Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΧΘΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ: "ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΜΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ. ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ. ΘΑ ΣΑΣ ΓΕΜΙΣΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΩ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ. ΖΗΤΩ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ".

ΚΟΥΛΗΣ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ:  "ΘΑ  ΛΥΣΟΥΜΕ  ΤΟ  ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ".  ΤΙ  ΚΑΤΑΡΑ  ΕΠΕΣΕ  ΣΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΛΑΟ.  Η  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΑΔΙΑΚΟΠΑ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΚΟΥΛΗ.

ΠΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ;

ΕΙΝΑΙ  Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ  ΤΗΣ  ΜΙΤ;
Καταχειροκροτούμενος  από  τους  βουλευτές  της  Ν.Δ.  ο  Κούλης  δήλωσε  «υπερήφανος»  που  η  Ελληνική  κοινωνία  μετατρέπεται  σε  «πολυπολιτισμική»,  ενώ  επεσήμανε  την  συμβολή  των  μεταναστών  στην  «επίλυση»  του  δημογραφικού  προβλήματος.

Στα μεγάλα  διεθνή  και  εσωτερικά  προβλήματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ομονοούν, εξ ου και η δυσκολία των μεν να αντιπολιτευτούν τους δε.
Η Ελλάδα του  Κούλη  και  του  προδότη  είναι ο ευπειθέστερος καρπαζοεισπράκτορας της περιοχής.  Η σημερινή αμερικανική ηγεσία, όπως και όλες οι προηγούμενες, αντιμετωπίζει με δέος τους δύστροπους γείτονες και με συγκατάβαση τους άκρως προβλέψιμους Ελληνες πολιτικούς που κάνουν  επικύψεις για να εισπράξουν ένα φιλικό «ταπ-ταπ» στη πλάτη.  Τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τη ΝΔ, η Ελλάδα δεν έχει δική της εξωτερική και αμυντική πολιτική: αυτές υπαγορεύονται από την Ουάσινγκτον, σε βαθμό που είχαμε να δούμε από την εποχή της χούντας.
Μέσα από τις πολύπλευρες εξαρτήσεις --συχνά και σε προσωπικό επίπεδο-- του πολιτικού, δημοσιογραφικού και ακαδημαϊκού κατεστημένου, η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει δική της φωνή στο σύγχρονο κόσμο, αλλά επιπλέον επιχαίρει γι' αυτό.  Οι ιουδαίοι «σύμμαχοι» του Κούλη και του προδότη - γιατί όπως γνωρίζουμε  όλοι,  έχουμε επίσημη πολιτική και στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ - έχουν περιφράξει την χώρα τους με ένα απέραντο ισχυρότατο φράχτη, όποιος τολμήσει να τον πλησιάσει τον πυροβολούν και τον σκοτώνουν σαν σκυλί, από το 2009 έχουν δώσει άσυλο σε 4 - ναι τέσσερις - πρόσφυγες, έχουν 200 ατομικές βόμβες, βιολογικά και χημικά όπλα, εξαιρετικό στρατό και τέλεια ΠΑΙΔΕΙΑ.
Ο Κούλης και ο προδότης, αφού συμμάχησαν μ’ αυτό το κράτος, άρα βρίσκουν ότι μοιάζουμε για να κάνουμε συμμαχία, γιατί δεν εφαρμόζουν όσα πράττει αυτό το κράτος στο εσωτερικό του, αφού είναι σύμμαχός μας;
Γιατί εδώ οι πολιτικοί μας προωθούν την γενοκτονία των Ελλήνων με τους λαθρομετανάστες, την (α)παιδεία, την υπογεννητικότητα, τον αφοπλισμό;


 Κ.Μητσοτάκης: "Είμαι υπερήφανος όταν βλέπω την κοινωνία που μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική σιγά - σιγά.

 

 ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : «ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΤΟΝ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ. ΑΝ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».

 

ΤΟ  ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ  ΣΕ  ΙΟΥΔΑΪΚΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ  Ο  ΙΟΥΔΑΣ.  

