Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Λουκάς Παπαδήμος: Πολιτικός ή Τραπεζίτης;



Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αύριο αναλαμβάνει και τυπικά τις τύχες της χώρας. Στις δηλώσεις του τόνισε: «Δεν είμαι πολιτικός» και επισήμανε πως τα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας τα “ξόδεψε” κυρίως στα περί οικονομικών θεμάτων. Σύμφωνα με ανυπόγραφο κείμενο στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κάποια στιγμή ο νέος Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος καλό θα ήταν να μας ενημερώσει για ορισμένα αναπάντητα ερωτήματα, που αφορούν το πρότερο του βίο:
Για παράδειγμα:
► Ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, το 1999-2001, αν είχε αντιληφθεί τί συνέβαινε στο χρηματιστήριο.
► Ποιά ήταν η συμβολή του στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, κάτι που έχει διαφανεί ότι ήταν αποτέλεσμα “δημιουργικής λογιστικής” και που ο Γάλλος Πρόεδρος Σαρκοζί αποκάλεσε “λάθος”.
► Τί ακριβώς συνέβη με την Goldman Sachs, σε σχέση πάντα με την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη.
► Αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους (το λεγόμενο κούρεμα) επιφέρει “πολύ μικρότερα οικονομικά οφέλη, από ό,τι συχνά προβλέπεται” και ότι αυτή “η διαδικασία συνεπάγεται σημαντικούς κινδύνους για την Ελλάδα και την ευρωζώνη”, όπως ο ίδιος έγραφε, μόλις πριν από δυόμισι εβδομάδες.
Δεν θα μπορέσει να αποφύγει αυτού του είδους τις εξηγήσεις ο κ. Παπαδήμος. Ακόμα και αν τις παρακάμψει, πολιτική θα είναι η στάση του. Και ως τέτοια, θα εκτιμηθεί. Δεόντως…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...