Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η δυνατή μουσική μας σπρώχνει στο ποτό!

Εάν λατρεύετε να πηγαίνετε σε μπαρ με εκκωφαντική μουσική, προσέξτε, μπορεί να σας ενθαρρύνει να πίνετε περισσότερο.

Το εύρημα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Αλκοολισμός: Κλινική & Πειραματική Έρευνα» (ΑCΕR) και προέρχεται από μελέτη που εκπόνησε ο δρ Νικολά Γκεγκέν, καθηγητής Συμπεριφορικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Βretagne Sud στη Γαλλία.
Ο δρ Γκεγκέν παρακολούθησε 40 νεαρούς, ηλικίας 18 έως 25 ετών, οι οποίοι σύχναζαν σε δύο μπαρ, στέκια της γαλλικής νεολαίας. Επί τρία συνεχόμενα Σαββατόβραδα ο δρ Γκεγκέν παρακολουθούσε τους νεαρούς, δίχως αυτοί να το γνωρίζουν.
Σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των μπαρ, η ένταση της μουσικής αυξανόταν προοδευτικά στην πορεία κάθε βραδιάς (από τα 72 ντεσιμπέλ που θεωρούνται φυσιολογικά έως τα 88 ντεσιμπέλ που θεωρούνται ιδιαιτέρως δυνατά).

Αποτέλεσμα; Όσο δυνάμωνε η μουσική τόσο ταχύτερα άδειαζαν τα ποτήρια τους οι νεαροί και τόσο περισσότερα ποτά κατανάλωναν. Το γιατί δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα.[real]

Από  το  Ιστολόγιο  diaforetiko.gr


http://eisygian.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...