότητα, λεπτότητα).  Άλλο το περιέργως (παραδόξως) και άλλο το περίεργα (παράξενα, ακατανόητα).  Άλλο το τελείως (εντελώς, και είναι κυρίως ποσοτικό) και άλλο το τέλεια (με τελειότητα, και είναι ποιοτικό).  Εδώ ισχύει το «ιατρέ, θεράπευσον σεαυτόν».
Λειτουργικώς αναλφάβητος είναι ο άνθρωπος που, με απλά λόγια, δυσκολεύεται στην ανάγνωση, στην γραφή και στο μέτρημα, στην αριθμητική. Tις όμως ή τι πταίει;  Εύκολη η απάντηση.  «Ιχθύς εκ της κεφαλής όζει». Υπουργείο Παιδείας. Έτσι ακριβώς τιτλοφορείται.  Επιμένει ακόμη… Τι σημαίνει Παιδεία;  Απάντηση.  Να είναι τον Σεπτέμβριο οι δάσκαλοι και τα βιβλία στα σχολεία.  Να μην παρατηρούνται «κενά και ελλείψεις».  Το περιεχόμενο των βιβλίων;  Αδιάφορο.  Το ποιών των δασκάλων;  Ποιος ασχολείται;  Ερωτώ;  Μήπως τώρα δρέπουμε τους καρπούς, της εισαγωγής το 2006, των νέων, «σύγχρονων» βιβλίων Γλώσσας, «περιοδικών ποικίλης ύλης», όπως απροκάλυπτα τα ονομάζω;  Ότι σιγά-σιγά ξεβράζονται τα δηλητήρια και οι ακαθαρσίες που φιλοξενούν;
Οι μαθητευόμενοι μάγοι του δήθεν προοδευτισμού – ένας απ’ αυτούς γίνεται πάντοτε υπουργός παιδείας – πειραματίστηκαν με τις μίζερες, ξέψυχες και σχιζοφρενικές ιδεοληψίες τους και τα παιδιά νιώθουν την ναυτία που προκαλεί μουχλιασμένη τροφή, η παιδεία της αμάθειας.
Αποτέλεσμα;  Ανδρώθηκε μια νεολαία χωρίς μνήμη, γεννημένη από το μηδέν. Μια νεολαία.. βαρβάρων. «Ένα νέο είδος ανθρώπου έχει αναδυθεί τον τελευταίο καιρό: Ο μορφωμένος βάρβαρος-που έχει σπουδάσει είκοσι χρόνια, έχει αποκατασταθεί θαυμάσια επαγγελματικά, αλλά δεν έχει διαβάσει τίποτα, δεν ξέρει ιστορία, αγνοεί οτιδήποτε βρίσκεται εκτός της ειδικότητάς τους», θα γράψει η Βρετανίδα συγγραφέας Ντ. Λέσινγκ.  Με λίγα λόγια ουδέποτε υπήρξαν στον κόσμο και στον τόπο μας τόσοι εγγράμματοι και τέτοια φτώχεια πνευματική.
Παιδεία σημαίνει όμως κυρίως γλώσσα. Η λέξη «αναλφάβητος» αυτό κυρίως υπονοεί-τελείως αγράμματος, αστοιχείωτος.
Το 2006, ως γνωστό, άλλαξαν όλα τα βιβλία της εκπαίδευσης, πρώτης και δεύτερης σχολικής βαθμίδας.  Μεταξύ αυτών και τα γλωσσικά βοηθήματα. Για πρώτη φορά εξοβελίστηκαν όλοι οι παλαιότεροι σπουδαίοι λογοτέχνες μας και αντικαταστάθηκαν από αξιολύπητα ερεθίσματα και ανάξια λόγου παραθέματα.
Πιο συγκεκριμένα:
Στα 10 βιβλία Γλώσσας της Ε και Στ Δημοτικού, εκπροσωπούνται με ένα μόλις κείμενο πεζό ή ποίημα οι εξής λογοτέχνες μας:  Σολωμός, Παλαμάς, Ελύτης, Σεφέρης, Παπαντωνίου, Νιρβάνας, Ξενόπουλος.
Απουσιάζουν:  Παπαδιαμάντης, Κόντογλου, Μυριβήλης, Κρυστάλλης, Καρκαβίτσας, Πολέμης, Δροσίνης, Κάλβος, Βαλαωρίτης, Βιζυηνός, Άγρας, Ρώτας, Ουράνης, Σικελιανός, Ψαθάς, Σαμαράκης και άλλοι.
Εξοστρακίστηκαν τα δημοτικά μας τραγούδια «το τελεσφορώτατατον όργανον της εθνικής αγωγής, εκτρέφουσα και συντηρούσα το εθνικόν φρόνημα», γράφει ο μεγάλος Νικόλαος Πολίτης.
Απουσιάζουν κείμενα των αρχαίων κλασσικών, των Πατέρων της Εκκλησίας, οι διδακτικότατοι μύθοι του Αισώπου.  Και με τι αντικαταστάθηκαν;
Άρθρα εφημερίδων: Πληθώρα άρθρων, σχετικών και άσχετων, ατάκτως ερριμμένα εντός των πολλών σελίδων των νέων βιβλίων, αλλά και κατά συνέπεια εντός των κεφαλιών των μικρών μαθητών. Σε 15 τουλάχιστον μαθήματα υπάρχουν αποκόμματα εφημερίδων (ΕΘΝΟΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΝΕΑ, ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΒΗΜΑ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).
