Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Καλάς: Η φυλή του Πακιστάν που υποστηρίζει ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου -Τι έδειξε τελικά η εξέταση DNA

ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ
kalas-708
Οι Καλάς του Πακιστάν θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ομως μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα δεν βρήκε στο γενετικό υλικό τους ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Ιταλία και το Πακιστάν, με επικεφαλής τον Κασίμ Αγιούμπ του Ινστιτούτου Γενετικής Wellcome Trust Sanger του Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό γενετικής «American Journal of Human Genetics», ανέλυσαν δείγματα DNA από 23 Καλάς, οι οποίοι ζούσαν σε τρεις διαφορετικές κοιλάδες, ενώ προχώρησαν και στην πλήρη ανάλυση του γονιδιώματος ενός ατόμου.
Η μελέτη φαίνεται να ενισχύει προηγούμενες αναλύσεις του χρωμοσώματος και του μιτοχονδριακού DNA των Καλάς, καθώς δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς περί ελληνικής καταγωγής τους. Η νέα γενετική έρευνα υποστηρίζει ότι οι Καλάς ζουν ουσιαστικά απομονωμένοι εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, αφότου αποκόπηκαν από έναν κοινό πρόγονο στην Ευρασία.
Η σύγκριση με το DNA αρχαίων κυνηγών-συλλεκτών και Ευρωπαίων αγροτών δείχνει ότι οι Καλάς έχουν μεγαλύτερη γενετική συγγένεια με παλαιολιθικούς κυνηγούς-συλλέκτες της Σιβηρίας. Είναι πιθανό ότι αποτελούν έναν αρχαίο λαό από τη βόρεια Ευρασία, πράγμα που μπορεί να παρανοήθηκε ότι παραπέμπει σε πιο πρόσφατη επιμιξία με σύγχρονους δυτικοευρωπαίους.
Οι Καλάς, μια θρησκευτική μειονότητα με εξωτικές πολιτισμικές παραδόσεις, είναι ένας αινιγματικός απομονωμένος πληθυσμός που επιβιώνει εν μέσω ισλαμικών λαών. Μιλά μια ινδοευρωπαϊκή γλώσσα και ζει εδώ και πολλούς αιώνες στην οροσειρά Ινδοκούς του βορειοδυτικού Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Από τότε που αποκόπηκαν από τους άλλους λαούς της Νότιας Ασίας, οι Καλάς έχουν διατηρήσει έναν πληθυσμό 2.300 έως 5.000 ατόμων και φαίνεται να μην έχουν προχωρήσει σε γενετικές επιμιξίες με τους γείτονές τους στο Πακιστάν ή στην ευρύτερη ευρασιατική περιοχή όπου ζουν.
Οι Καλάς είναι ίσως οι πρώτοι που διαχωρίστηκαν από τους άλλους πληθυσμούς της Κεντρικής και Νότιας Ασίας, κάτι που, σύμφωνα με τη νέα γενετική ανάλυση, εκτιμάται ότι συνέβη πριν από περίπου 11.000 χρόνια. Οι σημερινοί Καλάς αποτελούν τους απογόνους κάποιων πρώιμων μεταναστών από τη Βόρεια ή Δυτική Ασία, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην ινδική υπο-ήπειρο (σημερινή Ινδία και Πακιστάν).
Μία παλαιότερη γενετική ανάλυση είχε φθάσει στην εκτίμηση ότι για κάποια περίοδο, μεταξύ 900 και 210 π.Χ., είχε συμβεί μια γενετική επιμιξία των Καλάς με δυτικούς Ευρασιάτες και είχε συσχετίσει αυτό με την εισβολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε εκείνη την περιοχή το 327-326 π.Χ.
Όμως κατοπινές γενετικές έρευνες -και η νέα μελέτη- δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν κάποια επιμιξία με πληθυσμούς ευρωπαϊκής καταγωγής (π.χ. ελληνικής). Οι ερευνητές τονίζουν ότι αν και αρκετές προφορικές παραδόσεις αναφέρουν πως οι Καλάς είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νέα ανάλυση δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: iefimerida.gr


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/06/dna.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+(InfognomonPolitics)

6 σχόλια :

 1. Τι θέλουν να μας πουν; ότι "η πανάρχαια φυλή των περιούσιων" είναι οι πρόγονοι τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι χρηματοδοτούμενες βιολογικές έρευνες, όλοι οι βιολογικοί επιστήμονες το γνωρίζουν, είναι κατευθυνόμενες. Δεν υπάρχουν αθώες επιστημονικές έρευνες. Οι περισσότερες έρευνες σήμερα γίνονται γιατί κάτι επιδιώκει ο χρηματοδότης της έρευνας.
