Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η “μητέρα” όλων των μαχών (Α' Μέρος)


Η μάχη των γενεών, για το ποιος θα "πληρώσει" τον "λογαριασμό" της παγκόσμιας κρίσης χρέους, τώρα μόλις ξεκινά.
Ποιος θα πάρει τον "μουντζούρη";
...Η γενιά της dolce Vita και των δανείων ή η νέα γενιά;
...Η κοινωνική έκρηξη είναι κοντά.
"Σώσαμε τις τράπεζες, αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε μια ολόκληρη γενιά"... είπε με υποκριτική ανησυχία ο Γερμανός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Τι άραγε ήθελε να μας πει το γνωστό αυτό ναζιστικό "γουρούνι"; Με ποια νομιμοποίηση η πολιτική ηγεσία μιας γενιάς —η οποία βρίσκεται στη "δύση" της— αποφασίζει μόνη της για το ποιον θα
"σώσει" και ποιον θα αφήσει να "χαθεί"; Με ποια νομιμοποίηση μια γενιά αποφασίζει μόνη της για το μέλλον τής επόμενης; Με ποια νομιμοποίηση αποφάσισαν οι κυβερνώντες να σώσουν τις ιδιωτικές τράπεζες αυτού του κόσμου, γνωρίζοντας εν παραλλήλω ότι αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες στη ζωή των επόμενων γενεών των Ευρωπαίων; Τι πρέπει να κάνει αυτή η "χαμένη" γενιά, εξαιτίας των επιλογών της προηγούμενης;
Αν οι τράπεζες, το ευρώ και η πολιτική λιτότητας ρίχνουν μια ολόκληρη γενιά στον "Καιάδα", αυτή η γενιά δεν πρέπει να αντιδράσει; Αν φταίνε οι τράπεζες για τον "χαμό" μιας γενιάς, δεν πρέπει αυτή η γενιά να στραφεί εναντίον των τραπεζών, προκειμένου να επιβιώσει; Αν φταίει το ευρώ, δεν πρέπει να την "πληρώσει" το ευρώ; Αν φταίει η Ενωμένη Ευρώπη, δεν πρέπει να την "πληρώσει" η Ένωση; Αυτό δεν μας λέει η λογική, η οποία πάντα αναζητά την πιο καλή λύση στα προβλήματα; Αγώνα επιβίωσης πρέπει να δώσει η "μελλοθάνατη" νέα γενιά και σε έναν τέτοιον αγώνα τα πάντα επιτρέπονται. Αν η γενιά του Σουλτς έκανε εις γνώση της ένα κολοσσιαίο λάθος, το οποίο το "φόρτωσε" στην επόμενη γενιά, γιατί αυτή η γενιά να μην επιχειρήσει να το αποφύγει, όπως και το δικαιούται; Άρα; Άρα, αυτοί, οι οποίοι πήραν συνειδητά τις ολέθριες αποφάσεις, τι φοβούνται; ...Τις αντιδράσεις αυτών, των οποίων έθιξαν.
"Οι δαίμονες του πολέμου δεν έχουν φύγει, απλώς κοιμούνται"... είπε σε επίσης δραματικούς τόνους ο Ζαν Κλοντ Γιούγκερ ...Ο συνομήλικος, ομοτράπεζος και ομοϊδεάτης του Σουλτς. Ο τρόφιμος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ σπεύδει να προλάβει τις πιθανές "επαναστατικές" σκέψεις των "καταδικασμένων". Αν αντιδράσουν οι φτωχοί Ευρωπαίοι, κινδυνεύουν με πόλεμο, σύμφωνα με τον πάμπλουτο τοκογλύφο, ο οποίος —πριν αναλάβει την προεδρία στο Eurogroup— ήταν διοικητής της Παγκόσμιας Τράπεζας. Σε μια Ευρώπη, η οποία αυτήν τη στιγμή λιμοκτονεί και υποφέρει από μια νέα ιδιόμορφη θηριωδία του "άρειου" γερμανικού έθνους, έρχεται ο τοκογλύφος και απειλεί. Τι λέει ο γελοίος; ...Να αποδεχθεί η Ευρώπη να ζήσει τις τραγικές συνέπειες ενός οικονομικού πολέμου, προκειμένου να αποφύγει τον πραγματικό πόλεμο.
...Να αποφύγει δηλαδή τον πόλεμο, ο οποίος μπορεί να της δώσει μια λύση, έστω κι αν χρειαστεί να ζήσει ως υπόδουλη ...Να ανεχθεί την νέα γερμανική θηριωδία, προκειμένου να μην αντισταθεί και ρισκάρει τη σύγκρουση. Μιλάει για το όνειρο της γενιάς του, που ήταν το ευρώ, αλλά αγνοεί το κόστος αυτού του ονείρου, όπως το περιγράφει ο Σουλτς. Μιλάει για το "όνειρο" της γενιάς τους, αλλά τον "λογαριασμό" τον στέλνει στην επόμενη γενιά ...Οι "οραματιστές", οι οποίοι "τιτλοποίησαν" το μέλλον των Ελλήνων ...Οι "οραματιστές", οι οποίοι θα προεισπράξουν τον πλούτο και τη χλιδή εκείνη, που τους πρόσφερε η δρομολόγηση αυτού του "οράματος", αλλά το κόστος της εφαρμογής του το "μετακινούν" στο μέλλον, για να το πληρώσουν οι επόμενοι. Τέτοιοι "οραματιστές" είναι ...Εκ του ασφαλούς και με κέρδος.
Την ίδια ώρα η Ελλάδα ζει ημέρες "σωτηρίας". Δεν ξέρουμε ποιον να πρωτοθυμηθούμε να ευχαριστήσουμε σαν "σωτήρα" ...Τον Γιωργάκη, ο οποίος μας "έσωσε", βάζοντάς μας στο ΔΝΤ; ...Τον Αντωνάκη, ο οποίος "διαπραγματεύτηκε" από την αρχή, για να είναι η "σωτηρία" μας τέλεια ...ή μήπως τον Βενιζέλο, ο οποίος ξέρει από "διαπραγματεύσεις"; ...Τον γνωστό Βενιζέλο ...Τον Ι3 —λόγω παχυσαρκίας— Βενιζέλο, ο οποίος, όταν μας "έβαζε" στο σφαγείο της Τρόικας, μας έλεγε με "περηφάνια" πως δεν θα μπορούσε να λείψει από τη μάχη της γενιάς του ...Τη μάχη της γενιάς, η οποία, σύμφωνα με τον Σουλτς, "έσωσε" τις Τράπεζες και θυσίασε την ευρωπαϊκή νεολαία ...Τη μάχη της γενιάς, η οποία, σύμφωνα με τον Γιούγκερ, "ονειρεύτηκε" το ευρώ, βάζοντας ως "υποθήκη" την ευρωπαϊκή ελευθερία.
Όπως είναι φανερό τον όρο "γενιά" δεν τον βάζουμε εμείς στο "τραπέζι" και αυτό είναι το παράδοξο ...Τον βάζουν αυτοί, οι οποίοι δεν τους συμφέρει να βάζουν τέτοιες παραμέτρους στη σημερινή προβληματική "εξίσωση" ...Δεν τους συμφέρει, γιατί ασκούν εξουσία. Αυτούς, που ασκούν εξουσία, δεν τους συμφέρουν ποτέ οι ομαδοποιήσεις ή οι διαχωρισμοί μέσα στην κοινωνία, γιατί υποσκάπτεται η εξουσία τους. Συνήθως οι σφετεριστές της εξουσίας είναι αυτοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν "πλατφόρμες" μειονοτήτων, για να αλλάξουν "κλίμακα" και να ισχυροποιηθούν μέσω των πιο κοντινών τους συλλογικών συμφερόντων ...Των συμφερόντων των συμμαθητών, των γειτόνων, των συμφοιτητών κλπ..
Κάποιους νέους, για παράδειγμα, μπορεί να συμφέρει ο διαχωρισμός των γενεών, για να δημιουργήσουν συγκρουόμενα συλλογικά συμφέροντα και να πάρουν έστω και ένα μικρό μέρος εξουσίας, προκειμένου να τους εξυπηρετήσει στη μάχη τους ...Να βρουν την ευκαιρία να τεθούν επικεφαλής του "μερικού", για να έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν το "όλον". Όπως κάποτε συνέφερε κάποιους να παριστάνουν τους "ηγέτες" της γενιάς του Πολυτεχνείου, για να γίνουν στη συνέχεια οι ηγέτες όλης της χώρας. Αυτή η γενιά, η οποία σήμερα κυβερνά τόσο την Ευρώπη όσο και την Ελλάδα, είναι αυτή, η οποία μιλά για τη "μάχη" της.
Όλοι αυτοί, οι οποίοι σήμερα πρωταγωνιστούν στη μεγαλύτερη τραγωδία που έπληξε ποτέ την Ευρώπη, ανήκουν στην ίδια γενιά. Ο Γιούγκερ γεννήθηκε το 1954. Ο Σουλτς το 1955. Η Μέρκελ το 1954. Ο Σαρκοζί το 1955. Ο Μπαρόζο το 1956. Ο Ολάντ το 1954. Ο Μπλερ το 1953. Ο Αθνάρ το 1953. Ο Ραχόι το 1955. Ο Τόμσεν το 1956. Η Λαγκάρντ το 1956. Ο Μοσκοβισί το 1957. Όλοι αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι οδήγησαν την Ευρώπη στα χρέη και είναι της άποψης ότι θα σωθεί ο κόσμος μόνον εάν σωθούν οι τράπεζες, είναι κατά σύμπτωση της ίδιας γενιάς ...Της γενιάς των δικών μας "ηρώων" του "Μεζεδοπωλείου" με σερβιτόρα τη Μαρία.
...Ίδια γενιά είναι όλοι αυτοί ...Η γενιά του Καραμανλή (1956), της Ντόρας (1954), του Παπανδρέου (1952), της Δαμανάκη (1952), του Σαμαρά (1951), του Βενιζέλου (1957), του Αλογοσκούφη (1955), του Παπαθανασίου (1954), του Λοβέρδου (1956), του Σκανδαλίδη (1953) και του Στουρνάρα (1956) ...Κυβερνώντες και συγκυβερνώντες ...Ρεπούση (1954), Ψαριανός (1954) ...Επιφανή μέλη της γενιάς που "σώζει" τους πάντες ...Της γενιάς, που φτωχοποιεί τις κοινωνίες και ως εκ θαύματος η ίδια όχι μόνον δεν φτωχαίνει, αλλά πλουτίζει ...Της γενιάς, που έκανε όλα τα σφάλματα της διαφθοράς και η οποία ως δια μαγείας δεν θα υποστεί καμία συνέπεια για τα λάθη της ...Της γενιάς, που θα πάρει και προμήθεια από τους δανειστές μας για τη φτώχεια που θα προκαλέσει ...Της γενιάς, που —δια στόματος Ψαριανού— μάθαμε ότι στα μέλη της "αρέσει" περισσότερο να είναι πλούσιοι "επαναστάτες", παρά φτωχοί και "μαλάκες".
Βλέπουμε ότι ο —ανεξηγήτως πολυεκατομμυριούχος δημόσιος υπάλληλος— Βενιζέλος έχει δίκιο, όταν λέει ότι πρέπει να συμμετάσχει στη μάχη της γενιάς του. Πρέπει κι αυτός, ως πρωταγωνιστής της γενιάς του, να σώσει τα κέρδη τής διαφθοράς της ...Να αποφύγει τα "κουρέματα", τις "κατασχέσεις" ή τις "απαλλοτριώσεις" που αφορούν τη δική του γενιά ...Εμείς, απλά δεν καταλάβαμε τι ακριβώς μας έλεγε ...Εμείς είμαστε εκείνοι, οι οποίοι από την αρχή δεν καταλάβαμε τι είδους μάχη είναι αυτή ...Η γενιά του δεν πολεμάει, για να σώσει τον κόσμο, το έθνος ή το κράτος ...Η γενιά του πολεμάει όλες τις υπόλοιπες, για να μην χάσει τη "λεία" της ...Η γενιά του πολεμάει την προηγούμενη, "κουρεύοντας" τα ταμεία της και πολεμάει και την επόμενη, "μετακινώντας" τα σημερινά χρέη στο απώτερο και απώτατο μέλλον. Η γενιά του πολεμάει όπως ένα κοπρόσκυλο, το οποίο δεν θέλει με τίποτε να χάσει το κόκαλο που έχει στο στόμα του.