Ιστοσελίδες. Σε 10 ανέρχονται τα κείμενα που προέρχονται από ιστοσελίδες κυρίως ελληνικών ιστοτόπων (ΦΟΚΟΥΣ, ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ, ΖΩΟΦΙΛΙΑ ΚΛΠ.).
Αλλά εκεί που δείχνουν μια αδυναμία τα νέα βιβλία είναι τα περιοδικά. Όχι ένα, όχι δύο αλλά σαράντα δύο κείμενα σε σύνολο 239 προέρχονται από διάφορα κυρίως παιδικά περιοδικά όπως: KID’S FUN (3), ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (4), ΜΙΚΥ (2) και αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο, η πραγματική εμμονή: το Περιοδικό ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ που εμφανίζεται 15 φορές.
Τέλος, υπάρχουν και 15 κείμενα -άχυρα- της συγγραφικής ομάδας και 5 κείμενα με κατασκευές που κατέχουν κεντρική θέση στη διδασκαλία.
Και για τη λογοτεχνία τι μένει 102 κείμενα και ποσοστό 42,5 %, ενώ μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και κείμενα ήσσονος σημασίας, αποσπασματικά ή κείμενα που ως βασικό στόχο έχουν την εφαρμογή κάποιων γραμματικών φαινομένων και όπου το κείμενο δεν αντιμετωπίζεται καθόλου λογοτεχνικά, νοηματικά, εννοιολογικά.
Μέσα σ’ αυτά τα 102 κείμενα παρελαύνουν συνταγές μαγειρικής.  Κείμενα-κουτσουλιές δύσοσμες-του τύπου:  «Η Ιταλία μας κήρυξε τον πόλεμο κι εμείς κρυφτήκαμε στο υπόγειο».  (Γλώσσα Ε΄ Δημοτικού, α΄ τεύχος, σελ. 44-45).
Συνθέσεις κρανιοκενείς, προσβλητικές για πρόσωπα, σημαίες της εθνικής μας ιστορίας, όπως το βλακώδες με τις τρεις εικόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, της Κοκκινοσκουφίτσας και του Καραγκιόζη όπου κάποιο κακόγουστο απολειφάδι της νεοταξικής παράνοιας τους θέλει πρωταγωνιστές σε κοινή ιστορία.  (Τετράδιο εργασιών Γλώσσας Στ΄ Δημοτικού, β΄ τεύχος, σελ. 39).
Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.  Και μετά διαρρηγνύουμε τα ράκη μας για την γλωσσική παιδεία των νέων.  Μια από τις σημαντικότερες συνέπειες αυτής της γλωσσικής ανεπάρκειας είναι ότι προτρέπει σε πράξεις βίας, που θα μπορούσαν να αποφθεχθούν μόνο με λόγο. Πολλά παιδιά φτάνουν στην εξαλλοσύνη και την απελπισία ή δραπετεύουν έως εθισμού στον χαώδη κόσμο της εικονικής αυταπάτης και επικοινωνίας γιατί δεν μπορούν να εκφραστούν «πάρε τον λόγο του, δωσ’ μου το χέρι σου» θα πει ο Εμπειρίκος.  Οι παλιοί οι παππούδες μας έλεγαν: «να ιδωθούμε», όταν είχαν καιρό να τα πουν.  Να κοιταχτούν στα μάτια και να κουβεντιάσουν, ήσυχα και απλά. Αυτό είναι κοινωνία. «Καθ’ ότι  αν κοινωνήσωμεν αληθεύομεν, δε αν ιδιάσωμεν ψευδόμεθα». Αληθής βίος είναι αυτός που κοινωνείς με τον άλλον. Ο ψεύτικος βίος είναι να ιδιωτεύσεις ή – με σύγχρονους όρους – όταν επικοινωνείς με λόγια του ή στον αέρα (Ηράκλειτος).
Ας το καταλάβουμε.  Σήμερα το σχολείο καλλιεργεί το μίσος για το παρελθόν.  Το φανερώνει αυτό η πολεμική κατά της Γλώσσας, της Ιστορίας και των Θρησκευτικών.  Γκρεμίσαμε ασυλλόγιστα τις γέφυρες που μας φέρνουν στις ρίζες μας, την μόνη δύναμη που μπορεί να στηρίζει το ελληνικό έθνος στις μεγάλες δοκιμασίες του καιρού μας.
 Δημήτρης Νατσιός
δάσκαλος-θεολόγος
Κιλκίς