ΤΙ  ΨΑΧΝΟΥΜΕ;

 

 

 

 

 

Ο Πιουριφόυ αγαλλιάζει εκεί "ψηλά" - Την Ελλάδα συμφέρει ένα "ειρηνικό συνεχές"









Στα μεγάλα  διεθνή  και  εσωτερικά   προβλήματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ομονοούν, εξ ου και η δυσκολία των μεν να αντιπολιτευτούν τους δε.
Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές εκδοχές αυτής της συνθήκης είναι η ολόθερμη αποδοχή της εξάρτησης από τις ΗΠΑ και της μετατροπής της Ελλάδας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των αμερικανικών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να τα θέσουμε απλά, τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τη ΝΔ, η Ελλάδα δεν έχει δική της εξωτερική και αμυντική πολιτική: αυτές υπαγορεύονται από την Ουάσινγκτον, σε βαθμό που είχαμε να δούμε από την εποχή της χούντας.
Μέσα από τις πολύπλευρες εξαρτήσεις --συχνά και σε προσωπικό επίπεδο-- του πολιτικού, δημοσιογραφικού και ακαδημαϊκού κατεστημένου, η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει δική της φωνή στο σύγχρονο κόσμο, αλλά επιπλέον επιχαίρει γι' αυτό. Αυτή είναι και η πλέον επικίνδυνη διάσταση. Είναι άλλο πράγμα να αναγνωρίζεις τους περιορισμούς, λόγω του διεθνούς συσχετισμού ισχύος, στη διαμόρφωση της δικής σου πολιτικής ως κράτους, ή και την ανάγκη στενότερης συμμαχίας με κάποιες εκ των ισχυροτέρων παγκοσμίως δυνάμεων, και εντελώς διαφορετικό να μην έχεις δική σου πολιτική. Η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία.

Η διαπραγμάτευση για τη νέα αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας έγινε με διπλή ιδεολογική κάλυψη. Από τη μια πλευρά η δήθεν διεθνιστική και αντιεθνικιστική "Αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θεωρεί πως οποιαδήποτε εθνικοανεξαρτησιακή, αντιιμπεριαλιστική φωνή είναι εθνικιστική και παρωχημένη, ότι παραπέμπει στην παλαιά εθνικοφροσύνη. Από την άλλη η παραδοσιακή Δεξιά, η οποία δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της με τον εκάστοτε "εσωτερικό εχθρό", αλλά εξασκείται σε γονυκλισίες προς το μεγάλο πάτρωνα από το εξωτερικό.

Πρόκειται για δήλωση υποτέλειας στην πραγματικότητα και όχι για συμφωνία. Οι ΗΠΑ παίρνουν βάσεις όπου θέλουν, χωρίς κανέναν έλεγχο για το πώς θα τις χρησιμοποιούν, χωρίς καμία δέσμευση για παραχώρηση στρατιωτικής βοήθειας, για στρατιωτική συνδρομή σε περίπτωση επίθεσης από άλλη χώρα, ή για μεταφορά τεχνογνωσίας. Η Ελλάδα, όμως, μετατρέπεται εν δυνάμει σε τμήμα των επιθετικών εκστρατειών τους στην περιοχή.


Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr






Που οφείλεται η ασυλία του Τραμπ στον Ερντογάν: Γιατί η Ελλάδα χάνει πάντα στα σημεία;


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ    


8/10/19



Η σημερινή αμερικανική ηγεσία, όπως και όλες οι προηγούμενες, αντιμετωπίζει με δέος τους δύστροπους γείτονες και με συγκατάβαση τους άκρως προβλέψιμους Ελληνες πολιτικούς που κάνουν  επικύψεις για να εισπράξουν ένα φιλικό «ταπ-ταπ» στη πλάτη.

Είναι εφιαλτική η σύγκριση της «θέσης ισχύος», με την οποία διαπραγματεύεται ο Ερντογάν σε σχέση με την ανήμπορη Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της οποίας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε μια συνάντηση «στο πόδι» με τον Ντοναλντ Τράμπ.
Ο Ερντογάν με ένα απλό τηλέφωνο, ανακοινώνει την απόφαση του να εισβάλει στην Βόρειο Συρία και οι Αμερικανοί όχι μόνο του δίνουν το πράσινο φώς, αλλά του…αδειάζουν και την γωνιά, εγκαταλείποντας στην τύχη τους γενναίους Κούρδους, μέχρι χθες συμμάχους τους.

Την ίδια ώρα ο Σουλτάνος μπορεί να προμηθεύεται ρωσικά οπλικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας, να κλείνει το μάτι στο Ιράν, να απειλεί την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία, να σκυλοκαυγαδίζει με το Ισραήλ και γενικά να κάνει ότι μπορεί για να μπει στο μάτι του Λευκού Οίκου, χωρίς καμία απολύτως συνέπεια.