Αυτή η μάχη σήμερα μαίνεται. Ό,τι γίνεται, γίνεται για να μην χάσει αυτή η γενιά τα προνόμιά της. Ό,τι απόφαση παίρνεται από τους σημερινούς εξουσιαστές, είναι υπέρ της γενιάς αυτής, η οποία έχει σήμερα την εξουσία. Ό,τι απόφαση παίρνεται, είναι εις βάρος τόσο των προηγούμενων γενεών όσο και των επόμενων ...Από τους προηγούμενους κλέβουν τα ταμεία και από τους επόμενους στερούν την προοπτική ...Οι προηγούμενοι παίρνουν "κουρεμένες" τις συντάξεις που δικαιούνται και οι επόμενοι δεν θα έχουν ούτε τη θεωρητική πιθανότητα να πάρουν σύνταξη. Η απόλυτη υποταγή αυτής της γενιάς στους "δανειστές" δεν γίνεται από άγνοια. "Δένουν" την Ελλάδα με βαριές υποχρεώσεις, αγγλικά δίκαια και υποθήκες όχι επειδή δεν είναι έξυπνοι, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο.
...Θέλουν "βάθος" χρόνου. Γι' αυτό συζητάνε για Μνημόνια, τα οποία θα έχουν εφαρμογές μέχρι το 2030 και 2040. Αυτό δεν γίνεται τυχαία. Τόσα χρόνια "λείπουν" από αυτήν τη γενιά, για να αισθάνεται ασφάλεια. Τα πάντα είναι προσχεδιασμένα. Με τα Μνημόνια εξασφαλίζουν στα κράτη μια χρηματοδοτική ροή, η οποία τους είναι απαραίτητη, αν θέλουν να πάρουν συντάξεις. Είναι μια γενιά, η οποία σε μεγάλο βαθμό ήταν κρατικοδίαιτη και περιμένουν από ένα κράτος χρεοκοπημένο να "πάρουν" αυτά, τα οποία είναι πλέον προφανές ότι δεν έχει να τους δώσει. Σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών "έστυβαν" το κράτος, αναγκάζοντάς το να τους δίνει μισθούς, τους οποίους δεν μπορούσε να δώσει. Επί δεκαετίες έκαναν δημιουργική λογιστική εις βάρος του κράτους και της λογικής.
...Εισέπρατταν πάντα το μέγιστο, που μπορούσε να δώσει το κράτος. Όλα τα άλλα ήταν "εικονικά" και μεταξύ αυτών και οι ασφαλιστικές τους εισφορές. Ήταν "εισφορές" του τύπου: ..."Πες ότι τα έδωσες και θα "γράψω" ότι τα κράτησα" ...Όλα στα χαρτιά. Ποτέ δεν υπήρχαν τα χρήματα, για να δικαιολογούν τους μισθούς και τις "υποσχόμενες" συντάξεις και εφάπαξ. Ποτέ δεν είχαν τα ασφαλιστικά ταμεία του κράτους τα ανάλογα αποθεματικά με το ΙΚΑ, το ΝΑΤ κλπ., προκειμένου να δίνουν τις ανάλογες συντάξεις ...Όλα στο "μιλητό" ...Όλα "φορτωμένα" στον εκάστοτε ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό ...Τον προϋπολογισμό εκείνον, που το "έλλειμμά" του μας οδήγησε στο ΔΝΤ. Αυτό γινόταν κάθε χρόνο μέχρι να διογκωθεί το πρόβλημα και να αναγκαστούν να βρουν την τελική λύση. Όμως, μέχρι να συμβεί αυτό, ψηφίζανε τον Σημίτη και έπαιρναν αυξήσεις χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
Υπήρχαν υπάλληλοι, οι οποίοι σε ένα φτωχό κράτος —με μισθούς των 700 ευρώ— έπαιρναν μισθούς 2000 ευρώ το μήνα και τους έβγαζαν στην πρόωρη σύνταξη με αύξηση στα 2500 ευρώ το μήνα ...Όλα στο περίπου ...Όλα όπως βόλευαν τα εκάστοτε συμφέροντα ...Όπως βόλευαν τους Γερμανούς, οι οποίοι ήθελαν να πάρουν τον ΟΤΕ χωρίς προσωπικό και υποχρεώσεις. Όλα "φορτωμένα" στον κρατικό προϋπολογισμό ...Όλα στη λογική πως, όταν έρθει η ώρα να πληρωθούν μαζικά οι κανονικές συντάξεις αυτής της γενιάς, θα δούμε τι θα κάνουμε. Τα ασφαλιστικά ταμεία των κρατικών υπαλλήλων δεν είχαν ποτέ τα χρήματα εκείνα, τα οποία θα δικαιολογούσαν τις παροχές που "υπόσχονταν".
Όπως αντιλαμβανόμαστε, τώρα μάλλον ήρθε η ώρα. Η "εμπροσθοφυλακή" αυτής της γενιάς βγαίνει μαζικά στη σύνταξη και τώρα δεν υπάρχουν "πατέντες". Τώρα πραγματικά "λείπουν" τα χρήματα εκείνα, τα οποία θεωρητικά θα έπρεπε να είχε "αποταμιεύσει" το κράτος. Τώρα "λείπουν" τα χρήματα και ο όγκος των συντάξεων δημιουργεί τεράστιο "έλλειμμα" στον προϋπολογισμό ...Έλλειμμα, το οποίο θα φέρει το πρόβλημα στην επιφάνεια ...Έλλειμμα, το οποίο θα αφήσει χωρίς συνταξιοδοτικούς πόρους την "ηρωική" και κρατικοδίαιτη γενιά του Πολυτεχνείου. Τώρα θα πρέπει το κράτος να εξασφαλίσει μια συγκεκριμένη χρηματοδότηση για ένα "βάθος" χρόνου, το οποίο να καλύπτει τις ανάγκες μιας ολόκληρης γενιάς. Αυτήν τη χρηματοδότηση εξασφαλίζουν με τα Μνημόνια. Την εξασφαλίζουν όμως με τραγικό τρόπο για το ίδιο το έθνος.
Αυτό ακριβώς είναι τα Μνημόνια. Βάζουν "υποθήκη" την ίδια την πατρίδα μας, προκειμένου αυτή η γενιά να πάρει από τους τοκογλύφους τα χρήματα που της χρειάζονται. Υποδουλώνουν ολόκληρο τον λαό, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα εκείνα, που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να ζουν όπως είχαν μόνοι τους προαποφασίσει. Γι' αυτόν τον λόγο υπογράφουν δεσμευτικά Μνημόνια για την επόμενη γενιά. Την "αλυσοδένουν", για να υποχρεώσουν τους επόμενους να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εις βάρος των εαυτών τους και των παιδιών τους ...Θα προεισπράξουν σε συντάξεις τη μελλοντική φτώχεια του ελληνισμού. Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για τιτλοποίηση. Τιτλοποιούν μια πατρίδα, για να σώσουν τα σαρκία τους ...Χάνουμε την πατρίδα μας, για να πάρει σύνταξη ο Σκανδαλίδης.
Γνωρίζοντας τα εγκλήματά τους, "παίζουν" με τον λαό. Έχουν ανάγκη να "δουλέψουν" τον λαό, γιατί η διατήρηση της εξουσίας στο κρίσιμο αυτό διάστημα είναι ζωτικής σημασίας γι' αυτούς. Πρέπει να τα τακτοποιήσουν όλα στη διάρκεια της εξουσίας τους, γιατί μια πιθανή ανατροπή τους μπορεί να τους καταστρέψει. Γι' αυτόν τον λόγο λένε ψέματα στον λαό, χωρίς να ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι το ψέμα έχει κοντά "ποδάρια". Δεν τους ενδιαφέρει ο χρόνος ως παράμετρος. Τους ενδιαφέρει να έχουν την εξουσία μέχρι να "τακτοποιήσουν" τα πράγματα ...Μέχρι να υπογράψουν μόνοι τους —υπό συνθήκες αγγλικού δικαίου— τις υποχρεώσεις των επόμενων ...Να τους υποτάξουν στους ξένους τοκογλύφους, οι οποίο θα τους απειλούν ακόμα και με στρατιωτικές εισβολές, όταν θα αρνούνται να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους.
Ο ένας καταγγέλλει τον άλλο μόνο και μόνο για να μην χαθεί το μονοπώλιο της εξουσίας. Έγιναν εκλογές και ο Σαμαράς τις κέρδισε υποσχόμενος στον λαό την ακύρωση του Μνημονίου και την τιμωρία των υπευθύνων, οι οποίοι μας οδήγησαν σ' αυτό. Μέσα σε ελάχιστες ημέρες αποκαλύφθηκε το ψέμα του και δεν τον νοιάζει καν. Έγινε πρωθυπουργός και ούτε για τα "μάτια" του κόσμου δεν ψήφισε μία από τις γνωστές άχρηστες προανακριτικές της Βουλής. Ο φίλος και συμμαθητής του Γιωργάκη έκανε το "καθήκον" του για τη γενιά του ...Μας έβαλε ακόμα πιο "βαθιά" στην ύφεση και έσωσε τον κολλητό του. Μαζί τους και το ΚΚΕ ...Ένας από τους βασικούς "πρωταγωνιστές" της ασυδοσίας και του κρατισμού της παρασιτικής Μεταπολίτευσης. Ούτε το ΚΚΕ "κατήγγειλε" τον Γιωργάκη για το έγκλημά του ..."Ο καπιταλισμός φταίει". Οι συντάξεις βέβαια αφορούν και τους ενοίκους του Περισσού.
...Έχουμε πέσει σε "συμμορία" ...Σύμμαχοι είναι οι προδότες με τους "δανειστές" και όχι αντίπαλοι ...Πλάκα κάνουν μεταξύ τους πίσω από τις κλειστές πόρτες και όχι διαπραγματεύσεις ...Προαποφασισμένα είναι όλα στις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ...Οι συνεδριάσεις του Eurogroup είναι "παράσταση". Ο ένας καλύπτει τον άλλο και μετά βγαίνουν και παίζουν "θέατρο" για τα μάτια του κόσμου. Οι "δικοί" μας άνθρωποι στην πραγματικότητα υποδεικνύουν στους "δανειστές" τι πρέπει και από ποιους να ζητάνε, προκειμένου να εξασφαλιστούν πλήρως. Αυτοί, ως εξουσιαστές, γνωρίζουν τα μυστικά και τα απόρρητα της χώρας και έχουν τη γνώση να κάνουν τέτοιου είδους υποδείξεις.
Ο Βενιζέλος ήταν αυτός, ο οποίος είπε στους δανειστές πού υπήρχε το "ψαχνό" στην Ελλάδα, προκειμένου να γίνει το "κούρεμα" εις βάρος των Ελλήνων συνταξιούχων και όχι εις βάρος των τοκογλύφων της ΕΚΤ. Ο Βενιζέλος ήταν αυτός, ο οποίος "ίδρυσε" τον παράνομο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου η κρατική περιουσία να περάσει στα χέρια αυτών, οι οποίοι θα του εξασφαλίσουν τη μελλοντική του σύνταξη ..."Στρατηγός" της γενιάς του ο παχύσαρκος γιωτάς. Αυτή είναι η μάχη της γενιάς αυτής, τις αμαρτίες της οποίας προσπαθεί να "φορτώσει" στους άλλους ...Η μάχη της πιο άχρηστης γενιάς από καταβολής κόσμου ...Της γενιάς, που έφαγε τους κόπους όλων των προηγούμενων γενεών και υποθήκευσε το μέλλον όλων των επόμενων, προκειμένου να γεμίσει την κοιλιά της.
Αυτή η γενιά στην πραγματικότητα "φλερτάρει" με την "αθανασία". Θα μείνει στην ιστορία όχι μόνον της Ελλάδας ή της Ευρώπης, αλλά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι η γενιά αυτή, που ακόμα και τα λάθη της θέλει να τα πληρωθεί σε χρυσάφι. Δεν είναι δηλαδή μόνον οι "ήρωες" των αθηναϊκών "Πολυτεχνείων", των παρισινών "Μάηδων" ή των καφκικών "Ανοίξεων", που, ως κρατικοδίαιτοι, θέλουν να τους χρυσοπληρώνουμε ακόμα και τώρα, παρ' όλο που η ηλιθιότητα και η ανεπάρκειά τους —που μας οδήγησαν στη σημερινή αθλιότητα— έχει αποδειχθεί περίτρανα. Όλοι τους είναι το ίδιο κακομαθημένοι. Ακόμα κι αυτοί, οι οποίοι δραστηριοποιήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα.
...Δικά της μέλη είναι αυτοί, οι οποίοι έφεραν τα νέα "ήθη" στην επιχειρηματικότητα ...Δικά της μέλη είναι όλοι όσοι θέλουν να εγκληματούν ή να σφάλουν εκ του ασφαλούς και ατιμώρητοι ...Τα Golden Boys, που προκαλούν τον κόσμο με την άθλια συμπεριφορά τους. Σε αυτήν τη γενιά ανήκουν οι διαφθορείς, οι οποίοι παρίσταναν τους επιτυχημένους επιχειρηματίες, "λαδώνοντας" τους πάντες. Σαν τον άχρηστο τον Χριστοφοράκο (1953), που, μόλις τα εγκλήματά του έγιναν αντιληπτά από τη Δικαιοσύνη, την κοπάνησε, για να τον προστατεύσουν τα "αφεντικά" του. Τώρα περιφέρεται ατιμώρητος στη Γερμανία υπό την προστασία των γνωστών "ηθικολόγων" Γερμανών.