Αναλφαβητισμός, δηλαδή αυτοχειρία

Η «Καθημερινή» δημοσίευσε, στις 13.09.2019, την έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ), για το 2019. Ο δημοσιογράφος που παρουσίασε την έκθεση, κ. Απόστολος Λακασάς, συνόψισε εισαγωγικά το συμπέρασμα των δραματικών πιστοποιήσεών της: «Μεγάλη μερίδα μαθητών κινδυνεύει να ολοκληρώσει τη σχολική εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, παραμένοντας λειτουργικώς αναλφάβητη».
Συζητάμε στις συντροφιές, αν η γενική κατάσταση της χώρας είναι «καλύτερη» με την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, προτιμότερη από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μάταιη αδολεσχία, όταν οι στατιστικές μετρήσεις Ανεξάρτητης Αρχής βεβαιώνουν ότι η πλειονότητα των Ελληνωνύμων σήμερα μπαίνουν στη δημιουργική (και ευθυνών) φάση της ζωής τους λειτουργικώς αναλφάβητοι. Που σημαίνει: ανίκανοι να κατανοήσουν - κρίνουν - ελέγξουν τις πληροφορίες που δέχονται, επομένως ανίκανοι να αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους. Αδύνατο να μορφώσουν σε νόημα (λεκτικό σχήμα) την ανάγκη, επιθυμία, προτίμησή τους.
«Λειτουργικώς αναλφάβητος» θα πει: δεν ξέρει να σκεφτεί και να κρίνει, ξέρει μόνο να προσλαμβάνει εικόνες – αποκόβεται από την πραγματικότητα και ζει στον τεχνητό κόσμο των εντυπώσεων. Ο κοινός βίος στη σημερινή Ελλάδα, σε κάθε παραμικρή πτυχή του (μάθησης, σπουδής, επιλογής επαγγέλματος και βιοπορισμού, πολιτικής ευθύνης, ενδιαφερόντων και ψυχαγωγίας) έχει μοναδική αφετηρία και μοναδικό στόχο τις ευάρεστες «εντυπώσεις». Παρακάμπτεται αυθόρμητα η σκέψη, η κρίση, η σύγκριση, η εγκυρότητα της πληροφόρησης, η αξιοπιστία του πληροφοριοδότη, ο έλεγχος ρεαλισμού της ανάγκης, η κριτική αξιολόγηση του στόχου.
«Γιατί είσαι Παναθηναϊκός; Γιατί ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ; Γιατί ψωνίζεις από το Lidl; Γιατί σπουδάζεις τη Νομική;» – η ρεαλιστικότερη και αυθεντικότερη απάντηση σε τέτοιου είδους ερωτήσεις θα ήταν: «γιατί έτσι μου αρέσει». Τυχαία και συμπτωματικά, συνέπεσε, οι πρώτες εντυπώσεις μου για τον Παναθηναϊκό, το ΠΑΣΟΚ, το Lidl, τα Νομικά να είναι ευάρεστες, να κολακεύουν (ασυνείδητα) τo εγώ μου. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι κατασκευαστές εντυπώσεων και οι έμποροι εντυπώσεων. Γι’ αυτό ηγεμονεύουν σε όλα τα πεδία: της πληροφόρησης, της «ψυχαγωγίας», της αγοράς, των ιδεολογιών, της τεχνοκρισίας και βιβλιοκρισίας, της εξουσίας.
Στο ερώτημα, λοιπόν, αν είναι «καλύτερη» η κατάσταση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι απαντήσεις συνεχίζουν να διαμορφώνονται και να κρίνονται από την αυθαιρεσία των ατομικών εντυπώσεων. Δηλαδή, συντηρείται ακόμα το καθεστώς αυθαιρεσίας (δικτατορίας) των εντυπώσεων.
Οι εντυπώσεις μάς χειραγωγούν να «αισθανόμαστε» ότι αποκαταστάθηκε κάποια «ευπρέπεια» σε δύο πτυχές του δημόσιου βίου: στην εμφανή προστατευτική αστυνόμευση και στη μηχανοργάνωση επικοινωνίας μεταξύ αλληλοεπικαλυπτόμενων πλοκάμων του κυβερνητικού Λεβιάθαν.
Κάποιες στιγμές φωτίζεται, με διάρκεια πυροτεχνήματος, ένα από τα θανατηφόρα (στην κυριολεξία) κοινωνικά αδιέξοδα, χωρίς την παραμικρή συνέπεια πολιτικής αφύπνισης και επέμβασης. Πιστοποιεί, λ.χ., η ΑΔΙΠΠΔΕ ότι Δημοτικό και Γυμνάσιο στέλνουν στο Λύκειο κυρίως λειτουργικά αναλφάβητους, παιδιά που τα κατέστησε ανάπηρα το σχολείο, όμως η Κυρία Κεραμέως, παρά το βαρύ οικογενειακό της όνομα, ασχολείται με τις εντυπώσεις που θα μας πείσουν ότι οι ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές, επί των ημερών της, είναι λιγότερες και οι χώροι διδασκαλίας επαρκέστεροι. Ανίατη η φτηνή εντυπωσιοθηρία.
Η χειροπιαστή και μετρητή πραγματικότητα της χώρας μας βοά (όχι δίνει την εντύπωση) πως δεν χρειάζεται έναν ευφυή, χαμογελαστό και τσαχπίνη πολιτικό ηγέτη που να κερδίζει τις εντυπώσεις, χρειάζεται έναν κοινωνικό αναμορφωτή. Που σημαίνει: χρειάζεται η χώρα όχι διαχείριση εντυπωσιακών «λύσεων» των προβλημάτων της, αλλά τολμηρές θεσμικές μεταρρυθμίσεις που θα γεννήσουν λύσεις των προβλημάτων. Οι βιώσιμες και αποτελεσματικές λύσεις γεννώνται, δεν επιβάλλονται.
Πώς να στηθούν και να λειτουργήσουν υπηρεσίες και οργανισμοί του Δημοσίου, όταν «προοδευτικοί» χαρακτηρίζονται στην Ελλάδα οι πολιτικοί ενσαρκωτές του μηδενισμού και αμοραλισμού; Μηδενισμός και αμοραλισμός είναι τα τυπικά προϊόντα της πολιτικής καταξίωσης του ατομοκεντρισμού, υποκατάστασης του κοινωνικού αθλήματος από τον πρωτογονισμό προτεραιότητας του εγωτικού συμφέροντος.
Τέτοιες μικρονοϊκές αρνήσεις της κοινωνικής συνοχής, περιφρόνηση της πλουτισμένης από διαδρομή αιώνων γλώσσας, ατίμωση της αρχοντιάς των αγώνων για την ελευθερία, απαξίωση του κάλλους και της σοφίας που συγκεφαλαιώνει η λαϊκή παράδοση, δεν αντιμετωπίζονται, βέβαια, με αστυνομικές απαγορεύσεις ή με προπαγάνδα.
Ο πνιγερός απελπισμός για το μέλλον του Ελληνισμού γεννιέται, κυρίως, από το γεγονός της ανυπαρξίας αντιστάσεων στον πανίσχυρο ολοκληρωτισμό της απολυταρχίας των εντυπώσεων. Δεν υπάρχει ένα ελάχιστο έστω κόμμα, που να πιστεύει σε ριζικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.
Στην απόλυτη προτεραιότητα της αλλαγής του σχολειού – από το νηπιαγωγείο ώς το πανεπιστήμιο. Της επιστροφής στην αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα. Στην ανάκτηση αξιοπρέπειας και ραχοκοκαλιάς στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.
«Ολα τα θηρία τρώγουν από μας» επειδή είμαστε το «μπαίγνιο» της Ευρώπης. Ακόμα σήμερα, ύστερα από τόση πείρα της συμπεριφοράς των Ευρωπαίων, περιμένουμε τους «συμμάχους» να διώξουν τους Τούρκους από τις γεωτρήσεις στις θάλασσές μας. Μωροί και τυφλοί. Ξεχνάμε ότι η «Ευρώπη» χάρισε τη Μικρασία, τον Πόντο και την Ανατολική Θράκη στον Κεμάλ, τη μισή Κύπρο στους διαδόχους του, τη Βόρεια Ηπειρο στους Αλβανούς, την Ανατολική Ρωμυλία στους Βουλγάρους, τη Μακεδονία στους αργοφτασμένους Σκοπιανούς. Θέλει την Ελλάδα εδαφικά ελάχιστη, γραφικό προτεκτοράτο, αρχαιολογικού ντιλεταντισμού.
Ποια η κατανόηση της λέξης «εθελοδουλεία»;

