Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΡΟΣΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΑΝ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΤΑ 15 ΘΕΣΕΙΣ.

ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΠΡΩΤΕΣ  ΧΩΡΕΣ  ΤΟΥ 

ΚΟΣΜΟΥ  Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΣΤΟ 

ΚΑΠΝΙΣΜΑ,  ΣΤΟ  ΑΛΚΟΟΛ,  ΣΤΑ 

ΥΠΕΡΒΑΡΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΚΑΙ  ΣΤΑ 

ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ  ΠΑΙΔΙΑ.



 Τεράστια  κονδύλια  του  ελληνικού  προϋπολογισμού  δίνονται  από  τον  Τσίπρα  και  το  Σόροσσυριζα  στους  λαθρομετανάστες,  την  ίδια  στιγμή  που  τα  νοσοκομεία  και  ο  τομέας  της  υγείας  για  τους  Έλληνες  υποχρηματοδοτείται.  Έτσι  η  Ελλάδα  βρίσκεται  φέτος στην 41η θέση, ενώ πέρυσι είχε βρεθεί στην 26η στον σχετικό διεθνή δείκτη.  Η  πολύ  αξιόπιστη  αυτή  διεθνής  μελέτη  έγινε  σε  188  χώρες,  με επικεφαλής επιστήμονες του Ινστιτούτου Μετρήσεων της Υγείας και Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, που  χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς. 



 
   Σημαντική υποχώρηση σημείωσε η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη, όσον αφορά την ικανοποίηση των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals - SDG) σχετικά με την υγεία των πολιτών.

Βρέθηκε στην 41η θέση, ενώ πέρυσι είχε βρεθεί στην 26η στον σχετικό διεθνή δείκτη.

Η βαθμολογία της χώρας μας ανήλθε σε 68 μονάδες (με άριστα το 100), ενώ πέρυσι είχε 76.

Την πρώτη φέτος καταλαμβάνει η Σιγκαπούρη και τη δεύτερη η Ισλανδία, ενώ πέρυσι συνέβαινε το ακριβώς αντίστροφο.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 18η θέση (17η πέρυσι), ενώ μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την υψηλότερη θέση πέτυχε η Σουηδία (3η). Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 24η θέση.

Τα στοιχεία προέρχονται από σύγκριση δεδομένων από 188 χώρες και η σχετική μελέτη, με επικεφαλής επιστήμονες του Ινστιτούτου Μετρήσεων της Υγείας και Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς.

Δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", ενόψει της επερχόμενης γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Οι ειδικοί αξιολογούν τις χώρες σε σχέση με τον βαθμό ικανοποίησης έως το 2030 των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης για την Υγεία.

Χρησιμοποιούνται δεκάδες παράμετροι, όπως η εμβολιαστική και η ασφαλιστική κάλυψη, η παιδική και σεξουαλική κακοποίηση, η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

Η Ελλάδα παίρνει πολύ χαμηλή βαθμολογία στο ποσοστό των υπέρβαρων παιδιών (35), στην κατανάλωση αλκοόλ (32) και στο κάπνισμα (4), ενώ χαμηλή είναι η βαθμολογία της και στην παιδική κακοποίηση (44).



ΣΤΗΝ  ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΕΛΛΑΔΑ 
 
ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ  ΤΟ  74%  ΤΩΝ
 
ΑΓΑΘΩΝ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
 
ΜΙΑ  ΜΙΚΡΗ  ΚΡΙΣΗ  ΝΑ  ΣΥΜΒΕΙ 
 
ΚΑΙ  ΘΑ  ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ  ΑΠΟ 
 
ΠΕΙΝΑ.
 

 Λιγότερα από τρία στα δέκα προϊόντα που καταναλώνονται στην Ελλάδα παράγονται στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα εάν από την παραγωγή αφαιρέσουμε τις εξαγωγές, η εγχώρια παραγωγή καλύπτει ποσοστό μόλις 26% της εγχώριας κατανάλωσης, ενώ το υπόλοιπο 74% ικανοποιείται από τις εισαγωγές.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγαν από κοινού το Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών του Πανελληνίου Συνδέσμου και το Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

 Κατά την περίοδο 1995 – 2015, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -19,5%.

Αποτέλεσμα της συρρίκνωσης του μεταποιητικού τομέα είναι η δραστική μείωση των επενδύσεων, του αριθμού των μεταποιητικών επιχειρήσεων και του αριθμού των απασχολουμένων. Οι επενδύσεις συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία με αποτέλεσμα οι επενδύσεις το 2013 να διαμορφωθούν στα επίπεδα του 1995. Παράλληλα, οι μεταποιητικές επιχειρήσεις από 5.814 το 1995 περιορίστηκαν σε 2.845 το 2013 και χάθηκαν 82.090 θέσεις εργασίας (1995: 250.437 απασχολούμενοι, 2013: 168.347 απασχολούμενοι).

Πτωτική πορεία παρουσιάζει και η ακαθάριστη αξία παραγωγής της μεταποίησης. H  αξία παραγωγής ύψους 46 δις € το 2008, περιορίστηκε σε 42,3 δις € το 2013, δηλαδή σωρευτική μείωση κατά -8,1%. Σημαντική μείωση σημείωσε και η προστιθέμενη αξία παραγωγής της μεταποίησης. Κατά την περίοδο 1995 – 2004, η προστιθέμενη αξία αποτελούσε περίπου το 36% – 40% της ακαθάριστης αξίας παραγωγής. Από το 2005 το ποσοστό αυτό μειώνεται συνεχώς και περιορίστηκε σε 22% και 23% κατά τα έτη2012 και 2013, αντίστοιχα.-
 
 

 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

1 σχόλιο :

  1. ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΡΡΟΣΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 850 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ HOTSPOTS ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
    Μια… γερμανική εφημερίδα (Der Standard) έγραψε προχθές κάτι που τα τουρκοκάναλα κράτησαν κρυφό: επίκεινται 850 διορισμοί στα hotspots, υγειονομικού προσωπικού, την ίδια ώρα που στα νοσοκομεία οι ελλείψεις είναι χιλιάδες.
    «Αυτές τις μέρες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στη βόρεια Αθήνα προχωρά σε μαζικές προσλήψεις. Η δημόσια υπηρεσία έχει προκηρύξει 850 θέσεις ορισμένου χρόνου για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Ανήκουστο για την Ελλάδα της κρίσης και των περικοπών. Ο χώρος εργασίας δεν είναι βέβαια ιδιαίτερα ελκυστικός. Το ιατρικό προσωπικό χρειάζεται για τα προσφυγικά καταλύματα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...