Σ' αυτήν τη γενιά ανήκουν "αποτυχημένοι", οι οποίοι, ακόμα κι όταν ρίχνουν τις επιχειρήσεις στα "βράχια", θέλουν να αποχωρήσουν με άπειρα κέρδη. Σαν τον άχρηστο Σταν Ο' Νίλ (1951), ο οποίος έφυγε κλοτσηδόν από τη διοίκηση της Merrill Lynch & Co. Inc. ως αποτυχημένος και απαίτησε και πήρε πάνω από 161.000.000 $ ως αποζημίωση. Ένας από τους κύριους υπεύθυνους της παγκόσμιας κρίσης του 2008 όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε για την ηλιθιότητά του, αλλά ανταμείφθηκε με χρήματα του αμερικανικού λαού, προκειμένου να απομακρυνθεί από τη θέση του.
Αυτή η γενιά είναι η μοναδική στο είδος της. Στην κυριολεξία έσπασε τον "κρίκο" των ανθρώπινων γενεών, οι οποίες λειτουργούσαν με βάση τα ένστικτα του είδους, εφόσον οι ανθρώπινες κοινωνίες λειτουργούν όπως οι ανθρώπινες οικογένειες. Μέχρι την εμφάνιση αυτής της γενιάς όλοι οι άνθρωποι και όλες οι γενιές τους δέχονταν να πάρουν στους "ώμους" τους κόστη ...Το κόστος της συντήρησης των τιμημένων γονιών τους ...Το κόστος του εφοδιασμού των απογόνων τους με πολύτιμα "προικιά". Στην κυριολεξία "θυσιάζονταν" για το καλό των απογόνων τους ...Θυσιάζονταν, για να κρατήσουν πατρίδες μεγάλες και ακμαίες, προκειμένου να τις παραδώσουν στους επόμενους ...Θυσιάζονταν, για να δημιουργήσουν λαμπρές και μεγάλες υποδομές, προκειμένου να τις χαρίσουν στους επόμενους ...Θυσιάζονταν, για να δημιουργήσουν πλούτο, προκειμένου να τον κληροδοτήσουν στους επόμενους.
Έτσι βάδιζε ο κόσμος μέχρι τώρα ...Η μία γενιά με τον κόπο της "προίκιζε" την άλλη. Αυτός ήταν ο κόσμος, ο οποίος λειτουργούσε με βάση τα ανθρώπινα ένστικτα. Στερούνταν ως παιδιά, για να μην λείψει τίποτε στους απόμαχους γονείς τους. Στερούνταν ως γονείς, για να απολαύσουν τα παιδιά. Στερούνταν οι προηγούμενοι, για να απολαύσουν οι επόμενοι. Αυτή λοιπόν η "αλυσίδα" σπάει με αυτήν τη γενιά. Αυτή η γενιά είναι η γενιά των κοπριτών ...Αυτοί, οι οποίοι απόλαυσαν τα πάντα εις βάρος όλων ...Αυτοί, οι οποίοι προσπάθησαν να ιδιοποιηθούν την κοινή μεταπολεμική και πανευρωπαϊκή προσπάθεια ανασυγκρότησης της ισοπεδωμένης ηπείρου ...Να "ρευστοποιήσουν" τον κόπο των προηγούμενων γενεών ...Των "κορόιδων" — κατά την άποψή τους.
Όπως αντιλαμβανόμαστε, η μοναδικότητά της, η οποία την καθιστά ιδιαίτερη ανάμεσα στις γενιές, ήταν ότι αφέθηκε ελεύθερη να εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνον τα συμφέροντά της. Αυτό δεν είχε γίνει ποτέ ξανά με καμία άλλη γενιά και αυτό οφείλεται στους Αμερικανούς ...Οφείλεται στη δύναμη των Αμερικανών, η οποία χαλούσε τη "δυναμική" μέσα στις εθνικές κοινωνίες ...Οφείλεται στη δύναμη, που επέτρεψε σε αυτήν τη γενιά να βγάλει —χωρίς καμία αντίσταση— τους πάντες από το παιχνίδι της εξουσίας. Παραδόθηκαν ψυχή τε και σώματι στους Αμερικανούς και η ανταμοιβή τους ήταν οι δεκαετίες της απόλυτης κυριαρχίας τους.
Μέχρι την εμφάνιση αυτής της γενιάς υπήρχε μια δυναμική, η οποία προστάτευε την κοινωνία. Όλες οι γενιές "μοιράζονταν" εξουσία με τους προηγούμενους και τους επόμενους και αυτό δημιουργούσε μια δυναμική, η οποία διατηρούσε τη "συνέχεια" ...Μια "συνέχεια", η οποία επέτρεπε στα έθνη να επιβιώνουν χωρίς κινδύνους ...Μια "συνέχεια", η οποία συνέδεε άρρηκτα τα ειδικά συμφέροντα όλων των γενεών με τα γενικά εθνικά συμφέροντα. Το εθνικό "πάπλωμα", που όλοι είχαν ανάγκη να τους "σκεπάσει", δεν μπορούσε κανένας να το μονοπωλήσει. Μέχρι την εμφάνιση αυτής της γενιάς όλοι "τραβούσαν" λίγο το "πάπλωμα" και κανένας δεν μπορούσε ούτε να "σκεπαστεί" μόνος του ούτε να "ξεσκεπάσει" τελείως τους άλλους.
 Αυτό ήταν μια διασφάλιση για τις γενιές. Οι προηγούμενοι δεν έφευγαν, για να διευκολύνουν τους επόμενους και μέχρι να φύγουν —λόγω γήρατος—, έμπαιναν στο "παιχνίδι" τα παιδιά τους. Οι προηγούμενοι δεν άφηναν το "πάπλωμα" και μέχρι να το αφήσουν, το έπιαναν τα παιδιά τους. Η κυρίαρχη γενιά ήταν πάντα ένα "σάντουιτς" μεταξύ της προηγούμενης γενιάς και των παιδιών της. Όλοι είχαν απλωμένα τα "χέρια" στο "πάπλωμα" και υπήρχε ισορροπία. Όσο τα "χέρια" των προηγούμενων εξασθένιζαν, τόσο ισχυροποιούνταν τα "χέρια" των παιδιών τους. Αναγκαστικά η εξουσία θα έπρεπε να "μοιράζει" ανάμεσα στις γενιές τους καρπούς της πατρίδας. Αυτό ήταν εγγύηση για την εθνική ασφάλεια, γιατί καμία γενιά δεν θα μπορούσε και δεν θα αφηνόταν για τη δική της επιβίωση να ξεπουλήσει την πατρίδα.
Η σημερινή κυρίαρχη γενιά έκανε το εξής μοναδικό. Χάρη στους Αμερικανούς και τους χαφιεδοπράκτορες τύπου Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, έπιασε το "πάπλωμα" και αφέθηκε να το χειρίζεται όπως βόλευε την ίδια, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να μπορεί κανένας άλλος να το "τραβάει" προς την πλευρά του. "Άδειασε" την προηγούμενη γενιά με συνοπτικές διαδικασίες και δεν άφησε την επόμενη να μπει στα πράγματα. Ταύτισε τους προηγούμενους με τη Χούντα και απλά τους επόμενους δεν τους έβαλε καν στο "παιχνίδι" ...Το αποτέλεσμα; ...Η προηγούμενη γενιά δεν έχει εξουσία ούτε καν στα ασφαλιστικά ταμεία που την αφορούν και η επόμενη δεν έχει πιάσει ακόμα πόστα, παρ' όλο που ηλικιακά θα έπρεπε να είναι ήδη "μπασμένη" στα κόλπα.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό το οποίο βλέπουμε ...Αυτό, το οποίο απεύχονταν οι πάντες ...Ο απόλυτος εφιάλτης για έναν λαό ...Μια γενιά, για τη δική της επιβίωση βγάζει στο "σφυρί" την επιβίωση του έθνους. Απόλαυσαν τα πάντα, ξεπουλώντας ό,τι τους παραδόθηκε από τους προηγούμενους και στους επόμενους όχι μόνον δεν παραδίδουν τίποτε, αλλά αφήνουν και χρέη ...Χρέη, με τα οποία "απαλλάσσουν" τους εαυτούς τους από τις υποχρεώσεις της αποτυχίας. Με "δημιουργική" λογιστική παίζουν παιχνίδια εις βάρος της επόμενης γενιάς. "Μετακινούν" τα χρέη τους στον χρόνο, για να τα πληρώσουν οι επόμενοι. Τα "ρυθμίζουν" με τέτοιον τρόπο, ώστε οι ίδιοι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα πάντα, χωρίς να στερηθούν τίποτε απολύτως.
Αυτό ακριβώς είναι η σημερινή κρίση χρέους. Αυτό ακριβώς είναι η αντιμετώπισή της με τα Μνημόνια από τα διάφορα ΔΝΤ και τις τρόικες. Τα χρέη είναι τεράστια και ανήκουν όλα στη γενιά που σήμερα κυβερνά. Αυτά τα χρέη δεν τα αναγνωρίζουν αυτοί, οι οποίοι τα δημιούργησαν και γι' αυτό μας "πάνε" στα Μνημόνια. Γιατί; Γιατί, αν τα αναγνωρίσουν, θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι θα ζήσουν από εδώ και πέρα πληρώνοντας τις συνέπειες των πράξεών τους και άρα με πενιχρές συντάξεις ως φτωχοί ...θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι δεν θα απολαύσουν τους μισθούς και τα μπόνους εκείνα, τα οποία μόνοι τους αποφάσισαν να δώσουν στους εαυτούς τους ανεξαρτήτως επιτυχίας. Γιατί, αν τα αναγνωρίσουν, θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι δεν θα απολαύσουν τις συντάξεις εκείνες, τις οποίες μόνοι τους αποφάσισαν να δώσουν στους εαυτούς τους. Μια ολόκληρη γενιά έχει αποφασίσει να κάνει αυτό, το οποίο κάνουν τα "golden boys", δραπετεύοντας από τα "ναυάγια" που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Οι πάντες κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν των Golden Boys της Wall Street ...Των ανθρώπων εκείνων, οι οποίοι φεύγουν από τις επιχειρήσεις που διέλυσαν ως αποτυχημένοι και είναι αυτοί, οι οποίοι θα ζήσουν ως μεγιστάνες και στο μέλλον με τα χρήματα των επιχειρήσεων αυτών ...Των ανθρώπων εκείνων, οι οποίοι απολύονται ως απολύτως αποτυχημένοι και μαζί τους παίρνουν τεράστιες αποζημιώσεις ...Οι ορκισμένοι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας, που, μόλις χάνουν τα πλεονεκτήματα, αναζητούν τις κρατικές επιδοτήσεις ...Οι "ασυναγώνιστοι", όταν ο συναγωνισμός είναι "αλυσοδεμένος" ...Οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας, μετά βέβαια τον διορισμό τους από το κράτος σε κάποια υψηλή θέση.
Όπως αυτοί οι αποτυχημένοι διαχειριστές θέλησαν και τελικά κατάφεραν να φύγουν "φορτωμένοι" με αποζημιώσεις, έτσι θέλει να εγκαταλείψει την αποτυχημένη διαχείριση και η σημερινή κυρίαρχη γενιά. Λίγες στιγμές πριν την "έξοδό" της από την αποτυχημένη θητεία της στην εξουσία, προσπαθεί, μέσω εθνοπροδοτικών Μνημονίων, να διασφαλίσει τα κεκτημένα της εις βάρος των επόμενων. Μιλάμε για μια γενιά-"γαϊδούρι", που θέλει να πληρωθεί χρυσάφι ακόμα και για τα λάθη της. Μιλάμε για εξωφρενικά πράγματα ...Εξωφρενικά, αλλά όχι απρόβλεπτα.
Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται.