  Με κατάλληλη επεξεργασία του βιολογικού υλικού, μπορούμε να αποδείξουμε ότι ο Βασιλιάς των Ζουλού Σάκα, ήταν απόγονος του Μ. Αλεξάνδρου. Έτσι προ ετών απεδείχθη με σοβαροφάνεια ότι ο Χίτλερ έφερε γενετικό υλικό από την εβραϊκή φυλή ή από τους Βέρβερους της Σαχάρας.
  Πριν μερικά χρόνια έγινε μία γενετική ανάλυση σε ισραηλινούς. Φανερός στόχος να δειχθεί ότι οι σημερινοί ιουδαίοι είναι κατευθείαν απόγονοι των ιουδαίων του Αβραάμ και του Μωϋσή. Έμμεσος στόχος να διαψεύσει τον ιουδαίο Άρθουρ Καίστλερ, ο οποίος ισχυριζόταν στα βιβλία του, ότι οι σημερινοί 9 στους 10 ιουδαίους δεν έχουν καμία γενετική σχέση με τους αρχαίους ιουδαίους, γιατί είναι σχεδόν όλοι τους απόγονοι Χαζάρων. Το αναμενόμενο αποτέλεσμα: Πανηγυρική γενετική απόδειξη της γνησιότητας των σημερινών ιουδαίων. Ουδεμία σχέση έχουν με τους Χαζάρους..
  Μεγάλη πρόσφατη γενετική έρευνα στην Νέα Υόρκη, την οποία πρόβαλε δια μακρών και η ελληνική δημόσια τηλεόραση, απέδειξε ότι: ορισμένοι Έλληνες της Ν. Υόρκης γενετικά είναι… Σλοβάκοι, ορισμένοι φανατικοί νέγροι είναι…Ινδοευρωπαίοι και άλλα τέτοια ευτράπελα. Χρηματοδότης της έρευνας ο Σόρος. Σκοπός να αποδειχθεί η ενότητα του ανθρωπίνου γένους, να καταρριφθεί ο ρατσισμός και άλλα τέτοια πολιτικώς ορθά.
  Ζ. ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η επιστήμη της Ανθρωπολογίας δεν είναι ανεξάρτητη. Δεν διδάσκεται στα Πανεπιστήμια. Στις ελληνικές ιατρικές σχολές υπάρχει το, βασικό για ιατρούς, μάθημα της ΙΣΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ. Διδάσκονται μόνο τα δύο πρώτα. Ποτέ δεν διδάχθηκε κανείς ιατρός το βασικό μάθημα της επιστήμης του, την ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ευρώπη. Π.χ. στην Ιατρική σχολή της Στοκχόλμης πρέπει να δώσει ειδική άδεια ο πρύτανις, για να διδαχθεί κάποιος ιατρός ανθρωπολογία. Αυτός ο κάποιος βέβαια πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις. Η κυριότερη είναι οι πολιτικές ιδέες του να είναι πολιτικά ορθές. Υπάρχει ΜΟΝΙΜΟΣ ΦΟΒΟΣ να μην αναπτυχθούν από την επιστημονική βιολογία και ανθρωπολογία «ρατσιστικές προκαταλήψεις».
  Στο γονιδίωμα του ανθρώπου υπάρχουν 100.000 γονίδια. Όλες οι λειτουργίες του σώματος, οι παθήσεις κλπ, εξαρτώνται από την πολύπλοκη συμπεριφορά πολλών γονΙδίων (πολυγονιδιακοί χαρακτήρες). Λίγα χαρακτηριστικά είναι μονογονιδιακά. Π.χ. το χρώμα ματιών, οι ομάδες αίματος κλπ. Η κληρονομικότητα και η εμφάνιση του ψυχολογικού προφίλ, της νοημοσύνης αλλά και των σοβαρών ασθενειών συσχετίζεται με μία περίπλοκη συμπεριφορά πλήθους γονιδίων (π.χ. Σακχαρώδης διαβήτης, Καρκίνος, Σχιζοφρένεια.)
