Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

ΙΜΙΑ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996 - Αντιπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης - Αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος - Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός ΑΘΑΝΑΤΟΙ

ΤΙΜΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΗΡΩΕΣ.

ΔΕΝ  ΞΕΧΝΟΥΜΕ  ΟΥΤΕ  ΤΗΝ  ΠΡΟΔΟΣΙΑ,  ΟΥΤΕ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΔΟΤΕΣ.


Ζ.Π.

6 σχόλια :

  1. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ".
    Δηλώσεις Γ.Γεραπετρίτη για Oruc Reis: Οδούς διαφυγής από τις «κόκκινες γραμμές» αναζητεί η κυβέρνηση.
    "Δεν κάνει έρευνες", "δεν έχει ποντίσει καλώδια το τουρκικό ερευνητικό", " μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα λόγω κακών καιρικών συνθηκών".
    Διαψεύδονται οι κυβερνητικές δηλώσεις στην προσπάθειά τους να χαμηλώσουν τους τόνους την τουρκικής σημερινής κίνησης στην ελληνική υφαλοκρηπίδα από τις πράξεις την τουρκικής πλευράς καθώς οι συνεχείς πλεύσεις είτε ανατολικότερα είτε βορειότερα γίνονται στο πλαίσιο των ερευνών.
    Σε δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεροπετρίτη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για το τουρκικό ερευνητικό, χαρακτήρισε την είσοδο του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα,”συγκυριακό γεγονός, που προήλθε λόγω κακών καιρικών συνθηκών”!
    Φυσικά οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση την κίνηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους.
    Ο Γ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι το πλοίο δεν συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη (απίστευτα ανακριβές), δεν υπήρξε πόντιση καλωδίου, (απίστευτα ανακριβές) ούτε ερευνητικές εργασίες (απίστευτα ανακριβές επίσης), και άρα το όλο περιστατικό είναι σε στάδιο αποδρομής.
    Είπε, μάλιστα, ότι έχουν υπάρξει οι αναγκαίοι δίαυλοι επικοινωνίας με την άλλη πλευρά.
    Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, η Τουρκία έχει κατανοήσει πλέον ότι τέτοιου είδους «πυροτεχνήματα» δεν θα είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Και, επιπλέον, αν υπήρχε η οποιαδήποτε διάθεση να δοκιμασθούν οι ελληνικές αντοχές, είναι βέβαιο ότι θα παράγονταν τα αντίθετα αποτελέσματα. Στην παρούσα κυβέρνηση δεν υπάρχει διάσταση λόγων και έργων, ήταν το γενικό σχόλιο του υπουργού που ανέφερε ακόμη ότι το κρίσιμο είναι να μην υπερεκτιμά ούτε να υποτιμά καταστάσεις η ελληνική πλευρά.
    «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα εθνικά μας δίκαια», είπε εμφατικά για να συμπληρώσει, «ελέγχουμε απολύτως την κατάσταση».
    Ο κ. Γεροπετρίτης εξέφρασε και κάποιες ενδιαφέρουσες απόψεις για τον “αμερικανικό παράγοντα”.
    Ερωτηθείς ειδικότερα για τη στάση του αμερικανικού παράγοντα, ο Γ. Γεραπετρίτης κατέθεσε την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ μακριά από την τακτική των ίσων αποστάσεων. Έχει ανατραπεί απολύτως η παραδοσιακή πρόσληψη ότι ο μεγάλος και στέρεος σύμμαχος θα μπορούσε να ήταν η Τουρκία, αντιθέτως ο ισχυρός παίκτης στην περιοχή είναι η Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός. Εκτίμησε δε, ότι απέναντι στην προσπάθεια μονομερούς επιβολής, η διεθνής τάξη θα υπερισχύσει, γιατί ειναι ομόθυμη.
    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πως η ελληνική πλευρά δεν φοβάται τη Χάγη, αφού έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, προετοιμάζεται για το σενάριο αλλά -διευκρίνισε- δεν είναι στις άμεσες επιλογές της. Και επανέλαβε ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλο αντικείμενο (της προσφυγής) πέρα από τις θαλάσσιες ζώνες.
    Άλλωστε ο πρώην ΥΕΘΑ και ναύαρχος Ε.Αποστολάκης άριστα ενημερωμένος για τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού δήλωσε νωρίτερα ότι το τουρκικό ερευνητικό έχει ποντίσει καλώδια και κάνει έρευνες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήνυμα "Oruc Reis" προς την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»: «Να φύγετε από την τουρκική ΑΟΖ τώρα»! - Τραγέλαφος στην Αθήνα.
      «Κινούμαστε εντός της τουρκικής ΑΟΖ, εσείς πρέπει να αποχωρήσετε» απάντησε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis στην ελληνική φρεγάτα F466 «Νικηφόρος Φωκάς», όταν από την γέφυρα του ελληνικού πολεμικού εξέπεμψαν το μήνυμα «Απαγορεύεται να κάνετε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας» και του ζήτησε να απομακρυνθεί.
