Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ «ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ» ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ, ΟΧΙ (AKOMH;) ΚΛΕΦΤΕΣ». Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: "ΓΙΑΝΝΗ, ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ".


  Στο βιβλίο του  Βαρουφάκη  περιγράφεται η πρώτη ενδοκυβερνητική κρίση. Ο Τσακαλώτος είχε μείνει εκτός, χάριν του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο Βαρουφάκης θορυβημένος τηλεφώνησε στον Τσίπρα, ο οποίος του είπε ότι πρότεινε στον Τσακαλώτο να αναλάβει υφυπουργός Οικονομικών και αρνήθηκε.
«Μου μίλησε άσχημα Γιάνη. Γάμησέ τον!» 

Η  αναβάθμιση  του  όρου  καθίσταται  πλέον  πρωθυπουργική.  Ο  εμπνευσμένος  πρωθυπουργός  Σαμαράς  χρησιμοποίησε  την  ίδια  ευγενική  έκφραση,  όταν  τηλεφώνησε  σε  διεφθαρμένο  εισαγγελέα,  "να  γαμήσει"  πολιτικούς  του  αντιπάλους.

Με τον τίτλο  "ΑΛΕΞΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ": Τα χειρότερα είναι πίσω μας» η  αγγλική  εφημερίδα Guardian φιλοξενεί μία αποκλειστική συνέντευξη του Ελληνα πρωθυπουργού, τον οποίο αποκαλεί τον «μακροβιότερο πρωθυπουργό, από τη στιγμή που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα»


«Είναι δυόμισι χρόνια από τότε που ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία. Ένας απίθανος ηγέτης στην αρχή του μεγάλου δράματος χρέους, πρώην κομμουνιστής ακτιβιστής, είναι πλέον ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στα οκτώ χρόνια στα οποία η Ελλάδα αγωνίστηκε να αποφύγει την πτώχευση» γράφει ο αρθρογράφος.

«Όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο, δεν είχα καμία εμπειρία ή αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες».

«Νομίζω ότι, τώρα, έχω μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που είχα αρχικά».

«Έκανα λάθη... μεγάλα λάθη, το μεγαλύτερο λάθος μου μπορεί να ήταν η επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά».

Όπως επισημαίνει ο Guardian αυτή του η αναφορά στοχεύει στον πρώην υπουργό Οικονομικών του, τον Γιάνη Βαρουφάκη, του οποίου το εναλλακτικό σχέδιο ο Τσίπρας απορρίπτει ως «τόσο ασαφές, δεν αξίζει καν να μιλάμε».

Ο αρθρογράφος σχολιάζει την «κολοσσιαία τούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με όσα εξήγγειλε προεκλογικά, γράφοντας ότι ο «χαρισματικός πολιτικός φαίνεται να έχει πει ψέματα».

Γίνεται επίσης αναφορά στην «αφύσικη συνύπαρξη των αριστερών με τους ακροδεξιούς Ανεξάρτητους Έλληνες η οποία προκάλεσε επικρίσεις ότι το πρωταρχικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική επιβίωση και η εξουσία», ενώ επισημαίνεται ότι η ελληνική οικονομία απέχει πολύ από το να βγει από το τούνελ.

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει στον Guardian ότι με τα νομοθετικά μέτρα που θεσπίστηκαν και έναν ορίζοντα χωρίς εκλογές μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, «μπορεί να προχωρήσει με τη διακυβέρνηση» και να «εφαρμόσει μια ατζέντα περισσότερο σύμφωνη με τις φιλελεύθερες αξίες του κόμματός του».

«Όλο αυτό τον καιρό βρισκόμαστε σε συνεχή διαπραγμάτευση και συνεχή αναζήτηση συμβιβασμού μεταξύ του προγράμματος μας και του μνημονίου», λέει ο κ. Τσίπρας, επιμένοντας ότι ενώ η εποπτεία θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, τους επόμενους 12 μήνες θα είναι ευκολότερο.


Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο άρθρο στις αποκαλύψεις  Βαρουφάκη για τον οποίο ο Τσίπρας δεν θέλει να μιλήσει, καθώς ούτε για τον Σόιμπλε.