·                     Έχει αποσπάσει μια ιδιότυπη ασυλία η Τουρκία και ασφαλώς δεν πρόκειται να την απολέσει αν μία ωραία μέρα στραφεί εναντίον της Ελλάδας. Το συγχωροχάρτι διαρκείας στον Ερντογάν δίνεται επειδή ο ίδιος, σε πλήρη αντίθεση με τους ψοφοδεείς και οσφυοκάμπτες Έλληνες πολιτικούς διαφημίζει πειστικά την(σ.σ. υπερτιμημένη) στρατιωτική του ισχύ, αλλά κυρίως την αποφασιστικότητα να κάνει χρήση της για να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας του.
Στον αντίποδα η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, στα χνάρια της προηγούμενης, έχει επιδοθεί σε ένα ατελείωτο λιβάνισμα των Αμερικανών, προσφέροντας γη και ύδωρ, εις αντάλλαγμα, όχι στρατιωτικών εγγυήσεων, αλλά…μελλοντικών επενδύσεων, όπως ίσως αυτή η γουστόζικη που επιχειρήθηκε με την Εθνική Ασφαλιστική.

Κανείς δεν έχει αντίρρηση να δώσει η χώρα μας πρόσθετες βάσεις στην αμερικανική υπερδύναμη, αλλά υπό την προυπόθεση ότι θα πάρουμε κάτι χειροπιαστό σε αντιστάθμισμα. Προηγμένα οπλικά συστήματα, σαφείς εγγυήσεις εδαφικής ακεραιοτήτας των νησιών, γενναία χρηματική βοήθεια με ευνοικούς όρους ή έναν συνδυασμό από αυτά. Όχι…αόριστες υποσχέσεις και τάξιμο μελλοντικών ιδιωτικών επενδύσεων!

·                     Η στρατιωτική εξυπηρέτηση των Αμερικάνων έχει κόστος. Διαλύει κάθε ελπίδα στρατηγικής συνεννόησης με τον Πούτιν και μας βάζει απέναντι με χώρες με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς. Και όταν βεβαίως αυτή η εξυπηρέτηση δίνεται αβίαστα, χωρίς όρους και ανταλλάγματα, εμπεδώνει την αντίληψη ότι η Ελλάδα είναι ο ευπειθέστερος καρπαζοεισπράκτορας της περιοχής.
Στον αντίποδα η ασύδοτη Τουρκία κάνει καθημερινή επίδειξη μαγκιάς. Αγοράζει πυραύλους από τους Ρώσους και αξιώνει αεροπλάνα από τους Αμερικανούς. Καταρρίπτει ρωσικά μαχητικά, αλλά είναι στα…μέλια με τον Πούτιν. Μεθαύριο θα μπουκάρει στη Συρία, υποκαθιστώντας την στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ και θα «απελευθερώσει» χιλιάδες τζιχαντιστές αιχμαλώτους από τα χέρια των Κούρδων(ξέρετε βέβαια που θα τους στείλει, ε;).

Με αυτά τα δεδομένα υπάρχει ακόμη σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης θα μας σώσει…ο 6ος στόλος;

Διαβάστε τη συνέχεια στο
 hellasjournal.com


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

9 σχόλια :

  1. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΗΒΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ: Αυτοτραυματισμοί, κατάθλιψη, απόπειρες αυτοκτονίας. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΑΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.


