Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Γιατί γίνονται τελευταία πολλά λάθη από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων;Πρώτα έγινε το λάθος με το «θάνατο» του Σόρος από το δίκτυο Reuters, το οποίο κατά λάθος «ανέβασε» το μετά θάνατον κείμενο για τη ζωή του μεγαλοκερδοσκόπου, έχοντας βάλει ΧΧ στην ημερομηνία θανάτου και την ηλικία του.

Το δεύτερο «πλήγμα» για τα διεθνή ΜΜΕ ήρθε όταν έφτασε η πληροφορία από το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων για την απελευθέρωση των δυο μητροπολιτών στη Συρία, που τελικά δεν ισχύει και παραμένουν στα χέρια των ισλαμιστών.

Το τρίτο «πλήγμα» ήρθε από το Associated Press και την είδηση – φάρσα περί έκρηξης στον Λευκό Οίκο με τραυματισμό του Ομπάμα, μια πληροφορία που διαψεύστηκε, αφού το πρακτορείο ενημέρωσε ότι το twitter του έπεσε θύμα των hackers.

Τρια «λάθη» μέσα σε 5 μέρες!!!
Μήπως κάποιοι θέλουν να μειώσουν την αξιοπιστία των μεγάλων πρακτορείων ειδήσεων;
Ή μήπως κάποιοι θέλουν να εξασφαλίσουν πως σε περίπτωση διαρροής κάποιας σημαντικής πληροφορίας - είδησης, θα υπάρχει η πιθανότητα λάθους, άρα και η άνετη "εξαφάνιση" της είδησης;
Δεν πρόκειται για συνομωσιολογία, αφού το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται ραγδαίες και ύψιστης σπουδαιότητας διεθνείς εξελίξεις.
Ίσως όμως να είμαστε συνωμοσιολόγοι, αφού "δικαίωμα στο λάθος" έχουν και τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, άσχετα με το αν φιλτράρουν και επαληθεύουν υποχρεωτικά οτιδήποτε πριν την δημοσίευσή του... 

ΥΓ: Να σημειώσουμε πως η τοποθέτηση της ύπαρξης "λάθους είδησης", μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα από "τοπικές κυβερνήσεις"...


http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...