«Ο Γιάννης προσπαθεί να γράψει ιστορία με διαφορετικό τρόπο», λέει τελικά. «Ίσως να έρθει η στιγμή που θα ειπωθούν κάποιες αλήθειες ... όταν φτάσαμε στο σημείο να διαβάζουμε αυτό που παρουσίασε ως σχέδιο Β ήταν τόσο αόριστο, δεν άξιζε να μιλάμε. Ήταν απλά αδύναμο και αναποτελεσματικό».
Λέει επίσης για τον Βαρουφάκη και τη σχέση του με τον Σόιμπλε: «Νομίζω ότι ήταν το alter ego του. Τον αγάπησε. Τον σεβάστηκε πάρα πολύ και τον σέβεται ακόμα».

Λέει επίσης ότι ενώ η αρχική στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια πολιτική σύγκρουσης - "σύμφωνα με την εντολή που λάβαμε" - η εγκατάλειψη του ευρώ και, κατ επέκταση, της ΕΕ, ουδέποτε αμφισβητήθηκε.


ΤΣΙΠΡΑΣ:  "ΑΝΗΚΟΜΕΝ  ΕΙΣ  ΤΗΝ  ΔΥΣΙΝ" 


«Να αφήσουμε την Ευρώπη και να πάμε πού... σε έναν άλλο γαλαξία;» λέει ο κ. Τσίπρας. «Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Χωρίς την Ελλάδα, πώς θα μοιάζει η Ευρώπη; Θα χάσει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της κληρονομιάς της. Εκτός αυτού, το Grexit θα είχε καταλήξει στην αποδοχή του «σχεδίου τιμωρίας» του Σόιμπλε».

ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΘΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΩ 

ΜΕ  ΤΟΝ  ΣΟΪΜΠΛΕ".

Ο συμβιβασμός ήταν η μόνη επιλογή, λέει ο Τσίπρας, παρομοιάζοντας τα μέτρα που ήρθαν με τον συμβιβασμό ως ένα φρικτό φάρμακο που παίρνεις όταν απειλείται η ζωή σου. «Κρατάς τη μύτη και το παίρνεις... Ξέρεις ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος ... επειδή έχεις δοκιμάσει οτιδήποτε άλλο για να επιβιώσεις, για να μείνεις ζωντανός».

Στη συνέντευξη ο Ελληνας πρωθυπουργός «επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιφέρει μια ηθική επανάσταση που θα αλλάξει βαθιά τον τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η Ελλάδα»:
«Αν βγεις έξω στο δρόμο και ρωτήσεις για αυτή την κυβέρνηση, πολλοί μπορεί να μας πουν ψεύτες αλλά κανείς δεν θα πει ότι είμαστε διεφθαρμένοι ή ανήθικοι ή ότι βάλαμε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι».

Και συμπληρώνει ο Τσίπρας: «Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι η κρίση δεν θα επιστρέψει».


     Ο  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΣΤΟΝ  ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ:  "ΓΙΑΝΝΗ  ΓΑΜΗΣΕ  ΤΟΝ  ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ".



Η  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΜΠΟΓΔΑΝΟ
  
Την απάντηση που «κόπηκε» από τον ΣΚΑΪ έδωσε ο παρουσιαστής Κωνσταντίνος Μπογδάνος μέσα από την ιστοσελίδα marketnews.gr.

Το κείμενο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου όπως δημοσιεύεται στο marketnews.gr.

«Αλήθεια τώρα; Ενοχλήθηκαν από το «πρώην σύντροφοι»; Να αρχίσουμε να μετράμε;

Είναι πολλές δεκάδες τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έμμεσα ή άμεσα τα τελευταία χρόνια έχουν ενεργά στηρίξει κατηγορούμενους και καταδικασθέντες ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Μόλις πριν μερικές εβδομάδες το τελευταίο κρούσμα.

Δεκαπέντε νυν βουλευτές (αλφαβητικά οι υπογραφές: Γκιόλας Ιωάννης, Θελερίτη Μαρία, Θεοπεφτάτου Αφροδίτη, Θηβαίος Νικόλαος, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Αννέτα, Καραγιαννίδης Χρήστος, Κυρίτσης Γεώργιος, Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πάλλης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Φιλης Νικόλαος και Ψυχογιός Γεώργιος) έσπευσαν να υπογράψουν κοινή δήλωση για την Ηριάννα Β. Λ. (δύο επίθετα – χαρακτηριστική αναρχική επιλογή), υποστηρίζοντας ότι η καταδίκη της ως μέλος της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων, «συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμά της στη μόρφωση και στην επιστημονική εξέλιξη».

 Να σημειωθεί, ότι τον Λουκά Παπαδήμο, που ο Τσίπρας ακόμα δεν έχει επισκεφθεί στον Ευαγγελισμό, η ΣΠΦ τον χτύπησε.


ΣΤΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΤΟΥ  (ΣΟΡΟΣ)ΣΥΡΙΖΑ  ΕΓΙΝΕ  ΕΡΑΝΟΣ  ΥΠΕΡ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ.

Καμία έκπληξη. «Ή δείχνουμε αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα και όταν παρανομούν ή απλά ζητάμε δίκαιη δίκη», διαβάζουμε στην ανάρτηση του Γιώργου Κυρίτση υπέρ Σακκά και Σεϊσίδη μετά τη σύλληψή τους, ενώ στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε και έρανος υπέρ του πρώτου.


ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ:  «Η  17  ΝΟΕΜΒΡΗ  ΕΜΦΟΡΕΙΤΟ  ΑΠΟ  ΙΔΑΝΙΚΑ  ΥΠΕΡ  ΤΟΥ  ΑΝΘΡΩΠΟΥ».  "Ο  ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ  ΣΚΟΤΩΝΕ  ΜΕ  ΕΥΓΕΝΗ  ΚΙΝΗΤΡΑ".

Ενέργεια ταιριαστή με την τοποθέτηση Μπαλαούρα, ότι η 17Ν εμφορείτο από «ιδανικά υπέρ του ανθρώπου». Άλλωστε, η Μάνα Μπαρσέφσκι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, έχει υπερασπιστεί στο δικαστήριο τον Σάββα Ξηρό, ο Νίκος Γιαννόπουλος, του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και της (αυτοδιαλυμένης) ομάδας Ρόζα του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Κουφοντίνα «ως αγωνιστή με ευγενή κίνητρα», ενώ τα μέλη της πάλαι ποτέ συνιστώσας Κοκκινοπράσινο, Τίτος Καρίμαλης, Γιώργος Μαρκατσέλης, Μανώλης Σαρρής και Δημήτρης Καρακώστας τον Χριστόδουλο Ξηρό, μιλώντας για «δίκη φρονημάτων» και «πολιτικούς κρατουμένους». Στη δίκη του ΕΛΑ ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η αντιπρόεδρος της βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ γνωστή είναι η δραστηριότητα της πρώην προέδρου της Βουλής, Κωνσταντοπούλου, με κορωνίδα την υπεράσπιση του Γιάννη Σερίφη.

Ο Σερίφης, τον οποίο οι Ξηροί αναφέρουν ως μέλος του αρχικού πυρήνα της 17Ν και εκείνον που τους έφερε σε επαφή με τον Κουφοντίνα, γεφυρώνει μέσω Ζωής το πρόσφατο παρελθόν με την ανάδυση της «επαναστατικής αριστεράς» του ’70 μέσα (και) από το λίκνο του τότε ΚΚΕ εσωτερικού, προγόνου της μετέπειτα ανανεωτικής αριστεράς, που μετεξελίχθηκε στη ριζοσπαστική αριστερά του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Ρήγα (νεολαία ΚΚΕ εσωτ.) και την ομάδα «Άρης» ξεκίνησε και ο Κώστας Αγαπίου, ηγετικό στέλεχος του ΕΛΑ.

ΣΥΡΙΖΑ:  «ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ,  ΟΙ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ».