    Αίσθηση και μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν την ψυχοκοινωνική υγεία των εφήβων στη χώρα μας, όπως αυτά προκύπτουν από τις ανακοινώσεις του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας (ΕΠΙΨΥ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2019 την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019.
    Όσον αφορά την ικανοποίησή τους από τη ζωή, προκύπτει πως περισσότεροι από δύο στους πέντε εφήβους (43,2%) δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους – τα κορίτσια σε υψηλότερο ποσοστό από τα αγόρια (48,0% και 38,4%, αντίστοιχα). Η χαμηλή ικανοποίηση από τη ζωή αυξάνεται στη διάρκεια της εφηβείας, από 23,6% στην ηλικία των 11 ετών, σε 49,9% στην ηλικία των 13 και 55,0% στην ηλικία των 15 ετών. Διαχρονικές συγκρίσεις με τα αντίστοιχα ευρήματα προηγούμενων ερευνών δείχνουν αύξηση του ποσοστού χαμηλής ικανοποίησης από τη ζωή από το 2002 στο 2018 (από 30,3% σε 43,2%).
    Όσον αφορά την αυτοαξιολόγηση που κάνουν για την υγεία τους, 1 στους 12 εφήβους (8,1%) αξιολογεί την υγεία του ως «μέτρια» ή «κακή», με τα κορίτσια και πάλι να είναι σε δυσμενέστερη θέση (9,5% έναντι 6,7% των αγοριών). Όπως και για την ικανοποίηση από τη ζωή έτσι και για την αξιολόγηση της υγείας, οι αναφορές για μέτρια/κακή υγεία αυξάνονται με την ηλικία από τα 11 (5,1%) και 13 (7,5%) στα 15 έτη (11,5%).
    Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας των εφήβων σχετίζεται με την ικανοποίησή τους
    Η ικανοποίηση από τη ζωή και την υγεία φαίνεται να συνδέονται με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας των εφήβων. Έτσι, περισσότεροι από τους μισούς εφήβους (51,7%) των οποίων η οικογένειά ανήκει στο κατώτερο οικονομικό στρώμα, αναφέρουν χαμηλή ικανοποίηση από τη ζωή, έναντι των δύο στους πέντε (43,3%) των οποίων η οικογένεια ανήκει στο μεσαίο οικονομικό στρώμα και ενός στους τρεις (37,5%) των οποίων η οικογένεια ανήκει στο ανώτερο. Αντίστοιχα, ένας στους εννέα εφήβους (10,6%) των οποίων η οικογένειά ανήκει στο κατώτερο οικονομικό στρώμα, αξιολογεί την υγεία του ως «κακή» ή «μέτρια», έναντι ενός στους δεκατρείς (7,9%) όσων η οικογένειά ανήκει στο μεσαίο οικονομικό στρώμα και ενός στους δεκαπέντε (6,8%) των οποίων η οικογένεια ανήκει στο ανώτερο στρώμα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύματα Κονγκολέζων, Σομαλών, Αφγανών αποβιβάζονται κατά εκατοντάδες στα νησιά μας.

    Πάρτι στο Αιγαίο από εκατοντάδες αλλοδαπούς οι οποίοι καθημερινά παραβιάζουν τα εθνικά χωρικά ύδατα κατά το δοκούν και αποβιβάζονται στις ελληνικές ακτές, όπως θέλουν.
    Έτσι ακόμη 377 παράνομοι μετανάστες πέρασαν άνετα στη Λέσβο, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, (η οποία απλώς κρατά στατιστικά), εχθές και σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και Τρίτη 8 Οκτωβρίου έως τις 12:00.
    Το ίδιο διάστημα πέρασαν ακόμη 244 αλλοδαποί στη Χίο και 28 στη Σάμο!Όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση πανηγύριζε ότι υποτίθεται ο Ερντογάν συμφώνησε σε μείωση των «ροών», στην συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη.
    Μειώθηκαν οι…, αφίξεις;
    Και για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα, κάποιοι «πανηγυρίζουν» καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της… «ύπατης» αρμοστείας του ΟΗΕ οι αφίξεις, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, παρουσιάζονται… μειωμένες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων ήταν 119 σε σχέση με τις 197 την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή και ευχαριστημένοι να είμαστε!
    Στη Λέσβο σήμερα ζουν περίπου 15.000 αλλοδαποί όλοι τους βέβαια αιτούμενοι ασύλου!
    Η πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν (70%) τη Συρία (12%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (4%) και τη Σομαλία (4%).
    Παράλληλα υπάρχουν Αλγερινοί, Μαροκινοί, Τυνήσιοι, Πακιστανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Ινδοί, Ιρακινοί, ενώ συνολικά εκτιμάται ότι στη χώρα εισέρχονται πολίτες από περίπου 80 χώρες.
    Μετά τις υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι τώρα οι Τούρκοι στέλνουν και παράνομους μετανάστες όπως δείχνει το βίντεο.
    Πρακτικά κανένα σημείο τηγς Ελλάδας δεν βρίσκεται εκτός της εμβέλειας των μεταναστών. Αν θέλουν να έρθουν μέχρι τις ακτές της Αττικής μπορούν να το πράξουν χωρίς κανένα πρόβλημα.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιταλική πόλη ανακήρυξε τον Οτσαλάν επίτιμο δημότη. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ.
    Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η ανακήρυξη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν ως επίτιμου δημότη του Μπερτσέτο, από το δημοτικό συμβούλιο της ιταλικής πόλης που βρίσκεται στην επαρχία Εμιλία Ρομάνα κοντά στην Πάρμα, στην Ιταλία.
    Με ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Εξωτερικών, αναφέρεται σχετικά:
    «Καταδικάζουμε την τιμητική διάκριση που έγινε στο πρόσωπο του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στις 5 Οκτωβρίου 2019, από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Μπερτσέτο.
    »Οποιαδήποτε προσπάθεια νομιμοποίησης του ηγέτη του PKK που δολοφόνησε βίαια πάνω από 40.000 ανθρώπους και βρίσκεται στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μη αποδεκτή.
    »Καλέσαμε τον πρέσβη της Ιταλίας στην Άγκυρα Massimo Gaiani και του εκφράσαμε την αντίδρασή μας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΠΑΛΙΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ. ΤΟΝ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ.