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


11 σχόλια :

  1. Η Ν.Δ. ανοίγει και το Γενί τζαμί στη Θεσσαλονίκη.
    Ξεπέρασε καθαρά το Σύριζα η Ν.Δ.. Το τελευταίο κατόρθωμά της είναι ν’ ανοίξει το Γενί τζαμί στη Θεσσαλονίκη. Επί χρόνια ο Ερντογάν προσπαθούσε να πείσει τους ‘Ελληνες πρωθυπουργούς για το άνοιγμα του Γενί τζαμί. Τα κατάφερε τελικά με τον τουρκόφιλο Μητσοτάκη, που μέσω του κυβερνητικού του εκπροσώπου δήλωσε ότι το αίτημα των Τούρκων είναι ώριμο.
    Το αίτημα των Ελλήνων ν’ ανοίξει η Αγιά Σοφιά δεν είναι ώριμο για το Μητσοτάκη. Πρέπει να τον μαυρίσουν όλοι οι ελληνορθόδοξοι στις επόμενες εκλογές, γιατί είναι ικανός να κάνει τζαμί ακόμα και μέσα στην Ακρόπολη και το Λευκό Πύργο.
    Π. Η. ΕΛΑΣΥΝ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φαμίλια Μητσοτάκη ανέλαβε την Τελική Λύση, για τη γενοκτονία των Ελλήνων; Α΄

    Μπακογιάννης - ο αδίστακτος συνεχιστής της Τελικής Λύσης
    [Του Ελπήνορος]

    Για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται ο σκεπτικισμός μου για τον ρόλο της οικογένειας Μητσοτάκη - Μπακογιάννη και της σημερινής Νέας Δημοκρατίας εν γένει.
    Η Νέα Δημοκρατία, εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει χάσει το ιδεολογικό της υπόβαθρο, και αμφιταλαντεύεται μεταξύ της νεοφιλελεύθερης "κεντροδεξιάς" και του λιμπεραλισμού, δηλαδή της "αριστερόστροφης" αμερικανιάς της Χίλαρι και του Ομπάμα. Εξηγούμαι:
    Οι ιδεολογικές ρίζες της Νέας Δημοκρατίας ξεκινούν από τον "Ελληνικό Συναγερμό" του στρατάρχη Παπάγου, κατόπιν στην "ΕΡΕ" του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τέλος στη "Νέα Δημοκρατία" της μεταπολίτευσης.

    Η ιστορική πολιτική και ιδεολογική συνέχεια από τον Συναγερμό έως και τη Νέα Δημοκρατία, αφορά, υποτίθεται, σε μία μεγάλη δεξιά - αστική παράταξη η οποία υποστηρίζει το έθνος και την πατρίδα. Μία πατρίδα η οποία υπέστη τα πάνδεινα από τον κομμουνιστικό ληστοσυμμοριτισμό κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου 1946 - 1949 (και πιο πριν από το 1943 -1944 βλέπε σφαγές των κομμουνιστοσυμμοριτών κατά αθώων ανθρώπων, ακόμα και μικρών παιδιών, σε Μελιγαλά, Φενεό κ.λπ).