Από την αρχή της ύπαρξής της αυτή η γενιά έδειξε τα δείγματα γραφής της. Ήταν μια γενιά, η οποία γεννήθηκε και έζησε μέσα στο ψέμα και στην προδοσία. Ήταν η ευρωπαϊκή γενιά, η οποία είχε την υποχρέωση να αντισταθεί στην αμερικανική κυριαρχία και δεν το έκανε. Ήταν η γενιά, η οποία όχι μόνον δεν αντιστάθηκε στους ξένους κυρίαρχους, αλλά τους λάτρεψε. Ήταν η γενιά, η οποία τη δειλία της την απέκρυπτε με διαδηλώσεις και μολότοφ. Στην πραγματικότητα ήταν η γενιά την οποία "γέννησε" ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός στην Ευρώπη ...Η γενιά, την οποία έλεγξαν απόλυτα οι Αμερικανοί, προκειμένου να εδραιώσουν την παρουσία τους στην Ευρώπη. Τα περισσότερα από τα επιφανή της μέλη ήταν μόνιμοι θαμώνες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών από την ηλικία που τα παιδιά άλλων γενεών ανακαλύπτουν το σεξ και τις καφετέριες.
...Ήταν η γενιά, που ακόμα και ο "σοσιαλισμός" της ήταν προσταγή των Αμερικανών καπιταλιστών να εκδηλωθεί, εφόσον τους συνέφερε ο διεθνισμός του. Χάρη στον "σοσιαλισμό" αυτής της γενιάς εξασφάλιζαν οι Αμερικανοί την μόνιμη παρουσία τους στην Ευρώπη ...Όλα ένα "παραμύθι" ...Η επί πληρωμή "ευαίσθητη" γενιά, η οποία, μετά το τέλος των μεγάλων πολέμων, υποτίθεται ότι θα αντιπροσώπευε την "ωρίμανση" των ευρωπαϊκών λαών ...Η γενιά, που μεγάλωσε, κατηγορώντας τους προηγούμενους για τον πόλεμο ...Η γενιά, που μεγάλωσε, κατηγορώντας τους προηγούμενους για τον εθνικισμό τους ...Η γενιά, που μεγάλωσε, κατηγορώντας τους προηγούμενους για τον ρατσισμό τους.
...Η γενιά, που εξυπηρέτησε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, προκειμένου να πάρει το αμερικανικό "χρίσμα" εις βάρος των προηγούμενων ...Η γενιά, που την υποταγή της στις ΗΠΑ την εμφάνισε σαν "κοσμοπολιτισμό" ...Η γενιά, που την προδοσία προς την πατρίδα της την ονόμασε "διεθνισμό" ...Η γενιά, που μπήκε νωρίτερα από όλες τις προηγούμενες στα πόστα ...Η γενιά, που λάτρεψε τις ΗΠΑ και για "ξεκάρφωμα" έβγαζε το μεροκάματό της στα κάγκελα των αμερικανικών πρεσβειών, παριστάνοντας την "αντιαμερικανική".
...Η γενιά, που φόρεσε ένα παλαιστινιακό keffiyeh και απαίτησε να την αναγνωρίζουν σαν "επαναστατική" ...Η γενιά, που έκανε πάντα ό,τι συνέφερε τους Αμερικανούς, αλλά το έκανε με "επαναστατικό" στυλ, ώστε να μην φαίνεται η δουλικότητά της ...Μας το εξήγησε άλλωστε και ο Ψαριανός (1954) ...Εφόσον για να γίνουμε πλούσιοι ως επαναστάτες πρέπει να υπακούμε στους Αμερικανούς, ευνόητο είναι ότι στην αντίθετη περίπτωση θα καταλήξουμε φτωχοί και "μαλάκες" ...Μας το εξήγησε και η Ρεπούση (1954) ...Να μην γινόμαστε ασεβείς στις νεοταξικές υποδείξεις, αν δεν θέλουμε να "συνωστιζόμαστε" στις αποβάθρες.
..."Σοσιαλισμός", "διεθνισμός", "φιλοσιωνισμός", "ευρωπαϊκή ένωση" κλπ., ήταν "οράματα" άνωθεν επιβεβλημένα και η γενιά αυτή τα "μοσχοπουλούσε" σαν "προϊόντα" αγώνων, κοινωνικών ευαισθησιών και γνώσεων ...Έτσι "προόδευσαν" ...Γρήγορα και με "πλάτες". Πριν συμπληρώσουν τα είκοσί τους χρόνια ήταν χαφιέδες πρεσβειών. Πριν συμπληρώσουν τα σαράντα τους χρόνια είχαν αναρριχηθεί στις κορυφαίες θέσεις εξουσίας ...Δεν ήταν ακόμα σαράντα χρόνων ο Σαμαράς, όταν αναλάμβανε στην πιο δόλια κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης το τρομερό Υπουργείο Εξωτερικών ...Παπανδρέου, Λαλιώτης, Δαμανάκη ανέλαβαν τεράστια πόστα σε ηλικίες, που σήμερα άλλοι ακόμα σπουδάζουν.
Όλα αυτά δεν ήταν τυχαία. Από τη δεκαετία του '80 μονοπωλούν τα πάντα. Κάποιοι παλιοί πιέστηκαν τότε για να εγκαταλείψουν τα πόστα τους προς χάρη των νέων. Ποιοι τους πίεσαν; Ποιοι μπορούσαν να πιέσουν σ' αυτόν τον βαθμό εκτός από τους Πλανητάρχες; Μέσα από τις πρεσβείες των ΗΠΑ έπαιρναν τα "χρίσματα" και τις θέσεις εξουσίας ...Πρώτο "τραπέζι" στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ...Όλοι συνομήλικοι ομοϊδεάτες "ηθοποιοί", που παρίσταναν τους "δεξιούς" και τους "αριστερούς", παρ' όλο που υπηρετούσαν τα ίδια αφεντικά ...Στην ίδια Λέσχη "αντρώθηκαν" πολιτικά ο "σοσιαλιστής" Γιωργάκης με τον "δεξιό" Σαμαρά ...Ο "σοσιαλιστής" Στουρνάρας με τον "δεξιό" Αλογοσκούφη.
Με τις πλάτες αυτής της Λέσχης έβγαλαν τους προηγούμενους από την εξουσία και την ανέλαβαν αυτοί. Αυτοί οι προηγούμενοι ήταν οι πιο άτυχοι της νέας ελληνικής ιστορίας. Η γενιά που γεννήθηκε την δεκαετία του 30 και στις αρχές της δεκαετίας του 40. Δεκαετία του 30 και early forties που θα έλεγαν και οι θαμώνες της αμερικανικής πρεσβείας. Γιατί ήταν άτυχοι; Γιατί ως παιδιά βίωσαν στον απόλυτο βαθμό την πείνα του πολέμου και ως νέοι εργάστηκαν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας για να χτίσουν τα ερείπια που άφησε πίσω του ο πόλεμος.
Όταν ώριμοι πλέον έφτασαν στις δεκαετίες του 70 και του 80 για να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους βγήκαν από το κόλπο της εξουσίας. Όταν έφτασαν στην πηγή για να πιουν νερό βρήκαν εκεί να τους περιμένουν οι Λαλιώτηδες και οι Δαμανάκισσες με τα αμερικανικά "παγούρια".  Η γενιά αυτήν δηλαδή δεν γεύτηκε εξουσία. Ούτε καν στο τυπικό επίπεδο που δικαιολογούσε η ύπαρξή της και ο κόπος της. Υπό την ηγεσία των "δεινοσαύρων" των δεκαετιών του 10 και του 20 η εξουσία πέρασε απευθείας στους γεννηθέντες από το 50 και μετά. Μετά τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη του 1918 πήγαμε στον Πρωθυπουργό Καραμανλή του 1956. Οι γεννηθέντες στο ενδιάμεσο διάστημα απλά "προσπεράστηκαν".
Όλα αυτά έγιναν με εντολές των Αμερικανών. Ήξεραν οι Αμερικανοί να βάζουν "πλάτες" για να ευνοούν γιατί η εύνοια δημιουργεί "ομήρους" και υποχρεώσεις. Σε αυτές τις "πλάτες" αναζητά κάποιος τον προδοτικό ρόλο των "δεινοσαύρων" της Μεταπολίτευσης ...Των "μεγάλων", που μας "φόρτωσαν" και τα ιδρύματά τους ...Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης και το κακό συναπάντημα ...Χαφιεδοπράκτορες των Αμερικανών, που ο ρόλος τους ήταν να παρακάμψουν την γενιά της εργασίας, για να δώσουν τη "σκυτάλη" στην γενιά της "επανάστασης"....Να εμφανιστούν σαν ανανεωτές και να παραδώσουν την εξουσία στους νέους, οι οποίοι ήταν καθαρά παραγωγή του "θερμοκηπίου" των αμερικανικών και όχι μόνο μυστικών υπηρεσιών.
Αντιλαμβανόμαστε ότι όλοι οι "μεγάλοι" της Μεταπολίτευσης δεν αντέχουν ούτε λεπτό κριτικής. Με νύχια και με δόντια διατηρούνται στο απυρόβλητο. Τους διατηρούν στο προσκήνιο οι "ευεργετημένοι" από αυτούς. Αυτό τον ρόλο άλλωστε έχουν και τα ιδρύματά τους. Προστατεύουν τους προδότες από την κριτική και μπορούν από τις συμπεριφορές να "φιλτράρουν" τους επίδοξους διαδόχους τους ...Προδότες της δικής τους γενιάς, οι οποίοι εξυπηρέτησαν καθαρά τα αμερικανικά συμφέροντα ...Εκτός κι αν νομίζει κάποιος ότι ο Μητσοτάκης διάλεξε στην Κυβέρνησή του τον νεαρό Σαμαρά, επειδή κατάλαβε ότι ήταν "σπίρτο" ...Στημένα ήταν όλα ...Από τότε σχεδίαζαν τον υπερδανεισμό της χώρας, ο οποίος θα την καθήλωνε στην εξάρτηση.
Ποτέ δεν ανατράπηκε τόσο γρήγορα και τόσο απόλυτα μια γενιά όσο οι προηγούμενοι από αυτούς. Όλα αυτά είναι εύκολα κατανοητά, αν σκεφτεί κάποιος ποιοι βρίσκονταν πίσω από τους "επαναστάτες". Ποιοι βρίσκονταν πίσω από τον Λαλιώτη (1951) ή τη γνωστή Μαρία (1952); Ακόμα πρέπει να γελάνε με αυτούς τους Έλληνες "ήρωες" στην αμερικανική πρεσβεία ...Τους "ήρωες", που ανέτρεψαν τους "παλιούς". Οι προηγούμενοι γι' αυτούς ήταν οι "πρωτόγονοι" ...Ήταν οι φασίστες, οι χουντικοί, οι εθνικιστές ...Ήταν τα "κορόιδα", που εκτιμούσαν τα εργοστάσια, τα χωράφια και την εργασία ...Δεν ήταν "έξυπνοι" με "ευελιξία" ..."Έξυπνοι" που αρχικά λάτρευαν τον κρατισμό και τις επιδοτήσεις και στο τέλος μεταλλάχθηκαν σε λάτρεις των "ανοικτών" αγορών, του εμπορίου και των τραπεζών.
Κύριος "εκφραστής" αυτής της άποψης περί σοσιαλισμού, ο πατριάρχης του βλαχοκυριλέ ...Ο "γκουρού" του high-life της Μεταπολίτευσης πασοκάνθρωπος Κωστόπουλος (1954) ...Ο νηστικός, που έφαγε απότομα και πολύ, με αποτέλεσμα να ξεράσει και να απειλείται τώρα να πεθάνει νηστικός ...Το κουστούμι Armani συνδυασμένο με ολσταράκια ...Να μυρίζουν και λίγο τα πόδια ...να μην "ξεχνάμε" ότι από "σοσιαλιστές" ξεκινήσαμε ...Να ρίχνουμε και κανένα χαστούκι στις γυναίκες μας, για να μην ξεχνάμε ότι από τον "πάτο" ξεκινήσαμε και εκεί παραμείναμε ...από "ιδεολογία". Αυτός και οι όμοιοί του ήταν οι "καθοδηγητές" της Μεταπολίτευσης.
Οι προηγούμενοι από αυτούς ήταν οι "καθυστερημένοι", οι οποίοι συμβούλευαν τα παιδιά τους να αποταμιεύουν και να μην δανείζονται ...Ήταν οι "καθυστερημένοι", οι οποίοι συμβούλευαν τα παιδιά τους να απλώνουν τα "πόδια" τους μέχρι εκεί που φτάνει το "πάπλωμά" τους και να μην πλησιάζουν τις τράπεζες ...Ήταν οι "καθυστερημένοι", οι οποίοι εργάζονταν στα χωράφια, περιμένοντας παραγωγή και δεν περίμεναν σταυροπόδι στα καφενεία, για να πάρουν τις επιδοτήσεις ...Ήταν οι "καθυστερημένοι", οι οποίοι σπούδαζαν με τρομερό διάβασμα και δεν περνούσαν τα μαθήματα με "επιστολές" της τοπικής κομματικής οργάνωσης ...Ήταν οι "καθυστερημένοι", οι οποίοι εργάζονταν σκληρά για λίγα κέρδη και δεν ήξεραν να πλουτίζουν με φακελάκια και προμήθειες ...Ήταν "βλάχοι", που δεν ήξεραν να απολαμβάνουν την "επιτυχία" με μια "γραμμούλα" κόκα ...ή έστω με λίγο ...χορταράκι.