Η τρομοκρατία στην Ελλάδα γεννιέται από «τα παιδιά» (όπως αποκαλούν στο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα τους αντεξουσιαστές) της γενιάς Μανιού, που πιστεύουν πως «η χούντα δεν τελείωσε το ’73» και συνεχίζουν την ένοπλη πάλη. Τον θεωρητικό της ένοπλης βίας, Τόνι Νέγκρι, έχει φιλοξενήσει στις σελίδες της σχετικά πρόσφατα και η ίδια η ΑΥΓΗ. Επί τη ευκαιρία, την ώρα που ο συνάδελφος Παναγιώτης Σουρέλης έβγαζε στη φόρα το μαγαζί νομικής υποστήριξης του Πάνου Λάμπρου, που απαντά σε τηλεφωνική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να παρέχει δωρεάν υπεράσπιση σε υπόδικους για βίαια επεισόδια, μέσω ΑΥΓΗΣ «ξέπλενε» τον σύντροφό της η Βασιλική Λέβα, πρώην βουλευτής και συνομιλήτρια του Νίκου Μαζιώτη, λέγοντας ότι «έχει λιώσει τα παπούτσια του για να επισκέπτεται φυλακές σε όλη την Ελλάδα».
ΤΑ  ΤΕΚΝΑ  ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ  ΚΑΙ  ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Η παράθεση ονομάτων μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν, περιλαμβάνοντας και επαναστατικώς δραστήρια τέκνα σημερινών βουλευτών και υπουργών. Ας σταθούμε στη διατύπωση «πρώην σύντροφοι», που ερέθισε το Μαξίμου τόσο, ώστε να οδηγηθεί ο ΣΚΑΪ στην απόλυσή μου. Όλοι αυτοί οι προαναφερθέντες συριζαίοι με σφραγίδα, με τον πρωθυπουργό δεν είναι σύντροφοι; Απολύτως. Και όλοι εκείνοι οι τρομοκράτες, τους οποίους οι συριζαίοι αυτοί στηρίζουν και υπερασπίζονται, με τους οποίους έχουν ζυμωθεί στα ίδια στέκια, στα ίδια φεστιβάλ και αμφιθέατρα, στο δρόμο, στους αγώνες, ως σύντροφοί τους δε λογίζονται; Έτσι δεν θα αλληλοαποκαλούνταν, αν συναντιόνταν σε μια δράση, συνέλευση, ή κατάληψη χωρίς να γνωρίζει ο ένας την ιδιότητα του άλλου; Ή, μήπως, από τη στιγμή που ένας ριζοσπαστικοποιημένος πρώην κνίτης (κι ο ΠΘ στην ΚΝΕ ήταν) πιάσει το όπλο στο χέρι, ο όρος κόβεται; Θα καταργήσουμε τώρα, χάριν του νευρικού Αλέξη, την ίδια τη γλώσσα του κινήματος; Ο σύντροφος του συντρόφου σου σύντροφός σου δεν είναι;! Μόνη δεκτή ένσταση, ότι η άκρα αριστερά έχει κόψει τα συντροφιλίκια με το καθεστώς της διπλά μνημονιακής, πλέον, νεοκαπιταλιστικής αριστεράς. Άρα, ας μην πούμε στον αέρα «σύντροφοι του πρωθυπουργού», αλλά «πρώην σύντροφοι». Κι αυτό χαριστικά, με αστική επιείκεια.


 ΤΣΙΠΡΑΣ,  Ο  ΑΥΘΑΔΗΣ  ΨΕΥΤΗΣ.

Πρέπει να αντιληφθούν ο αυθάδης ψεύτης και η παρέα του, ότι όσο κι αν οι ολοκληρωτισμοί έχουν ως πρωτεύον μέλημα τη διαστρέβλωση της γλώσσας και των εννοιών της, ώστε να βαφτίζουν οργουελικά το άσπρο μαύρο, δεν θα τους επιτραπεί να ποινικοποιούν τη λογική, ούτε να προγράφουν φωνές, που τολμούν να την υπερασπιστούν. Καλά θα κάνουν, να βγουν από την αυταπατώδη έπαρση της εξουσίας, όπου νιώθουν ανώτατο σοβιέτ, και να καταλάβουν ότι ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι. Μπορεί να δολοφονούν χαρακτήρες, να στοχοποιούν προσωπικότητες, να ανασύρουν φωτογραφίες αντιπάλων τους από καρναβάλια και προσωπικούς λογαριασμούς για να πλάθουν εικόνες φαιδρότητας, να δημιουργούν ψεύτικα προφίλ και να αποδίδουν μέσα από την δυσώδη ανωνυμία του διαδικτύου ψευδή λεγόμενα σε όσους τους ενοχλούν, να κυνηγούν με σύστημα από τα υπόγεια τους αντιρρησίες, να τραμπουκίζουν διευθύνσεις καναλιών και να απειλούν με μεθοδεύσεις ιδιοκτησίες μέσων, όμως ο λαός τους κατάλαβε πια. Ζει το ψέμα τους στο πετσί του, στη φτώχια του και τις ερειπωμένες πόλεις της ανομίας και της ανέχειας. Η Ελλάδα δεν αξίζει τέτοιο χυδαίο, απροκάλυπτο δούλεμα.

Λίγη τσίπα, Τσίπρα. Θα απολύσεις

δημοσιογράφους, αλλά όχι την αλήθεια».


Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΘΑ  ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΕ  ΤΟ 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ  ΜΕ  ΕΝΑ  ΝΟΜΟ  ΚΑΙ 

ΕΝΑ  ΑΡΘΡΟ.
Απίστευτοι και αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που είχε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της διαπραγμάτευσης του «καυτού» καλοκαιριού του 2015, όπως τους περιγράφει ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο βιβλίο του «Adults in the Room».
Αποσπάσματα των διαλόγων αλλά και του βιβλίου που πρόκειται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά τον προσεχή Σεπτέμβριο δημοσιεύουν  το «Πρώτο Θέμα», το «Βήμα» και η «Καθημερινή».