    Αυτό που παρατηρείται σήμερα στην πολιτική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι το εν λόγω κόμμα (απόκομμα κατά τη γνώμη μου) δεν ανήκει πλέον στην δεξιά παράταξη του ιδρυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είναι ένα ερμαφρόδιτο σύμπλεγμα διαφόρων πολιτικών παραγόντων και συμβούλων οι οποίοι πολλοί από αυτούς είχαν ξεκινήσει την πολιτική τους καριέρα στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ο μαρξισμός και ο μετα-μετα μαρξισμός (μετα-μετα μοντερνισμός) αποτελεί το ιδεολογικό και ηθικό δεκανίκι του νεοφιλελευθερισμού, της παγκοσμιοποίησης και της ρητορικής της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της πολιτικής ορθότητας. Γεγονός το οποίο είναι πλέον αντιφατικό με την ιστορία της συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης.

    Η Νέα Δημοκρατία, στα πλαίσια της ανανέωσής της και του συγχρωτισμού της με την παγκοσμιοποίηση και την πολιτική ορθότητα, έχασε τελείως την εθνική και την πατριωτική της συνείδηση και ταυτίστηκε πλήρως με τις επιταγές της Νέας Τάξης πραγμάτων, του τεχνοκρατικού διευθυντηρίου της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, και φυσικά τις γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές επιταγές των Αμερικάνων και των δημιουργημάτων τους, δηλαδή του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ κ.λπ.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η φαμίλια Μητσοτάκη ανέλαβε την Τελική Λύση, για τη γενοκτονία των Ελλήνων; Β΄

    Μπακογιάννης - ο αδίστακτος συνεχιστής της Τελικής Λύσης
    [Του Ελπήνορος]
    Μέσα σε αυτές τις επιταγές ενυπάρχει η πλήρης διάλυση και η επανασύσταση των συνόρων της Ελλάδας, αλλά και η πληθυσμιακή εξουδετέρωση των Ελλήνων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο παραδοσιακά γερμανολάγνος Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να σταματήσει τις ροές των λαθρομεταναστών, οι οποίες έχουν αυξηθεί δραματικά από την ημέρα που ανέλαβε πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο παραδοσιακά γερμανολάγνος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μιλάει καθόλου για την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ομολόγησε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι για να επισκεφτεί ένα στρατόπεδο στο οποίο διαβιούν λαθρομετανάστες, πρέπει να ζητήσει (άκουσον άκουσον) άδεια από τις ΜΚΟ οι οποίες έχουν τον έλεγχο του εν λόγω στρατοπέδου μέσα σε ελληνικό έδαφος. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο γιός, του φίλου των Εγγλέζων (ο οποίος, φίλος των Εγγλέζων, κατά τη διάρκεια της επταετίας ήταν δημοσιογράφος της ελληνικής υπηρεσίας του BBC στο Λονδίνο), μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ομολογεί ανερυθρίαστα ότι πρέπει να υποδεχθούμε ακόμα περισσότερους λαθρομετανάστες στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα! https://www.youtube.com/watch?v=iW5e_bVN3Gg (στο βίντεο ξεκινάει να μιλάει στο 5' 57")

    Συνεπώς, ο συγκεκριμένος υιός Μπακογιάννης, έχει αναλάβει την "Τελική Λύση" της εξόντωσης του ελληνικού λαού στην Αθήνα (κατά την "Τελική Λύση" των Γερμανών εναντίον των Εβραίων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο).