Αυτή η γενιά "χτύπησε" όσο τίποτε άλλο το βασικό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, που ήταν η οικογένεια. Την έννοια της "οικογένειας" τη θεωρούσαν εχθρική προς τα συμφέροντά τους. Ήταν μια άμυνα της κοινωνίας, την οποία δεν την ήθελαν απέναντί τους. Ήταν ένας "κρίκος" της κοινωνίας, που συνέδεε τις γενιές μεταξύ τους και αυτοί είχαν κηρύξει τον πόλεμο στις υπόλοιπες γενιές. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το γύναιο με το όνομα Λιάννη (1955); ...Την πρώτη επώνυμη "πατσαβούρα", που βγήκε από τις ιδιωτικές γκαρσονιέρες και μπήκε στα δημόσια σαλόνια. Μόλις "τελείωσαν" τα "ψωμιά" της, κρεμάστηκε από τον άρρωστο παλιόγερο.
Έντυσαν τη γεροντοκαψούρα ενός ετοιμοθάνατου με "ερωτικό" μανδύα και ιδεολογική "χρυσόσκονη". Έντυσαν τον συμφεροντολογισμό μιας "τελειωμένης" με τη "λατρεία" προς το πρόσωπο του "μεγάλου τιμονιέρη" ...Νέα "Εβίτα". Την έβαλαν το 1993 να παριστάνει τη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού ...Απλά πράγματα ...Χρήσιμη ήταν η Λιάννη ..."Κατασκευασμένο" πρότυπο της εποχής που "έχτιζαν". Είχαν ξεκινήσει τον πόλεμο κατά της κοινωνίας και την ήθελαν χαλαρή κι ανεκτική. Πολεμούσαν την οικογένεια και η Λιάννη είχε διαλύσει την "πρώτη" οικογένεια της χώρας ...Είχαν ξεκινήσει και τη διαφθορά. Ο γέρος έκανε "δωράκια" στον εαυτό του ...Σπίτια, πάμπερς και νεαρές τότε γυναίκες. Η άμυνα της κοινωνίας είχε ήδη χαλαρώσει ...Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας τού "δάνειζε", για να τον "καλύπτει".
Την ίδια περίπου εποχή (1991) έβαζαν στα σπίτια όλη τη σαβούρα της κοινωνίας ...Έβαζαν στα σπίτια όλες τις βίζιτες και τις "αδερφές", που θα άλλαζαν συμπεριφορές και πρότυπα αιώνων ...Από το πρωί ξεκινούσε η προπαγάνδα ...Με την τσίμπλα στο μάτι άρχιζαν οι χοροί και τα τραγούδια ...Ποια δουλειά, ποια φροντίδα για τα παιδιά και πράσινα άλογα ...Αν δεν ξέρεις να βάφεσαι, τι "γυναίκα" είσαι; ...Αν δεν ξέρεις τι μόδα κυριαρχεί στα εσώρουχα, δεν είσαι "ιν" ...Αν δεν ξέρεις τα "πιπεράτα" κουτσομπολιά, τι "κοινωνικό" όν είσαι; ...Οι γέροι στα ιδρύματα, τα παιδιά στις Φιλιππινέζες και οι νοικοκυρές τηλεοπτική παρέα με τον Τρύφωνα Σαμαρά.
Τότε ήταν η εποχή του "πρωινού καφέ" και της Ρούλας Κορομηλά (1957). Όλες εκείνες οι "Κατίνες", που οι νοικοκύρηδες μέχρι τότε δεν τις άφηναν να μπουν στα σπίτια τους από τις πόρτες, "έμπαιναν" από την τηλεόραση ...Όλα στον "αυτόματο πιλότο" ...Τις γυναίκες τις είχε αναλάβει η Ρούλα με τον "πρωινό καφέ" και τα παιδιά τους ο Πέτρος με το "Κλίκ" και με το "Νίτρο" ...Αυτοί ήταν οι μοντέρνοι ...και κανένας άλλος.
Τέτοιοι μοντέρνοι ήταν μόνον οι "προοδευτικοί", οι οποίοι ήταν από "βρέφη" ήρωες ...έστω και "κατασκευασμένοι" στην αμερικανική πρεσβεία ...Η γενιά, η οποία έκανε όλα τα θελήματα των Αμερικανών και των τραπεζιτών ...Η γενιά που λάτρεψε όλους τους πολιτισμούς και φρόντισε να τους φέρει μαζεμένους έξω από την πόρτα μας. Η γενιά, η οποία "συγκινήθηκε" από το "Ολοκαύτωμα" και μετέτρεψε τους Εβραίους σε "ιερή αγελάδα" της Ευρώπης ...Η γενιά, η οποία "οραματίστηκε" —όπως είπε και ο Γιούγκερ— την Ενωμένη Ευρώπη και το Ευρώ, όταν κατά "σύμπτωση" αυτό συνέφερε τους Αμερικανούς και τους τραπεζίτες ...Η γενιά, που —όπως είπε ο Σουλτς—, για να σώσει τους τραπεζίτες και τις προμήθειές της, "θυσίασε" τους επόμενους.
Αυτή η γενιά —από την πρώτη στιγμή που "μπήκε" στα πράγματα— εξειδικεύτηκε στον παρασιτισμό. Μόλις τα κράτη —με τον άπειρο κόπο και πόνο των προηγούμενων— ανασυγκροτήθηκαν από την καταστροφή του πολέμου, εμφανίστηκαν αυτοί για τις "εισπράξεις". Αυτή η γενιά, η οποία δεν εργάστηκε στο "χτίσιμο" της ισοπεδωμένης Ευρώπης, ήταν εκείνη, που εισέπραξε όλους τους καρπούς αυτού του κόπου. Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του '70 όταν αυτή η γενιά άρχιζε —με το θράσος των αμερικανικών "πλατών"— να μπαίνει στα πράγματα και να δίνει το "χρώμα" της.
Για όσο διάστημα οι λαοί εργάζονταν σκληρά, για να κτίσουν αυτά, τα οποία γκρεμίστηκαν από τον πόλεμο, αυτοί ήταν μικροί και σπούδαζαν. Όταν τα πάντα μπήκαν σε τάξη και οι λαοί ήταν έτοιμοι να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους, εμφανίστηκαν τα αμερικανόπληκτα παράσιτα ...Οι θαμώνες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ...Οι αγαπημένοι της Goldman Sachs. Το απόλυτο παράδοξο ...Οι απόλυτα "κολλητοί" της υπερατλαντικής υπερδύναμης του καπιταλισμού ήταν οι "σοσιαλιστές" της Ευρώπης.
Αυτή η γενιά στο όνομα του "σοσιαλισμού" προσκολλήθηκε στους κρατικούς μηχανισμούς όσο καμία άλλη γενιά. Άλλοι, παριστάνοντας τους μαοϊκούς, άλλοι τους σοσιαλιστές, άλλοι τους τροτσκιστές και άλλοι τους σταλινικούς, όλοι "άρπαξαν" μια "ρώγα" από τα κρατικά "βυζιά", εξασφαλίζοντας την επιβίωσή τους με τη τζάμπα αμπελοφιλοσοφία. Καμία άλλη γενιά δεν "ρούφηξε" τόσο πολύ και σε τόσο μεγάλο εύρος δημόσιο μισθό. Ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλο το "κράτος" όσο το έκανε αυτή η γενιά με τα "σοσιαλιστικά" της οράματα.
Όσο πιο πολύ "έμπαινε" στα πράγματα αυτή η γενιά, τόσο "μεγάλωνε" το κράτος, για να βολέψει όλα τα μέλη της μέσα σ' αυτά. Όταν δεν τους έφταναν οι συμβατικές κρατικές υπηρεσίες για να βολευτούν, έβαζαν το κράτος να δημιουργεί ή να εξαγοράζει επιχειρήσεις. Αυτοί, οι οποίοι σήμερα στο τέλος της καριέρας τους ιδιωτικοποιούν τα πάντα για να πάρουν το "εφάπαξ" τους, είναι οι ίδιοι, που "κοινωνικοποιούσαν" τα πάντα στην αρχή της "καριέρας" τους, για να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας και να πάρουν έναν κρατικό μισθό. Αυτοί έκαναν το κράτος επιχειρηματία, βιομήχανο, εργολάβο και καραβοκύρη, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις διευθυντών για τους ίδιους. Αυτό το "πολυτάλαντο" κράτος το κατέλαβε αυτή η σε γενικές γραμμές "σοσιαλιστική" γενιά.
Το τείχος έπεσε στο Βερολίνο
...και ξεχείλισε ο "βόθρος" στην Ελλάδα.
Αυτή η "σοσιαλιστική" γενιά αντιλήφθηκε από νωρίς πού υπήρχε η εύκολη επιβίωση και γρήγορα οικειοποιήθηκε το ίδιο το κράτος. Στην κυριολεξία τού ρούφηξε το "μεδούλι". Όταν μάλιστα έφυγαν οι "προηγούμενοι" από τις θέσεις εξουσίας και αισθάνθηκαν ότι δεν ελέγχονταν από κανέναν, άρχισαν τα αίσχη. Με "σοσιαλιστές" σαν τον Βενιζέλο άρχισαν να "νομοθετούν" με τη λογική του Λουδοβίκου: ..."Το κράτος, είμαι εγώ" (L'État, c'est moi). Αποποινικοποίησαν σχεδόν τη διαφθορά, επιτρέποντας στους εαυτούς τους να εισπράττουν "δωράκια" κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Οι δε πραιτοριανοί της γενιάς αυτής εξασφάλισαν την ασυλία τους με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Μόνοι τους είχαν "λύσει" τα χέρια τους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους και να γίνουν και οι ίδιοι πλούσιοι χωρίς ρίσκο.
...Τι είχαν ανάγκη τα αφεντικά τους; ...Τα αφεντικά "γκρέμιζαν" το Ανατολικό Μπλοκ και θα "επιτίθονταν" στα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να τα λεηλατήσουν. Οι καιροί άλλαζαν και έπρεπε να αλλάξουν και οι μέθοδοι ελέγχου των λαών. Αν μέχρι τότε έφτανε μέσω της απειλής της Σοβιετικής Ένωσης να ελέγχονται εξ’ αποστάσεως οι λαοί, με την πτώση αυτής της Ένωσης έπρεπε να αλλάξει και η πολιτική των Αμερικανών στην Ευρώπη. Δεν τους αρκούσε πλέον να απειλούν τα κράτη με ένα φόβητρο, εφόσον δεν υπήρχε φόβητρο. Αν μέχρι τότε οι καπιταλιστές έλεγχαν την Ευρώπη με τους "σοσιαλιστές", αυτό θα άλλαζε ...Οι καπιταλιστές θα έλεγχαν την Ευρώπη με τους καπιταλιστές.
Εφόσον τα πρόσωπα δεν αλλάζουν, τι αλλάζει; ...Η ιδιότητα που δηλώνουν. Τότε οι "σοσιαλιστές" της Ευρώπης άρχισαν να εμφανίζουν καπιταλιστικές εμμονές. Οι ίδιοι άνθρωποι, που λίγα χρόνια πριν κρατικοποιούσαν τα πάντα, ήταν αυτοί, οι οποίοι ανέλαβαν τις ιδιωτικοποιήσεις. Εύκολη ήταν η αλλαγή τους. Δεν είχαν λόγο να υπερασπιστούν τα "πεθαμένα". Γι' αυτόν τον λόγο επιδόθηκαν σε μια πρωτοφανή διαφθορά. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι μερικά χρόνια πριν "φλέρταραν" με τα σταλινικά μοντέλα, ήταν αυτοί, οι οποίοι, καθισμένοι σε κρατικές θέσεις, "ερωτεύτηκαν" την ελεύθερη οικονομία ...Για να κυριολεκτούμε, "ερωτεύτηκαν" τα χρήματα της διαφθοράς της μετάβασης προς την ελεύθερη οικονομία.