Ο  ΠΟΝΗΡΟΣ  ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ  ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ  ΤΟΝ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  ΤΟΥ.  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΜΕΡΟΣ  ΤΗΣ  ΓΗΣ  ΑΥΤΟ  ΘΑ  ΗΤΑΝ  ΑΙΣΧΡΟ  ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΔΥΟ,  ΣΑΝ  ΝΑ  ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ  ΔΥΟ  ΜΑΦΙΟΖΟΙ.  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΔΕΝ  ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ  ΦΥΛΛΟ.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα αναφέρει ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, όλοι οι διάλογοι που παρατίθενται είναι καταγεγραμμένοι με το κινητό του και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Και μέσα σε αυτούς αποκαλύπτεται το σχέδιο και τι είχε στο μυαλό του ο πρωθυπουργός για το καλοκαίρι του 2015, όταν η χώρα κρεμόταν σε μία κλωστή...



ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ:  "ΠΑΜΕ  ΝΑ  ΚΛΕΨΟΥΜΕ  ΤΑ  16  ΔΙΣ  ΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ  ΤΡΑΠΕΖΑΣ".
 
Σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσιεύει το "Πρώτο Θέμα" από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, σε κάποιο χρονικό σημείο, ο πρωθυπουργός μαθαίνει πως υπάρχουν 16 δις ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τότε, σύμφωνα πάντα με τον Γ. Βαρουφάκη, διημείφθη ο εξής διάλογος:
Τσίπρας: Τι; Υπάρχουν 16 δις ευρώ στην ΤτΕ και δεν τα φορτώνουμε στα ΑΤΜ;
Βαρουφάκης: Αλέξη, αυτό είναι κλοπή.
Τσίπρας: Οταν το παιδί μου πεινάει, έχω δικαίωμα να κλέψω ένα κουτί γάλα.
Φλαμπουράρης: Εχουμε κάθε δικαίωμα να πάρουμε αυτά τα λεφτά.
Βαρουφάκης: Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να κατάσχουμε τα λεφτά της ΕΚΤ...

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ:  "Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ, 

ΕΝΑΣ  ΤΥΠΟΣ  ΧΩΡΙΣ  ΠΡΟΣΟΝΤΑ".


Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών μεταφέρει την πρώτη εντύπωση που αποκόμισε όταν γνώρισε τον μετέπειτα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. "Όταν τον γνώρισα, είπα στη Δανάη [εννοεί την σύζυγό του], "ευχάριστος τύπος, αλλά δεν έχει τα προσόντα".
Ενώ προσθέτει πως του είχε τονίσει πολλάκις "αν θες να γίνεις πρωθυπουργός, πρέπει να μάθεις αγγλικά".



«Να μην ξαναδώ τον Σταθάκη μπροστά μου»
Ο κ. Βαρουφάκης προχωρά και σε αποκαλύψεις για τις συμπάθειες και τις... αντιπάθειες του κ. Τσίπρα. Όπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει σε κάποιο χρονικό σημείο πως "θα χαρώ πολύ να μην ξαναδώ μπροστά μου τον [Γιώργο] Σταθάκη".
Τέλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει τον Γιώργο Χουλιαράκη ως "αποστάτη" και "τον ιδανικό άνθρωπο για να υπογράψει την παράδοση μας στην Τρόικα".

ΤΣΙΠΡΑΣ:  "ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ  ΤΑ 

ΚΑΝΑΜΕ  ΣΑΛΑΤΑ. ΘΑ  ΜΑΣ 

ΤΟΥΦΕΚΙΣΟΥΝ  ΣΤΟ  ΓΟΥΔΗ".  
Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι διάλογοι στην τελευταία συνάντηση του υπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ του δημοψηφίσματος, όπως τους αποκαλύπτει το "Βήμα της Κυριακής":
«Στη 1.30 π.μ. μπήκα στο γραφείο του. Με κοίταξε και μου είπε: Τα κάναμε σαλάτα.» Ο Βαρουφάκης φέρεται να διαφώνησε, παραδέχθηκε ότι έγιναν πολλά λάθη, αλλά μια νύχτα σαν εκείνη θα έπρεπε να πανηγυρίζουν το 62% του «Όχι».
Ο Τσίπρας τον ρώτησε αν θα τον πείραζε να παρευρίσκεται στη συζήτηση και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Οχι, τον θέλω κι εγώ ως μάρτυρα», απάντησε ο Βαρουφάκης, γιατί όπως γράφει κατάλαβε ότι αυτή δεν θα ήταν μια απλή συζήτηση.
«Με ρώτησε αν θα άνοιγαν σύντομα οι τράπεζες -αναζητώντας δικαιολογίες για τη συνθηκολόγησή του». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών από τη μεριά του πρότεινε για πολλοστή φορά να ξεκινήσουν την έκδοση ηλεκτρονικών IOUs στη βάση μελλοντικών τόκων και να «κουρέψουν» τα ομόλογα SMP του Ντράγκι. «'Η ενεργοποιείς το σχέδιό μας ή παραδίνεσαι» είπε στον Πρωθυπουργό.