  Από την άλλη μεριά ο αριθμός των γονιδίων που καθορίζει το ανθρώπινο είδος σαν ξεχωριστό είδος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος. Π.χ . οι γενετικές διαφορές μας από το είδος του Χιμπατζή υπολογίζονται σε 1000 γονίδια. Αυτό είναι ένα επί πλέον επιχείρημα ότι σκέτα τα γονίδια δεν προσδιορίζουν την ανθρώπινη φύση. Αυτή προσδιορίζεται από την πολύπλοκη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των γονιδίων, τον τρόπο που διαπλέκονται μεταξύ τους τα γονίδια και τον τρόπο που εκφράζονται.
  Τώρα για την συγκεκριμένη έρευνα πρέπει να ανακοινωθεί: ποιός την χρηματοδότησε, για ποιόν σκοπό, τι κέρδος ήθελε από αυτήν κλπ. Εάν είχαμε ικανούς πολιτικούς και αξιόλογο υπουργείο έρευνας θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δικές μας ανάλογες έρευνες. Δυστυχώς στον τομέα των επιστημονικών ερευνών, σύμφωνα με μελέτες του ΟΗΕ, είμαστε, λόγω των πολιτικών ανδρών μας, πιο κάτω και από πολλές αφρικανικές χώρες.-
  Ζ. ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ιδιαίτερα αξιόλογες πληροφορίες αφού προέρχονται από έναν Γιατρό εκτός από ερευνητή! Σχετικά με το πως διαφέρει γονιδιακά φυλή των ιουδαίων από τις άλλες φυλές της περιοχής και ιδιαίτερα της Παλαιστίνης, τι εξήγηση θα μπορούσαμε να δώσουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητή Ιφιγένεια
  Γενάρχης των Ιουδαίων και των γειτονικών αραβικών φυλών θεωρείται ο Σημ και ο απόγονός του Αβραάμ. (Άραβες= Αγαρηνοί, απόγονοι του Ισμαήλ, γιού του Αβραάμ και της Αιγύπτιας δούλης του Άγαρ).
  Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι Σημίτες αλλά Ελληνοφιλισταίοι, δηλαδή ανήκουν στην Ιαπετική ή Ινδοελληνική ομοεθνία. Γι΄αυτό άλλωστε αλλόφυλους τους ανέβαζαν και αλλόφυλους τους κατέβαζαν τα ιερά βιβλία των Ιουδαίων, λέξη που δεν χρησιμοποιούσαν για τους άλλους γειτονικούς λαούς (Μωαβίτες, Μαδιανίτες κλπ). Άρα, τουλάχιστον θεωρητικά, διαφέρουν τελείως φυλετικά από τους Ιουδαίους.
  Το θέμα είναι πολύπλοκο και φορτισμένο πολιτικά. Για να έχουμε μία έγκυρη και αποδεκτή επιστημονική απάντηση, θα πρέπει να γίνουν εκτεταμένες ανθρωπολογικές και γενετικές αναλύσεις, χωρίς υστεροβουλίες.
  Προσεχώς θα σου στείλω ένα άρθρο, στο οποίο καταγράφονται, όχι επιστημονικά αλλά κοινωνιολογικά, ποιές είναι οι τρέχουσες αντιλήψεις των Ιουδαίων, για το τι γενετικό υλικό κυκλοφορεί στην γονιδιακή δεξαμενή του σύγχρονου Ιουδαϊκού λαού.-
  Ζ. ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ναί αγαπητέ μου Ζήνων, είναι πολύπλοκο το θέμα και δεν αρκεί μία διαδικτυακή έρευνα όπως είχα κάποτε σκεφτεί να κάνω, άλλωστε πρέπει να έχεις και εξειδικευμένες γνώσεις, τις οποίες ακόμη δεν διαθέτω, για να πιάσεις το νήμα από εκεί που πρέπει, ειδάλλως ο ίδιος ο λαβύρινθος θα σε πετάξει έξω ή θα σε κατασπαράξει ο Μινώταυρος, όπως πολύπλοκο είναι και το πως εξαπλώθηκαν και πως δημιουργήθηκε ο Διεθνής Σιωνισμός τον οποίο ακόμη κάποιοι τον εντάσσουν στα πλαίσια της συνωμοσιολογίας.
  Σε ευχαριστούμε πολύ και ανυπομονούμε να απολαύσουμε τις μελέτες σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...