Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Χάνουκα, η ανθελληνική γιορτή των εβραίων που δε γνωρίζαμε

Τι γιορτάζουν οι εβραίοι με τη Χάνουκα; Για να θυμόσαστε τι “εορτάζουν” και οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας μαζί με τους ιουδαίους… Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε όλες τις “αμερικάνικες” σειρές/ταινίες η πιο πολυδιαφημιζόμενη γιορτή των εβραίων είναι η “Χάνουκα”…

Κατά την ιουδαϊκή εορτή Χανουκά (αντίστοιχη των Χριστιανικών «Φώτων») η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 του Εβραϊκού μήνα Κισλέβ και διαρκεί οκτώ ημέρες, εορτάζεται (σύμφωνα με τα βιβλία των Μακκαβαίων) η νίκη των εβραίων επί των στρατευμάτων του επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς (και η σφαγή των Ελλήνων που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη) Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο του ραβίνου Ahron Lopiansky, με τον τίτλο «Timepieces».
Αναφέρεται στην μάχη Ελληνισμού-ιουδαϊσμού, υπό την οπτική ενός ραβίνου.
Βρίσκεται γραμμένο στα αγγλικά στην εβραϊκή ιστοσελίδα Aish.com (και συγκεκριμένα στην σελίδα όπου ταξινομούταν στην κατηγορία «Εορτολόγιο» (Holidays) και συγκεκριμένα στην ιουδαϊκή εορτή Χανουκά, κατά την οποία οι εβραίοι σύμφωνα με το βιβλίο των Μακκαβαίων, νίκησαν τα στρατεύματα του Επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς και κατέσφαξαν τους Έλληνες που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη. Στην ίδια κατηγορία, βρίσκονται και κείμενα με τίτλο «Ελλάς, η Σκοτεινή Πλευρά», «Βλέποντας μέσα από το Σκότος», «Φωτίζοντας τις Ημέρες του Σκότους», «Η Δόξα του Ισραήλ εναντίον του Ελληνικού Κάλλους» κλπ… όπου παρουσιάζεται η «ένδοξη» κι «ανεπανάληπτη νίκη», του ιουδαϊσμού επί του Ελληνισμού, η οποία παρουσιάζεται θρησκευτικά από τους εβραίους σαν την επικράτηση του «φωτός σοφίας» από τον «εκλεκτό λαό»-Ισραήλ επί των «ανόητων», «βλαβερών» κι «άχρηστων» Ελλήνων, οι οποίοι σε κάθε τομέα (το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται στην φιλοσοφία ως τρόπος ζωής), αντιπροσωπεύουν το …«σκότος».
Πέραν του γνωστού και διάχυτου φαρισαϊσμού που εξέρχεται από τα γραμμένα ενός ραβίνου το κείμενο αυτό είναι ενδιαφέρον, κυρίως διότι αποτυπώνει την θεμελιακή αντίληψη ενός εβραίου έναντι της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Ως εκ τούτου, το κείμενο αυτό είναι απλά αντιπροσωπευτικό των όσων κατ’ ουσίαν ένας ραβίνος κηρύττει σε μια συναγωγή την ημέρα που οι εβραίοι εορτάζουν την Χανουκά.
ΠΗΓΗ http://www.pentapostagma.gr/

6 σχόλια :

  1. ΧΑΝΟΥΚΑ
    O Κώστας Πλεύρης στον ΕΚ 2/3 Αντιρατσιστικός Νόμος 2Mar'11
    https://www.youtube.com/watch?v=OAzXAidLcWg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... ...ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΕ ΕΝΑ blog ΤΩΡΑ ,ΟΤΙ ΤΟ 2017 ΦΕΡΝΕΙ ΒΑΣΙΛΙΑ...?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΔΕΘΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ:
    ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΤΑΦΩΤΟΣ ΕΒΡΑΙΚΗ ΛΥΧΝΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΝΝΙΑΦΩΤΟΣ ΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΧΑΝΟΥΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΜΕΝΟ?
    ΛΟΓΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΧΤΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ , ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΜΕΣΗ Η΄ΑΜΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΛΤΑΣ ΤΟΥ 9ου ΚΥΚΛΟΥ ?
    Η΄ ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ?
    ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ:ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή Χρονιά αγαπητή μας SunFloweR με υγεία και υψηλούς στόχους. Οι αναζητήσεις σου να αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλούς Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αστοιχείωτοι και ρατσιστές. Και ώς τέτοιοι αναφέρετε μόνο όσα σας συμφέρουν προκειμένου να στοιχειοθετήσετε λίβελους. Και εσείς που τα διαβάζετε, διαβάστε κάτι παραπάνω, ψάξτε λίγο περισσότερο και μην τρώτε ότι σας σερβίρουν. Ο "επιφανής" Ελλην Αντίοχος, λεγόταν Μυθριδάτης και άλλαξε το όνομά του όταν σκότωσε τον νόμιμο διάδοχο και ανηψιό του. νας ειδωλολάτρης που πρόβαλε τον εαυτό του ως ενσάρκωση του ανώτατοπυθ θεού Δία. Στην άρνηση των πιστων σε ένα Θεό Ιουδαίων (τον κοινό Θεό που λατρεύουν οι Χριστιανοί όλου του κόσμου) να ασπασθούν τους Θεούς του Ολύμπου απαντούσε με σφαγες.... Ωσπου αυτοί επαναστάτησαν. Σας θυμίζει κάτι αυτό? Κάτι από την τουρκοκρατία μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...