ΤΣΙΠΡΑΣ:  "ΕΔΩΣΑ  ΣΤΟΝ  ΣΟΪΜΠΛΕ 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ  ΟΣΑ  ΤΟΥΣ  ΕΔΩΣΕ  Ο 

ΣΑΜΑΡΑΣ".

Κατόπιν ο Τσίπρας τού είπε:
«Κοίταξε, Γιάνη, οι προβλέψεις σου ήταν σωστές. Αλλά να ποιο είναι το πρόβλημα. Αν άλλες κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα από όσα τους έδωσε ποτέ ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε εσένα ούτε σε εμένα... Με το 62% εμένα δεν μπορούν να με αγγίξουν. Εσένα μπορούν να σε καταστρέψουν.»
Και συνεχίζει ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του: «Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης μού εκμυστηρεύθηκε κάτι που δεν περίμενα. Μου είπε ότι φοβόταν να μην πάμε στου Γουδή, αν επιμέναμε [...] Μετά υπαινίχθηκε ότι ετοιμαζόταν κάτι σαν πραξικόπημα και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στουρνάρας και οι μυστικές υπηρεσίες ήταν σε συναγερμό.»

Τσίπρας: «Θα διώξω τον Στουρνάρα με τις κλωτσιές!»


Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, δημοσιοποιήθηκε άλλο ένα απόσπασμα από το βιβλίο Βαρουφάκη, στο οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει μια ακόμη σκηνή με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Τσίπρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Παππά και...θύμα τον Γιάννη Στουρνάρα.  
«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να απαιτήσω την παραίτηση του Στουρνάρα… και αν χρειαστεί, θα τον σύρω από την κεντρική τράπεζα κλοτσηδόν και ουρλιάζοντας» φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Βαρουφάκη όταν « τον Ιούνιο του 2014 όταν ο ίδιος του εξήγησα τα σχέδια στραγγαλισμού της επερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσα ότι εξυφαίνονταν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
Σύμφωνα με την αφήγηση Βαρουφάκη ο Νίκος Παππάς  υπερακόντισε και πρότεινε «ακόμα πιο δραστικές λύσεις» για την περίπτωση Στουρνάρα. 

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  ΤΙ  ΗΘΕΛΕ  ΔΗΛΑΔΗ  Ο  ΠΑΠΠΑΣ;  ΚΡΕΜΑΛΑ  ΣΤΟΝ  ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ;)



"Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ  ΜΙΑ  ΕΚΦΡΑΣΗ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ".
«Ο Αλέξης μου είπε ότι ο Δραγασάκης προσπαθούσε να τον πείσει να απαλλαγεί από εμένα, την Αριστερή Πλατφόρμα και τον Καμμένο και να φτιάξει κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Και τον διαβεβαίωνε ότι μόλις έκλεινε η συμφωνία με την τρόικα θα μπορούσε να απαλλαχθεί από τα τρία κόμματα και να με επαναφέρει.
Του είπα ότι αυτή ήταν η πιο ηλίθια ιδέα που είχα ακούσει.
Χαμογέλασε και χρησιμοποίησε μια έκφραση για τον Δραγασάκη η οποία δεν μπορεί να μεταφερθεί».

Ο  ΠΟΝΗΡΟΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ:  "ΝΑ  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΚΑΛΟ  ΣΤΟΝ  ΣΟΪΜΠΛΕ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ  ΜΑΣ".


Ο Τσίπρας συνέχισε:
«Υπάρχει όμως κάτι στην ιδέα να προχωρήσουμε με δύο τρόπους, έναν δημόσιο και έναν κρυφό. Δημοσίως να προσεγγίσουμε τους δανειστές με έναν δεξιό τρόπο ότι τώρα είμαστε «τα καλά παιδιά», και ταυτόχρονα στο παρασκήνιο, να ετοιμάζουμε την αντεπίθεσή μας».