...Οι ίδιοι άνθρωποι, που μερικά χρόνια πριν μάς έδειχναν σαν πρότυπο την Αλβανία του Χότζα, ήταν αυτοί, οι οποίοι "αλώνιζαν" το Αιγαίο με τα γιώτ τους. Αυτοί, οι οποίοι παρίσταναν τους σοσιαλιστές, ήταν αυτοί, οι οποίοι διαφθάρηκαν σε βαθμό να οδηγήσουν τα ίδια τα κράτη στη χρεοκοπία ...Μαοϊκοί, σαν τον Τατούλη, που "ανακάλυψε" τον καπιταλισμό και έφερε εις πέρας τις φιλοδοξίες του ακόμα και με τα ψηφαλάκια των βασιλοφρόνων του ΛΑΟΣ ...Σταλινομαρξιστές, σαν τον Λαζαρίδη, που είναι σύμβουλος του ακροδεξιού Σαμαρά και συντονιστής των αποκρατικοποιήσεων ..."Επαναστάτες", σαν τον Ψαριανό, που —άκουσον-άκουσον— προτιμούσε τα Ferrari από τα Lada ..."Κομμουνιστές" του γλυκού νερού και των σαλονιών, σαν τον Ανδρουλάκη, που θαύμαζε τον Γιωργάκη και ψήφιζε το Μνημόνιο ..."Επαναστάτριες", όπως η Τρέμη, που, πριν να ανακαλύψει τη σωτήρια αποστολή του ΔΝΤ, ανακάλυψε τα Van Cleef & Arpels ...Ζωντανοί "θρύλοι", όπως η Δαμανάκη, που απειλούσε την Ελλάδα με έξοδο από το Ευρώ σε περίπτωση που αυτή δεν "συμμορφωνόταν" στις εντολές των τοκογλύφων.
Τα φασόν "οράματα".
Ο Γιούγκερ μας είπε ποιο ήταν το "όραμα" της γενιάς του, αλλά δεν μας είπε ποιος το "οραματίστηκε". Μας είπε ότι ήταν "όραμα" της γενιάς του το Ευρώ και η Ενωμένη Ευρώπη, αλλά δεν μας είπε ότι αυτό έφτασε σ' αυτήν με "ραβασάκι" από τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ έδωσαν το "όραμα" στη γενιά των χαφιέδων τους ...Πρώτα "οραματίστηκαν" την Ενωμένη Ευρώπη οι Αμερικανοί και μετά οι δήθεν ηγέτες τής Ευρώπης ...Πρώτα "οραματίστηκε" το Ευρώ η αμερικανική FED και μετά οι δήθεν οικονομολόγοι της Ευρώπης. Ας ψάξει κάποιος να βρει ποιοι ωθούσαν τους "οραματιστές" σε αυτά τα "οράματα".
...Στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ακούστηκαν πρώτα αυτοί οι σχεδιασμοί ...Αμερικανικά "στόματα" τα βροντοφώναξαν στη Λέσχη και μετά κάποια ευρωπαϊκά τα ψέλλισαν στις πλατείες. Τα "αφεντικά" αποφάσισαν για τα "οράματα" των διαφόρων Γιούγκερ, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στην αμερικανική Παγκόσμια Τράπεζα. Τα "αφεντικά" επίσης αποφάσισαν για τη σωτηρία των τραπεζών, που δήθεν προβληματίζει τον αρχηγό των Ευρωπαίων "σοσιαλιστών" Σουλτς. Τα "αφεντικά", τα οποία έβαλαν μια δήθεν Ευρωπαία, όπως η Λαγκάρντ, να υποδουλώσει τα κράτη και τους λαούς της Ευρώπης στο αμερικανικό ΔΝΤ.
Πώς όμως φτάσαμε από τις πασοκικού και μιτερανικού τύπου "τζαμαχιρίες" στις απόλυτες ιδιωτικοποιήσεις των κρατών; Κομβικό σημείο όλων αυτών που σήμερα βιώνουμε ήταν —όπως είπαμε— η πτώση του Ανατολικού Μπλοκ. Η πτώση του τείχους του Βερολίνου σηματοδότησε την αλλαγή πολιτικής της "επαναστατικής" γενιάς της πλάκας. Τότε άρχισαν τα εγκλήματα εις βάρος των λαών. Αν μέχρι τότε οι ΗΠΑ και οι χαφιέδες τους έκλεβαν τους λαούς με την παρασιτική τους δράση, μετά από αυτήν την απόφαση αποφάσισαν να τους λεηλατήσουν. Τα πρώην κρατικοδίαιτα παράσιτα πήραν εντολή να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα. Κατέλαβαν με μέσον τις κρατικές τους θέσεις και φεύγοντας από αυτές θέλησαν να τις "πουλήσουν".
Η γενιά, που στα χρόνια της Μεταπολίτευσης "απομυζούσε" όλον τον καρπό που παρήγαγε η Ελλάδα της παλινόρθωσης, αποφάσισε να κάνει ένα ακόμα μεγαλύτερο "άλμα". Τότε έφτασε η ώρα του Μητσοτάκη και του Σημίτη. Αυτοί ήταν οι ηλικιωμένοι "ποιμένες" της γενιάς των "ακρίδων" ...Οι οδηγοί, οι οποίοι θα της έδιναν το καινούργιο "όραμα" ...πάντα βέβαια υπό την καθοδήγηση της γνωστής πρεσβείας. Αυτοί αμόλησαν τις "ακρίδες" και μας οδήγησαν στην κρατική, κοινωνική και εθνική χρεοκοπία ...Αυτοί άφησαν ελεύθερες τις "ακρίδες" να ρημάξουν τα πάντα. Οι "ακρίδες" δανείζονταν, για να δίνουν αυξήσεις στους εαυτούς τους. Αυτοί έκαναν τα swaps, για να δίνουν προμήθειες στον εθνικό μας προμηθευτή και να εισπράττουν προμήθειες.
...Απλά πράγματα. Αυτοί "πούλησαν" κοσμοπολιτισμό, για να γεμίσει η χώρα μετανάστες και να έχουν φτηνά "χέρια" οι εθνικοί μας νταβατζήδες ...Αυτοί δημιούργησαν τα greek-statistics, για να φτιάχνει ο εθνικός μας εργολάβος δρόμους και να "χτίζει" με τις εφημερίδες του τους καταλληλότερους πολιτικούς ...Αυτoí μας έφτασαν στη χρεοκοπία. Όταν αυτή η χρεοκοπία έγινε αναπόφευκτη, η λύση ήταν εύκολη γι' αυτούς. Δεν θα την χρεώνονταν οι ίδιοι, αλλά θα τη "μεταβίβαζαν" στους επόμενους ...Κάτι σαν κληρονομιά ...Η απεχθέστερη κληρονομιά στην ιστορία του ελληνισμού. Ο ελληνικός λαός με υπογραφές αυτής της γενιάς θα πληρώνει ακόμα και όταν αυτοί θα έχουν γίνει "ένα" με το χώμα.
Εύκολη επιλογή γι' αυτούς ήταν η "μεταβίβαση" του προβλήματος. Έτσι κι αλλιώς έβλεπαν ότι κάποτε θα τελείωνε η "σειρά" τους στην εξουσία. Δεν τους έμεναν και πολλά χρόνια στην εξουσία. Θέμα χρόνου ήταν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Τι καλύτερο λοιπόν από το να τις "πουλήσουν" στο διάστημα που τις διαχειρίζονταν οι ίδιοι; Γιατί να τις κληρονομήσουν δωρεάν οι επόμενοι, όπως τις κληρονόμησαν οι ίδιοι από τους προηγούμενους; Τότε άρχισε το πάθος τους για τις ιδιωτικοποιήσεις. Στο όνομα μιας ελεύθερης αγοράς, όπως την αντιλαμβάνονταν οι σοβιετικού τύπου κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι, εκποίησαν τα πάντα. Μιμούμενοι τα παλιά τους πρότυπα τύπου Γέλτσιν και Τσουμπάις, αποφάσισαν να μας βάλουν σε πορεία "ανάπτυξης".
Για ό,τι αγωνίστηκαν όλες οι προηγούμενες γενιές να προσφέρουν στους εαυτούς τους και στα παιδιά τους αυτοί το έβγαλαν στο "σφυρί". Τις εισπράξεις των κόπων όλων των γενεών τις πήρε γενιά των παρασίτων ...Το "οικόπεδο" της πατρίδας από τους ήρωες της επανάστασης του '21 και τις υποδομές από τους μεταπολεμικούς ήρωες του μεροκάματου ...Όλα στο "σφυρί". Τι έκαναν οι προηγούμενες γενιές; Υπερασπίστηκαν και μεγάλωσαν με το αίμα τους μια πατρίδα; ...Η γενιά των παρασίτων την "τεμαχίζουν" και την πωλούν νησί-νησί, λιμάνι-λιμάνι, αεροδρόμιο-αεροδρόμιο, κτίριο-κτίριο. Πόντο-πόντο και με αίμα μεγάλωναν την πατρίδα οι προηγούμενοι "καθυστερημένοι", με το μέτρο και χαβιάρι την πουλούσαν οι "ήρωες" που κάποτε φορούσαν παλαιστινιακή keffiyeh.
Τι άλλο έκαναν οι προηγούμενοι; Γέμισαν τα ασφαλιστικά τους ταμεία με τεράστιο πλούτο; ...Η γενιά των παρασίτων έκανε αυτόν τον πλούτο ομόλογα, για να χρηματοδοτήσει το "μεγαλείο" και τα "οράματά" της. "Επένδυσε" τους πόρους τους —με προμήθεια βεβαίως— και όταν αποδείχθηκε το λάθος τής επένδυσής της, δεν το πλήρωσε η ίδια, αλλά "κούρεψε" τα ίδια τα ταμεία. Τι άλλο έκαναν οι προηγούμενες γενιές; Έκαναν δημόσιους δρόμους; ...Η γενιά αυτή τους "ιδιωτικοποίησε", εισπράττοντας προμήθεια από τους εθνικούς μας εργολάβους. Έκαναν δημόσια νοσοκομεία; ...Η γενιά αυτή τα "ιδιωτικοποίησε", γιατί πλέον δεν της έφταναν τα "φακελάκια", τα οποία αυτή "εφεύρε".
...Ιδιωτικοποίησαν τα πάντα ...Πήραν προμήθειες από τα πάντα. Μέχρι τώρα υπήρχε έκφραση ..."το νεράκι του Θεού" και εξαιτίας αυτής της γενιάς ακόμα και το νερό θα ανήκει στους ιδιώτες. Οι Έλληνες του μέλλοντος όχι απλά δεν θα μπορούν να ξεδιψάσουν όποτε θέλουν όπως έχει δικαίωμα να ξεδιψάει κάθε πλάσμα αυτού του Πλανήτη, αλλά δεν θα έχουν τη δυνατότητα ακόμα και να καλλιεργούν την τροφή τους, χωρίς να δώσουν λογαριασμό στα αφεντικά ...Στα αφεντικά, που θα αγοράσουν" με ελάχιστα χρήματα υποδομές αμύθητης αξίας.
...Νερό, ηλεκτρική ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, απορρίμματα ...Αυτά, τα οποία για τον απλό άνθρωπο αποτελούσαν την υλική υπόσταση αυτού που λέμε ανθρώπινη πρόοδος, ήταν γι' αυτούς "ευκαιρία" ...Αυτά, τα οποία για τον απλό άνθρωπο ήταν "δικαίωμα", ήταν γι' αυτούς "προμήθεια" ...Αυτά, τα οποία για τον απλό άνθρωπο αποτελούσαν την υλική υπόσταση μιας πατρίδας, ήταν γι' αυτούς ένα "κεφάλαιο" προς "αξιοποίηση". Όπου υπήρχε δημόσιο χρήμα ή προμήθεια έβαλαν τα "χεράκια" τους. Ακόμα και σε αυτά που μέχρι τότε θεωρούνταν ιερά, όπως είναι ο στρατός και το αξιόμαχο των πατρίδων τους ...Η γενιά που αγόρασε τανκ χωρίς βλήματα, υποβρύχια που ήταν στραβά και "τυφλά" αεροπλάνα.
Για να είναι απολύτως σίγουροι ότι όλα αυτά θα τα έκαναν εκ του ασφαλούς, νομοθέτησαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Με βασικό "νομοθέτη" τον Βενιζέλο, πήραν το Σύνταγμα και το έκαναν σαν τον κώλο του "συνταγματολόγου" ...Άσχημο, βρόμικο και με "ακράτεια" σ' ό,τι αφορά την ευνοιοκρατία. Νομοθέτησαν στην κυριολεξία σαν να ήταν συμμορία, η οποία έπρεπε να προστατευτεί ακόμα κι αν αποκαλυφθούν τα ίχνη τους. Διάσημοι νομικοί είπαν ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι φτιαγμένος στα μέτρα μιας συμμορίας. Η μισή Βουλή αυτής της γενιάς κυκλοφορεί ελεύθερη απλά και μόνο εξαιτίας αυτού του νόμου. Για να είναι σίγουροι ότι θα έχουν συνενόχους, "βύθισαν" ολόκληρο τον δημόσιο τομέα στην ανομία, εφόσον αποφάσισαν ότι η διαφθορά στο δημόσιο είναι πλημμέλημα.