    Δυστυχώς, οι περισσότεροι που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ψήφισαν με κριτήριο την ανάγκη για βελτίωση της οικονομίας, και όχι την ανάγκη, η Ελλάς, να γίνει ένα ανεξάρτητο κράτος και ο ελληνικός λαός να γίνει ξανά κυρίαρχος μέσα στην ίδια του τη χώρα. Γιατί, σήμερα, οι managers και οι τεχνοκράτες υπάλληλοι του παγκόσμιου πλουτοκρατικού κεφαλαίου, είναι αυτοί που κυβερνούν τις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου. Άνθρωποι δίχως εθνική και πατριωτική συνείδηση, έχοντας μόνον ένα στόχο, πως να γίνουν τα καλύτερα πειθήνια όργανα των εργοδοτών τους που είναι το διεθνές κεφάλαιο και οι πολυεθνικές εταιρίες, κι ας μετατρέπουν σιγά σιγά, την Αθήνα και τις υπόλοιπες μεγαλουπόλεις της Ευρώπης σε πολλά Ισλαμαμπάντ!
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ Πάτρα: Αθώος ο Αφγανός κατηγορούμενος για την δολοφονία του Θανάση Λαζανά... λόγω αμφιβολιών. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο της Πάτρας, ο Αφγανός που αντιμετώπισε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του 30χρονου Θανάση Λαζανά καθώς όπως έδειξε το dna το αίμα που βρέθηκε στην μπλούζα του δεν ήταν του θύματος.
    Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις Ιτιές, στην οδό Σουνίου, πίσω από τις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής -Πατραϊκής, τον Μάιο του 2012. Δεν μπόρεσε να εξακριβωθεί εάν ο κατηγορούμενος ήταν εκείνος που έδωσε το μοιραίο χτύπημα στο θύμα.
    • Το χρονικό της υπόθεσης
    Όλα άρχισαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, από μια απλή λογομαχία για τον σκύλο του Θανάση Λαζανά. Οι τρεις Αφγανοί ενώ περνούσαν έξω από το σπίτι του 30χρονου διαπληκτίστηκαν μαζί του επειδή τους ενόχλησε ο σκύλος του θύματος. Τότε οι δράστες στράφηκαν εναντίον του και τον σκότωσαν με απανωτές μαχαιριές.
    Η άγρια δολοφονία του 30χρονου ύστερα από αστυνομικές έρευνες η υπόθεση εξιχνιάστηκε και διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι τρεις Αφγανοί, εκ των οποίων οι δυο ήταν ηλικίας 17 χρονών, ενώ για τον τρίτο δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία.
    Από την Αστυνομία είχε ανακοινωθεί τότε ότι δράστες του άγριου εγκλήματος, που έχει συγκλονίσει την Πάτρα, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, ήταν τρεις Αφγανοί, εκ των οποίων συνελήφθη ο ένας ο οποίος είχε δηλώσει ότι είναι 17 χρονών και που κάθισε στο εδώλιο ενώ αναζητούνται -μέχρι σήμερα- άλλοι δυο συνεργοί του.
    Τότε είχε ομολογήσει την εμπλοκή του, ότι ήταν δηλαδή στην παρέα των τριών Αφγανών, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτός που μαχαίρωσε το θύμα.
    Ο Αφγανός λόγω της ηλικίας του είχε μεταφερθεί σε Ίδρυμα κράτησης Νέων στο Βόλο από το οποίο διέφυγε ύστερα από έξι μήνες. Στη συνέχεια γύρισε στο Αφγανιστάν και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών ερήμην του. Το 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα, συνελήφθη κι έμεινε φυλακισμένος μέχρι το δικαστήριο που τον αθώωσε μετά από έφεση που άσκησε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 600.000 αλλοδαποί στην Ανατολική .Θράκη έτοιμοι να εισβάλλουν στον Έβρο!
    Διαστάσεις εθνικής κρίσης λαμβάνει το μεταναστευτικό για την Ελλάδα καθώς όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος στην Βουλή παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των ροών κατά 200% μέσα σε διάστημα 5 μηνών.
    Ενημερώνοντας τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας είπε ότι η Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας συγκράτησε τις «ροές» την περίοδο 2016 - 2017 (σύμφωνα όμως με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ μπήκαν στη χώρα το 2017 και 2018 μόνο… 161.479 αλλοδαποί και 204.820 το 2016!) ωστόσο από το 2018 παρατηρείται «θεαματική αύξηση» για να φτάσει «σε σε έξαρση, από τον περασμένο Μάιο που αρχίζουν να ανεβαίνουν σταδιακά, ανεπαίσθητα αλλά σταθερά στην αρχή, μέχρι που έφτασαν στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα.
    Μεταξύ Μαΐου και σήμερα υπάρχει αύξηση της τάξεως του 200%. Σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια η αύξηση είναι της ίδιας περιόδου, αύξηση της τάξεως του 110%».
    Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολίτικη υποστήριξε ότι η έξαρση του φαινομένου οφείλεται σε τέσσερις βασικούς λόγους - πηγές από την περιγραφή των οποίων διαπιστώνεται ότι η κατάσταση μπορεί να λάβει δραματικότερες διαστάσεις.
    Έως και 600 χιλ μετανάστες στην πόρτα της Ελλάδας από την «σκούπα» της Κωνσταντινούπολης
    Οι λόγοι σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο είναι οι εξής:
    - Η επιχείρηση «σκούπα» που έχει ξεκινήσει ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου έχει εκτοπίσει στα τουρκικά παράλια 250-600 χιλ μετανάστες που αναζητούν διέξοδο προς την Δύση.
    «Στην Κωνσταντινούπολη, όπου διαβιούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες αποφασίστηκε μια πολιτική-σκούπας κυρίως μετά την εξαγωγή των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, τις οποίες έχασε το κόμμα του Προέδρου Ερντογάν, για έναν από τους βασικούς λόγους που ήταν ακριβώς η μεγάλη παρουσία παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Κωνσταντινούπολη» είπε αρχικά ο υπουργός για να προσθέσει
    «Οι πληροφορίες λένε ότι μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες, η συντηρητική εκτίμηση είναι ότι μιλάμε για 250.000-300.000 χιλιάδες και άλλες εκτιμήσεις ανεβάζουν αυτόν τον αριθμό στις 600.000, πάντως μιλάμε για πάνω από 250.000 ανθρώπους.
    Όταν εξελέγη ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης με ατζέντα εκδίωξης και μείωσης παρουσίας προσφύγων και μεταναστών στην πόλη, ξεκίνησαν και κάποιες επιχειρήσεις-σκούπας που αφορούν στην καλύτερη περίπτωση κάποιες χιλιάδες ανθρώπων, 10-20 χιλιάδες.
    Οι υπόλοιπες εκατοντάδες χιλιάδες άκουσαν, πληροφορήθηκαν, ανησύχησαν και φοβήθηκαν και προφανώς δεν έμειναν άπραγοι. Που μετακινήθηκαν; Δυτικότερα, δηλαδή στις τουρκικές ακτές απέναντι από τα ελληνικά νησιά»
    - Η δεύτερη σταθερή πηγή σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Συρία ειδικά στην περιοχή Ιντλίμπ
    - «Η τρίτη πηγή είναι το Ιράν, όπου διαμένουν μεγάλοι και πολυπληθής αφγανικοί πληθυσμοί. Το Ιράν βρίσκεται σε μια σύγκρουση και μια πίεση, αυτή τη στιγμή, με τη δύση και πολλοί αναλυτές εκτιμούν -το μεταφέρω, χωρίς κατ' ανάγκη να το υιοθετώ- ότι υπάρχει μια πολιτική κίνησης αφγανικών πληθυσμών δυτικότερα, που φτάνουν μέχρι την Τουρκία» υποστήριξε ο υπουργός.
    - Ο τέταρτος λόγος αύξησης των ροών ειδικά, μετά τον Μάιο-Ιούνιο, είναι η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας με Ευρώπης και ΗΠΑ. Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι από την 15η Ιουλίου 2019 όταν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφασίζει να υπάρξουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, λόγω της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, αξιωματούχοι της γειτονικής χώρας προχωρούν σε μια σειρά δηλώσεων για άνοιγμα των συνόρων τους και μη συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών.», είπε ο Γ.Κουμουτσάκος;.
    Ακόμη πάντως δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κύμα μετανάστευσης λόγω των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο, το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, τους μουσώνες στην Ινδία ή τις… ηλιακές καταιγίδες στο ηλιακό σύστημα.