 Η  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΤΣΙΠΡΑ

«Διηγήθηκα τα πάντα στην κάμερα της Δανάης»
Αυτό το διπλό παιχνίδι έπαιξε ο Τσίπρας, το καλοκαίρι του 2015 με την αντιπολίτευση, της οποίας τη συναίνεση απέσπασε για να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους. Και ενώ διαβεβαίωνε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θα πάει σε εκλογές, αθέτησε το λόγο του και τον Αύγουστο προκήρυξε αιφνιδιαστικά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Ο Βαρουφάκης του είπε ότι είναι μια κακή ιδέα και τον ρώτησε τι θα κάνει τώρα που παραδόθηκε. Ανασχηματισμό, του απάντησε ο Τσίπρας και τον ρώτησε ποιόν θα σκεφτόταν για αντικαταστάτη του.
«Ηξερα ότι είχε συμφωνήσει με τον επόμενο υπουργό Οικονομικών αλλά έπαιξα το παιχνίδι και του πρότεινα τον Ευκλείδη (τον οποίο προσφέρθηκα να πείσω και εκείνος υποκρίθηκε ότι ήθελε να το σκεφτεί). Ο Τσίπρας του πρότεινε να μετακινηθεί στο υπουργείο Οικονομίας. «Και ο Σταθάκης;» ρώτησα.
«Θα χαρώ να μην τον ξαναδώ μπροστά μου. Αστον να χαθεί στα μετόπισθεν της βουλής».
Ο Βαρουφάκης του απάντησε ότι δεν ενδιαφέρεται, ότι ζει και αναπνέει για την αναδιάρθωση του χρέους και ότι αφού εγκατέλειψε αυτόν τον στόχο δεν είχε λόγο να είναι υπουργός.
«Μπορείς να διαλέξεις άλλο υπουργείο, όπως το υπουργείο Πολιτισμού που εσύ και η Δανάη το ξέρετε τόσο καλά».
Αφού αρνήθηκε και αυτή την προσφορά, ο Βαρουφάκης επέστρεψε στο σπίτι του, διηγήθηκε τα πάντα «στη Δανάη και στην κάμερά της», κοιμήθηκε για κανα-δυό ώρες και έπειτα έγραψε την έβδομη και τελευταία επιστολή παραίτησής του, ανακοινώνοντας στο blog του: «Minister no more».


Ο  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΣΤΟΝ  ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ:  "ΓΙΑΝΝΗ  ΓΑΜΗΣΕ  ΤΟΝ  ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ".


«Θέλω τον Λαφαζάνη υπουργό για να μη μας κατουράει απ'έξω».


Στο βιβλίο περιγράφεται η πρώτη ενδοκυβερνητική κρίση. Ο Τσακαλώτος είχε μείνει εκτός, χάριν του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ο Βαρουφάκης θορυβημένος τηλεφώνησε στον Τσίπρα, ο οποίος του είπε ότι πρότεινε στον Τσακαλώτο να αναλάβει υφυπουργός Οικονομικών και αρνήθηκε.
«Μου μίλησε άσχημα Γιάνη. Γάμησέ τον
Ο Βαρουφάκης επέμεινε. Το ίδιο και ο Τσίπρας. «Χρειάζομαι τον Λαφαζάνη στην κυβέρνηση σε οικονομικό υπουργείο για να μη μας κατουράει απ'έξω».
Τελικά ο Τσακαλώτος ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Στο πρώτο τους ταξίδι στο εξωτερικό, ο Βαρουφάκης δούλευε τις παρεμβάσεις του και ο Ευκλείδης «στο αεροπλάνο διάβαζε ένα μυθιστόρημα της Τζέιν Οστιν».


Μετά την συνθηκολόγηση
Η βραδινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν από την τραπεζική αργία. Ο Βαρουφάκης επέμενε στο παράλληλο σύστημα, ο Δραγασάκης έθεσε βέτο λέγοντας ότι πρόκειται για επικίνδυνους λεονταρισμούς, που θα προκαλούσαν άσκοπη σύγκρουση με τον Ντράγκι.
«Κανένας άλλος δεν μίλησε. Ολοι κοίταζαν τον Αλέξη, που πλησίασε στο παράθυρο ανάβοντας τσιγάρο -μια καινούρια συνήθεια.
«Θα συνταχθούμε με τον Δραγασάκη, Γιάνη», είπε. Κοίταξα στο δωμάτιο. Μόνο ο Ευκλείδης με υποστήριζε».
Μετά ο Βαρουφάκης πρότεινε να μείνουν ανοιχτές οι τράπεζες τη Δευτέρα, να ξεμείνουν από λεφτά και να τις κλείσουν οι ίδιοι οι τραπεζίτες.
«Και τότε να βγούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε μαζί με τους πολίτες κατά της τρόικας. Αυτή τη φορά ούτε ο Ευκλείδης ήταν μαζί μου».