      Αυτό αναφέρουν απόλυτα έγκυρες στρατιωτικές πηγές στο pronews.gr, ένα γεγονός το οποίο έχει αποκρύψει η κυβέρνηση.
      Το τουρκικό πλοίο μάλιστα κάλεσε την ελληνική φρεγάτα να απομακρυνθεί!
      Φυσικά το τουρκική ερευνητικό όχι απλώς δεν απομακρύνθηκε, αλλά κάλεσε και τις δύο τουρκικές φρεγάτες που πλέον στην περιοχή για να το προστατεύσουν.
      Η μία φρεγάτα, μάλιστα, προσέγγισε το Oruc Reis στα δύο μίλια, προσφέροντάς του αντιπυραυλική προστασία, ενώ η δεύτερη κατευθύνθηκε προς την ελληνική φρεγάτα.
      Αυτή στην στιγμή το Oruc Reis βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συνοδευόμενο από τα τουρκικά πολεμικά και κάνει έρευνες. Δεν έχει απομακρυνθεί από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και ότι διαρρέεται από την κυβέρνηση είναι απόλυτα ψευδές. Μιλάμε για την ώρα που γράφετε το παρόν κείμενο.
      Ολα αυτά ενώ στην Αθήνα συνέβαιναν τραγελαφικά γεγονότα.
      Tα αποτελέσματα των εξετάσεων αξιοπιστίας της κυβέρνησης στην κρίση ήταν άκρως απογοητευτικά: Από το πρωί διέρρεαν ότι «Το Oruc Reis έχει ξεκινήσει να βγαίνει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Διαψεύστηκαν. Οτι «δεν συνοδεύεται από πολεμικά πλοία». Διαψεύστηκαν. Οτι «Δεν κάνει έρευνες και δεν έχει ποντίσει καλώδια». Διαψεύστηκαν. Οτι «το πήρε ο άνεμος». Πόσο μεγαλύτερες γελοιότητες;
      Να πούμε ότι διάφοροι γελοίοι φιλοκυβερνητικοί σχολιαστές κλπ. μιλούσαν για «αστοχία» του τουρκικού πλοίου που «το έσπρωξαν τα κύματα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα» και «αβλαβή διέλευση»! Εδώ έφτασε κάποιος να πει ότι «κατευθύνεται προς τουρκικές ακτές», οι οποίες απέχουν όμως κάπου 130 μίλια!
      Τώρα οι κυβερνητικοί διαρρέουν πάλι ότι «έχει πάρει πορεία βορειοανατολική εκτός της ελληνικής ΑΟΖ».
      Και μάλιστα έβαλαν το ΓΕΕΘΑ να προχωρήσει σε άτυπη ενημέρωση για το θέμα ότι «ανέστρεψε κινούμενο ανατολικά, με κατεύθυνση εξόδου από το ελληνικό.. FIR (!!!)).
      Πρέπει να είναι το μοναδικό πλοίο στον σύμπαν που κινείται εντός... εναέριας περιοχής (Flight Information Region).
      Είναι πραγματική «ελαφρότητα» το γεγονός ότι το ΓΕΕΘΑ μεταδίδει ότι ένα πλοίο κινείται σε... εναέρια περιοχή και βέβαια δεν είναι ευθύνη των στρατιωτικών...
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  2. Πέτσας: «Για τον κ. Τσίπρα η θάλασσα δεν έχει σύνορα-Για εμάς όμως έχει».
    «Για τον κ. Τσίπρα η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Για εμάς όμως έχει. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» τονίζει ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δήλωσή του απάντηση στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:
    «Ενισχύουμε το Λιμενικό, ξεμπλοκάρουμε το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης και εξετάζουμε οποιοδήποτε μέσο μπορεί να μας βοηθήσει να προστατέψουμε τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Ας το καταλάβουν όλοι. Τα πράγματα άλλαξαν».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επαναφέρει τις νάρκες κατά προσωπικού ο Ν.Τραμπ:«Είναι δικαίωμα του στρατού να χρησιμοποιεί και αυτό το όπλο».
    ΝΑ ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΕΒΡΟΣ.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε απόψε ότι αίρει τους περιορισμούς που ισχύουν από το 2014 σε ό,τι αφορά τη χρήση ναρκών κατά προσωπικού από τον αμερικανικό στρατό.
    «Αυτή η νέα πολιτική θα επιτρέπει στη στρατιωτική διοίκηση να χρησιμοποιεί, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, προηγμένες και όχι μόνιμες νάρκες κατά προσωπικού», κατασκευασμένες κατά τρόπο ώστε να προκαλούν περιορισμένα τραύματα στους αμάχους αλλά και στις συμμαχικές δυνάμεις, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
    Ο Τραμπ αναθεωρεί έτσι την πολιτική που είχε υιοθετήσει ο προκάτοχός του, ο Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είχε αποφασίσει να τηρήσουν εν μέρει οι ΗΠΑ τη Σύμβαση της Οτάβας για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού. Η Σύμβαση αυτή έχει επικυρωθεί από 164 χώρες και απαγορεύει τη χρήση, την αποθήκευση, την παραγωγή ή τη μεταφορά τέτοιων ναρκών οι οποίες θάβονται στο έδαφος και εκρήγνυται όταν κάποιος τις πατήσει.
    Οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει αυτή τη Σύμβαση όμως από το 1991 χρησιμοποίησαν τέτοιες νάρκες μόνο μία φορά, το 2002 στο Αφγανιστάν.