    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Μέχρι το 2020 αναμένεται η επίσημη καταστροφή της Ελλάδας». Ο σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, δήλωσε για τους «έλληνες πολιτικούς», τον Τσίπρα και την Ελλάδα:
    «Τα λιμάνια η Ελλάδα τα πούλησε στους Γερμανούς, τους σιδηροδρόμους της στους Ιταλούς και τώρα άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες της χρεοκοπίας. Το Γραφείο Προϋπολογισμού της ελληνικής Βουλής χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.
    Μέχρι το 2020 αναμένεται η επίσημη καταστροφή της Ελλάδας. Πούλησαν τα πάντα, οι τράπεζές της πέρασαν στα χέρια των Γερμανών. Τίποτα δεν έμεινε στα χέρια τους. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα περιμένουν τα γερμανικά και τα ιταλικά προϊόντα. Υπάρχει μια ταινία για 300 Σπαρτιάτες που πέφτουν ηρωικά. Για μένα θα πρέπει να ξαναέρθουν οι 300 του Λεωνίδα στην Ελλάδα, γιατί δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Η καταλήστευση της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλη, που ο ελληνικός λαός δεν το αντιλαμβάνεται.
    Ο Τσίπρας που δεν φορά γραβάτα, θα σταματούσε τον ιμπεριαλισμό…
    Μα ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπός τους. Θα θυμάστε, υπήρχε ένας υπουργός Οικονομικών που κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα, ένας ακαδημαϊκός, τον υπουργό αυτόν τον ξήλωσαν. Το είχα αναφέρει στην εκπομπή αυτή παλαιότερα. “Θα τον ξηλώσουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και μετά η Ελλάδα θα υπογράψει συμφωνία με το ΔΝΤ” είχα πει. Αφού ξήλωσαν τον υπουργό Οικονομικών, έφεραν έναν αγγλοτραφή που έγινε υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, και έτσι υπέγραψαν».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η μεγαλύτερη επιτυχία του τέκτονα «πολιτικού» Παυλόπουλου είναι, ότι κατέκαψε, μαζί με τον Καραμανλή, την μισή Αθήνα το 2008. Οι χαρακτηρισμοί ως Νέρων Β΄ και Νέρων Γ΄ που τους αποδόθηκαν αντίστοιχα, ίσως είναι λίγο άδικοι Ο Νέρων Α΄ εψέλισε τουλάχιστον κάποιο κίνητρο. Η μεγαλύτερη ρήση του τέκτονα, που θα μείνει στην ιστορία, είναι το ανεπανάληπτο: «ευχαριστούμε τους λαθρομετανάστες, που διάλεξαν να έρθουν στην Ελλάδα». Ο τέκτονας το ξέρει άριστα: είναι η φράση που τον έκανε «πρόεδρο δημοκρατίας». Είναι η φράση που λάτρεψε ο Τσίπρας και οι περισσότεροι σεβάσμιοι των στοών. Ο Σόρος είναι κατενθουσιασμένος με τον τέκτονα Παυλόπουλο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ.
    Επί 400 ολόκληρα χρόνια, στα χρόνια της τουρκοκρατίας, μουσουλμάνος δεν πάτησε το πόδι του στην Μάνη!
    Οι μοναδικοί που πάτησαν το πόδι τους όπως μαρτυρεί Τούρκος περιηγητής ήταν δούλοι μουσουλμάνοι, τους οποίους είχαν σκλαβώσει Μανιάτες Πειρατές! Τώρα, στον καιρό της Νέας Δημοκρατίας, που την ψήφισαν όλοι για να φύγει η αριστερά και να διώξει τους λαθρομετανάστες, πρόκειται να εγκατασταθούν με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Μάνη εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες λαθρομετανάστες!
    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ΜΚΟ με την βοήθεια των αρχών, αναζητούν καταλύματα ξενοδοχεία και κατοικίες μέσα στην Μάνη, για να εγκαταστήσουν εκεί μουσουλμάνους που μπήκαν παράνομα στην Πατρίδα μας και οι οποίοι εμφανίζονται σαν “πρόσφυγες” πολέμου, πράγμα το οποίο βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Λένε μάλιστα ψέματα ότι πρόκειται για μία προσωρινή κατάσταση που θα κρατήσει έως δύο μήνες. Στην πραγματικότητα θα είναι μόνιμη η εγκατάστασή τους όπως ακριβώς συνέβη σε όσα μέρη της Ελλάδος έγιναν hot spot. Πρόκειται δηλαδή για αποικισμό στην ουσία!
    Το θλιβερό είναι ότι υπάρχουν κάποιοι κερδοσκόποι, οι οποίοι προκειμένου να πάρουν κάποιες χιλιάδες ευρώ απαντούν θετικά στα σχέδια των ΜΚΟ. Δίπλα σε αυτούς και οι κομματάρχες της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι διαφημίζουν την εγκατάσταση στην ηρωϊκή Μάνη λαθρομεταναστών, λέγοντας ότι θα πέσει χρήμα και θα ανοίξουν οι δουλειές! Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία του Κούλη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΚΙΝΤΖΙ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ».
    Ο Κούλης μαγείρεψε τον νέο συλλογικό εξευτελισμός του Ελληνικού Έθνους (αυτήν τη φορά στο πρόσωπο της Κύπρου) φτάνοντας το κοντέρ της Εθνικής αξιοπρέπειας στο ναδίρ.
    Δημόσια συγγνώμη της οικογένειας του 16χρονου και την παράδοση των «κλεμμένων» με «ειλικρινείς απολογίες.
    Αυτές τις «ειλικρινείς απολογίες» δέχτηκε με μοχθηρή ικανοποίηση ο εκπρόσωπος της κατοχικής δύναμης Ακιντζί, μη χάνοντας μάλιστα την ευκαιρία να νουθετήσει τους Έλληνες της Κύπρου λέγοντας ότι πρέπει «οι Ε/κ πλευρά να επανεξετάσει το εκπαιδευτικό της σύστημα».
    Με άλλα-απλά λόγια, να διδάσκεται στους μαθητές ότι πρέπει να ζητούν ταπεινά συγγνώμη, εκλιπαρώντας συγχώρεση, εάν κατεβάσουν την σημαία του κατακτητή της γης τους…
    Ο συμβολικός χαρακτήρας της επαίσχυντης επιστολής «συγγνώμης» χωράει μέσα του όλη την παρακμή και σαπίλα της Κυπριακής (νεοελληνικής) κοινωνίας. Εθελοδουλία του χειρίστου είδους, με παράλληλη επιχείρηση ποινικοποίησης όποιων ακόμη επιμένουν να αντιστέκονται και να μην προσκυνούν τον κατακτητή σκύβοντας το κεφάλι. Όλοι αυτοί οι «ψύχραιμοι» και «ρεαλιστές», που κραύγαζαν ενάντια στην «ανοησία» και την «προσβολή» του 16χρονου, είναι οι τροφοδότες του εθνικού εξευτελισμού μας. Είναι προφανές το τι πιέσεις και απειλές δέχθηκε ο πατέρας του νεαρού μαθητή για να αποκτήσει περιεχόμενο και δημοσιότητα αυτή η κατάπτυστη επιστολή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δήμαρχος Σύμης για λαθρομετανάστες: «Θα φύγουμε εμείς για να μείνουν αυτοί»!