Αυτά τα εγκλήματα δεν τα έκαναν μόνον οι Έλληνες αυτής της γενιάς. Όλοι οι Ευρωπαίοι αυτής της γενιάς έκαναν τα ίδια. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι αυτό το οποίο βλέπουμε ...Μια Ευρώπη ρημαγμένη απ’ άκρο σ' άκρο ...Μια Ευρώπη βυθισμένη στα σκάνδαλα και τη διαφθορά ...Μια Ευρώπη, η οποία έφτασε στον "πάτο" από ηγέτες καραγκιόζηδες ...Ηγέτες, όπως ο Μπαρόζο, διαφθάρηκαν μέχρι το "μεδούλι" και στάλθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να εξασφαλίσουν την ασυλία τους ...Ηγέτες, όπως ο Μπλερ, ο οποίος αιματοκυλούσε το Ιράκ ή τη Σερβία και τα "έπαιρνε" από τον Καντάφι ...Ηγέτες, όπως ο Στρέντερ, ο οποίος υπέγραφε συμφωνίες ως Καγκελάριος της Γερμανίας με την Γκάσπρομ και την επομένη της λήξης της θητείας του προσλαμβάνονταν από αυτήν ως υπάλληλός της ...Ηγέτες, όπως ο Ραχόι, ο οποίος από την πρώτη στιγμή της καριέρας του είχε μπει σε pay-roll εργολάβων.
Αν αυτά, που έκαναν οι ηγέτες αυτής της γενιάς, τα είχαν κάνει κάποιοι άλλοι προηγούμενοι, θα τους είχαν κρεμάσει οι "επαναστάτες". Σε άλλες εποχές όλοι αυτοί απλά θα είχαν εκτελεστεί σαν τα σκυλιά. Όμως, αυτή η γενιά είναι τόσο "πολιτισμένη", που δεν βλέπει τίποτε αρνητικό στη δράση της ...Μπόνους έπαιρνε για την "επιτυχία" της ...Προμήθεια για τις αποφάσεις της. Όχι μόνον δεν "βλέπει" τίποτε μεμπτό στη διαχείρισή της, αλλά θεωρεί ότι αποτελεί "πρότυπο" στοχασμού. Θεωρεί καθήκον της να "μεταλαμπαδεύσει" την "τεχνογνωσία" της και στους επόμενους. Προσπαθεί μάλιστα αυτήν την "τεχνογνωσία" να την "πουλήσει". Δεν υπάρχει άχρηστος ηγέτης τύπου Μπλερ, Αθνάρ, Σαρκοζί, Γιωργάκη κλπ., που να μην περιφέρεται σ' ολόκληρο τον κόσμο, μιλώντας σε "διψασμένα" ακροατήρια ...Ακροατήρια νεοταξιτών, που ζηλεύουν την ατιμωρησία των "ειδικών" και ονειρεύονται να περισσέψει τίποτε και γι' αυτούς να κλέψουν.
Αυτοί οδήγησαν την Ευρώπη στην καταστροφή ...Την οδήγησαν στα χρέη και στην εκποίησή της. Τώρα θέλουν να την "ιδιωτικοποιήσουν" και να αφήσουν στους λαούς της μόνον τα χρέη της ...Μια Ευρώπη, της οποίας ο παραγωγικός μηχανισμός έχει καταστραφεί ...Μια Ευρώπη των δεκάδων εκατομμυρίων ανέργων ...Μια Ευρώπη των εκατοντάδων χιλιάδων αστέγων, οι οποίοι πεθαίνουν στους δρόμους ...Μια Ευρώπη των δεκάδων χιλιάδων αυτοκτονιών ...Μια Ευρώπη στην κυριολεξία χωρίς μέλλον. Πώς θα έχει μέλλον, όταν η νέα γενιά δεν βρίσκει εργοστάσια για να εργαστεί. Πώς θα έχει μέλλον, όταν δεν μπορεί να αποκτήσει τους οικονομικούς πόρους, για να κάνει οικογένεια; Στα κράτη του Νότου η ανεργία των νέων φτάνει και ξεπερνάει το 50%.
Με 50% ανεργία να μαστίζει τις τάξεις της ευρωπαϊκής νεολαίας, θα έπρεπε να "καίγεται" η Ευρώπη και ο κόσμος όλος. Είναι αφύσικο φαινόμενο να υπάρχει αυτή η αδράνεια που βλέπουμε ...Δεν συμβαίνει στη φύση. Αυτό συμβαίνει μόνον στην ανθρώπινη κοινωνία, επειδή κάποιοι την "μέθυσαν" και την έβαλαν να βιάσει τη λογική της ίδιας τής φύσης. Γιατί; Γιατί δεν είναι δυνατόν η προηγούμενη γενιά ν' αποφασίζει για την καταδίκη της επόμενης. Δεν είναι δυνατόν να σωθεί η προηγούμενη γενιά, αποφασίζοντας —μόνη της— πως η επόμενη θα είναι "χαμένη" ...Αυτό δηλαδή, το οποίο μας περιέγραψε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Αυτό συμβαίνει τώρα. Αυτοί, οι οποίοι έχουν την εξουσία και βαδίζουν προς τη "δύση" της ζωής τους, αποφασίζουν μόνοι τους πως δεν θα έχει προκοπή η γενιά που "ανατέλλει" ...Αυτό μας "λένε" οι εγκάθετοι που μας κυβερνάνε ...Οι δωσίλογοι, που με τα νομοθετήματά τους και τα Μνημόνια υπογράφουν αυθαίρετα την καταδίκη των επόμενων γενεών ..."Εμείς εξασφαλίσαμε τις συντάξεις μας, τα κλοπιμαία μας και τις ασυλίες μας και οι επόμενοι ας πάνε μετανάστες στη Γερμανία".
Όμως, δεν είναι δυνατόν η επόμενη γενιά να είναι η χαμένη. Να είναι αυτή, η οποία θα πληρώσει τα σφάλματα της προηγούμενης. Όποιος κάνει σφάλματα, αυτός πληρώνει. Δεν είναι δυνατόν αυτοί, οι οποίοι έκαναν τα σφάλματα, να παραδίδονται στην ασφάλεια των δανειστών, καταδικάζοντας τους επόμενους. Στη φύση "χαμένος" είναι πάντα ο αδύναμος ...Αδύναμος είναι ο γέρος, ο άρρωστος, ο τελειωμένος ..."Ξύλο" από το πρωί μέχρι το βράδυ έπρεπε να τρώνε οι Βενιζέλοι, οι Γιωργάκηδες και οι Σαμαράδες ...Όπως "ξύλο" τρώει το γέρικο λιοντάρι, αν καθίσει πάνω στη λεία και τη θεωρεί δικιά του εις βάρος των νεαρών λιονταριών ...Αυτό είναι το παράδοξο ...Αυτό είναι το κατόρθωμα της "επιστημοσύνης" των Σημίτηδων.
Προμελετημένο έγκλημα ήταν η σημερινή διάλυση
και το ξεπούλημα της Ευρώπης.
Το προμελετημένο ενός εγκλήματος είναι εύκολο να εντοπιστεί. Εύκολα μπορείς να βρεις την προμελέτη, όταν δρομολογούνται παράλληλα πράγματα, τα οποία διευκολύνουν το έγκλημα ...Φαινομενικά άσχετα κι ασήμαντα πράγματα, τα οποία όμως, αν δεν είχαν δρομολογηθεί, θα έκαναν δύσκολη την πραγματοποίηση του εγκλήματος. Το να αφήσεις, για παράδειγμα, ξεκλείδωτη μια πόρτα, δεν είναι εγκληματικό. Όμως, το να αφήσεις ξεκλείδωτη την πόρτα την νύχτα, που διευκολύνει έναν δολοφόνο, δεν είναι το ίδιο. Το να πεις ψέματα ότι ήσουν με κάποιον μια νύχτα, δεν είναι απαραίτητα εγκληματικό. Το να δώσεις με τα ψέματα άλλοθι σε έναν δολοφόνο, δεν είναι το ίδιο.
Τι θέλουμε να πούμε με όλα αυτά; Το έγκλημα, που έγινε στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα μερικών τυχαίων αποφάσεων, οι οποίες απλά ήταν λάθος. Δεν αρκεί το τυχαίο ή το λάθος, για να φτάσουμε σε μια τέτοια κατάσταση ...Υπήρχε σχεδιασμός, για να φτάσουμε στην κρίση χρέους και στην υποταγή μας στο ΔΝΤ ...Υπήρχε σχεδιασμός, για να φτάσουμε στο ξεπούλημα της πατρίδας μας ...Υπήρχε σχεδιασμός, για να μην υπάρχει σήμερα αντίσταση στα εγκλήματά τους. Έπρεπε να δρομολογήσουν την κρίση χρέους και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν μια "αντιπυρική ζώνη", η οποία θα τους επέτρεπε να εγκληματούν, χωρίς να φοβούνται την ανατροπή.
Τι σημαίνει όμως "αντιπυρική ζώνη" σε μια τέτοια περίπτωση; Οι σημερινοί προδότες δεν ήθελαν αντιδράσεις, οι οποίες να τους "πλησιάζουν" σε βαθμό που να τους ανατρέψουν και να τους καταστρέψουν ...Δεν ήθελαν να υπάρχουν "καύσιμα" και βέβαια πρόθυμοι "ξεροί" άνθρωποι έτοιμοι να πάρουν "φωτιά" ...Απλά πράγματα. "Καύσιμα" είναι τα χρήματα, που έχει στη διάθεσή της μια κοινωνία για να επιβιώσει. Αν αυτά τα "καύσιμα" είναι μόνον οι συντάξεις, οι οποίες ελέγχονται από την εξουσία, τότε ο λαός μπορεί να τεθεί υπό ομηρία και να μην αντιδρά. "Ξερά" είναι μια νέα γενιά ανθρώπων "ευερέθιστη" λόγω νεότητας και πάντα έτοιμη να αντιδράσει —ακόμα και βίαια— σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι κάποιοι προδότες επιχειρούν να "ψαλιδίσουν" τις προοπτικές της. Αντιλαμβανόμαστε πως, αν η κοινωνία είναι υπό οικονομική "ομηρία", τα "ξερά" δεν μπορούν να πάρουν "φωτιά", γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν "καύσιμα".
...Το έγκλημα του χρηματιστηρίου, η τραπεζική ασυδοσία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ανήκουν στον ίδιο σχεδιασμό. Φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους, αλλά, για κάποιον που ξέρει κοινωνική "χημεία", απολύτως συνεργάσιμα ...Συνεργάσιμα σε βαθμό "επιστημονικό". Ο συνδυασμός τους είναι αυτός, ο οποίος σήμερα δίνει "αδράνεια" στην νέα γενιά και επιτρέπει στους άθλιους να δρομολογούν την προδοσία. Αν όλα αυτά δεν "έτρεχαν" παράλληλα, δεν θα φτάναμε σήμερα στην τραγική κατάσταση όπου βρισκόμαστε. Ακόμα κι αν ο Γιωργάκης μάς ανακοίνωνε από το Καστελόριζο την υποταγή μας στο ΔΝΤ, δεν θα γινόταν τίποτε.
Αυτός θα έφευγε από το Καστελόριζο προς άγνωστη κατεύθυνση και δεν θα ερχόταν ποτέ στην Αθήνα ο Τόμσεν και οι υπόλοιποι εγκληματίες. Για να κάνει αυτήν την ανακοίνωση ο Γιωργάκης και να "βρει" Αθήνα να τον περιμένει, έπρεπε να προηγηθεί ο απαραίτητος σχεδιασμός ...Ο σχεδιασμός εκείνος, ο οποίος θα έδινε την "αδράνεια" στην ελληνική κοινωνία, προκειμένου να αφεθεί στην "ευεργεσία" των "βιαστών" της. Όλα έγιναν με επιστημονικό τρόπο. Με τον τρόπο που θα τους επέτρεπε να μας σφάξουν, χωρίς να κινδυνεύουν να ανατραπούν και να εξοντωθούν από το "σφάγιο".
Με το έγκλημα του χρηματιστηρίου "στέγνωσαν" την ελληνική κοινωνία από τις αποταμιεύσεις της. "Έφαγαν" ένα απίστευτο ποσό από την ελληνική κοινωνία. "Έφαγαν" τις οικονομίες των προηγούμενων γενεών του κόπου ...Τις οικονομίες τής γενιάς της μετανάστευσης. Εγκλημάτησαν στην κυριολεξία οι άθλιοι. Καταπάτησαν κάθε νόμο, που αφορά τη λειτουργία της αγοράς και τη σχέση της με την εξουσία. Αν αυτά τα επιχειρούσαν συνάδερφοί τους στις ΗΠΑ, θα βρίσκονταν φυλακή την ίδια ώρα.