    TO OΡΑΜΑ του γιά τήν ἑλληνική κοινωνία μέ τήν μόνιμη παρουσία χιλιάδων προσφύγων καί μεταναστῶν, περιέγραψε χθές στήν Βουλή ὁ Πρωθυπουργός. Ἀπαντώντας σέ ἐπίκαιρη ἐρώτηση τοῦ ἐπί κεφαλῆς τοῦ ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη γιά τήν Μόρια, ὁ Κυριάκος Μητσοτάκης ἐπεχείρησε νά ἀποσείσει ἀπό πάνω του κάθε κατηγορία ξενοφοβίας καί ρατσισμοῦ, λέγοντας ὅτι εἶναι ὑπερήφανος πού βλέπει τήν ἑλληνική κοινωνία νά μετατρέπεται σιγά-σιγά σέ πολυπολιτισμική. Καταχειροκροτούμενος ἀπό τούς βουλευτές τῆς ΝΔ ὁ Πρωθυπουργός ὑπεστήριξε ὅτι «δέν ἀμφισβητεῖται ἡ ἐθνική ἀκεραιότητα» ἀπό τήν μετάλλαξη τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας. Ἐξέφρασε τήν βεβαιότητα, ὅτι ὅσα παιδιά μεταναστῶν ἐπιλέξουν νά κάνουν τήν Ἑλλάδα δεύτερη χώρα, «πρέπει νά αἰσθάνονται καί θά αἰσθάνονται Ἕλληνες». «Αὐτό εἶναι τό σωστό, καί θά πᾶνε σέ ἑλληνικό σχολεῖο καί ἄν εἶναι ἄριστοι μαθητές, νά σηκώσουν τήν ἑλληνική σημαία στίς παρελάσεις. Αὐτό εἶναι τό σωστό» δήλωσε ὁ κ. Μητσοτάκης.
    Ὁ Πρωθυπουργός ἐξήγγειλε τό «μπόλιασμα» τῆς ἑλληνικῆς οἰκονομίας μέ ἕνα μεγάλο ἀριθμό προσφύγων (ὄχι μεταναστῶν), ἀφοῦ «τό ἀνθρώπινο δυναμικό τῆς χώρας γερνᾶ». Βεβαίως ἡ ἐνσωμάτωσις χιλιάδων ξένων ἀνθρώπων στήν παραγωγή, συνέχισε ὁ Πρωθυπουργός, θά γίνει μέ κανόνες καί διαδικασίες, ἐνῶ μέσω τοῦ διαλόγου θά ἀποφασισθοῦν «σέ ποιές τοπικές κοινωνίες θά ἐνσωματωθοῦν». Ἀπαντώντας στήν παρατήρηση τοῦ κ. Βαρουφάκη ὅτι ἡ χώρα μας πρέπει νά ὑποδεχθεῖ ὅλους ὅσοι ἔρχονται ἀφοῦ δέν ὑπάρχει διαφορά μεταξύ πρόσφυγος καί μετανάστου, ὁ Πρωθυπουργός ἐπεσήμανε μέ ἔμφαση ὅτι ἡ Ἑλλάς «δέν θέλει οὔτε φράκτες οὔτε τείχη, ἀλλά κανόνες». Ὡς γνωστόν ὁ μοναδικός φράκτης πού ὑπάρχει στήν Ἑλλάδα εἶναι σέ ἕνα μικρό σημεῖο στόν Ἕβρο, πού ὅμως ἔχει συμβάλει καθοριστικά στήν μείωση τῶν μεταναστευτικῶν ροῶν ἀπό τήν Ἀνατολική Θράκη.
    Ἐν συνεχεία ὁ κ. Μητσοτάκης ἔστειλε μήνυμα στούς Ἕλληνες πού ἀνησυχοῦν καί φοβοῦνται ἀπό τήν ἔλευση χιλιάδων μεταναστῶν κάθε μῆνα, ὅτι «δέν τούς φοβᾶται». Κατά τόν Πρωθυπουργό, οἱ μετανάστες μποροῦν νά συμβάλλουν –ὀργανωμένα καί μέ κανόνες– καί στήν ἐπίλυση τοῦ δημογραφικοῦ προβλήματος! Ἐξέφρασε ὡστόσο ἀνησυχία γιατί ἔχουν ἐντοπισθεῖ νά εἰσέρχονται 25άρηδες ἀπό δύσκολες περιοχές πού δέν εἶναι κατατρεγμένοι, μέ ἀρκετά χρήματα στήν διάθεσή τους. «Ναί, μᾶς ἀπασχολεῖ αὐτό στό θέμα τῆς ἐθνικῆς ἀσφαλείας» εἶπε χαρακτηριστικά. Ἐπανέλαβε ὅτι τό πρόβλημα ἔχει παύσει νά εἶναι προσφυγικό, ἀφοῦ τό 2015 οἱ Σύριοι πού ἔφευγαν ἀπό τίς ἑστίες τους γιά νά γλυτώσουν ἀπό τόν πόλεμο ἦταν τό 75% τῶν εἰσερχομένων, ἐνῶ σήμερα εἶναι μόλις 2%.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ελληνική βιομηχανία χάλυβα έγινε παλιοσίδερα επί Κούλη. Ώρες αγωνίες για 170 εργαζόμενους.
    Την απόλυτη εξαθλίωση, όπως υποστηρίζουν, ζουν εδώ και αρκετούς μήνες οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής, οι οποίοι έκλεισαν συμβολικά σήμερα Τετάρτη την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου. Όπως προειδοποίησαν, εάν δεν δοθεί άμεσα μία απάντηση από τη διοίκηση, θα προχωρήσουν σε γενικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού. Μάλιστα ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Χαλυβουργικής κ. Γιώργος Γάκης, τόνισε πως «ζούμε την απόλυτη εξαθλίωση, είμαστε απόλυτα εγκλωβισμένοι εδώ και πολύ καιρό στην Χαλυβουργική. Εδώ και τρεις μήνες είμαστε απλήρωτοι και δυστυχώς δεν παίρνουμε από κανέναν μία σαφή απάντηση για το τι θα γίνει, αλλά και για τα λεφτά μας».