    Την δραματική κατάσταση στο πανέμορφο νησί της Σύμης (με πληθυσμό μόλις 2.500 κατοίκων) περιέγραψε με μελανά χρώματα ο δήμαρχος Σύμης στο Πρώτο Θέμα. Ο ίδιος αποκαλύπτει πως οι λαθρομετανάστες φθάνουν μόνοι τους πλέον με φουσκωτές βάρκες και μπαίνουν ανενόχλητοι μέσα στο λιμάνι. Διαβάστε και… κλάψτε με τα χάλια του κράτους του Μητσοτάκη που συνεχίζει επάξια το καταστροφικό έργο του Τσίπρα:

    «Η κατάσταση είναι δραματική θα φύγουμε εμείς για να μείνουν αυτοί. Η αστυνομία και το Λιμενικό δηλώνουν αναρμόδιοι, δεν υπάρχουν υποδομές για τη φιλοξενία ενώ δεν υπάρχει κανείς για να καταγράψει τον ακριβή αριθμό αυτών των ανθρώπων. Μόνο σήμερα έφθασαν 130 άτομα με φουσκωτές βάρκες μπήκαν ανενόχλητα στο λιμάνι και από εκεί στο νησί. Η κατάσταση είναι δραματική. Είμαστε χώρα καφενείο δεν μπορούμε να φυλάξουμε τον δρόμο από τον οποίο έρχονται» δηλώνει απογοητευμένος ο Δήμαρχος κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας.

    Ο χαρακτηρισμός «χώρα-καφενείο» αφιερώνεται σε όσους πίστεψαν ότι η Ελλάδα θα ξαναγίνονταν μια «κανονική χώρα» επειδή έγινε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η κατάρρευση της Σουηδίας... Πολλοί μουσουλμάνοι. Πολύ τρομοκρατία. Συμμοριτοπόλεμοι. Εμπρησμοί. Aναταραχές.
    Sweden: "No Apartments, No Jobs, No Shopping Without A Gun"
    Δεν βρίσκονται ελεύθερα διαμερίσματα, δεν υπάρχουν δουλειές και δεν μπορεί κανείς να ψωνίσει, χωρίς να έχει μαζί του πιστόλι, μετά τη διπλή δολοφονία σε κατάστημα της ΙΚΕΑ. Το 2040 η χώρα θα είναι ισλαμική, ενώ μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος...
    Ζ.Π..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...