Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ο ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΜΑΡΔΟΧΑΙΟΣ ΦΡΙΖΗΣ: «ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ». Ραββίνος Φριζής: «Προδότες της πατρίδας μου, της Ελλάδας, οι ΤΣΙΠΡΑΣ- ΚΑΜΜΕΝΟΣ- ΚΟΤΖΙΑΣ. Καταραμένο το όνομά τους και η μνήμη τους».


Την στιγμή που κάποιοι Έλληνες πολιτικοί ξεπουλάνε το όνομα  της  Μακεδονίας,  ένας ραββίνος,  ο  Μαρδοχαίος  Φριζής δηλώνει ότι η Μακεδονία είναι Γη Ελληνική.  Μάλιστα προχωράει ένα βήμα παραπέρα και αναφέρει   αποδείξεις των όσων λέει μέσα από το  Ταλμούδ.

Ο γνωστός ραββίνος Μορντεχάι (Μαρδοχαίος) Φριζής αναφερόμενος στην εβραϊκή παράδοση  και  στις  γραφές  του  Ταλμούδ ,  υποστηρίζει ότι ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας ήταν Έλληνας  και όταν οι ραββίνοι του έθεσαν το ερώτημα αν η γη Χαναάν ανήκε στους Εβραίους ή τους Άραβες με βάση την Τοράχ (Πεντάτευχο) ή και στους δύο, έβγαλε το συμπέρασμα ότι η γη που κατοικούσαν οι Ισραηλίτες ήταν κληρονομικώ  δικαιώματι Εβραϊκή.
Παραλληλίζοντας το δίλημμα και τη διχογνωμία που είχαν οι απόγονοι του Ισαάκ και της Άγαρ με την διαφωνία των Σκοπιανών με τους Έλληνες για το αν θα πρέπει να αποδεχτούμε το όνομα Βόρεια Μακεδονία για τα Σκόπια είναι απόλυτα καταφατικός.
 «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και οι Σκοπιανοί δεν δικαιούνται να μιλούν για μακεδονικό έθνος, μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα».


ΤΟ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ  ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:   
«Ο  ΦΡΙΖΗΣ  ΔΕΝ  ΕΧΕΙ  ΣΧΕΣΗ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΕΒΡΑΪΣΜΟ».  
«Απαράδεκτες και προκλητικές» χαρακτηρίζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) τις δηλώσεις του ραββίνου Μορντεχάι Φριζή για την επίθεση με μπογιές του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ισραήλ.
«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδοκιμάζει τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του ραββίνου Μορντεχάι Φριζή, που διαμένει στο Ισραήλ και ουδεμία σχέση έχει με τον Ελληνικό Εβραϊσμό και τις Ισραηλιτικές Κοινότητες στην Ελλάδα» τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΚΙΣΕ.
«Οι ακραίες αυτές απόψεις, άλλωστε, που δεν συνάδουν με τις αξίες της Εβραϊκής θρησκείας, ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε να παραμείνει ούτε στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, όπου υπηρέτησε για κάποιο μικρό διάστημα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμα ότι «το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος θεωρεί ότι αυτές οι κραυγές φανατισμού και μισαλλοδοξίας υπονομεύουν την ομαλή συμβίωση των ανθρώπων με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις».


Ο εκρηκτικός ραββίνος Μορντεχάι Φριζής απειλεί τον αρχηγό του Ρουβίκωνα.
Mπάχαλο προκάλεσε ο εκρηκτικός ραββίνος Μορντεχάι Φριζής, με το VIDEO στο οποίο υποστηρίζει ότι αρχηγός του Ρουβίκωνα είναι ο Γιώργος Καλαιτζίδης για τον οποίο υποστήριξε μάλιστα ότι όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικοί αφήνεται ελεύθερος επειδή “δίνει” στις Αρχές άλλους αναρχικούς.  
 Οτι εδώ έχουμε δηλαδή ένα πάρε-δώσε του κράτους με τον αρχηγό του Ρουβίκωνα. 
Βέβαια και ο ίδιος ο Φριζής έχει βρεθεί πολλές φορές στο μάτι των Εβραίων.
Με αφορμή την πρόσφατη επίθεση με μπογιές που πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας στην πρεσβεία του Ισραήλ, ο ραββίνος περνάει από γενεές δεκατέσσερις τα μέλη της ομάδας, αποκαλώντας τους «αναρχοάπλυτους, θρασύδειλους, βρωμερούς τυπάκους και τύπισσες» και απειλώντας τους ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ τους έχουν ήδη φακελωμένους.
«Αναρχοκουμούνια, σας φτύνουμε και τον Μαρξ, τον προδότη τον Εβραίο αντισημίτη, σας φτύνουμε και τον Μπακούνιν» αναφέρει μεταξύ άλλων στο «διάγγελμά» του ο ραββίνος.