    Η Χαλυβουργική κατέβασε οριστικά τους διακόπτες της τον Δεκέμβριο του 2018. λίγες μόλις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα αφήνοντας από τότε στη μοίρα της ανασφάλειας και της ανέχειας 170 περίπου εναπομείναντες εργαζόμενους.
    Τα προβλήµατα ήταν γνωστά ήδη από το 2011 και η κρίση έφτασε το 2018 σε οριακό σηµείο. Ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε η σκληρή διαµάχη του µοναδικού µετόχου της Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου µε τα παιδιά του, η οποία ενέχει µια ευρύτερη αντιπαράθεση για τα περιουσιακά τους.
    Η εξέλιξη, ωστόσο, φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια το µοτίβο που διέπει την ελληνική επιχειρηµατικότητα: από τη µια, µη ανταγωνιστικές επιχειρήσεις που συσσωρεύουν χρέη και, από την άλλη, ιδιοκτήτες µε αµύθητη περιουσία που δεν θέλουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έχει δηλώσει σε συνέντευξή του πως ο κλάδος της χαλυβουργίας δεν αξίζει να χρηµατοδοτηθεί.
    Την ύστατη ώρα, ωστόσο, πέταξε «λευκή πετσέτα» και δεν εκµεταλλεύτηκε την περίοδο χάριτος που του παραχωρήθηκε από τη ∆ΕΗ, µε παρέµβαση, µάλιστα, του τότε υπουργού ΠΕΝ, Γιώργου Σταθάκη. Έτσι, το τέλος της πάλαι ποτέ ισχυρής Χαλυβουργικής, που συνέδεσε το όνοµά της µε το µεταπολεµικό αναπτυξιακό µοντέλο της χώρας, ήρθε και τυπικά πέρσι τον Δεκέμβριο µε το κατέβασµα του διακόπτη ηλεκτροδότησής της, όταν ο Α∆ΜΗΕ υλοποίησε την εντολή της ∆ΕΗ για άρση της εκπροσώπησής της από πελάτη της, έχοντας συσσωρεύσει χρέη 31,4 εκατ. ευρώ.
    Το τέλος είχε προεξοφληθεί από την αγορά ήδη από το 2015, οπότε η επιχείρηση, αδύναµη να αντιµετωπίσει την κρίση που χτύπησε τον κλάδο, αφέθηκε ουσιαστικά στην τύχη της. Ολόκληρος ο κλάδος στην Ελλάδα βρίσκεται σε απαξίωση, καθώς το υψηλό ενεργειακό κόστος και η παραγωγή από τρίτες χώρες τον καθιστούν µη ανταγωνιστικό. Στο µεταξύ διάστηµα κανείς εκπρόσωπός του ή άλλοι φορείς δεν ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη αναδιάρθρωσής του.
    Εν προκειµένω, η Χαλυβουργική, που το 1961 λειτούργησε την πρώτη υψικάµινο στη χώρα και για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε έναν από τους µεγαλύτερους εργοδότες µε 2.500¬¬ εργαζοµένους, αποδείχθηκε ο αδύναµος κρίκος της χαλυβουργίας, καθώς την περίοδο της κρίσης η ζήτηση συρρικνώθηκε στους 300.000¬¬¬¬ τόνους, από τα 2,5 εκατ. τόνους. Οι πωλήσεις από .388.000¬¬ τόνους το 2011 µειώθηκαν στους 9.608 τόνους το 2016. Ο δανεισµός έφθασε το 2015 στα 408 εκατ. ευρώ, ακολούθησαν η παύση της παραγωγικής δραστηριότητας και η παύση αποπληρωµής των δανείων. Η Χαλυβουργική δεν κατάφερε να ανταποκριθεί ούτε στην πρωτοβουλία των τραπεζών για συνολική αναδιάρθρωση του κλάδου της χαλυβουργίας.
    Οι κλίβανοι στο εργοστάσιο της Ελευσίνας έσβησαν από το ¬2015‚ και για ένα διάστηµα µόνο συνεχίστηκε η λειτουργία στο ελασµατουργείο. Με αλλεπάλληλα προγράµµατα εθελουσίας εξόδου το προσωπικό µειώθηκε, από 520¬ άτοµα το 2011 σε 170¬. Στις εγκαταστάσεις λειτουργούσε το τελευταίο διάστηµα µόνο µία φιλοξενούµενη εγκατάσταση παραγωγής υγροποιηµένων αερίων τρίτης εταιρείας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OI IOYΔΑΙΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ. «ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2100. ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2200».