Παρακάμπτοντας κάθε αρχή δεοντολογίας, έμπαιναν καθημερινά στα σπίτια των ανθρώπων, κάνοντας προπαγάνδα, για να τους βάλουν στο χρηματιστήριο ...Στο "παγιδευμένο" χρηματιστήριο μιας ανύπαρκτης οικονομίας, που ήταν από την αρχή ένα "παγιδευμένο" με εκρηκτικά "Καζίνο" ροαγιάλ. Όταν τους τα έφαγαν τα χρήματα, όχι μόνον δεν προσπάθησαν να τους προστατεύσουν, αλλά τους έσπρωξαν ακόμα πιο βαθιά. Το ίδιο ζώο, που ως Πρωθυπουργός έβαζε τον κόσμο στο χρηματιστήριο, "προβλέποντας" τεράστια άνοδό του, ήταν αυτό, που, μετά την καταστροφή, έσπρωχνε τον κόσμο στις τράπεζες για να πάρουν δάνεια, προκειμένου να ξαναμπούν στο χρηματιστήριο.
Δεν τους αρκούσε δηλαδή που "έφαγαν" από τον κόσμο τις οικονομίες του, αλλά τον έβαλαν να δανειστεί από τις τράπεζες, προκειμένου να του "φάνε" και την περιουσία του. Την ίδια ώρα τα ΜΜΕ της Διαπλοκής έκαναν πλύση εγκεφάλου στον κόσμο για τα "τζάμπα" χρήματα που δήθεν έδιναν οι τράπεζες. Το αποτέλεσμα ήταν, μετά από αυτήν την προδοτική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας, να στεγνώσει παντελώς η ελληνική οικογένεια από χρήματα και να "βυθιστεί" για πρώτη φορά στην ιστορία της στα τραπεζικά δάνεια. Ο ελληνικός λαός, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους λαούς στην αποταμίευση, μέσα στα λίγα χρόνια της εξουσίας του "καταλληλότερου" βυθίστηκε στα χρέη.
Αν αυτό το ιδιωτικό χρέος ήταν το ένα ζητούμενο του σχεδιασμού, το κρατικό χρέος ήταν το άλλο. Δεν ήθελαν μόνον τα νοικοκυριά υπερχρεωμένα, αλλά και το ίδιο το κράτος. Τότε οι "καταλληλότεροι" επένδυσαν στη "δόξα" του ελληνισμού ...Δρομολόγησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες ... Το πιο μεγάλο φαγοπότι στην ιστορία του ελληνισμού ...Το μεγάλο "πάρτυ" της Γιάννας Αγγελοπούλου (1955) και της Δημάρχου Ντόρας (1954). Κανένας δεν γνωρίζει ακόμα και σήμερα το πόσο κόστισε αυτή η αθλιότητα στον ελληνικό λαό ...Μια αθλιότητα, την οποία την συνδύασαν με την έννοια της "ασφάλειας" και άρα με επιπλέον έξοδα από παραγγελίες όπλων και μέσων παρακολούθησης ...Μια αθλιότητα, η οποία καλύφθηκε με δάνεια τοκογλυφικά, των οποίων η απάτη αποκρυβόταν επιμελώς με τοκογλυφικές "αλχημείες" ...Αλχημείες, οι οποίες δεν επέτρεπαν σε κανέναν να γνωρίζει πόσο κόστισαν τελικά όλες αυτές οι φιέστες.
Χρηματιστήριο και Ολυμπιακοί Αγώνες "στέγνωσαν" απολύτως τον ελληνικό λαό ...Ένα τεράστιο έγκλημα, με έναν "αθάνατο" Καπράλο (1955) να αποτελεί έναν μυστηριώδη συνδετικό "κρίκο", εφόσον εμπλέκεται άμεσα καί στα δύο αυτά εγκλήματα ...Κολλητός της Γιάννας, όταν διεκδικούσε τους Ολυμπιακούς και Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου στην εποχή που υποτίθεται θα έπρεπε να διενεργηθούν έρευνες και να αποδοθούν οι ευθύνες για το μεγάλο κραχ. Ο Καπράλος, παρ' όλο που ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής σε δύο από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ελληνικής ιστορίας, προστατεύτηκε και δεν κρίθηκε ποτέ για τον ρόλο του. Για τη διπλή του αυτήν "επιτυχία" ανταμείφθηκε με τη θέση του στην ΕΟΕ.
16-ptΚαι επειδή βέβαια οι συνήθειες δεν ξεχνιούνται, αυτός ο "μεγαλοπαράγοντας" —που μας οδήγησε στη "δόξα" των Ολυμπιακών και στην "κάθαρση" του Χρηματιστηρίου— τιμώρησε μια Ελληνίδα αθλήτρια παραδειγματικά, για κάποια αφελή σχόλιά της στο twitter και ταυτόχρονα βρέθηκε μπλεγμένος σε σκάνδαλο με μαύρη αγορά εισιτηρίων στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ...Στους Ολυμπιακούς, που αρχηγός της ελληνικής αποστολής και μέλος της ΕΟΕ ήταν ο σύζυγος της Ντόρας Κούβελος (1953) ...Η "ηθική" σε όλο της το μεγαλείο.
Με τέτοιους ανθρώπους οδήγησαν τον "στεγνό" ελληνικό λαό και το "στεγνό" του κράτος στην κρίση χρέους. Όταν ένας λαός είναι άνεργος —και άρα χωρίς φοροδοτική ικανότητα— είναι θέμα χρόνου να μπει σε περιπέτειες. Όταν ένα κράτος δεν έχει πόρους, είναι θέμα χρόνου να οδηγηθεί στα χρέη και σε κάποια στιγμή στο "μοιραίο" ...Ποιο είναι το μοιραίο"; ...Η κρίση δανεισμού ...Η αδυναμία να δανειστεί ...Τότε μπαίνει στο "σφαγείο" ... Γιατί; ...Γιατί οι τοκογλύφοι δανειστές, με τη νομιμότητα που τους δίνει η ιδιότητα του δανειστή, έρχονται, για να διασφαλίσουν τα χρήματά τους. Αυτοί, οι οποίοι μπορεί να παρέβησαν ολόκληρο τον ποινικό κώδικα, προκειμένου να δανείσουν υπέρ του δέοντος στο αφελές θύμα τους, έρχονται ενδεδυμένοι την νομιμότητα, για να του αρπάξουν όλα όσα έχει και δεν έχει ...Αυτό ήταν το έγκλημα και αυτό ήταν προσχεδιασμένο.
Αυτό ήταν το απόλυτο έγκλημα αυτής της γενιάς ...Η απόλυτη προδοσία του λαού στα αφεντικά των διαπλεκομένων ...Γιωργάκηδες, Ντορούλες, Κωστάκηδες, Αντωνάκηδες κλπ., όλοι υπέγραψαν με τα δύο τα χέρια τη "σωτηρία" των Μνημονίων. Με την εξουσία τους οδήγησαν το ελληνικό κράτος και τους Έλληνες —οι οποίοι τους εμπιστεύτηκαν— στη χρεοκοπία ...Στην καταστροφική για όλους χρεοκοπία, εκτός από τους εμπνευστές τους. Οι συμμαθητές και φίλοι των Golden Boys, που οδήγησαν σε χρεοκοπία μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο, ήταν οι "οδηγοί" τους ...Αποτυχημένοι και αποζημιωμένοι με χρυσάφι. Αυτοί έγιναν το πρότυπο της γενιάς της χρεοκοπίας. Αυτοί οι φίλοι από την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ήταν αυτοί, οι οποίοι θα τους "έδειχναν" τον δρόμο.
...Το χειρότερο είναι ότι μας "δουλεύουν" κι από πάνω. Βγαίνει ο γελοίος ο άεργος και ανεπάγγελτος Σαμαράς και λέει: "Πρώτος εγώ πονάω και θέλω να βγούμε από τη κρίση" ...Ο άνθρωπος, ο οποίος "έκλεψε" την ψήφο του λαού, υποσχόμενος ότι θα κάνει έρευνα για την είσοδό μας στο ΔΝΤ ...Ο άνθρωπος, που, μόλις ανέλαβε Πρωθυπουργός —σε μια χώρα που τα παιδιά της λιποθυμάνε από την πείνα— το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να χρηματοδοτήσει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το οικογενειακό του ίδρυμα, που διευθύνει ο αδερφός του ...Ο άνθρωπος, που δεν εργάστηκε ποτέ και δεν έκανε τίποτε στη ζωή του, είναι ο ΠΡΩΤΟΣ που "πόνεσε" από την κρίση ...Ούτε την πρωτιά στη δυστυχία δεν αφήνουν στους φτωχούς.
...Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γελοίος Γιωργάκης ...Αυτός, δεν πονάει σαν τον Σαμαρά "πρώτος" ...Αυτός, "πονάει" περισσότερο. Ανακαλύψαμε δηλαδή μια νέα διαφορά μεταξύ "δεξιών" και "σοσιαλιστών". Οι "δεξιοί" πονάνε με βάση την "ιεραρχία", ενώ οι "σοσιαλιστές" πονάνε με βάση την "ποσότητα". Οι "δεξιοί" είναι πάντα "πρώτοι" και οι "σοσιαλιστές" είναι πάντα "περισσότερο". Ο Γιωργάκης είναι ο μόνος που συναγωνίζεται με τον συμφοιτητή και συγκάτοικό του στον "πόνο" για τους Έλληνες ...Ο γνωστός "σοσιαλιστής" των πεντάστερων ξενοδοχείων ...Το γελοίο ανθρωποειδές, που δεν άφησε πολυτελές ξενοδοχείο, εστιατόριο ή spa που να μην το έχει επισκεφτεί εις υγείαν του κορόιδου, που είναι ο ελληνικός λαός ...Ο "στοχαστής" που τον "έφτυσε" η Ισπανίδα Μπεατρίζ Ράμος, μιλώντας για "σοσιαλιστικές" χλιδές εις βάρος των λαών, που υποφέρουν από τη φτώχεια.
...Το ίδιο ευαίσθητος είναι και ο "συμπολεμιστής" τους ...Ο βουλιμικός Βενιζέλος, ο οποίος έτρωγε και ξάπλωνε σαν το ζώο μέσα στο γραφείο του και μετά έβγαινε έξω ιδρωμένος και τσαλακωμένος και ισχυριζόταν μπροστά στις κάμερες ότι "διαπραγματευόταν" σκληρά με την Τρόικα ...έχοντας "κερκίδα" όλους τους φτωχούς ...Ο Υπουργός Πολιτισμού του Σημίτη, ο οποίος διαχειρίστηκε τα οικονομικά τού αμαρτωλού 2004 ...Ο Υπουργός Δικαιοσύνης του Σημίτη και εμπνευστής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ο οποίος επέτρεψε στους πολιτικούς εγκληματίες να αποφύγουν τη φυλακή ...Ο νομοθέτης, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για την ατιμωρησία της διαφθοράς του δημοσίου ...Ο Υπουργός Άμυνας του Γιωργάκη, ο οποίος χάρισε στους Γερμανούς δισεκατομμύρια από τα ναυπηγεία ...Ο Υπουργός Οικονομικών του Γιωργάκη —και πολυεκατομμυριούχος—, ο οποίος υπέγραφε τα "κουρέματα" των ασφαλιστικών ταμείων και των μικροομολογιούχων, όταν είχε προλάβει αυτός και οι κολλητοί του να "ξεφορτωθούν" τα ομόλογά τους ...Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Γιωργάκη, ο οποίος χάρισε τον ΟΤΕ στους Γερμανούς ...Ο κοιλιόδουλος, ο οποίος φόρτωσε στον κοσμάκη το χαράτσι της ΔΕΗ ...Ο προικοθήρας, ο οποίος δεν έβαλε την κοιλιά του στον "τόκο" και ανέλαβε να υπερασπιστεί τους ανθρώπους του μόχθου.
Αυτοί οι εγκληματίες έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τον εγκληματικό σχεδιασμό ...Τον σχεδιασμό αυτόν, που θα "σώσει" την Ελλάδα. Ακόμα και οι απολύσεις στο δημόσιο γίνονται εις βάρος των άλλων ...Η κατ’ εξοχήν κρατικοδίαιτη γενιά δεν θέλει να γίνει με το βόλεμά της το "παράδειγμα" για τους επόμενους. Η γενιά αυτή στην πραγματικότητα δεν θίγεται από αυτό το μέτρο. Οι πράσινοι, οι γαλάζιοι και οι κόκκινοι επαγγελματίες οπαδοί θα τη γλιτώσουν ...Θα σωθούν με τις "πρόωρες" συντάξεις ...Οι απολύσεις και το "νοικοκύρεμα" του κράτους θα γίνει εις βάρος της επόμενης γενιάς ...Μέλη αυτής της γενιάς θα απολυθούν.
συνεχίζεται...

Το Β' Μέρος ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...