Ο Τσίπρας και το Grexit


Το ειδύλλιο του Βαρουφάκη με τον Τσίπρα ξεκίνησε στις αρχές του 2011, όταν ο Νίκος Παππάς του τηλεφώνησε για να συναντηθούν οι τρεις τους στου Ψυρρή.
«Οταν μπήκα, εκείνος και ο Παππάς κάθονταν ήδη στο τραπέζι και παράγγελναν μεσημεριανό. Η φωνή του Αλέξη ήταν ζεστή, το χαμόγελό του ανεπιτήδευτο, η χειραψία του προμήνυε έναν πιθανό φίλο. Ο Παππάς είχε μεγαλύτερα μάτια και ένρινη φωνή. Αστειευόταν συνεχώς, είτε το θέμα ήταν αστείο είτε τραγικό, και προσπαθούσε να εκπέμψει εξουσία ενώ παρίστανε ότι είναι «ο άνθρωπός σου». Από την αρχή έγινε φανερό ότι ο Παππάς ήταν ο έμπιστος του νεαρού πρίγκηπα, αυτός που τον συγκρατούσε ή τον κέντριζε, και αυτή η αρχική εντύπωση διατηρήθηκε σε όλη την ταραγμένη περίοδο που ακολούθησε: αυτοί οι δύο νεαροί άνδρες, της ίδιας ηλικίας αλλά διαφορετικού ταμπεραμέντου, δρούσαν και σκέφτονταν σαν ένας.(...)
Ο Αλέξης ταλαντευόταν πάνω σε ένα βασικό ζήτημα: αν η Ελλάδα έπρεπε να μείνει στο ευρώ. Στη διάρκεια της συζήτησης, η στάση του μου φάνηκε αδιάφορη και ανώριμη. Νοιαζόταν περισσότερο να έχει υπό έλεγχο τις συνιστώσες στο κόμμα του παρά να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του ποιά ήταν η σωστή πολιτική. (...)
«Γιατί δεν μπορούμε να τους πούμε ότι αν δεν δεχθούν την απόρριψη του προγράμματός τους θα φύγουμε από το ευρώ;» ρώτησε ο Αλέξης.
O Βαρουφάκης του εξήγησε τι θα σήμαινε ένα τελεσίγραφο της Ελλάδας προς τους εταίρους της.


Ο  ΝΩΘΡΟΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ

«Ομως πολλοί άνθρωποι, όπως ο Πολ Κρούγκμαν, λένε ότι θα είμαστε καλύτερα έξω από την ευρωζώνη» απάντησε νευρικά ο Τσίπρας. Για να ταρακουνήσω τον νωθρό τρόπο σκέψης του, του περιέγραψα τι θα συνέβαινε αμέσως μόλις ανακοινωνόταν το Grexit. «Είσαι προετοιμασμένος να τα πεις αυτά στους ψηφοφόρους; Μήπως είναι καλύτερα να τους εξηγήσεις μια στρατηγική διαπραγμάτευσης; Ο Αλέξης έμοιαζε να είναι αλλού, απασχολημένος με τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ».


Η  ελληνική  κομμουνιστική  πολιτική  τάξη...
Οι  Δον  Κορλεόνε  είναι  παιδική  χαρά. 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 


















 

1 σχόλιο :

  1. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

    Κ. Μητσοτάκης: «Ο κ. Τσίπρας αισθάνεται ικανοποιημένος λέγοντας ότι είναι ψεύτης, αλλά δεν τον έχουν πει ακόμα κλέφτη»
    «Διάβασα τη συνέντευξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Αισθάνεται ικανοποιημένος λέγοντας ότι είναι ψεύτης, αλλά δεν τον έχουν πει ακόμα κλέφτη. Αυτό μας είπε ο κ. Τσίπρας. “Είπαμε ψέματα, αλλά δεν κλέψαμε κιόλας”. Λυπάμαι. Για μένα, ο πήχης των προσδοκιών για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας πρέπει να είναι πολύ πιο ψηλά από αυτό».
    Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, στη ΔΗΜΤΟ Χρυσούπολης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...