      Πρώτη φορά στην Ιστορία της η Ελλάδα δανείζεται με... αρνητικό επιτόκιο. Μπορεί το βιομηχανικό κεφάλαιο στην Ελλάδα του Κούλη να γίνεται παλιοσίδερα, ανεβαίνει όμως το χρηματιστηριακό κεφάλαιο, οι φούσκες. Παίρνουμε νέα δάνεια.
      Κατά τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας το επιτόκιο έσπασε το φράγμα του μηδέν και έκλεισε στο - 0,020% .
      Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους άντλησε 487,5 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές να υπερκαλύπτουν το ζητούμενο ποσό κατά 2,71 φορές (έναντι 1,59 φορές στην αντίστοιχη προηγούμενη έκδοση).
      Η εξέλιξη έρχεται μόλις μια ημέρα μετά την επιτυχημένη επανέκδοση του δεκαετούς ομολόγου.
      Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως η ελληνική οικονομία έγινε... ελβετική. Ούτε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από το 2009 αντίθετα θα λέγαμε πως το 2009 ήταν πολύ καλύτερη από σήμερα.
      Άλλωστε τώρα ο λόγος χρέους/ΑΕΠ είναι «διαστημικά» αρνητικός σε σχέση με το 2009. Αυτό είναι και ένα δείγμα του πως οι σύγχρονες οικονομίες λειτουργούν με εντελώς «φανταστικές» παραμέτρους και άλλα κριτήρια που εξαρτώνται από παρασκηνιακά συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη.
      Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι τότε οι αγορές ΔΕΝ ήθελαν ανάκαμψη της οικονομίας ενώ τώρα την θέλου. Προφανώς η Ελλάδα έχει τώρα κάποια γεωπολιτική χρησιμότητα την οποία δεν την είχε τότε. Τόσο απλά...
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Πάλι μας πέταξαν το τυρί και πάλι δεν βλέπουμε την φάκα. Δανειζόμαστε πάλι σήμερα για να πληρώνουμε πλασματικά χρέη. Δεκαετές ομόλογα με χαμηλό επιτόκιο και δάνεια με μηδενικό επιτόκιο.
      Όλη η ΕΕ δανείζεται αυτή τη στιγμή με αρνητικό επιτόκιο. Βολεύει στην Γερμανία να δοθεί στην αγορά φτηνό χρήμα και αυτή την πολιτική εφαρμόζει η κεντρική Ευρωπαϊκή τράπεζα. Έτσι πέφτουν διεθνώς τα επιτόκια δανεισμού των κρατών. Σε όλη την Ε.Ε έχουμε αρνητικά ομόλογα λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ. Η ποσοτική χαλάρωση είναι προσπάθεια αποτροπής της ερχόμενης ύφεσης, μέσω αργής υποτίμησης. Οι επενδυτές θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει σύντομα και θέλουν να δανειστούν με θετικές αποδόσεις.
      Αν η Ελλάδα δημιουργήσει πλεόνασμα, που καλύπτει τους τόκους δανεισμού, ο μόνος λόγος για να παίρνει περαιτέρω δάνεια (αχρείαστα πάντοτε – ό,τι γίνεται, να γίνεται με αυτοχρηματοδότηση) είναι για να κάνουμε κρατικές επενδύσεις.
      Αλλά από την στιγμή που το πλεόνασμα δεν αρκεί για κρατικές επενδύσεις, (πλεόνασμα, όχι πρωτογενές πλεόνασμα, που είναι χωρίς την εξυπηρέτηση των δανείων), το χρήμα που δανειζόμαστε δεν θα πέσει στην πραγματική οικονομία, αλλά θα πάει πάλι στις τράπεζες για εξυπηρέτηση των παλιών δανείων. Η βασική προτεραιότητα: η κυβέρνηση του Κούλη ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΞΩΦΛΗΣΕΙ τους ξένους και μετά, αν περισσέψει κάτι από τους αβάστακτους φόρους θα το δώσει στις 4 ΤΡΑΠΕΖΕΣ, όχι στον λαό.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Στο Μεξικό έδεσαν δήμαρχο και τον έσυραν με το αμάξι επειδή δεν τήρησε προεκλογική του υπόσχεση. Στην Ελλάδα;