Σημείωση Ζαν Κοέν:   Το Πρόβλημα Μορδεχάι Φριζής 
Τα τελευταία χρόνια ο ραβίνος Μορδεχάι Φριζής έχει καταντήσει σοβαρό πρόβλημα για εμάς τους Έλληνες Εβραίους εμφανιζόμενος σε βίντεο και σχόλια σε ελληνικά sites ως η γνήσια φωνή του Εβραϊσμού και ως εκ τούτου δίνει την εντύπωση και ευκαιρία στους κατ’ επάγγελμα αντισημίτες, αλλά και καλοπροαίρετους Χριστιανούς μιας θρησκείας ρατσιστικής.  Με ύβρεις εναντίον Χριστιανών, Εβραίων και φυσικά αντισημιτών, και από την ασφάλεια που του παρέχει η διαμονή του στο Ισραήλ, το παίζει μάγκας. 
Τα παρακάτω άρθρα και σχόλια είναι από την «Κρησάρα» που κυκλοφορεί τώρα, και δείχνει  το πόσο έχουν απηυδήσει μαζί του οι Εβραίοι της Ελλάδας. Τρεις γνωστοί Εβραίοι εκφράζουν την αηδία τους για τον εν λόγω ραβίνο του μίσους.  



ΠΩΣ  ΠΡΟΕΚΥΨΕ  Η  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»  ΤΩΝ  ΣΚΟΠΙΩΝ.
Η  Σοσιαλιστική  Γιουγκοσλαβία των  ιουδαίων  Τίτο  και  Πιάντε αποτελέστηκε από έξι ομόσπονδες «λαϊκές δημοκρατίες».  Μϊα από τις «δημοκρατίες» αυτές ήταν και η «Μακεδονία», ανάμεσα στην Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Αλβανία.  Έχει έκταση 25.713 τετρ.χλμ.  
 Όλοι σήμερα αποκαλούν τα Σκόπια «κρατίδιο», λόγω της μικρής του εκτάσεως.   Όμως, η έκταση ενός κράτους, δεν το κάνει ισχυρό ή αδύνατο.
Το Ισραήλ π.χ., έχει έκταση 20.700 τετρ.χλμ, είναι δηλαδή μικρότερο από τα Σκόπια.  
Από  ολόκληρη  την Μακεδονία, που είχε συνολική έκταση 67.136 τετρ.χλμ.,  η Γιουγκοσλαβία πήρε 25.744 τετρ.χλμ., δηλαδή το 38,4%, η Ελλάδα 34.602 τετρ.χλμ. (51,5%) και η Βουλγαρία 6.789 τετρ.χλμ. (10,2%).
Από τη διανομή αυτή, περισσότερο ωφελημένοι βγήκαν οι Σέρβοι, γιατί οι περιοχές που πήραν είχαν σε αναλογία περισσότερους Έλληνες και Βουλγάρους, παρά Σέρβους.  Πριν από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και μετά τη δημιουργία των Σκοπίων ως ανεξάρτητου κράτους, εξακολουθούν να εκπηγάζουν προσπάθειες διεθνούς προβολής μιας ενιαίας Σλαβομακεδονικής εθνότητας, που είναι δήθεν διάσπαρτοι, όχι μόνο στη FYROM, αλλά και στα εδάφη γειτονικών χωρών: στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και ακόμα στην Αλβανία. 
Ένας κομμουνιστής, ο πρόεδρος της Ε.Δ.Α. Ηλίας Ηλιού, έγραφε στο «Βήμα» της 17.2.1981 ένα άρθρο με τίτλο «Προσοχή στην Μακεδονία»:   
«Θα ήταν μεγάλη αφέλεια το να υποτιμηθεί από την Ελλάδα το μεθόδευμα των Σκοπίων για μία Ανεξάρτητη και Ελεύθερη Μακεδονία. Γιατί αυτό εκφράζει μία οργανωμένη εκστρατεία σε βάρος της εθνικής μας ακεραιότητας, αποβλέπει στον ακρωτηριασμό της Β. Ελλάδος και από όποια πλευρά και αν προέρχεται, υπονομεύει την πολιτική ειρήνης στα Βαλκάνια, που όχι μόνο την έχει υιοθετήσει όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας, από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά, μα είναι ακόμη και η επίσημη πολιτική της  χώρας μας». 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



1 σχόλιο :

  1. "η Γιουγκοσλαβία πήρε 25.744 τετρ.χλμ., δηλαδή το 38,4%"

    Δεν ισχύει αυτό το 38,4%. Από τα σημερινά εδάφη της ΠΓΔΜ, μόνο η περιοχή γύρω από το Μοναστήρι ανήκε στην αρχαία Μακεδονία. Τα υπόλοια εδάφη ήταν Παιονία και Δαρδανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...