    Ο Ομπάμα είχε απαγορεύσει τη χρήση ναρκών κατά προσωπικού παντού, εκτός από την κορεατική χερσόνησο, όπου ο αμερικανικός στρατός διατηρούσε το δικαίωμα να τις τοποθετεί.
    Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ χαιρέτισε τη νέα πολιτική του προέδρου Τραμπ. «Οι νάρκες κατά προσωπικού είναι ένα σημαντικό εργαλείο που οι δυνάμεις μας πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους για να διασφαλίσουν την επιτυχία της αποστολής τους», είπε στους δημοσιογράφους.
    Με τις νάρκες νέας τεχνολογίας «πιστεύω ότι θα πειστείτε ότι δώσαμε μεγάλη προσοχή στο πώς θα χρησιμοποιηθούν και στο τι θα γίνει με αυτές μετά από κάποιον πόλεμο, κάτι που συχνά αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων», πρόσθεσε.
    Οι «προηγμένες» νάρκες υποτίθεται ότι θα αυτοκαταστρέφονται αν δεν ενεργοποιηθούν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
    Οι νάρκες που μένουν θαμμένες στο έδαφος αφού οι εμπόλεμοι εγκαταλείψουν μια περιοχή ή μετά τη λήξη ενός πολέμου συνεχίζουν να σκοτώνουν ή να ακρωτηριάζουν ανθρώπους πολλά χρόνια μετά τον τερματισμό της σύρραξης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Oruc Reis": Το πρώτο πλοίο που «κινείται σε εναέρια περιοχή» σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.
    To ΓΕΕΘΑ προχώρησε σε άτυπη ενημέρωση για την πορεία του Oruc Reis αναφέροντας ότι «ανέστρεψε κινούμενο ανατολικά, με κατεύθυνση εξόδου από το ελληνικό... FIR»!!!
    Πρέπει να είναι το μοναδικό πλοίο στον σύμπαν που «κινείται εντός... εναέριας περιοχής» (Flight Information Region).
    Είναι πραγματική «ελαφρότητα» το γεγονός ότι το ΓΕΕΘΑ μεταδίδει ότι ένα πλοίο κινείται σε... εναέρια περιοχή και βέβαια δεν είναι ευθύνη των στρατιωτικών. Είναι καθαρά πολιτικό το ζήτημα.
    Προκειμένου να μην φανεί ότι κόπηκαν σε... «κορδέλες» οι περίφημες «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, ακόμα και τα πλοία ο Κούλης κάνει να πετάξουν...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρώην Α/ΓΕΝ Αντωνιάδης: «Καραγκιοζιλίκι η αντίδραση της κυβέρνησης στους Τούρκους - Δεν υπάρχουν κανόνες εμπλοκής».
    Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης ήταν σήμερα καλεσμένος σε τηλεοπτικό πλατό και εκεί προέβη σε σκληρές δηλώσεις σχετικά με την χθεσινή εισβολή του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis στην ελληνική Υφαλοκρηπίδα και την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.
    Έτσι προέβη στην δήλωση ότι: "Ήταν καραγκιοζιλίκι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος. Δεν μπορεί να παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και εμείς να στέλνουμε το ελληνικό πολεμικό για να παρακολουθεί την παραβίαση".
    Όσο για το θέμα του καιρού η απάντηση του ήταν αφοπλιστική" το ότι ο καιρός το παρέσυρε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι σαν να απευθυνόμαστε σε κρετίνους, αυτό το σκάφος για να αλλάξει πορεία ήθελε 10 λεπτά για να αλλάξει πορεία", και συνέχισε" Αν θεωρείς ότι παραβιάζει τα κυριαρχικά σου δικαιώματα πρέπει να το χτυπήσεις"
    Τέλος έθεσε το σοβαρότερο ζήτημα των κανόνων εμπλοκής και ουσιαστικά για το αν υπάρχουν και πόσο τηρούνται.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...