    Έντεκα άτομα συνελήφθησαν στο νότιο Μεξικό, μετά από περιστατικό όπου ο δήμαρχος του χωριού τους απομακρύνθηκε με τη βία από το γραφείο του, δέθηκε σε φορτηγάκι και σύρθηκε στους δρόμους της πόλης.
    Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η αστυνομία παρενέβη για να ελευθερώσει τον δήμαρχο Χόρχε Λουΐς Εσκαντόν Χερνάντεζ, ο οποίος δεν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς.
    Επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση από αγρότες που απαιτούν να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση για την επισκευή ενός τοπικού δρόμου. Επιπλέον αστυνομικοί έχουν αποσταλεί στο χωριό, που βρίσκεται στην πολιτεία Τσιάπας.
    Οι δήμαρχοι και οι πολιτικοί της αυτοδιοίκησης στο Μεξικό στοχοποιούνται συχνά από κυκλώματα ναρκωτικών εάν αρνηθούν να συνεργαστούν μαζί τους, ωστόσο είναι πολύ πιο σπάνιο να δέχονται επιθέσεις λόγω των προεκλογικών τους δεσμεύσεων. Ο Εσκαντόν είπε ότι θα κάνει μήνυση για απαγωγή και απόπειρα φόνου.
    Χρειάστηκε η επέμβαση δεκάδων αστυνομικών για να σταματήσει το όχημα και να διασωθεί ο δήμαρχος, και ήταν πολλοί οι τραυματίες στις συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και αυτών που τον απήγαγαν.
    Σε ένα άλλο περιστατικό πριν από τέσσερις μήνες, μια ομάδα ατόμων βανδάλισε το γραφείο του, όταν δεν τον βρήκε εκεί. Σημειώνεται πως, πριν τις εκλογές, o Εσκαντόν είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδιο με τους υποστηρικτές ενός αντιπάλου του, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντόναλντ Τραμπ: «Η εισβολή στο Ιράκ το 2003 στηρίχθηκε σε ψέματα»!
    Σε ψευδή στοιχεία αναφορικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ που δεν βρέθηκαν ποτέ, βασίστηκε ο πόλεμος στον Κόλπο σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
    Αν και ο ίδιος ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δεν το αρνείται πλέον, περιοριζόμενος να πει ότι απλώς ο κόσμος είναι καλύτερος σήμερα χωρίς τον Σαντάμ Χουσείν, είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, λέει ότι ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν κατασκευασμένος.
    Έτσι που πήρε φόρα ο Τραμπ θα παραδεχθεί σε λίγο αυτό που είχε πει ο στρατηγός Πάττον το 1945, πριν τον δολοφονήσουν: «Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 1943 – 44 ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...